Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ο παίκτης που αγάπησε την Κάρπι!!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Λορέντζο Πασιούτι που σκόραρε σε όλες τις κατηγορίες με την Κάρπι και σήμερα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα παίζοντας κόντρα στην Μίλαν στο San Siro.
Το τέλος της σεζόν 2008-09 βρήκε τον Πασιούτι να πανηγυρίζει την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο της Serie D με την Μπιελέζε, όμως η Μασέζε, ομάδα στην οποία ανήκε, έκανε τη ζωή του δύσκολη. Παρότι αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο και αφού κινδύνευε με διάλυση θα τον έπαιρνε μαζί της στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τότε πάρθηκε η απόφαση που έμελλε να κρίνει τα πάντα στο μέλλον. Ο πατέρας του Λορέντζο έκρινε ότι η οικογένεια πρέπει να αγοράσει τα δικαιώματά του και έδωσε στο κλαμπ 28.000 ευρώ για να πάρει το δελτίο του. Μαζί με την ελευθερία ήρθε και το ενδιαφέρον της Πίζα, χάρη στην οποία συνέχισε να αγωνίζεται στην Serie D (5η κατηγορία).
Εκεί, δεν του ήταν δύσκολο να γίνει βασικός, όμως μια απόλυση προπονητή άλλαξε τα πάντα. Σε εκείνο το σημείο της καριέρας του άρχισε να φαίνεται η προοπτική της Κάρπι. Ο Κριστιάνο Τζιούντολι, τότε τεχνικός διευθυντής των Μπιανκορόσι (οι ικανότητές του δεν άργησαν να φανούν και σήμερα δουλεύει στην Νάπολι), τον είδε και τον Ιανουάριο του 2010 έκανε το ντεμπούτο του με το κλαμπ. Στο δεύτερο μισό εκείνης της χρονιάς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας με την οποία θα έγραφε ιστορία. Το 2010-11 βρήκε το κλαμπ στην C2 και ο Πασιούτι έπαιξε σε 28 ματς και έβαλε 5 γκολ για να πανηγυρίσει δεύτερη σερί άνοδο. Στην C1 συνέχισε το σερί βάζοντας 3 τέρματα. «Σκόραρε πάντα, όταν ήταν πιο μικρός έπαιζε πιο μπροστά, με τα χρόνια τον γύρισαν στο κέντρο και τον έβαζαν στα άκρα» θυμάται ο πατέρας του.

Η Κάρπι δεν κατάφερε να πετύχει και τρίτη σερί άνοδο και χρειάστηκε να περάσει και δεύτερη χρονιά στην C1 για να κάνει το βήμα για την Serie B. Ο Ιταλός συνέχισε την παράδοση που είχε δημιουργήσει και σκόραρε και στην δεύτερη κατηγορία. «Το πιο σημαντικό του γκολ; Το παιχνίδι με την Μπολόνια στην B ήταν αυτό που ουσιαστικά έκρινε την άνοδο στην Serie A». Οι Biancorosi τη σεζόν 2014-15 τερμάτισαν στην πρώτη θέση της Serie B, έχοντας 9 βαθμούς περισσότερους από την 2η Φροζινόνε και έγιναν η 64η διαφορετική ομάδα που περνά στα σαλόνια του calcio.
Και στην Serie A αντιμετώπισε δυσκολίες και στο ημίχρονο του αγώνα με την Μπολόνια ο Πασκιούτι είχε συνομιλία με τον τεχνικό διευθυντή του κλαμπ, Σιν Σολιάνο. Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι στην ομάδα δεν έπαιζαν εκείνοι που είχαν χαρίσει ουσιαστικά την ιστορική άνοδο, όμως μετά από μια απόλυση και μια επιστροφή του allenatore της επιτυχίας, όλα έγιναν όπως έπρεπε. «Με τον Καστόρι, ο Λόλο και οι παλιοί είχαν άριστες σχέσεις, όπως και με τους οπαδούς. Μετά την επιστροφή του, έχουν αλλάξει τα πράγματα».
Στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, πήρε φανέλα βασικού από τον Φαμπρίτσιο Καστόρι για το εντός έδρας ματς κόντρα στην Ουντινέζε. Στο 26' ύστερα από σέντρα από τα δεξιά με ζυγισμένη κεφαλιά νίκησε τον Ορέστη Καρνέζη και έκανε το 1-0. Ηταν το γκολ με το οποίο ο Πασκιούτι πέρασε στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου όντας ο πρώτος που σκοράρει σε 5 κατηγορίες με τη φανέλα μίας μόνο ομάδας, με τους Φαμπρίτσιο Ραβανέλι και Ραφαέλε Ρουμπίνο να το έχουν κάνει σε 4.
«Εχω πληρώσει για να παίξω, τώρα έχω ένα ρεκόρ για πάντα». Υπάρχει ένα μεγάλο αμόρε ανάμεσα στον ίδιο και την Κάρπι με την οποία έχει βάλει 14 γκολ σε 167 αγώνες. «Δεν είναι απλά ο μόνος που έπαιζε από την D αλλά έχει αγοράσει και σπίτι στο Κάρπι, έχει ζήσει τον μεγάλο σεισμό, είναι δεμένος με την πόλη. Ολοι τον λατρεύουν και θέλουν τα καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ισως μια μέρα τον κάνουν δήμαρχο».





Αρρωστάκι με την μπάλα, ο 26χρονος μέσος έχει κολλήσει από τους φίλους του παρατσούκλι Μπεμπέτο λόγω μιας μπλούζας που είχε αγοράσει και φορούσε συνέχεια, ενώ έχει δώσει στον γιο του το όνομα Ραούλ από τον επιθετικό-μύθο της Ρεάλ Μαδρίτης. Επόμενη μεγάλη χαρά; «Ισως ένα γκολ στην Ιντερ, αφού είναι από μικρός Μιλανίστα. Εγώ είμαι Νερατζούρο αλλά και οι δύο πλέον είμαστε Κάρπι». Το όνειρο του Λόλο θα γίνει πραγματικότητα το βράδυ της Τετάρτης (13/01) στον προημιτελικό του Coppa Italia όταν θα παίξει κόντρα στην αγαπημένη του Μίλαν στο San Siro...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: