Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ζουρνατζίδης: «Μας έχει βοηθήσει πολύ ο Σαββίδης»


Ζουρνατζίδης: «Μας έχει βοηθήσει πολύ ο Σαββίδης»

Για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον μπασκετικό ΠΑΟΚ μίλησε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ, Τέλης Ζουρνατζίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Για την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον μπασκετικό ΠΑΟΚ μίλησε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ, Τέλης Ζουρνατζίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

O τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας για την δουλειά που γίνεται στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Στάθηκε στην «άνοδο» του αθλήματος στη Θεσσαλονίκη, την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στη Λιμόζ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Ιβάν Σαββίδη και τη συμβολή του στην «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ζουρνατζίδης στους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια για:

-Το ότι έχει χρειαστεί να βρεθεί σε πολλές θέσεις στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η κατάσταση του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια μας ανάγκασε να κάνουμε πολλά πράγματα. Έχει πλάκα όταν περιγράφω πως ήταν οι συναντήσεις μας. Έχουμε καταφέρει να έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας. Προερχόμαστε όλοι από το μπάσκετ. Έχουμε υπάρξει όλοι προπονητές και παίκτες αλλά και σε παραγοντικά πόστα. Έτσι όταν καθόμαστε όλες οι γνώσεις και σκέψεις γίνονται μόνο με γνώμονα το καλό τις ομάδας, αλλά και να μην έχουμε συμπεριφορά σε παίκτες και προπονητές που δεν θα θέλαμε και εμείς να βιώναμε στη θέση τους».

-Το τι έχει συναντήσει στον αθλητισμό:
«Αυτό που συμβαίνει στον αθλητισμό είναι πολύ δύσκολο να το βρεις αλλού γιατί υπάρχει ειλικρίνεια στην έκφραση των πάντων, όταν κάποιος έχει 250 σφυγμούς… δεν μπορεί να κρυφτεί. Όταν πρέπει να διαχειριστείς μία κατάσταση όπως η ήττα με τον Φάρο Κερατσινίου εκεί υπάρχει μόνο η αλήθεια. Εκεί θα φανεί ποιος αντέχει και ποιος θα κάνει πίσω. Αντιστρόφως το ίδιο ισχύει και στη μεγάλη χαρά όπου παίρνουν τα μυαλά αέρα και μπορεί να νομίζει κάποιος ότι μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από εκείνα που πραγματικά μπορεί. Για αυτό λέω ότι υπάρχει ειλικρίνεια».

-Την κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Άρη και το γεγονός πως οι… χαρές μοιράζονται:
«Αυτά είναι χαρακτηριστικά στοιχεία κάθε μεγάλης κόντρας μιας πόλης και δυο ομάδων, το ότι δηλαδή, ο ένας τραβάει τον άλλο προς τα πάνω. Στο τέλος της μέρας και ειδικότερα για το μπάσκετ είναι ότι πλέον άρχισε να κινείτε κάτι που είχε αδρανήσει αρκετά χρόνια και αυτό έχει να κάνει με τη δική μας εικόνα αλλά και την αλλαγή σελίδας του Άρη. Αυτό είναι κάτι θετικό για το μπάσκετ».

-Τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες και την αντιμετώπιση τους:
«Τρέφω υψηλά αθλητικά αισθήματα για όλες τις ομάδες και όλα τα χρόνια που έχω τη θέση αυτή προσπαθώ με όλες τις ομάδες που φιλοξενούντα στη Πυλαία να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα. Σε ένα ματς ΠΑΟΚ – Άρης κατά την περίοδο που ο Άρης είχε τα πολλά προβλήματα, είχαμε κόψει 500-1.000 εισιτήρια. Φέτος θα έχει ίσως και 8.000 κόσμο. Μιλάμε για δύο ομάδες που την δεκαετία του ’80 φτάσανε ψηλά στην Ευρώπη λόγω της μεταξύ τους κόντρα».

-Την νίκη κόντρα στη Λιμόζ:
«Η Λιμόζ είναι μία ομάδα με χαρακτήρα και προφίλ που μας ταιριάζει. Ο ΠΑΟΚ έχει θέμα και δυσκολεύεται με ομάδες όπως η Βαλένθια και η Ζενίτ. Με σχήμα, δηλαδή, μη ορθολογικό μπασκετικά, όπως παραδείγματος χάρη έπαιζε κάποτε στην Ελλάδα και ο Πανιώνιος με τους Γιάνκοβιτς και Χριστοδούλου. Αυτές τις ομάδες είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσουμε με τον αυτόν τον ρυθμό. Η Λιμόζ έχει βαριούς και ψηλούς παίκτες και το παιχνίδι της μας ταιριάζει απόλυτα. Με τις ομάδες που έχουν ξεκάθαρες θέσεις τα καταφέρνουμε. Το σοκ του αποκλεισμού μας με τον Φάρο Κερατσινίου ήταν δυνατό ωστόσο μας έχει συσπειρώσει αρκετά και αυτό φαίνεται».

-Το έργο που γίνεται στον ΠΑΟΚ όλο αυτό τον καιρό:
Αυτό είναι κάτι που χτίζεται με τον καιρό. Εμείς έχουμε καταφέρει να ξεγελάμε το σύστημα. Εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Σίγουρα όλα ξεκινάνε από τα χρήματα αλλά δεν τελειώνουν σε αυτά. Βάλαμε στόχο να διορθώσουμε τις συνθήκες στην ομάδα για αθλητές και προπονητές ώστε η καθημερινότητα όποιου βρίσκεται στην ομάδα να είναι εξαιρετικές. Όλα αυτά δημιουργούν καλό κλίμα κάνοντας παίκτες να θέλουν να έρθουν στον ΠΑΟΚ.

-Τον στόχο της διοίκησης της ΚΑΕ:
«Κάναμε ένα ραντεβού με τους ανθρώπους της Βαλένθια πριν τη μεταξύ μας αναμέτρηση και μας ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας τους και τα νούμερα τους, πως κινούνται από χορηγούς και πόσα χρήματα βάζει ο ιδιοκτήτης. Συνολικά έβγαινε ένα ποσό της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Όλο το ζουμί είναι να προσπαθείς να τα κάνεις όλα χωρίς απαραίτητα να έχεις άμεσο αποτέλεσμα. Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να περάσουμε κι εμείς».

-Τον Ιβάν Σαββίδη:
«Αν λέγαμε πως κάποιος έχει πιθανότητες να αναλάβει την ΚΑΕ αυτός θα είναι εκείνος. Έχει βοηθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια. Όταν έπεσε η μεγάλη κρίση στα οικονομικά της ομάδας και είχαμε τεράστιο χάσμα μας κάλυψε και στάθηκε κοντά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: