Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Εύκολο βράδυ για Σίτι

Την πρόκριση στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας πανηγύρισε η Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας εντός έδρας της Λέστερ με σκορ 4-2. Ο Κάρλος Τέβες με πολύ καλή απόδοση παρά το χαμένο του πέναλτι οδήγησε την ομάδα του στην επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Νοτς Κάουντι.

Ο Αγώνας

Με διάθεση για γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες και το έδειξαν από νωρίς. Οι τερματοφύλακες ανέλαβαν γρήγορα δράση και αφού κράτησαν ανέπαφες τις εστίες τους στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, στη συνέχεια μίλησαν οι επιθετικοί.

Ο Τέβες σε φόρμα τον τελευταίο καιρό έκανε αυτό που φημίζεται. Ατομική προσπάθεια, άδειασε όποιον βρήκε μπροστά του και αφού πήρε και μια μικρή κόντρα, έφτασε στη μεγάλη περιοχή. Εκεί με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Τρία λεπτά όμως αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντάιερ από τον Βιεϊρά και δεν σπατάλησαν την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν. Ο Γκάλαχερ εκτέλεσε ψύχραιμα διαμορφώνοντας άμεσα το 1-1.

Η Λέστερ ανέβασε κάπως το ρυθμό της, προσπάθησε να βγει μπροστά και προς στιγμή κατάφερε να περιορίσει κάπως τις επιθετικές εξάρσεις των «πολιτών». Ένα δίλεπτο όμως ήταν αρκετό για την ποιότητα των γηπεδούχων να τελειώσουν τον αγώνα.

Στο 37’ μια υπέροχη εναλλαγή της μπάλας μέσα στην περιοχή από Τέβεζ και Τζόνσον έβγαλε τον Σίλβα τετ-α-τετ με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Γουίλ να αποκρούει. Η μπάλα όμως κατέληξε πλάγια στον αμαρκάριστο Βιεϊρά που με εύκολη κοντινή προβολή σε κενή εστία έκανε το 2-1.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Σίλβα με μία εκπληκτική ασίστ ανάμεσα από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Λέστερ, τροφοδότησε τον Τζόνσον που βγήκε μόνος του απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρο και έκανε το 3-1, ωθώντας το κοινό σε νέα πανηγύρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι μπήκε στο γήπεδο με τον αέρα του νικητή και γυρνώντας όμορφα την μπάλα είχε την κατοχή και έβγαινε σταδιακά στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 57’ μάλιστα οι «πολίτες» θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ και να κλειδώσουν το ματς, όταν ο Τέβες ανατράπηκε από τον Χομπς με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Ο Αργεντινός επιθετικός όμως σούταρε στο κέντρο της εστίας δίνοντας την ευκαιρία στον Γουίλ να αποκρούσει κρατώντας το 3-1 και τις όποιες ελπίδες για τους συμπαίκτες του.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έλεγε με τίποτα να βάλει ένα τέταρτο γκολ και έτσι είπε η Λέστερ να σκοράρει αυτή στο 83’ και να βάλει φωτιά στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Ντάιερ βγήκε μόνος του ταχύτατα στην πλάτη της άμυνα και δεν αστόχησε απέναντι από τον Χαρτ κάνοντας το 3-2.

Το γκολ αυτό λειτούργησε σαν καμπανάκι για τους γηπεδούχους που άρχισαν να μαρκάρουν μανιασμένα για να μην μπουν σε μπελάδες παράτασης. Τη λύση τελικά έδωσε ο Κολάροφ με δυνατό γωνιακό σουτ έξω από την περιοχή διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.


Συνθέσεις Ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κολάροφ, Κομπανί, Λέσκοτ, Ζαμπαλέτα, Γ.Τουρέ, Βιεϊρά, Μίλνερ, Α.Τζόνσον, Σίλβα, Τέβεζ

Λέστερ: Γουίλ, Νότον, Μπαμπα, Χομπς, Μπέρνερ, Γουέλενς, Αμπε, Κινγκ, Ντάιερ, Γκάλαγκερ, Χάουαρντ

Δεν υπάρχουν σχόλια: