Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Κάλεσε Μπουρούση ο Ζούρος!

Την έκπληξη έκανε ο Ηλίας Ζούρος, ο οποίος μέσα στους παίκτες που για να στελεχώσουν την αποστολή της  εθνικής Ελλάδος για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας περιλαμβάνεται και ο Γιάννης Μπουρούσης.  

Εκτός έμειναν οι Πατ Καλάθης, Γιώργος Πρίντεζης και Δημήτρης Μαυροειδής, ενώ όπως αναμενόταν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Θοδωρής Παπαλουκάς και Κώστας Τσαρτσαρής έμειναν εκτός όπως είχαν προαναγγείλει οι ίδιοι.
The Player
Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν στις 18 Ιουλίου και μετά τις καθιερωμένες εξετάσεις θα αναχωρήσουν δύο μέρες μετά για προετοιμασία στο Καρπενήσι. Αναλυτικά οι αθλητές που κλήθηκαν είναι οι εξής: Σπανούλης Βασίλης, Καλάθης Νίκος, Ζήσης Νίκος, Σλούκας Κώστας, Μάντζαρης Βαγγέλης, Βασιλειάδης Κώστας, Μπράμος Μάικ, Περπέρογλου Στράτος, Παπανικολάου Κώστας, Μαυροκεφαλίδης Λουκάς, Φώτσης Αντώνης, Κουφός Κώστας, Σχορτσιανίτης Σοφοκλής, Καϊμακόγλου Κώστας, Βουγιούκας Ιαν, Μπουρούσης Γιάννης.

«Πήρε Νασρί η Σίτι!»

Ασταμάτητη φαίνεται να είναι η Μάντσεστερ Σίτι τη μεταγραφική περίοδο, καθώς όπως αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ, απέκτησε και τον Σαμίρ Νασρί από την Άρσεναλ!

Όπως αναφέρει το «Sky Sport Italia» ο Γάλλος μέσος αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του, υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαντσίνι. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι οι «πολίτες» θα παραχωρήσουν το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ στους «κανονιέρηδες» για τον διεθνή μέσο, με τον ίδιο να λαμβάνει περισσότερες από 100.000 ευρώ εβδομαδιαίως.

Πλέον, απομένει να δούμε την πλευρά των «πολιτών» και αν επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν το εν λόγω δημοσίευμα...The Player

Τη Δευτέρα οι πρώτες διώξεις

Την προσεχή Δευτέρα θα ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ τις πρώτες πειθαρχικές διώξεις κατά φυσικών προσώπων και ομάδων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Σε πρώτη φάση, θα ελεγχθούν πειθαρχικά τα «βαριά» αδικήματα που αφορούν εκείνους για τους οποίους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Σε δεύτερη φάση (άγνωστο πότε), η αθλητική δικαιοσύνη θα ασχοληθεί με τους υπόλοιπους 68 κατηγορούμενους…
Τη Δευτέρα οι πρώτες διώξεις
Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, Ανδρέας Φάκος και Μανόλης Αντωνακάκης, φέρονται έτοιμοι να ασκήσουν την προσεχή Δευτέρα τις πρώτες πειθαρχικές διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα αφορούν πιθανότατα τον Αχιλλέα Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Σταύρο Ψωμιάδη και την Καβάλα, τον Γιώργο Τσακογιάννη, το Νίκο Χάλκο, τον Μιχάλη Νικολόπουλο και την Ηλιούπολη, το Νίκο Παντέλη και τον Γιάννη Παπακώστα (άγνωστο αν θα κληθούν μαζί τους και οι Εθνικός, Λεβαδειακός).
Οι προαναφερόμενοι είχαν συλληφθεί από τις Αρχές, έχουν ήδη απολογηθεί και είτε έχουν προφυλακιστεί είτε αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης. Οι υπόλοιποι 7 από τους 14 που είχαν συλληφθεί, δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αθλητικής δικαιοσύνης και θα ασχοληθεί μαζί τους μόνο η ποινική, ενώ εξακολουθεί να αναζητείται ο Μάκης Ψωμιάδης.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους 68 οι οποίοι κατηγορούνται για χαμηλότερης κλίμακας αδικήματα, σε πρώτη φάση δεν φαίνεται πως θα κληθούν να απολογηθούν στην αθλητική δικαιοσύνη. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, πιθανόν να περιμένει να απολογηθούν στον ανακριτή και έπειτα να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις. Πάντως αυτό αναμένεται να πάρει κάποιο χρόνο, συνεπώς τουλάχιστον για το πολύ άμεσο μέλλον, δεν κινδυνεύουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ολυμπιακός, οι Μποροβήλος, Μπάκος και ο Αστέρας Τρίπολης, ο Γιώργος Λυμπάντζης και η Κέρκυρα, ο Γιώργος Χριστοβασίλης και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κώστας Χρυσοχοϊδης και ο Διαγόρας, ο Σπύρος Καλογιάννης και οι υπόλοιποι προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές και ομάδες που εμπλέκονται.
Για να ασκήσουν τις πρώτες πειθαρχικές διώξεις, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, έχουν λάβει υπόψη τους ποια πρόσωπα και ποιες ομάδες εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της αθλητικής δικαιοσύνης, ποιες πράξεις αποτελούν παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ και ποιες κατηγορίες είναι εφικτό να στοιχειοθετηθούν.
Θυμίζουμε πως με τις πειθαρχικές διώξεις που –όπως όλα δείχνουν- θα ασκηθούν τη Δευτέρα, οι υποθέσεις θα παραπεμφθούν στις πειθαρχικές επιτροπές της Σούπερ Λίγκας και της Ένωσης Β΄-Γ’ Εθνικής, οι οποίες με τη σειρά τους θα καλέσουν τους εμπλεκόμενους σε απολογία.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κακός ρουφιάνος ο Πατέρας»!

Το «τσεκούρι του πολέμου» με τον Νικόλα Πατέρα ξέθαψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Σε έξοδό του το βράδυ της Πέμπτης -και σε ερωτήσεις που δέχθηκε από συνδαιτημόνες «για το ρόλο του πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού»- ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού φέρεται να απάντησε χαρακτηριστικά: «Το ρόλο του κακού ρουφιάνου»!

Η συνομιλία -που αποκαλύφθηκε από το blog «Fimotro»- πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια δείπνου που είχε με φίλους του ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε γνωστή ψαροταβέρνα.

Εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων» ερωτήθηκε κάποια στιγμή για την άποψή του σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού.

Αφότου ανέφερε, λοιπόν, ότι «όπως έχω πει και επισήμως, ο Νίκος Πατέρας εκπροσωπεί ό,τι πιο βρώμικο υπάρχει σήμερα», έγινε ακόμα πιο… αιχμηρός, όταν του ζητήθηκε η γνώμη του συγκεκριμένα «για το ρόλο που παίζει» εκείνος, κατά τη γνώμη του: «Το ρόλο του κακού ρουφιάνου»!  novasport fm

Τη φυλάκιση του προέδρου της "Φενέρ", πρότεινε ο εισαγγελέας!

Τη φυλάκιση του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, ο οποίος είναι από τους κατηγορούμενους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων στο τουρκικό πρωτάθλημα, ζήτησε ένας εισαγγελέας που εμπλέκεται στην υπόθεση!
Τη φυλάκιση του προέδρου της "Φενέρ", πρότεινε ο εισαγγελέας!
O ισχυρός άνδρας των πρωταθλητών Τουρκίας είναι ένας από τα 61 άτομα (σ.σ 35 αφέθηκαν ελεύθερα στη συνέχεια) που συνελήφθησαν αρχικά από τις τουρκικές Αρχές για το συγκεκριμένο θέμα. Αν γίνει τελικά αποδεκτή η πρόταση του εισαγγελέα τότε θα είναι ο 26ος που καταλήγει στη φυλακή.
O Γιλντιρίμ αναμένεται να μάθει την τύχη του μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ η ομάδα του απειλείται άμεσα με αφαίρεση του τίτλου και υποβιβασμό στη δεύτερη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος.
Πηγή: contra.gr

Σύμπτωση ή όχι; Κύριοι του ΟΠΑΠ, απαντήστε μας!

Ποιο ματς του σημερινού κουπονιού άλλαξε η απόδοσή του στην ΟΠΑΠ ΑΕ, μόνο όσον αφορά στο τελικό σκορ της αναμέτρησης «4-2», και μετά από μερικές ώρες ήρθε… 4-2;

Μία περίεργη υπόθεση για την οποία η ΟΠΑΠ Α.Ε οφείλει να μας δώσει εξηγήσεις έγινε στο κουπόνι της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2011.

Στο κουπόνι υπήρχε ένας αγώνας για το φινλανδικό πρωτάθλημα μεταξύ της Ελσίνκι και της Ίντερ Τούρκου.

Λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του ματς, η ΟΠΑΠ ΑΕ άλλαξε αισθητά την απόδοσή που έδινε στο τελικό σκορ 4-2 υπέρ των γηπεδούχων. Την έριξε στο 35,00, ενώ το συγκεκριμένο σκορ σε ανάλογης απόδοσης ματς δίνει απόδοση από 70,00 έως 80,00. Κι όμως, η ΟΠΑΠ ΑΕ άλλαξε την απόδοση ΜΟΝΟ σε αυτό το ματς και ΜΟΝΟ γι' αυτό το σκορ, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του αγώνα!

Όπως σωστά φανταστήκατε, το ματς ήρθε εν τέλει 4-2 υπέρ των γηπεδούχων. Μάλιστα, έχει τη σημασία του να σας πούμε ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 4-0 και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το τελικό 4-2 στο 87’ με πέναλτι. Αυτομάτως προκύπτουν τεράστια ερωτήματα. Γιατί ο ΟΠΑΠ άλλαξε την απόδοση του συγκεκριμένου σκορ; Γνώριζε κάτι; Το πιο φυσιολογικό είναι να την άλλαξε, επειδή δέχτηκε αρκετά πονταρίσματα το συγκεκριμένο σκορ.

Ποιοι ήταν αυτοί που πήγαν και έπαιξαν μεγάλα ποσά στο 4-2 ενός φινλανδικού αγώνα, όμως; Και πόσα χρήματα παίχτηκαν σε αυτό το σκορ, ώστε να πέσει τόσο πολύ η απόδοσή του; Και αν κάποιοι πόνταραν τόσα πολλά λεφτά, γιατί το ματς δεν κλειδώθηκε;

Νομίζουμε ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό, υπό την έννοια όχι της δική της εμπλοκής ασφαλώς, αλλά υπό την έννοια ότι πρέπει να μάθουμε τα πώς και τα γιατί πίσω από αυτήν την -αν μη τι άλλο πολύ περίεργη- ιστορία.  novasport fm

Δίνει «μάχη» ο Βενγκέρ

Προσπάθεια με… νύχια και με δόντια κάνει ο Αρσέν Βενγκέρ στην Άρσεναλ, προκειμένου να διατηρήσει τους Σεσκ Φάμπρεγας και Σαμίρ Νασρί στο ρόστερ της ομάδας.


Ο μεν Ισπανός μέσος φέρεται να προβάρει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, η οποία όμως είδε την πρόταση των 31 εκατ. λιρών που κατέθεσε να απορρίπτεται. Από την άλλη, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός αποτελεί μεταγραφικό στόχο των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φημολογείται ότι κατέθεσαν προσφορά 20 εκατομμυρίων.
«Η θέση μας είναι η ίδια και είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να κρατήσουμε τους Σεσκ και Σαμίρ στην ομάδα μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε» ήταν η τοποθέτηση του Βενγκέρ στην επίσημη ιστοσελίδα της Άρσεναλ, με τον Αλσατό να επιδίδεται σε… μάχη με τα «θηρία» στην προσπάθειά του να μην αποδυναμωθεί το δυναμικό των «κανονιέρηδων».

Kάνει έγκλημα ο ΠΑΟΚ!

Ο Μιχάλης Τσόχος σχολιάζει την κίνηση του ΠΑΟΚ να αφήσει ελεύθερο τον Βίκτορ Βιτόλο
Kάνει έγκλημα ο ΠΑΟΚ!
Ο Βιτόλο είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα ένας από τους τέσσερις -άντε πέντε- πιο σημαντικούς παίκτες του ΠΑΟΚ.
Αυτός ο Βιεϊρίνια, ο Κοντρέρας, ο Γκαρσία και ο Σάλπι είναι οι παίκτες στους οποίους ο ΠΑΟΚ στηρίχτηκε τα δύο τελευταία χρόνια για να κάνει όσα έκανε στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη.
Το να αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο είναι μία πολύ λάθος επιλογή, ακόμη και αν αυτή γίνεται μόνο με οικονομικά κριτήρια. Κατά την άποψη μου, θα έπρεπε να δοκιμάσει να τον παραχωρήσει, ώστε τουλάχιστον να έχει κάποιο οικονομικό όφελος ή να κοιτάξει να ξεφορτωθεί άλλα συμβόλαια που τον βαραίνουν και όχι το δικό του.
Παίκτη της ποιότητας του Βιτόλο δεν νομίζω ότι μπορεί να βρει ο ΠΑΟΚ και έχω την εντύπωση ότι το δικό του κενό θα φανεί πολύ περισσότερο και από του Σαλπιγγίδη -αν φύγει και ο τελευταίος, πράγμα που έτσι όπως κυλούν τα πράγματα το βρίσκω εξαιρετικά πιθανό.
Ο Βιτόλο, αν όντως μείνει ελεύθερος, είναι βέβαιο ότι θα βρει σύλλογο και μάλιστα καλό για να συνεχίσει την καριέρα του. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήδη παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση και μάλιστα φαίνεται ότι αρνούνται να πιστέψουν πως ο Βιτόλο θα μείνει έτσι εύκολα ελεύθερος.
Το να «στέλνει» ο ΠΑΟΚ τον Κουτσιανικούλη, και όποιον άλλο Κουτσιανικούλη προκειμένου να προωθήσει νέα παιδιά, το καταλαβαίνω. Ακόμη και να διώξει παίκτες όπως ο Σαβίνι, ο Αρίας, ο Μπέλιτς που έχουν καλούτσικα συμβόλαια και προορίζονται για αναπληρωματικοί, το καταλαβαίνω. Το να βάλει πωλητήριο στον Βιερίνια και τον Σαλπιγγίδη επίσης θα το καταλάβαινα. Αλλά το να αφήσει ελεύθερο τον Βιτόλο, πραγματικά είναι κάτι που δεν μπορώ εύκολα όχι να κατανοήσω, αλλά και να χωνέψω.
Πηγή: sport-fm.gr

Ολυμπιακός για Λίνο;

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος έμεινε ελεύθερος από τον Αρη και έχει βουίξει ο τόπος στη Θεσσαλονίκη ότι ο Ολυμπιακός καιροφυλακτεί για να τον αποκτήσει.

Ολυμπιακός για Λίνο;
Ο 19χρονος φόργουορντ έχει προτάσεις από την Ιταλία, αλλά το δέλεαρ των ερυθρολεύκων είναι μεγάλο. Πρόταση δεν έχει γίνει ακόμα από τον Ολυμπιακό, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει και ίσως τις επόμενες μέρες να μπει πιο δυνατά η ομάδα του Πειραιά. Είναι ένα μεγάλο ταλέντο και κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά, αφού πλέον δεν χρειάζεται αγορά. Οπως είχε γίνει για παράδειγμα με τον Κώστα Παπανικολάου πριν από δύο χρόνια.

Ο Χρυσικόπουλος είχε κτυπήσει την πόρτα του Ολυμπιακού και πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν έτοιμος να υπογράψει, αλλά προτίμησε να πάει στον Αρη. Τωρα έμεινε ελεύθερος και οι Πειραιώτες δεν λένε όχι. Τον θέλουν στην ομάδα τους, ενδεχομένως μαζί με τον Μάνζαρη. Αλλά για τον πλέι μέικερ του Περιστερίου, πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζήση.sportdog gr

Έδωσε... 1.000 ευρώ κι έμεινε ελεύθερος!

Ο Έλληνας φόργουορντ του Άρη, Λίνος Χρυσικόπουλος, κατέθεσε σήμερα την επιταγή ύψους 1.000 ευρώ στην ΚΑΕ και έμεινε ελεύθερος κάνοντας χρήση του όρου που υπήρχε στο συμβόλαιο του!
Έδωσε... 1.000 ευρώ κι έμεινε ελεύθερος!
Η ιταλική Μπιέλα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον 18χρονο παίκτη, αλλά ακόμη ο Έλληνας φόργουορντ δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει.
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Βιτόλο πάει Παναθηναϊκό!

τον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα την καριέρα του ο Βίκτορ Βιτόλο μετά το διαζύγιο με τον ΠΑΟΚ, όπως αποκαλύπτει το leoforos.gr!
Ο Βιτόλο πάει Παναθηναϊκό!
Μία ανάσα από την πραγματοποίηση της πρώτης μεταγραφής του είναι ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι έχουν έρθει σε συμφωνία με τον Βίκτορ Βιτόλο και αυτό που απομένει τώρα είναι να λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ και να βάλει την υπογραφή του στο νέο που του έχουν προσφέρει οι άνθρωποι του τριφυλλιού.
Ας αρχίσουμε όμως να ξετυλίγουμε το... κουβάρι της συγκεκριμένης μεταγραφής. Ο Ισπανός μέσος είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόταση του Δικεφάλου για μείωση των οικονομικών του αποδοχών, που φτάνουν τις 600.000 ευρώ το χρόνο, με αποτέλεσμα οι θεσσαλονικείς να του ζητήσουν να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.
Ο παίκτης ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, όμως η πλευρά του βρισκόταν σε επαφές με τους πράσινους και την Παρασκευή φτάσανε σε συμφωνία, με αποτέλεσμα ο Βιτόλο να πάρει άδεια να επιστρέψει από το Άρνεμ στην συμπρωτεύουσα προκειμένου να λύσει και τυπικά το συμβόλαιό του.
Αυτό αναμένεται να γίνει το Σάββατο και αμέσως μετά θα κατέβει στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.sportdog gr

Ενταση ανάμεσα σε Μέσι, Μπουρντίσο

Όλα τα είχε η Αργεντινή, η διχόνοια της έλειπε. Τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας των πάμπας δημοσίευσαν την Παρασκευή κείμενα στα οποία πρωταγωνιστεί ένας καβγάς ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Νίκολας Μπουρντίσο. 

Λέγεται ότι ο άσος της Ρόμα φώναξε σε κάποια στιγμή στην πριμαντόνα της ομάδας να τρέξει να μαρκάρει και αυτός του απάντησε. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα υπήρξε έντονος διάλογος ανάμεσα στους δύο παίκτες στη φυσούνα την ώρα που οι Αργεντίνοι και οι Κολομβιανοί αποχωρούσαν από το γήπεδο. 

Επίσης, λέγεται ότι διαμαρτυρίες για τον τρόπο που έπαιξε ο Μέσι ακούστηκαν και από τους Ματσεράνο, Τέβες. 

"Αν δεν τα βρούμε, φεύγει"

Ο εκπρόσωπος του Βίκτορ Βιτόλο, Δημήτρης Κόγιογλου, ξεκαθάρισε πως εφόσον δεν θα τα βρει η πλευρά του παίκτη με τον ΠΑΟΚ θα αποχωρήσει.
"Αν δεν τα βρούμε, φεύγει"
«Ο Βίκτορ επιστρέφει στην Ελλάδα για να μιλήσει με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να μιλήσουμε άμεσα με την διοίκηση».
Συνεχίζοντας είπε: «Εφόσον δεν μπορέσουμε να βρούμε λύση θα φύγει. Αλλιώς θα μείνει στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Πάντως επίσημο ενδιαφέρον από άλλη ομάδα δεν έχουμε προς το παρόν».
Πηγή: katimagiko.gr

Τζάμπα τα έξοδα για το κοντρόλ

Με μερικά πράγματα, πάντως, είναι να γελάει κανείς. Είναι δυνατόν να παρουσιάζεται σαν νίκη του Μπουρούση το γεγονός ότι βρέθηκε αρνητικός σε έναν έλεγχο ντόπινγκ; Μα, πού ζούμε;
Τζάμπα τα έξοδα για το κοντρόλ
Στην Ελλάδα του 1980 όταν υπήρχε πλήρης άγνοια των κανονισμών και των μεθόδων αντιντόπινγκ;
Ο Μπουρούσης ζήτησε από μόνος του να κάνει έναν έλεγχο ντόπινγκ. Δικαίωμά του. Αυτό, όμως, δεν έχει να κάνει σε κάτι με τους περιβόητους πια διαλόγους, για τους οποίους έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και να δούμε τελικά αν θα βγάλει κάτι ή όχι από την έρευνά της.
Οι διάλογοι, λοιπόν, γίνανε την άνοιξη, ενώ το ντόπινγκ κοντρόλ δυο μήνες μετά μέσα στο κατακαλόκαιρο. Καμία σχέση, που λένε. Το ντόπινγκ κοντρόλ, άλλωστε, είναι και θέμα τάιμινγκ, δηλαδή πότε γίνεται. Διαφορετικά ο καθένας θα ζήταγε έλεγχο όποτε αυτός ήθελε.
Εμείς δεν λέμε, ούτε υπονοούμε κάτι για τον Μπουρούση. Αυτά είναι θέματα με τα οποία ασχολείται η δικαιοσύνη. Η ουσία, όμως, είναι ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν είχε να πει τίποτα απολύτως στο διάστημα που έγινε και, μάλιστα, μετά από ιδιωτικό αίτημα του παίκτη, το οποίο υιοθέτησε η ΕΟΚ. Τζάμπα τα έξοδα για το ντόπινγκ κοντρόλ, δηλαδή.sportdog gr

Το κατά Λουκάν!!

O Ολυμπιακός διέψευσε ότι κατέθεσε πρόταση που έφτασε τα 1,6 εκ. ευρώ στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, προφανώς χρέωσε στους ατζέντηδες του παίκτη αυτή τη διαρροή και δεν αποκλείεται να αλλάξει τελικά η απόφαση του διεθνή φόργουορντ.
Το κατά Λουκάν!
Γιατί ο Μαυροκεφαλίδης επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κι αυτοί όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά λίγο μετά κάτι τον έκανε να βάλει δεύτερες σκέψεις στο μυαλό.
Ο Ολυμπιακός, από την μεριά, του εξήγησε πως έκανε μια πρόταση, έφτασε μέχρι τα 1,3 εκ. ευρώ για δύο χρόνια και δεν ανέβασε άλλο την προσφορά του. Κι αυτή είναι η επίσημη θέση της ΚΑΕ.
Στο τραπέζι έπεσαν δύο διαφορετικές προτάσεις από πλευράς Φιλίποβιτς, που όμως ο Ολυμπιακός δεν τις έκρινε συμφέρουσες. Και στις δύο, οι συνολικές απολαβές του Μαυροκεφαλίδη ήταν 1,6 εκ. ευρώ. Αλλά η ΚΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως δεν ήταν δικές της προτάσεις εν ισχύ.
Μέχρι τώρα υπογραφές δεν έχουν μπει και μέχρι να συμβεί αυτό, όλα είναι ανοιχτά...
πηγή: sportdog.gr

«Από τη Μάλτα στην Σούπερ Λιγκ! Πρόκληση…»

Ο Αντρέ Σκέμπρι μίλησε για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό Βόλου και δήλωσε ανυπόμονος να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Από τη Μάλτα στην Σούπερ Λιγκ! Πρόκληση…»
Ο Μαλτέζος διεθνής επιθετικός ανέφερε αρχικά: «Είμαι ικανοποιημένος που πήγα στον Ολυμπιακό Βόλου. Θεωρώ πως αποτελεί ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου. Πριν από τέσσερα χρόνια έπαιζα στο πρωτάθλημα Μάλτας και τώρα θα παίζω στην ελληνική Super League», δήλωσε αρχικά ο πρώην επιθετικός της Φερεντσβάρος και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση. Γνωρίζω πως κάποιοι Μαλτέζοι οπαδοί ίσως να είναι απογοητευμένοι που δεν πήγα σε μια χώρα με αναπτυγμένο ποδόσφαιρο όπως η Ιταλία. Είχα κάποιες πιθανότητες να πάω σε ιταλική ομάδα αλλά έπρεπε να περιμένω για την απάντηση της. Δεν ήμουν προετοιμασμένος να πάρω αυτό το ρίσκο».
Ο Σκέμπρι στην συνέχεια αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις του με την Κιέβο: «Ξέρω πως ένας Ιταλός μάνατζερ ήταν σε επαφή με την Κιέβο για να με αποκτήσει. Υπήρχε ενδιαφέρον αλλά όχι συγκεκριμένη πρόταση. Πάντα στην καριέρα μου θέλω να πηγαίνω βήμα βήμα. Πριν από τέσσερα χρόνια είχα την ευκαιρία να πάω στον ΟΦΗ αλλά επέλεξα την Μπράουνσβαϊγκ γιατί ήθελα να παίζω συχνά. Για τον ίδιο λόγο διάλεξα τώρα τον Ολυμπιακό Βόλου.
Είχα κι άλλες προτάσεις από συλλόγους της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Οι προτάσεις ήταν πολύ ελκυστικές από οικονομικής άποψης αλλά προτίμησα τον Ολυμπιακό Βόλου. Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι το ιδανικό μέρος για να ανέβω επίπεδο σαν παίκτης. Τα λεφτά δεν είναι η προτεραιότητα μου σε αυτή την φάση της καριέρας μου».
Ο Σκέμπρι μίλησε και για τη νέα του ομάδα: «Ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε πολύ να με αποκτήσει. Ο σύλλογος έχει Ισπανό προπονητή (Χάβι Γκαρσία) και αυτό μου άρεσε γιατί μου ταιριάζει η ισπανική ποδοσφαιρική νοοτροπία. Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να κερδίσω θέση βασικού. Αυτό θα είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλοί καλοί ξένοι παίκτες. Ηδη έχουμε ξεκινήσει προετοιμασία γιατί θα παίξουμε στον Β' προκριματικό γύρο του Europa League την άλλη εβδομάδα με την Ραντ».

Έρχεται, τα λένε και φεύγει!!

Ο Βιτόλο αποχώρησε από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη σχετικά με την μείωση των αποδοχών που του προτάθηκε. Το πιθανότερο σενάριο είναι να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα ως ελεύθερος.

Έρχεται, τα λένε και φεύγει!
Η πρόταση που του έγινε από τον Παντελή Κωνσταντινίδη το πρωί της Παρασκευής δεν του άρεσε καθόλου και για αυτό ζήτησε άδεια, ώστε να επιστρέψει άμεσα στην Θεσσαλονίκη και να συζητήσει με την διοίκηση.

Ο Βιτόλο αποχώρησε από την προετοιμασία και πιθανότατα το πρωί του Σαββάτου θα συναντηθεί με τον Θοδωρή Ζαγοράκη με όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το μέλλον του να παραμένουν ανοικτά…

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως ο Βιτόλο θα ζητήσει την αποδέσμευσή του, επικαλούμενος μάλιστα και κάποιο προσωπικό πρόβλημα. Ο "Δικέφαλος" δεν είναι αρνητικός στο να λυθεί το συμβόλαιό του, καθώς θα γλιτώσει ένα σημαντικό ποσό.
πηγή: sportdog.gr

"Ντένις, γύρνα πίσω"

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς τόνισε σε δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως ο αντικαταστάτης του Ντένις Επστάιν θα είναι ο ίδιος ο Γερμανός, ενώ αναφέρθηκε και στα κενά που έχουν δημιουργηθεί.
"Ντένις, γύρνα πίσω"
Ο τεχνικός της Κέρκυρας δε βλέπει κάποια άλλη λύση για τον αντικαταστάτη του και σε δηλώσεις του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό START τόνισε πως η ιδανική λύση είναι ο ίδιος ο Επστάιν!
«Θα αποτελούσε την ιδανική λύση εάν επέστρεφε. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί πως είναι σημαντικό και το γεγονός ότι θα γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν θα χρειαστεί περίοδος προσαρμογής», είπε, αρχικά, ο Σέρβος τεχνικός για να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο απόκτησης του Νέιθαν Μπερνς. «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θα μας βοηθούσε σίγουρα με την ποιότητά του».
Πηγή: gazzetta.gr

Πλήγμα το αντίο Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη;

Ζημιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο θεωρεί ο ιδιοκτήτης της SKODA Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, την αποχώρηση Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Συμφωνείτε;
Πλήγμα το αντίο Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη;
Ο Χρήστος Πανόπουλος μίλησε στο Sentra103,3 για την ανακοίνωση της Ξάνθης περί γεωγραφικής εκπροσώπησης των ομάδων στη Superleague, αλλά και για την πρότασή του να παίξουν στο επόμενο πρωτάθλημα 20 ομάδες.

Επίσης, ο πρόεδρος των Ακριτών έκανε λόγο για μπάχαλο, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο και χαρακτήρισε τεράστιο πλήγμα την απουσία των Σωκράτη Κόκκαλη και Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Αναλυτικά μίλησε:
Για την ανακοίνωση της Ξάνθης: «Αυτό το οποίο ήθελα να πω το είπα μέσα από αυτήν την τοποθέτηση και νομίζω έχει πολύ λογική με όλα όσα γίνονται τελευταία. Με όσα γίνονται από την πλευρά της ΕΠΟ και της Superleague καλά η κακά. Γιατί είναι ένα μπάχαλο. Είναι μπάχαλο να μην ξέρουν για play off, να λήγουν συμβόλαια, να φεύγουν διακοπές. Τι θα παίξουν ποδόσφαιρο η... μπιτς σόκερ; Και κατά πόσο είναι αξιόπιστο αυτό; Πάρθηκε και μια απόφαση για τον ΟΦΗ που όλοι τον σέβονται».
Για τη γεωγραφική εκπροσώπηση: «Είναι ευκαιρία να εκπροσωπηθούν γεωγραφικές περιοχές και αφού έχουμε την φτώχεια μας και θα την έχουμε για τα επόμενα 15 χρόνια, ας μπορεί τουλάχιστον ο άνθρωπος στις Σέρρες η οπουδήποτε να βλέπει μπάλα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, εκεί χωράνε κι άλλες ομάδες. Ο Πανσερραϊκός τα Τρίκαλα και άλλες ομάδες. Γιατί να μην δώσουμε αυτή τη δυνατότητα τώρα».
Για τους λόγους που έγινε η συγκεκριμένη πρόταση: «Η Ξάνθη από τη συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει το παραμικρό συμφέρον στο χιλιοστό του εκατομμυρίου. Άρα δεν είναι κάτι πονηρό. Πραγματικά, το πιστεύουμε, αλλά με μια προϋπόθεση. Ότι η Πολιτεία έχει την διάθεση και θα βάλει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να πάμε μπροστά και να βρει σωστούς συνομιλητές».
Για το τι φταίει και όλα πάνε… στραβά στην Σούπερ Λιγκ: «Είναι τεράστιο πλήγμα που λείπουν αυτή την στιγμή οι Βαρδινογιάννης και Κόκκαλης από την Σούπερ Λίγκα, με όλα τα θετικά και αρνητικά. Η  Σούπερ Λίγκα θα πήγαινε καλύτερα και μπροστά. Εάν ο Κόκκαλης ήταν δίπλα στον Μαρινάκη θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα βοηθούσε πάρα πολύ…
Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα κενό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Εχουμε φτάσει σε μια απαξίωση… Θέλω πολύ πιο ενεργή την Πολιτεία θα πρέπει να έχει άτομα γνώστες για να συζητήσουνε και να πάρουνε αποφάσεις. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να δώσουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό που αξίζει..».
Για το τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να επικοινωνήσει την πρόταση, τόνισε:
«Θα την προτείνω στην Σούπερ Λίγκα στο Δ.Σ. της Δευτέρας(11/7). Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω πόλεμο με κανέναν, δεν έχω τις  δυνάμεις να πολεμήσω. Σας δίνω τον λόγο μου δεν έχω κάνει την παραμικρή ζύμωση με οποιαδήποτε ομάδα»
πηγή: sportdog.gr

Έψαχναν τον Σισέ οι ομογενείς...!!

Οι Έλληνες ομογενείς που υποδέχτηκαν την αποστολή του Παναθηναϊκού, έψαχναν τον Γάλλο, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για την απουσία του.
Έψαχναν τον Σισέ οι ομογενείς...
Φυσικά το ερώτημα που βασάνιζε τους περισσότερους ήταν το τί γίνεται με τον Τζιμπρίλ Σισέ, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για την απουσία του από την προετοιμασία λόγω της επικείμενης συμφωνίας με την Λάτσιο.
Κατά τα άλλα, τα περισσότερα φλας τα συγκέντρωσε ο Σωτήρης Νίνης, με τους υπόλοιπους παίκτες να ακολουθούν και να εισπράττουν μία ευχάριστη επίθεση... αγάπης.
Αμέσως μετά, εκμεταλλευόμενοι το διάστημα που μεσολαβούσε μέχρι να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που τους περίμενε, οι παίκτες του «τριφυλλιού» ξεχύθηκαν στα μαγαζιά του αεροδρομίου για να κάνουν τις τελευταίες αγορές που θα τους βοηθήσουν να περάσουν την ώρα τους στην Αυστρία, αγοράζοντας περιοδικά, cd και dvds.
Αυτός όμως που έκανε την διαφορά ήταν ο Μπράις Μουν. Ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός προτίμησε να πάει να πιει έναν καφέ. Προφανώς θα είχε κοιμηθεί στο αεροπλάνο και έψαχνε έναν τρόπο να ξυπνήσει...
Πηγή: leoforos.gr

Περιμένουν, αλλά δεν βλέπουν τίποτα…!!

Η ΑΕΚ «καίγεται» για να πουλήσει τον Σάββα Γκέντσογλου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανείς ενδιαφερόμενος.

Περιμένουν, αλλά δεν βλέπουν τίποτα…
Οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να… ξεφορτωθούν το συμβόλαιο του νεαρού μέσου και εκτιμούν, βασιζόμενοι κυρίως στην ηλικία του, πως κάποια ομάδα θα βρεθεί για να τον αποκτήσει και έτσι να μπουν και άλλα χρήματα στο ταμείο.

Ωστόσο, από τον Ιανουάριο, όταν και είχε ενδιαφερθεί έντονα για την απόκτησή του η Ουντινέζε, δεν έχει υπάρξει άλλος «μνηστήρας» που να κάνει κάποια κίνηση επίσημα.

Μάλιστα, σημερινές πληροφορίες έκαναν λόγο για επίσημη πρόταση που θα έρθει τις επόμενες ημέρες από ομάδα της Ιταλίας για τον «Γκέντσο», όμως οι άνθρωποι της Ένωσης δεν είναι και ιδιαίτερα αισιόδοξοι…
πηγή: sportdog.gr

Ζου-έλα στον Ατρόμητο!!

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται ο Φρανσίσκο Ζουέλα, προκειμένου να συζητήσει με τη διοίκηση της ομάδας του Περιστερίου το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο πλευρών.
Ζου-έλα στον Ατρόμητο!
Ο Αφρικανός αμυντικός ανήκει σε ομάδα της Ρωσίας και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΠΑΟΚ, όμως η επιμονή του Ατρόμητου να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα.
Ο Ζουέλα θα συζητήσει με τους ιθύνοντες του Ατρόμητου το ενδεχόμενο συνεργασίας και άμεσα θα ξεκαθαρίζει το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.
Πηγή: novasports.gr

Σκληρή δουλειά και... "μάντρωμα"

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην Παιανία με δυο κινήσεις που έκανε για να κερδίσει τους παίκτες και να στείλει μηνύματα εντός αποδυτήριων.
Σκληρή δουλειά και... "μάντρωμα"
Σκληρή δουλειά και δικαιοσύνη
Από την πρωτη μέρα, ζήτησε ένα πράγμα. Σκληρή δουλειά. Οι προπονήσεις του δεν θυμίζουν σε τίποτα την... παιδική χαρά του Νιόπλια και είναι χαρακτηριστικές οι ατάκες των «πρασίνων» μετά τις διπλές προπονήσεις που είχε το μενού. «Μας έβγαλε το λάδι» έλεγαν οι παίκτες του Πορτογάλου, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι μενού αν και κουραστικό ήταν απολαυστικό. Ο πρώην τεχνικός της Πόρτο δουλεύει πάρα πολύ με μπάλα και αυτό είναι κάτι που αρέσει στους ποδοσφαιριστές. Οπότε, οι προπονήσεις είναι ευχάριστες και αυτό μόνο καλό κλίμα μπορεί να δημιουργήσει.
Εξάλλου, δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους δώσει ρεπό όταν το έκρινε σκόπιμο, ανταμοίβοντας την δουλειά που έκαναν. Μεγάλη υπόθεση για έναν τεχνικό να βγάζει το αίσθημα της δικαιοσύνης προς τους ποδοσφαιριστές.
Όλοι «μέσα»
Παράλληλα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα θα λειτουργεί όπως εκείνος θέλει και όχι όπως αρέσει σε μερικούς. Η εντολή του ήταν ρητή. Κανείς δεν θα φεύγει από την Παιανία το μεσημέρι. Η ομάδα γευμάτιζε μαζί μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, ξεκουραζόταν στις εγκατάστασεις και... πράσινο φως για αποχώρηση άναβε μόνο μετά το τέλος του απογευματινού προγράμματος.
Διάφανο πέρα για πέρα το μήνυμα που ήθελε να περάσει, καθώς ένα από τα προβλήματα που είχε διακρίνει το πρώτο του εξάμηνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ήταν η έλλειψη συνοχής.
Πηγή: gazzetta.gr

Από Παρίσι, Αθήνα και μετά Σπάτα!!

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται ο Έλφαρ Φρέιρ Χέλγκασον, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής.

Από Παρίσι, Αθήνα και μετά Σπάτα
Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός θα έρθει με πτήση μέσω Παρισίου και τη Δευτέρα θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και μετά θα παρουσιαστεί και επίσημα.

Αυτή είναι η όγδοη μεταγραφή της ΑΕΚ, καθώς έχουν προηγηθεί οι Κοντοές, Σιαλμάς, Μπουγαΐδης, Μπέλεκ, Κάρλος, Κάλα και Τσουκαλάς.

Η Πόλη υποψήφια για το 2020!!

Υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα καταθέσει η Κωνσταντινούπολη, στην πέμπτη της προσπάθεια τα τελευταία δέκα χρόνια να αναλάβει το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.
Η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων λήγει την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι στιγμής επίσημα έχει καταθέσει το ενδιαφέρον της η Ρώμη. Μεταξύ των πόλεων που σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν τη διοργάνωση είναι η Μαδρίτη, το Τόκιο αλλά και το Ντερμπάν, παρά την αρχική απόφαση της κυβέρνησης να οπισθοχωρήσει, ώστε να επενδύσει τα χρήματα στη βελτίωση των συνθηκών για τους Νοτιοαφρικανούς.

Ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Φικίλε Μπαλούλα, δήλωσε πως όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές, ενώ από τη ΔΟΕ αφέθηκε να εννοηθεί ακόμη και πιθανή αναστροφή της κυβέρνησης σχετικά με την πρόθεση να κατατεθεί η υποψηφιότητα από το Ντέρμπαν. Πριν από λίγες μέρες η Μπουσάν απέσυρε το ενδιαφέρον της, ύστερα από την απόφαση της ΔΟΕ να αναθέσει στην Πιεονγκτσάνγκ τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Η απόφαση ανάθεσης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 θα ληφθεί το 2013.
πηγή: gazzetta.gr

«Τροχοπέδη» για Μεσίνα το lockout!!

Ο Έτορε Μεσίνα ανακοινώνεται αργά το βράδυ για δύο χρόνια στους Λέικερς, αλλά το lockout θα τον κρατήσει για λίγο καιρό μακριά από αυτό που έχει φανταστεί στο πρώτο υπερατλαντικό ταξίδι του.
Ο Ιταλός προπονητής θα αποτελέσει εκ των συνεργών του Μάικ Μπράουν, έπειτα από 22 χρόνια στους ευρωπαϊκούς πάγκους. «Θα έχει ενδιαφέρον» είπε ο «Έκτορας» και συνέχισε: «Θα κοιτάω το τεχνικό κομμάτι του παιχνιδιού, όπως όταν προπονούσα εφηβικές ομάδες έπειτα από κάποια χρόνια στη "στρατολόγηση" παικτών».
Ο 51χρονος, πάντως, θα πρέπει να περιμένει να τελειώσει το lockout για να πιάσει δουλειά. «Το lockout θα μας δημιουργήσει μερικά προβλήματα. Ομάδες σαν το Ντάλας και το Σαν Αντόνιο έχουν αξιόπιστα συστήματα, ενώ η δική μας θα πρέπει να αλλάξει την ταυτότητά της έπειτα από μία δεκαετία με την τριγωνική επίθεση. Και θα είναι δύσκολονα αρχίσουμε τη χρονιά με μόλις μία εβδομάδα προετοιμασίας».
πηγη: gazzetta.gr

Καυτές μεταγραφές; Ούούιιι!

Ο Μίλτος ο Νταλικέρης σχολιάζει την επικαιρότητα με τον δικό του τρόπο.

Αν ήμουν η θεια-Τσιβή στο χωριό, θα έλεγα «κάν΄ ζέστα». Αν ήμουν η ξαδέρφη της, η θεια-Παράσχω, θα έλεγα απλώς «ούούιιι», θα τέντωνα με τα χέρια τα μάτια σαν Κινέζος μετά από μετωπική και θα ήμουν εξίσου σαφής τινάζοντας τον ιδρώτα.
Αν, από την άλλη, δεν είχα ...γκέι σκέψεις περί ομοιοτήτων με δυο θειάδες (αν ήμουν γκέι και έμοιαζα με τη θεια-Τσιβή, τζάμπα μερακλής θα ήμουν) και ήμουν ο μπάρμπα-Ζάχος, ο άντρας της θειας-Παράσχως, δεν θα έλεγα τίποτα. Εκεί που βάραγε κάτι καρφιά στις τάβλες σε μια οικοδομή, μες στη ντάλα, 40 βαθμοί, τού ΄ψησε ο ήλιος το ξεσκέπαστο και πήγε «από συφόρεση», όπως έλεγε η Δωροθέα η Ζαβή για όσους πήγαιναν μια κι έξω...
Για όποιον δεν το κατάλαβε από τα συμφραζόμενα, κάνει διαολεμένη ζέστη. Ζέστα. Μέχρι και «ούούιιι» κάνει! Κι εκεί που μου έψηνε ο ήλιος το κεφάλι (το σκεπαστό - τα έχω ακόμα όλα και ...περισσότερα) τρέχοντας γύρω γύρω την Αθήνα, σκεφτόμουν τις πιθανότητες να συναντήσω τον μπάρμπα-Ζάχο με τα ίδια αίτια. Πολύ περισσότερο όταν μπήκα στο μετρό με την προσδοκία ενός συρμού με ερκοντίσιον και ήρθε - για πολλοστή φορά και κατά ένα μαγικό τρόπο τελευταία - ένας από τους παλιούς, με ζέστη, ζέστα και «ούούιιι».
Έσταζα. Έλιωνα στα ρούχα μου. Κι επέμεινα να μην ανέβω με το ασανσέρ ή τις κυλιόμενες, αλλά να κάνω την ποινή μου, αυτή που επέβαλα στον εαυτό μου όταν είχε φτάσει 140 κιλά αηδία: να ανέβω με τις σκάλες!
Κι ανέβηκα. Κι έσταζα πιο πολύ. Κι έλιωνα σαν βιτάμ στο τηγάνι. Και ζέστη και ζέστα και «ούούιιι». Κι όταν έφτασα στην έξοδο, στην τελευταία σκάλα, ένιωθα σαν να είχα περπατήσει τη Σαχάρα σε ανήφορα. Μια όαση έψαχνα κάτω από τον καυτό ήλιο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η πιο κοντινή σκιά απείχε μια αιωνιότητα κι ένα ...μεσημέρι.
Και τότε έγινε το θαύμα. Ένα χέρι απλώθηκε μπροστά μου κι ένα μπουκάλι παγωμένο νερό μου προσφέρθηκε κυριολεκτικά απλόχερα (είπαμε, απλωμένο ήταν το χέρι). Μετά την πρώτη γουλιά, η ζέστη και η ζέστα είχαν υποχωρήσει, ωστόσο το «ούούιιι» ήταν εκεί και κόντεψε να μου βγει αυθόρμητα, μόλις εντόπισα την καλή μου τη νεράιδα που σαν τζίνι είχε βγει από το λυχνάρι για να πραγματοποιήσει τρεις επιθυμίες μου.
Τις άλλες δύο δεν τις πραγματοποίησε...
Ωστόσο, το παγωμένο νεράκι - διαφημιστική προσφορά εμπορικού κέντρου, ήταν η απόλυτη επιθυμία του οργανισμού μου και αυτό που με έφερε χωρίς άλλα «ούούιιι» στο γραφείο. Όπου βλέποντας τα ρεπορτάζ, ευχήθηκα από μακριά στο τζίνι να πραγματοποιήσει ακόμα μια επιθυμία μου. Κάνει που κάνει ζέστα, ας γίνει και καμιά μεταγραφή, να μην πηγαινοερχόμαστε τζάμπα και διακινδυνεύουμε τη συνάντηση με τον μπάρμπα-Ζάχο μόνο και μόνο για να γκρινιάξουμε πως «έφυγε ο Σισέ», «οι ομάδες δεν έχουν λεφτά», «όλα είναι στημένα» και άλλα τέτοια δυσάρεστα και μίζερα, κουβέντα να γίνεται...
Έχω την αίσθηση πως αυτό το καλοκαίρι είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο ελπίδων που έχω συναντήσει όλα αυτά -τα αρκετά- χρόνια που ασχολούμαι με τα αθλητικά δρώμενα. Και στα κοινωνικοπολιτικά το ίδιο ισχύει, εδώ που τα λέμε, αλλά αυτή είναι μια άλλη, ευρύτερη κουβέντα. Αν δεν είχε «σκάσει» το σκάνδαλο με τα στημένα, οι αθλητικοί συντάκτες θα μέτραγαν τρίχες στα πόδια των ποδοσφαιριστών, ποιοι τα ξουρίζουν, ποιοι κάνουν χαλάουα και ποιοι βάζουν την καλαμίδα πάνω στη γούνα, όπως παλιά. Για όποιον δεν έπιασε την περιφραστική περιγραφή της ασχολίας του αθλητικού Τύπου, θα ασχολιόμασταν με ...τρίχες.
Όχι πως τώρα δεν ασχολιόμαστε, δηλαδή, αλλά του-λάστιχον έχουμε κάτι να περιμένουμε. Όχι καλύτερες μέρες για εμάς και τις ομάδες, αλλά χειρότερες για όσους έφτασαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτό το χάλι.
Κι έχω μια πρόταση: μην τους βάλετε φυλακή. Σε ένα βαγόνι του μετρό χωρίς ερκοντίσιον βάλτε τους και μετά ανεβάστε τους από τις σκάλες και εκθέστε τους στον καυτό ήλιο.
Τη νεράιδα με τα νερά θα έχω φροντίσει να την εξαφανίσω...
Ούούιιι!!!
Μέχρι να βρω τρόπο να μη διαβάσει αυτό το θέμα η γυναίκα μου, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...
πηγή: gazzetta.gr

Η... νέα Ίντερ! (vid)

Η νέα σεζόν... ξεκινάει στην Ιταλία με τις μεγάλες ομάδες να αρχίζουν τις προετοιμασίες τους και μετά τη Γιουβέντους ήταν η σειρά της Ιντερ να παρουσιάσει τις νέες φανέλες.
Μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι δεν υπάρχουν στην πρώτη και κλασική νερατζούρα, πλην του γιακά. Η δεύτερη είναι λευκή με μαύρο γιακά και λίγο μπλε στα μανίκια.
πηγή: gazzeta.gr


Έξαλλος ο Ρουμενίγκε με το πανό κατά Νόιερ!!

Έξαλλος με τους οπαδούς που αντιδρούν στην απόκτηση του Μάνουελ Νόιερ από τη Σάλκε είναι ο Καρλ-Χάιντζ Ρουμενίγκε. Ο εκτελεστικός διευθυντής των Βαυαρών δεν μπορεί να αποδεχθεί τις “φωνές” που ακούστηκαν στο φιλικό 15-0 επί της Τρεντίνο.
“Mπορείς να σώσεις όσα σουτ μπορείς, αλλά ποτέ δεν θα σε δεχθούμε με τη φανέλα μας", ανέγραφε το πανό που αναρτήθηκε από μερίδα οπαδών του συλλόγου και το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση των υπολοίπων.
Η διοίκηση της ομάδας καταδίκασε τη συγκεκριμένη ενέργεια και δήλωσε ότι οι συγκεκριμένοι οπαδοί είναι ανεπιθύμητοι στο γήπεδο. Ο Ρουμενίγκε πρόσθεσε πως λυπάται για ότι έγινε, αφού έχει εκνευριστεί πολύ. Όσον αφορά τον ίδιο τον Νόιερ, τόνισε πως δέχθηκε το συμβάν χωρίς αντιδράσεις και αυτό αποδεικνύει πως πρόκειται για έναν πολύ θετικό άνθρωπο.
Αν και αρχικά σκέφτονταν να προχωρήσουν νομικά οι Βαυαροί δεν πρόκειται να το πράξουν αφού υποστηρίζουν πως οι διαμαρτυρίες προήλθαν από άτομα που δεν αποτελούν μέλη του συλλόγου.
Tέλος, αναφερόμενος στο μεταγραφικό κομμάτι, ξεκαθάρισε πως δεν έχουν γίνει νέες προσπάθειες για να αποκτηθούν ο Ζερόμ Μπόατενγκ της Μάντσεστερ Σίτι και ο Αρτούρο Βιδάλ της Λεβερκούζεν. Στην Μπάγερν πιστεύουν ότι σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι ομάδες τους ζητάνε πολλά χρήματα για να τους παραχωρήσουν.
πηγή: contra.gr

Νέο αίμα στον Πιερικό!!


Με δυο νεαρούς ποδοσφαιριστές ενισχύθηκε ο Πιερικός. Πρόκειται για τον 22χρονο αμυντικό Στέφανο Κραγιόπουλο που αγωνίστηκε την προηγούμενη περίοδο στον Βατανιακό και τον 21χρονο επιθετικό Σίμο Παπαδόπουλο, πρώην παίκτη των Ποντίων Κατερίνης.
Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Κατερίνης.
πηγή: contra.gr

Οι «ληξιπρόθεσμες φιλοδοξίες» του κ. Βενιζέλου!!

Την άμεση είσπραξη των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών φιλοδοξεί να επιτύχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το θέμα απασχόλησε ευρεία σύσκεψη-η τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες- υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr.

ΣτΕ: Ο ΑΦΜ δεν θίγει τη θρησκευτική ελευθερία

Ουδείς μπορεί να εξαιρεθεί από το σύστημα ΤΑΧΙS και την φορολόγησή του μέσω του ΑΦΜ. Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας και απέρριψε ως αβάσιμη αίτηση αντιρρησία συνείδησης ο οποίος ζητούσε την εξαίρεση του, επικαλούμενος λόγους θρησκευτικής ελευθερίας.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr.

Βάζουν "λουκέτο" οι "Mad Boys"

Με ανακοίνωση του, το κλαμπ των φίλων του Παναθηναϊκού, "Mad Boys",  ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του, σημειώνοντας πως "οι λόγοι και οι αιτίες που φτάσαμε σε αυτή την απόφαση και σε αυτό το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της αλλαγής φιλοσοφίας και νοοτροπίας που υπήρξε τα τελευταία χρόνια στο κλαμπ".
Βάζουν "λουκέτο" οι "Mad Boys"
Αναλυτικά:
Μετά από 23 χρόνια ενεργής παρουσίας ήρθε το τέλος εποχής για τον σύνδεσμο μας. Αποφασίσαμε μετά από πολύ σκέψη την αναστολή λειτουργίας του. Aν θα είναι προσωρινή το μέλλον θα το δείξει.
Οι λόγοι και οι αιτίες που φτάσαμε σε αυτή την απόφαση και σε αυτό το αποτέλεσμα είναι συνέπεια της αλλαγής φιλοσοφίας και νοοτροπίας που υπήρξε τα τελευταία χρόνια στο κλαμπ. Τα προβλήματα των τελευταίων χρόνων με τις κόντρες, τις διαφωνίες, τα στρατόπεδα, τον αποσχισμό μελών μαζί με την υπόλοιπη λαμπρή πορεία του κλαμπ … εξώδικα, περιοδικό, αφύπνιση, πρωτοπορία, πανό, πλακάτ, χορογραφίες, φωνή, άποψη, ιδεολογία, στήριξη ερασιτέχνη, Athens Fans, Ανεξάρτητοι… είναι πλέον ιστορία που την κρατάμε σαν παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά, την 3η κατά σειρά και την πιο αδικημένη αφού δεν έζησε τις καλές στιγμές και δεν ήταν έτοιμη να παραλάβει την σκυτάλη.
Μελανό σημείο και πίκρα είναι ότι κάποιοι μέσα και έξω από συνδέσμους αντικατέστησαν έννοιες όπως στήριξη, ενδιαφέρον και αλληλοβοήθεια με κουτσομπολιό, θάψιμο και παραπληροφόρηση.
Καλούμε τα μέλη μας από όλη την Αθήνα να ενταχθούν σε όποιο κλαμπ του Ενιαίου Φορέα αυτοί νομίζουν αλλά και στον κεντρικό σύνδεσμο στο ήδη ένα κομμάτι που πρωτοστάτησε στην ίδρυση του θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προστεθεί και το μεγαλύτερο κομμάτι των υπόλοιπων μελών ούτως ώστε όταν αργότερα οι συνθήκες το επιτρέψουν να υπάρξει ένταξη σε αυτό όχι σαν άτομα αλλά σαν ομάδα.
Το ιστορικό οίκημα της Παναθηναϊκού 8 θα συνεχίσει να υπάρχει (και να λειτουργεί ενίοτε) για όσο χρονικό διάστημα το ταμείο του κλαμπ θα έχει την δυνατότητα. Το σαιτ του συνδέσμου θα γίνει προσπάθεια να βγει από τον λήθαργο του για να υπάρχει μια επιπλέον φωνή στις δύσκολες στιγμές που αναμένεται να περάσει ο Σύλλογος μας αλλά και για να μην χαθεί η επαφή στο πέρασμα των χρόνων.
Επειδή ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά γύρω από το τελευταίο χρονικά τεύχος του περιοδικού που δεν κυκλοφόρησε, ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχε το κέφι και η όρεξη από όλα τα άτομα για να βγει. Ίσως ήταν λάθος τελικά προς όλους τους πιστούς αναγνώστες του περιοδικού που τόσα χρόνια στήριξαν την προσπάθεια. Αν κάποια στιγμή νιώσουμε την ανάγκη ή έχουμε να πούμε κάτι μπορεί να σκάσουμε μύτη. Ως τότε στηρίζουμε οργανωτικά και συμμετέχουμε συντακτικά στο καινούργιο περιοδικό που αναμένεται να κυκλοφορήσει. Απαραίτητη διευκρίνιση ότι είναι ένα νέο περιοδικό και όχι η συνέχεια του ΜAD BOYS 13 παρ’ ότι όπως θα διαπιστώσετε η φιλοσοφία του λίγο πολύ θα είναι ίδια με το παλιό στο να ξυπνάει συνειδήσεις δηλαδή και να φτιάχνει νέους οπαδούς με ιδεολογία και άποψη.
Στις δύσκολες αυτές εποχές που περνάμε επαγγελματικά και οικογενειακά ζώντας σε μια χώρα που οι άξιες, τα όνειρα και τα ιδανικά των πολιτών της έχουν ξεπουληθεί μια για πάντα, σας καλούμε να σταθείτε δίπλα στον Αυτοκράτορα της ψυχής μας στις περίεργες αυτές καταστάσεις που βιώνει γιατί απλά δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο να πιστεύουμε, να αγωνιούμε, να χαιρόμαστε, να ελπίζουμε, να ονειρευόμαστε.
MAD BOYS
ABELOKIPI FAN CLUB

«Μην ανησυχείς, θα σου πάρουμε παίκτη»

Σε συνάντηση που είχε με τον Τάκη Λεμονή το μεσημέρι της Παρασκευής ο Γεράσιμος Βεντούρης του ζήτησε να μην ανησυχεί για το μέλλον του Πανιωνίου μετά το «ναυάγιο» με τους Κύπριους επενδυτές.

«Μην ανησυχείς, θα σου πάρουμε παίκτη»
Ο Έλληνας τεχνικός περίμενε να προχωρήσει το συγκεκριμένο «deal» και για αυτό πλέον είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για τη συνέχεια.

Ωστόσο, ο Βεντούρης τον ενημέρωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ότι ο σύλλογος θα συνεχίσει να δουλεύει κανονικά.

Μάλιστα, από την ΠΑΕ διαρρέεται πως μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, ίσως υπάρξει και κάποια μεταγραφή.
 

Δεν μας τα λένε καλά στην ΑΕΚ...!!

Ο Σταύρος Αδαμίδης... διατυμπάνιζε πως έχουν πωληθεί 6.000 διαρκείας στην ΑΕΚ, μιλώντας για το θέμα το προηγούμενο σαββατοκύριακο αλλά η αλήθεια, δυστυχώς, είναι άλλη...

Δεν μας τα λένε καλά στην ΑΕΚ...

Στην Ένωση υπάρχει προβληματισμός για την κίνηση στη διάθεση των διαρκείας ως τώρα, καθώς ξέρουν ότι δε θα φτάσουν ούτε καν τον περσινό αριθμό των 12.500, που ήταν και ο χαμηλότερος από το 2004 κι έπειτα. Στην προσπάθεια τους, όμως, να μη δείξουν την απογοήτευση τους και τον πανικό στον οποίο βρίσκονται σε ό,τι αφορά τα μειωμένα έσοδα, κάνουν λάθη.
Ενα από αυτά, ήταν το να διαρρέουν το περασμένο σαββατοκύριακο ότι έχουν φύγει 6.000 κάρτες. Αυτό δεν ισχύει!
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το γραφείο διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας της ΑΕΚ, μέχρι και την περασμένη Τρίτη -πριν τρεις μέρες δηλαδή- τα διαρκείας που είχαν διατεθεί ήταν... 4.800. Ούτε καν 5.000, δηλαδή, γεγονός που φανερώνει περίτρανα την απογοήτευση του κόσμου.
Από την ΠΑΕ, φυσικά, είναι δεδομένο ότι θα διαψευστεί αυτό αλλά το γεγονός ότι μέχρι την Τρίτη είχαν διατεθεί από το γραφείο διάθεσης... 4.800 διαρκείας, είναι αλήθεια 100%!
Πηγή: gazzetta.gr

Τελικά είπε το... "ντα" ο Λουκάς!!

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία και την Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης απορρίπτοντας την πρόταση του Ολυμπιακού που έφθασε τις 750.000 ευρώ ετησίως.
Τελικά είπε το... "ντα" ο Λουκάς!
Πηγή: gazzetta.gr

"Σαν στο σπίτι μου"

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της Καϊζερσλάουτερν έδωσε ο Κώστας Φορτούνης στη Γερμανία, μιλώντας για τη νέα του ομάδα.
"Σαν στο σπίτι μου"
Ο νεαρός επιθετικός μέσος τόνισε αρχικά στην εφημερίδα «Die Rheinpfalz»: «Ενιωσα αμέσως άνετα στην Καϊζερσλάουτερν, λες και ήμουν ήδη έναν χρόνο εδώ».
Ρόλο διερμηνέα στην συνέντευξη είχε ο συμπαίκτης του πρώην άσου του Αστέρα Τρίπολης, Θάνος Πέτσος. «Είναι πολύ μεγάλη βοήθεια για μένα τώρα στην αρχή».
Ο Φορτούνης τηλεφωνεί καθημερινά στην οικογένειά του στην Ελλάδα, ενώ η οικονομική κρίση απασχολεί του Γερμανούς. «Είμαι σε συνεχή επαφή για να μαθαίνω τι γίνεται. Νομίζω πως για μένα είναι η καλύτερη εποχή για να βρίσκομαι στη Γερμανία. Βέβαια, ήταν δύσκολο για μένα να φύγω από την Ελλάδα», ανέφερε ο νεαρός άσος, ενώ βέβαια δεν είναι μόνος: «Η μητέρα μου βρίσκεται μαζί μου στο Καϊζερσλάουτερν, ενώ ο πατέρας μου μένει στην Ελλάδα, αλλά με επισκέπτεται». Στη συνέχεια αστειεύτηκε πως μένει στο ξενοδοχείο της… μαμάς του, καθώς του μαγειρεύει.
Αναφερόμενος στη νέα του ομάδα, ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης υποστήριξε: «Η Καϊζερσλάουτερν έχει καλή ομάδα με μεγάλες δυνατότητες και είναι σπουδαίος σύλλογος. Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνίζομαι στην Μπουντεσλίγκα, μπροστά σε 50.000 θεατές».
Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ανέφερε: «Εγώ παίζω πίσω από τους επιθετικός, ως δεκάρι. Ωστόσο μπορώ να αγωνιστώ και ως περιφερειακός επιθετικός, αλλά και ως χαφ. Τα χαρακτηριστικά μου είναι η τεχνική μου κατάρτιση και η έλλειψη άγχους. Δεν φοβάμαι στο έναν με έναν, και ξέρω ότι πρέπει να βελτιώσω την φυσική μου κατάσταση».
Τέλος, για το πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του, επισήμανε πως παίζει Playstation και βγαίνει έξω με φίλους του, όπως όλοι οι νεαροί.
Πηγή: sentra-goal.gr

"Πάρτε πρωτάθλημα, μπείτε στους ομίλους"

Έντονα φορτισμένος συναισθηματικά και με δάκρυα στα μάτια, ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ αποχαιρετώντας τους συμπαίκτες του.
"Πάρτε πρωτάθλημα, μπείτε στους ομίλους"
Η πρωινή προπόνηση της Παρασκευής ήταν η τελευταία του Γάλλου επιθετικού με τον Παναθηναϊκό και στο γεύμα που ακολούθησε, πριν οι “πράσινοι” αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο,  είπε τις τελευταίες κουβέντες του ως παίκτες του “τριφυλλιού”.
 «Θα ήθελα να σας αποχαιρετήσω. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που προπονηθήκαμε μαζί. Πέρασα μαζί σας δύο καταπληκτικά χρόνια. Όλοι σας, αλλά και η ομάδα με βοηθήσατε σε μία δύσκολη περίοδο στην καριέρα μου, να αποδείξω οτι μπορώ και πάλι να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο», ενώ συνέχισε τονίζοντας: «Δεν πρόκειται να σας ξεχάσω ποτέ. Θα σας έχω όλους στην καρδιά μου και θα παρακολουθώ συνεχώς τις προσπάθειές σας. Εύχομαι να κατακτήσετε το πρωτάθλημα και να μπείτε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».
Στη συνέχεια, χαιρέτησε έναν έναν τους παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα με τον οποίο είχε ένα ολιγόλεπτο τετ-α-τετ.
Πηγή: leoforos.gr

Με κόσμο η «πρώτη» της ΑΕΚ!!

Με παρουσία κόσμου θα γίνει η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ την Τετάρτη για τη νέα χρονιά. Αν συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά που γίνεται προπόνηση με φιλάθλους στα Σπάτα.
Με κόσμο η «πρώτη» της ΑΕΚ
Την Τετάρτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προπόνηση της Ενωσης για την νέα σεζόν και σύμφωνα με πληροφορίες του aek365.gr πρόθεση της διοίκησης είναι να είναι ανοιχτή για τον κόσμο του δικεφάλου.
Αν τελικά αυτό ισχύσει και δεν αλλάξει απόφαση η διοίκηση της ΑΕΚ, ο κόσμος της ομάδας θα έχει την ευκαιρία το απόγευμα της Τετάρτης να βρεθεί στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Αυτή θα είναι και η πρώτη προπόνηση στο νέο προπονητικό κέντρο, που θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο της ΑΕΚ. Ετσι θα δουν από κοντά την νέα ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ και το «σπίτι» της Ενωσης…
Πηγή: aek365.gr

Νέος... Αστέρας ο Φορμίκα!!

Με πτήση από τη Ρώμη έφτασε στην Ελλάδα ο Λαουτάρο Ρόκε Φορμίκα, ο οποίος θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και έπειτα θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Αστέρα Τρίπολης.
Νέος... Αστέρας ο Φορμίκα
Αναλυτικά η συνέντευξη του Φορμίκα στο arcadia-sports.gr:
-Για την απόφαση του δεχτεί την πρόταση του Αστέρα Τρίπολης και να έρθει στην Ελλάδα;
"Η πρόταση του Αστέρα ήταν πολύ καλή. Η ομάδα είναι πολύ καλή και οργανωμένη και αποδεχόμενος την πρόταση αυτή, μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη".
-Για τις πληροφορίες που πήρε για τον Αστέρα:
"Μίλησα με τον Ματίας Παβόνι και μου είπε τα καλύτερα. Μου είπε ότι πρόκειται για έναν καλό και οργανωμένο σύλλογο και πως θα είναι καλό για μένα να παίξω στον Αστέρα".
-Για τους στόχους του με τον Αστέρα;
"Θέλω να παίξω πολύ καλά και να βοηθήσω τον Αστέρα να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία και να πετύχει τους στόχους του".
-Για τον Οσκαρ Φερνάντεθ:
"Το γεγονός ότι ο προπονητής είναι Ισπανός θα με βοηθήσει πολύ, γιατί θα είναι πιο εύκολο να συνεννοηθούμε και θα μπορέσω πιο γρήγορα να προσαρμοστώ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εξάλλου, έχω μάθει πως στον Αστέρα βρίσκονται παίκτες από την Ισπανία και την Αργεντινή, οπότε θα καταφέρω να μπω στο κλίμα άμεσα. Επίσης, θα προσπαθήσω να μάθω και λίγα ελληνικά…".

Συνεχίζει το παραμύθι…!!

Ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Χρ. Μυλωνόπουλος προανήγγειλε την παράδοση του ισχυρού άνδρα της Καβάλας στις δικαστικές αρχές. Όμως, δεν αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη ημερομηνία…
Συνεχίζει το παραμύθι…
Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm100, δήλωσε: «O κ.Μάκης Ψωμιάδης θα παραδοθεί με όρους αξιοπρέπειας. Αλλωστε συνεργάστηκε με τις αρχές την προηγούμενη της σύλληψης του υιού του και είναι ήσυχος ότι δεν έκανε κάποια αξιόποινη πράξη».
Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας και ο μάνατζερ Αγγελος Τραυλός. «Παρέδωσα στο ΣΔΟΕ τα διπλά συμβόλαια του Κούγια, ενός μαϊντανού της τηλεόρασης που δεν τόλμησε να μου κάνει μήνυση», ήταν η τοποθέτηση του Τραυλού για να απαντήσει ο Κούγιας λίγο αργότερα: «O Tραυλός με παίρνει από απόκρυψη, με απειλεί και με βρίζει».

Δανεικός αλλά όχι αγύριστος!!

Στη λογική του περασμένου Γενάρη θα λειτουργήσει στην περίπτωση του Μήτρογλου ο Ολυμπιακός, καθώς ο παίκτης αναμένεται να δοθεί δανεικός. Του έχει αδυναμία, βλέπετε, ο Μαρινάκης.
Δανεικός αλλά όχι αγύριστος!
Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων» πιστεύει ότι ο 23χρονος φορ μπορεί να έχει μία θέση στο ρόστερ του συλλόγου, παρόλα αυτά μένει πιστός σε αυτό που είχε πει στην παρουσίαση του Βαλβέρδε πέρσι το καλοκαίρι: το αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι ο Ισπανός.
Παρόλα αυτά πρόθεση των Πειραιωτών είναι να διατηρήσουν τον παίκτη στο ρόστερ της ομάδας. Από την άποψη ότι δεν θα επιδιώξουν την πώλησή του, αλλά τον δανεισμό του. Τον πιστεύουν τον Μήτρογλου στο Λιμάνι και δεν θέλουν να τον δώσουν για 1 ή 1.5 εκ. ευρώ. Αν βρεθεί μία πρόταση στα δύο εκ. ή παραπάνω, τότε το πράγμα θα αλλάξει. Όπως είναι η κατάσταση τώρα, όμως, δεν πρόκειται ο Ολυμπιακός να πουλήσει τον παίκτη για ένα ποσό χαμηλότερα από τα δύο εκ. ευρώ.
Στην πλατεία Αλεξάνδρας, βέβαια, γνωρίζουν ότι πολύ δύσκολα θα δεχτούν πρόταση σε αυτό το ύψος για τον Μήτρογλου, οπότε όλα δείχνουν… δανεισμό. Ποιος ξέρει τι γίνεται το επόμενο καλοκαίρι, άλλωστε; Από το να έχει αλλάξει άποψη ο Βαλβέρδε, μέχρι να έχει αποχωρήσει από την ομάδα ο Ισπανός. Και φέτος, άλλωστε, με δυσκολία κατάφερε να τον κρατήσει στο Λιμάνι ο Μαρινάκης.
Οπότε είναι καλύτερα να κρατήσουμε μικρό καλάθι όσον αφορά την περίπτωση του «πιστολέρο» Κώστα Μήτρογλου και τα σενάρια περί πώλησής του. Στο Λιμάνι είναι αποφασισμένοι να χειριστούν με προσοχή την περίπτωσή του, σε μία προσπάθεια βέβαια να μη θίξουν με τις κινήσεις τους την απόφαση του Βαλβέρδε.
πηγή: sportdog.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι!!  Περάσαν οι 2 χθεσινές προτάσεις  και περιμένουμε το Σαββάτο τις άλλες 2 για το απόλυτο.
Για σήμερα θα επιλέξω 2 ματσάκια από το Copa America. Για το ματς Ουρουγουάη-Χιλή έχω να πω ότι πρόκειται για ισοδύναμο παιχνίδι αφού και 2 ομάδες είναι καλές και δυνατές, άλλωστε η Χιλή πάει για 2 αποτελέσματα (την βολεύει και το Χ) ενώ για το ματς Περού-Μεξικό το πρώτο λόγο έχει το Περού.
Σε αυτό το Copa America παρατηρώ 2 πράγματα μέχρι στιγμής: 1ον σχεδόν όλα τα ημίχρονα είναι ισόπαλα και 2ον σε 8 ματς είχαμε μόνο ένα Over (και αυτό οριακό) που σημαίνει ότι τα γκολ μπαίνουν με το σταγονόμετρο.

Avanti να δούμε τι έχουμε:


ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-ΧΙΛΗ  Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ  (1,95)
ΠΕΡΟΥ-ΜΕΞΙΚΟ  1(2,45) ή για κάλυψη 1Χ(1,38)

Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη φώτο Bianca Balti)

Ci vediamo di nuovo! Salute!!