Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ιβάν ο …σοβαρός κι ουχί – ευτυχώς – ο τρομερός!!

Πλανώνται πλάνην οικτράν. Είναι εκτός τόπου και τρόπου... Ποιοι; Όσοι θεωρούν, ότι ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται, να κτίσει ομάδα του ΠΑΟΚ αγοράζοντας παίκτες. Όσοι θεωρούν – μες άλλα λόγια – ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει χρήματα για πέταμα. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Ιβάν ο …σοβαρός κι ουχί – ευτυχώς – ο τρομερός!
Και δεν θεωρούν απλά, αλλά είναι πεπεισμένοι περί τούτων. Θα τους κακοφανεί μάλιστα, όταν βεβαιωθούν, ότι ο Ιβάν Σαββίδης προτίθεται να κτίσει ομάδα παράγοντας κατ αρχήν, παίκτες. Παράλληλα δε, ότι δεν έχει χρήματα για πέταμα!
Η προηγούμενη γιγαντιαία επένδυση του εκ Ρωσίας ορμώμενου ομογενούς επιχειρηματία – στη Χάνσα Ροστόκ – αποτελεί σαφή «πιλότο» για την επόμενη του στον ΠΑΟΚ. Είναι δε προφανές ότι τα παθήματα εκεί, είναι μαθήματα εδώ. Ο χρόνος κι η διαδικασία ελέγχου παραδείγματος χάριν της Χάνσα και του ΠΑΟΚ είναι αντιστρόφως ανάλογες. Το γεγονός αυτό ναι μεν, αναδεικνύει τις διαφορές των δύο επενδύσεων αλλά … Αναδεικνύει και τη σοβαρότητα με την οποία ο Ιβάν Σαββίδης προσεγγίζει την επένδυση του στην Ελλάδα.
Είναι επίσης, δεδομένη κι η προσοχή του σε ότι αφορά τις πολιτικές κι οικονομικές εξελίξεις στον τόπο μας. Δεν είναι τυχαίο, το «πάγωμα» του ενδιαφέροντος του μέχρι να αναδειχθεί κυβέρνηση μετά από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο Ιβάν Σαββίδης εξαρτά πολλά από όσα σκέφτεται, να πράξει στην Ελλάδα γενικότερα και στον ΠΑΟΚ ειδικότερα από την πολιτική κι οικονομική κατάσταση. Εύλογα! Και τούτο επειδή προέρχεται από χώρα αντίπαλον δέος (καλώς ή κακώς …) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.
Δεν είναι σύνηθες γεγονός – βλέπετε - η επένδυση ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Έστω κι εάν ο επενδυτής έχει βαθιές ελληνικές ρίζες στις Αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού. Χαμένες για όσους θεωρούν, ότι χάθηκαν. Δηλώνει υπερήφανος γι αυτές. Στηρίζει τους απανταχού Ποντίους αδελφούς του. Σέβεται κι ακολουθεί την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα των γονιών του. Δηλώνει καθαρά και ξάστερα την βαθιά καταγωγή του. Και μάχεται για την διεθνή αποδοχή της Γενοκτονίας (και) των Ποντίων.
Μη τα λησμονείτε αυτά για τον Ιβάν Σαββίδη. Κυρίως μάλιστα, πως συν αυτοίς προχωρά σε μία επένδυση σε ένα χώρο, τον ποδοσφαιρικό, τεράστιας λαϊκής απήχησης…
Στο ποδόσφαιρο πίσω πάλι … Κι όσοι λοιπόν, προσδοκούν από τον επιχειρηματία ελληνικής καταγωγής και ρωσικής προέλευσης, να παίξει ρόλο ταύρου εν μεταγραφικό υαλοπωλείο, τρέφουν αυταπάτες. Ζουν αλλού.
Ο Ιβάν Σαββίδης προτάσσει την οικονομική αναγέννηση της ΠΑΕ. Και δη, σε στέρεες βάσεις. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι χωρίς αυτήν η αγωνιστική αναγέννηση καθιστά τον ΠΑΟΚ γίγαντα με γυάλινα πόδια. Ήδη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληρώνει το κόστος της συντριβής ενός τέτοιου γίγαντα τον οποίο δημιούργησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Κι εν μέρει – μέχρι να αναλάβει εκ νέου την προεδρία της – ο Ζήσης Βρύζας.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: