Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Μώραλης στο Αθλητικό Metropolis: «Χρειαζόμαστε επενδυτές σαν τον Σαββίδη»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ, Γιάννης Μώραλης μίλησε στο «Αθλητικό Metrpolis», την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και τον Δημήτρη Κανελλάκη, πραγματοποιώντας έναν μίνι απολογισμό του πρωταθλήματος και εστιάζοντας στους τομείς που θα πρέπει να βελτιωθούν για να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Επίσης, τόνισε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται επενδυτές σαν το Σαββίδη, ενώ παραδέχθηκε πως δεν έγιναν τα αναμενόμενα βήματα πάνω στην υπόθεση της αξιοπιστίας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»:

«Τα συμπεράσματα για το πρωτάθλημα είναι υποκειμενικά. Μπορεί οποιοσδήποτε να έχει διαφορετικές απόψεις, αυτό είναι θεμιτό. Εγώ επιθυμώ να γίνεται παραγωγική συζήτηση, ασχέτως να διαφωνούμε. Κάποια πράγματα δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε όπως θέλουμε. Πρώτα απ? όλα ήταν θετικό το ότι καταφέραμε με πολλές πρωτοβουλίες της Σούπερ Λιγκ και όχι μόνο να αρχίσουμε και να τελειώσουμε ένα πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια. Δεν ήταν πολύ ενδιαφέρον βέβαια ότι ο Ολυμπιακός ξέφυγε από νωρίς βαθμολογικά και αυτό ήταν μειονέκτημα και για το πρωτάθλημα, αλλά ίσως και για τον ίδιο. Είχαμε όμως ανταγωνισμό και για τις θέσεις στα πλέι-οφ και τον υποβιβασμό, όπως και στη συνέχεια στα πλέι-οφ. Ένα θετικό είναι ότι δεν είχαμε σημαντικά επεισόδια εκτός από αυτά της ΑΕΚ, στο Βέροια-Άρης και στο ΟΦΗ-Παναθηναϊκός με το φίλαθλο που χτύπησε τον Μαυρία. Δεν είχαμε το επίπεδο του ποδοσφαίρου που θα θέλαμε, έπαιξαν όμως πολλοί Έλληνες, αλλά δεν μπορέσαμε να διατηρήσουμε ικανοποιητικό επίπεδο ποδοσφαίρου. Δεν ήταν αυτό το θέαμα που θα θέλαμε.


Θέλουμε δυνατές ομάδες και ανταγωνισμό στην κορυφή. Αν υπήρχε θα ήταν πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Θέλουμε να δούμε πώς θα φτάσουμε στο επίπεδο αυτό και θα το δούμε στη συνέχεια. Είναι καλό ότι οι ομάδες που είχαν οικονομικά προβλήματα δε δημιούργησαν περισσότερα χρέη και κινήθηκαν με χαμηλούς προϋπολογισμούς. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να φέρει και την ποιότητα. Να ισορροπήσεις μεταξύ οικονομικής εξυγίανσης αλλά και αύξηση της ποιότητας του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολο. Εμείς θέλουμε να εξυγιανθούν οικονομικά οι ομάδες και να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Νομίζω ότι μπορεί αυτό να γίνει σε δύο χρόνια. Πρέπει και οι ομάδες να καταλάβουν ότι πρέπει να βρίσκονται χρήματα από επενδυτές, αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο. Είδατε πως στον ΠΑΟΚ έβαλε πολλά χρήματα ένας επενδυτής και προσπαθεί με τις ρυθμίσεις να βάλει τάξη στα πράγματα. Αυτό που καταφέραμε είναι να γίνει το ποδοσφαιρικό μνημόνιο με τους ποδοσφαιριστές, το οποίο δεν υπέγραψε μόνο ο Άρης και που διεύρυνε μέχρι 45 τις δόσεις προς τους παίκτες στους οποίους χρωστούν χρήματα. Άποψή μας είναι να μην προσφεύγουν οι ομάδες στο άρθρο 99 γιατί έτσι δε θα υπάρχει θεμιτός ανταγωνισμός. Το επιθυμητό για μας είναι να γίνει πλάνο εξυγίανσης. Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ δύο πραγμάτων που είναι αντίθετα.

Για τις ποινές στις ομάδες που δεν παίρνουν άδεια, αλλά και για τον Άρη τόνισε:

«Επιτρέψαμε ελάφρυνση των ποινών για να πετύχουμε ανταγωνισμό, είπαμε στις ΠΑΕ από τη στιγμή που αδειοδοτούνται να μην ξοδεύουν πάλι πολλά χρήματα. Πρώτα πρέπει να εξυγιανθούμε και μετά να δούμε την ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις επτά πρώτες ομάδες οι έξι ήταν αδειοδοτημένες και από τις τέσσερις τελευταίες οι τρεις δεν ήταν. Άρα, οι ποινές λειτούργησαν. Ο Άρης έχει μεγάλο άνοιγμα και πρέπει να βρει χρήματα για να λειτουργήσει. Σε δύο χρόνια θα έχουμε ομάδες που δεν θα οφείλουν. Η νέα διοίκηση του Άρη πρέπει να πάει σε μονομερείς συμφωνίες με τους παίκτες σε όσες δόσεις γίνεται περισσότερε. Το άρθρο 99 είναι μια επιλογή, αλλά θα είναι προβληματική η συνέχεια».

Για την κατάσταση των ελληνικών γηπέδων και το μπορεί να κάνει η Λίγκα υπογράμμισε:

«Όταν βρέχει δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε ποινές για αυτό, δεν έχουμε δεξαμενή ομάδων από κάτω για να ανέβουν σε αυτή την περίπτωση. Και δυστυχώς δεν έχουμε πολλά καλά γήπεδα. Είπαμε ότι δε θα ξαναδούμε τέτοια εικόνα όπως φέτος, και θα παίξουν σε άλλα γήπεδα. Επισκεφτήκαμε το γήπεδο των Ιωαννίνων αλλά και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Ιωαννίδη, που είπε ότι θα καταβάλλει τα χρήματα για να γίνει ανακατασκευή στο γήπεδο, αλλά και στο χλοοτάπητα. Πήγαμε επίσης και στη Βέροια, όπου θα γίνει προσπάθεια βελτίωσης και μάλιστα και ο πρόεδρος θα επενδύσει σε αυτό. Αυτά τα δύο γήπεδα ήταν κυρίως τα προβληματικά. Χθες επισκέφθηκα τη Μυτιλήνη για να δω τι θα γίνει. Θα κληθούμε ως Λίγκα να αποφασίσουμε. Θέλει πολλά το γήπεδο της Καλλονής. Αλλά υπάρχει διάθεση από το δήμο, την περιφέρεια και την πολιτεία να συνδράμουν. Από τις ΠΑΕ δεν υπάρχει η δυνατότητα. Παρ? όλα αυτά, δεσμευόμαστε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο θέμα αυτό, θα αποφύγουμε τα ρεζιλίκι της λασπουριάς, που είναι επικίνδυνο για τους παίκτες και απαράδεκτο για τους θεατές».

Για τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί η δυσπιστία των φιλάθλων προς το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Είναι δύσκολο αυτό το κομμάτι, η δυσπιστία του κόσμου προέρχεται από τα σφυρίγματα των διαιτητών, δεν προέρχεται από τις άδειες, ή από το αν το γήπεδο είναι καλό ή όχι. Σίγουρα θα θέλαμε καλύτερες διαιτησίες, αλλά τι θα μπορούσε να κάνει η Σούπερ Λιγκ για το θέμα της διαιτησίας; Στο κομμάτι που μας αναλογεί, από την επικοινωνία με τις ΠΑΕ που αμφισβητούν τις προθέσεις και τα σφυρίγματα αυτά. Δε δουλέψαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι, δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Έξι ή επτά πρόεδροι με δηλώσεις τους βάλλουν κατά της αξιοπιστίας. Αν ο διαιτητής σφυρίζει καλά ή όχι δεν μπορεί να το επηρεάσει η Λίγκα ως Συνεταιρισμός. Η Σούπερ Λίγκα δεν επιλέγει, δεν ορίζει, δεν εκπαιδεύει ούτε τιμωρεί διαιτητές. Αυτό που θα ήθελα σαν Συνεταιρισμός να πω είναι ότι δεν πρέπει δημόσια να δίνουμε λανθασμένο μήνυμα στους φιλάθλους. Αν έχει κάποιος ένα στοιχείο κατά κάποιου διαιτητή, ας το δώσει δημόσια, με ενοχλεί η συλλήβδην σπίλωση ομάδων. Ούτε όλοι οι οπαδοί είναι ?Καμόρα?, ούτε όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, ούτε οι διαιτητές ανέντιμοι. Θα πρέπει να συζητήσουμε πολιτισμένα. Από τις συνεδριάσεις της Σούπερ Λιγκ βγαίνει προς τα έξω μόνο το λεπτό που τσακώνονται ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Και σε αυτό έχουν ευθύνη και οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να προστατεύουμε το προϊόν. Και δεν εννοώ να κρύβουμε.

Για το αν προβληματίστηκαν οι Μαρινάκης και Σαββίδης για τις αντιδράσεις των φιλάθλων τους στον τελικό κυπέλλου και μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο αντίστοιχα επεσήμανε:

«Και οι δύο ιδιοκτήτες προβληματίστηκαν. Δεν πρέπει να γίνονται λαϊκά δικαστήρια, δεν πιστεύω ότι οδηγεί κάπου αυτή η συμπεριφορά. Ο φίλαθλος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί, αλλά όχι στο επίπεδο για να φτάσει ο Σαλπιγγίδης να πει ότι κινδυνεύουν οι παίκτες. Κάνουμε προσπάθειες για να τα αλλάξουμε αυτό, αλλά μην αμφισβητούμε ότι γίνεται μια προσπάθεια. Βλέπω επίσης μια προσπάθεια των ανθρώπων του Άρη που δεν είναι και οι δισεκατομμυριούχοι βλέπω προσπάθειες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού».

Όσο για το ποιες είναι οι προτεραιότητες της Λίγκας για το νέο πρωτάθλημα:

«Ελάφρυνση ποινών στο πλαίσιο του καλύτερου ανταγωνισμού. Επίσης βελτίωση στα γήπεδα, δε θα ξαναδούμε εικόνας γηπέδων να βουτάνε οι παίκτες στις λάσπες. Τρίτον να συνεχίσουμε να συμβουλεύουμε ομάδες στο οικονομικό σκέλος και να μη συνεχίσουν σπάτάλες και μεγάλους προϋπολογισμούς. Να διοργανώσουμε πρωταθλήματα νέων, η Σούπερ Λιγκ θα αναλάβει και τα U-15. Nα μπει φρένο στις αλόγιστες δηλώσεις που δημιουργούν πρόβλημα. Έχουμε εισηγηθεί στην ΕΠΟ αλλαγές στον ΚΑΠ για να μην παίζουν οι ομάδες ως τις 2 Ιουνίου, να γίνει καλύτερος προγραμματισμός. Επίσης, πώς να αναπτύξουμε το κύπελλο γιατί έχουμε Μουντιάλ και πρέπει να τελειώσουμε νωρίς. Επίσης, να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά μας η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ ως τον Ιούνιο του 2015. Πρέπει να βάλουμε άξονα θεμάτων που θα συζητήσουμε ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ, Φούτμπολ Λιγκ, να γίνει διαρκής επιτροπή και τριών υπουργείων που σχετίζονται (Αθλητισμού, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών) και να δημοσιοποιήσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις του κάθε φορέα και να αναλάβουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Δεν γνωρίζουν οι φίλαθλοι ποιοι εμπλέκονται στους τομείς οργάνωσης του ποδοσφαίρου. Να βάλουμε εμείς τα πλαίσια».

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ είπε:

«Αυτό που λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι οι επενδυτές. Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να βρεθούν επενδυτές και ένα από τα θετικά σημεία είναι η είσοδος ενός ανθρώπου που ήρθε να επενδύσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Κι άλλες ομάδες βέβαια έχουν κάνει τεράστια βήματα προόδου, όπως ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Αν μην ακυρώνουμε τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και η Ξάνθη είναι μία από αυτές τις ομάδες που τα τελευταία 15 χρόνια βασίζεται σε ένα μοντέλο που αποδίδει. Όμως δυστυχώς στην Ελλάδα βγαίνουν μονίμως τα άσχημα και είμαστε δύσπιστοι σε όλους τους φορείς. Πρέπει να αναδεικνύουμε και τα θετικά».

Τέλος, για τα κρούσματα βίας με θύματα δημοσιογράφους, ο κ. Μώραλης σημείωσε:

«Τα καταδικάζουμε απερίφραστα. Από την άλλη όμως όταν ένας δημοσιογράφος γράφει για παράδειγμα ότι ο πρόεδρος της Λίγκας είναι απατεώνας, δεν πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις και στο δημοσιογράφο; Από τα γραφόμενα πολλές φορές στοχοποιούνται εργαζόμενοι, πρόεδροι, διαιτητές,. Σωστά επιλαμβάνεται η δικαιοσύνη για τα κρούσματα βίας, αλλά πρέπει να επιλαμβάνεται και όταν στοχοποιούνται οι παράγοντες. Στα κρούσματα βίας πρέπει να γίνουν συλλήψεις και στους φυσικούς αυτουργούς. Μόνο με τιμωρίες των ομάδων δε θα υπάρξει αποτέλεσμα. Θα πρέπει κι αυτός που πετάει μολότοφ να έχει τις ποινές του. Αντιθέτως έχουμε υπέρογκα ποσά προς τις ομάδες. Έχουμε τον πιο αυστηρό πειθαρχικό κώδικα στην Ευρώπη. Έφταιγε ο κ. Δημητρέλος όταν μπήκαν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ; Εκεί πρέπει να παίξει έναν ρόλο και η Πολιτεία και δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει. Προτείνω ως πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ να συσταθεί όργανο που θα συναντιέται δύο φορές την εβδομάδα και θα αποτελείται από τρεις εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ, της ΕΠΟ και της Φούτμπολ Λιγκ και των υπουργείων που είπαμε, με στόχο τη σωστή διαρκή λειτουργία για το ποδόσφαιρο».πηγή: metrosport.gr

Γενική συνέλευση στην ΚΜΑ!!

Ανακοίνωση με την οποία καλεί τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση εξέδωσε η Κοινωνία Μελών Άρη.
Η ανακοίνωση: «Το ΔΣ της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ καλεί τα μέλη σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013, ώρα 10:00 στα γραφεία της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία, η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, ώρα 17:00 (ώρα προσέλευσης 16:00), στο «Nick Galis Hall», με τα εξής θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
1. Απολογισμός ΔΣ Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ
2. Απολογισμός ΔΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ
Υπενθυμίζεται ότι όποιο μέλος επιθυμεί να προσθέσει θέμα Ημερήσιας Διάταξης μπορεί να το κάνει μέχρι και την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00 στα γραφεία της ΚΜΑ ή μέσω e-mail στο info@arismembers.gr«.

«Ερήμωσε» η ΕΠΟ!!

Οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου αποχώρησαν από τα γραφεία κατά την εξέταση των φακέλων του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα από κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ.
Στην ΕΠΟ προνόησαν, με αφορμή την πρώτη εξέταση και την εισβολή των φίλων του Παναθηναϊκού, και άδειασαν τα γραφεία προκειμένου να αποφύγουν τυχόν επεισόδια.
Αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι φάκελοι των δύο ομάδων για να κριθεί αν τελικά αγωνιστούν ή όχι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.
Πηγή: arenafm.gr

Γρόλλιος: «Άριστα πάει η Κ.Μ.Α.»

Στον «ARENA FM 89,4» μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Κ.Μ.Α., Άγγελος Γρόλλιος.
Αρχικά είπε: « Δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας.  Ενημερώθηκα και για τη ΚΑΕ που θα οδηγηθεί στο άρθρο 99 και είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Πιστεύω ότι η διαδικασία με το άρθρο 99 , θα ολοκληρωθεί και για τις δύο πλευρές. Είναι μια διαδικασία που θα φέρει την εξυγίανση. Εφόσον ολοκληρωθεί θα αποτελέσει σωτηρία για τον Άρη, διότι θα είναι ελκυστική και η ΠΑΕ και η ΚΑΕ. Τουλάχιστον στη ΠΑΕ χρειάζεται επενδυτής που θα επενδύσει στην ομάδα».
Για τον κ.Χατζηνικολάου: «θέλω να πιστεύω ότι ο κ.Χατζηνικολάου θα πάει καλά. Ότι και να αποφασίσει η διοίκηση, εμείς σαν οπαδοί του Άρη θα τη στηρίξουμε. Κάποιοι πίστεψαν στις δυνατότητες του και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πάει καλά».
Για το μετοχικό κεφάλαιο: «Δεν μπορεί να προχωρήσει διαφορετικά ο Άρης. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Είχαμε πάρει απόφαση για 5 εκατομμύρια αλλά μιλάμε για 7  πλέον. Μακάρι να γίνει,  αν έρθει ένας επενδυτής θα αλλάξει σελίδα η ομάδα.  Είναι  οι πρώτες ημέρες της διοίκησης του κ.Ήλιάδη, δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμα. Έχουμε τις διαπραγματεύσεις για το άρθρο 99 με τους πιστωτές και πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στα χρονικά περιθώρια. Το δημόσιο εξέφρασε θετική άποψη σχετικά με τα χρέη του Άρη.
Για τις διοικήσεις: «Από στη στιγμή που το καλοκαίρι δεν υπήρχαν δελτία παικτών ήταν δύσκολο το έργο της διοίκησης του κ.Ψηφίδη. Δεν είχε παίκτες, έπρεπε να στηθεί να παίξει η ομάδα και τελικά ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα.  Δεν μπορούμε να το παραγνωρίσουμε,  κάναμε αγώνα για να μπορούμε να παίζουμε κάθε  Κυριακή, διότι υπήρχε ο κίνδυνος να αποβληθούμε και να πέσουμε. Δεν υπήρχαν χρήματα, έπρεπε οι παίκτες να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουνε χρόνο στη ΠΑΕ Άρης. Πλέον υπάρχει μια άλλη διοίκηση που θα πρέπει να τρέξει αυτά τα θέματα».
Για τη Κ.Μ.Α: «Καλή επιτυχία και στη νέα διοίκηση της ΚΜΑ, έχουν πολλά θέματα που πρέπει να τα λύσουνε. Μέχρι στιγμής θεωρώ ότι πηγαίνουν άριστα. Για το ότι θα προσπαθήσουν είμαι βέβαιος. Ορίσαμε τότε κάποιον ορκωτό λογιστή προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του ελέγχου. Χρειάζονταν κάποια έγγραφα πιστεύω ότι τα έχουν πάρει. Ο Άρης είχε πολλά θέματα και αγωνιστικά και οικονομικά για εκείνο το διάστημα».
Πηγή: arenafm.gr

Ρέμος για ΣΔΟΕ!!

Με αφορμή την είδηση ότι το ΣΔΟΕ έκανε έρευνα και έβγαλε πόρισμα ότι μεταξύ τριών επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη εμπλέκεται και ΠΑΕ, συγκεκριμένα αναφέρεται το όνομα της ΠΑΕ Ηρακλής, Το ARENAFM.gr  ζητήσε τη γνώμη του πρώην προέδρου, Αντώνη Ρέμου και μας απάντησε:
“Δεν αφορά στη δική μας διοικητική χρήση, για την οποία έχει γίνει καταλογισμός των χρεών και πληρώνω κανονικά κάθε μήνα στην Εφορία. Ψάξτε αλλού για χρέη, τα δικά μου τα πληρώνω…”
Πηγή: arenafm.gr

“Υπάρχει πίεση, αλλά θα κερδίσουμε”

Ο επί χρόνια βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ομάδα, Γιάννης Τοπαλίδης, φιλοξενήθηκε στον “ΑRENA FM 89.4″ και μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, για το σημερινό παιχνίδι της “γαλανόλευκης” με τη Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για νικηφόρο αποτέλεσμα, ξεκαθάρισε πως ο εφικτός στόχος για την Εθνική είναι η δεύτερη θέση, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πρόσληψης προπονητή από τον ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, όσα δήλωσε είναι τα παρακάτω:
Για το “έπος” της Πορτογαλίας το 2004: “Ναι, κάναμε το αυτονόητο στην Πορτογαλία (γέλια). Παίζοντας στα προκριματικά, είχαμε πολύ καλή παρουσία, πιστεύαμε πως θα πάμε εκεί και δε θα ξεφτιλιστούμε. Όλοι μας έλεγαν πως θα ξεφτιλιστούμε όπως στην Αμερική, αλλά εγώ όταν συνομιλούσα με τον Ότο, πιστεύαμε στην ομάδα και λέγαμε πως θα περάσουμε. Στα πλάνα μας ήταν η πρόκριση στον επόμενο γύρο, αλλά με διαφορετικά αποτελέσματα. Λέγαμε πως θα κάνουμε ισοπαλία με Πορτογαλία, Ισπανία και νίκη με Ρωσία! Δεν ήρθαν ακριβώς  έτσι τα πράγματα, αλλά προκριθήκαμε”!
Για το αν υπάρχουν ακόμη και σήμερα εκδηλώσεις αγάπης: “Όντως, ο κόσμος μας ευγνωμονεί στον δρόμο και ακόμη μας ευχαριστεί. Κάναμε πολύ σοβαρή δουλειά και παραμείναμε πάντα σοβαροί”.
Για το σημερινό παιχνίδι με τη Λιθουανία και τη δικιά του εκτίμηση: “Έχουμε το χάντικαπ πως παίζουμε κάτω από συνθήκες πίεσης, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αλλά κι αν πάρουμε το χειρότερο σενάριο, δηλαδή την ισοπαλία, πάλι η πρόκριση είναι στο χέρι μας. Ο ρεαλιστικός στόχος πρέπει να είναι η δεύτερη θέση, διότι η πρώτη δεν εξαρτάται από εμάς και είναι πιο εφικτό να βγούμε δεύτεροι.
Περιμένω να κερδίσουμε. Η Λιθουανία πήρε αποτέλεσμα στη Σλοβακία, αλλά η Σλοβάκοι έπρεπε να είχαν κερδίσει με 4-1, 5-1. Βάσει της παρουσίας και των δύο ομάδων, νομίζω θα κερδίσουμε. Αλλά υπάρχει πίεση στην ομάδα και δεν ξέρεις πως θα βγει το παιχνίδι, πως θα αντιδράσεις αν δεν μπαίνει γκολ”.
Για το γεγονός πως πιθανώς έχει χαθεί η μάχη της πρωτιάς: “Για μένα το παιχνίδι- κλειδί ήταν στην έδρα μας με τη Βοσνία. Αν είχαμε κερδίσει, θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Εγώ περίμενα και τη Σλοβακία να πηγαίνει για την πρωτιά. Πάντως, η Βοσνία έχει δύο παιχνίδια με τη Σλοβακία και πιστεύω θα στραβοπατήσει. Δε νομίζω να πάρει και τα δύο παιχνίδια. Εμείς, όμως, πρέπει να κοιτάμε τι κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι”.
Για τον Ότο Ρεχάγκελ και με τί ασχολείται τη δεδομένη στιγμή: “Ασχολείται με θέματα της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Δεν ήθελε να εμπλακεί με την πολιτική, ούτε με την Μέρκελ, απλώς πίστευε πως μπορούσε να βοηθήσει στις σχέσεις των δύο χωρών”.
Για την μεγάλη δυναμική που επέδειξαν οι γερμανικές ομάδες τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη: “Έχουν πολλά χρήματα,είπατε τη μαγική λέξη. Οι Γερμανοί πάντα είχαν άφθονο χρήμα, μπορούν να αγοράσουν οποιονδήποτε παίκτη. Οι διοικούντες της Μπάγερν λένε πως εντός Γερμανίας θα έχει αντίπαλο την Ντόρτμουντ και στην Ευρώπη την Μπαρτσελόνα. Βεβαίως, αν της πάρει και το Λεβαντόφσκι, εκτός από τον Γκέτσε, θα την αποδυναμώσει τελείως. Είναι μια στρατηγική και αυτή, να αποδυναμώνεις τον αντίπαλο σου. Το κάνουν αυτό”.
Αν παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα για να κάνεις μια ομάδα: “Όχι, δεν παίζει ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ομάδων μόνο τα χρήματα. Μετά την αποτυχία του EURO 2004, έβαλαν σε εφαρμογή ένα πλάνο και τώρα απολαμβάνουν τους καρπούς. Μιλούσα με έναν μάνατζερ στο Μπάγερν-Μπαρτσελόνα και μου έλεγε για τον Γιαννιώτα. Κάνουν scouting οι άνθρωποι, επενδύουν κι εκεί πολλά λεφτά”.
Για τον ΠΑΟΚ και το ζήτημα του νέου προπονητή: “Επειδή παρακολουθώ από μικρό παιδί στενά τον ΠΑΟΚ, πιστεύω πως έχει τρομερή δυναμική και πιστεύω θα πάρει έναν καλό προπονητή. Απλώς, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να φροντίζει να αρπάζει κάθε ταλέντο που υπάρχει στη Βόρειο αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Ο Στέφενς, εάν ερχόταν ή έρθει, θα οργάνωνε τις ακαδημίες, αλλά πρέπει εσύ να το συνεχίσεις.Κι ένας ξένος προπονητής, πάντως, αν έρθει μην περιμένετε να κάνει από τη μία μέρα στην άλλη, θεαματικές αλλαγές. Εδώ είναι διαφορετική η κουλτούρα, αντιμετωπίζουν διαφορετικά το ποδόσφαιρο.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Η Ντόρτμουντ ισοφάρισε και συνέχισε να παίζει επιθετικά. Εμείς, κι εγώ ο ίδιος, θα κοιτούσα να παίξω αμυντικά. Αυτοί όμως εξακολούθησαν να παίζουν επιθετικά, διότι εάν έχανε παίζοντας αμυντικά, θα πίεζε ο Τύπος γιατί δεν έπαιξε επιθετικά”!
Για τη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλα: “Επειδή ήμουν 10 χρόνια στην Εθνική, υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα. Αλλά είναι διαφορετικό το επίπεδο, όπως κι αν το κάνουμε. Η Φενέρμπαχτσε έφτασε φέτος στα ημιτελικά του Europa League. Μακάρι να πάρουμε κάποια στιγμή έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Μακροπρόθεσμα βεβαίως, γιατί τώρα είναι δύσκολο”.
Πηγή: arenafm.gr

Παραιτήθηκε ο Ορφανίδης!!

Την παραίτηση του υπέβαλε στην ΠΑΕ Άρης ο Τάσος Ορφανίδης, ο οποίος ήτανε υπεύθυνος των ακαδημιών στο σύλλογο.
Αναλυτικά η επιστολή του:
«Μετά από τέσσερα χρόνια ενασχόλησής μου με ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα του συλλόγου μας, τις Ακαδημίες του Άρη, ήρθε η ώρα να παραδώσω την σκυτάλη.
 Η απόφαση μου να απεμπλακώ διοικητικά αφορά σε προσωπικούς λόγους, καθώς πιστεύω ότι ολοκλήρωσα μια προσπάθεια που εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε με πολύ μεράκι.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους ανθρώπους που θα αναλάβουν αυτό το σημαντικό έργο για τον Άρη μας. Θα χρειαστούν δύναμη, αντοχή και μεγάλη διάθεση για να συνεχίσουν την παράδοση που έχει δεκαετίες ο σύλλογος στα τμήματα υποδομής.
Ευχαριστώ τον πρόεδρο του ερασιτέχνη Άρη Νίκο Παπαδόπουλου, τον άμεσο συνεργάτη μου Γιώργο Σεμερτζίδη και όλους τους προπονητές που δούλεψαν μαζί μας αυτά τα τέσσερα χρόνια.
Με εκτίμηση Τάσος Ορφανίδης».

Ντομίνγκος: «Δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων»

Επιβεβαίωσε ο Ντομίνγκος Πασιένσια το ναυάγιο στις επαφές του με τον ΠΑΟΚ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Συνέντευξη Τύπου ετοιμάζει ο Ιβάν Σαββίδης.

Ντομίνγκος: «Δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων»
Σε διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ απέδωσε ο Ντομίνγκος Πασιένσια το ναυάγιο στις επαφές του με τη διοίκηση της ομάδας για την ανάληψη της τεχνικής της ηγεσίας. Ο 44χρονος προπονητής είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη κι όλα έδειχναν πως η συμφωνία ήταν προ των πυλών, ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή.

«Κάθε πλευρά παρουσίασε τις δικές της ιδέες και στο τέλος φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ταύτιση απόψεων», δήλωσε στην «A Bola» ο Πορτογάλος τεχνικός.

Στον ΠΑΟΚ πλέον βρίσκονται από την αρχή σε αναζήτηση προπονητή, με το χρόνο να πιέζει, καθώς στα τέλη Ιουλίου υπάρχει ο πρώτος αγώνας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Ιβάν Σαββίδης προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου για να τοποθετηθεί για το θέμα του προπονητή και όχι μόνο. πηγή: sport-fm.gr

Μπελάδες με ΣΔΟΕ για ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης!!

Για έκδοση ή παραλαβή πλαστού τιμολογίου από ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Μπελάδες με ΣΔΟΕ για ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης
Στη «φάκα» του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έπεσε ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μία ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ή έλαβε πλαστό τιμολόγιο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Αν προκύψουν ευθύνες, θα υπάρξουν ανάλογες κυρώσεις.

Η ομάδα φέρεται να είναι ο Ηρακλής και οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο 2006-08 επί Αντώνη Ρέμου.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ αναφέρει:

«Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αποκάλυψης αδήλωτων εσόδων από τις υψηλές εισοδηματικές τάξεις, διενήργησε κατά τον μήνα Μάιο 2.115 στοχευμένους ελέγχους και 1.389 ελέγχους διακίνησης, με μέση παραβατικότητα 42% στους στοχευμένους ελέγχους και 11% στη διακίνηση με τα κυριότερα ακόλουθα αποτελέσματα.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Στην περιοχή της Αττικής οι έλεγχοι αποκάλυψαν ότι 7 επιχειρήσεις εξέδωσαν 1.190 εικονικά τιμολόγια και 81 πλαστά τιμολόγια προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31.700.000 €, καθώς επίσης 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23.341.000 €.

Πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής απορρυπαντικών, τεχνική εταιρεία Ναυπήγησης σκαφών, εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαφημιστική εταιρεία.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εταιρεία, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στην φυλακή, και φέρεται να προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις και νησιωτική Δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία.
Γίνεται έρευνα για την αποκάλυψη των υποκρυπτόμενων προσώπων. Το ύψος των εκδοθέντων πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχεται στο ποσόν των 9.000.000 €.
• Στην περιοχή Θεσσαλονίκης 3 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και μία Π.Α.Ε., εξέδωσαν ή έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 10.623.000 €
».

«Ναυάγιο» με Ντομίνγκος!!

Σε αδιέξοδο έφτασαν οι συζητήσεις του ΠΑΟΚ με τον Ντομίνγκος Πασιένσια. Όπως λένε στην Πορτογαλία, δεν θα αναλάβει τελικά τα ηνία του «Δικεφάλου του Βορρά» και ήδη φέρεται να έχει φύγει από την Ελλάδα

«Ναυάγιο» με Ντομίνγκος
Ο Ντομίνγκος Πασιένσια ΔΕΝ θα είναι τελικά ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ. Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της πρόσληψής του, παρά τις φήμες περί δεδομένης συμφωνίας, αποδείχτηκε πως τελικά δεν ήταν τυχαία. Η πληροφόρηση έρχεται από την Πορτογαλία, όπου επικαλούνται ως πηγή τον ίδιο τον 44χρονο τεχνικό.

Ο Πορτογάλος προπονητής, μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα. Άγνωστο είναι ακόμη αν δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τους όρους της συνεργασίας ή ο Ιβάν Σαββίδης και οι συνεργάτες του προτίμησαν τελικά κάποια άλλη λύση.

Πλέον ο ΠΑΟΚ αναζητεί ξανά προπονητή, με το χρόνο να πιέζει, αφού στα τέλη Ιουλίου (30-31 Ιουλίου) υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και πρέπει να προχωρήσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.
πηγή: sport-fm.gr

Ευχή ελληνική, μην προκριθεί η εθνική!!

Ο Αποδυτηριάκιας δηλώνει θαυμαστής και όχι οπαδός στο ποδόσφαιρο και εξηγεί γιατί είναι καλύτερα να μην πάει η εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ.
Σα σωστός Έλληνας, αλλά και σαν αγνός ποδοσφαιρόφιλος δεν θα ήθελα να προκριθεί η εθνική ομάδα στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Και μόνον ότι αναφέρω το όνομα «Βραζιλία» με πιάνει μια ζέστα, μια συγκίνηση. Οι Άγγλοι, λένε, βρήκαν το ποδόσφαιρο. Οκεϋ. Εγώ θέλω να βλέπω μπάλλα από τα βραζιλιανάκια.
Είμαι θαυμαστής της Βραζιλίας, όχι οπαδός της. Σαν εραστής του σκιρτήματος, που λέει ο ποιητής, σα θαυμαστής κι όχι σα λεχρίτης οπαδός, αδιαφορώ αν θα κερδίσει σ’ ένα παιχνίδι η Βραζιλία. Δεν είμαι άρρωστος. Καμμία νίκη δεν περιμένω της ομάδας μου για να δικαιώσει την ανωτερότητά της, ούτε και τη δική μου προτίμηση.
Να προκριθεί στο μουντιάλ του 2014 η Ελλάδα, να κάνει τι; Αφού δεν έχει ομάδα. Αφού παίζει ποδόσφαιρο που δεν βλέπεται. Άρα, με τη δική μου σκέψη, με το δικό μου σκεπτικό, η Ελλάδα θα δυσφημιστεί αντί να διαφημιστεί.
Δεν το συζητώ ότι είναι δέκα φορές καλύτερο να μη δείξεις τη γύμνια σου, την ασχήμια σου, από τα να την επιδεικνύεις σε μια παγκόσμια πασαρέλα, όπως αυτή είναι το μουντιάλ. Η Ελλάδα, μετά το 2004 στην Πορτογαλία, όπου προέκυψε στο ποδόσφαιρο η μέγιστη έκπληξη της αιωνιότητος, επανήλθε στα ίδια. Τα γνωστά. Με το σπαθί της πανάξια η Ελλάδα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και αμέσως μετά, από το πρώτο κιόλας ματς μετά το θρίαμβο της στο Ευρώ 2004, διεσύρθη από την Αλβανία.
Και από τότε, εδώ και δέκα χρόνια, η Ελλάδα δεν έχει συνέλθει ακόμα. Εύχομαι να μην προκριθεί. Όχι, δεν μπορώ να βλέπω μουντιάλ με ομαδίτσες, πολύ περισσότερο όταν μια απ’ αυτές είναι η εθνική της χώρας μου.

Πιο δυνατή, πιο οργανωμένη είναι η Παράγκα της διαιτησίας στο πρωτάθλημα του μπάσκετ

Δεκαεπτά δωμάτια κάργα στα ράφια χρειάζεται κάποιος αν ήθελε να χωρέσει τα ατέλειωτα ρεπορτάζ εφημερίδων, άσε τις εκπομπές στα κανάλια, για την περιβόητη Παράγκα. Αναφέρομαι στο συνδικάτο του εγκλήματος που για τέσσερα χρόνια τουλάχιστον κυριάρχησε και είχε τον πρώτο λόγο από Α΄ μέχρι Δ΄ εθνική. Ποιες ομάδες θα υποβιβάζονται κάθε χρόνο και ποιες θα ανεβαίνουν.

Οπωσδήποτε η Παράγκα στο ποδόσφαιρο θα κρατούσε περισσότερο σε διάρκεια αν ο αρχηγός της συμμορίας δεν ήταν μια γραφική περίπτωση μαφιόζικης καρικατούρας. Ο άνθρωπος δεν κρυβόταν. Μέχρι που κοκορευότανε, μάλιστα και δημόσια, για την προσωπική του επιτυχία να στήσει ένα μηχανισμό που έλεγχε το σύστημα. Και την ΕΠΟ, βέβαια.

       Η Παράγκα στο πρωτάθλημα του μπάσκετ; Αυτή πέρασε στο ντούκου. Είναι η απόλυτη δικαίωση του αποδυτηριάκια που από το 1982 μιλούσε για τη μασονία στο μπάσκετ. Μια κουβέντα. Η μπασκετική Παράγκα έδρασε με μεγαλύτερη οργάνωση, με πιο σκληρά διαιτητικά κτυπήματα και είχε όχι τον έλεγχο της ομοσπονδίας, όπως στο ποδόσφαιρο, αλλά την ανοχή της ΕΟΚ. Γιατί, όμως;

Επειδή η Ελλάδα, δηλαδή οι εθνικές μας ομάδες, γνώριζαν την εύνοια από τη διαιτησία στις διεθνείς διοργανώσεις. Που κολλάει η σφυρίκτρα στα παγκόσμια πρωταθλήματα, στα ευρωπαϊκά, ακόμα και στην ευρωλίγκα(!) των συλλόγων, με τα χειρουργεία στο πρωτάθλημα; Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει. Όπως και ο Ολυμπιακός, το μεγάλο θύμα της Παράγκας στο μπάσκετ.
πηγή: gazzetta.gr

Κάντε πόλεμο, όχι έρωτα (Εμείς θα μιλάμε για μπάσκετ)!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει στο gazzetta.gr για το παιχνίδι του Ολυμπιακού που επηρεάζεται από την κατάσταση του Έισι Λο και αναλύει τα στοιχεία που προσφέρει στον Παναθηναϊκό η παρουσία του Ραμέλ Κάρι.
Η επικαιρότητα των ημερών με εξωθεί να παραδεχθώ ότι έκανα λάθος στην άποψη που είχα σχηματίσει... Σαν τιμωρημένος μαθητής στον μαυροπίνακα θα μπορούσα να στέκομαι όρθιος και να γράφω αμέτρητες φορές.... "Έσφαλα... Οι ομάδες κόπτονται για το καλό το μπάσκετ"... "Εσφαλα... Οι ομάδες κόπτονται για το καλό του μπάσκετ"... Και πάλι. Και πάλι. Και πάλι. Για να το εμπεδώσω και να μου γίνει κτήμα ότι οι διοικήσεις των αιωνίων καίγονται και τους ενδιαφέρει να διατηρήσουν ήρεμα τα πνεύματα, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμα στους οπαδούς. Είναι αυταπόδεικτο πως τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός τις τελευταίες ημέρες κινούνται στην  κατεύθυνση της εξημέρωσης των πνευμάτων και της ομαλότητας. Επομένως, ό,τι κι αν αναφέρει κανείς σαν ελόγου μου θα ήταν εκ του περισσού.
Ας φέρουμε την κουβέντα λοιπόν στο μπάσκετ... Εκεί όπου μπορεί να ανοίξει μία πραγματικά μεγάλη συζήτηση, καθώς στις δύο ομάδες παρουσιάζονται στους πάγκους δύο από τους κορυφαίους τεχνικούς της Ευρώπης. Εκαστος στο είδος του κι ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό του κι ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό του. Το μπάσκετ είναι σε πρώτο πλάνο, σε τακτική, σε ενέργεια, σε κίνητρο σε ένταση. Κι έτσι όπως διαμορφώνονται τα ρόστερ των δύο ομάδων θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός (κυρίως) με τον Κάρι και (λιγότερο) με τον Γκουίν έχει νέα πράγματα να δείξει, ενώ ο Ολυμπιακός, με την αυτοπεποίθηση να τινάζει τα μηλίγγια του, θα χρειαστεί στο πρώτο ματς (που κατ'εμέ δεν είναι το κρισιμότερο) να αγωνιστεί με ένα από τα πιο βασικά στελέχη του να είναι εκτός, ή στην καλύτερη περίπτωση ανέτοιμος.
Ο Κάρι στον Παναθηναϊκό φέρνει...
1) Εναν ...δεύτερο Διαμαντίδη
Σε πολλούς ίσως να προκαλέσει έκπληξη ο παραλληλισμός, αλλά δε  θα έπρεπε. Ο Κάρι δεν είναι Διαμαντίδης, ούτε καν μπορεί να προσεγγίσει την αξία του, είναι όμως ένας παίκτης που διακρίνεται από τα ίδια χαρακτηριστικά με τον αρχηγό. Είναι ήρεμος, εκφράζει διπλή απειλή, προσπαθεί να λειτουργήσει εγκεφαλικά και παίζει για την ομάδα
2) Ψυχραιμία και διάβασμα
Ο Κάρι δεν κομίζει ικανότητα Τζόρνταν, αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει ανάσες στον Διαμαντίδη όταν χρειαστεί κι έναν δεύτερο δημιουργό-εκτελεστή όταν ο αρχηγός είναι εκτός παρκέ. Και το σημαντικό με τον Αμερικάνο είναι ότι μπορεί να κάνει και τα δύο με την ίδια επιτυχία. Είναι εξαιρετικός σουτέρ, αλλά μπορεί να αντιμετωπίσει και το καλο close out του αντιπάλου βάζοντας την μπάλα στο παρκέ, είτε για να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα, είτε να δημιουργήσει. Καταλαβαίνει το μπάσκετ και μπορεί να πασάρει με ευκολία.
3) Προσθέτει στον Μπράμος και τον Ούκιτς
Ο Κάρι συμπληρώνει τις ικανότητες των δύο βασικών γκαρντ του Παναθηναϊκού. Ο Ούκιτς, είναι καλός δημιουργός (για τον εαυτό του όμως) και στηρίζει μεγάλο μέρος του παιχνιδιού του παίζοντας με την μπάλα στο παρκέ και λιγότερο στο σουτ. Ο Μπράμος από την άλλη πλευρά είναι πολύ καλός σουτέρ, επιδιώκει να παίξει με τη μπάλα στο παρκέ, αλλά έχει μεγαλύτερη ευχέρεια ως spot shooter. Ο Αμερικάνος έχει και τα δύο..
Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός με τον Λο να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, αντιμετωπίζει πρόβλημα χημείας, βάθους κι αμυντικής συνοχής. Ο Λο θα μπορούσε να είναι ο παίκτης που θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη, ενώ στην επίθεση προσθέτει στην ομάδα του τη δημιουργία που έχει ανάγκη όταν η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Σπανούλη.
Χωρίς αυτόν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο ο Σλούκας και ο Κατσίβελης ενδεχομένως, το θετικό όμως με τον Ολυμπιακό είναι ότι δε χρειάζεται να αλλάξει το αμυντικό πλάνο του τόσο δραστικά για να αντιμετωπίσει την προσθήκη του Κάρι. Με δεδομένο ότι η τακτική του hedge out ήταν αυτή που τον οδήγησε στις μεγαλύτερες φετινές νίκες του, η σωστή εφαρμογή του δε θα δώσει πολλά περιθώρια στον Κάρι. Αν όμως, το hedge out δε λειτουργήσει σωστά, τότε ο Ολυμπιακός, απόντος και του Λο θα έχει πρόβλημα. Βέβαια, είναι γεγονός ότι για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός είναι απαραίτητο να ευστοχήσει στα τρίποντα. Και ίσως σε πολλά από αυτά. Πλέον όμως, έχει ακόμα έναν παίκτη που μπορεί να σουτάρει.
Θα έλεγα πάντως, ότι για τον Γιώργο Μπαρτζώκα με την παρουσία του Κάρι, είναι μάλλον απαγορευτικό να χρησιμοποιήσει αλλαγές στα μαρκαρίσματα και ειδικά στα πικ εν ρολ του Διαμαντίδη. Με τον Παναθηναϊκό να έχει πια δύο παίκτες που μπορούν να διαβάσουν το παιχνίδι, να εκμεταλλευτούν τα μις ματς και να διαγνώσουν το αδύνατο σημείο της άμυνας, οι αλλαγές (που φέρνει την άμυνα σε κατάσταση μις ματς από την πρώτη φάση κιόλας) ίσως να προκαλούσαν πρόβλημα. Ειδικά αν οι περιστροφές είναι αργές και τα close out (η απόσταση που πλησιάζει ο αμυντικός, στην περιστροφή, στον παίκτη που είναι στην περιφέρεια και δέχεται τη μπάλα) όχι ιδανικά, τότε ο ρυθμός του αγώνα μπορεί να πάει στο μέρος του Παναθηναϊκού.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στους τελικούς της Α1, το μπάσκετ θα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Η τακτική! Αλλά αντί να το λέμε και να το γράφουμε εμείς, σας παραπέμπουμε στις πρακτικές των δύο ομάδων. Όταν υπάρχουν αυτές να προστατεύουν το μπάσκετ και να ασχολούνται μόνο με αυτό, οι δικές μας αναλύσεις περιττές. Ευτυχώς!!!!
πηγή: gazzetta.gr

Αφήστε τον ρουκετοπόλεμο για τη... Χίο!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος αναρωτιέται μέσα από το blog του αν θα δούμε μπάσκετ στο κορυφαίο ζευγάρι τελικών της Ευρώπης ή θα ασχολούμαστε με τον... πόλεμο.
Να βλέπεις τους Ιταλούς να κάνουν σαν τρελοί για τον Ντατόμε και τον Αραντόρι κι εδώ στην Ελλάδα να έχουμε Σπανούλη και Διαμαντίδη και να μας πιάνει η ψυχή μας που αρχίζουν οι τελικοί.
Επαιζε η Ρόμα με την Καντού στον 7ο ημιτελικό και η Rai 2 έδειχνε το ματς σε όλη την Ιταλία. Τα πλέι οφ στην Ιταλία έχουν σασπένς που το ζηλεύουμε στην Ελλάδα, αλλά η ποιότητα δεν περισσεύει. Κι όμως οι άνθρωποι το χαίρονται. Νίκησε η Ρόμα και γέμισε το παρκέ από εκατοντάδες οπαδούς τους. Χόρευαν, πανηγύριζαν, αλλά δεν κινδύνεψε κανένας της Καντού. Κάθε άλλο.
Στην Ελλάδα το μπάσκετ λατρεύεται, έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση, περισσότερες επιτυχίες, παικταράδες. Ολη η Ευρώπη περιμένει τους καλύτερους τελικούς στην Ευρώπη, αλλά μπασκετική ανάλυση σπάνια διαβάζεις. Αντίθετα υπάρχει συζήτηση για όλα τα άλλα. Για το ύψος της στεφάνης, για το χρονόμετρο, για τους διαιτητές, για τα ούρα των παικτών, για το αίμα τους, για το ντόπινγκ, για τα μέτρα ασφαλείας. Ποιος Ολυμπιακός, ποιος Παναθηναϊκός. Ποιος Διαμαντίδης και ποιος Σπανούλης; Τι κι αν οι δυο τους αποδεικνύουν ότι υπάρχει αλληλοσεβασμός; Τι κι αν οι προπονητές στέκονται στο ύψος της περίστασης;
Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά. Στην Ελλάδα που έχουμε το καλύτερο ζευγάρι τελικών. Στην Ελλάδα που έχει τους πρωταθλητές Ευρώπης της τριετίας. Δύο ομάδες που έχουν από 2 Ευρωλίγκες την τελευταία πενταετία, δύο ομάδες που συμμετέχουν... μόνιμα σε τελικούς.
Να τα αφήσουμε αυτά; Οκ. Να ασχοληθούμε λίγο με μπάσκετ;. Καλή ιδέα. Ποιος είναι το φαβορί; Ο Ολυμπιακός, που έχει και το πλεονέκτημα έδρας. Είναι καλύτερος από την αρχή της σεζόν, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Ομως έχει πρόβλημα με τον Εϊσι Λο, που τουλάχιστον στον πρώτο τελικό δεν θα είναι έτοιμος. Το πρόβλημα του Αμερικανού αλλάζει τα δεδομένα, όσο ανεβασμένος κι αν είναι ο Κατσίβελης. Μην ξεχνάμε ότι λείπει και ο Μάντζαρης. Ο Σλούκας θα έχει περισσότερη δουλειά στο πλάι του Σπανούλη, ο Γκετσεβίτσιους δεν θα είναι θεατής στους τελικούς.
Ο Παναθηναϊκός είναι το αουτσάιντερ, αλλά έχει κι αυτός τις πιθανότητές του. Το μπρέικ μπορεί να γίνει κυρίως στον πρώτο ή στον τρίτο τελικό, άρα απόψε θα παλέψει για να ανατρέψει τα δεδομένα. Η απόκτηση του Κάρι τον δυνάμωσε στην περιφέρεια, αυτή είναι μια αλλαγή στο ρόστερ που μπορεί να αλλάξει πράγματα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει προβλήματα, έχει περισσότερο κίνητρο, αλλά είναι δύσκολο να κερδίσει στο ΣΕΦ.
Ομως άλλο είναι το θέμα; Θα δούμε μπάσκετ ή θα ασχολούμαστε με τον πόλεμο; Γιατί μάλλον το ξέχασαν μερικοί. Οτι λατρεύουμε το τις τρίποντες βόμβες και όχι τον ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο της... Χίου.
πηγή: gazzetta.gr

Και πάλι… Ναζλίδης!!

Η υπόθεση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Θωμά Ναζλίδη επανέρχεται στην επικαιρότητα του Πλατανιά. Πολύ πιθανό να παραμείνει στα Χανιά ο Έλληνας επιθετικός.

Και πάλι… Ναζλίδης
Η υπόθεση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Θωμά Ναζλίδη επανέρχεται στην επικαιρότητα του Πλατανιά. Πολύ πιθανό να παραμείνει στα Χανιά ο Έλληνας επιθετικός.

Ο Θωμάς Ναζλίδης έκανε ένα αξιόλογο πρωτάθλημα και με τις εμφανίσεις του έκανε πολλές ομάδες να ενδιαφερθούν για εκείνον. Το ενδιαφέρον μετουσιώθηκε σε προτάσεις, οι οποίες όμως δεν ήταν τόσο καλές όσο αυτή του Πλατανιά.

Οι Κρητικοί παραμένουν φαβορί στην μάχη που δίνουν με τις υπόλοιπες ομάδες για τον Ναζλίδη ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η παραμονή του Αργυρόπουλου στην ομάδα. Αντίθετα, ο Αναστασάκος πιθανότατα να μην συνεχίσει την καριέρα του στα Χανιά. πηγή: sport-fm.gr

Αγωνία για UEFA και Χριστόπουλο!!

Την απάντηση του Γιάννη Χριστόπουλου αλλά και τα αποτελέσματα του ελέγχου των ανθρώπων της UEFA σχετικά με το φάκελο αδιεοδότησης περιμένουν με αγωνία στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αγωνία για UEFA και Χριστόπουλο
Την εξέλιξη δύο γεγονότων, τα οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομάδα και θα σηματοδοτήσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο περιμένουν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Αρχικά, είναι η παραμονή του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο του ΠΑΣ. Μπορεί μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ να μην υπήρχε ανησυχία για αυτό το κομμάτι αλλά το ταξίδι του Έλληνα τεχνικού στο εξωτερικό «έχει βάλει ψύλλους» στα αυτιά των Ηπειρωτών.

Πρόταση για τον νεαρό προπονητή, και μάλιστα πολύ καλή οικονομικά, υπάρχει από ομάδα της Ανατολικής Ευρώπης αλλά οι πιθανότητες να πάει και να δουλέψει εκεί, όπως φαίνεται είναι μοιρασμένες.

Το άλλο, εξίσου σημαντικό και σοβαρό για τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι το τι γίνεται με τον έλεγχο των ανθρώπων της UEFA. Το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας ελέγχει τους φακέλους αδειοδοτήσεων και οι Γιαννιώτες ελπίζουν το θέμα που προέκυψε να είναι τυπικού χαρακτήρα και εντέλει να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια τη νέα σεζόν. πηγή: sport-fm.gr

Αυτούς που ξέρει καλά…!!

Η άδεια εξασφαλίστηκε, ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει μεταγραφές χωρίς περιορισμούς και ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει βάλει στο στόχαστρο τους Μουνάφο, Σαρακατσάνο του Πανθρακικού.

Αυτούς που ξέρει καλά…
Στον ΟΦΗ έχουν σηκώσει μανίκια και έχουν πιάσει δουλειά για να χτίσουν το ρόστερ της νέας περιόδου. Οι Κρητικοί αφού εξασφάλισαν την άδεια το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν, μπορούν να κάνουν όσες μεταγραφές θέλουν και έτσι λύνονται τα χέρια του Παύλου Δερμιτζάκη.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει ήδη υπόψη του ορισμένους ποδοσφαιριστές, τους οποίους γνωρίζει καλά και σκέφτεται να τους φέρει στο Ηράκλειο. Πρόκειται για τον Αχιλλέα Σαρακατσάνο και τον Χουάν Μουνάφο, οι οποίοι έκαναν καλή χρονιά με τον Πανθρακικό. Εκτός αυτών, ο ΟΦΗ βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Σήφη Δασκαλάκη ενώ κάνει κινήσεις για τον Χρήστο Αρκούδα της ΑΕΚ. πηγή: sport-fm.gr

«Σειρήνες» για Μανιάτη!!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο ομάδων του εξωτερικού έχει μπει ο Γιάννης Μανιάτης.

«Σειρήνες» για Μανιάτη
Ένας ακόμη παίκτης του Ολυμπιακού προστέθηκε στη λίστα με εκείνους που απασχολούν ομάδες του εξωτερικού. Ο λόγος για τον Γιάννη Μανιάτη, που φέρεται να έχει μπει στο στόχαστρο αξιόλογων συλλόγων του εξωτερικού.

Ο 26χρονος μεσοαμυντικός είναι από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες της ομάδας, στέλεχος της Εθνικής και είναι λογικό να έχει προσελκύσει αρκετά βλέμματα. Μάλιστα δεδομένου ότι σε ένα χρόνο από τώρα λήγει το συμβόλαιό του, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί τίποτα.

Στη λίστα ομάδων του εξωτερικού παραμένουν από πλευράς Ολυμπιακού οι Μήτρογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Τζεμπούρ, Αμπντούν και Μασάντο.πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφή Φάλκενμπουργκ και… Γιούρκα!!

Στην Ολλανδία ο Γιάννης Αναστασίου για να κλείσει μετά τον Μπεργκ και τον Φάλκενμπουργκ για τον Παναθηναϊκό. Για στόπερ προορίζεται από το νέο προπονητή ο Σεϊταρίδης.

Μεταγραφή Φάλκενμπουργκ και… Γιούρκα
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο μεταγραφικός σχεδιασμός στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε η πιθανότητα συμμετοχής στο Europa League (σε περίπτωση που η UEFA ανάψει κόκκινο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και πράσινο για το «τριφύλλι») επιτάσσει κάτι τέτοιο.

Ο Γιάννης Αναστασίου εξασφάλισε χθες το «ναι» του Μάρκους Μπεργκ με τον οποίο συναντήθηκε στη Σουηδία. Ο 27χρονος φορ συμφώνησε για τριετές συμβόλαιο έναντι 400.000 ευρώ καθαρά το χρόνο, συν 200.000 ευρώ μπόνους. Απομένει η ελευθέρας από το Αμβούργο, που όπως διαβεβαιώνει ο μάνατζερ του παίκτη είναι δεδομένη. Αν αυτή εξασφαλιστεί μέχρι το Σάββατο, ο Μπεργκ θα βρίσκεται κιόλας από τη Δευτέρα στην Αθήνα για τα ιατρικά τεστ και τις υπογραφές.

Επόμενος σταθμός του προπονητή του Παναθηναϊκού ήταν η Ολλανδία, προκειμένου να «κλείσει» και τη μεταγραφή του Έρικ Φάλκενμπουργκ. Με τον Ολλανδό μέσο υπάρχει ουσιαστικά συμφωνία, αλλά ασκούνται πιέσεις στην Άλκμααρ για να μειώσει τις απαιτήσεις της. Οι «πράσινοι» ελπίζουν να αρκέσουν οι 100.000 ευρώ κι ένα ποσοστό μεταπώλησης για να ολοκληρωθεί κι αυτή η μεταγραφή.

Αντίθετα, δύσκολα θα αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό ο Τζόφρι Καστιλιόν. Ο Ολλανδός επιθετικός μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο από τον Άγιαξ, ωστόσο η ομάδα του ζητεί 280.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Με τα χρήματα αυτά είναι αδύνατο να γίνει η μεταγραφή, πόσω μάλλον για έναν παίκτη που προορίζεται ως εναλλακτική λύση για την κορυφή της επίθεσης.

Γιούρκας για στόπερ

Για τη θέση του στόπερ και μάλιστα όχι σε περιπτώσεις ανάγκης αλλά ως βασικό υπολογίζει τον Γιούρκα Σεϊταρίδη ο Γιάννης Αναστασίου. Ο 40χρονος προπονητής θεωρεί πως μπορεί να προσφέρει πολλά με την ταχύτητα και την ικανότητά του να «κατεβάζει» την μπάλα. Για τη θέση του δεξιού μπακ ο Αναστασίου θεωρεί πως μπορεί να καλυφθεί επάξια από τους Σπυρόπουλο και Μαρινάκη.

Η μετάθεση του Σεϊταρίδη δεν σημαίνει, ασφαλώς, πως δεν θα αποκτηθεί στόπερ. Άλλωστε για τη θέση υπάρχει μόνο ο νεαρός Τριανταφυλλόπουλος, από τη στιγμή που είναι δεδομένη η αποχώρηση των Μπουμσόνγκ, Πίντο και Βελάσκες. Ο Βαγγέλης Μόρας παραμένει ο βασικός στόχος για τα μετόπισθεν. Χθες συνεχίστηκαν οι δύο επαφές και φαίνεται πως είναι πολύ κοντά η μεταγραφή του 32χρονου αμυντικού, που μπορεί να εξασφαλίσει την ελευθέρας του από την Ελλάς Βερόνα.πηγή: sport-fm.gr

Επίσημα παρελθόν από τον Άρη ο Παπαδόπουλος!!

Παρελθόν και επίσημα αποτελεί ο Σούλης Παπαδόπουλος από τον πάγκο του Άρη.

Επίσημα παρελθόν από τον Άρη ο Παπαδόπουλος
Μπορεί ο Σούλης Παπαδόπουλος να ήταν ο προπονητής που οδήγησε στην σωτηρία τον Άρη και οι «κίτρινοι» χάρη σε εκείνον να αγωνίζονται και την επόμενη περίοδο στην Σουπερλίγκα όμως δεν θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία.

Ο πρόεδρος των «κιτρίνων», Δημήτρης Ηλιάδης, ενημέρωσε τον Έλληνα τεχνικό πως δεν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους και τον ευχαρίστησε για όσα προσέφερε στην ομάδα ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.

Ενδεχομένως, εντός της ημέρας να ανακοινωθεί ο νέος προπονητής της ομάδας, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Γιάννης Χατζηνικολάου.
πηγή: sport-fm.gr

«Πράσινο» σε Μέσι!!

Το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα έδωσε άδεια στον Λιονέλ Μέσι να ενισχύσει την Αργεντινή στα προκριματικά του Μουντιάλ.

«Πράσινο» σε Μέσι
Τη δυνατότητα να ενισχύσει την εθνική Αργεντινής στα ματς με την Κολομβία απόψε (εντός) και τον Ισημερινό σε τέσσερις μέρες (εκτός) για τα προκριματικά του Μουντιάλ θα έχει ο Λιονέλ Μέσι.

Το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα άναψε πράσινο στον σούπερ σταρ της ομάδας, ο οποίος είχε υποστεί μυϊκό τραυματισμό στις 2 Απριλίου και λίγες εβδομάδες μετά υπέστη υποτροπή χάνοντας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες της σεζόν.πηγή: sport-fm.gr

«Μια γροθιά!»

Στα δύσκολα ανταποκρίνεται καλύτερα η Εθνική, σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη. Ο διεθνής χαφ μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr πριν από το σημαντικό παιχνίδι της «γαλανόλευκης» με τη Λιθουανία.

«Μια γροθιά!»
Σίγουρος εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανιάτης πως η Εθνική θα δείξει το καλό της πρόσωπο και θα επιστρέψει στις νίκες κόντρα στους Λιθουανούς. Ο άσος του Ολυμπιακού που αναμένεται να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, τονίζει ότι οι διεθνείς έχουν πεισμώσει μετά την ήττα και την άσχημη εμφάνιση στη Βοσνία και παράλληλα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ομάδα θα δείξει τον χαρακτήρα της.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Γιάννη, πιστεύεις ότι η Εθνική είναι καλά προετοιμασμένη και λόγω των συνθηκών, δηλαδή κρισιμότητα του ματς, τέλος περιόδου και συνθετικός χλοοτάπητας;

"Δεν πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος είναι με πλαστικό χλοοτάπητα. Πολλοί παίκτες έχουν παίξει σε τέτοιου είδους γήπεδα. Να μην ψάξουμε δικαιολογίες. Ένα παιχνίδι είναι, και ο αντίπαλος θα αγωνιστεί μαζί με εμάς. Είναι τέλος σεζόν για όλους τους ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι μάλιστα είχαν και αγώνες play offs πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία".

Είχατε καιρό να βρεθείτε ξανά μαζί στην Εθνική. Τι κλίμα επικρατεί και αν έχει αλλάξει κάτι στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος;

"Το κλίμα είναι πολύ καλό και η Εθνική είναι μια οικογένεια. Σίγουρα είμαστε λίγο πιο πιεσμένοι αυτή την περίοδο μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση στη Βοσνία. Ωστόσο, λόγω του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια δεν φοβόμαστε τίποτα. Η άποψη μου είναι ότι στα δύσκολα γινόμαστε καλύτεροι!".

Υπάρχει ένα παραπάνω άγχος μετά την ήττα από τη Βοσνία;

"Περισσότερο άγχος δεν έχουμε. Πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε πεισμώσει μετά την ήττα από τη Βοσνία. Οφείλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο ματς για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στη Ζένιτσα και τώρα πρέπει να επανορθώσουμε, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία".

Το ιδανικό θα είναι να πετύχει νωρίς ένα γκολ η Εθνική;

"Εάν καταφέρουμε να σκοράρουμε νωρίς θα είναι το ιδανικό. Εάν μπούμε δυνατά και συγκεντρωμένα μπορούμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ και να κάνουμε μία καλή εμφάνιση".

Πιστεύεις ότι η Εθνική μπορεί να βγει πρώτη στον όμιλο ή ρεαλιστικά στόχος είναι να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση;

"Στόχος μας είναι να πάρουμε τους πέντε αγώνες που έχουν απομείνει και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Δεν σκεφτόμαστε εάν θα βγούμε πρώτοι ή δεύτεροι. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και όλοι θέλουμε να πάμε στη Βραζιλία".

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα λίγο πριν από την αναμέτρηση;

"Ο καθένας ποδοσφαιριστής, οι έντεκα που θα ξεκινήσουν, όσοι μπουν ως αλλαγή και τα παιδιά που θα είναι στον πάγκο, θα είμαστε μια γροθιά για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε πάρα πολύ όλα τα παιδιά να νικήσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα δείξουμε τον χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα".
πηγή: sport-fm.gr

Ελλάς-Λιθουανία… ισοπαλία!!

Οι διεθνείς του Σάντος θα ριχτούν στη μάχη το βράδυ. Οι δημοσιογράφοι πάντως δεν τα κατάφεραν, καθώς ήρθαν ισόπαλοι 3-3 με τους Λιθουανούς συναδέλφους.

Ελλάς-Λιθουανία… ισοπαλία
Η πρώτη μάχη δεν κερδήθηκε… Το φιλικό των Ελλήνων απεσταλμένων δημοσιογράφων στο Βίλνιους με τους Λιθουανούς συναδέλφους δεν είχε νικητή, καθώς έληξε ισόπαλο 3-3. Ελπίζουμε οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος να τα πάνε καλύτερα απόψε για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Δύο γκολ έβαλε ο Άρης Γάτας και ένα ο Νίκος Κατσαρός για την ελληνική ομάδα, που έχασε και πέναλτι με τον Γιάννη Ντάλλα. Ο αγώνας έγινε σε ένα πλαστικό γήπεδο δίπλα από αυτό που θα φιλοξενηθεί το παιχνίδι της Εθνικής. Οι συνάδελφοι από τις δύο χώρες διασκέδασαν και στο τέλος ήπιαν και μία μπίρα σε πολύ καλό κλίμα, με τους Έλληνες να υπόσχονται ανταπόδοση φιλοξενίας και φιλικού. πηγή: sport-fm.gr

Forever young!!

Είκοσι χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο χρόνος σταμάτησε ξαφνικά για τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Το www.sport-fm.gr αποτίει φόρο τιμής στον Μότσαρτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Forever young
Το αίμα παγώνει. Ο νους αδυνατεί να το πιστέψει. Ένα τεράστιο «γιατί» ακολουθεί. Όλες τους αντιδράσεις στο άκουσμα του θανάτου του Ντράζεν Πέτροβιτς. Λένε πως τις πραγματικά σημαντικές στιγμές θυμάσαι πού ήσουν και τι ακριβώς έκανες εκείνη την ώρα. Και αυτή των κακών μαντάτων για το πρόωρο «αντίο» του Μότσαρτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ σίγουρα ήταν τέτοια. Γιατί τον αποκάλεσαν γιο του διαβόλου, αλλά μάλλον ο Θεός τον ήθελε δίπλα του να τον διασκεδάζει παίζοντας μπάσκετ και γι’ αυτό τον πήρε τόσο σύντομα από τα εγκόσμια.

Ήταν 7 Ιουνίου του 1993, όταν λίγους μήνες πριν κλείσει τα 29 του χρόνια, στο ζενίθ της καριέρας του και βρισκόμενος προ των πυλών του Παναθηναϊκού, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε ένα σωρό από λαμαρίνες σε αυτοκινητόδρομο της Βαυαρίας. Η είδησή του προκάλεσε «σοκ» στην παγκόσμια αθλητική-και όχι μόνο-κοινότητα. Κι αυτό γιατί δεν χάθηκε απλώς ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά ίσως ο καλύτερος Ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών.

Γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου του 1964 στο Σίμπενικ της Κροατίας, ασχολήθηκε με το μπάσκετ ακολουθώντας το παράδειγμα του μεγαλύτερου αδερφού του και μετέπειτα παίκτη και προπονητή, Αλεξάνταρ. Μέχρι τα 15 του κατάφερε να γίνει μέλος της ανδρικής ομάδας της γενέτειράς του φτάνοντας μαζί της δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου Κόρατς, όπου όμως γνώρισε ισάριθμες ήττες από τη Λιμόζ. Το 1983 με δύο βολές οδήγησε την ομάδα του σε νίκη τίτλου επί της Μπόσνα, αλλά η ομοσπονδία της χώρας με δικαιολογία διαιτητικά λάθη αφαίρεσε τον τίτλο. Ο εγωισμός του Ντράζεν πληγώθηκε, αλλά ο ίδιος ατσαλώθηκε με πείσμα για να φτάσει στην κορυφή…

Μετά από ένα χρόνο στο στρατό, ο Ντράζεν Πέτροβιτς ακολούθησε ξανά τον αδερφό του στην Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ. Αμέσως έγινε ο ηγέτης της, κατακτώντας το νταμπλ στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και το Κύπελλο Πρωταθλητριών σημειώνοντας 36 πόντους στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Τσιμπόνα παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης και το 1986 κατακτώντας παράλληλα το Κύπελλο Γιουγκοσλαβίας με τον Ντράζεν να παίρνει ρεβάνς από την Μπόσνα σημειώνοντας 46 πόντους στον τελικό. Το 1987 ακολούθησε ένας ακόμη ευρωπαϊκός τίτλος, το Κύπελλο Κυπελλούχων, καθώς και το εγχώριο Κύπελλο το 1988.

Η Τσιμπόνα ήταν πλέον μικρή για να χωρέσει το ταλέντο και τις φιλοδοξίες του Ντράζεν Πέτροβιτς. Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς τον επέλεξαν στο Νο 60 των ντραφτ του 1986, αλλά περίμεναν να «μεστώσει». Το καλοκαίρι του 1988 είπε το «ναι» στα εκατομμύρια της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας και του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Το τελευταίο τρόπαιο ήρθε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου ο «Μότσαρτ» έδωσε την καλύτερη παράσταση στην καριέρα του με 62 πόντους απέναντι στην Καζέρτα.

Αποδεικνύοντας την αξία του μετά το… χωριό (Τσιμπόνα) και στην πόλη (Ρεάλ), η επόμενη πρόκληση ήταν το ΝΒΑ. Ο Ντράζεν Πέτροβιτς κλήθηκε να αποδείξει ότι έχει θέση μεταξύ των κορυφαίων και τα κατάφερε… Κάθε αρχή και δύσκολη όμως, γι’αυτό και στην παρθενική του σεζόν είχε 12 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, ενώ στη δεύτερη μόλις 7. Στα μέσα της σεζόν 1990/91 μετακόμισε με ανταλλαγή στους Νιου Τζέρσεϊ Νετς, όπου και απέδειξε επιτέλους την αξία του. Ο αποκαλούμενος «Πέτρο» από τους Αμερικανούς άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του φτάνοντας στη δεύτερη χρονιά του στην ομάδα τους 20,6 πόντους σε 37 λεπτά ανά αγώνα και οδηγώντας τους Νετς στα play-offs. Η επόμενη περίοδος (1992/93) ήταν ακόμη καλύτερη με 22,3 πόντους ανά αγώνα και την εκλογή του στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Ο Πέτροβιτς είχε κατακτήσει άλλη μία κορυφή στην καριέρα του και ετοιμαζόταν για την επιστροφή στην Ευρώπη.

Πέραν όλων των άλλων, ήταν μόνιμος υπηρέτης των εθνικών ομάδων, από τις «μικρές» ομάδες της Γιουγκοσλαβίας μέχρι το συγκρότημα της Κροατίας μετά τη διάσπαση ερχόμενος μάλιστα σε ρήξη με «αδερφούς» του, όπως ο Βλάντε Ντίβατς. Μεταξύ άλλων κατέκτησε με τους «πλάβι» το Ευρωμπάσκετ του 1989 στον τελικό απέναντι στην Ελλάδα, το Μουντομπάσκετ του 1990 και το αργυρό μετάλλιο στη Σεούλ το 1988, ενώ τέσσερα χρόνια μετά ήταν ο ηγέτης της Κροατίας που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω από την πρώτη και αυθεντική Dream Team.

Στα 29 του χρόνια είχε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και το μέλλον προδιαγραφόταν ακόμη πιο λαμπρό για τον Ντράζεν Πέτροβιτς, αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια για αυτόν. Οι λυγμοί στους οποίους ξέσπασαν «γίγαντες» όπως ο επιστήθιος φίλος του Στόγιαν Βράνκοβιτς συνοδεύοντάς τον στην τελευταία του κατοικία απλώς αποτύπωσαν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το αίσθημα της απώλειας ενός «μεγάλου».

Η μνήμη του τιμήθηκε δεόντως, με την Τσιμπόνα να χαρίζει το όνομά του στο γήπεδό της, την πόλη του Ζάγκρεμπ να «βαφτίζει» μία πλατεία Ντράζεν Πέτροβιτς και να δημιουργεί το μνημείο του στην κροατική πρωτεύουσα, αλλά και τους Νετς να αποσύρουν τη φανέλα με το νούμερο «3». Πέρα όμως από τα μνημεία, το βέβαιο είναι πως ο «Μότσαρτ» του μπάσκετ θα μείνει αξέχαστος σε όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν να μαγεύει τα πλήθη με την μπασκετική μπαγκέτα του.



πηγή: sport-fm.gr

Αποθέωσαν τους «πράσινους» πριν τον τελικό!!

Περίπου 600 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή και τους ζήτησαν –τι άλλο- νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ.

Αποθέωσαν τους «πράσινους» πριν τον τελικό
Οι φίλαθλοι της ομάδας ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και μάλιστα συνόδευσαν μέχρι ενός σημείου και το λεωφορείο που μετέφερε τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του στο Φάληρο.

Στο ξενοδοχείο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος επίσης έγινε δεκτός επευφημίες από τον συγκεντρωμένο κόσμο. πηγή: sport-fm.gr

«Μικρό προβάδισμα η έδρα»

Ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα είναι η σειρά των τελικών της Α1 σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαφατάκη που δίνει μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού μόνο λόγω έδρας.

«Μικρό προβάδισμα η έδρα»
Ο τεχνικός του Ίκαρου Καλλιθέας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη και τόνισε πως και οι δύο ομάδες διαθέτουν το ταλέντο και την ποιότητα να φέρουν τα πάνω κάτω οποιαδήποτε στιγμή και προέβλεψε πως ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στα πέντε παιχνίδια.

«Όλοι είμαστε εν αναμονή της εικόνας που θα παρουσιάσουν οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έδειξε στα πλέι οφ πως έχει φρεσκάδα, ενέργεια και κίνητρο. Δύο νέους παίκτες που ο ένας έχει προσαρμοστεί πλήρως. Ο δε Ολυμπιακός σε αυτά τα μας δεν έδειξε να έχει πολύ φρεσκάδα. Στη συνέχεια έδειξε πως είναι βρίσκει τα πατήματά του. Είναι φυσιολογικό γιατί κάπου είχε αδειάσει μετά την Ευρωλίγκα. Ήταν τέτοια επιτυχία που χρειάζεται κάποιο διάστημα για να γεμίσουν οι παίκτες. Κι εγώ έχω μια περιέργεια να δω σε πια κατάσταση θα εμφανιστούν».

«Πολλές φορές λένε για το μπρέικ στο πρώτο ματς από τον φιλοξενούμενο ή σαν γηπεδούχος να ξεκινήσεις με το 1-0. Είναι καθοριστικό και σημείο αναφοράς, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Θεωρητικά ο γηπεδούχος έχει αβαντάζ και προβάδισμα. Στο παρελθόν αυτό έχει αλλάξει. Οι παίκτες έχουν ποιότητα και είναι έμπειροι οπότε δεν νομίζω να επηρεάζονται».

«Ο Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό και ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακό είναι φυσικοί ηγέτες. Όμως έχουμε δει πως αυτοί είναι αυτοί που είναι. Πρόκειται για σταθερές. Σημαντικό ρόλο όμως θα έχουν οι υπόλοιποι. Ο Ούκιτς, ο Λάσμε, ο Γκιστ από τη μία μεριά, ο Λο, ο Χάινς από την άλλη. Κάποιος από αυτούς θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα και νβα σηκώσει το βάρος. Είναι θέμα παιχνιδιού και ημέρας. Είναι ματς ψυχολογίας και πνεύματος. Ποιος έχει προετοιμαστεί καλύτερα. Στο τεχνικό κομμάτι δεν έχουν να κρύψουν κάτι ο ένας από τον άλλο. Εδώ μιλάει το ταλέντο και ο εγωισμός κάθε παίχτη. Μετράει το πόσο συγκεντρωμένη είναι η κάθε ομάδα και πόσο το θέλει. Σημασία έχει η πειθαρχία, το πάθος, η συγκέντρωση και το σκάουτινγκ έρχεται μετά».

«Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Με τον Αργύρη παίζουν στοχευμένη επίθεση και θα προσπαθήσουν να βρουν αδυναμίες για να χτυπήσουν. Ο Ολυμπιακός βασίζεται στην άμυνα αλλά μπορεί να βγάλει σουτ και πικ εντ ρολ, κάνει πιο ολοκληρωμένες επιθέσεις. Το μυστικό είναι ο ρυθμός, η άμυνα και η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα ώστε να επιβληθεί στον αντίπαλο και να τον πάει εκεί που θέλει».

«Είναι σημαντικό κομμάτι η διαιτησία και σε τέτοια ματς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όμως δεν πρέπει να προκαταβάλουμε καταστάσεις. Να έχουμε εμπιστοσύνη, αφού έχουμε καλούς διαιτητές. Παράπονα πάντα θα υπάρχουν».

«Προβάδισμα μπορώ να δώσω μόνο λόγω της έδρας, σας είπα όμως πως τέτοιοι παίκτες μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Πιστεύω πως θα πάμε σε 5 παιχνίδια και να δούμε καλό μπάσκετ με τον καλύτερο να κερδίζει το πρωτάθλημα».

Δεκτός στο «99» ο Άρης!!

Δεκτή έκανε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την αίτηση υπαγωγής της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99.

Δεκτός στο «99» ο Άρης
Ένα σημαντικό βήμα για την εξυγίανση της ΚΑΕ Άρης έγινε σήμερα, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της ομάδας και άνοιξε ο φάκελος της διαδικασίας.

Μετά την απόφαση αυτή, η «κίτρινη» ΚΑΕ προστατεύεται από όλους τους πιστωτές της για τρεις μήνες (δυο συν έναν που έχει δικαίωμα να ζητήσει παράταση της διαδικασίας) κερδίζοντας έτσι χρόνο για να προχωρήσει σε διακανονισμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρης ένταξη στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα. πηγή: sport-fm.gr

Επιστολή Ιωαννίδη σε ΕΣΚΑΝ!!

Να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός του ΕΣΚΑΝ για να φύγουν οι σκιές πάνω από το μπάσκετ ζητεί με επιστολή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Επιστολή Ιωαννίδη σε ΕΣΚΑΝ
Την ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΣΚΑΝ προκειμένου να απομακρυνθούν οι σκιές πάνω από το μπάσκετ περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών ζητεί με επιστολή του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο «ξανθός» απευθύνεται και στον ΕΣΑΚΕ, ενώ η επιστολή του έχει κοινοποιηθεί στις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Υπενθυμίζεται πως χθες το ΕΣΚΑΝ απέρριψε το σχετικό αίτημα του Παναθηναϊκού για επιπλέον και πλήρεις ελέγχους στους αθλητές των δύο ομάδων πριν και μετά τους μεταξύ τους αγώνες για τη σειρά των τελικών της Α1.

«Παρακαλώ για την άμεση και πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού του ΕΣΚΑΝ, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα διενέργειας ελέγχων και να μηδενιστεί κάθε περιθώριο οποιασδήποτε αμφισβήτησης των προθέσεών μας από οποιονδήποτε», αναφέρει η επιστολή του Γιάννη Ιωαννίδη. πηγή: sport-fm.gr

Πάει ΣΕΦ ο Γιαννακόπουλος!!

Τον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα δει στο ΣΕΦ πιθανότατα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Πάει ΣΕΦ ο Γιαννακόπουλος
Την ομάδα του σκοπεύει να στηρίξει από κοντά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος της Α1 και ο πρόεδρος της ΚΑΕ προτίθεται να δώσει το «παρών».

Μέχρι και χθες λεγόταν από το περιβάλλον του πως θα βρίσκεται στο πλευρό του «τριφυλλιού» και απομένει να το δούμε και στην πράξη σε λίγες ώρες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε παρακολουθήσει και το ματς του δευτέρου γύρου στο ΣΕΦ, καθισμένος σε θέση δίπλα από τον πάγκο της ομάδας.
πηγή: sport-fm.gr

Επίπληξη στον Τόμιτς, πρόστιμο στον Ολυμπιακό!

Με αυστηρή επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ τιμώρησε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, Μίλαν Τόμιτς και ΚΑΕ Ολυμπιακό αντίστοιχα. Για απόφαση σκάνδαλο μιλάει ο ΠΑΟ.

Επίπληξη στον Τόμιτς, πρόστιμο στον Ολυμπιακό
Η συμπεριφορά του Μίλαν Τόμιτς κατά την άφιξη του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ με αυστηρή επίπληξη. Ο αθλητικός διευθυντής και βοηθός προπονητή των «ερυθρολεύκων» απολογήθηκε χθες εγγράφως και μία μέρα αργότερα ανακοινώθηκε η ποινή του.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

«Απόφαση-σκάνδαλο»

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποδέχτηκε με δυσαρέσκεια την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Συγκεκριμένα έγινε λόγος για απόφαση-σκάνδαλο που ρίχνει λάδι στη φωτιά και έρχεται να προστεθεί σε αυτή της απόρριψης του αιτήματος για επιπλέον ελέγχους ντόπινγκ στους τελικούς. Παράλληλα οι «πράσινοι» τόνιζαν πως παρά τις αποφάσεις αυτές, ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα.

Προβάδισμα τίτλου για Σπερς!!

Οι Σπερς πέρασαν νικηφόρα (88-92) από το Μαϊάμι στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών του ΝΒΑ. Μεγάλο καλάθι από τον Πάρκερ στο φινάλε. Τριπλ-νταμπλ από τον… άστοχο Λεμπρόν Τζέιμς.

Προβάδισμα τίτλου για Σπερς!
Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πέμπτου τους πρωταθλήματος έκαναν οι Σπερς. Με όπλο την εξαιρετική τους άμυνα και τις ώριμες επιλογές στην επίθεση (μόλις 4 λάθη σε όλο το ματς), αλλά τον Τόνι Πάρκερ να δίνει τη χαριστική βολή, επικράτησαν στο Μαϊάμι με 92-88.

Ο Γάλλος γκαρντ πέτυχε το καλάθι που έκρινε το ματς 5,8’’ πριν το τέλος και είχε 21 πόντους. Ο Τιμ Ντάνκαν με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ τον ακολούθησε σε απόδοση, ενώ παίκτης-κλειδί ήταν ο Καουάι Λέοναρντ με την προσωπική του άμυνα στον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο τελευταίος είχε 18 πόντους (αλλά με μόλις 7/16 σουτ), ισάριθμα ριμπάουντ (ρεκόρ καριέρας στα play offs) και 10 ασίστ, αλλά το τριπλ-νταμπλ του δεν αρκούσε.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ακόμη κι όταν οι πρωταθλητές ξέφυγαν με +9 (38-29) στις αρχές της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι γρήγορα μάζεψαν τη σε βάρος τους διαφορά (40-38). Μάλιστα μην επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να απομακρυνθούν με διαφορά άνω των επτά πόντων στο τρίτο δωδεκάλεπτο (58-51), έμειναν στο ματς και με πρωταγωνιστές τους Πάρκερ και Ντάνκαν ξέφυγαν με επτά (81-88) 2:13 πριν το τέλος. Ένα καλάθι του Λεμπρόν και τρεις βολές του Άλεν έφεραν τους γηπεδούχους γρήγορα στο -2 (86-88) και μετά από ένα ζευγάρι βολών του Ντάνκαν απάντησε με τον ίδιο τρόπο ο Λεμπρόν. Όμως ένα απίθανο καλάθι εκτός ισορροπίας και υπό την πίεση του Λεμπρόν από τον Τόνι Πάρκερ στα 5,8’’ πριν το τέλος έγραψε τον επίλογο στο ματς.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει και πάλι στο Μαϊάμι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, προτού η σειρά μεταφερθεί για τρία ματς (αν χρειαστεί πέμπτος τελικός) στο Σαν Αντόνιο.

Δωδεκάλεπτα: 24-23, 52-49, 72-69, 88-92.

Χιτ: Τζέιμς 18 (18 ριμπ., 10 ασίστ), Ουέιντ 17, Μπος 13 (5 ριμπ.), Άλεν 13, Τσάλμερς 8, Άντερσεν 7, Μίλερ 5, Κόουλ 5, Χάσλεμ 2, Μπατιέ, Άντονι.

Σπερς: Πάρκερ 21 (6 ασίστ), Ντάνκαν 20 (14 ριμπ.), Τζινόμπιλι 13, Γκριν 12 (5 ριμπ.), Νιλ 7, Σπλίτερ 7, Ντιό 2, Μπόνερ, Τζόζεφ. πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: «Φωτοβολίδα» του Άλεξ και κορυφή για Κοριτίμπα!! (video)



Ο επί σειρά ετών μεσοεπιθετικός της Φενέρμπαχτσε, Άλεξ, πέτυχε πανέμορφο γκολ στο 87ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 της Κοριτίμπα επί της Φλουμινένσε.

Μάλιστα, με το μακρινό και δυνατό σουτ, το οποίο δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ρικάρντο Μπέρνα, ο αρχηγός της Κοριτίμπα συμπλήρωσε τετρακόσια γκολ στην καριέρα του! Παράλληλα ανέβασε την ομάδα του στην κορυφή του Brasileiro, καθώς οι «γκλοριόσο» έφτασαν στους οκτώ βαθμούς εντός των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών.
Η Κοριτίμπα άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό, όταν ο 25χρονος Ρομπίνιο υποδέχθηκε πάσα του Άλεξ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Φλουμινένσε. Στο 22ο λεπτό ο Καρλίνιος ισοφάρισε σε 1-1 με κεφαλιά στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι απώλεσαν ευκαιρίες στη συνέχεια της αναμέτρησης, αλλά δεν μπόρεσαν να κατευνάσουν τον 35χρονο Άλεξ.
Παρακάτω η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κοριτίμπα
4
8
Κρουζέιρο
4
7
Σάο Πάολο
4
7
Βιτόρια
4
7
Γκρέμιο
3
7
Μποταφόγκο
4
7
Μπαΐα
4
7
Φλουμινένσε
3
6
Κρισιούμα
4
6
Βάσκο Ντα Γκάμα
4
6
Ιντερνασιονάλ
4
5
Ατλέτικο Παραναένσε
4
5
Κορίνθιανς
4
5
Γκοΐας
4
5
Ναούτικο
4
4
Πόντε Πρέτα
4
3
Πορτουγκέζα
3
2
Σάντος
4
2
Φλαμένγκο
4
2
Ατλέτικο Μινέιρο
3
1
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.



  
πηγή: onsports.gr