Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σουνάς, η αποκάλυψη της προετοιμασίας!!

Η φετινή προετοιμασία του Άρη είχε τον χαρακτηρισμό «προετοιμασία… ειδικών συνθηκών». Η παρουσία αρκετών «αμούστακων» ποδοσφαιριστών στο Πράτο της Ιταλίας έκανε την φετινή δουλειά ακόμη πιο δύσκολη και πιο ιδιαίτερη, σε σχέση με αυτές των προηγούμενων χρόνων. Το μεγάλο στοίχημα του Μάκη Κατσαβάκη ήταν να καταφέρει να βγάλει την προετοιμασία δίχως να... κάψει τους νεαρούς παίκτες…

Η καθημερινή δουλειά και τα τέσσερα 90λεπτα που των κιτρίνων επί Ιταλικού εδάφους έδωσαν την δυνατότητα στον Κατσαβάκη να τεστάρει τις δυνατότητες των οχτώ ποδοσφαιριστών που επέλεξε και πήρε μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Κάποιοι πέρασαν τα δοκιμαστικά τεστ με επιτυχία, κάποιοι άλλοι όμως έδειξαν τις αδυναμίες τους και ότι θέλουν ακόμη πολύ δουλειά για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο επίπεδο του επαγγελματισμού.

Σε γενικές γραμμές ο 59χρονος τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των «μικρών» και φαίνεται από το χρόνο που τους έδωσε. Από τους παίκτες-έκπληξη του Πράτο όμως ήταν ο Δημήτρης Σουνάς. Ο 18χρονος είναι η αποκάλυψη της προετοιμασίας. Το δεκαράκι της ομάδας με τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και την κοψιά... Μενδρινού, όπως λένε ακόμη και οι συμπαίκτες του. Ο Σουνάς αρέσει πολύ στον Σερραίο τεχνικό, είναι… η αδυναμία του. Θεωρεί ότι με την κατάλληλη προσοχή και δουλειά θα εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο κεφάλαιο για τον Άρη και θα είναι όπως όλα δείχνουν ο πρώτος για τον οποίο θα εισηγηθεί επαγγελματικό συμβόλαιο. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις δηλώσεις του Κατσαβάκη: «Αυτό το παιδί πρέπει να προσεχθεί. Θα εξελιχθεί σε μεγάλο ταλέντο και θα αφήσει εποχή», μας έλεγε στην διάρκεια της προετοιμασίας στο Πράτο. Δείγμα του πόσο πολύ πιστεύει στις δυνατότητες του 18χρονου, ο οποίος έδειξε τον «τσαμπουκά» του και την θέληση να αρπάξει την ευκαιρία ζωής που του δόθηκε από την συμμετοχή του στο πρώτο φιλικό, απέναντι στην Σιένα. Αγωνίστηκε για 15? ως δεκάρι και με το που μπήκε έκανε τον Άρη πιο επιθετικό. Παίζει με πρόσωπο προς την εστία, δοκιμάζει τα πόδια του όποτε του δοθεί η ευκαιρία, ενώ είναι καλός και στο μοίρασμα της μπάλας.

Ταυτόχρονα, όμως, είναι κι? άλλοι που έχουν «κλέψει την καρδιά» του Κατσαβάκη. Από τους 8 που είχε στην διάθεσή του, οι πέντε τουλάχιστον θα γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Ο Σερραίος τεχνικός θα εισηγηθεί εντός των ημερών την προώθησή τους και δη την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου τους. Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αποκομίσει από τον Νταμαρλή (στόπερ, αμυντικό χαφ), τον Καραγιάννη (δεξί-αριστερό άκρο), τον Αντωνιάδη (αμυντικό χαφ), τον Παπαδόπουλο (θα προωθηθεί για 3ος τερματοφύλακας), ενώ πιστεύει πολύ και στον Άντι Ρένια, ο οποίος είναι ταχύς καλύπτει τις «πτέρυγες».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: