Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

«Μια γροθιά!»

Στα δύσκολα ανταποκρίνεται καλύτερα η Εθνική, σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη. Ο διεθνής χαφ μίλησε αποκλειστικά στο sport-fm.gr πριν από το σημαντικό παιχνίδι της «γαλανόλευκης» με τη Λιθουανία.

«Μια γροθιά!»
Σίγουρος εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανιάτης πως η Εθνική θα δείξει το καλό της πρόσωπο και θα επιστρέψει στις νίκες κόντρα στους Λιθουανούς. Ο άσος του Ολυμπιακού που αναμένεται να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, τονίζει ότι οι διεθνείς έχουν πεισμώσει μετά την ήττα και την άσχημη εμφάνιση στη Βοσνία και παράλληλα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ομάδα θα δείξει τον χαρακτήρα της.

Συνέντευξη στον Σωτήρη Ταμπάκο

Γιάννη, πιστεύεις ότι η Εθνική είναι καλά προετοιμασμένη και λόγω των συνθηκών, δηλαδή κρισιμότητα του ματς, τέλος περιόδου και συνθετικός χλοοτάπητας;

"Δεν πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως ο αγωνιστικός χώρος είναι με πλαστικό χλοοτάπητα. Πολλοί παίκτες έχουν παίξει σε τέτοιου είδους γήπεδα. Να μην ψάξουμε δικαιολογίες. Ένα παιχνίδι είναι, και ο αντίπαλος θα αγωνιστεί μαζί με εμάς. Είναι τέλος σεζόν για όλους τους ποδοσφαιριστές. Ορισμένοι μάλιστα είχαν και αγώνες play offs πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε καλή κατάσταση. Πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί και να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό για να πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία".

Είχατε καιρό να βρεθείτε ξανά μαζί στην Εθνική. Τι κλίμα επικρατεί και αν έχει αλλάξει κάτι στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος;

"Το κλίμα είναι πολύ καλό και η Εθνική είναι μια οικογένεια. Σίγουρα είμαστε λίγο πιο πιεσμένοι αυτή την περίοδο μετά την ήττα και την κακή εμφάνιση στη Βοσνία. Ωστόσο, λόγω του πολύ καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία δέκα χρόνια δεν φοβόμαστε τίποτα. Η άποψη μου είναι ότι στα δύσκολα γινόμαστε καλύτεροι!".

Υπάρχει ένα παραπάνω άγχος μετά την ήττα από τη Βοσνία;

"Περισσότερο άγχος δεν έχουμε. Πιστεύω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε πεισμώσει μετά την ήττα από τη Βοσνία. Οφείλουμε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο ματς για να καταφέρουμε να κερδίσουμε. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι στη Ζένιτσα και τώρα πρέπει να επανορθώσουμε, παίρνοντας τη νίκη κόντρα στη Λιθουανία".

Το ιδανικό θα είναι να πετύχει νωρίς ένα γκολ η Εθνική;

"Εάν καταφέρουμε να σκοράρουμε νωρίς θα είναι το ιδανικό. Εάν μπούμε δυνατά και συγκεντρωμένα μπορούμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ και να κάνουμε μία καλή εμφάνιση".

Πιστεύεις ότι η Εθνική μπορεί να βγει πρώτη στον όμιλο ή ρεαλιστικά στόχος είναι να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση;

"Στόχος μας είναι να πάρουμε τους πέντε αγώνες που έχουν απομείνει και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Δεν σκεφτόμαστε εάν θα βγούμε πρώτοι ή δεύτεροι. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας και όλοι θέλουμε να πάμε στη Βραζιλία".

Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα λίγο πριν από την αναμέτρηση;

"Ο καθένας ποδοσφαιριστής, οι έντεκα που θα ξεκινήσουν, όσοι μπουν ως αλλαγή και τα παιδιά που θα είναι στον πάγκο, θα είμαστε μια γροθιά για να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε πάρα πολύ όλα τα παιδιά να νικήσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα δείξουμε τον χαρακτήρα που έχει αυτή η ομάδα".
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: