Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πέντε ζόρικα ρεκόρ του Μέσι!!

Ο Αργεντινός παικταράς μεγαλώνει τον θρύλο του σε Μπαρτσελόνα, Ευρώπη και Εθνική, δημιουργώντας μυθικές επιδόσεις που ίσως και να μην ξεπεραστούν ποτέ.
Οι επιδόσεις του είναι μυθικές. Τα ρεκόρ του αναρίθμητα. Υπάρχουν όμως πέντε πολύ σημαντικά, τα οποία κάνουν πραγματικά τη μεγάλη διαφορά. Ο Λιονέλ Μέσι προηγείται σε πέντε σούπερ κατηγορίες και με εξαίρεση τον Κριστιάνο Ρονάλντο που τον απειλεί σε ορισμένες, στις άλλες τα επιτεύγματα του δεν πρόκειται να καταρριφθούν ποτέ...


Οι εννέα βραβεύσεις στη Χρυσή Μπάλα
Το εκπληκτικό με αυτή την ιστορία δεν είναι μόνο το ότι έχει κατακτήσει το εν λόγω κορυφαίο ατομικό βραβείο πέντε φορές, με τις τέσσερις να είναι διαδοχικές (2009, 2010, 2011, 2012, 2015). Αυτό από μόνο του φυσικά αποτελεί μυθικό επίτευγμα, καθώς τέσσερις δεν έχει κανείς άλλος και όσοι τον ακολουθούν, έχουν από τρεις (Κρόιφ, Πλατίνι, Φαν Μπάστεν, Κριστιάνο Ρονάλντο). Ωστόσο, το άλλο ανεπανάληπτο είναι ότι έχει φτάσει στην τελική τριάδα συνολικά εννέα φορές, παίρνοντας τρεις φορές τη 2η θέση (2008, 2013, 2014) και μία ακόμα την 3η (2007). Επίσης είναι ο νεότερος που έλαβε ποτέ τη διάκριση, σε ηλικία 24 ετών, 6 μηνών και 17 ημερών.

Η κορυφαία χρονιά όλων των εποχών
Το 2012 ήταν μία μυθική ημερολογιακή χρονιά για τον Αργεντινό. Από το 1972 θρυλικός «βομβιστής» Γκερντ Μίλερ, είχε σημειώσει 85 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και με την Εθνική και χρειάστηκε να περάσουν ακριβώς 40 έτη, ώστε να τον ξεπεράσει κάποιος. Ο Μέσι έβαλε 91 τέρματα και έθεσε νέο ξεχωριστό δικό του κεφάλαιο στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Οταν το είχε κάνει ο Μίλερ ήταν 27 ετών, ενώ ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα μόλις 25.

Τα 50 γκολ στη La Liga
Το 2012 λοιπόν ήταν γενικότερα χρονιά ορόσημο για την καριέρα του που έπιασε τον ουρανό. Συγκεκριμένα σε αυτό το ρεκόρ έχει να κάνει με τη σεζόν 2011-'12, όταν δηλαδή ο παικταράς σημείωσε 50 γκολ σε 37 αγώνες μόνο στο πρωτάθλημα. Κανείς άλλος πριν ή μετά δεν άγγιξε τούτο το τρελό νούμερο στη La Liga. Συνολικά στην Primera, της οποίας είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, έχει 328 σε 295 παρουσίες!

Πρώτος και σε αλτρουισμό
Το κορυφαίο με τον Μέσι που τον κάνει ακόμα σπουδαιότερο, είναι ότι δεν σκοράρει απλά, αλλά κάνει και τους άλλους δίπλα του καλύτερους. Στο πρωτάθλημα έπιασε ιστορική κορυφή και στις ασίστ. Τη στιγμή που γραφόταν το αφιέρωμα, είχε καταμετρημένες 132 τέτοιες, έχοντας αφήσει από καιρό πίσω του τον Λουίς Φίγκο, που... κέρασε κάποτε με τις φανέλες Μπάρτσα, Ρεάλ 105 γκολ.


Τα 100 στο Champions League ήρθαν νωρίς
Ηταν Οκτώβριος του 2004 όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη διοργάνωση. Κόντρα στη Σαχτάρ έπαιξε για 14 λεπτά και αυτή ήταν η αρχή της καταμέτρησης. Για να φτάσουμε στη φετινή διοργάνωση, στη φάση των ομίλων και στην 1η αγωνιστική, στο ματς με τη Ρόμα στο «Ολίμπικο». Εκεί έφτασε τις 100 συμμετοχές στο Champions League και έγινε ο νεότερος στον θεσμό που πιάνει αυτό το νούμερο.



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: