Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Το «αντίο» του Λιου Σιανγκ!!

Δεν ξέρω αν η καριέρα του παγκόσμιου ρέκορντμαν στα 110 μ. με εμπόδια Κινέζου Λιου Σιανγκ έλαβε χθες οριστικά τέλος μετά την πτώση του στα προκριματικά του αγωνίσματος. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Το «αντίο» του Λιου Σιανγκ
Δεν ξέρω δηλαδή τι ακριβώς θα αποφασίσουν οι ιθύνοντες του αθλητισμού της Κίνας. Ισχυροί άνδρες, με μεγάλη πολιτική δύναμη, να το γνωρίζετε αυτό, θα παίξει αποφασιστικό ρόλο.
Ο ίδιος πάντως έχει αποφασίσει. Είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό. Φάνηκε από ορισμένες λεπτομέρειες.
Ο Λιου Σιανγκ, χρυσός ολυμπιονίκης της Αθήνας το 2004 και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ 12.88, γιος οδηγού φορτηγού και βιομηχανικής εργάτριας, έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει -ανεπιτυχώς- το πρώτο εμπόδιο στην προκριματική κούρσα του.
Με χίλια μύρια προβλήματα στο παρελθόν, με δύο εγχειρήσεις στον αχίλλειο τένοντα, ατυχία με το κιλό, πόνους αφόρητους για μήνες, ο 29χρονος Λιου ερχόταν και έφευγε από τους αγώνες.
Χθες αποχώρησε με το ένα πόδι σε... βήμα καγκουρό προς τα αποδυτήρια και στη μέση της απόστασης έκανε μια στάση. Πλησίασε τα εμπόδια και φίλησε ένα από αυτά.
Εμένα μου φάνηκε ως «αντίο».
Το ίδιο πρέπει να ένιωσαν και τρεις από τους αντιπάλους του στην ίδια κούρσα.
Ο Βρετανός Τέρνερ, ο Σλοβένος Ράτεϊ και ο Ισπανός Κινόνες τον πλησίασαν, τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν.
Ο Σιανγκ κάθισε στο καροτσάκι με τις ρόδες και προσπάθησε να ηρεμήσει, να ξεχάσει όσα προηγήθηκαν. Μέχρι εκεί είχε διανύσει περίπου 130 μ. με κουτσό και το διαλυμένο πόδι του στον αέρα.
Το 2008 είχε τραυματιστεί και πάλι στα προκριματικά του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Και τότε, όπως και τώρα, είχε τον ίδιο αριθμό στη φανέλα του, το ατυχές πλέον γι' αυτόν «1356»!
Οι Κινέζοι έκλαιγαν στις πλατείες για τον ήρωά τους, τον πρώτο Κινέζο χρυσό ολυμπιονίκη στον στίβο.
Στο Λονδίνο μπήκε στον αγώνα για την πατρίδα του, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν η ανάμνηση της νίκης του το 2004.
Πηγή: Sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: