Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Έκλεισε και Λαμπρόπουλο!!

Ο 24χρονος μέσος Ανδρέας Λαμπρόπουλος αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του ΟΦΗ.
Έκλεισε και Λαμπρόπουλο
Ο παίκτης βρισκόταν στην Αγγλία όπου δοκιμαζόταν από ομάδες του νησιού και ήρθε κατευθείαν στο Ηράκλειο από το Λονδίνο με τις δύο πλευρές να έχουν συμφωνήσει σε όλα. Ο πρώην μέσος της Κέρκυρας τα έχει βρει σε όλα με τον ΟΦΗ και αναμένεται να αποτελέσει την μια από τις δύο προσθήκες στην μεσαία γραμμή της ομάδας που περιμένει και τον Γιώργο Καραγκούνη.
Στην Κέρκυρα βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2009 όπου μέτρησε σε 3 χρόνια 56 συμμετοχές πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις ενώ πέρυσι αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού που ωστόσο αποτελεί παρελθόν για τον ίδιο, όπως τονίζουν παίκτης και ομάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Θύελλα Πατρών ενώ σε ηλικία 19 χρονών μετακόμισε στην Λάρισα.
Πηγή: gentikoule.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι. Δεν τα πήγαμε καλά χθες αφού είχαμε ¼ επιλογές. Στο Ισπανικό Ελ κλάσσικο δεν περίμενα την Ρεάλ να μπει με τόσο πάθος και δύναμη, ενώ και η Μπαρτσελόνα πέρα από τα λάθη, δεν μπόρεσε να κάνει το παιχνίδι της χάνοντας δίκαια με 2-1.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε τους επαναληπτικούς για τα play-off του Europa League. Είναι πάρα πολλοί αγώνες με ποσοστά που δεν με ικανοποιούν γι’αυτό και θα πάω σε παιχνίδι με τα γκολ. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει μέσα στην Αυστρία, αφού έδειξε καλύτερη εικόνα από την Ραπίντ, πιστεύω ότι θα παίξει αντεπιθέσεις προσέχοντας περισσότερο τα μετόπισθεν οπότε θα πάω στο X2. Τώρα πιστεύω ότι στο ματς Άλκμααρ-Ανζί (1-0 οι Ρώσοι) θα δούμε εκατέρωθεν γκολ, οι Ολλανδοί στην έδρα τους παίζουν επιθετικά, ενώ η Ανζί με τους Ετό και Τραορέ στην επίθεση θα βρουν ανοιχτούς διαδρόμους για να σκοράρουν. Στο ματς Μέταλιστ-Ντιναμό Βουκουρεστίου (2-0 οι Ουκρανοί), πιστευώ ότι οι Ρουμάνοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οι Ουκρανοί εντός παίζουν πολύ επιθετικά οπότε θα πάω στο over. Σε άλλο ματς Κλαμπ Μπριζ-Ντέμπρετσεν, οι Βέλγοι έχουν το προβάδισμα (3-0), οι Ούγγροι δεν έχουν τίποτα να χάσουν οπότε θα πάω και εδώ με το over. Στο ματς Παρτιζάν-Τρομσό (3-2 οι Νορβηγοί) το σκορ του πρώτου αγώνα τα λέει όλα θα πάμε με το over, δεν πιστεύω ότι οι Νορβηγοί θα παίξουν κλειστά. Τέλος στο ματς Σπόρτινγκ Λις.-Χόρσενς (1-1) οι Δανοί είναι «φωτιά» στις αντεπιθέσεις, οι Πορτογάλοι στην έδρα τους δεν αστειεύονται οπότε θα πάμε και εδώ με το over!    

   
Avanti να δούμε τι έχουμε (σε ελεύθερη επιλογή):
1Η ΤΡΙΑΔΑ:
ΑΛΚΜΑΑΡ-ΑΝΖΙ ΜΑΧΑΤΣΚΑΛΑ   G/G (1,83)
ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ  OVER(2.5) (1.75)
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ  OVER(2.5) (1.80)

2Η ΤΡΙΑΔΑ:
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.-ΧΟΡΣΕΝΣ  OVER(2,5) (1,70)
ΠΑΡΤΙΖΑΝ-ΤΡΟΜΣΟ  OVER(2.5) (1,80)
ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΠΑΟΚ  Χ2 (1,55)



Οι αποδόσεις είναι της Goalbet.com (στη εικόνα Megan Rossee)


Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!

Ψωμιάδης: «Μοναδική ελπίδα ο Γκαγκάτσης»

Ο Διονύσης Ψωμιάδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το λόγο της απόσυρσης της υποψηφιότητας από την προεδρία της ΕΠΟ.

Για το λόγο της απόσυρσης:

«Κανένα από τα κόμματα δεν έβγαλε ανακοίνωση κάτι που δεν είναι ούτε υπέρ μου αλλά ούτε και κατά μου, φάνηκε ότι τους ζόρισα πολύ. Δεν υπήρχε βοήθεια από πουθενά και δεν τραβούσε για πολλούς και διάφορους λόγους. Εγώ δεν είχα ούτε την υποστήριξη αλλά ούτε την προστασία. Αφοσίωσα όλη μου τη ζωή στο ποδόσφαιρο και ακούς από ανθρώπους να λένε διάφορα για σένα και να τα ακούνε και τα παιδιά μου.

Εγώ τα έβαλα κάτω και είπα ότι έχω τις περισσότερες επαφές από όλους. Στην ΕΠΟ όμως ψηφίζουν 57 εκλεκτοί και όταν αυτοί έχουν εδώ και ένα-δύο χρόνια ήδη αποφασίσει ποιον θα βγάλουν, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι».

Για την απόφασή του να στηρίξει τον Γκαγκάτση:

«Εγώ έχω χαμένο έδαφος και σκέφτηκα να αποσυρθώ και αποφάσισα να στηρίξω τον Γκαγκάτση. Έβαλα στη ζυγαριά τον Γκαγκάτση και τον Ολυμπιακό και επέλεξα τον Γκαγκάτση. Εγώ τον κατηγορούσα 15 χρόνια αλλά σκέφτηκα ότι είναι η μόνη ελπίδα, γιατί να μην τον υποστηρίξω; Δεν θα μπει μόνο ο Γραμένος, θα μπούνε και άλλα παιδιά που θα κάνουν ένα δυναμικό σύνολο. Αυτοί είναι η ελπίδα δεν υπάρχει άλλος».

Για το ότι κανείς δεν του λέει τι θα έπρεπε να κάνει και πως η μόνη λύση είναι ο Γκαγκάτσης:

«Όλοι μου λένε ότι κάνω κολοτούμπες κανείς όμως δεν μου λέει τι πρέπει να κάνω. Να αφήσω το πράμα να προχωρήσει έτσι; Να μην στηρίξω κανέναν; Η ένωση που θα πάει; Υπάρχει μια υποχρέωση τι θα τι κάνουμε.

Δεν αισθάνομαι άνετα, έκανα μια επιλογή χωρίς να ξέρω αν είναι καλή ή κακή. Θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή, αν βγει ο Γκαγκάτσης θα ασχοληθώ και εγώ. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Βλέπετε τι γίνεται με τις ανακοινώσεις του Ολυμπιακό και του Παναθηναϊκού εμείς δεν θέλουμε να κάνουν κουμάντο αυτές οι ομάδες. Εμείς είμαστε με την περιφέρεια και με αυτήν θα ασχοληθούμε».



πηγή: metrosport.gr
 

Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν με Σκότσικ...!!

Μια έκπληξη περίμενε σήμερα τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, στο καθιερωμένο γεύμα με τους εκπροσώπους της γηπεδούχου ομάδας. Καλεσμένος στο τραπέζι, ήταν ένας κοινός γνωστός…Ο Βάλτερ Σκότσικ, ο προπονητής, που οδήγησε τον Δικέφαλο στο τελευταίο του πρωτάθλημα τη σεζόν 1984-85 ήταν παρών στο γεύμα, ως καλεσμένος της Ραπίντ Βιέννης!
Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν με Σκότσικ...
Ο Σκότσικ χάρηκε πάρα πολύ, που μετά από τόσα χρόνια αντάμωσε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ και μάλιστα ενθουσιάστηκε όταν έμαθε ότι καθήκοντα γενικού αρχηγού στην σημερινή ομάδα, εκτελεί ο Κώστας Ιωσηφίδης.
Ήταν ο αρχηγός του ΠΑΟΚ επί Σκότσικ, στο τελευταίο πρωτάθλημα και όπως έλεγε ο πρώην προπονητής του Δικεφάλου, αγωνιά να τον δει σήμερα το βράδυ στο γήπεδο για να θυμηθούν τα παλιά.
Ο Σκότσικ έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ και είπε ότι είναι μια ομάδα, την οποία πάντα έχει στο μυαλό του και του προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα. Δεν έκρυψε, πάντως, πως η καρδιά του χτυπά για την Ραπίντ, στην οποία πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής του ζωής.
Πηγή: paok24.com

Τι ζήτησε ο Χάρις!!

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει από την πλευρά του Κιθ Χάρις και του Δημήτρη Βιντιάδη ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων της ΠΑΕ. Οι φάκελοι που παρέδωσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στους υποψήφιους επενδυτές «ξεσκονίζονται» τις τελευταίες μέρες στο Λονδίνο και τόσο οι ενδείξεις, όσο και οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να «τρέξουν» οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Τι ζήτησε ο Χάρις
Μάλιστα, όσο περνούν οι μέρες, η αισιοδοξία στις τάξεις της ΑΕΚ αυξάνεται...Σημερινό δημοσίευμα της «Ώρας των Σπορ» αποκάλυψε ότι η πλευρά των υποψήφιων επενδυτών για την ΠΑΕ ΑΕΚ, ήρθε σε επικοινωνία χθες με τη διοίκηση και της ζήτησε κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, πέραν αυτόν που παρέλαβε προ ημερών. Το σημαντικό της υπόθεσης είναι το είδος των στοιχείων που ζητήθηκαν. Διότι οι διευκρινήσεις που θέλησαν να πάρουν ο Κιθ Χάρις και οι συνεργάτες του (τον έλεγχο τον έχει αναλάβει το επιτελείο της Seymour Pierce)αποτελούν ένδειξη πώς έχουν προχωρήσει αρκετά τη διαδικασία του ελέγχου τους.
Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ ΑΕΚ παρέδωσε στους υποψήφιους επενδυτές φακέλους που περιείχαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία της ΠΑΕ, όσον αφορά το οικονομικό, το εμπορικό, το ποδοσφαιρικό και το γηπεδικό κομμάτι, καθώς και αυτό των Ακαδημιών. Σε ότι αφορά στα οικονομικά, αποστάλθηκαν οι χρήσεις των τριών τελευταίων ετών, καθώς και όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις και τις υποχρεώσεις προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του aek365, oι διευκρινήσεις που ζητήθηκαν (μέσω e-mail από την πλευρά του Βιντιάδη για λογαριασμό του Χάρις) αφορούσαν το ισοζύγιο της φετινής σεζόν και συγκεκριμένα κάποιες παραμέτρους που αφορούν τη διαμόρφωση των εσόδων και των εξόδων της ΠΑΕ.
Την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι της ΠΑΕ έχουν κινητοποιηθεί για να δώσουν όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις, άνθρωποι που ξέρουν καλά την υπόθεση και τις λεπτομέρειες του deal παρουσιάζονται αισιόδοξοι τόσο για την ταχύτητα με την οποία θα προχωρήσουν οι διαδικασίες, όσο και για την τελική έκβαση της υπόθεσης. Μάλιστα, τονίζουν ότι οι πιθανότητες που δίνουν για θετική κατάληξη είναι μεγαλύτερες από αυτές που έδιναν πριν από λίγο καιρό.
Πηγή: aek365.com

Προτάθηκε, αλλά απορρίφθηκε!!

Ο διεθνής Αλβανός επιθετικός Χαμντί Σαλίχι προτάθηκε στον Αρη, η περίπτωσή του εξετάστηκε αλλά απορρίφθηκε και οι "κιτρινοι" συνεχίζουν να ψάχνουν φορ.
Προτάθηκε, αλλά απορρίφθηκε
Τον παίκτη που θα ενισχύσει την επιθετική του γραμμή εξακολουθεί να αναζητά ο ΑΡΗΣ. Οι "κίτρινοι" δέχονται πολλές προτάσεις και εξετάζουν τις περιπτώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών. Μία από τις προτάσεις που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ ήταν αυτή του διεθνή Αλβανού, Χαμντί Σαλίχι, ο οποίος αγωνίζεται με τη φανέλα της DC United στο αμερικανό πρωτάθλημα.
Η περίπτωση του Αλβανού επιθετικού ωστόσο απορρίφθηκε και οι άνθρωποι του ΑΡΗ συνεχίζουν το ψάξιμο για την ενδυνάμωση της γραμμής κρούσης στην οποία αναμφίβολα η ομάδα "πονάει".
Ο 28χρονος Σαλίχι είχε περάσει τη σεζόν 2004-2005 από τον Πανιώνιο αλλά αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια. Στο αμερικανικό MLS αγωνίζεται από τον Φεβρουάριο, ενώ έχει 38 συμμετοχές και εννιά γκολ με τη φανέλα της εθνικής Αλβανίας.
Πηγή: allaboutaris.com

Στον ΟΦΗ ο Ιωαννίδης!!

Ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Ιωαννίδης που θα βρίσκεται το απόγευμα στο Ηράκλειο και μέσα στην ημέρα θα υπογράψει το συμβόλαιο του για τα επόμενα δύο χρόνια.
Στον ΟΦΗ ο Ιωαννίδης!
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται στο Ηράκλειο στις 5.30 το απόγευμα και θα μεταβεί αμέσως στο «Βαρδινογιάννειο» προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του και εφόσον πάνε όλα καλά, να κάνει και την πρώτη του προπόνηση. Μάλιστα, ο Ιωαννίδης θα είναι και στην διάθεση του Αναστόπουλου για το παιχνίδι με τον Άρη καθώς ήδη έχει εκδοθεί το δελτίο του.
Η μεταγραφή του διεθνούς μπακ είχε οριστικοποιηθεί από το βράδυ της Τρίτης όταν συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Μάνθο Πουλινάκη. Στην συνέχεια και αφού συζήτησαν, ο Ιωαννίδης συνομίλησε και με το Νίκο Μαχλά που του ανέλυσε όλα όσα τον ενδιέφεραν για να έρθει στον ΟΦΗ.
Χθες το μεσημέρι, αναχώρησε για την Αθήνα ο υπάλληλος της ΠΑΕ Αντώνης Χρονάκης που μετέβη στην συνέχεια στα γραφεία της ΕΠΟ παίρνοντας το δελτίο του ποδοσφαιριστή που πλέον είναι διαθέσιμος.
Πηγή: gentikoule.gr

Πρόστιμα σε τρεις, αναβολή για "αιώνιους"!

Οι πρώτες "καμπάνες" της σεζόν είναι γεγονός, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας επέβαλε πρόστιμα σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, ενώ οι υποθέσεις Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αναβλήθηκαν.
Πρόστιμα σε τρεις, αναβολή για "αιώνιους"
Αναλυτικά :
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.
Β) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων ευρώ.
Γ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.
* Οι υποθέσεις ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ αναβλήθηκαν.

Ψάχνει την... βόμβα με Καφέ!!

Για την απόκτηση του Παντελή Καφέ κινείται τις τελευταίες ώρες ο Λεβαδειακός, που θέλει να κάνει το... μπαμ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.
Ψάχνει την... βόμβα με Καφέ!
Ο πρώην άσος της ΑΕΚ αν και βρέθηκε πολύ κοντά στην Ρέιντζερς προ ημερών, τελικά δεν τα βρήκε με τους Σκωτσέζους και έτσι παραμένει χωρίς ομάδα στα τέλη Αυγούστου. Ο 34χρονος μέσος εκτός βρίσκεται σε επαφή με αρκετές ομάδες από την Ελλάδα, ωστόσο αυτή που έχει ένα μικρό προβάδισμα φαίνεται πως είναι ο Λεβαδειακός.

Οι Βοιωτοί “ψήνουν” τον Καφέ εδώ και αρκετές ημέρες και δεν αποκλείεται τελικά να τον πείσουν να φορέσει την φανέλα της ομάδας. Εξελίξεις θα έχουμε πολύ σύντομα...

πηγή: sportdog.gr   

Νίκη ψυχολογίας με πάθος και ρυθμό!!

Η «ταυρομαχία» ανάμεσα στα δύο καλύτερες ομάδες της Ισπανίας είχε ένα σίγουρο όφελος για την τροπαιούχο : το ψυχολογικό αβαντάζ μιας νίκης απέναντι στην αιώνιο αντίπαλο.
Νίκη ψυχολογίας με πάθος και ρυθμό
Το μικρότερο σε αξία τρόπαιο που μπορούν να κατακτήσουν μέσα στην χρονιά, είναι μία δοκιμή ενόψει της περιόδου που ξεκίνησε, με πολλές απαιτήσεις και συνεχείς αγώνες, με σκοπό την κυριαρχία εντός και εκτός συνόρων.
Αμφότερες εισπράττουν τα οφέλη αυτής της αναμέτρησης με επιβεβαίωση του πλάνου της χρονιάς, την ανάλυση των αδυναμιών, την βελτίωση κομματιών του παιχνιδιού τους, την προσαρμογή νέων παικτών στις συνθήκες ενός El Classico, την σωστή εκτέλεση νέων κινήσεων των παικτών τους κ.λπ. Ένας αγώνας Ρεάλ – Μπαρτσελόνα είναι μάθημα για τους άμεσα συμμετέχοντες αλλά και τους παρατηρητές του. Οι τακτικές των προπονητών και οι κινήσεις τους μπαίνουν στα εγχειρίδια ποδοσφαίρου αφού αποτελούν μέρος του ποιοτικότερου και ανταγωνιστικότερο αγώνα σε όλη την Ευρώπη. Με λίγα λόγια δημιουργεί εξέλιξη στο ποδόσφαιρο.
Η Ρεάλ ήθελε μέσα στην έδρα της να δείξει ότι δεν στερείται πάθους και αυτό αποτέλεσε τον αρχικό βασικό παράγοντα για την επικράτησή της. Αιφνιδίασε την Μπαρτσελόνα με κλείσιμο όλων των χώρων εφαρμογής του passing game, πίεσε πάνω στην μπάλα, έκλεισε τις αποστάσεις των γραμμών σε πολύ μικρό βάθος και είχε ένα σέντερ φορ που έκανε αυτό που του ζητήθηκε: κυνήγησε την πρώτη μπάλα ασκώντας μεγάλη πίεση στους κεντρικούς αμυντικούς. Αποτέλεσμα ήταν η αδυναμία της Μπαρτσελόνα να μεταφέρει την μπάλα σωστά στην επίθεση και να μένει εκτεθειμένη η άμυνα σε γρήγορες επιθέσεις.
Η Μπαρτσελόνα αιφνιδιάστηκε στο πρώτο 25ο λεπτό του παιχνιδιού, που δυστυχώς γι’ αυτήν αποδείχθηκε και το κρισιμότερο της αναμέτρησης, δεν υπήρξε η απαραίτητη συγκέντρωση που επιβάλλει ένας τέτοιος αγώνας, προσπάθησε ανεπιτυχώς να εφαρμόσει το γνωστό της παιχνίδι και έδειξε σαν ομάδα ότι έχει τρωτά σημεία που μπορεί ένας αντίπαλος, στο δικό της επίπεδο, να τα εκμεταλλευτεί προς όφελος του.

Οι διαφορές της Ρεάλ στην ρεβάνς

Η κίνηση του Ιγκουαΐν προς τα πίσω «τραβούσε» τον Μασεράνο  στο κέντρο και δημιουργούσε κενούς χώρους για τον Ρονάλντο
Η κίνηση του Ιγκουαΐν προς τα πίσω «τραβούσε» τον Μασεράνο στο κέντρο και δημιουργούσε κενούς χώρους για τον Ρονάλντο
Ο Μουρίνιο επέλεξε να ξεκινήσει η ομάδα του πολύ δυνατά το παιχνίδι και οι εντολές του βρήκαν άμεση εφαρμογή. Οι παίκτες του ήταν προετοιμασμένοι για να πρεσάρουν τους αντιπάλους τους σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου με σκοπό να επιβάλλουν τον ρυθμό του παιχνιδιού αυτοί, να κόψουν τις συνεχείς εναλλαγές μπάλας των αντιπάλων και να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα που θα τους ανέβαζε την ψυχολογία μέσα στο παιχνίδι.
  • Σχηματισμός 4-2-3-1.
  • Τοποθέτηση των παικτών σε όλο το πλάτος του γηπέδου.
  • Η χρησιμοποίηση του Οζίλ στην φυσική του θέση έδωσε την δυνατότητα με κάθετο παιχνίδι και ορθολογική ανάπτυξη.
  • Ο Ιγκουαΐν ήταν η αιτία της σωστής λειτουργία του πλάνου. Πίεσε πολύ ψηλά όταν η μπάλα παιζόταν κοντά στην περιοχή της Μπαρτσελόνα, αλλά ήταν και ο παίκτης που με την οπισθοχώρηση στο κέντρο και την αμυντική του προσήλωση αποτελούσε τον επιπλέον παίκτη στον άξονα για να καλύπτονται επαρκώς οι χώροι που ήταν εν δυνάμει οι πηγές απειλητικών καταστάσεων για την εστία του Κασίγιας.
  • Υπερφόρτωση του άξονα για να εμποδιστεί η κυκλοφορία της μπάλας.
  • Η αμυντική λειτουργία εφαρμοζόταν με την προϋπόθεση ότι έμεναν κενοί οι χώροι στα πλάγια , κάτι που αποτελούσε το ρίσκο του προπονητή.
  • Η καλή απόδοση των δύο κεντρικών χαφ έδωσε στο πλάνο της Ρεάλ την δυνατότητα να εφαρμοστεί άψογα η αλληλοκάλυψη στους πλάγιους αμυντικούς και η γρήγορη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Αυτό αποτέλεσε την «αχίλλειο πτέρνα» της Μπαρτσελόνα γιατί δεν είχε λύσεις στις πάσες πίσω από την πλάτη της άμυνας.
  • Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν γρήγορος, ειδικά στο Α’ ημίχρονο, κάτι που επεδίωξε η Ρεάλ από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού. Μετά το 30ο λεπτό σταδιακά έπεφτε καθώς η αντίδραση της Μπαρτσελόνα προήλθε περισσότερο από ατομικές ενέργειες.
  • Οι πλάγιοι αμυντικοί εφάρμοζαν το overlap με πιο επιθετικό τον Μαρσέλο. Δινόταν έτσι η ευκαιρία να κινηθεί διαγώνια προς την περιοχή και να γίνεται δεύτερο σέντερ φορ.
  • Το μαρκάρισμα του Μέσι ήταν συλλογική υπόθεση, πως μπορεί να γίνει διαφορετικά, με τέσσερις παίκτες να πέφτουν επάνω του μόλις γινόταν κάτοχος της μπάλας. Λειτούργησαν με την ίδια φιλοσοφία του πρώτου αγώνα.
Ο ρυθμός που επέβαλλε η Ρεάλ και το πάθος των παικτών της ήταν δύο κυρίαρχα στοιχεία του παιχνιδιού. Έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της κερδίζοντας τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, είχε την κατοχή της μπάλας μέχρι το σημείο που πέτυχε και το δεύτερο τέρμα, δεν απειλήθηκε όταν πίεσε πολύ ψηλά αφήνοντας χώρους πίσω και ουσιαστικά οριοθέτησε το παιχνίδι στα μέτρα της από την αρχή. Σημαντικό είναι επίσης ότι όποτε χρειάστηκε, ο τερματοφύλακας της ήταν αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του μεταφέροντας την σιγουριά του στους συμπαίκτες του.

Ο αιφνιδιασμός της Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ πίεζε στον άξονα με πολλούς παίκτες αφήνοντας τον χώρο πλάγια χωρίς μαρκάρισμα
Η Ρεάλ πίεζε στον άξονα με πολλούς παίκτες αφήνοντας τον χώρο πλάγια χωρίς μαρκάρισμα
Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα ήταν απ’ αυτές που θα ξεχάσουμε γρήγορα. Η αργή αντίδρασή της μέσα στο παιχνίδι, οι κακές τοποθετήσεις των παικτών της στην άμυνα, η έλλειψη καθαρού μυαλού να ανταπεξέλθουν στην πίεση των αντιπάλων τους, η κακή εκμετάλλευση χώρων όταν επιτίθονταν, προσδιορίζουν την εμφάνιση της ομάδας. Ο προπονητής Βιλανόβα έπεσε στα βαθειά δείχνοντας ότι χρειάζεται να ξαναδεί τις μεθόδους του αλλά και την προετοιμασία πριν τον αγώνα. Το χαμένο τρόπαιο δεν είναι θέμα συζήτησης. Η συνοχή των γραμμών και το διάβασμα του παιχνιδιού που μας είχε συνηθίσει αυτή η ομάδα είναι κάτι που θα απασχολήσει στις επόμενες προπονήσεις.
  • Σχηματισμός 4-6-0. Η κόκκινη κάρτα στον Αντριάνο ουδόλως φάνηκε μέσα στο παιχνίδι και αυτό ήταν ένα ζητούμενο. Να δούμε πως θα ανταπεξέρχεται η ομάδα με παίκτη λιγότερο. Τακτικά δεν άλλαξε τίποτα πέρα από τις περισσότερες τοποθετήσεις του Μέσι έξω από την περιοχή στερώντας του μία επιλογή πάσας.
  • Άμυνα ψηλά , στο κέντρο του γηπέδου, χωρίς την απαιτούμενη ισορροπία. Το πρώτο τέρμα οφείλεται στην κάκιστη τοποθέτηση του Μασεράνο στην άμυνα.
  • Το κέντρο , παρότι είχε μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής στον αγώνα, δεν είχε χώρους σωστής κυκλοφορίας της μπάλας, οι συνδυασμοί δεν είχαν την απαιτούμενη ταχύτητα. Το pass and move, δεν πέτυχε σ’ αυτήν την αναμέτρηση.
  • Οι πλάγιοι αμυντικοί ανέβηκαν στην επίθεση αλλά δεν τροφοδοτήθηκαν όπως θα έπρεπε.
  • Οι αποστάσεις των γραμμών δεν είχαν συνοχή και επέτρεψαν στην Ρεάλ να βρίσκει κενούς χώρους με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας.
  • Ο Ινιέστα με τον Τσάβι έμειναν σε «ρηχά νερά». Όταν ο εγκέφαλος της ομάδας και ο κρυφός εκτελεστής της εγκλωβίστηκαν από τα πολλά μαρκαρίσματα μοιραία η εφαρμογή του πλάνου θα είναι προβληματική. Το βασικό τους μειονέκτημα ήταν η αναποτελεσματικότητα δημιουργίας κενών χώρων και μηδενική προσφορά σε key pass προς του συμπαίκτες τους. Φυσικά είναι τέτοια η ποιότητα και των δύο που στο επόμενο παιχνίδι τους θα είναι πολύ καλύτεροι.
Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και σε συνδυασμό με την κυριαρχία της Ρεάλ στο κέντρο και την αποβολή στην διάρκεια του Α’ ημιχρόνου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Έκανε τις φάσεις που τις αναλογούσαν αλλά τελικά η εμφάνιση της κρίνεται κατώτερη του αναμενομένου.
Στην επόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων είμαστε σίγουροι ότι κάτι καινούριο θα δούμε και θα σχολιάσουμε…
Τα στατιστικά του αγώνα από το fcbarcelona.com
Τα στατιστικά του αγώνα από το fcbarcelona.com
 
ΠΗΓΗ: Overlap.gr

Φιλικό με Μπενφίκα ο Άρης!!

Ένα ακόμη σπουδαίο φιλικό θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι οπαδοί του Αρη, αφού η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το βράδυ οι κίτρινοι θα υποδεχθούν την Μπενφίκα!
Φιλικό με Μπενφίκα ο Άρης
Η επιλογή της Μπενφίκα δεν είναι τυχαία, αφού οι κίτρινοι έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας με την πορτογαλική ομάδα, μέσω του οποίου αποκτήθηκε και ο Νούνο Κοέλιο με τη μορφή δανεισμού. Πάνω στις συζητήσεις για τον Κοέλιο έπεσε και η ιδέα για τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων, την οποία αποδέχτηκαν οι πορτογάλοι.
Έμενε μόνο να βρεθούν τα αεροπορικά εισιτήρια, κάτι που οριστικοποιήθηκε σήμερα, οπότε και ανακοινώθηκε επίσημα. Περιττό να πούμε ότι το φιλικό αυτό, που συμπίπτει και με τα εγκαίνια της Έκθεσης, είναι μια ευκαιρία να γεμίσει το Κλεάνθης Βικελίδης και να προκύψουν για την ΠΑΕ έσοδα, σε ένα διάστημα που η ομάδα τα χρειάζεται όσο τίποτα άλλο.
Παράλληλα στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης, η διοικούσα επιτροπή του ΑΡΗ προσβλέπει και σε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με την πορτογαλική ομάδα και όχι μόνο σε επίπεδο παικτών.
Πηγή: allaboutaris.com

Το ποδόσφαιρο απέναντι στους νεοναζί!!

Οι δεξιές εξτρεμιστικές ομάδες συχνά εμφανίζονται σε γήπεδα με τάσεις χουλιγκανισμού. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Γερμανία βέβαια. Όμως, η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που κυριαρχεί στο γερμανικό πρωτάθλημα φέτος, αποφάσισε να πολεμήσει αυτή την κατάσταση.
Το ποδόσφαιρο απέναντι στους νεοναζί
Έτσι, έχοντας μάλιστα την έδρα της σε μια πόλη που για χρόνια αντιμάχεται τους δεξιούς εξτρεμιστές, επένδυσε 250.000 ευρώ σε ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, που έχει την δυνατότητα να αναγνωρίζει τα πρόσωπα των βίαιων οπαδών από 60 μέτρα μακριά. Το σύστημα θα μπορεί να παρέχει εικόνες από όλες τις κερκίδες στην αστυνομία και άλλους αξιωματούχους σε κάθε δεδομένη στιγμή. Αυτό θα βοηθήσει τις Αρχές να αναγνωρίσουν τους υπόπτους, ειδικά στην περίπτωση που τους ξέρουν ήδη. Θα είναι δυνατόν, ακόμη, η σύνδεση του συστήματος με τα κινητά τηλέφωνα των αξιωματικών ασφαλείας που βρίσκονται στις κερκίδες.
Ο Κριστιάν Χοκενχιος, υψηλόβαθμο στέλεχος της ομάδας, μιλώντας στην Bild τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε την απόφαση για την συγκεκριμένη επένδυση και εξήγησε ότι αφορμή ήταν ο αγώνας με την Δυναμό Δρέσδης τον προηγούμενο Οκτώβριο. Τότε, οπαδοί είχαν ανάψει πυροτεχνήματα στις κερκίδες και ανάγκασαν τον διαιτητή να σταματήσει το παιχνίδι τρεις φορές, φαινόμενο που πλήττει το γερμανικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Κατά την έναρξη του αγώνα με την Βέρντερ Βρέμης, στην έδρα της Ντόρτμουντ, το σύστημα αναγνώρισε έναν οπαδό που κρατούσε ένα πανό υποστήριξης σε μια νεοναζιστική ομάδα που πρόσφατα κρίθηκε παράνομη. Οι εικόνες βοήθησαν τις Αρχές να συλλάβουν τον 27χρονο άντρα, ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ποινικές διώξεις για υποστήριξη σε παράνομη ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση. Πρόκειται για την οργάνωση «Εθνική Αντίσταση της Ντόρτμουντ» (NWDO), που την περασμένη εβδομάδα στοχοποιήθηκε μαζί με άλλες δυο οργανώσεις και κηρύχθηκε παράνομο. Η αιτία της απόφασης αυτής είναι ότι οι τρεις οργανώσεις προετοίμαζαν πορείες για την 1η Σεπτεμβρίου, την επέτειο της εισβολής των Ναζί στην Πολωνία.

Η συγκεκριμένη ομάδα, είχε ανέκαθεν το πρόβλημα με ακροδεξιούς οπαδούς. Μάλιστα, μια ομάδα, η Μπορούσενφροντ (Μέτωπο της Μπορούσια), ήταν μια από τις πιο ακραίες την δεκαετία του 1980, αλλά είχε περάσει στην αφάνεια από τότε. Αυτή την εβδομάδα η ομάδα καταδίκασε κάθε μορφής ακροδεξιού εξτρεμισμού λέγοντας σε ανακοίνωσή στην ηλεκτρονική της σελίδα πως «η Μπορούσια Ντόρτμουντ καταδικάζει κάθε μορφή ακροδεξιού ριζοσπαστισμού και ρατσισμού και μαζί με την αστυνομία θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει στην διάθεσή της για να λάβει δράση ενάντια στο πρόσφατο γεγονός και σε άλλα παρόμοια». Ο πρόεδρος της ομάδας, Χανς-Χοακίμ Βατσκι, σχολίασε ότι «στόχος μας είναι η εφαρμογή μιας πολιτικής μηδενικής ανοχής. Θα διώξουμε αυτόν τον βάλτο».

Αλλά και η πόλη της Ντόρτμουντ έχει αρχίσει να παίρνει τα μέτρα της αφού έχει μια από τις πιο δραστήριες νεοναζιστικές σκηνές στην δυτική Γερμανία. Πρόσφατα, η πόλη προσπαθώντας να πολεμήσει την ακροδεξιά ίδρυσε μια οργάνωση υποστήριξης στα θύματα της νεοναζιστικής βίας, που ήταν σε έξαρση το περασμένο φθινόπωρο.
Πηγή: tvxs.gr