Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

O (αγγλικός) γρίφος του Ντιέγκο Μαραντόνα

Η περίοδος... πένθους τελείωσε για τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως δήλωσε ο ίδιος. Σχεδόν έξι μήνες μετά τον αποκλεισμό-συντριβή της Εθνικής Αργεντινής από τη Γερμανία (0-4) στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2010, αποτέλεσμα που ήταν και ο επίλογος της θητείας του 51χρονου προπονητή στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του (στη θέση του ανέλαβε ο συμπαίκτης του στην Εθνική το 1986 και το 1990 Σέρτζιο Μπατίστα), ο «Ντιεγκίτο» δήλωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει στην Ευρώπη ενισχύοντας τις φήμες που τον θέλουν να αναλαμβάνει χρέη προπονητή σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και δη της Μπλάκμπερν.

«Με είχε πειράξει ο αποκλεισμός.Οι κόρες μου έκαναν τα πάντα για να νιώσω καλύτερα, ωστόσο ούτε τα γενέθλιά μου δεν μπόρεσα να γιορτάσω» παραδέχτηκε ο Μαραντόνα και συμπλήρωσε: «Τώρα όμως είμαι περίφημα. Θα πάω στην Ισπανία να δω τον εγγονό μου και έπειτα στην Αγγλία για κάποιες υποχρεώσεις».
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λα Πλάτα της Αργεντινής, ο άλλοτε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη υπογράμμισε ότι «δεν είμαι απελπισμένος ούτε σε απόγνωση. Εχω μια πρόταση και θα μιλήσω από κοντά με αυτούς που μου την έκαναν. Αν με πείσουν θα δουλέψω άμεσα. Αν όχι, θα περιμένω λίγο, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα προπονήσω και πάλι μια ομάδα».
Το γεγονός ότι ξαναβρήκε το... κέφι του αποδεικνύεται από τη δήλωσή του για την απονομή της «Χρυσής Μπάλας» στον Λιονέλ Μέσι: «Σαφώς και την αξίζει γιατί είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Και το ευχάριστο είναι ότι τον συγκρίνουν με εμένα και αφήνουν εκτός συζήτησης τον Πελέ».
Παράλληλα αναφερόμενος στον Τσάβι και τον Αντρές Ινιέστα σημείωσε ότι «αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και είναι εξαιρετικοί παίκτες τους οποίους θα ήθελα στην ομάδα μου, ωστόσο ο Μέσι είναι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: