Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ντέμης Νικολαΐδης: "Δεν κλέψαμε χρήματα"

Απαντήσεις έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης, σε όλους όσοι τον κατηγόρησαν μετά τη δημοσιοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο Γιάννης Ξενάκης γράφει για τη "χαμένη τιμή" της Ένωσης.
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sport-Fm και αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ από το 2004 έως το 2009.

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Ντέμη Νικολαΐδη

"Είχα συνομιλήσει με τον Παππά πριν από 20 μέρες για το θέμα του λογιστή. Το σωστό είναι να μας φωνάξει η εταιρεία και να μας ρωτήσει. Δε μας έχει πάρει κανείς τηλέφωνο για να απαντήσουμε σε αυτό το διαχειριστικό έλεγχο. Ούτε από την ΠΑΕ ούτε από την BDO."

"Δεν υπάρχει παίκτης που να πληρώθηκε 650.000 και να μην ήρθε. Επειδή θυμάμαι στο ποδοσφαιρικό κομμάτι τα πάντα που έγιναν. Άρα αυτός ο παίκτης είναι ο Πελετιέρι. Η νομική υπηρεσία της ΑΕΚ είναι ο ίδιος άνθρωπος εδώ και 14 χρόνια. Μπορείς να τα πεις όλα προς τα έξω; Θέλαμε τον Πελετιέρι για ένα χρόνο και να έχουμε οψιόν. Τα καταφέραμε. Όλες οι μεταγραφές έχουν πολλούς εμπλεκόμενους και πολλές ιδιαιτερότητες. Τα ποσά σε μάνατζερ είναι τεράστια. Όλα τα γνωρίζουν οι μέτοχοι. Τα βγάζαμε τα στοιχεία. Όχι τα παραστατικά. Τα λεφτά πήγαν εκεί που έπρεπε. Δε βρίσκω το παραστατικό είπε η ετιαρεία και όχι δε βρίσκω το συμφωνητικό."
"Το πού πήγαν τα χρήματα της ΠΑΕ φαίνεται από τα χρήματα. Δε βρήκαν τα παραστατικά για όλες τις πληρωμές. Δε μας έδινε απόδειξη . Οι μεταγραφές από τη Λατινική Αμερική πληρώσαμε των μάνατζερ, εταιρείες."
"Για τα πάντα δεν μπορεί να πεις για τι έγινε αυτό και το άλλο. Υπάρχει έλεγχος που να λέει ότι τα λεφτά δεν πήγαν εδώ και πήγαν εκεί. Δεν μπορούσε να πάρει λεφτά η ομάδα του Μπλάνκο. Έπρεπε η ΠΑΕ να τοποθετηθεί και όχι να πετάξει ένα διαχειριστικό έλεγχο στον αέρα."
"Εξαφανίστηκαν τα βιβλία. Είναι τραγικό να λένε ότι δεν υπάρχουν τα βιβλία. Είναι λογικό να λειτουργεί μια ΠΑΕ χωρίς βιβλία."
"Κάποια πράγματα γινόντουσαν σε πιο φιλικό κλίμα."
"Δεν υπάρχει ούτε μία παρανομία. Θα πρέπει να βγάλω ανακοίνωση 20.000 λέξεις. Βγήκα να απαντήσω χωρίς να έχω προετοιμάσω κάτι."
"Οι παίκτες δεν υπογράφουν αν οι μανατζαρέοι δεν είναι ικανοποιημένοι." 
"Υπήρχε παραγγελία Ριβάλντο νομίζω 1,8. Τελευταία εβδομάδα πριν ξεκινήσει η σεζόν έφυγε και δεν μπορούσαμε να τα σταματήσουμε. Μας έμειναν στοκ."

"O Μπλάνκο είναι ο μανοαδικός παίκτης που πίεσα τον Φερέρ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: