Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Σκληρή δουλειά και... "μάντρωμα"

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην Παιανία με δυο κινήσεις που έκανε για να κερδίσει τους παίκτες και να στείλει μηνύματα εντός αποδυτήριων.
Σκληρή δουλειά και... "μάντρωμα"
Σκληρή δουλειά και δικαιοσύνη
Από την πρωτη μέρα, ζήτησε ένα πράγμα. Σκληρή δουλειά. Οι προπονήσεις του δεν θυμίζουν σε τίποτα την... παιδική χαρά του Νιόπλια και είναι χαρακτηριστικές οι ατάκες των «πρασίνων» μετά τις διπλές προπονήσεις που είχε το μενού. «Μας έβγαλε το λάδι» έλεγαν οι παίκτες του Πορτογάλου, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι μενού αν και κουραστικό ήταν απολαυστικό. Ο πρώην τεχνικός της Πόρτο δουλεύει πάρα πολύ με μπάλα και αυτό είναι κάτι που αρέσει στους ποδοσφαιριστές. Οπότε, οι προπονήσεις είναι ευχάριστες και αυτό μόνο καλό κλίμα μπορεί να δημιουργήσει.
Εξάλλου, δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους δώσει ρεπό όταν το έκρινε σκόπιμο, ανταμοίβοντας την δουλειά που έκαναν. Μεγάλη υπόθεση για έναν τεχνικό να βγάζει το αίσθημα της δικαιοσύνης προς τους ποδοσφαιριστές.
Όλοι «μέσα»
Παράλληλα, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι η ομάδα θα λειτουργεί όπως εκείνος θέλει και όχι όπως αρέσει σε μερικούς. Η εντολή του ήταν ρητή. Κανείς δεν θα φεύγει από την Παιανία το μεσημέρι. Η ομάδα γευμάτιζε μαζί μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, ξεκουραζόταν στις εγκατάστασεις και... πράσινο φως για αποχώρηση άναβε μόνο μετά το τέλος του απογευματινού προγράμματος.
Διάφανο πέρα για πέρα το μήνυμα που ήθελε να περάσει, καθώς ένα από τα προβλήματα που είχε διακρίνει το πρώτο του εξάμηνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, ήταν η έλλειψη συνοχής.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: