Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

"Ψάχνω ομάδα στο εξωτερικό"

Ο Μιχάλης Σηφάκης μίλησε και φωτογραφήθηκε στο περιοδικό "Hello" και μίλησε για το ποδόσφαιρο, την αναζήτηση ομάδας, την οικογένεια, τους φίλους και τη σχέση του.
"Ψάχνω ομάδα στο εξωτερικό"
"Το ποδόσφαιρο ήταν "κληρονομιά" από τον πατέρα σας, που ήταν επίσης τερματοφύλακας; "Κληρονομικό, ίσως ήταν το ταλέντο. Ωστόσο, η ημτέρα μου με έβαλε στο δρόμο του ποδοσφαίρου. Ο πατέρας μου έπαιζε σε ομάδες εκτός Κρήτης κι εγώ στην Δ' Δημοτικού, όπως όλα τα παιδιά, ήθελα να παίξω στην ομάδα της γειτονιάς. Τότε βρήκε ευκαιρία η μητέρα μου και με έγραψε. Δεν πίστευα, πάντως, ότι θα ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα ή ότι θα έφτανα εδώ που έφτασα" ήταν τα πρώτα του λόγια.
Και πρόσθεσε: "Έπαιζαν και τα αδέρφια σας ποδόσφαιρο; "Με τον μεγαλύτερο, που σήμερα είναι 29 ετών και προπονεί μικρά παιδιά, παίζαμε ποδόσφαιρο. Ο μικρότερος, είναι 11 ετών, τώρα ξεκίνησε να παίζει σε μια ομάδα.
Με τον πατέρα μου δεν έκανα ποτέ προπόνηση. Κάποιες φορές θα ακούσω τη συμβουλή του, αλλά στα επαγγελματικά προτιμώ να αποφασίζω μόνος, ώστε να μην ψάχνω στους άλλους τις ευθύνες σε περίπτωση που κάνω μια λανθασμένη επιλογή".
"Δεν επιλέγεις το ποδόσφαιρο, σε επιλέγει αυτό"
Για το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή υπογράμμισε ότι: "Δεν επιλέγεις να γίνεις ποδοσφαιριστής, ο χώρος σε επιλέγει. Ούτε εγώ ήξερα ότι θα ήμουν εδώ σήμερα. Όταν στα 17.5 χρόνια έπρεπε να υπογράψω ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και ήθελα μαζί μου τον πατέρα μου, εκείνος για τους δικούς του λόγους ήταν αρνητικός στο να υπογράψω. Σε μερικά πράγματα είχε δίκαιο, αλλά όπως φαίνεται δικαιώθηκα εγώ. Υπήρχαν στιγμές που μου έδινε συμβουλές, αλλά δύο-τρεις φορές που έπρεπε να πάρω μια σημαντική απόφαση, ακολούθησα τον αντίθετο δρόμο από εκείνον που μου υπέδειξε. Με την πορεία του χρόνου δικαιώθηκα.
Στο πρώτο μου συμβόλαιο ήταν αρνητικός και όταν ανανέωσα στον ΟΦΗ, ήταν και πάλι διστακτικός. Για αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθείς αυτό που σου λέει η καρδιά σου. Αν πήγαιναν στραβά τα πράγματα, θα έπρεπε να "κυνηγάω" εκείνον. Ενώ τώρα "κυνηγάω" εμένα και κανέναν άλλον.
"Δεν είναι "εύκολα χρήματα" αυτά που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές. Για να φτάσει κανείς ψηλά, πρέπει επί σειρά ετών να κάνει θυσίες στην προσωπική του ζωή, στη διατροφή του, στους ρυθμούς του. Δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται σε έναν αγώνα. Θυμάμαι τον εαυτό μου από το δημοτικό ακόμη, να ξυπνάω στις έξι το πρωί για προπόνηση και μετά κατευθείαν για μάθημα. Όλοι μας θεωρώ ότι κάνουμε θυσίες -ο καθένας στον τομέα του- και κάποια στιγμή ανταμειβόμαστε. Το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές άθλημα, ο "βασιλιάς των σπορ" σε ολόκληρο τον κόσμο και ίσως για αυτό να έχει και αρκετά χρήματα. Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να τα πάρει από τη μια μέρα στην άλλη".
"Δεν περιγράφεται η Εθνική"
Όσο για την εμπειρία του στο Euro; "Το να παίζεις για την εθνική ομάδα της χώρας σου δεν περιγράφεται με λόγια, ειδικά στη στιγμή που ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Λόγω της κρίσης υπάρχει πίεση σε όλο τον κόσμο και απλώς ψάχνουμε διεξόδους για να γελάσουμε, να χαρούμε. Η Εθνική, λοιπόν, έστω και για λίγες μέρες κατάφερε να δώσει μια τεράστια χαρά στους Έλληνες που την είχαν ανάγκη.
Εμείς στην Πολωνία μαθαίναμε τα πάντα από το διαδίκτυο και τους δικούς μας ανθρώπους. Μαθαίναμε για τους πανηγυρισμούς. Δεν νιώθαμε, όμως, πίεση. Ένα παιχνίδι ήταν. Αντιπροσωπεύεις τη χώρα σου και κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να κερδίσει η ομάδα".
Και προσθέτει ότι "οι Έλληνες είμαστε λίγο υπερβολικοί. Ως λαός είμαστε των άκρων". Για το πως αντιδρά μετά από ένα λάθος απάντησε ότι "από τα λάθη σου μαθαίνεις και βελτιώνεσαι. Ένας τραγουδιστής μετά το φάλτσο, δεν σταματάει να τραγουδάει και ένας ηθοποιός μετά από μια κακή στιγμή δεν εξαφανίζεται από τη σκηνή. Όταν δεν αποκρούσεις τη μπάλα, σίγουρα σε επηρεάζει. Αλλά όταν βγαίνεις έξω από το γήπεδο είσαι ο Μιχάλης, όχι ο Σηφάκης.
Όταν σε πλησιάζουν έξω και σου μιλάνε για τον αγώνα, όχι δεν είσαι ο Μιχάλης, αλλά ο τερματοφύλακας. Αλλά εφόσον είναι επιλογή σου να βρίσκεσαι σε αυτόν τον χώρο, είσαι υποχρεωμένος να αντέχεις και να είσαι ευγενικός".
"Ψάχνω ομάδα στο εξωτερικό"
Για τα μεταγραφικά δήλωσε: "Είμαι ελεύθερος από τον Άρη και μέχρι τις 31 Αυγούστου έχω δικαίωμα να βρω τη νέα μου ομάδα. Η σκέψη μου είναι προς τα έξω. Το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό είναι ένα πραγματικό παιχνίδι, δεν είσαι ποτέ με το "πιστόλι στον κρόταφο" όπως στην Ελλάδα. Το ευχαριστιέσαι και οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Έχεις περισσότερα περιθώρια βελτίωσης από ότι εδώ".
Όσο για τη χώρα που θα προτιμούσε να συνεχίσει την καριέρα του; "Στην Ιταλία. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο τους, η γλώσσας τους, η κουλτούρα τους".
Τα ρούχα, το τατουάζ κι οι θαυμάστριες
Σχολίασε και τον περσινό του τραυματισμό λέγοντας: "Ήταν ο πρώτος μου τραυματισμός και ήταν δύσκολο, καθώς για πέντε μήνες σταμάτησα να κάνω αυτό που έκανε για 10 συνεχόμενα χρόνια. Σίγουρα περνάει από το μυαλό σου -ειδικά όταν πονάς- ότι μπορεί να μην ξαναπαίξεις, αλλά ευτυχώς πήγαν όλα καλά.
Με τους παιδικούς μου φίλους δεν μιλάμε ποτέ για ποδόσφαιρο. Σπάνια θα με κρίνουν ή θα με συμβουλεύσουν. Είμαι χαρούμενος που μου μεταφέρουν ότι δεν έχω αλλάξει ως άνθρωπος, εξαιτίας της επιτυχίας. Από την άλλη με πειράζουν με το "κόλλημα" που έχω με τα ρούχα. Έχω μια αδυναμία κι εγώ, τι να κάνω;
Είμαι ξεροκέφαλος και εγωιστής, αλλά οι φίλοι μου ξέρουν το κουμπί μου, οπότε βρίσκουν την ισορροπία".
Για τα τατουάζ τόνισε ότι: 'ξεκίνησα να κάνω κάποια που με εκφράζουν και από ένα σημείο και μετά "ξέφυγε" όπως βλέπετε. Τα πιο πολλά σημαίνουν κάτι για μένα και τα έκανα σε περιόδους που ήμουν πιεσμένους".
Όσο για το πως είναι στις σχέσεις του; "Δύσκολος. Η δουλειά του επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι πολύ ιδιαίτερη και κατά κάποιο τρόπο ο άνθρωπος που θα είναι δίπλα του, πρέπει να τον ακολουθεί σε οτιδήποτε κάνει -στον τρόπο ζωής και στην καθημερινότητα του- και να έχει αντοχές. Μπορεί να γυρίσω με νεύρα από την μια προπόνηση ή μια ήττα και εκείνη να πρέπει να με ανεχτεί. Ε, είμαι και λίγο δύσκολος και εγωιστής σε μια σχέση. Παλιότερα ήμουν ακόμη περισσότερο. Σε βαθμό τόσο εκνευριστικό, που θύμωνα κι εγώ με τον εαυτό μου. Μεγαλώνοντας όμως ωρίμασα και θεωρώ ότι βελτιώθηκα.
Με την τωρινή μου σχέση συμπληρώσαμε ένα χρόνο μαζί και είμαι πάρα πολύ καλά. Καλώς ή κακώς στο ποδόσφαιρο προτεραιότητα έχει η δουλειά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να παραμελείς την προσωπική σου ζωή. Αυτή τη στιγμή προέχει να τακτοποιηθώ επαγγελματικά. Στα προσωπικά μου εφόσον περνάω καλά, θα βρεθεί λύση".
Ακόμη αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις θαυμασμού προς το πρόσωπο του: "Για να μην πω ψέμματα κάποιες στιγμές το αντιμετωπίζεις. Θα έρθουν να μου μιλήσουν, θα μου στείλουν μηνύματα στο twitter. Είναι ωραίο, αλλά μέχρι εκεί. Το θέμα είναι να το ανέχεται ο άνθρωπος που είναι μαζί σου, ειδικά δε αν τύχει να σε φλερτάρουν. Εμείς τώρα το παλεύουμε ακόμη, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο. Στην αρχή είναι το πιο δύσκολο.
Στην Ελλάδα όλοι θεωρούμε το ποδόσφαιρο ένα κομμάτι μας. Δεν είναι κακό να σε πλησιάζουν, αλλά είναι στιγμές που εσύ θέλεις να χαλαρώσεις, πίνοντας ένα ποτό κι έρχεται κάποιος να σε ρωτήσει για την ομάδα. Άθελα του σου μεταφέρει ένταση".
Θαυμάζει την Εύα Μέντες και εξηγεί πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του: "Βλέπω πολλές ταινίες, κομεντί, περιπέτειες, τώρα τελευταία και θρίλερ. Ακούω μουσική από κρητικά μέχρι ροκ. Και είμαι από μικρός fan του Μάρκου Σεφερλή. Βλέπω πάντα τις παραστάσεις του". Όσο για το τι φοβάται πιο πολύ; "Την αβεβαιότητα που υπάρχει στον κόσμο" όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στέλνουν Φαν Πέρσι στη Γιουνάιτεντ!!

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι ο Ολλανδός δύσκολα θα καταλήξει στη Σίτι, η Γιουβέντους φέρεται από χθες (07/08) να έχει πλέον στην κορυφή της λίστας της τον Φερνάντο Γιορέντε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρεται να είναι το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του Ρόμπι Φαν Πέρσι.
Στέλνουν Φαν Πέρσι στη Γιουνάιτεντ
Ο 29χρονος επιθετικός ταξίδεψε κανονικά στην Γερμανία για το φιλικό της Άρσεναλ με την Κολωνία, ο Αρσέν Βενγκέρ έχει δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα για τον κρατήσει στο Λονδίνο, ενώ οι «κανονιέρηδες» συνεχίζουν να ενισχύονται με την απόκτηση του Σάντι Καθόρλα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την Manchester Evening News ο Φαν Πέρσι δεν έχει αλλάξει απόφαση και η μεταγραφή του στην Γιουνάιτεντ θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
Πόσο σύντομα; Ακόμη και σήμερα (08/08) σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τους «κόκκινους διάβολους» να χάνουν τη μάχη για την απόκτηση του Λούκας Μόουρα από την Παρί και να προσφέρουν περίπου 27 εκατ. ευρώ στην Άρσεναλ. Μένει να δούμε αν το παραπάνω σενάριο επιβεβαιωθεί...

πηγή: sportdog.gr   

Συνέντευξη ενόψει του φιλικού!!

Την προσεχή Παρασκευή (10/8, 12.00) σε γνωστό ξενοδοχείο ο Φερνάντο Σάντος θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα ανακοινώσει και τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή για το φιλικό παιχνίδι με την Νορβηγία.
Συνέντευξη ενόψει του φιλικού
Το ματς θα γίνει στο Όσλο στις 15 Αυγούστου (18.00) και αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τις επίσημες υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.
Να θυμίσουμε πως ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός έχει καλέσει στην προεπιλογή της Εθνικής ήδη ένδεκα παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.
Αυτοί είναι οι: Αλέξανδρος Τζόρβας, Στέλιος Μαλεζάς, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Παναγιώτης Κονέ, Σωτήρης Νίνης, Αλέξανδρος Τζιόλης, Γρηγόρης Μάκος, Κώστας Φορτούνης, Γιώργος Σαμαράς και Γιώργος Τζαβέλλας.

πηγή: sportdog.gr   

"Βελτιώνομαι χάρη στον Ντε Ρόσι"

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης έπλεξε το εγκώμιο του Ντανιέλε Ντε Ρόσι για την επιρροή στο παιχνίδι του, ενώ σχολίασε και τις συγκρίσεις που γίνονται ανάμεσα σε αυτόν και τον Φερνάντο Ρεδόνδο.
"Βελτιώνομαι χάρη στον Ντε Ρόσι"
"Στην Ελλάδα τον παρακολουθούαμε πάντα. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης, με αυτόν βελτιώνομαι κάθε ημέρα, μου δίνει συμβουλές και αυτό είναι πολύ σημαντικό", τόνισε ο Έλληνας αμυντικός μέσος μιλώντας στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό της Ρόμα, για να αναφερθεί στη συνέχεια στον Ζντένεκ Ζέμαν και τους "τζαλορόσι" που χτίζει για τη νέα σεζόν.
"Μου αρέσει να προωθούμαι με τη μπάλα στα πόδια και αυτό το θέλει και ο προπονητής. Η ομάδα είναι σίγουρα πολύ καλή, παίζουμε πολύ καλά. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά μπορούμε να πετύχουμε".
Όσον αφορά δε σε πρόσφατη τοποθέτηση του γενικού διευθυντή των "λύκων", Βάλτερ Σαμπατίνι, ο οποίος τον συνέκρινε με τον σπουδαίο Αργεντινό παλαίμαχο άσο Φερνάντο Ρεδόνδο, είπε:
"Μου άρεσε το σχόλιο αλλά εκείνος έχει κάνει μία μεγάλη καριέρα, εγώ απέχω πάρα πολύ από κάτι τέτοιο".
Πηγή: sport24.gr

Τελειώνει με Σιένα κι έρχεται!!

Κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας (ίσως και αύριο) αναμένεται η επαφή της Σιένα με τον Ρετζινάλντο, με σκοπό να τελειώσει η συνεργασία των δύο πλευρών. Μεταξύ των δύο υπάρχει ένας χρόνος συμβολαίου και αυτό πρέπει να ξεπεραστεί, ίσως και με κάποια χρήματα που θα πάρει ο ποδοσφαιριστής από την επόμενη περίοδο.
Τελειώνει με Σιένα κι έρχεται
Εφόσον επιτευχθεί αυτή η συμφωνία, όλα δείχνουν ότι ο Βραζιλιάνος θα έρθει στην Θεσσαλονίκη για να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει μία ανησυχία για την κατάστασή του και περιμένουν με ανυπομονησία αυτή την διαδικασία.
Άρα: Πρώτα τελειώνει η συνεργασία Σιένα – Ρετζινάλντο, στην συνέχεια ο παίκτης έρχεται στην Θεσσαλονίκη και αν όλα κυλήσουν ομαλά τότε θα υπογράψει με τον ΠΑΟΚ με τα οικονομικά που του πρότεινε η ΠΑΕ και τα έχει ήδη αποδειχθεί.
Πηγή: paok24.com

Κι όμως το έχασε! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέγεται Χερόνιμο Αμιόνε παίζει στην Ατλάντα του Μεξικό και έχασε την ευκαιρία της χρονιάς! Απολαύστε τον!


 πηγή: sportdog.gr  








Πρώτα κατοχή και ύστερα πόλεμος!!

Κατευθείαν στο θέμα. Χωρίς σάλτσες, προλόγους και περικοκλάδες. Εχουμε και λέμε: «Δύο κιλά ιωδιούχο αλάτι. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Πρώτα κατοχή και ύστερα πόλεμος
Διακόσια σαράντα γραμμάρια μαγιά. Δέκα κιλά ψιλές φακές. Δέκα κιλά ζάχαρη. Πέντε κιλά χυμός ντομάτας. Κονσέρβες χοιρινού, των 300 γραμμαρίων, δεκατέσσερις. Κονσέρβες γαλοπούλας των 300 γραμμαρίων, επίσης δεκατέσσερις. Δέκα κιλά φασόλια μέτρια. Τέσσερα κιλά συμπυκνωμένο γάλα. Εξήντα κιλά μακαρόνια. Αλεύρι 38 κιλά. Είκοσι κιλά ρύζι PARBOIL. Αυτή είναι η λίστα προμηθειών που επαρκεί για τρεις μήνες σίτισης τριμελούς οικογένειας. Συνολικό κόστος: 239,35 γιούρο. Ούτε 240 δηλαδή.
Επίσης, καλό θα είναι να υπάρχουν είτε για τόνωση του ηθικού είτε για προμήθειες σε ''καταδρομές'': Καφές, τσάι και διάφορες άλλες κονσέρβες». Ακολουθεί η λίστα φαρμάκων: «Παυσίπονα (ντεπόν, ασπιρίνη, ποστάν). Αντιβιώσεις, οινόπνευμα. Σουλφαμιδόσκονη. Μπετατέν Εξαλεν και Ιμόντιουμ κατά της διάρροιας (πολύ σημαντικό σε πολλά σενάρια). Γάζες, επίδεσμοι, γαντζάκια επιδέσμων και σπρέι αερολίν ή σιρόπι για τον βήχα. Αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, φίλτρα νερού αξίας 150 γιούρο και χαρτιά υγείας 100 γιούρο».
Τέλος, «πριόνι, τσεκούρι, αγκίστρια, δίχτυ και δολώματα για ψάρεμα», επειδή, όπως επισημαίνεται στον πρόλογο του σχετικού θέματος στην ιστοσελίδα, «τα έχουμε χιλιοπεί και χιλιογράψει ώστε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι». Ο λόγος λοιπόν γι' αυτήν τη λίστα «επιβίωσης» είναι προφανής: έρχεται πόλεμος και όχι πόλεμος της πλάκας. Είτε από τους Τούρκους εξ Ανατολής είτε από τους Σκοπιανούς από τον Βορρά. Μια πρόχειρη ανάγνωση της λίστας φαρμάκων αλλά και η αναγκαιότητα για αγκίστρια και δολώματα για ψάρεμα πείθουν ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι πυρηνικός.
Δεν χρειάζονται, λοιπόν, όλα αυτά τα τρόφιμα για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, με αποτέλεσμα, όπως έχει τονίσει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, να αδειάσουν από τρόφιμα τα σούπερ μάρκετ. Ούτε στο ενδεχόμενο να επαληθευτεί η προφητεία των Μάγια να επέλθει η συντέλεια του κόσμου και κάποιοι που ενδέχεται να διασωθούν να είναι προετοιμασμένοι. Εδώ το πράγμα μιλάει από μόνο του. Και πάει ανάποδα σε σχέση με το 1940 και τον υπερήφανο εθνικιστή Ιωάννη Μεταξά, που όταν τον προσκάλεσε για καφέ ο Ιταλός πρέσβης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου 1940, νευρίασε και είπε «Οχι». Ο πρέσβης αγουροξυπνημένος και αυτός το εξέλαβε και το μετέφερε στον Μουσολίνι ως casus belli και προέκυψε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.
Τότε, λοιπόν, είχε προηγηθεί ο πόλεμος και ακολούθησε η Κατοχή. Τώρα η νέα τάξη πραγμάτων το πάει ανάποδα. Πρώτα κατοχή και ύστερα πόλεμος. Οπως σιγοψιθυρίζεται από έγκυρες πηγές, αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν σχετικές ειδήσεις που αποκρύπτουν τα προδοτικά ΜΜΕ: «Ο πόλεμος πλησιάζει. Στο Ιράν μαζεύουν τρόφιμα και στο Ισραήλ το υπουργείο Αμυνας έχει συντάξει έκθεση για πιθανές απώλειες πολιτών». Ταυτόχρονα «οι Ρώσοι έχουν αρχίσει βολές με πυραύλους ανατολικά της Κύπρου». Οι προφητείες του γέροντα Παΐσιου επαληθεύονται. Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών. Οσο είναι ακόμα ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ τρέξτε να προλάβετε. Αυτά.
Μόνον όταν η γενίκευση αφορά εμάς γινόμαστε θηρία
ΑΝ είσαι λίγο σκούρος ή ηλιοκαμένος, λόγω καλοκαιριού, άντε να βγεις να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ή θα σε αρπάξουν οι Ράμπο του Δένδια ή θα σε πάρουν στο κυνήγι οι χρυσαυγίτες. Ετσι πάει. Η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία δίνει την απάντησή της στην αποτρόπαια πράξη του πακιστανικού τέρατος εις βάρος της 15χρονης Μυρτώς, στην Πάρο. Κατά το «πας μη Ελλην βάρβαρος», λοιπόν, «πας Πακιστανός τέρας». Και εν δυνάμει βιαστής και δολοφόνος. Ετσι πάει. Μόνον όταν η γενίκευση αφορά εμάς γινόμαστε άγρια θηρία: δεν είμαστε όλοι ίδιοι, φωνάζουν στη Βουλή. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια σαν τον Τζοχατζόπουλο. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι παρτάκηδες και εκβιαστές, συμπληρώνω εγώ.
Δεν παίρνουν όλοι οι γιατροί φακελάκια. Δεν τ' αρπάζουν όλοι οι εφοριακοί. Δεν στήνουν όλοι οι παράγοντες παιχνίδια. Μόνον όλοι οι λαθρομετανάστες είναι κλέφτες, ληστές, δολοφόνοι, βιαστές και παλιοτόμαρα. Οπως πριν από κάτι μήνες στο Κρυονέρι, όταν ένα αυτοκίνητο με δύο ηλικιωμένους είχε εγκλωβιστεί στις γραμμές του τρένου. Τρέξανε τρεις Πακιστανοί να βοηθήσουν, δεν προλάβανε, έγινε σύγκρουση, σκοτώθηκαν οι δύο και ο τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά. Τι δημοσιότητα είχε πάρει αυτό το γεγονός και τι δημοσιότητα αυτό της Πάρου; Και σαφώς δεν είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν όλοι οι Πακιστανοί. Οπως επίσης, όμως, δεν είναι όλοι βιαστές.
Αντιπάλους παντού
Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να κάνει χωρίς εχθρούς ή έστω χωρίς αντιπάλους. Και αν δεν υπάρχουν, φροντίζει να τους ανακαλύπτει. Πριν ακόμα πάρει τον Ολυμπιακό, τα έβαλε με τον Κόκκαλη. Μ' αυτό το παρομοιώδες «όσοι βάζουμε λεφτά στον Ολυμπιακό, τα ξεχνάμε». Δεν θα αρπαζόταν μετά με τη μία με τους Πατέρα - Βγενόπουλο; Εύκολα. Δεν κράτησε, όμως, πολύ αυτός ο πόλεμος. Ενας ένας ο «Μr. MIG» και ο «καπετάνιος των Ονείρων» της θύρας 13 την έκαναν από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με ελαφρά πηδηματάκια. Κάτι αψιμαχίες με Αδαμίδη - Γόντικα και οι μηνύσεις με τον Σισέ δεν λαμβάνονται υπόψη.
Ετσι, ο Βαγγέλης βρήκε άλλους εχθρούς, Γερουλάνο - Μπιτσαξή και Πιλάβιο. Με το ΠΑΣΟΚ να πλησιάζει πλέον σε μονοψήφιο νούμερο, οι δύο πρώτοι δεν είχαν καμία τύχη. Από τις εκλογές και τούδε ιδιωτεύουν. Ο Πιλάβιος δεν πρόκειται καν να κατέβει στις εκλογές της ΕΠΟ. Ο Βαγγέλης, στο μεταξύ, πήρε τις εκλογές της Super League με τον Μώραλη άνευ αντιπάλου. Με δύο λευκά από Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ. Ετσι, λοιπόν, αποφάσισε να δώσει ενδιαφέρον στις εκλογές τις ΕΠΟ. Να πάει με τον Σαρρή κόντρα στον Γκαγκάτση. Αν κατέβαινε ο Πιλάβιος, θα ήταν απόλυτα κατανοητό. Και χωρίς Πιλάβιο, όμως, ο Βαγγέλης έπρεπε να βρει αντίπαλο για τις εκλογές της ΕΠΟ.
Ερώτηση: Αν ανανέωναν του Καραγκούνη, πού θα έβρισκαν λεφτά για τον Κουίνσι;
Ο καιρός γαρ εγγύς. - Κοσμάς ο Αιτωλός.
Πηγή: Goal

«Ο Μήτρογλου 25 γκολ και κούπα από Οκτώβρη»

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στη στήλη του και αναλύει την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τη Μάλαγα. Ο «Αλέ» αποθεώνει Μήτρογλου, Λυκογιάννη και προβλέπει… απονομή από Οκτώβρη.
«Ο Μήτρογλου 25 γκολ και κούπα από Οκτώβρη»
Ήθελα να δω τον Ολυμπιακό από κοντά γιατί αλλιώς είναι να βλέπεις τους αγώνες από την TV και αλλιώς από το γήπεδο. Εγώ αν δω από κοντά στο γήπεδο τον Ολυμπιακό, δεν ξεγελιέμαι εύκολα…
Λοιπόν έχουμε και λέμε. Όταν έλεγα πριν έρθει ο Ζαρντίμ ότι φοβάμαι ότι θα είναι η χαρά του over στην Ελλάδα, όπως ήταν στην Πορτογαλία, ήξερα τι έλεγα… Δεν βλέπω δουλεμένη την άμυνα πίσω. Παρατηρούσα τις διατάξεις, δεν έχει σημασία ποιοι έπαιζαν, το έχω δει αυτό και στ’ άλλα φιλικά ανεξαρτήτως προσώπων, δεν είναι δεμένη η άμυνα ως διάταξη, έχουμε πρόβλημα επίσης στο δέσιμο των χαφ με την άμυνα. Βέβαια λείπουνε και παικταράδες, έχω πει ότι για εμένα η καλύτερη μεταγραφή αμυντικού τώρα θα ήταν ο Μέλμπεργκ. Αφού θα λείπει για καιρό ο Αβραάμ, ήθελα τον παλιό και σίγουρο.
Ο Ολυμπιακός στο α’ ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλός. Μπήκανε πολλές φορές στην περιοχή μας οι αντίπαλοι. Και συνεχίστηκε αυτό ως ένα σημείο και στο β’, παρά τις αλλαγές. Δεν μου άρεσε ούτε το κέντρο. Ο Τάτος και ο Φέισα δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Θυμάμαι κάποτε με έβριζαν στη στήλη που πήγαινα κόντρα στο ρεύμα για τον Φέισα. Είναι κόφτης αυτός;
Ο Τάτος είναι βαρύς, παίζει ένα μπαλαντέρ παλαιομοδίτικο, έχω την τέχνη και θα την πετάξω δεξιά τη μπάλα, αλλά δεν μπουκάρει, δεν σουτάρει, φοβάται. Δεν τη βγάζεις έτσι στον Ολυμπιακό. Μπήκε ο Ιμπαγάσα μέσα και τους καθάρισε.
Και δεν κόβουν οι χαφ, δεν τρέχουν, όταν χαθεί η μπάλα δύσκολα να καλύψουν, μπαίνουν ανενόχλητοι οι αντίπαλοι. Η δε άμυνα δεν μπορεί να ανταπεξέρθει στις αδυναμίες των χαφ διότι είναι ασύνδετη.
Ο Σιόβας μπορεί να έχει προσόντα και να ξέρει μπαλίτσα, αλλά είναι αργός. Αν βρεθούν ευέλικτοι παίκτες απέναντι, έχει πρόβλημα. Ο Κανού λέει είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Στο κάτω παιχνίδι όμως; Μακάρι να αποδειχτεί καλός.
• Επίσης θα ξαναπώ αυτό που είχα διακρίνει, έχει χαθεί το πρέσινγκ που έκανε επί Βαλβέρδε ο Ολυμπιακός. Καλό θα είναι ως προπονητής όταν αναλαμβάνεις μια πετυχημένη τακτική, να μην πηγαίνεις να την αλλάξεις γιατί είναι ρίσκο …
Για μια ακόμα φορά είδα στον Λυκογιάννη προσόντα που για πρώτη φορά βλέπω σε νέο παίκτη που βγαίνει από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Δηλαδή συνδυασμό ύψους, σώματος, ταχύτητας, και ξέρει μπαλίτσα. Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να προσεχτεί πολύ αυτό το παιδί, να πάρει ευκαιρίες. Επειδή μπροστά έχουμε πολλούς, ας καθιερωθεί πίσω, ως αριστερό μπακ. Και τον Βλαχοδήμο τον πιστεύω, χρόνο θέλει, δεν γίνεται αυτό το ταλέντο να μην βγει. 
Ο Μήτρογλου μου έκανε τρομερή εντύπωση από κοντά που τον είδα. Είναι μεταμορφωμένος. Έχει όλα τα προσόντα, αν συνεχίσει έτσι θα βάλει 25 γκολ στο πρωτάθλημα! Πάντα ήταν εκπληκτικός μέσα στην περιοχή διότι ξέρει μπάλα και έχει φοβερή απαλλαγή απ’ τον αντίπαλο, είναι και γεννημένος γκολτζής. Οι ενστάσεις μου ήταν για το ότι ήταν τεμπέλης. Φαίνεται ότι δούλεψε λοιπόν, τον είδα στεγνό, έκανε και μεγάλη κίνηση, μαρκάριζε και τον αντίπαλο, θα διεκδικήσει θέση βασικού παλικαρίσια. Έχει γίνει μπελάς για τους αντίπαλους, αν του έρθει η μπάλα, κάηκες.
• Και έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός θα το πάρει το πρωτάθλημα, πόσο μάλλον όταν γυρίσει ο Μιραλάς, δούμε και τις νέες μεταγραφές, τον σέντερ μπακ και το «δεκάρι», δούμε και τον Γκρέκο. Δεν τον φοβάμαι τον Ολυμπιακό για το ελληνικό πρωτάθλημα, θα το πάρει από τον Οκτώβρη.

πηγή: katimagiko.gr

Του... «Αγίου προδότη»; Έλεος!!

Χθες είχαν γενέθλια ο Βασιλης Σπανούλης και ο Στράτος Περπέρογλου. Χθες ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον «Πέρπε» που ακολούθησε την ίδια διαδρομή με τον «kill Bill», από το ΟΑΚΑ στο ΣΕΦ. Γράφει ο Παναγιώτης Περπερίδης.
Του... «Αγίου προδότη»; Έλεος!
Του «Αγίου προδότη» μου είπε ένας φίλος Παναθηναϊκός και μου γύρισε τα μάτια.
Δηλαδή αγαπητοί μου ένας επαγγελματίας - κατά την άποψή σας - δεν έχει δικαίωμα να επιλέξει τι είναι καλύτερο για την καριέρα του, για να μην το πείτε προδότη. Ο Στράτος - κατά την άποψή σας - δεν έπρεπε να δει την καλύτερη προοπτική στους ερυθρόλευκους. Έπρεπε να αγνοήσει ότι ο Πεδουλάκης δεν τρελαινόταν κιόλας να συνεργαστούν. Θα θέλατε να κλείσει τα μάτια στα γυμνάσια που του έκαναν και λόγω του μανατζέρ του. Πολύ καλά έκανε το παιδί και πήρε την απόφαση να παίξει μπάσκετ εκεί που τον θέλουν κι εκεί που έχει καλύτερη προοπτική η ομάδα. Όπως πολύ καλά είχε κάνει και ο Σπανούλης για αντίστοιχους λόγους.
Φυσικά σε τούτη τη χώρα όλοι έχουμε άποψη για όλα. Ακόμα και για πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ. Άκουσα σχόλια ακόμα και για την έξοδο του Τσολακίδη στον τελικό του δίζυγου. Τρελάθηκα. Όχι γιατί ήταν καλός, αλλά για την ευκολία στην κρίση. Ο Τσολακίδης λοιπόν στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 33 του έκανε άθλο προκρινόμενος στον τελικό. Έχοντας το φορτίο της ελπίδας του (είδους εν ανεπαρκεία φέτος) μεταλλίου, μπήκε στον αγώνα του αγχωμένος. Τόσο αγχωμένος που πάνω στο όργανο αφαίρεσε ξανά την τελευταία άσκηση. Σε συνδυασμό με την μέτρια έξοδο έχασε το μετάλλιο. Έκτος Ολυμπιονίκης, όμως, διάολε δεν είναι και λίγο πράγμα.
Το ίδιο ισχύει και για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη που ήταν έκτος στα RSX της ιστιοπλοΐας. Το ίδιο και για το ντουέτο της συγχρονισμένης που κατετάγη στην όγδοη θέση. Κακομαθημένοι μεταλλιολάγνοι μου, σ΄ αυτά τα παιδιά θα στείλει κανείς συγχαρητήριο τηλεγράφημα;
Θα πει κανείς μπράβο στον Τσάκωνα και στον Δουβαλίδη που πέρασαν γύρο στα 200 και τα 110 εμπόδια αντιστοίχως; Ίσως ούτε καν το μάθαμε. Σωστά;
Οι στρεβλώσεις της «κοινής γνώμης» πρέπει κάποια στιγμή να διορθωθούν. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να αποκτήσουμε αθλητική Παιδεία. Δύσκολα πράγματα θα μου πείτε, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να μετρήσουμε σωστά το μπόι του αθλητισμού μας, που στην πραγματικότητα ισούται με ύψος νάνου. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου ας είναι η αφορμή να επαναπροσδιορίσουμε κάποια πράγματα και να αγκαλιάσουμε αυτούς που δίνουν τη ζωή τους γι΄ αυτό που εμείς αγνοούμε, για τον αθλητισμό.
Πηγή: pamesports.gr

Σούπερμαν και γοργόνες; Υπάρχουν!!

O «σούπερμαν» ξαναχτύπησε! O 36χρονος σημαιοφόρος των οικοδεσποτών, σερ Kρις Xόι, βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για... βασιλιάς της βρετανικής κοινοπολιτείας... Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Σούπερμαν και γοργόνες; Υπάρχουν
Μετά το 2ο χρυσό του στο Λονδίνο, στο κέιριν της ποδηλασίας, το οποίο είναι το 6ο του σε Oλυμπιακούς Aγώνες (έχει κι ένα ασημένιο, όταν ήταν νεαρός, στο Σίδνεϊ)! Kι αν δεν χριστεί... διάδοχος, τουλάχιστον αντιβασιλέας στη Σκωτία, καθώς κατάγεται από το Eδιμβούργο! Eναν Xόι κάνουν... δύο Mπρόουνλι! Tα αδέλφια Aλιστερ και Tζόναθαν ανέβηκαν στο βάθρο του τριάθλου τηρώντας το πρωτόκολλο! Πρώτα ο πρωτότοκος ως χρυσός και κατόπιν ο μικρότερος ως χάλκινος!
Προπονούνται καθημερινά διανύοντας 1.500μ. στο κολύμπι, 50χλμ στο ποδήλατο και 12 χλμ τρέχοντας! Kι αν είχαν και τρίτο στην οικογένεια, θα πέταγαν εκτός τον ασημένιο Γκόμεζ (Iσπανία), ο οποίος επί επτά χρόνια ταλαιπωριόνταν από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα - τα ξεπέρασε το 2006... Eξέλιξη θρίλερ είχε ο τελικός στις καταδύσεις από 3μ. με αναπηδητήρα. Eκείνος που προηγούνταν ως την 4η κατάδυση έμεινε έξω από τα μετάλλια, ο δεύτερος έως τότε ανέβηκε πρώτος για να καταλήξει ασημένιος και ο 3ος, ο Pώσος Iλγια Zακχάροφ (βρέθηκε ο διάδοχος του θρύλου Nτμίτρι Σαούτιν) με απίστευτες εκτελέσεις στις δύο τελευταίες προσπάθειες άρπαξε το χρυσό από τους Kινέζους ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές Kιν και Xε! Tι ημέρα για το Iράν! Πήρε δύο χρυσά και άλλα τόσα ασημένια!
Tο 3ο χρυσό της χώρας στη διοργάνωση (ισάριθμα στην ελληνορωμαϊκή!) το πήρε στα 96κ. ο Pιτζάι, το 4ο χρυσό ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα +105κ. της άρσης βαρών, ο βάρους 168κ. Σαλιμικορντασιάμπι, με ασημένιο τον συμπατριώτη του Xαμλαμπάντ και το άλλο ασημένιο το προσέφερε ο Xαντάντι στη δισκοβολία! Eκεί πανηγύρισαν οι Γερμανοί με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Xάρτινγκ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως πρόκειται για τον άξιο διάδοχο του Σουλτ και του Pίντελ... Tέλος, ο Oλλανδός Zόντερλαντ στο μονόζυγο ήταν στην κυριολεξία ιπτάμενος και με ασύλληπτο πρόγραμμα στέρησε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Kινέζο Zου, το 6ο του χρυσό (τρία από το Πεκίνο), ενώ ένας άλλος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Φαν Pίξελμπεργκ, με 7 πρωτιές στις 11 κούρσες έκλεισε ως τελευταίος ολυμπιονίκης τα RS-X στην ιστιοπλοΐα (δεν θα υπάρχουν στο πρόγραμμα στους Aγώνες στο Pίο)...
Aν υπάρχουν γοργόνες, τότε θα μοιάζουν στις Pωσίδες Iσχτσένκο και Pομάσινα, τις ολυμπιονίκες του Πεκίνου και παγκόσμιες πρωταθλήτριες που δεν νίκησαν απλώς στη συγχρονισμένη κολύμβηση, αλλά άγγιξαν το τέλειο με 197,1 στο άριστα 200! Tι πρόβλημα έχουν; Tο ζελέ των μαλλιών, καθώς αυτά του εμπορίου διαλύονται αμέσως στην πισίνα. Kι έτσι χρησιμοποιούν ζελέ από λαχανικά, απ' αυτά που οι νοικοκυρές μαγειρεύουν με το κρέας! H μία είναι 18χρονη Aμερικανίδα και η άλλη 24χρονη Pουμάνα. Kαι χθες έμελλε η μοίρα να τους παίξει αλλόκοτο παιχνίδι. Στη δοκό ισορροπίας η Kαταλίνα Πόνορ ήταν 3η και η Aλεξάντρα Pάισμαν 4η.
Oι HΠA έκαναν ένσταση, έγινε δεκτή και η Pουμάνα έχασε το χάλκινο. Aμέσως μετά, στις ασκήσεις εδάφους, η Pάισμαν - με καλύτερη ψυχολογία- ξεπέρασε την Πόνορ με συνέπεια να φύγει από το Λονδίνο με δύο χρυσά (ένα στο ομαδικό) κι ένα χάλκινο και η Pουμάνα - των τριών χρυσών στην Aθήνα, των σοβαρών τραυματισμών και της τετράχρονης αποχής από το 2007- με ένα ασημένιο... Tα πιο πολλά, πάντως, μετάλλια στη γυμναστική (τέσσερα) τα πήρε η χάλκινη στο έδαφος Mουστάφινα (Pωσία), αφού ήταν χρυσή στους ασύμμετρους, ασημένια στο ομαδικό και 3η στο σύνθετο ατομικό! Aπό την 26χρονη Σάλι Πίρσον (Aυστραλία) στα 100μ. εμπόδια έλειπε μόνο το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, αφού η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κορυφαία αθλήτρια του 2011 (IAAF) ήταν 2η στο Πεκίνο.
E, το κατέκτησε κι αυτό με την τότε χρυσή τη Xάρπερ (HΠA) να έρχεται 2η! Tο ίδιο συνέβη και στο σπριντ της ποδηλασίας όπου πάλι μια Aυστραλέζα, η Mιρς, πέτυχε ό,τι δεν είχε κάνει το '08 κόντρα στην τότε χρυσή, την Πέντλετον (M. Bρετανία). H Mιρς μετράει πλέον πέντε ολυμπιακά μετάλλια, τα δύο χρυσά! Tέλος, δεύτερο χρυσό πήρε και η Tροτ στο όμνιουμ της ποδηλασίας (έξαθλο), όπως και οι Kινεζούλες Λι και Γκουό στο πινγκ πονγκ...
Πηγή: Goal

Τον χαλάει η Μάλαγα;

Η Μάλαγα είναι μια από τις πιθανές αντιπάλους του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά, η λογική θα έλεγε ότι «μακριά από τις ισπανικές ομάδες αυτή την εποχή»...
Τον χαλάει η Μάλαγα;
Όμως εδώ υπάρχουν κάποια δεδομένα που ίσως αλλάζουν τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προτιμά και κάποια από τις άλλες ομάδες, αφού δεν πρόκειται για τρομερά ονόματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ίσως, όμως, η Μάλαγα να μην είναι πια και στα καλύτερά της, όπως μέχρι πριν λίγους μήνες.
Μια χαρά παίκτες έχει η Μάλαγα, αλλά όπως την είδαμε και στο φιλικό με τον Ολυμπιακό, η ομάδα αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Οι παίκτες έχουν πολλά νεύρα, ο Μπουονανότε λίγο έλειψε να πλακωθεί με τους μισούς αντιπάλους του, οι ποδοσφαιριστές είναι απλήρωτοι, τα οικονομικά προβλήματα της Μάλαγα είναι τεράστια και κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσει να τα φέρει βόλτα. Τις επόμενες μέρες, άλλωστε, μπορεί να αρχίσει να ξεπουλάει παίκτες.
Και σε απόδοση, όμως, δεν έδειξε τρομερά πράγματα. Ειδικά στα μετόπισθεν έχει πολλά προβλήματα. Μπροστά, πάντως, έφτιαξε αρκετές φάσεις, έστω κι αν αρκετές προήλθαν κι από λάθη του Ολυμπιακού. Διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, πάντως. Το ζήτημα είναι κατά πόσο το επόμενο διάστημα θα έχουν το μυαλό τους να παίζουν για την Μάλαγα ή να δούνε τι θα κάνουν για το μέλλον τους.
Απ’ αυτή την άποψη, μήπως τελικά δεν πρέπει να τον χαλάει και τόσο τον Παναθηναϊκό αν βρει την Μάλαγα απέναντί του; Σαν όνομα μοιάζει φαβορί ο ισπανικός σύλλογος και καλύτερα να έπεφτε με μια από τις άλλες ομάδες. Λόγω έκτακτης κατάστασης, πάντως, μπορεί να μοιάζει και με ευκαιρία ότι η Μάλαγα κινδυνεύει με κατάρρευση. Όπως, βέβαια, πολλά εξαρτώνται κι από την απόδοση του Παναθηναϊκού, στην περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με τους Ισπανούς.

πηγή: sportdog.gr   

Η ιστορία του «Κάρα» χωρίς συναισθηματισμούς!!

Σας έχω πει ότι πολλές φορές περιμένω να καταλαγιάσει ο θόρυβος πριν τοποθετηθώ για ιστορίες της τρέχουσας επικαιρότητας. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Η ιστορία του «Κάρα» χωρίς συναισθηματισμούς
Το κάνω γιατί, πολύ συχνά αν όχι πάντα, οι αθλητικές ιστορίες κουβαλάνε πολύ συναισθηματισμό και ο συναισθηματισμός είναι συνήθως κακός σύμβουλος. Η ιστορία της αποχώρησης του Γιώργου Καραγκούνη από τον Παναθηναϊκό είναι μια τέτοια ιστορία. Διαφορετική αν την προσεγγίσεις συναισθηματικά, διαφορετική αν τη δεις αλλιώς.

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να φύγει ο Καραγκούνης από τον Παναθηναϊκό: το να μείνει στην ομάδα με προπονητή τον Φερέιρα. Πέρυσι ο Φερέιρα χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα τον Καραγκούνη σε ματς του πρωταθλήματος μόλις τρεις φορές: σε ένα ματς με την Κέρκυρα στην πρεμιέρα και στα δυο ματς με τον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΟ είχε κερδίσει στην Κέρκυρα, αλλά για να ξαναβρεθεί ο «Κάρα» στη βασική ενδεκάδα έπρεπε να περάσουν πάνω από τέσσερις μήνες! Πέρυσι ο Καραγκούνης βοήθησε τον ΠΑΟ να κερδίσει την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ σκοράροντας το μοναδικό του γκολ στη σεζόν: την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Εργοτέλη έπαιξε λιγότερο από τον Μαυρία και ήταν τρίτη αλλαγή! Στα δυο χρόνια που ο Φερέιρα είναι στον ΠΑΟ, ο Καραγκούνης έχει τελειώσει μόλις δυο ματς: ένα με τον Ηρακλή στη Σαλονίκη και ένα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ - σε όλα τα άλλα έγινε αλλαγή. Λένε ότι ο Φερέιρα είχε ζητήσει την παραμονή του: πιθανότατα να γουστάρει και να τον βασανίζει. Αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι τον θεωρούσε χρήσιμο.

Εξέλιξη

Αδίκησε τον Καραγκούνη ο Πορτογάλος; Κατά τη γνώμη μου περισσότερο από οποιοσδήποτε προπονητής ποδοσφαιριστή. Μου λένε ότι δεν εκτιμούσε το ποδόσφαιρο που ο «Κάρα» παίζει από τον καιρό που τον έβλεπε στην Μπενφίκα: όχι τυχαία μόλις ήρθε στην Ελλάδα τον άφησε εκτός ματς στην Κοπεγχάγη στερώντας του το ρεκόρ συμμετοχών σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Ωστόσο για να είμαστε δίκαιοι με τον Φερέιρα αυτή την αντιπάθειά του στον ποδοσφαιριστή ποτέ δεν την έκρυψε. Δεν υπάρχει μισή δήλωση του προπονητή με την οποία να αναγνωρίζει τη σημαντικότητα του Καραγκούνη και ποτέ δεν δήλωσε επισήμως ότι επιθυμεί την παραμονή του. Το να μην τον θέλει, με βάση όσα προηγήθηκαν, είναι μια απολύτως λογική εξέλιξη.

Σημαντικός

Στον ΠΑΟ έχουν αποφασίσει ότι ο συγκεκριμένος προπονητής είναι ένα είδος πολυτέλειας για τον σύλλογο. Αποφάσισαν να τον κρατήσουν χωρίς μάλιστα να του κάνουν την παραμικρή μείωση αποδοχών και έκτοτε ευλαβικά ακούν τις απαιτήσεις του: στο τέλος θα δούμε αν έκαναν καλά. Ωστόσο αυτή η απόφαση σήμαινε και ότι ο Καραγκούνης δεν κολλάει πουθενά! Οταν λες ότι ο Φερέιρα είναι απόλυτο αφεντικό, σέβεσαι τις επιλογές του: δεν γίνεται να είναι κάποιος αφεντικό, αλλά για τα σημαντικά να αποφασίζουν άλλοι. Κι ο «Κάρα» για τον ΠΑΟ είναι ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές – μην το ξεχνάμε.

Ανακοίνωση

Δεν μου κανε εντύπωση ούτε η απόφαση του διαζυγίου, ούτε φυσικά ο φόβος της ανακοίνωσής της. Είμαι βέβαιος ότι ο Γόντικας, ο Αλαφούζος, ο Κωνσταντίνου, ο Ελευθεράκης και δεν ξέρω ποιος άλλος, θα ήθελαν την ανακοίνωση να την κάνει ο Φερέιρα: σε τελική ανάλυση η επιλογή ήταν δική του. Αν αυτός δεν το έκανε, είναι γιατί δεν εκτιμάει ότι η συγκεκριμένη απόφαση χρειάζεται να εξηγηθεί. Τι να εξηγήσει ο κόουτς; Δυο χρόνια τώρα του «Κάρα» του φωνάζει «φύγε» κάθε Κυριακή. Αν τον κρατούσε (πράγμα που δεν αποκλείεται να γίνει, αφού στην Ελλάδα είμαστε) η απόφαση αυτή θα ήταν κόντρα στα δικά του πιστεύω και θα ήταν μια πρώτη απόδειξη ότι η διοίκηση άλλα λέει κι άλλα κάνει. Σε τελική ανάλυση, το διαζύγιο με τον «Κάρα» μπορεί να είναι οδυνηρό, αλλά είναι και η πιο μεγάλη απόδειξη ότι η διοίκηση στηρίζει τον προπονητή.

Κύμα

Τι μου κάνει εντύπωση; Το τρομερό κύμα συμπάθειας που ξεσηκώθηκε για τον παίκτη μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟ! Το καταλαβαίνω, αλλά η συμπάθεια ήρθε τη λάθος στιγμή. Οποιος ήθελε να συμπαρασταθεί στον Καραγκούνη έπρεπε να το κάνει πέρυσι όταν η ομάδα έχανε ένα πρωτάθλημα γιατί ο προπονητής της αρνούταν να τη φρεσκάρει με παίκτες όπως ο «Κάρα», ο Νίνης, ο Πετρόπουλος. Τότε χρειαζόταν - τώρα είναι ανώφελη.

Σημαίες

Και οι «σημαίες»; Θα πει κάποιος. Οι «σημαίες» είναι για να παίζουν, λέω εγώ. Το πρόβλημα του Καραγκούνη δεν ήταν να μείνει, ήταν να παίζει. Με τον Φερέιρα δεν θα έπαιζε ποτέ, όπως δύσκολα θα παίξουν ο Πετρόπουλος κι ο Καπίνο π.χ. Για αυτό δεν χρειάζονται δάκρυα για τον «Κάρα»: νομίζω γλίτωσε. Και θα έχει την ευκαιρία να κλείσει την καριέρα του, κάνοντας ό,τι γουστάρει, δηλαδή παίζοντας ποδόσφαιρο.    

Μπολτ

Η κούρσα του Μπολτ στο Λονδίνο είναι η ταχύτερη που έγινε ποτέ για έναν απλούστατο λόγο: αντίθετα με τον αγώνα του Βερολίνου, όπου ο Τζαμαϊκανός έκανε το τεράστιο παγκόσμιο ρεκόρ (9.58'') στο Λονδίνο οι σπρίντερ δεν είχαν την πολυτέλεια της άκυρης εκκίνησης. Θυμίζω ότι στο Βερολίνο για να ακυρωθείς έπρεπε να γίνουν δύο άκυρες εκκινήσεις, ενώ προχθές κάθε άκυρη εκκίνηση ισοδυναμούσε με αποκλεισμό. Ο Μπολτ που λόγω του τεράστιου ύψους του δεν ήταν ποτέ δυνατός στην εκκίνηση, έχοντας ακυρωθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι λογικό να ξεκίνησε λίγο μαγκωμένος: αυτό πρακτικά  σημαίνει ότι το καθαρό του κατοστάρι (δηλαδή τα μέτρα της κούρσας χωρίς την ταχύτητα αντίδρασης στην εκκίνηση) ήταν το ταχύτερο που έκανε ποτέ. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους υπόλοιπους που συμμετείχαν: αν η κούρσα γίνονταν με τον κανονισμό που έδινε τη δυνατότητα για μία άκυρες εκκινήσεις, όλοι τους θα έκαναν χρόνους μικρότερους από 5 έως 10 εκατοστά του δευτερολέπτου!  

Είναι απίστευτος ο θαυμασμός που αισθάνεται ο κόσμος για τα επιτεύγματα αυτού του απίστευτου αθλητή από την Τζαμάικα, που νιώθεις ότι εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή για να δώσει στον στίβο τη δυνατότητα να αναγεννηθεί. Μετά το παγκόσμιο σοκ που είχε προκαλέσει ο ισόβιος αποκλεισμός του Μπεν Τζόνσον, μετά την τιμωρία του Γκάτλιν, μετά την «ιστορία» της αρρώστιας του Καρλ Λιούις, τη φρικτή εκείνη φήμη (που ακόμα κι αν διαψεύστηκε, έγινε από πολλούς πιστευτή), ο στίβος είχε ανάγκη ένα θαύμα της φύσης, ικανό να συναρπάσει με τα κατορθώματά του. Αυτό είναι ο Γιουσέιν Μπολτ: ο άνθρωπος  που έσωσε τον στίβο καθηλώνοντας πάλι τα πλήθη…  

Παλιός φίλος

Μέσα στις δεκάδες κακές ειδήσεις που έρχονται σαν χιονοστιβάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει και μια καλή: επέστρεψε σε δυνατή θέση στον ΟΠΑΠ ο Γιώργος Κυργιακός. Ο Κυργιακός ήταν ένας από τους πρώτους διευθυντές της Super League και μολονότι η αποχώρησή του υπήρξε μια μάλλον πικρή ιστορία, ο ίδιος παρέμεινε καλός φίλος όλων: μάλιστα για λίγο είχε δουλέψει και για την Ξάνθη -αν θυμάμαι καλά. Η επιστροφή του στον οργανισμό σημαίνει ότι η Λίγκα ξαναβρήκε έναν παλιό φίλο - τουλάχιστον έτσι πιστεύουν όσοι από την Κυριακή ψάχνουν το νέο του τηλέφωνο, δηλαδή σχεδόν όλοι.
Πηγη: Sportday

To χρυσό μοσχοκάρυδο!!

O Γιάννης Διακογιάννης συνήθιζε να λέει ότι το ποδόσφαιρο είναι βεβαίως ο «βασιλιάς των σπορ», αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν τίθεται ζήτημα... Γράφει ο Βασίλης Σκουντής.
To χρυσό μοσχοκάρυδο!
Εκεί βασιλεύει ο στίβος και περί τούτου (παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν η κολύμβηση, η ενόργανη γυμναστική, εσχάτως το τένις και από το 1992, ελέω dream team, το μπάσκετ) δεν χωρεί αμφιβολία
Αυτός ο «βασιλιάς» έχει την τιμητική του τη δεύτερη εβδομάδα των Αγώνων, αλλά σε αντίθεση με το πρωτόκολλο των γαλαζοαίματων, εδώ δεν τίθενται διακρίσεις και (είναι μακάβριο, αλλά ταιριάζει στην περίσταση) ισχύει μια αποστροφή της νεκρώσιμης ακολουθίας!
Χωράει, δηλαδή, ο καθένας: βασιλεύς ή στρατιώτης, πλούσιος ή πένης, δίκαιος ή αμαρτωλός, (και συμπληρώνω εγώ για να μείνω στο πνεύμα του προχθεσινού τελικού των 400 μέτρων) άγευστος ή μυρωδάτος!
Το μυρίζομαι αυτό, αλλά το μυρίζεται πολύ καλύτερα ο Κιράνι Τζέιμς, που έβαλε επιτέλους τη Γρενάδα στον χάρτη των Ολυμπιακών Αγώνων: ένας πιτσιρικάς, ο οποίος θα κλείσει τα είκοσι χρόνια του την 1η Σεπτεμβρίου και προέρχεται από ένα νησί της Καραϊβικής, που ανήκει στη Βρετανική Κοινοπολιτεία, έχει έκταση μόλις 344 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό κάτι λιγότερο από 109.000 κατοίκους!
Παρεμπιπτόντως, ο τελικός των 400 μ. ήταν ο πιο multi culti στα χρονικά και συνάμα η πιο εμφατική απάντηση στον ιμπεριαλισμό, καθότι έλαμψαν διά της απουσίας τους οι (πλειοδότες στα χρυσά μετάλλια του αγωνίσματος) Αμερικανοί και οι λοιπές δημοκρατικές και μη δυνάμεις!
Πράγματι, αυτός ήταν ένας τελικός (όχι ακριβώς του τρίτου κόσμου αλλά) των κοινών θνητών: δυο φιναλίστ προέρχονταν από τις Μπαχάμες, ένας από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο (που το έβαλε πρώτος στον χάρτη ο σπρίντερ Ατο Μπόλτον), δυο από το Βέλγιο, ένας από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ένας -προφανώς για ξεκάρφωμα- από την Αυστραλία και ένας που θα μπορούσε κάλλιστα να ανοίξει μαγαζί με εδώδιμα και αποικιακά!
Το γράφω αυτό, διότι η (πατρίδα του εικοσάχρονου «χρυσού» ολυμπιονίκη) Γρενάδα στηρίζει την οικονομία της στην μεγάλη παραγωγή μοσχοκάρυδου και άλλων μπαχαρικών και γι' αυτό αποκαλείται «the spicy island»!
Ο Κιράνι Τζέιμς δεν έπεσε σαν κομήτης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου: έχει ένα σωρό περγαμηνές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, το 2010 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής κόσμου στην κατηγορία των Νέων, πέρυσι στο Νταεγού έγραψε ιστορία ως ο νεαρότερος πρωταθλητής κόσμου σε επίπεδο Ανδρών και προχθές -ανήμερα της 67ης επετείου της ρίψης της βόμβας της Χιροσίμας- έκανε επίδειξη στο δικό του... πυρηνικό όπλο, τα σκάγια του οποίου έφτασαν μέχρι την Ατλάντα και τη Σεβίλλη!
Το γράφω αυτό, διότι ο Τζέιμς στέφθηκε «χρυσός» ολυμπιονίκης με χρόνο 43.94 που δεν αφήνει πια τον Μάικλ Τζόνσον να κοιμηθεί ήσυχος: ο περιβόητος «πάπιας», ο οποίος λόγω του τρομερού παγκοσμίου ρεκόρ του στα 200 μ. (19.32, το οποίο ο Μπολτ έχει βελτιώσει πλέον σε 19.19) επονομάστηκε «ο γρηγορότερος άνθρωπος στον πλανήτη», παραμένει Νο 1 στο τετρακοσάρι αλλά όχι για πολύ!
Προχθές ο Τζέιμς κατέβηκε από τα 44 δευτερόλεπτα και απειλεί πλέον στα ίσα το παγκόσμιο ρεκόρ (43.18) που έχει αφήσει αμανάτι από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1999 στη Σεβίλλη, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα στην Ατλάντα πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ με 43.49.
Σε μια επίδειξη μεγαλοθυμίας και ιπποτισμού, ο Τζόνσον είπε χθες ότι «εάν ο Τζέιμς βελτιώσει κάποια στοιχεία της τεχνικής του, σίγουρα θα μου πάρει το ρεκόρ», και αυτή είναι όντως μια μεγάλη πρόκληση για τον εικοσάχρονο δρομέα, ο οποίος προφανώς πάσχει από διχασμό προσωπικότητας, διότι άλλοι τον λένε «νέο Τζόνσον» και άλλοι «μικρό Μπολτ»!
Ελόγου του, πάντως, προτιμά να συστήνεται απλά ως «ο Κιράνι Τζέιμς από τη Γρενάδα», ενώ αναγνωρίζει ως πρότυπό του τον (κορυφαίο μέχρι τη δική του εμφάνιση) συμπατριώτη του σπρίντερ, τον Αλέιν Φρανσίκ, και ξέρει καλά ότι ο προχθεσινός θρίαμβος του θα δώσει πολύ πιο πανηγυρικό τόνο στο αυγουστιάτικο καρναβάλι της Γρενάδας!
Ξέρει, επίσης, ότι η πατρίδα του δικαιούται πλέον να καμαρώνει όχι μόνο για τα περίφημα μοσχοκάρυδά της ή για τα υπό εξαφάνιση περιστέρια που ζουν εκεί, αλλά και για τα γκάζια της: το γράφω αυτό, διότι η Γρενάδα είναι επίσης ο τόπος (όχι γέννησης αλλά της εκ πατρός) καταγωγής του προ τετραετίας πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον...
...Oπότε το (γρήγορο) σόι πάει βασίλειο!
Η Γρενάδα ανακαλύφθηκε το 1498 από τον Χριστόφορο Κολόμβο, ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη χώρα στις 7 Φεβρουαρίου του 1974 (αλλά παραμένει μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας), στη σημαία της εικονίζεται ένας καρπός μοσχοκάρυδου, ενώ πριν από τριάντα χρόνια βρέθηκε στη δίνη του Ψυχρού Πολέμου!
Το 1979 ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Γρενάδας (και την κατέστησε δορυφόρο της Σοβιετικής Ενωσης) ο κομμουνιστής Μόρις Μπίσοπ, ο οποίος ανετράπη και δολοφονήθηκε στις 19 Οκτωβρίου του 1983, όταν εισέβαλαν στη Γρενάδα 2.000 Αμερικανοί πεζοναύτες και επανέφεραν τη χώρα στη δυτική νομιμότητα!
Τρεις δεκαετίες αργότερα η Γρενάδα έχει ως πολίτευμα τη Βασιλευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ανήκει στη δικαιοδοσία της βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας και προχθές το βράδυ αναγόρευσε έναν δικό της βασιλιά στον «βασιλιά των Ολυμπιακών Αγώνων», όπως αποκαλεί ο Διακογιάννης τον στίβο.
Πηγή: Goal

Έγινε πρόεδρος για μια μέρα και διόρισε την κόρη του!!

Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου διόρισε την κόρη του στη Βουλή ο Βύρων Πολύδωρας...
Έγινε πρόεδρος για μια μέρα και διόρισε την κόρη του!
Ο διορισμός έγινε στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή του ιδίου του Βύρωνα Πολύδωρα, όταν ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Πολύδωρας είχε αποσπάσει τις δύο κόρες του στο υπουργικό του γραφείο όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Τάξης. Ο ίδιος είχε υπερασπιστεί τότε την απόφασή του, αρνούμενος ότι πρόκειται περί ευνοιοκρατίας, αναφέροντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ταχυδρόμος». «Τις έχω εδώ για να εκπαιδεύονται στη σύγχρονη διοικητική γραφειοκρατία. Κυρίως τις θέλω εγώ κοντά μου και μάλιστα η αμοιβή τους είναι, εν παρενθέσει, ένας μισθός και για τις δύο. Οχι δύο, αλλά ένας ταπεινός μισθός» είχε πει χαρακτηριστικά.

Αν μη τι άλλο, ο κ. Πολύδωρας αποδεικνύεται στοργικός πατέρας...

πηγή: newpost.gr

Χρυσό μετάλλιο στη... γκέλα!!

Οι γκάφες για τους Αγγλους δεν έχουν σταματημό. Η εφημερίδα «Daily Express» πανηγύρισε τα τρία χρυσά μετάλλια των Βρετανών, βάζοντας στο πρωτοσέλιδο Ολλανδούς.
Χρυσό μετάλλιο στη... γκέλα!
Η Βρετανική εφημερίδα «The Daily Express» έχει τίτλο σήμερα «22 χρυσά καράτια» και αναφέρεται στα 22 χρυσά μετάλλια που έφτασε η Μεγάλη Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κάτι που είχε να συμβεί από το 1908!
Η αυτοαποκαλούμενη καλύτερη εφημερίδα του κόσμου έχει στο πρωτοσέλιδο τα χρυσά μετάλλια της Βρετανίας που κατέκτησε την Τρίτη στο τρίαθλο με τον Αλιστερ Μπράουνλι, στην ποδηλασία με την Λάουρα Τροτ, αλλά και την ιππασία με εμπόδια, όμως, στην τελευταία φωτογραφία είναι οι Ολλανδοί Γουρ Βρίελινγκ, Μάικελ φαν ντερ Βλόιτεν, Γκέρκο Σρόντερ που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο!


πηγή: gazzetta.gr

Ο Καθόρλα και το στοίχημα του Βενγκέρ!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει στα Ball Boys για την νέα Άρσεναλ, τις προσεγμένες επιλογές του Βενγκέρ και τα κίνητρα που δίνονται στον Φαν Πέρσι για να μείνει στην ομάδα.
Ο Καθόρλα και το στοίχημα του Βενγκέρ
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είχε ζητήσει μεταγραφές για να δει ότι η Άρσεναλ γίνεται ξανά ανταγωνιστική και ο Αρσέν Βενγκέρ δεν τον απογοήτευσε. Οι «Κανονιέρηδες» πρόσθεσαν τρία σημαντικά όπλα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι τους και ειδικά μετά την απόκτηση του Σάντι Καθόρλα, ο κόσμος εκφράζει όλο και περισσότερο την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά. Ο Ισπανός ανέβασε ακόμα πιο ψηλά τον πήχη.
Τα λάθη του παρελθόντος δείχνουν να αποφεύγονται για τον Βενγκέρ, ο οποίος πλήρωσε κατά κύριο λόγο πέρυσι την καθυστέρηση στον καταρτισμό του ρόστερ. Οι αποχωρήσεις των Φάμπρεγας, Νασρί και Κλισί αναμφίβολα στοίχησαν στους Λονδρέζους, αλλά περισσότερο στοίχισε η καθυστέρηση στο σχεδιασμό όσον αφορά την αντικατάστασή τους. Ακολούθησε η συντριβή από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η τραγική αμυντική λειτουργία και οι πολλοί τραυματισμοί και όλη τη χρονιά και η Άρσεναλ βρέθηκε να τρέχει και να μην φτάνει για να διορθώσει τις βιαστικές κινήσεις του ξεκινήματος.
 
Ο Αρσέν Βενγκέρ, για πρώτη φορά ίσως σε αυτή την τεράστια θητεία του στην Άρσεναλ, την οποία ας μην ξεχνάμε ότι βγάζει κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, βρέθηκε τόσο πολύ στο στόχαστρο. Φέτος, έχει βαλθεί να διαψεύσει όλους τους επικριτές του. Η μεταγραφική πολιτική πήρε άλλη κατεύθυνση και αντί για ταλαντούχους παίκτες που με το...ραβδάκι του Αλσατού θα είχαν την δυνατότητα εξέλιξης, αποκτήθηκαν έτοιμοι ποδοσφαιριστές. Η τάση αυτή είχε φανεί από πέρυσι, αν και η ενίσχυση με Μέρτεσακερ, Μπεναγιούν, Αντρέ Σάντος και Αρτέτα έδειχνε περισσότερο ως κίνηση πανικού. 
 
Οι... συνδυασμοί και οι υποθέσεις για την σύνθεση της νέας ομάδας ποικίλουν. Η πιθανότερη τακτική είναι αυτή του 4-2-3-1, με πιθανές παραλλαγές (4-4-1-1, 4-3-3). Εκεί όπου μπορούν να «χωρέσουν» όλοι, ή σχεδόν όλοι! Ο Ρομπέρ Πιρές εξέφρασε την αμφιβολία του κατά πόσο ο Ζιρού θα δέσει με τον Φαν Πέρσι, αλλά ο Βενγκέρ... ξέρει. Φυσικά, είναι πιθανόν, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, να δούμε τον Γάλλο στον πάγκο στον πάγκο, με τον Ολλανδό κορυφή. Αν φυσικά μείνει στο Emirates...
 
Δεν πρέπει όμως να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο της συνύπαρξής τους στην 11άδα. Με τον Ποντόλσκι αριστερά, τον Καθόρλα δεξιά και τον Φαν Πέρσι σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ζιρού, με τη δυνατότητα να «γεμίζει» την περιοχή όποτε χρειάζεται και να βοηθάει παράλληλα στη δημιουργία χώρων για τον πρώην στράικερ της Μονπελιέ, που έδειξε στην εκπληκτική περσινή χρονιά της ομάδας του ότι είναι «δολοφόνος» από το «κουτί». Είπαμε, οι συνδυασμοί είναι πολλοί και φέτος όταν ο Φαν Πέρσι «κολλάει», γιατί δύσκολα θα ξανακάνει χρονιά ανάλογη της περσινής, θα υπάρχουν εναλλακτικές.
 
Ποντόλσκι και Καθόρλα αποτελούν δύο παίκτες με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ο πρώτος «έχει» το γκολ, δουλεύει ασταμάτητα στο γήπεδο και μπορεί να παίξει και στην κορυφή και πίσω από τον επιθετικό. Ο δεύτερος έχει τεράστια ποιότητα, ταχύτητα και δημιουργική ικανότητα.  Παράλληλα, ο Ζερβίνιο, ο Γουόλκοτ και ο Όξλεϊντ Τσάμπερλαϊν αποτελούν λύσεις πρώτης γραμμής σε περίπτωση που χρειαστεί είτε να πάρουν θέση βασικού σε πιθανό ντεφορμάρισμα, τραυματισμό ή rotation, ή ακόμα και να έρθουν από τον πάγκο.
 
Τι γίνεται από εκεί και... πίσω όμως; Έχουμε επανειλημμένα σταθεί στην απώλεια του Τζακ Γουίλσιρ, ο οποίος είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει ο Βενγκέρ στη μεσαία του γραμμή. Στις σύγχρονες τακτικές, ένας καλός deep lying playmaker δίπλα από τον αμυντικό χαφ αποτελεί κλειδί. Είναι άγνωστο το κατά πόσο ο Άγγλος μέσος θα επιστρέψει στα ίδια επίπεδα μετά από την μακρά απουσία του. Πέρυσι προοριζόταν για βασικός, αφού είχε ήδη δείξει ότι μπορεί να επωμιστεί αυτόν τον ρόλο, αλλά στάθηκε άτυχος. Αν επιστρέψει και είναι καλά, τότε σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα. Υπάρχει πάντα και ο Αρτέτα όμως, ο οποίος μπορεί να σταθεί στον άξονα, όπως και Άλαν Ράμσεϊ. Με τον Σονγκ αμυντικό μέσο, η τριάδα στο περσινό 4-3-3 λειτούργησε πολύ καλά, αλλά δεν μπορούν να βγάλουν τη χρονιά μόνοι τους. Για το λόγο αυτό γίνεται κίνηση και για τον Νούρι Σαχίν, ο οποίος αν αποκτηθεί... δένει το γλυκό! Μην ξεχνάμε και τους Ροζίτσκι και Αρσάβιν, για τον οποίο ο Βενγκέρ είχε δηλώσει ότι «μπορεί να έχει μία δεύτερη ευκαιρία».
 
Η γραμμή για την οποία εκφράζονται αμφιβολίες και είναι γεγονός ότι πέρυσι υπήρχαν πολλά προβλήματα, είναι η αμυντική. Δεν πρέπει όμως να προσπεράσουμε έτσι απλά τους πολλούς τραυματισμούς. Σε αρκετές περιπτώσεις φαντάζουν ως φτηνή δικαιολογία, αλλά στους Gunners αποτελούν πραγματικότητα. Την αποχώρηση του Κλισί, ακολούθησε η απόκτηση του Αντρέ Σάντος, για την κάλυψη του επιρρεπή στους τραυματισμούς Κιέραν Γκιμπς, που τελικά άντεξε μέχρι τον Οκτώβριο. Στο ματς με τον Ολυμπιακό τραυματίστηκε όμως και ο Σάντος! Και στα δεξιά τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Στις 2 Οκτωβρίου ο Βενγκέρ έχασε τον Μπακαρί Σανιά με τραυματισμό στον αστράγαλο και τη θέση του πήρε ο νεαρός Καρλ Τζέκινσον, ο οποίος μετά από μόλις τέσσερις βδομάδες τέθηκε επίσης νοκ άουτ! Υπήρξαν παιχνίδια που η Άρσεναλ έπαιξε με τέσσερα σέντερ μπακ στην ευθεία! Τραυματισμοί υπήρχαν και στο κέντρο της άμυνας, με αποτέλεσμα ο νεοαποκτηθείς Μέρτεσακερ, ο οποίος είναι επιρρεπής στη γκέλα, να είναι... βασικότατος.
 
Με τους παίκτες υγιείς, η Άρσεναλ έχει μια αξιόμαχη άμυνα. Όχι την καλύτερη της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ικανή να σταθεί. Παρότι ξεκίνησε 18 φορές πέρυσι, ο Γκιμπς ήταν στην πρώτη πεντάδα στα κοψίματα και τα τάκλιν και έχει δείξει ότι το μέλλον του ανήκει. Ο Σανιά παίρνει τη φανέλα βασικού στα δεξιά και στο κέντρο ο Βερμάλεν με τον σαφέστατα βελτιωμένο Κοσιελνί, μπορούν να συνθέσουν ένα ποιοτικό δίδυμο, με τον Μέρτεσακερ στον πάγκο. Φυσικά, υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης.
 
Η ουσία είναι ότι ενώ η πλειοψηφία των Μέσων έκανε... σίριαλ το αν θα μείνει ή όχι ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Βενγκέρ με μεθοδικές κινήσεις αποκτούσε παίκτες που μπορούν να «κολλήσουν» στην ομάδα και να πείσουν τον Ολλανδό να παραμείνει «Κανονιέρης», πλαισιώνοντάς τον με σωστές επιλογές. Το αν θα βγουν μέσα στο γήπεδο, καθώς και το που φτάνει το «ταβάνι» αυτής της Άρσεναλ, είναι νωρίς ακόμα για να το πούμε. Η αισιοδοξία όμως στους οπαδούς για την επιστροφή στους τίτλους είναι έκδηλη και ο Βενγκέρ περιμένει... στη γωνία για να χαμογελάσει με ικανοποίηση σε όσους τον κατηγορούν!

πηγή: gazzetta.gr

Χρειάζεται χημεία με Σαββίδη!!

Το μεγάλο θέμα του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ δεν είναι άλλο από το ιδιοκτησιακό. Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Χρειάζεται χημεία με Σαββίδη
Όλες οι άλλες ειδήσεις για την ΠΑΕ και την ομάδα θα είναι πολύ μικρές μπροστά σε εκείνη την ανακοίνωση που θα γνωστοποιεί και επίσημα ότι ο… επιχειρηματίας θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.

Όπου… επιχειρηματίας, εκεί και Σαββίδης. Ο ομογενής που εμφανίστηκε φουριόζος τον περασμένο Μάιο, ξεπέρασε με ευκολία το «εμπόδιο» Καμπάνη και αφού έδωσε τα πρώτα δανεικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με την ΕΕΑ και τώρα βρίσκεται μία ανάσα από την υλοποίηση του αρχικού σκοπού.

όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή την εποχή ο ΠΑΟΚ (όλη η οικογένεια και όσοι τον εκφράζουν ή τον υποστηρίζουν) περιμένουν με ανοικτές αγκάλες τον Σαββίδη. Η εποχή της αυτοσυντήρησης πέρασε και πλέον τα εκτός ΠΑΟΚ κεφάλαια είναι απαραίτητα για να καλυφθούν χρέη του παρελθόντος, αλλά και να προκύψει μία ανάπτυξη κατά το μέλλον.

Μακάρι ο Σαββίδης να φανεί αντάξιος των προσδοκιών. Μακάρι να μην μπλέξει τον ΠΑΟΚ σε πιο σοβαρές περιπέτειες, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται οι εσωτερικές αντιστάσεις έχουν χαλαρώσει.
Γι' άλλη μία φορά πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι αυτός ο επιχειρηματίας δεν είναι… Μπατατούδης. Και δεν πρέπει να βιαστούν και να απαντήσουν… «Ευτυχώς που δεν είναι». Είναι πολύ συντηρητικός. Δεν κάνει… χατίρια. Είναι σε μία απόσταση. Έχει άλλη νοοτροπία που δεν είναι πολύ κοντά σε ό,τι έχει συνηθίζει ο Έλληνας οπαδός και ο ΠΑΟΚτσής. Η στάση του στις τελευταίες πωλήσεις παικτών του «Δικεφάλου», φανερώνει και την προσέγγιση που έχει για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πολλοί αναρωτήθηκαν: «Μα τι κάνει; Γιατί δεν αντιδράει;». Αυτές είναι λεπτομέρειες για τον Ιβάν Σαββίδη.

Με βάση όλα τα παραπάνω ένα πράγμα θα πρέπει να εύχονται οι υγιώς σκεπτόμενοι ΠΑΟΚτσήδες. Να βρεθεί καλή χημεία του επιχειρηματία με όλο αυτό που σημαίνει ΠΑΟΚ. Να καταλάβουν όλοι ποιος είναι ο Σαββίδης και τι σκέφτεται ΠΡΙΝ αναλάβει την ΠΑΕ. Να καταλάβει βέβαια και εκείνος ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και τι απαιτήσεις υπάρχουν για μία καλή… συνεννόηση με τον κόσμο του.

Πολύ φοβόμαστε ότι όλα αυτά δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε αυτονόητα…
Πηγή: Sportday

Το «αντίο» του Λιου Σιανγκ!!

Δεν ξέρω αν η καριέρα του παγκόσμιου ρέκορντμαν στα 110 μ. με εμπόδια Κινέζου Λιου Σιανγκ έλαβε χθες οριστικά τέλος μετά την πτώση του στα προκριματικά του αγωνίσματος. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Το «αντίο» του Λιου Σιανγκ
Δεν ξέρω δηλαδή τι ακριβώς θα αποφασίσουν οι ιθύνοντες του αθλητισμού της Κίνας. Ισχυροί άνδρες, με μεγάλη πολιτική δύναμη, να το γνωρίζετε αυτό, θα παίξει αποφασιστικό ρόλο.
Ο ίδιος πάντως έχει αποφασίσει. Είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό. Φάνηκε από ορισμένες λεπτομέρειες.
Ο Λιου Σιανγκ, χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ 12.88, γιος οδηγού φορτηγού και βιομηχανικής εργάτριας, έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει -ανεπιτυχώς- το πρώτο εμπόδιο στην προκριματική κούρσα του.
Με χίλια μύρια προβλήματα στο παρελθόν, με δύο εγχειρήσεις στον αχίλλειο τένοντα, ατυχία με το κιλό, πόνους αφόρητους για μήνες, ο 29χρονος Λιου ερχόταν και έφευγε από τους αγώνες.
Χθες αποχώρησε με το ένα πόδι σε... βήμα καγκουρό προς τα αποδυτήρια και στη μέση της απόστασης έκανε μια στάση. Πλησίασε τα εμπόδια και φίλησε ένα από αυτά.
Εμένα μου φάνηκε ως «αντίο».
Το ίδιο πρέπει να ένιωσαν και τρεις από τους αντιπάλους του στην ίδια κούρσα.
Ο Βρετανός Τέρνερ, ο Σλοβένος Ράτεϊ και ο Ισπανός Κινόνες τον πλησίασαν, τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν.
Ο Σιανγκ κάθισε στο καροτσάκι με τις ρόδες και προσπάθησε να ηρεμήσει, να ξεχάσει όσα προηγήθηκαν. Μέχρι εκεί είχε διανύσει περίπου 130 μ. με κουτσό και το διαλυμένο πόδι του στον αέρα.
Το 2008 είχε τραυματιστεί και πάλι στα προκριματικά του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Και τότε, όπως και τώρα, είχε τον ίδιο αριθμό στη φανέλα του, το ατυχές πλέον γι' αυτόν «1356»!
Οι Κινέζοι έκλαιγαν στις πλατείες για τον ήρωά τους, τον πρώτο Κινέζο χρυσό ολυμπιονίκη στον στίβο.
Στο Λονδίνο μπήκε στον αγώνα για την πατρίδα του, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ανάμνηση της νίκης του το 2004.
Πηγή: Sentragoal.gr

Με έναν «Σωκράτη» να τρέχει!!

Παρατηρήσαμε σχετικό ενθουσιασμό στις τάξεις φιλάθλων της Αρσεναλ μετά την απόκτηση και του Σάντι Καθόρλα. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Με έναν «Σωκράτη» να τρέχει
Συζητήσεις περί αύξησης δυναμικής, περί καλύτερων προοπτικών επιτυχιών στη σεζόν που έρχεται και όλα αυτά τα καλοκαιρινά.
Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ο Ισπανός. Σύγχρονο χαφ, με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στο παιχνίδι του Αρσέν Βενγκέρ. Πολύ καλός επιθετικός και ο Ολιβιέ Ζιρού που επίσης αποκτήθηκε απ' τους «κανονιέρηδες». Εστω και αν δεν τον έχουμε δει, ώστε να τον κρίνουμε, σε άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα. Ούτε καν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Καλός μεσοεπιθετικός και ο Λούκας Ποντόλσκι.
Τελεία εδώ. Αυτούς τους τρεις έχει αποκτήσει ως τώρα η Αρσεναλ. Ολοι τους ικανοί να κολλήσουν στο επιθετικό παιχνίδι των Λονδρέζων και να αυξήσουν τις επιλογές αυτών για τις αντίστοιχες θέσεις της ενδεκάδας. Τι δεν έχει αποκτήσει η Αρσεναλ; Αμυντικούς. Ποδοσφαιριστές που θα καταστρέψουν το αντίπαλο παιχνίδι, που θα κρατήσουν το ρυθμό όταν χρειαστεί, που θα προφυλάξουν τα μετόπισθεν απ' τις αντεπιθέσεις της όποιας μικρομεσαίας ταμπουρωθεί στο «Emirates» και κάνει ζημιά.
Για το επιθετικό μέρος, εκτός των τριών νέων, υπάρχουν ακόμα οι Τόμας Ροσίτσκι, Μίκελ Αρτέτα, Ρόμπιν φαν Πέρσι, Θίο Γουόλκοτ, Αλεξ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Αντρέι Αρσάβιν, Ζερβίνιο, Μαρουάν Σαμάκ, Νίκλας Μπέντνερ. Για το κέντρο της άμυνας οι Περ Μέρτεζακερ, Τόμας Βερμάελεν, Σεμπαστιάν Σκιλασί, Γιοάν Ντζουρού. Βοήθειά μας δηλαδή. Για τα άκρα της άμυνας, ο Μπακαρί Σανιά και... τέλος δεξιά, οι Κίεραν Γκιμπς και Αντρέ Σάντος αριστερά.
Ας επαναληφθούμε λοιπόν. Ο Αρσέν Βενγκέρ στην Αρσεναλ είναι σαν τον Τόμας Σάαφ στη Βέρντερ Βρέμης. Θα κάνουν το (επιθετικό) δικό τους και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει πίσω. Οπως τρέχει και δεν φτάνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη Βρέμη, έτσι και στο Λονδίνο. Κάποιος «Σωκράτης» θα τρέχει (ανά περίσταση) και δεν θα φτάνει.
Πηγή: Sentragoal.gr

Με τα παντελόνια κάτω!!

Από καθαρή τύχη, την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι, συμπίπτω σε ένα ταβερνάκι ή κάτι που έμοιαζε με τέτοιο με μία παρέα Ελλήνων ποδοσφαιροπαραγόντων, όσο και αν ο όρος είναι αδόκιμος. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.
Με τα παντελόνια κάτω
Δύο από ομάδες της Super League, έναν της Football League και έναν της League 2, ανάθεμα τα brand names του αρχοντοχωριάτη. Όπως ήταν φυσικό, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οικονομική κρίση που πληγώνει βαθιά την ελληνική κοινωνία και ειδικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είκοσι λεπτά κουβέντας, όπου δεν χρειαζόταν να μιλώ παρά μόνο να ακούω, ήταν αποκαλυπτικά.

Η κρίση, σύμφωνα με αυτούς τους φωτισμένους ανθρώπους, οφειλόταν στο κράτος που -κατά σειρά- δεν τους διευκολύνει να κάνουν τη «δουλειά» τους, που τους κλέβει έσοδα από το στοίχημα, που πολεμάει την ΕΠΟ, που δεν επενδύει -το κράτος- σε γήπεδα και που δεν τους προειδοποίησε γι' αυτό που ερχόταν. Θα αναρωτηθεί κάποιος «καλά επειδή τα έλεγαν τέσσερις άσχετοι, νομίζεις ότι αυτή είναι η εικόνα του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου;». Όχι, φυσικά. Η εικόνα είναι πολύ χειρότερη και φαίνεται. Το έχω ξαναγράψει και δεν χρειάζονται παραδείγματα για την επιβεβαίωση του ισχυρισμού.

Η οικονομική κρίση έπιασε τους παράγοντες με «κατεβασμένα παντελόνια» για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν είχαν ιδέα από τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του αθλητικού επιχειρείν. Ο δεύτερος, ότι δεν τους ενδιέφεραν οι ομάδες, παρά μόνο σαν εργαλείο ικανοποίησης των φιλοδοξιών και των προσωπικών τους επιδιώξεων. Υπάρχει μία πραγματικότητα, που θα συνεχίσει να υφίσταται και να θέτει τους όρους της, όσο και αν αρκετοί την αγνοούν. Οι οικονομικές κρίσεις πάντοτε θέτουν τα όρια και τους όρους για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την ανάπτυξή τους. Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο βαθιές και η συζήτηση αφορά μία οικονομία σαν τη δική μας.

Το ποδόσφαιρο, σαν επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα της «αρπαχτής», της λεηλασίας του Δημοσίου, της θεσμικής χαλαρότητας που φτάνει τα όρια της ανομίας, της έλλειψης σοβαρότητας και σχεδιασμού, της φοροδιαφυγής και της ατιμωρησίας, που έχει ο κύριος όγκος της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι εκείνα που διογκώνουν τις αδυναμίες ενός τομέα σε περίοδο κρίσης. Με έναν υπολογισμό που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, από το 1992 μέχρι και το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς οι ελληνικές ομάδες θα έχουν εισπράξει από τα πριμ της ΟΥΕΦΑ περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που αφορά μόνο τα πριμ.

Εκατομμύρια στον αέρα

Δεν υπολογίζονται έσοδα από εισιτήρια, διαφημίσεις και χορηγούς, που έδωσαν χρήματα υπολογίζοντας στο δέλεαρ της ευρωπαϊκής προβολής. Σε ποιες παραγωγικές επενδύσεις, άραγε, κατευθύνθηκαν κάποια από αυτά τα χρήματα; Ή για να το θέσω πιο σωστά, υπήρχε σχέδιο για την παραγωγική επένδυση μέρους αυτών των χρημάτων; Αν κοιτάξει κάποιος τα χρέη των ομάδων και την οικονομική τους κατάσταση, θα διαπιστώσει ότι τα επενδυτικά σχέδια ήταν οι μεταγραφές αεροδρομίου, θριαμβευτικά πρωτοσέλιδα, σπατάλες και «μαύρες τρύπες» που ρουφούσαν χρήματα ως εικονικές αμοιβές, προμήθειες και δαπάνες.

Οταν διαφημίζεις τα χρήματα που ξοδεύεις, αυτό βέβαια δημιουργεί ενθουσιασμό και ευχάριστες εντυπώσεις, που διαρκούν λίγο και όταν τελειώνουν προκαλούν μεγαλύτερο κενό προσδοκιών από εκείνο που υποτίθεται ότι θα γέμιζαν. Οταν στον οικονομικό έλεγχο που γίνεται στα βιβλία μίας ομάδας όπως η ΑΕΚ διαπιστώνεται ότι «έχουν χαθεί» τα βιβλία δύο ετών, μπορεί να φανταστεί κάποιος -αν έχει δυνατή φαντασία- τι συμβαίνει στην οικονομική εικόνα των ομάδων των μικρότερων κατηγοριών. Βέβαια, μπορεί να ισχυριστεί κάποιος, δικαιολογημένα, ότι τα πολλά χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ τα μοιράστηκαν, σχεδόν αποκλειστικά αλλά ανισομερώς, οι μεγάλοι του κέντρου. Σωστά. Τα χρήματα που πήραν οι μικρότεροι από τη Nova και τον ΟΠΑΠ πού πήγαν ή πιο σωστά πώς σπαταλήθηκαν;

Τώρα... που βρισκόμαστε στην καρδιά της κρίσης και φυσικά δεν υπάρχουν χρήματα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ποδοσφαιριστές με ποιοτικά χαρακτηριστικά, αναγορεύουμε σε εξαιρετικό οτιδήποτε ξεφεύγει από τον απογοητευτικό μέσο όρο της μετριότητας.

Διαχείριση Κρίσεων

Η τωρινή κατάσταση απαιτεί ανθρώπους που να γνωρίζουν από διαχείριση κρίσεων. Δεν γίνεται, όμως, να περιμένεις ότι θα βρουν τρόπο να διαχειριστούν την κρίση άνθρωποι που με την πολιτική τους την προκάλεσαν ή τη μεγάλωσαν. Όπως είναι αδύνατο να διαχειριστούν την κρίση διάφοροι αεριτζήδες που εμφανίζονται ως σωτήρες και διαφημίζουν την κρίση ως ευκαιρία, αλλά εννοούν δική τους ευκαιρία. Πέφτουν σαν όρνεα πάνω σε ομάδες με προβλήματα, ξεπουλάνε ό,τι μπορούν για ίδιον όφελος και αν τους ζητήσεις τον λόγο, σου λένε «η κρίση φταίει, δεν μπορούσα να κάνω θαύματα...». Αν στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορούσε με κάποιον υπερβατικό τρόπο να ανοίξει ένα παράθυρο διαφάνειας, θα είχαν αποφευχθεί αρκετές τραγωδίες και πολλοί απατεώνες θα είχαν πάει εκεί που τους αξίζει. Το δράμα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ότι, ειδικά σε αυτή την περίοδο, αποθαρρύνονται όλοι εκείνοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι.
Πηγή: Sportday

Ιβάν ο …σοβαρός κι ουχί – ευτυχώς – ο τρομερός!!

Πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι εκτός τόπου και τρόπου... Ποιοι; Όσοι θεωρούν, ότι ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται, να κτίσει ομάδα του ΠΑΟΚ αγοράζοντας παίκτες. Όσοι θεωρούν – μες άλλα λόγια – ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει χρήματα για πέταμα. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Ιβάν ο …σοβαρός κι ουχί – ευτυχώς – ο τρομερός!
Και δεν θεωρούν απλά, αλλά είναι πεπεισμένοι περί τούτων. Θα τους κακοφανεί μάλιστα, όταν βεβαιωθούν, ότι ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να κτίσει ομάδα παράγοντας κατ αρχήν, παίκτες. Παράλληλα δε, ότι δεν έχει χρήματα για πέταμα!
Η προηγούμενη γιγαντιαία επένδυση του εκ Ρωσίας ορμώμενου ομογενούς επιχειρηματία – στη Χάνσα Ροστόκ – αποτελεί σαφή «πιλότο» για την επόμενη του στον ΠΑΟΚ. Είναι δε προφανές ότι τα παθήματα εκεί, είναι μαθήματα εδώ. Ο χρόνος κι η διαδικασία ελέγχου παραδείγματος χάριν της Χάνσα και του ΠΑΟΚ είναι αντιστρόφως ανάλογες. Το γεγονός αυτό ναι μεν, αναδεικνύει τις διαφορές των δύο επενδύσεων αλλά … Αναδεικνύει και τη σοβαρότητα με την οποία ο Ιβάν Σαββίδης προσεγγίζει την επένδυση του στην Ελλάδα.
Είναι επίσης, δεδομένη κι η προσοχή του σε ότι αφορά τις πολιτικές κι οικονομικές εξελίξεις στον τόπο μας. Δεν είναι τυχαίο, το «πάγωμα» του ενδιαφέροντος του μέχρι να αναδειχθεί κυβέρνηση μετά από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Ιβάν Σαββίδης εξαρτά πολλά από όσα σκέφτεται, να πράξει στην Ελλάδα γενικότερα και στον ΠΑΟΚ ειδικότερα από την πολιτική κι οικονομική κατάσταση. Εύλογα! Και τούτο επειδή προέρχεται από χώρα αντίπαλον δέος (καλώς ή κακώς …) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.
Δεν είναι σύνηθες γεγονός – βλέπετε - η επένδυση ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Έστω κι εάν ο επενδυτής έχει βαθιές ελληνικές ρίζες στις Αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού. Χαμένες για όσους θεωρούν, ότι χάθηκαν. Δηλώνει υπερήφανος γι αυτές. Στηρίζει τους απανταχού Ποντίους αδελφούς του. Σέβεται κι ακολουθεί την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα των γονιών του. Δηλώνει καθαρά και ξάστερα την βαθιά καταγωγή του. Και μάχεται για την διεθνή αποδοχή της Γενοκτονίας (και) των Ποντίων.
Μη τα λησμονείτε αυτά για τον Ιβάν Σαββίδη. Κυρίως μάλιστα, πως συν αυτοίς προχωρά σε μία επένδυση σε ένα χώρο, τον ποδοσφαιρικό, τεράστιας λαϊκής απήχησης…
Στο ποδόσφαιρο πίσω πάλι … Κι όσοι λοιπόν, προσδοκούν από τον επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής και ρωσικής προέλευσης, να παίξει ρόλο ταύρου εν μεταγραφικό υαλοπωλείο, τρέφουν αυταπάτες. Ζουν αλλού.
Ο Ιβάν Σαββίδης προτάσσει την οικονομική αναγέννηση της ΠΑΕ. Και δη, σε στέρεες βάσεις. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι χωρίς αυτήν η αγωνιστική αναγέννηση καθιστά τον ΠΑΟΚ γίγαντα με γυάλινα πόδια. Ήδη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληρώνει το κόστος της συντριβής ενός τέτοιου γίγαντα τον οποίο δημιούργησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Κι εν μέρει – μέχρι να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της – ο Ζήσης Βρύζας.
Πηγή: pamesports.gr

Άλλος για τον Κυριάκο;

Δεν είναι μόνο η Ανζί και η... Ρεάλ Μαδρίτης που ενδιαφέρονται για τον Έλληνα άσο, καθώς στη Γερμανία γράφουν πως βρίσκεται στη λίστα και της Μίλαν...
Άλλος για τον Κυριάκο;
Σφάζονται στα πόδια του Κυριάκου Παπαδόπουλου οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, με τον νεαρό άσο στα 20 του χρόνια να είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του...

πηγή: sportdog.gr   

Ο Κανού κατάλαβε γιατί τον ήθελε ο Ζαρντίμ!!

Αφήστε το αποτέλεσμα και τα γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από τη Μάλαγα. Δείτε πόσες φάσεις έφαγε σε όλο το ματς, και θα καταλάβετε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την επάρκεια των στόπερ. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Ο Κανού κατάλαβε γιατί τον ήθελε ο Ζαρντίμ
Ναι, υπάρχει πρόβλημα εκεί και είναι κυρίως πρόβλημα απειρίας, αφού οι τοποθετήσεις τους είναι τις περισσότερες φορές λανθασμένες. Υπό αυτή την έννοια ο Κανού που βρέθηκε χθες το βράδυ στο Καραϊσκάκη ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Διότι εκτός των άλλων ο Ολυμπιακός χρειάζεται και ύψος.
ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα, όμως, είναι η έλλειψη συνοχής της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού και γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία του, η οποία όσον αφορά τα πρόσωπα έχει ξεχαρβαλωθεί σε σχέση με πέρυσι. Κάτι η αποχώρηση των Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι σε όλα τα μεγάλα και δύσκολα ματς ο Ισπανός έπαιζε αριστερό μπακ), κάτι ο σοβαρός τραυματισμός του Αβραάμ, έχει ξεχαρβαλωθεί όλη η άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία και με τις συνεχείς δοκιμές δεν έχει την παραμικρή συνοχή. Ο Ζαρντίμ επιβάλλεται να αποφασίσει ποιο είναι το δίδυμο των στόπερ που έχει προβάδισμα και να το βάλει να παίξει μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα και στα δύο φιλικά που απομένουν, αλλά και στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος, πριν αρχίσουν τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον χρόνος δεν υπάρχει και είναι επείγουσα ανάγκη ο Ολυμπιακός να αποκτήσει συνοχή στην άμυνα. Η καλή συνεργασία των δύο στόπερ είναι η πιο δύσκολη και καταλυτική συνεργασία σε μία ομάδα, και στον φετινό Ολυμπιακό αυτή είναι άγνωστη λέξη.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που εξακολουθεί και τα λέει συχνά με τον φίλο του τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ας του κάνει μία ερώτηση: «Ρε Ερνέστο, αυτός ο Μήτρογλου πώς δεν σου έκανε;». Την ίδια ώρα ο Σάντος που ήταν στις κερκίδες του Καραϊσκάκη ας πάει στον Ζαρντίμ να του πει ένα ευχαριστώ. Με τον Λυμπερόπουλο σπίτι του, τον Γκέκα χωρίς ομάδα, ο Πορτογάλος βρήκε φορ για την Εθνική ομάδα και μάλιστα για βασικό. Διότι όσο κυλούν τα ματς τόσο πιο φανερό είναι ότι ο Μήτρογλου πάει για βασικός στον Ολυμπιακό και ο Τζεμπούρ για αναπληρωματικός. Και κάτι ακόμη. Αν ο Ιμπαγάσα αποδεχτεί τον νέο ρόλο του, δεν γκρινιάζει και δεν θεωρεί υποτιμητικό να παίζει μισάωρα και εικοσάλεπτα στο τέλος, θα είναι και πάλι από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ολυμπιακού.
ΥΓ.: Ναι, τον είδα τον Λυκογιάννη και τον Βλαχοδήμο τον είδα, έστω και 10 λεπτά, αλλά αφήστε αυτά τα παιδιά να παίξουν αρκετά και μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Γιατί εκτός από αυτούς είδα και τον... Μέσι στο πρώτο ημίχρονο. Οπότε ας τα αφήσουμε αυτά τα παιδιά να παίξουν πολύ πριν πούμε εμείς πολλά για αυτά.
Πηγή: sportfm.gr