Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η Ίντερ επιστρέφει

Αυτή τη φορά ζορίστηκε περισσότερο, αλλά η ουσία είναι μία: η Ίντερ έχει επιστρέψει! Οι «νερατζούρι» πέτυχαν την τέταρτη νίκη τους σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία τους ο Λεονάρντο. Οι πρωταθλητές σε εξ αναβολής αγώνα της 16ης αγωνιστικής επικράτησαν της Τσεζένα με 3-2 στο «Μεάτσα» και ψαλίδισαν στους έξι βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο και μισητή συμπολίτισσα Μίλαν, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο.

Οι γηπεδούχοι μέσα σε ένα δίλεπτο (14-15’) έφτασαν στο 2-0 με τέρματα των Ετό και Μιλίτο, ωστόσο οι νεοφώτιστοι «απάντησαν» με τον ίδιο τρόπο, με τέρματα των Μπογκντάνι (23’) και Τζακερίνι (29’). Ο Κριστιάν Κίβου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αποκατέστησε την τάξη και τα πράγματα απλοποιήθηκαν με την αποβολή του Τζακερίνι στο 74’.

Τσιρίλο: «Δουλεμένο το γκολ»

Για φάση δουλεμένη στην προπόνηση έκανε λόγο ο Τσιρίλο σχετικά με την ασίστ που έβγαλε στο γκολ του Βιεϊρίνια, με το οποίο ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, ενώ έκανε παράπονα για τη διαιτησία του κ. Τριτσώνη.

«Είναι μία φάση που έχουμε δουλέψει πολλές φορές στην προπόνηση. Είδα ότι η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ ψηλά, έκανα την μπαλιά και ο Αντελίνο (Βιεϊρίνια) έκανε το γκολ. Το είχα δει και άλλες φορές, απλά τότε μπορούσα να το κάνω και το έκανα. Έχουμε πολλά παράπονα από τους διαιτητές...», δήλωσε μετά τη λήξη του αγώνα ο Ιταλός μπακ.

Τριπλό «χτύπημα» για Κέρκυρα

Μαζεμένες γνωστοποίησε τις χειμερινές της μεταγραφές η Κέρκυρα. Οι Φαίακες ανακοίνωσαν την Τετάρτη την απόκτηση των Αντώνη Ρίκκα, Μανώλη Μονιάκη και Γκόραν Μοζνόφ. Οι Έλληνες δόθηκαν δανεικοί για τους επόμενους έξι μήνες, ενώ ο επιθετικός από την ΠΓΔΜ αποκτήθηκε για τον επόμενο ενάμιση χρόνο

Δήμιος ο "Λύμπε"

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με δυο γκολ έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη (2-0) επί του Παναθηναϊκού και το  ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Λυμπερόπουλος συνέχισε την παράδοση που έχει να σκοράρει κόντρα στην παλιά του ομάδα. «Χτύπησε» σε καίρια σημεία του αγώνα (64΄και 80΄) , γεγονός που δεν άφησε στους πράσινους περιθώρια αντίδρασης.

Δεν πανηγύρισε ιδιαίτερα τα δυο γκολ, που πέτυχε. Στο πρώτο, σήκωσε τα χέρια στον ουρανό, στο δεύτερο έκανε το σταυρό του. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ είχε .άνωθεν βοήθεια στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός  που ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να κάνει γκολ τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Σάχα κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο α  ημίχρονο, πραγματοποιώντας σωτήριες αποκρούσεις στα σουτ των Νίνη, Μαρίνου.

Η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει τον Σισε μακριά από το πεδίο δράσης του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γάλλος απείλησε για πρώτη φορά τον Σάχα μόλις στο 81΄. Η ρεβάνς στις 2 Φεβρουαρίου θα είναι γολγοθάς για τον Παναθηναϊκό.Διοργάνωση: Κύπελλο Ελλάδος
Φάση: Προημιτελική, α' αγώνας
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Δ. Σαραϊδάρης (Μακεδονίας) - Μ. Καρσιώτης (Κορίνθου)
4ος: Αν. Παππάς (Αθηνών)

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Καραγκούνης (67' Κατσουράνης), Μαρίνος (67' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (90'+1' Πετρόπουλος), Λέτο, Σισέ
Στον πάγκο: Τζόρβας, Γκαρθία, Βύντρα, Μαυριάς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Νασούτι, Ντιόπ, Μάκος, Γκερέιρο (68' Μπλάνκο), Σκόκο (72' Νταντόμο), Λαγός, Λυμπερόπουλος (90'+2' Αργυρίου)
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Κλωναρίδης, Φροξυλιάς, Έντερ

Μια προσαγωγή για την επίθεση στον Σιδηρόπουλο

Στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένας ύποπτος για την επίθεση στον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο. Άγνωστο παραμένει αν η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη, ωστόσο αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως η μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δύο άγνωστοι δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένη.

Θυμίζουμε πως το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά το τέλος των αγωνιστικών τεστ των διαιτητών στον Άγιο Κοσμά, ο Ροδίτης ρέφερι, Τάσος Σιδηρόπουλος ξυλοκοπήθηκε από δύο άγνωστους που τον παρακολουθούσαν.

Οι μάρτυρες της επίθεσης κράτησαν τον αριθμό της πινακίδας της μηχανής που επέβαιναν και αργότερα προέκυψε από αστυνομικές πηγές πως η μηχανή δεν ήταν κλεμμένη. Να σημειωθεί πως οι δράστες καταδιώχθηκαν έως την περιοχή του Κορυδαλλού, όπου εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε μία προσαγωγή υπόπτου, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΓΑΔΑ

Κρέσιτς: "Όνειρο να παίξω στην Μπάγερν"

Ο Ντάριο Κρέσιτς μίλησε σε γερμανική ιστοσελίδα και αποκάλυψε πως είναι φανατικός οπαδός της Μπάγερν Μονάχου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να φορέσει μία ημέρα την φανέλα των Βαυαρών.
Ο Κροάτης πορτιέρο, που αγωνίστηκε στη Γερμανία το διάστημα 2002-06 με τη φανέλα της Άιντραχτ Τρίερ, μίλησε σε γερμανική ιστοσελίδα.

Εκεί γίνεται λόγος για ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ, κάτι το οποίο ωστόσο δείχνει αρκετά δύσκολο.
Αναλυτικά ο τερματοφύλακας του Δικέφαλου, είπε:

"Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να παίξω στην Μπάγερν. Προσπαθώ να μη χάσω αγώνα της στην τηλεόραση και πάντα έχω ως στόχο να πάω κάποια στιγμή εκεί. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος, αν αγωνιζόμουν με παίκτες όπως οι Ίβιτσα Όλιτς και Ντάνιελ Πράνιτς.

Στην Κροατία είναι διεθνείς αστέρες, όλοι μιλάνε γι' αυτούς και για την Μπάγερν".

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο Κρέσιτς έχει ρήτρα ύψους 1.2 εκ. ευρώ, ένα ποσό που δεν είναι απαγορευτικό για την Μπάγερν.

Κινδυνεύει το «Καραϊσκάκη»!

Ορατός είναι ο κίνδυνος τιμωρίας για τον Ολυμπιακό μετά τον τραυματισμό του βοηθού, Τρύφωνα από κέρμα.

Κινδυνεύει το «Καραϊσκάκη»!
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα, σε περίπτωση βαρύ τραυματισμού ενός εκ των αξιωματούχων του αγώνα, όπως είναι ο διαιτητής και οι επόπτες, υπάρχουν δύο περιπτώσεις τιμωρίας.

Στην πρώτη περίπτωση, αν τα επεισόδια θεωρηθούν μεμονωμένα τότε η ποινή είναι μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, στην άλλη περίπτωση αν τα επεισόδια χαρακτηριστούν ως ευρείας κλίμακας και υπάρχει σοβαρή βλάβη στον τραυματία, τότε υπάρχει πρόστιμο από 75.000- 150.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας για μία ή δυο αγωνιστικές. Οπότε η τιμωρία του Ολυμπιακού εξαρτάται από τι θα αναφερθεί στο φύλλο αγώνος.

Όταν έπαιξε, τους έκανε πλάκα!

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον TOP16 της Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε εκτός έδρας την Λιέτοβους Ρίτας με 80-59, παίζοντας πολύ καλά στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εξαιρετικοί για το «τριφύλλι» ήταν ο Μάικ Μπατίστ, που πέτυχε 26 πόντους και ο Καϊμακόγλου, που είχε 16 πόντους με τρία στα τρία τρίποντα!Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 0-6, ωστόσο οι γηπεδούχοι γρήγορα ισορόπησαν το ματς και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι 21-18. Οι Λιθουανοί και στο δεύτερο δεκάλεπτο κατάφεραν να περιορίσουν το «τριφύλλι» επιθετικά, με αποτέλεσμα να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι 33-29.

Στις αρχές τις τρίτης περιόδου όμως, ο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να παίξει με δίδυμο ψηλών τους Τσαρτσαρή-Μπατίστ και έτσι με ένα γρήγορο 0-6 κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 33-35. Η Λιέτουβος προσπαθούσε να ισορροπήσει το παιχνίδι, αλλά με δυο συνεχόμενα τρίποντα των Καϊαμκόγλου και Νίκολας, ο Παναθηναϊκός έφθασε στο +6 (37-43).

Αυτό ήταν και το σημείο κλειδί του αγώνα, αφού οι «πράσινοι» από εκεί και μετά πάτησαν… τέρμα το γκάζι και κατάφεραν όχι μόνο να πάρουν τη νίκη, αλλά και να κάνουν «πλάκα» μέσα σε μία δύσκολη έδρα.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 33-29, 41-53, 59-80

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ ΡΙΤΑΣ (Τριφούνοβιτς): Μπαμπράουσκας 3 (1), Μπιέλιτσα 11 (1), Γκετσεβίτσιους 8 (2), Μπουτερλεβίτσιους, Βαλαντσίουνας 6, Νιούλεϊ, Γιομάντας, Ναλγκά 4, Γιασάιτις 7, Ελ Αμίν 10, Μπαϊράμοβιτς 10 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 26, Φώτσης 6 (1), Νίκολας 10 (2), Τσαρτσαρής 12, Διαμαντίδης 6, Βουγιούκας, Καλάθης 2, Μπόγρης, Καϊμακόγλου 16 (3).

Πρόκριση θρίλερ για Σαμπντόρια

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας προκρίθηκε η Σαμπντόρια νικώντας στα πέναλτι την Ουντινέζε με συνολικό σκορ 7-6. Η ομάδα του Ντομένικο Ντι Κάρλο θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του ζευγαριού Μίλαν-Μπάρι.

Το γκολ του δανεικού από τη Μαν. Γιουνάιτεντ Μακέντα για τους γηπεδούχους στο 31ο λεπτό βρήκε απάντηση από τον Ίσλα με τη συμπλήρωση 90 λεπτών και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα ημιώρου ο ίδιος παίκτης έδωσε προβάδισμα στους «φριουλάνι», ωστόσο οι γηπεδούχοι παρά την αποβολή του Ντεσένα στο 100’, ισοφάρισαν σε 2-2 οκτώ λεπτά μετά με πέναλτι του Πατσίνι.

Στη διαδικασία των πέναλτι ο ήρωας Ίσλα έγινε μοιραίος για την Ουντινέζε αποτυγχάνοντας να σκοράρει στο πέμπτο πέναλτι της ομάδας του, ενώ οι γηπεδούχοι δεν αστόχησαν σε καμία προσπάθεια από την άσπρη βούλα.

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»:

Νάπολι-Μπολόνια 2-1
Ίντερ-Τζένοα 3-2
Γιουβέντους-Κατάνια 2-0
Παλέρμο-Κιέβο 1-0
Πάρμα-Φιορεντίνα 2-1 (στην παράταση)

Σαμπντόρια-Ουντινέζε 7-6 στα πέναλτι (κ.α. 1-1, παράταση 2-2)
(31’ Μακέντα, 108’ πεν. Πατσίνι-90’, 91’ Ίσλα)

Μιχαηλίδης: «Δεν τελείωσε τίποτα»

Η αποβολή του Μάκη Χάβου έφερε τον βοηθό του, Μπάμπη Μιχαηλίδη, στη συνέντευξη Τύπου μετά την πρώτη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ομάδας του, αλλά επισήμανε πως όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της Τούμπας.

«Υπήρχε πάθος κι ένταση όπως σε όλα τα παιχνίδια των δύο ομάδων. Στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για γκολ, αλλά στο τέλος δεχτήκαμε εμείς ένα. Στο δεύτερο παίξαμε σφιχτά, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μακριά από την εστία μας τον Ολυμπιακό. Στόχος μας ήταν να πετύχουμε ένα γκολ, πράγμα που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Τα παιδιά, τόσο οι βασικοί όσο κι εκείνοι που μπήκαν σαν αλλαγή, έκαναν ό,τι έπρεπε για να διατηρήσουμε αυτό το σκορ δεδομένου ότι υπάρχει ο επαναληπτικός αγώνας. Δεν τελείωσε τίποτα, ούτε για μας, ούτε για τον Ολυμπιακό», τόνισε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης.

Ερωτηθείς αν ο ΠΑΟΚ πλέον θεωρείται φαβορί για την πρόκριση, απάντησε: «Δεν υπάρχει φαβορί, δεν ταιριάζει η λέξη αυτή σε τέτοιες αναμετρήσεις. Όμως επειδή η ρεβάνς γίνεται στην έδρα μας, έχουμε ένα μικρό προβάδισμα».

Όσο για την αποβολή του Μάκη Χάβου, είπε: «Ακόμη και τώρα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο που αποβλήθηκε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα γράψει στο φύλλο αγώνος ο διαιτητής».

Βαλβέρδε: «Δεν είχαμε τύχη»

Άτυχο αποτέλεσμα χαρακτήρισε για την ομάδα του το ισόπαλο 1-1 του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

«Έχω μείνει με την αίσθηση ότι δεν είχαμε πολλή τύχη. Πρέπει να δημιουργείς τις ευκαιρίες κι από εκεί και πέρα, αν κερδίσεις, κέρδισες. Είχαμε πολλές ευκαιρίες που χάσαμε και οι αντίπαλοι σε μία απροσεξία δική μας ισοφάρισαν το παιχνίδι. Το πρόβλημά μας ήταν στο πρώτο ημίχρονο, παρόλο που κερδίζαμε τότε. Πρέπει να πάμε στη ρεβάνς και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε», δήλωσε.

Ο Βάσκος τεχνικός στάθηκε και στις συνεχείς διακοπές που δεν επέτρεψαν στην ομάδα του να βρει ρυθμό. «Ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί ποδόσφαιρο, γιατί κάθε δύο λεπτά υπήρχε διακοπή για διάφορους λόγους. Έτσι δεν καταφέραμε να βρούμε το ρυθμό που θέλαμε και αυτό για μας ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο. Μας ενδιαφέρουν τα παιχνίδια όπου παίζεται μπάλα. Σήμερα πότε για λογομαχία, πότε για διαπληκτισμό, πότε για βεγγαλικά διακοπτόταν το παιχνίδι», τόνισε.

Για την αντικατάσταση του Ριέρα από τον Χολέμπας, είπε: «Ο Χολέμπας είναι ένα γρήγορος παίκτης και μπορεί να βοηθήσει από στρατηγικής άποψης. Ήθελα μετά να βάλω τον Φετφατζίδη και δεν ήθελα να χαλάσω την ισορροπία της ομάδας».

«Δένει» τον Μεξές η Ρόμα

Αποφασισμένη να μην αφήσει άλλη ομάδα να της «κλέψει» τον Φιλίπ Μεξές είναι η Ρόμα, η διοίκηση της οποίας προτίθεται να μπει σε διαπραγματεύσεις με τον Γάλλο διεθνή. Το ισχύον συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι, αλλά οι «τζαλορόσι» έχουν ήδη ετοιμάσει τη νέα συμφωνία.
 
Αρχικά, υπήρξαν έντονες φήμες για ενδεχόμενη φυγή του 28χρονου αμυντικού, ειδικά όταν έγινε γνωστό ότι ο σύλλογος δεν βιαζόταν να ξεκινήσει τις συζητήσεις μαζί του. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Corriere dello Sport», αυτό έχει αλλάξει και έχει ήδη προγραμματιστεί ραντεβού μεταξύ της ομάδας, του παίκτη και του εκπροσώπου του.

O (αγγλικός) γρίφος του Ντιέγκο Μαραντόνα

Η περίοδος... πένθους τελείωσε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως δήλωσε ο ίδιος. Σχεδόν έξι μήνες μετά τον αποκλεισμό-συντριβή της Εθνικής Αργεντινής από τη Γερμανία (0-4) στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2010, αποτέλεσμα που ήταν και ο επίλογος της θητείας του 51χρονου προπονητή στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του (στη θέση του ανέλαβε ο συμπαίκτης του στην Εθνική το 1986 και το 1990 Σέρτζιο Μπατίστα), ο «Ντιεγκίτο» δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην Ευρώπη ενισχύοντας τις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει χρέη προπονητή σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και δη της Μπλάκμπερν.

«Με είχε πειράξει ο αποκλεισμός.Οι κόρες μου έκαναν τα πάντα για να νιώσω καλύτερα, ωστόσο ούτε τα γενέθλιά μου δεν μπόρεσα να γιορτάσω» παραδέχτηκε ο Μαραντόνα και συμπλήρωσε: «Τώρα όμως είμαι περίφημα. Θα πάω στην Ισπανία να δω τον εγγονό μου και έπειτα στην Αγγλία για κάποιες υποχρεώσεις».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λα Πλάτα της Αργεντινής, ο άλλοτε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη υπογράμμισε ότι «δεν είμαι απελπισμένος ούτε σε απόγνωση. Εχω μια πρόταση και θα μιλήσω από κοντά με αυτούς που μου την έκαναν. Αν με πείσουν θα δουλέψω άμεσα. Αν όχι, θα περιμένω λίγο, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα προπονήσω και πάλι μια ομάδα».
Το γεγονός ότι ξαναβρήκε το... κέφι του αποδεικνύεται από τη δήλωσή του για την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στον Λιονέλ Μέσι: «Σαφώς και την αξίζει γιατί είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Και το ευχάριστο είναι ότι τον συγκρίνουν με εμένα και αφήνουν εκτός συζήτησης τον Πελέ».
Παράλληλα αναφερόμενος στον Τσάβι και τον Αντρές Ινιέστα σημείωσε ότι «αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και είναι εξαιρετικοί παίκτες τους οποίους θα ήθελα στην ομάδα μου, ωστόσο ο Μέσι είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή».

Η εξωαγωνιστική ζωή του Πάρκερ και η πρόταση γάμου στην Μπιγιονσέ

Παίκτης του Πανσερραϊκού και με τη βούλα είναι από το βράδυ της Τρίτης ο Μπερνάρντ Πάρκερ, με τον 24χρονο επιθετικό να αποτελεί έναν από τους πλέον αγαπημένους παίκτες της Νοτίου Αφρικής, με τους οργανωμένους φιλάθλους των Μπαφάνα Μπαφάνα να δημιουργούν δεκάδες ιστοσελίδες και αφιερώματα γι΄ αυτόν.Εκτός από τα αγωνιστικά του κατορθώματα και τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ο Πάρκερ έχει κάνει τους Αφρικανούς να ασχολούνται μαζί του και για κάποιες εξω-αγωνιστικές συνήθειές του.

Μία από αυτές είναι η αδυναμία που έχει στα πανάκριβα ρολόγια και στα εξίσου πανάκριβα σκουλαρίκια. Η εξωτερική του εμφάνιση είναι κάτι πάνω στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και για το λόγο αυτό του έχει δοθεί ο τίτλος του «μετρο-σέξουαλ», τον οποίον και δεν απορρίπτει. Ο ελεύθερος χρόνος του περνάει με video games, hip hop μουσική και πολλά video clips. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει την λατρεία που τρέφει για την Μπιγιονσέ, την οποία και είπε δημοσίως ότι θέλει να παντρευτεί.

Στην Τβέντε βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2009, ωστόσο σε αντίθεση με την περσινή του χρονιά, φέτος δεν μπόρεσε να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε. Μάλιστα ο ίδιος, πριν από λίγες μέρες, στην προσωπική του σελίδα στο ίντερνετ, έγραψε το εξής μήνυμα, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επιθυμία του να αποχωρήσει: «What matters to me is I get game time wherever I go, but at the moment I don't think it is a done deal because Twente are talking to the Greek club. So nothing has been finalised right now but I'm on my way to Greece, so in a day or so I will know what's going to happen» (Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, όπου και να πάω. Ακόμα δεν ξέρω αν έχει βγει κάποια επίσημη απόφαση, αλλά γνωρίζω πως η Τβέντε μιλάει με μία ελληνική ομάδα. Ακόμα τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει. Είμαι στο δρόμο για Ελλάδα και σε μία-δύο μέρες θα ξέρω τι θα συμβεί).

Όπως αποδείχθηκε η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και αυτή τη στιγμή ο 24χρονος Αφρικανός πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση με τα “λιοντάρια”.

Ντέμη πάρε τους μαζί σου στον πάτο…

Το ωραιότερο πράγμα στη δημοσιογραφία από το να κάνεις τον συνήγορο του διαβόλου είναι, να κάνεις το συνήγορο ενός αγγέλου με κέρατα. Τουλάχιστο, ο διάβολος έχει συμμάχους.
Χαμένα λεφτά, χαμένα βιβλία, μάνατζερ πιο ακριβοί από τους ποδοσφαιριστές και άλλα πολλά έβγαλε ο διαχειριστικός έλεγχος της BDO για την τετραετία Ντέμη Νικολαΐδη.
1)Αφού υπάρχει παραστατικό παραλαβής των «χαμένων» βιβλίων από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. γιατί δε δόθηκαν στην BDO;
2)Πως γίνεται οι μέτοχοι να δίνουν χρήματα από την τσέπη τους και να μην αναρωτιούνται στο ελάχιστο πως ανέβηκε η τιμή ενός ποδοσφαιριστή κατά 300.000€ σε μία νύχτα.
3)Πόσο είναι το άνοιγμα κάθε χρονιάς της μετά Ντέμη εποχής;
4) Αφού υπήρξαν υπέρογκα συμβόλαια παικτών που δεν «ακούμπησαν» επί Ντέμη ας μας πει κάποιος πόσα παίρνει σήμερα π.χ. ο Νταντόμο.
5) Γιατί η διοίκηση έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα χωρίς ούτε μία ανακοίνωση;
6)Πότε θα γίνει διαχειριστικός έλεγχος για την μετά Ντέμη εποχή αλλά και για το Μπάσκετ που όλοι έχουν ξεχάσει αν και αντιμετωπίζει τα ίδια και μεγαλύτερα προβλήματα;
Ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν είναι άμοιρος ευθυνών, αλλά δεν μπορεί να γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος ένας υπάλληλος, ένας διευθυντής, και να θεωρούνται άμοιροι ευθυνών οι ιδιοκτήτες. Αλήθεια, αφού τον Αεκτσή τον ενδιαφέρει η οικονομική υγεία της Α.Ε.Κ. γιατί δεν παροτρύνει την διοίκηση να πουλήσει κάποιον παίκτη και συγχρόνως να μειώσει το μπάτζετ κατά 25% για τα επόμενα 3 χρόνια ώστε η ομάδα να αναγεννηθεί οικονομικά σε βάθος χρόνου;
Τέλος, θα κινηθεί η διοίκηση νομικά εναντίων του Νικολαΐδη για κάτι συγκεκριμένο η υπάρχει φόβος μην τραβήξει και άλλους μαζί του στην κατηφόρα;Επιμελεια Πετρος Πετρουσης

Σουάρες με… παράλογη προσφορά

Μόνο με ένα παράλογα μεγάλο ποσό τονίζει ο Φρανκ ντε Μπουρ ότι θα συναινέσει ο Άγιαξ σε πώληση του Λουίς Σουάρες. Ο προπονητής του «Αίαντα» αναφέρει ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν θα αποχωρήσει από το Άμστερνταμ εκτός αν κάποιος σύλλογος βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Λίβερπουλ φέρεται να βρίσκεται στο κυνήγι του ικανότατου επιθετικού και δείχνει διατεθειμένη να διαθέσει κοντά στα 15 εκ ευρώ και κάποια έμψυχα ανταλλάγματα. Αυτή η προσφορά όμως δύσκολα θα συγκινήσει τον ντε Μπουρ σύμφωνα με τις δηλώσεις του:

«Ο Λουίς είναι πολύ σημαντικός για τον Άγιαξ. Μόνο με μία παράλογη προσφορά θα τον αφήσουμε να φύγει. Περνάει καλά εδώ και προπονείται με πάθος και ευχαρίστηση, αποτελώντας ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο για το σύλλογο».

Θα λύσουν τις διαφορές τους στην Τούμπα

Το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια ανέτρεψε το προβάδισμα του Ολυμπιακού (1-1) ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας (02/02, 18:00). Έσπασαν τα δοκάρια οι "ερυθρόλευκοι".
Από αλλού ίσως να το περίμενε ο Μάκης Χάβος (ο οποίος αποβλήθηκε στο 23') και από αλλού του ήρθε. Εχοντας καλά κλεισμένους τον Πάντελιτς και τον Μιραλάς, ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε μόνο από τον Μοντέστο, ο οποίος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 32ο λεπτό και σκόραρε το μοναδικό γκολ που έκρινε το πρώτο μέρος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Κατά τα λοιπά, το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός μπήκε με ένταση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχασε τον αποπροσανατολισμό του όταν το ματς διεκόπη για 2-3 λεπτά λόγω των φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ανασυνταχθεί και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών του δικεφάλου ήταν ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος απείλησε στο 25ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γκαρσία (ηγέτης των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή) θέλησε να βάλει ένα θαυμάσιο γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Ολυμπιακός σώθηκε από το δοκάρι και τον Νικοπολίδη.
Από κει και πέρα, το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αναλώθηκε στα σκληρά φάουλ, στις πολλές διακοπές (που ουσιαστικά ευνοούσαν τον δικέφαλο) και τις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, ο οποίος είναι αλήθεια πως χαρίστηκε κάρτες σε πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να προσπαθεί τις περισσότερες φορές να χωρίσει τους παίκτες των δύο ομάδων που ήταν έτοιμοι να διαπληκτιστούν.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα οδηγηθούν για την ανάπαυλα με το 0-0, ο Μοντέστο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά (η μπάλα κόντραρε στον Τσουκαλά) και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Στο δεύτερο μέρος η φαινομενική κατοχή που είχε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά δεν του έδωσε τίποτα περισσότερο πέραν του χρόνου. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ανέβηκε μετά το 50' και έχασε σημαντικές ευκαιρίες -με κορυφαίες αυτές των Μιραλάς και Πάντελιτς- για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.
Οσο περνούσε ο χρόνος ο Δικέφαλος άρχισε σιγά-σιγά να ρισκάρει (οι αλλαγές τον έκαναν ακόμα πιο επιθετικό) και σε συνδυασμό με την λανθασμένη κίνηση του Βαλβέρδε να βγάλει τον Ριέρα, έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και πάνω από όλα θάρρος για να κάνουν το 1-1.
Αυτό ήρθε στο 83ο λεπτό από την αδράνεια του Νικοπολίδη, ο οποίος στάθηκε σαν άγαλμα κοιτάζοντας τον Βιεϊρίνια να πλασάρει εύστοχα και να ανατρέπει το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είχε εκπληκτική χαμένη ευκαιρία στο διπλό δοκάρι των Ζαϊρί και Τοροσίδη! Σύνολο τέσσερα, αλλά η ιστορία έγραψε 1-1.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο (84' Ζαϊρί), Ρόμενταλ (72' Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (64' Χολέμπας), Μιραλάς, Πάντελιτς.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (75' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (82' Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης.
Διαιτητής: Τριτσώνης
Κίτρινες: Τοροσίδης - Φωτάκης, Xαλκιάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια

Αποχή στον Αγροτικό Αστέρα

Η αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων από την ΠΑΕ δημιούργησε προβλήματα στον Αγροτικό Αστέρα, αφού την Τρίτη οι παίκτες των «πράσινων» απείχαν από την προπόνηση της ημέρας. Ον παίκτες της ομάδας του Ευόσμου περίμεναν τον πρόεδρο, Κώστα Ριαβόγλου, ώστε να τους εξηγήσει και να τους διαβεβαιώσει για την καθυστέρηση στην εξόφληση δόσεων συμβολαίων και, όταν αυτός δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο, αποφάσισαν να απέχουν.

Μάλιστα, υπάρχουν παίκτες που έχουν δεχτεί κρούσεις από άλλες ομάδες από την Ελλάδα και την Κύπρο και θα περιμένουν να ξεκαθαρίσει το ζήτημα που προέκυψε για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

«Εθιμοτυπικό» το… ντου!

«Εθιμοτυπική» ήταν κατά τον Βασίλη Γκαγκάτση η επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των «αιωνίων».
«Εθιμοτυπικό» το… ντου!
«Ηταν μια εθιμοτυπική συζήτηση μετά από άδεια του διαιτητή (σ.σ. Κάκου). Ολοι οι παράγοντες των ομάδων μετά τους αγώνες, με άδεια των διαιτητών, πηγαίνουν στα αποδυτήριά τους. Ούτε ο Κάκος στο φύλλο αγώνα ούτε ο παρατηρητής ανέφεραν την επίσκεψη στις εκθέσεις τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκαγκάτσης.
Μάλιστα, ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός διέψευσε τα γραφόμενα του Τύπου, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι μέσα…
«Μπήκε μέσα με άδεια και δεν ακολούθησαν δημοσιογράφοι. Στις 21:40 έφυγαν από τα αποδυτήρια των διαιτητών και στις 21:44 δημοσιεύτηκαν στο leoforos.gr οι υποτιθέμενες στιχομυθίες μεταξύ τους. Είναι προφανές ότι οι εφημερίδες το πήραν από εκεί».

Ξύλο έπεσε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου

Πολύ ξύλο έπεσε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου στο ντέρμπι του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια και όπως φάνηκε και από την τηλεόραση, έπεσαν και κάποιες μπουνιές!το επεισόδιο συμμετείχαν οι Μουσλίμοβιτς, Κοντρέρας και Πάντελιτς, Μητρόπουλος, ενώ αυτοί που προσπάθησαν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους ήταν οι Αντώνης Νικοπολίδης και Κώστας Χαλκιάς.

Τελικά με την παρέμβαση της αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν και οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια

Παρουσία Επαλέ η προπόνηση

Με τον Ζοέλ Επαλέ στις εγκαταστάσεις της Μίκρας, πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Τετάρτης. Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη και θα προσπαθήσει τις προσεχείς ημέρες να καλύψει το χαμένο έδαφος της προετοιμασίας, προκειμένου να είναι έτοιμος για τον αγώνα με την Καβάλα. Ο έμπειρος παίκτης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα την Τετάρτη.
Η προετοιμασία των «κυανόλευκων» για την αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής συνεχίστηκε με τους Μανώλη Παπαστεριανό και Στέλιο Ηλιάδη να ακολουθούν πρόγραμμα θεραπείας. Οι δυο παίκτες θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς την Πέμπτη και αν τα καταφέρουν να τεθούν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Διαφορετικά θα μείνουν εκτός αποστολής.
Ο Μπόγκνταν Μάρα έκανε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων, ενώ ελαφρύ τρέξιμο ξεκίνησε ο Ρόμπερτ Σζοτ. Η επόμενη προπόνηση των «κυανόλευκων» είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 11:00 στη Μίκρα. Την ίδια ημέρα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με τους «αργοναύτες».

Έφυγε χωρίς να πει αντίο!

Από την Κυριακή ο Βαγγέλης Βλάχος αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης. Ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε αποχωρήσει από την Τρίπολη κάτι που έγινε σήμερα. Το άξιο αναφοράς όμως είναι πως ο Βλάχος δεν πέρασε από τις εγκαταστάσεις της ομάδας να χαιρετίσει τους ποδοσφαιριστές.

Αυτό έκανε μεγάλη εντύπωση τόσο στους παίκτες με τους οποίους κάθε μέρα για 14 μήνες βρισκόταν σε επαφή, όσο και στην διοίκηση της ομάδας. Το μόνο που έκανε ο πρώην τεχνικός των Αρκάδων ήταν να στείλει τους χαιρετισμούς του με τον γυμναστή της ομάδας, Στάικο Βεργέτη.

Από εδώ και πέρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο θα ακολουθήσει τα λεγόμενα του, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα, σύμφωνα με τα οποία αν έφευγε ως αποτυχημένος από τον πάγκο του δεν θα ξανασχολούνταν με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Είχα πάρει απόφαση πριν δύο χρόνια να σταματήσω από το ποδόσφαιρο. Είχα φύγει από τη δημοσιότητα επίτηδες. Έλεγα όχι σε προτάσεις με πόνο καρδιάς, γιατί ξέρετε πόσο αγαπάω το ποδόσφαιρο.

Αυτό που έγινε με τον Αστέρα ήταν δώρο Θεού για μένα. Αν δεν πετύχω στον Αστέρα, σας δίνω το δικαίωμα μετά να μου πείτε ότι είπα ψέματα. Δεν θα ξανασχοληθώ πάλι με το ποδόσφαιρο
», είχε πει χαρακτηριστικά κατά την παρουσίασή του.

"Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας"

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση στον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
"Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας"
«Η ΚΕΔ/ΕΠΟ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά του διεθνή διαιτητή Αναστάσιου Σιδηρόπουλου.
Εκφράζει τη συμπαράστασή της στον εν λόγω διαιτητή και πιστεύει ότι τέτοιες ενέργειες απ' όπου και αν προέρχονται, δεν πρόκειται να επηρεάσουν στο παραμικρό την επιθυμία της ελληνικής διαιτησίας στο σύνολό της, για την πλήρη εφαρμογή των κανόνων ισοτιμίας στα εθνικά πρωταθλήματα.
Η ΚΕΔ/ΕΠΟ στηρίζει και επαναβεβαιώνει την εκτίμησή της στις ικανότητες του Αναστάσιου Σιδηρόπουλου, που τον οδήγησαν έως τον τίτλο του διεθνή διαιτητή.
Ταυτόχρονα καλεί όλους τους διαιτητές να συνεχίσουν να αγωνίζονται με βάση, αποκλειστικά και μόνο, τους κανόνες του παιχνιδιού και να μην υποκύπτουν σε όποιες απόπειρες έχουν ως στόχο τον επηρεασμό του φρονήματός τους».
 

Φωτο ημερας2

Μαρία Κορινθίου  η Ελληνίδα Μόνικα Μπελούτσι!

Από τη Καβάλα στα …τάρταρα ο Κόσμι

Ο Σέρσε Κόσμι ήρθε την προηγουμένη εβδομάδα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Καβάλας, αλλά δεν τα βρήκε με τους ιθύνοντες της ομάδας.

Ακολούθως, γύρισε για να ξεκουραστεί στο σπίτι του στην Περούτζια.

Χθες το βράδυ ενώ βρίσκονταν μέσα στην οικία του μαζί με την οικογένεια του, κακοποιοί εισέβαλλαν στο σπίτι του παίρνοντας χρήματα και προσωπικά αντικείμενα υψηλής αξίας

Παρέμεινε στην κορυφή η Ρόδος

Συνωστισμός επικρατεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του πρώτου ομίλου της Football League Two, μετά την διεξαγωγή της 16ης αγωνιστικής. Στην κορυφή παρέμεινε η Ρόδος μετά το 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ντέρμπι της ημέρας. Νίκησε 2-0 και προσπέρασε στη βαθμολογία τον Φωκικό, η Αναγέννηση Επανομής για την 18η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου.

Στο πιο σημαντικό, από βαθμολογικής άποψης ματς, η Ρόδος μπήκε μπροστά στο σκορ με σουτ του Μανίκα στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Ωστόσο ο γηπεδούχος Απόλλωνας κατάφερε να ισοφαρίσει στο 62ο λεπτό με τον Βέρμπη και να διατηρήσει το 1-1 μέχρι το τέλος.

Στον δεύτερο όμιλο, τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην αναμέτρηση της Επανομής με τον Φωκικό, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με σκορ 2-0 αλλά και στο Ζάκυνθος-Καλλονή που έληξε με τους γηπεδούχους να επικρατούν 2-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Football League Two:

Απόλλων Σμύρνης-Ρόδος 1-1

Πανηλειακός-Παναιγιάλειος 2-0

Χανιά-Αίας Σαλαμίνας 5-1

ΠΑΟ Ρουφ-Πλατανιάς 1-1

Κεραυνός Κερατέας-Ηρακλής Ψαχνών 0-3 άνευ αγώνα

Παναχαϊκή-Ασπρόπυργος 1-1

Κόρινθος-Βύζας Μεγάρων 1-0

Δεν διεξήχθη το Αγία Παρασκευή-Ολυμπιακός Χερσονήσου μετά από απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για τους γηπεδούχους και οι φιλοξενούμενοι παίρνουν τη νίκη με σκορ 3-0.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για την 18η αγωνιστική του δεύτερου ομίλου:

Αναγέννηση Επανομής-Φωκικός 2-0

Κοζάνη-Εορδαϊκός 2-1

Τύρναβος-Πόντιοι Κατερίνης 0-0

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Μακεδονικός 1-0

Νίκη Βόλου-Αετός Σκύδρας 0-0

Δόξα Κρανούλας-Ναυπακτιακός Αστέρας 0-2

Ζάκυνθος-Καλλονή 2-1

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Εθνικός Φιλιππιάδας 3-0

Ρεπό: Οδυσσέας Αναγέννησης

ΠΑΟΚ-Σενάρια για Τζιμπούρ

Στη μετεγγραφική λίστα του ΠΑΟΚ φέρεται να είναι ο Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός επιθετικός αναμένεται να μείνει και τυπικά ελεύθερος από την ΑΕΚ και ήδη για την απόκτησή του έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετές γαλλικές ομάδες. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ φέρονται να εξετάζουν την περίπτωσή του για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, όμως αυτό που τους προβληματίζει είναι το υψηλό κασέ του παίκτη, καθώς επίσης και ο προβληματικός χαρακτήρας του.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά παρακολουθεί τις εξελίξεις και δεν αποκλείεται να κινηθεί για την απόκτησή του, εφόσον ο έμπειρος επιθετικός ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις. Ο Μάκης Χάβος φέρεται να εξετάζει παράλληλα και διάφορες περιπτώσεις δεξιών μπακ, ενώ στην σχετική λίστα βρίσκεται και το όνομα του Ανίς Μπουσαΐντι. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης βρίσκεται σε συνεργασία με τον τεχνικό των «ασπρόμαυρων», προκειμένου να επιλεχθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το ρόστερ της ομάδας.
Από εκεί και πέρα, το θετικό αποτέλεσμα θέλει ο ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο, με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και τους Τσιρίλο-Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας. Οι Σνάουτσνερ και Λίνο θα καλύψουν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Τσουκαλάς και Γκαρσία θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Φωτάκης, Ίβιτς και Βιεϊρίνια θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Σκληρή απάντηση Πατέρα σε Μαρινάκη

Επίθεση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο Νικόλας Πατέρας, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στο δείπνο του προέδρου του Ολυμπιακού με τους ρεπόρτερ της ομάδας. «Αντιλαμβάνεται ότι φαίνεται σαν να βγάζει απωθημένα που έκρυβε μέσα του;» αναφέρει ο κ. Πατέρας ενώ προσκαλεί τον κ. Μαρινάκη να πει αν γνωρίζει προσωπικά και αν έχει συναντηθεί με το διαιτητή Δαλούκα.

Ο Νικόλας Πατέρας απαντάει στις αναφορές του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το πρόσωπο του. Θυμίζουμε ότι στο δείπνο με τους ρεπόρτερ των ερυθρόλευκων ο πρόεδρος της ομάδας, είχε αναφερθεί με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια για τα πεπραγμένα του κ. Πατέρα στους πράσινους κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Μετά από μία σειρά ερωτημάτων που αφήνουν σαφείς αιχμές για τον τρόπο που κινείται ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο Νικόλας Πατέρας τον καλεί να σταματήσει να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό.

Η δήλωση του Νικόλα Πατέρα

Με έκπληξη διάβασα σήμερα στο σύνολο του αθλητικού τύπου εκτεταμένες αναφορές του κ. Μαρινάκη στο πρόσωπό μου από συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους. Ενδεικτικά αναφέρω :
•‘’ O Πατέρας δεν έφτιαξε το γήπεδο στον Βοτανικό…’’
•‘’ Αν γυρίσει ο Πατέρας θα πάμε στο + 11…’’
•‘’ Ο ΟΣΦΠ έπρεπε να είναι πιο μπροστά στην βαθμολογία…’’
•‘’ Κάποιες διαιτησίες στο ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη δεν μου άρεσαν…’’
•‘’ Μίλησα για τον Δαλούκα γιατί όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν μόνο το σφύριγμα σε εκείνο το παιχνίδι. ( ΑΡΗΣ – ΠΑΟ)…’’
•‘’Τι άφησε κληρονομιά ο Πατέρας ; Μια ομάδα χωρίς σοβαρά περιουσιακά στοιχεία…’’

Είναι φανερό ότι ο κ. Μαρινάκης έχει μια εμμονή με τον Παναθηναϊκό και εμένα προσωπικά.

Θα ήθελα να θέσω τα εξής ερωτήματα στον κ. Μαρινάκη :
1.Αντιλαμβάνεται ότι με το να προσπαθεί να με προσβάλει σε προσωπικό επίπεδο δεν κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά αντιθέτως φαίνεται σαν να βγάζει απωθημένα που έκρυβε μέσα του ;
2.Αντιλαμβάνεται τον θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρος της Super League ανταγωνιστικά ή ενωτικά ;
Οι απαξιωτικές του εκφράσεις προς τους εκπροσώπους άλλων ομάδων όπως ‘’είσαι υπάλληλος του τάδε..’’ ή είσαι ‘’ φιλιππινέζα του τάδε…’’ δείχνουν σοβαρότητα από μέρους του ;
Οι επισκέψεις του σε αποδυτήρια διαιτητών βοηθήσανε στην εξυγίανση του αθλήματος και στην καταπολέμηση της βίας ;
3.Από πού προκύπτει ότι ο ΟΣΦΠ έπρεπε να είναι πιο μπροστά στην βαθμολογία και γιατί δεν κριτικάρει ο κ. Μαρινάκης τις ευνοϊκές προς την ομάδα του διαιτησίες ; (βλέπε πρόσφατα ΑΕΛ – ΟΣΦΠ)
4.Από πού προκύπτει ότι ευθύνομαι εγώ για το γήπεδο του Βοτανικού και αφήνει φθηνά υπονοούμενα ;
Δεν γνωρίζει ο κ. Μαρινάκης αυτό που ξέρει όλη η Ελλάδα ότι δηλαδή μετά από προσφυγές προς το ΣτΕ σταμάτησε η κατασκευή του γηπέδου στον Βοτανικό ;
5.Επειδή πολλά ακούμε για τον κ. Δαλούκα από τον κ. Μαρινάκη τον προσκαλώ να μας πει εάν γνωρίζει προσωπικά τον εν΄λόγω διαιτητή, εάν έχει συναντηθεί μαζί του και τον λόγο της συνάντησης.

Σε σχέση με την ‘’κληρονομιά που άφησε ο Πατέρας φεύγοντας‘’, θέλω να υπενθυμίσω στον κ. Μαρινάκη ότι ο Παναθηναϊκός επί προεδρίας μου πήρε το double στην Ελλάδα και προκρίθηκε 2 φορές στους 16 της Ευρώπης, έχει ένα εξαιρετικής αξίας ρόστερ και παράλληλα έχει εξοφλημένα όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, δεν έχει χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο και διέθετε μετρητά 18 εκ. ευρώ τον Δεκέμβρη του 2010.

Ας αφήσει ο κ. Μαρινάκης εμάς τους Παναθηναϊκούς να μας απασχολεί η κληρονομιά που αφήνει η εκάστοτε διοίκηση της ομάδας και ας ασχοληθεί περισσότερο μ

Ανακοινώθηκε ο Καστίγιο!

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Νέρι Καστίγιο. Πιο αναλυτικά: «Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την απόκτηση (για τους επόμενους έξι μήνες με την μορφή δανεισμού από την Shakhtar Donetsk ) του διεθνή Μεξικανού επιθετικού Nery Alberto Castillo Confalonieri. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 13 Ιουνίου του 1984 και έχει ύψος 1.71. Από το 2000 ως το 2007 αγωνίστηκε με την φανέλα του Ολυμπιακού καταγράφοντας 105 συμμετοχές και σκοράροντας 30 γκολ. Στην συνέχεια μεταγράφηκε στην Shakhtar Donetsk όπου είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ. Φόρεσε το 2008 σε 7 παιχνίδια την φανέλα της Manchester City, πέρασε από την Dnipro Dnipropetrovsk (3 συμ.), ενώ φέτος με την φανέλα της Chicago Fire είχε φέτος 12 συμμετοχές. Είναι 21 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα του Μεξικό και έχει πετύχει 6 γκολ. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται σήμερα το βράδυ στις 9 στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονίκης.
Πλήρες όνομα: Nery Alberto Castillo Confalonieri
Ύψος: 1.71
Βάρος 67
Θέση Επιθετικός
Χώρα: Μέξικο (ιταλικό διαβατήριο)
Κάστιγιο: «Θα τα δώσω όλα για τον Άρη»
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο ποδοσφαιριστής μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΠΑΕ σημειώνοντας: «Έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης με μεγάλη διάθεση για να παίξω καλό ποδόσφαιρο. Για μένα αποτελεί μία πόρτα που ανοίγει και μου δίνει την δυνατότητα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δείξω τι μπορώ να πετύχω. Ξέρω σε ποιον σύλλογο έρχομαι και θα τα δώσω όλα για τον Άρη ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Η Γκρέμιο ανακοινώνει Ζιλμπέρτο»

Σίγουρη θεωρούν στη Βραζιλία τη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στη Γκρέμιο, ενώ θεωρούν πολύ πιθανό να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας!
«Η Γκρέμιο ανακοινώνει Ζιλμπέρτο»
Σχεδόν σίγουρη έχουν στη Βραζιλία τη μεταγραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Γκρέμιο. Σύμφωνα εφημερίδα Correio do Povo, ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γκρέμιο είναι έτοιμη για δύο μεγάλα μεταγραφικά «μπαμ» και τονίζει πως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ένα από αυτά, καθώς ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν περνάει καλά και είναι δυστυχισμένος στην Ελλάδα.
Μάλιστα, ο προπονητής της «Ιμορτάλ», Ρενάτο Γκαούτσο Κανταλούπι δεν είχε διαψεύσει το σενάριο που τον ήθελε να αποκτά τον Ζιλμπέρτο. Σύμφωνα με την Correio do Povo, ο 34χρονος άσος δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

«Περιμένουμε την συγγνώμη του ΟΦΗ»

Ανακοίνωση με την οποία τονίζει πως δεν θα κινηθεί εναντίον του οπαδού που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκε προς το μέρος του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Πολυχρόνη Βεζυρίδη, εξέδωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα όπως τονίζει περιμένει μια συγγνώμη από την ΠΑΕ ΟΦΗ και τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ενημερώνει ότι μετά από οπτικοακουστικό υλικό που έφτασε στα χέρια της, δεν θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής εις βάρος του ατόμου το οποίο εισήλθε στο γήπεδο στις 10.1.2011. Εξακολουθούμε να περιμένουμε συγνώμη από την μεριά του ποδοσφαιριστή Πολυχρόνη Βεζυρίδη και της ΠΑΕ ΟΦΗ».

Τα σενάρια διαδοχής του Κούπερ

Από την Ισπανία πιθανολογείται πως θα είναι ο επόμενος προπονητής του Άρη μετά την αποχώρηση του Έκτορ Κούπερ, με τον πρώην τεχνικό της Αλμερία, Χουάν Μανουέλ Λίγιο να είναι από αυτά που ακούγονται έντονα στη Θεσσαλονίκη.

Η παραίτηση του Κούπερ μπορεί να έσκασε ξαφνικά, ωστόσο οι συνεχιζόμενες κακές εμφανίσεις στην Ελλάδα, η διαφωνία στα μεταγραφικά και η απόσταση στο οικονομικό για την ανανέωση του συμβολαίου του, καθιστούσε έτσι κι αλλιώς αδύνατη τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών για πολύ καιρό ακόμη.

Όπως είναι φυσικό, αν είναι μια φορά δύσκολο να βρεις καλό παίκτη και στη σωστή τιμή τον Γενάρη, είναι δύο φορές δύσκολο να βρεις προπονητή που να συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει -και λέγεται ότι επεξεργάζονται ήδη- οι ιθύνοντες του Άρη είναι αυτή του Χουάν Μανουέλ Λίγιο.

Ο 44χρονος διαδέχθηκε -μεσούσης της περσινής σεζόν- τον Ούγκο Σάντσεζ στον πάγκο της Αλμερία, την κράτησε στην Primera Division, όμως μετά το ταπεινωτικό 8-0 από την Μπαρτσελόνα και την άσχημη θέση της ομάδας στην βαθμολογία, απομακρύνθηκε τον Νοέμβριο.

Πάλι με τους διαιτητές τα έβαλε ο Μουρίνιο

Την ευκαιρία να φερθεί κατά των διαιτητών βρήκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλαίσιο του “Copa del Rey”.

Η «βασίλισσα» ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Αλμερία την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα.

«Δεν αμφιβάλλω για την ειλικρίνεια των διαιτητών, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα περιστατικά και δεν είμαστε υποκριτές, δεν έχουμε πρόβλημα να τα πούμε» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος έγινε πιο συγκεκριμένος: «Πρόσεξα ότι υπήρχαν εμφανέστατα πέναλτι που δεν μας δόθηκαν. Παρά το γεγονός ότι ο Ντιέγκο Άλβες είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, πιστεύω πως έπρεπε να σκοράρουμε τουλάχιστον μία φορά ακόμη».

Ερωτηθείς για τον διαιτητή Πέρεθ Λάθα τόνισε: «Έχω πει πως υπάρχει ένας κανονισμός για εμένα κι ένας για όλους τους άλλους. Η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Η καλύτερη... ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα!

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στην καλύτερη ενδεκάδα για το 2010 όπως την επέλεξαν οι επισκέπτες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Προεξάρχοντος φυσικά του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος προσφάτως κέρδισε την Χρυσή Μπάλα, σε αυτήν βρίσκονται έξι παίκτες των «μπλαουγκράνα». Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο.

Στη διαδικασία πήραν μέρος 400 χιλιάδες άτομα, με πέντε εκατομμύρια συνολικές ψήφους.

Αναλυτικά:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ

Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Μαϊκόν (Ίντερ)
Χεράρδ Πικέ (Μπαρτσελόνα)
Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα)
Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι)

ΜΕΣΟΙ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
Τσάβι Ερνάντεθ (Μπαρτσελόνα)
Γουέσλι Σνάιντερ (Ίντερ)
Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Νταβίντ Βίγια (Βαλένθια/Μπαρτσελόνα)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ζοζέ Μουρίνιο (Ίντερ/Ρεάλ Μαδρίτης)

Απέχει από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ ο Λ.Παπαδόπουλος

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αποφάσισε να απέχει από τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, εξαιτίας οικονομικής ασυνέπειας που υφίσταται στο πρόσωπο του.

«Είναι θέματα που θα έπρεπε, βάσει των δεσμεύσεων που παρασχέθηκαν, να είναι τακτοποιημένα από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο», αναφέρεται από τον εκ των εκπρόσωπων του παίκτη, Μηνά Τουκμενίδη.

Οι ιθύνοντες της ομάδας, από την άλλη, αναγνωρίζουν πως υφίσταται πρόβλημα, καταβάλλεται, εντούτοις, προσπάθεια να κρατηθούν, όπως επισημαίνεται, χαμηλοί τόνοι, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να μείνει προσηλωμένος στις απαιτητικές αγωνιστικές υποχρεώσεις του.

Κύπελλο Από τις «ζωγραφιές» Δεληκάρη - Κούδα στις αναμετρήσεις Ιμπαγάσα - Γκαρσία

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποφανθούν αν ο Ολυμπιακός του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη είναι καλύτερος από τον Ολυμπιακό της δεκαετίας του 1970, όπως και αν ο ΠΑΟΚ του κ. Θοδωρή Ζαγοράκη είναι ανώτερος του ΠΑΟΚ της προαναφερθείσας περιόδου. Η φετινή διπλή αναμέτρηση των δύο ομάδων (19/1 και 2/2) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι η 17η στην ιστορία του θεσμού. Η πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ο Θρύλος και ο Δικέφαλος του Βορρά, ήταν στις 9 Ιουνίου 1971 και μάλιστα κατευθείαν στον τελικό. Στις προηγούμενες 28 διοργανώσεις δεν έτυχε να διασταυρωθούν. Ο αγώνας διεξήχθη στο τότε στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», προτού δηλαδή κατεδαφιστεί και κατασκευαστεί στη θέση του το 2004 στο σημερινό γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Ηταν ένας αγώνας μιας άλλης... ασπρόμαυρης εποχής με πολύ ταλέντο και περίσσιο συναίσθημα. Το κόλπο με τις ελληνοποιήσεις των λατινοαμερικάνων... αστέρων δεν είχε ακόμη εφευρεθεί και το ποδόσφαιρο αν και ημιεπαγγελματικό ανάβλυζε ακόμη ρομαντισμό.
ΤΕΛΙΚΟΣ 1971 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 Στον ΠΑΟΚ το 1971 αγωνιζόταν ο «Μεγαλέξανδρος του ποδοσφαίρου» Γιώργος Κούδας και στον Ολυμπιακό ο βιρτουόζος αέρινος εξτρέμ Γιώργος Δεληκάρης. Αστέρες του διαμετρήματος και των δύο μπαλαδόρων που «ζωγράφιζαν» στα γήπεδα έκτοτε δεν ξανάβγαλαν οι εγχώριες αλάνες. Δίπλα στον Κούδα, αλλά και τον... βράχο Αρίσταρχο Φουντουκίδη, ξεκινούσαν τότε μια σπουδαία καριέρα οι Χρήστος Τερζανίδης, Σταύρος Σαράφης, Δημήτρης Παρίδης, Αχιλλέας Ασλανίδης, Γιάννης Γούναρης, κ.ά. Ολοι τους γέννημα-θρέμμα ΠΑΟΚκτσήδες «στρατολογημένοι» από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Μακεδονίας.
Ο Ολυμπιακός βρισκόταν τότε στη φάση της ανανέωσης. Ο Δεληκάρης δύο χρόνια πριν είχε αποκτηθεί σε ηλικία 18 ετών από τον Αργοναύτη. Από τους παλιούς συνέχισαν να αγωνίζονται οι Γιάννης Γκαϊτατζής και Νίκος Γιούτσος. Από τον Ολυμπιακό Βόλου είχε αποκτηθεί ο πολυσύνθετος χαφ-μπακ Τάκης Συνετόπουλος, ενώ ντεμπούτο στη διοργάνωση έκανε ο 19χρονος Πέτρος Καραβίτης. Οι μόνοι «ξένοι» που αγωνίστηκαν σε εκείνο τον τελικό ήταν οι Κύπριοι του Ολυμπιακού Κυριάκος Κουρέας (σέντερ μπάκ) και Πάμπος Παμπουλής (επιθετικός). Στον τελικό του 1971 νικητής αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός με 3-1 με σκόρερ τους Θανάση Αγγελή, Γιούτσο και Παμπουλή ενώ ο Σαράφης είχε μειώσει σε 2-1.
ΤΕΛΙΚΟΣ 1973 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0 Η επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης. Στις 17 Ιουνίου 1973 και πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε νικητής 1-0 με σκόρερ τον Αγγελή και διαιτητή τον Βέλγο Λορό. Ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε και τότε με αμιγώς ελληνική ενδεκάδα στην οποία είχαν προστεθεί ο αριστερός μπακ Κώστας Ιωσηφίδης και ο μέσος Κούλης Αποστολίδης. Με τον Ολυμπιακό αντίθετα είχαν αγωνισθεί τέσσερις ελληνοποιημένοι και ο εξ Αυστρίας αείμνηστος Δημήτρης Περσίδης. Την ερυθρόλευκη φανέλα σε εκείνον τον τελικό φόρεσαν οι διεθνείς Ουρουγουανοί Μίλτον Βιέρα (μέσος) και Χούλιο Λοσάντα (επιθετικός) _ «στην πάντα στην πάντα έρχεται ο Λοσάντα» τραγουδούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού _ και οι Γάλλοι Ρομέν Αργυρούδης και Υβ Τριαντάφυλλος.
ΤΕΛΙΚΟΣ 1974 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 4-3 (στα πέναλτι) Ο ΠΑΟΚ πήρε ρεβάνς στον τελικό του 1974 ο οποίος διεξήχθη στις 16 Ιουνίου στο στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ηταν ένας συναρπαστικός τελικός, ο οποίος στην κανονική του διάρκεια και την παράταση έληξε 2-2. Στην διαδικασία των πέναλτι από τον Ολυμπιακό αστόχησε ο Λευτέρης Πουπάκης (ήταν ο πρώτος έλληνας τερματοφύλακας που εκτελούσε πέναλτι) και ο Περσίδης. Από τον ΠΑΟΚ δεν ευστόχησε μόνο ο Κούδας και η ομάδα της Θεσσαλονίκης με τέρματα 4-3 στα πέναλτι πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της.
ΔΙΠΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 1992 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-2 και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0 Ο τέταρτος τελικός μεταξύ των δύο ομάδων ήταν διπλός. Στις 20 Μαίου 1992 στο γήπεδο της Τούμπας Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με γκολ των Γώργου Σκαρτάδου και Γιώτη Τσαλουχίδη. Μία εβδομάδα μετά (27/5/1992) ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» νικώντας 2-0 με γκολ του Σοβιετικού Γκενάντι Λιτόφτσενκο και του Τσαλουχίδη.
ΤΕΛΙΚΟΣ 2001 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 4-2 Για πέμπτη και τελευταία φορά ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αγωνίστηκαν σε τελικό το 2001 στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Δικέφαλος του Βορρά με προπονητή τον κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς ανώτερος σε όλα των Ερυθρολεύκων του κ. Τάκη Λεμονή κυριάρχησε κατά κράτος στον αγωνιστικό χώρο κατακτώντας το τρόπαιο με 4-2. Τα γκολ του ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Γιώτης Εγκωμίτης, Βασίλης Μπορμπόκης, Γ.Χ. Γεωργιάδης, Δημήτρης Ναλιτζής και για τον Ολυμπιακό οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Λάμπρος Χούτος.
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ 2009 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-0 και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-0 (στην παράταση) Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ για τελευταία φορά βρέθηκαν αντιμέτωποι στο Κύπελλο, πριν από δύο χρόνια στην προημιτελική φάση, όταν προπονητής του Ολυμπιακού ήταν και τότε ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε και του ΠΑΟΚ ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος. Ηταν δύο σκληρές αναμετρήσεις με κεντρικά πρόσωπα τον βραζιλιάνο φορ του Ολυμπιακού Ντιόγο και τον ουρουγουανό χαφ του Δικεφάλου Πάμπλο Γκαρσία οι οποίοι είχαν προηγούμενα από τις γροθιές που αντάλλαξαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Πορτογάλου Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Ολυμπιακός απάντησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ του Ντιόγο και στην παράταση ο Αγγλος Ματ Ντάρμπισαϊρ σημείωσε το δεύτερο γκολ που έστειλε τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση.
Ο Ουρουγουανός Πάμπλο Γκαρσία θα είναι παρών και στις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στις οποίες θα είναι μειοψηφία οι έλληνες ποδοσφαιριστές. Θα απουσιάζει όμως ο Ντιόγο ο οποίος κάνει... διακοπές στη Βραζιλία. Αν πάντως ο Γκαρσία θέλει προσωπικό αντίπαλο για να εκφράσει το πάθος του, υπάρχει ο Αργεντινός Αριέλ Ιμπαγάσα ο οποίος επίσης δεν «μασάει» στα δύσκολα. Μόνο που αν τύχει και παρακολουθούν τα ματς οι Κούδας και Δεληκάρης θα νοσταλγήσουν την εποχή που έπαιζαν ακόμη για τη φανέλα και στις εξέδρες είχαν να πουν μόνο καλά λόγια για τις ομάδες τους.

Ανακοίνωσε «πακέτο» Μελίσση, Αμπουμπακάρι!

Την απόκτηση του Μοχάμεντ Αμπουμακάρι και του Χρήστου Μελίσση ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης η Λάρισα. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν την καριέρα τους στη θεσσαλική ομάδα από την Τρίτη το βράδυ, όμως το μόνο που απέμενε ήταν να μεταβούν στην Λάρισα και να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψουν στα νέα τους συμβόλαια. «Ομάδα με ποιότητα και εμπειρία» χαρακτήρισε την ΑΕΛ ο Γκανέζος μέσος.

Η ανακοίνωση του Μελίσση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Χρήστου Μελίσση με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό, μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μελίσσης επιστρέφει στην ομάδα μας μετά από ένα εξάμηνο παρουσίας στην πορτογαλική Μαρίτιμο. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2009-10) ήταν από τα βασικά στελέχη της ΑΕΛ, καταγράφοντας συνολικά 29 επίσημες συμμετοχές και 1 γκολ
».

Η ανακοίνωση για τον Αμπουμπακάρι: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί. Ο Γκανέζος μέσος συμφώνησε μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, με την ομάδα μας να διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης της συνεργασίας για ακόμη δύο χρόνια.

Γεννημένος στις 15 Φεβρουαρίου 1986 στο Κουμάσι της Γκάνας ο Αμπουμπακαρί έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που μετακινήθηκε από τις Ακαδημίες της Φέγενορντ επί αφρικανικού εδάφους στην Ολλανδία για λογαριασμό της πρώτης ομάδας. Μετά από ενάμιση χρόνο στο Ρότερνταμ μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανσερραϊκού, με τη φανέλα του οποίου κατέγραψε δύο παραγωγικές σεζόν (2007-09). Ακολούθησε η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, ένα εξάμηνο δανεισμού στον Λεβαδειακό και επιστροφή στις Σέρρες για το πρώτο μισό της φετινής περιόδου
».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ ο Αμπουμπακαρί τόνισε:

«Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ομάδας που με πίστεψαν και με έφεραν στη Λάρισα. Δεν είχα κανέναν ενδοιασμό στην απόφασή μου. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα με ποιότητα και εμπειρία. Κανείς δεν πιστεύει ότι η ΑΕΛ αξίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και αν βοηθήσω την ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία. Η θέση της είναι στη Super League. Θεωρώ ότι με μια εβδομάδα προπόνησης σε κανονικούς ρυθμούς, θα είμαι έτοιμος. Με την υποστήριξη του κόσμου είμαι βέβαιος ότι μετά από 5 αγώνες θα έχει επιστρέψει τα χαμόγελο σε όλους μας».

«Παγώνει» του Τσεσνάουσκις

Η συμφωνία Άρη, Εργοτέλη για τον Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις φαινόταν να έχει επιτευχθεί, όμως η παραίτηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τους Θεσσαλονικείς φαίνεται πως θα «παγώσει» την επιστροφή του Λιθουανού στο Ηράκλειο. Πιο συγκεκριμένα ο Τσεσνάουσκις έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση του Εργοτέλη και πλέον το μόνο που απέμενε ήταν το οριστικό «οκ» του Άρη.

Ο Κούπερ ήταν δεδομένο πως δεν είχε στις πρώτες επιλογές του τον Λιθουανό χαφ, κάτι που μαρτυράνε και οι οκτώ συμμετοχές που είχε. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο 29χρονος άσος αποφάσισε να επιστρέψει στον Εργοτέλη. Πλέον φαίνεται πως θα «παγώσει» το θέμα για τις επόμενες ημέρες καθώς θα πρέπει να υπάρξει η τελική απόφαση από τον Άρη.

Στα αγωνιστικά η πρωινή προπόνηση της Τετάρτης αφιερώθηκε σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ το απόγευμα υπάρχει νέα προγραμματισμένη προπόνηση στις 17:00.

Ντέμης Νικολαΐδης: "Δεν κλέψαμε χρήματα"

Απαντήσεις έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης, σε όλους όσοι τον κατηγόρησαν μετά τη δημοσιοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Γιάννης Ξενάκης γράφει για τη "χαμένη τιμή" της Ένωσης.
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport-Fm και αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ από το 2004 έως το 2009.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Ντέμη Νικολαΐδη

"Είχα συνομιλήσει με τον Παππά πριν από 20 μέρες για το θέμα του λογιστή. Το σωστό είναι να μας φωνάξει η εταιρεία και να μας ρωτήσει. Δε μας έχει πάρει κανείς τηλέφωνο για να απαντήσουμε σε αυτό το διαχειριστικό έλεγχο. Ούτε από την ΠΑΕ ούτε από την BDO."

"Δεν υπάρχει παίκτης που να πληρώθηκε 650.000 και να μην ήρθε. Επειδή θυμάμαι στο ποδοσφαιρικό κομμάτι τα πάντα που έγιναν. Άρα αυτός ο παίκτης είναι ο Πελετιέρι. Η νομική υπηρεσία της ΑΕΚ είναι ο ίδιος άνθρωπος εδώ και 14 χρόνια. Μπορείς να τα πεις όλα προς τα έξω; Θέλαμε τον Πελετιέρι για ένα χρόνο και να έχουμε οψιόν. Τα καταφέραμε. Όλες οι μεταγραφές έχουν πολλούς εμπλεκόμενους και πολλές ιδιαιτερότητες. Τα ποσά σε μάνατζερ είναι τεράστια. Όλα τα γνωρίζουν οι μέτοχοι. Τα βγάζαμε τα στοιχεία. Όχι τα παραστατικά. Τα λεφτά πήγαν εκεί που έπρεπε. Δε βρίσκω το παραστατικό είπε η ετιαρεία και όχι δε βρίσκω το συμφωνητικό."
"Το πού πήγαν τα χρήματα της ΠΑΕ φαίνεται από τα χρήματα. Δε βρήκαν τα παραστατικά για όλες τις πληρωμές. Δε μας έδινε απόδειξη . Οι μεταγραφές από τη Λατινική Αμερική πληρώσαμε των μάνατζερ, εταιρείες."
"Για τα πάντα δεν μπορεί να πεις για τι έγινε αυτό και το άλλο. Υπάρχει έλεγχος που να λέει ότι τα λεφτά δεν πήγαν εδώ και πήγαν εκεί. Δεν μπορούσε να πάρει λεφτά η ομάδα του Μπλάνκο. Έπρεπε η ΠΑΕ να τοποθετηθεί και όχι να πετάξει ένα διαχειριστικό έλεγχο στον αέρα."
"Εξαφανίστηκαν τα βιβλία. Είναι τραγικό να λένε ότι δεν υπάρχουν τα βιβλία. Είναι λογικό να λειτουργεί μια ΠΑΕ χωρίς βιβλία."
"Κάποια πράγματα γινόντουσαν σε πιο φιλικό κλίμα."
"Δεν υπάρχει ούτε μία παρανομία. Θα πρέπει να βγάλω ανακοίνωση 20.000 λέξεις. Βγήκα να απαντήσω χωρίς να έχω προετοιμάσω κάτι."
"Οι παίκτες δεν υπογράφουν αν οι μανατζαρέοι δεν είναι ικανοποιημένοι." 
"Υπήρχε παραγγελία Ριβάλντο νομίζω 1,8. Τελευταία εβδομάδα πριν ξεκινήσει η σεζόν έφυγε και δεν μπορούσαμε να τα σταματήσουμε. Μας έμειναν στοκ."

"O Μπλάνκο είναι ο μανοαδικός παίκτης που πίεσα τον Φερέρ."

Ξέσπασε σε κλάματα ο Μπέκαμ

Ανείπωτη χαρά ήταν για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ η είδηση ότι η σύζυγός του Βικτώρια περιμένει το τέταρτο παιδί. Μάλιστα στο άκουσμα του νέου, ο άσος των γηπέδων δε μπόρεσε να συγκρατηθεί και ξέσπασε σε κλάματα!

Βλέπει Ντίκα

Στον Πανιώνιο έχει προταθεί ο Εμίλ Ντίκα της Κλουζ. Οι κυανέρυθροι θεωρούν ενδιαφέρουσα την περίπτωση και την εξετάζουν δίχως ωστόσο να καίγονται για τον 28χρονο Ρουμάνο. Ο Ντίκα συζητούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό με τη Λάρισα. Ωστόσο αποφάσισε να μην φορέσει τη φανέλα της ανησυχώντας για το μέλλον της στην Super League.

«Πάνω από όλα είναι ο Άρης»

Τους λόγους της απόφασής του να παραιτηθεί από την τεχνική ηγεσία του Άρη εξήγησε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος έβαλε πάνω από όλα το καλό της ομάδας. Αργεντινός προπονητής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Aris fm 92.8 και αρχικά τόνισε: «Το είχα πει και σε αρκετές συνεντεύξεις. Το βλέπαμε πως υπήρχε πρόβλημα δηλαδή ότι η ομάδα δεν είχε την ίδια απόδοση και στις δύο διοργανώσεις. Με αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα η πορεία να μην είναι αυτή που περιμέναμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους της αποχώρησής του λέγοντας: «Με γνώμονα το καλό της ομάδας πήρα τη συγκεκριμένη απόφαση. Πάνω από όλα είναι ο Αρης και όχι ο Κούπερ. Θέλω να στείλω τους χαιρετισμούς μου σε όλο τον κόσμο και μια θερμή αγκαλιά. Και ίσως κάπου στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε. Αυτά που ακούγονται πως με έδιωξε η διοίκηση είναι ψέματα.

Το σκέφτηκα πολύ καλά. Υπάρχουν αποφάσεις που πονάνε στη ζωή αλλά είναι απόφαση που πήρα εγώ μετά από πολλή σκέψη. Αυτή η απόφαση είναι για το καλό της ομάδας. Μην μπερδεύουμε τον κόσμο. Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Είμαι ευγνώμων σε όλον τον κόσμο για τη στήριξη σε όλους τους αγώνες».

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στο μέλλον: «Μακάρι να τα φέρει έτσι η ζωή ώστε στο μέλλον να μπορέσω ξανά να φορέσω την κίτρινη φόρμα. Θα το ξαναπώ. Η απόφαση μου θα βοηθήσει την ίδια την ομάδα, αρχής γενομένης από την Κυριακή, όπου υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Εργοτέλη».

Άραβες και στο μπάσκετ!

Οι Αραβες κάνουν τους δύσκολους στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, αλλά μην εκπλαγείτε αν ακούσετε μέσα στις επόμενες ημέρες θα ασχοληθούν σοβαρά με ένα άλλο άθλημα.
Άραβες και στο μπάσκετ!
Υπάρχει και άλλη μια μπάλα που τους ενδιαφέρει, χρώματος πορτοκαλί και δεν αποκλείεται σύντομα να προκύψουν νέα, που μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο την μπασκετική μας ζωή.

Το Κατάρ θέλει γίνει δύναμη στο Παγκόσμιο μπάσκετ και ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά του λέγεται υπερεθνική λίγκα. Οι ζάπλουτοι Αραβες είναι διατεθειμένοι να ρίξουν πολλά χρήματα στο άθλημα και θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρωτάθλημα που ετοιμάζουν ομάδες από την Ελλάδα, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Σερβία και άλλες χώρες με παράδοση στο μπάσκετ.

Θέλουν να δημιουργήσουν μια πανίσχυρη ομάδα που σε λίγα χρόνια θα πρωταγωνιστεί και θα κάνει το σπορ δημοφιλές σε όλη τη χώρα. Και δεν είναι ότι θα λάβουν μέρος στη λίγκα. Θέλουν να γίνουν σοφότεροι και θα κάνουν όλα όσα χρειάζονται.

Η παρουσία εκπροσώπου από το Κατάρ είναι άλλο ένα στοίχημα όσων οραματίζονται τη νέα λίγκα, αφού και το μπάσκετ θα μεγαλώσει σε μια πλούσια χώρα και οι Αραβες έχουν τα χρήματα για να επενδύσουν και να βοηθήσουν ολόκληρη τη λίγκα.

Μπορεί όλο αυτό που σας περιγράφουμε να μην παραπέμπει σε κάτι που βοηθάει άμεσα το ελληνικό μπάσκετ, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Γιατί η Ελλάδα θα έχει άμεση σχέση με το όλο εγχείρημα.

Ο ΠΑΟΚ «χτυπάει» διπλό με «τανκς»!

Τα ασπρόμαυρα «τανκς» κατεβαίνουν σήμερα στις 6 μμ στο Φάληρο και «ισοπεδώνουν» τον Ολυμπιακό, στον πρώτο αγώνα κυπέλλου, αν και υπάρχουν αρκετές ελλείψεις.
Ο Χάβος έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα ου θα παρατάξει σήμερα κατά του Ολυμπιακού, που μπορεί να είναι πρώτος στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμη δεν έχει πείσει κανέναν για τις δυνατότητές του.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παίξουν οι Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης.
Στη… φαρέτρα του προπονητή του «δικεφάλου» υπάρχουν οι Μουσλίμοβιτς, Αθανασιάδης, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμοι να μπουν και να σκοράρουν!
Δε φοβάται ο ΠΑΟΚ και όπως δηλώνει ο Ίβιτς σήμερα στο «Μ»: «Πάμε για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, αφού στόχος μας είναι να πάρουμε το κύπελλο»!
Το μόνο ανησυχητικό είναι η διαιτησία! Ο ρέφερι από την Αθήνα που ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα (Τριτσώνης) πρέπει να σταθεί στο ύψος του και ο παρατηρητής διαιτησίαςΠηγη Μετροσπορτ

Το πάθημα... μάθημα

Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους στη φετινή Ευρωλίγκα και να μη διακοπεί πρόωρα-όπως πέρυσι-η ευρωπαϊκή του πορεία μπαίνει απόψε (20:00, Novasports 3) ο Παναθηναϊκός στη μάχη του Top 16 αντιμετωπίζοντας στο Βίλνιους τη Λιέτουβος Ρίτας.

Κόντρα στον θεωρητικά ασθενέστερο αντίπαλο του ομίλου απαγορεύονται τα στραβοπατήματα, κάτι που γνωρίζουν καλά οι «πράσινοι». Έτσι θέλουν τη νίκη στην παγωμένη λιθουανική πόλη (η θερμοκρασία «ακροβατεί» στο μηδέν) για να «ζεσταθούν» πριν τα πιο δύσκολα τεστ με Κάχα Λαμποράλ και Ουνικάχα, που αναμετρώνται την Πέμπτη στη Μάλαγα στο άλλο ματς του ομίλου.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προβληματίζεται για τις απουσίες, αφού πέραν του Άλεξ Μάριτς, που δεν υπολογίζεται για ολόκληρη τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, εκτός μάχης για τον αποψινό αγώνα είναι και ο Ρομέιν Σάτο λόγω τραυματισμού. «Δεν κλαιγόμαστε για τα προβλήματα που έχουμε. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε το καλύτερο πρόσωπο που μπορούμε», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Λιέτουβος Ρίτας έχασε στη διάρκεια της διακοπής τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Τζέρι Τζόνσον που μετακόμισαν στην Τουρκία (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Γαλατάσαραϊ αντίστοιχα), συνεπώς τη μοναδική αξιόπιστη λύση για τη θέση «1» αποτελεί ο βραχύσωμος Καλίντ Ελ Αμίν (1,81μ.). Η λιθουανική ομάδα, ωστόσο, ενισχύθηκε με την απόκτηση του πολύπειρου φόργουορντ Σίμας Γιασάιτις, ενώ ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς (άλλοτε τεχνικός του Πανιωνίου) θα έχει για πρώτη φορά στη διάθεσή του τον Αμερικανό Ντάριλ Στρόμπερι (1,96μ.), που αποκτήθηκε μόλις χθες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Λουίτζι Λαμόνικα, ο Σλοβένος Σάσα Πουκλ και ο Ιταλός Τολγκά Σαχίν.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

5ος Όμιλος

Λιέτουβος Ρίτας-Παναθηναϊκός 20:00 (19/1)
Ουνικάχα Μάλαγα-Κάχα Λαμποράλ 21:45 (20/1)

6ος Όμιλος

Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:45 (20/1)
Λοτομάτικα Ρόμα-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 22:00 (20/1)

7ος Όμιλος

Εφές Πίλσεν-Σιένα 20:30 (19/1)
Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν 21:45 (19/1)

8ος Όμιλος

Βαλένθια-Ζαλγκίρις 21:45 (19/1)
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 21:45 (20/1)

Καντονά is back

Την επιστροφή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα αποφάσισε ο Ερίκ Καντονά, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του αθλητικού διευθυντή στη Νιου Γιορκ Κόσμος. Ο Γάλλος πρώην ποδοσφαιριστής, από το 1997 όταν και «κρέμασε» τα παπούτσια του, είχε εργαστεί μόνο ως παίκτης-προπονητής της γαλλικής ομάδας beach soccer.

«Είναι τιμή μου να ενσωματωθώ στη θρυλική Νιου Γιορκ Κόσμος. Είναι ένα υπέροχο και μεγαλόπνοο σχέδιο. Η ομάδα είναι αρκετά δυνατή, με μεγάλο παρελθόν. Είναι ένα μείγμα ποδοσφαίρου και τέχνης» δήλωσε κατά την παρουσίασή του ο Καντονά.

Αναφερόμενος μάλιστα στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει η αμερικανική ομάδα πρόσθεσε: «Θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω το σύλλογο να ξανακερδίσει την πρώτη θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους σε όλον τον κόσμο».

Ελεύθερος ο Καστίγιο

Την ελευθέρας του κατάφερε να εξασφαλίσει ο Νέρι Καστίγιο, σύμφωνα με τα μεξικανικά ΜΜΕ, από τη Σικάγο Φάιερ, κάτι που σημαίνει πως «άνοιξε» ο δρόμος για την απόκτησή του από τον Άρη. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου και ανήκει ο 26χρονος επιθετικός, αναμένεται να συναινέσει στον δανεισμό του στους «κίτρινους» μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Καστίγιο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη εντός των προσεχών ημερών για να υπογράψει συνεργασίας με τον Άρη.

Ίκερ, η Καρμπονέρο το ξέρει;

Ένα μικρό προβληματάκι ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Ίκερ Κασίγιας την επόμενη φορά που θα αντικρίσει τη Σάρα Καρμπονέρο. Με δηλώσεις της, που φιλοξενούνται στην «AS», η εκρηκτική Λουάνα Τσαμόρο αποκαλύπτει ότι… γουστάρει -ποδοσφαιρικά εννοείται- τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Αν και η ίδια είναι οπαδός της Ολίμπια Ασουνσιόν, κάτι έχει πάρει το αυτί της για τις ικανότητες του Ισπανού πορτιέρο εκεί στη μακρινή Παραγουάη.

Η Τσαμόρο προσθέτει ότι όνειρό της είναι να παρακολουθήσει από κοντά τον αγαπημένο της στο απόλυτο ντέρμπι μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

«Μεγαλύτερη ανάγκη το κύπελλο ο ΠΑΟΚ»

Τους λόγους για τους οποίους θα τα δώσει όλα ο ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ εξήγησε ο Κώστας Ορφανός, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρώην παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την απόλυση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ από τον Άρη.

Αναφερόμενος στην απόλυση Κούπερ: «Δεν θέλω να μπαίνω στα θέματα του Άρη, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης είναι χαρούμενος που υπάρχει ένας τόσο μεγάλος προπονητής να υπηρετεί μια τόσο μεγάλη ομάδα. Έκανε καλές εμφανίσεις και προκρίσεις με τον Κούπερ στον πάγκο του ο Άρης, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τέτοιου είδους εκπλήξεις. Τα προγράμματα και τα οργανογράμματα δεν μετράνε και τόσο πολύ».

«Μετά από κάθε αποτέλεσμα γίνεται πάντα συζήτηση για το ποιος φταίει και ποιος είναι το εξιλαστήριο θύμα, αλλά είναι λυπηρό να μηνμπορεί ένας προπονητής σαν τον Κούπερ να μην μπορεί να ολοκληρώσει το σχέδιό του» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο ΟΠΑΠ, τόνισε: «Μην κρυβόμαστε, ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό. Έχει απομακρυνθεί πολύ στην βαθμολογία από την κορυφή και του έχει μείνει μόνο αυτό ως στόχος. Ο Ολυμπιακός φυσικά και δεν θα το αφήσει. Είναι το φαβορί, λόγω αγωνιστικής κυρίως κατάσταση. Βέβαια μετά τη νίκη στο Βόλο έχουμε ανέβει αρκετά στον ψυχολογικό τομέα, αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι ικανοποιητικός λόγος για να νικήσουμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ωστόσο πως στην επόμενη φάση θα περιμένει ή ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ. Ελπίζω να γίνουν δύο ντέρμπι που θα τα χαρεί ο κόσμος».

Κλείνοντας υπογράμμισε για τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου: «Ο Σάκης Τσιώλης κάνει εξαιρετική δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου. Αξίζει να αναφερθεί ότι κόντρα στον ΠΑΟΚ, έπαιζε χωρίς Ούμπιντες και Αλβάρες και παρά το γεγονός αυτό έδειξε αυτό το πρόσωπο απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο έπαιξε πολύ ωραία, αλλά με 2-0 πίσω σκορ δεν έχεις την ψυχολογία να ανατρέψεις την κατάσταση».

Διχάζει ο «Εσταυρωμένος Μπέκαμ»!

Ένας πίνακας ύψους περίπου 2 μέτρων διχάζει κοινό και κριτικούς στην Αγγλία. Το έργο αναπαριστά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ως Χριστό πάνω στο σταυρό και εκτίθεται σε γκαλερί του Κεντ, προκαλώντας αντιδράσεις κυρίως στην τοπική κοινωνία.

Παρά τις ενστάσεις ότι έχει προσβλητικό για τους χριστιανούς περιεχόμενο, οι Αρχές δεν υποχώρησαν στην απαίτηση να αποσυρθεί.

Πρόκειται για αντίγραφο ενός πίνακα του καλλιτέχνη Τζόνι Κότερ (το αυθεντικό βρίσκεται στην προσωπική συλλογή του Μπόι Τζορτζ), όπου εκτός από τον Μπέκαμ ως Ιησού, μπορεί κανείς να διακρίνει ένα δολάριο σε χαρτονόμισμα και κάτω από τα πόδια του Μπεκς που αιμορραγούν, δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Το ένα είναι το παλιό «Ζιλ Ριμέ» και το άλλο το σύγχρονο, αυτό που δίνεται ακόμη και σήμερα.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε πως εμπνεύστηκε για το έργο όταν πληροφορήθηκε ότι ο Άγγλος ποδοσφαιριστής είναι πιο δημοφιλής από τον Ιησού Χριστό και έφτιαξε τον πίνακα που από τα Χριστούγεννα