Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Κατηγορίες σε 33 άτομα για στημένα στην Ιταλία!!

Στον τερματοφύλακα της Τορίνο, Ζαν Φρανσουά Ζιλέ, καθώς και σε ακόμη 25 άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες από την ιταλική δικαιοσύνη για αθλητική απάτη μέσω στημένων αγώνων.

Κατηγορίες σε 33 άτομα για στημένα στην Ιταλία
Ο εισαγγελέας της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Στέφανο Παλάτσι, απήγγειλε κατηγορίες για το παιχνίδι Μπάρι - Τορίνο 0-1 τον Μάιο του 2008 και Σαλερνιτάνα - Μπάρι 3-2 τον Μάιο του 2009 για το πρωτάθλημα της Serie B.

Ο 34χρονος Γάλλος υπερασπιζόταν την εστία της Μπάρι εκείνη την εποχή και μπορεί να του επιβληθεί 5ετής ποινή εάν κριθεί ένοχος. Ο νυν αρχηγός της Μπάρι, Φραντσέσκο Καπούτο, και οι πρώην αμυντικοί του συλλόγου, Αντρέα Μαζιέλο και Μάρκο Εσπόζιτο, βρίσκονται κι αυτοί μεταξύ των κατηγορουμένων, όπως και ο Στέφανο Γκουμπέρτι της Ρόμα, ο Λευκορώσος Βιτάλι Κουτούζουφ και ο Νταβίντε Λαντζαφάμε της Κατάνια.

Για το παιχνίδι του 2008 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "λήψη μέτρων που στόχευαν στην μεταβολή της απόδοσής και του αποτελέσματος" σε 11 άτομα (Μπελμόντε, Μπονάνι, Εσπόζιτο, Γκάντσι, Ζιλέ, Λαντζαφάμε, Ράιτσιτς, Σαντορούβο, Σπανταβέκια, Στραμπέλι και Πιάνου), όπως αποκαλύπτει η σχετική ανακοίνωση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ενώ ακόμη 8 άτομα (Καβαλί, Ντόντα, Γκαλάσο, Γκάτσι, Λαντίνο, Μαρκέζε, Μαζιέλο, Στελίνι) κατηγορούνται διότι δεν ανέφεραν το γεγονός, παρότι είχαν γνώση.

Για το παιχνίδι του 2009 απαγγέλθηκαν κατηγορίες για "λήψη μέτρων που στόχευαν στην μεταβολή της απόδοσής και του αποτελέσματος" σε 19 άτομα (Εσποζίτο, Στελίνι, Σαντόνι, Μαζιέλο, Λαντζαφάμε, Ζιλέ, Ντε Βέτσε, Γκουμπέρτι, Κουτούζοφ, Παρίζι, Γκαλάσο, Μπονόμι, Καπούτο, Κολόμπο, Μπιάνκο, Εντουσέι, Φούσκο, Γκάντσι, Ντ' Άντζελο), ενώ άλλοι 2 (Γκάτσι, Μπαρέτι) διότι δεν ανέφεραν το γεγονός, παρότι είχαν γνώση.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: