Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πρώτα κατοχή και ύστερα πόλεμος!!

Κατευθείαν στο θέμα. Χωρίς σάλτσες, προλόγους και περικοκλάδες. Εχουμε και λέμε: «Δύο κιλά ιωδιούχο αλάτι. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Πρώτα κατοχή και ύστερα πόλεμος
Διακόσια σαράντα γραμμάρια μαγιά. Δέκα κιλά ψιλές φακές. Δέκα κιλά ζάχαρη. Πέντε κιλά χυμός ντομάτας. Κονσέρβες χοιρινού, των 300 γραμμαρίων, δεκατέσσερις. Κονσέρβες γαλοπούλας των 300 γραμμαρίων, επίσης δεκατέσσερις. Δέκα κιλά φασόλια μέτρια. Τέσσερα κιλά συμπυκνωμένο γάλα. Εξήντα κιλά μακαρόνια. Αλεύρι 38 κιλά. Είκοσι κιλά ρύζι PARBOIL. Αυτή είναι η λίστα προμηθειών που επαρκεί για τρεις μήνες σίτισης τριμελούς οικογένειας. Συνολικό κόστος: 239,35 γιούρο. Ούτε 240 δηλαδή.
Επίσης, καλό θα είναι να υπάρχουν είτε για τόνωση του ηθικού είτε για προμήθειες σε ''καταδρομές'': Καφές, τσάι και διάφορες άλλες κονσέρβες». Ακολουθεί η λίστα φαρμάκων: «Παυσίπονα (ντεπόν, ασπιρίνη, ποστάν). Αντιβιώσεις, οινόπνευμα. Σουλφαμιδόσκονη. Μπετατέν Εξαλεν και Ιμόντιουμ κατά της διάρροιας (πολύ σημαντικό σε πολλά σενάρια). Γάζες, επίδεσμοι, γαντζάκια επιδέσμων και σπρέι αερολίν ή σιρόπι για τον βήχα. Αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, φίλτρα νερού αξίας 150 γιούρο και χαρτιά υγείας 100 γιούρο».
Τέλος, «πριόνι, τσεκούρι, αγκίστρια, δίχτυ και δολώματα για ψάρεμα», επειδή, όπως επισημαίνεται στον πρόλογο του σχετικού θέματος στην ιστοσελίδα, «τα έχουμε χιλιοπεί και χιλιογράψει ώστε να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι». Ο λόγος λοιπόν γι' αυτήν τη λίστα «επιβίωσης» είναι προφανής: έρχεται πόλεμος και όχι πόλεμος της πλάκας. Είτε από τους Τούρκους εξ Ανατολής είτε από τους Σκοπιανούς από τον Βορρά. Μια πρόχειρη ανάγνωση της λίστας φαρμάκων αλλά και η αναγκαιότητα για αγκίστρια και δολώματα για ψάρεμα πείθουν ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι πυρηνικός.
Δεν χρειάζονται, λοιπόν, όλα αυτά τα τρόφιμα για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, με αποτέλεσμα, όπως έχει τονίσει σύσσωμη η πολιτική ηγεσία πλην ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, να αδειάσουν από τρόφιμα τα σούπερ μάρκετ. Ούτε στο ενδεχόμενο να επαληθευτεί η προφητεία των Μάγια να επέλθει η συντέλεια του κόσμου και κάποιοι που ενδέχεται να διασωθούν να είναι προετοιμασμένοι. Εδώ το πράγμα μιλάει από μόνο του. Και πάει ανάποδα σε σχέση με το 1940 και τον υπερήφανο εθνικιστή Ιωάννη Μεταξά, που όταν τον προσκάλεσε για καφέ ο Ιταλός πρέσβης, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 27ης Οκτωβρίου 1940, νευρίασε και είπε «Οχι». Ο πρέσβης αγουροξυπνημένος και αυτός το εξέλαβε και το μετέφερε στον Μουσολίνι ως casus belli και προέκυψε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος.
Τότε, λοιπόν, είχε προηγηθεί ο πόλεμος και ακολούθησε η Κατοχή. Τώρα η νέα τάξη πραγμάτων το πάει ανάποδα. Πρώτα κατοχή και ύστερα πόλεμος. Οπως σιγοψιθυρίζεται από έγκυρες πηγές, αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές. Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν σχετικές ειδήσεις που αποκρύπτουν τα προδοτικά ΜΜΕ: «Ο πόλεμος πλησιάζει. Στο Ιράν μαζεύουν τρόφιμα και στο Ισραήλ το υπουργείο Αμυνας έχει συντάξει έκθεση για πιθανές απώλειες πολιτών». Ταυτόχρονα «οι Ρώσοι έχουν αρχίσει βολές με πυραύλους ανατολικά της Κύπρου». Οι προφητείες του γέροντα Παΐσιου επαληθεύονται. Ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών. Οσο είναι ακόμα ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ τρέξτε να προλάβετε. Αυτά.
Μόνον όταν η γενίκευση αφορά εμάς γινόμαστε θηρία
ΑΝ είσαι λίγο σκούρος ή ηλιοκαμένος, λόγω καλοκαιριού, άντε να βγεις να περπατήσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ή θα σε αρπάξουν οι Ράμπο του Δένδια ή θα σε πάρουν στο κυνήγι οι χρυσαυγίτες. Ετσι πάει. Η συντεταγμένη ελληνική πολιτεία δίνει την απάντησή της στην αποτρόπαια πράξη του πακιστανικού τέρατος εις βάρος της 15χρονης Μυρτώς, στην Πάρο. Κατά το «πας μη Ελλην βάρβαρος», λοιπόν, «πας Πακιστανός τέρας». Και εν δυνάμει βιαστής και δολοφόνος. Ετσι πάει. Μόνον όταν η γενίκευση αφορά εμάς γινόμαστε άγρια θηρία: δεν είμαστε όλοι ίδιοι, φωνάζουν στη Βουλή. Δεν είμαστε όλοι λαμόγια σαν τον Τζοχατζόπουλο. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι παρτάκηδες και εκβιαστές, συμπληρώνω εγώ.
Δεν παίρνουν όλοι οι γιατροί φακελάκια. Δεν τ' αρπάζουν όλοι οι εφοριακοί. Δεν στήνουν όλοι οι παράγοντες παιχνίδια. Μόνον όλοι οι λαθρομετανάστες είναι κλέφτες, ληστές, δολοφόνοι, βιαστές και παλιοτόμαρα. Οπως πριν από κάτι μήνες στο Κρυονέρι, όταν ένα αυτοκίνητο με δύο ηλικιωμένους είχε εγκλωβιστεί στις γραμμές του τρένου. Τρέξανε τρεις Πακιστανοί να βοηθήσουν, δεν προλάβανε, έγινε σύγκρουση, σκοτώθηκαν οι δύο και ο τρίτος τραυματίστηκε σοβαρά. Τι δημοσιότητα είχε πάρει αυτό το γεγονός και τι δημοσιότητα αυτό της Πάρου; Και σαφώς δεν είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν όλοι οι Πακιστανοί. Οπως επίσης, όμως, δεν είναι όλοι βιαστές.
Αντιπάλους παντού
Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να κάνει χωρίς εχθρούς ή έστω χωρίς αντιπάλους. Και αν δεν υπάρχουν, φροντίζει να τους ανακαλύπτει. Πριν ακόμα πάρει τον Ολυμπιακό, τα έβαλε με τον Κόκκαλη. Μ' αυτό το παρομοιώδες «όσοι βάζουμε λεφτά στον Ολυμπιακό, τα ξεχνάμε». Δεν θα αρπαζόταν μετά με τη μία με τους Πατέρα - Βγενόπουλο; Εύκολα. Δεν κράτησε, όμως, πολύ αυτός ο πόλεμος. Ενας ένας ο «Μr. MIG» και ο «καπετάνιος των Ονείρων» της θύρας 13 την έκαναν από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό με ελαφρά πηδηματάκια. Κάτι αψιμαχίες με Αδαμίδη - Γόντικα και οι μηνύσεις με τον Σισέ δεν λαμβάνονται υπόψη.
Ετσι, ο Βαγγέλης βρήκε άλλους εχθρούς, Γερουλάνο - Μπιτσαξή και Πιλάβιο. Με το ΠΑΣΟΚ να πλησιάζει πλέον σε μονοψήφιο νούμερο, οι δύο πρώτοι δεν είχαν καμία τύχη. Από τις εκλογές και τούδε ιδιωτεύουν. Ο Πιλάβιος δεν πρόκειται καν να κατέβει στις εκλογές της ΕΠΟ. Ο Βαγγέλης, στο μεταξύ, πήρε τις εκλογές της Super League με τον Μώραλη άνευ αντιπάλου. Με δύο λευκά από Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ. Ετσι, λοιπόν, αποφάσισε να δώσει ενδιαφέρον στις εκλογές τις ΕΠΟ. Να πάει με τον Σαρρή κόντρα στον Γκαγκάτση. Αν κατέβαινε ο Πιλάβιος, θα ήταν απόλυτα κατανοητό. Και χωρίς Πιλάβιο, όμως, ο Βαγγέλης έπρεπε να βρει αντίπαλο για τις εκλογές της ΕΠΟ.
Ερώτηση: Αν ανανέωναν του Καραγκούνη, πού θα έβρισκαν λεφτά για τον Κουίνσι;
Ο καιρός γαρ εγγύς. - Κοσμάς ο Αιτωλός.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: