Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Θα λύσουν τις διαφορές τους στην Τούμπα

Το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια ανέτρεψε το προβάδισμα του Ολυμπιακού (1-1) ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας (02/02, 18:00). Έσπασαν τα δοκάρια οι "ερυθρόλευκοι".
Από αλλού ίσως να το περίμενε ο Μάκης Χάβος (ο οποίος αποβλήθηκε στο 23') και από αλλού του ήρθε. Εχοντας καλά κλεισμένους τον Πάντελιτς και τον Μιραλάς, ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε μόνο από τον Μοντέστο, ο οποίος έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 32ο λεπτό και σκόραρε το μοναδικό γκολ που έκρινε το πρώτο μέρος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.
Κατά τα λοιπά, το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Ολυμπιακός μπήκε με ένταση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχασε τον αποπροσανατολισμό του όταν το ματς διεκόπη για 2-3 λεπτά λόγω των φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ανασυνταχθεί και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Κύριος εκφραστής των προσπαθειών του δικεφάλου ήταν ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος απείλησε στο 25ο λεπτό, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Γκαρσία (ηγέτης των γηπεδούχων στη μεσαία γραμμή) θέλησε να βάλει ένα θαυμάσιο γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Ολυμπιακός σώθηκε από το δοκάρι και τον Νικοπολίδη.
Από κει και πέρα, το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου αναλώθηκε στα σκληρά φάουλ, στις πολλές διακοπές (που ουσιαστικά ευνοούσαν τον δικέφαλο) και τις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή, ο οποίος είναι αλήθεια πως χαρίστηκε κάρτες σε πολλές περιπτώσεις με αποτέλεσμα να προσπαθεί τις περισσότερες φορές να χωρίσει τους παίκτες των δύο ομάδων που ήταν έτοιμοι να διαπληκτιστούν.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα οδηγηθούν για την ανάπαυλα με το 0-0, ο Μοντέστο βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με κεφαλιά (η μπάλα κόντραρε στον Τσουκαλά) και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.
Στο δεύτερο μέρος η φαινομενική κατοχή που είχε ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά δεν του έδωσε τίποτα περισσότερο πέραν του χρόνου. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ανέβηκε μετά το 50' και έχασε σημαντικές ευκαιρίες -με κορυφαίες αυτές των Μιραλάς και Πάντελιτς- για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.
Οσο περνούσε ο χρόνος ο Δικέφαλος άρχισε σιγά-σιγά να ρισκάρει (οι αλλαγές τον έκαναν ακόμα πιο επιθετικό) και σε συνδυασμό με την λανθασμένη κίνηση του Βαλβέρδε να βγάλει τον Ριέρα, έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους και πάνω από όλα θάρρος για να κάνουν το 1-1.
Αυτό ήρθε στο 83ο λεπτό από την αδράνεια του Νικοπολίδη, ο οποίος στάθηκε σαν άγαλμα κοιτάζοντας τον Βιεϊρίνια να πλασάρει εύστοχα και να ανατρέπει το προβάδισμα του Ολυμπιακού. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, είχε εκπληκτική χαμένη ευκαιρία στο διπλό δοκάρι των Ζαϊρί και Τοροσίδη! Σύνολο τέσσερα, αλλά η ιστορία έγραψε 1-1.
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μπράβο (84' Ζαϊρί), Ρόμενταλ (72' Φετφατζίδης), Ιμπαγάσα, Μοδέστο, Ριέρα (64' Χολέμπας), Μιραλάς, Πάντελιτς.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Ίβιτς (75' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (82' Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης.
Διαιτητής: Τριτσώνης
Κίτρινες: Τοροσίδης - Φωτάκης, Xαλκιάς, Κοντρέρας, Βιεϊρίνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: