Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Νέα παγκόσμια πρωτεύουσα θα ορισθεί η Αστάνα!!

Ο καιρός γαρ εγγύς, όπως λέγαμε και τις προάλλες. Ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται. Η Μέση Ανατολή είναι καζάνι που βράζει. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Νέα παγκόσμια πρωτεύουσα θα ορισθεί η Αστάνα
Μια σπίθα και η σύρραξη θα γενικευθεί. Οι Τουρκαλάδες απέναντι θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη;
Η Ελλάς βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Ταυτόχρονα ο τρίτος παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος είναι προ των πυλών. Αυτά είναι τα χειρότερα που έρχονται. Και δεν τα λέω εγώ. Ούτε ο Ανδρέας Μπάρκουλης από το γηροκομείο. Ούτε ο Κώστας Πρέκας (φωτό). Ούτε ο αρχηγός των Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Τα λέει σε συνέντευξή του ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ιωάννης Μπαλτζώης.
Με γνώση της ευαίσθητης αυτής περιοχής του πλανήτη, αφού υπηρέτησε για τρία συναπτά έτη στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην ελληνική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ! Οπως αναφέρεται σχετικά, η συνέντευξη που παραχώρησε ο μεγάλος αυτός Ελληνας «προκαλεί τρόμο». Ιδού τα κυριότερα κεφάλαια με σύντομες πινελιές: «Οι παγκοσμιοποιητές έχουν σχεδιάσει τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού στα 500 εκατομμύρια ανθρώπους. Σχέδιο απολύτως πραγματικό που βρίσκεται καταγεγραμμένο σε ''μνημεία'' της Τζόρτζια των ΗΠΑ, όπου αναγράφονται σε πλάκες οι δέκα σύγχρονες εντολές για το μέλλον της ανθρωπότητας. Μέλλον σχεδιασμένο από παράφρονες, οι οποίοι ισοπεδώνουν οικονομίες κρατών».
Ας δούμε, λοιπόν, τι λέει στη συνέχεια ο έχων σώας τας φρένας και όχι παράφρων αντιστράτηγος Μπαλτζώης στη συνέντευξη που «τσακίζει κόκαλα»: «Η Τουρκία, εμποτισμένη από τον μεγαλοϊδεατισμό και την αλαζονική νεοοθωμανική πολιτική και λανθασμένα νομίζοντας έτοιμη να καταστεί ηγέτιδα δύναμη του αραβικού κόσμου, έχει μετρατραπεί από τους ''παγκοσμιοποιητές'' σε ''χρήσιμο ηλίθιο'' για να ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί των».
Η ερώτηση που του τίθεται στη συνέχεια είναι κρίσιμη: «Θα επιτεθεί η Τουρκία;». Η απάντηση είναι ευθεία: «Τα πάντα είναι πιθανά. Ακόμα και να επιτεθεί κατά της Ελλάδος. Μην ξεχνάτε την υπόθεση των Ιμίων». Ακολούθως ο αντιστράτηγος προχωράει σε μια συνταρακτική αποκάλυψη: «Ο τουρκικός στρατός προμηθεύτηκε πρόσφατα 50 υπερσύγχρονες γεφυροσκευές. Για πού προορίζονται; Για τους Κούρδους; Για το Ιράκ; Για τη Συρία; Προφανώς όχι. Μήπως για να γεφυρώσουν άμεσα τον Εβρο; Υπάρχει σχεδιασμός. Κι ας λένε μερικοί για γραφικές θεωρίες συνωμοσίας που χλευάζουν και απαξιώνουν».
Ο επίλογος του αντιστράτηγου: «Πράγματι είναι τρομακτικό. Οι παγκοσμιοποιητές έχουν καταλήξει στην άποψη ότι ο πληθυσμός στη Γη θα πρέπει να μειωθεί και να κάτσει στο αποδεκτό των 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το έχουνε αποφασίσει. Το πώς θα επιτευχθεί είναι σαφές: με πόλεμο, με χρήση πυρηνικών όπλων, με επιδημίες, με φυσικές καταστροφές. Κι όπως αναφέρουν οι δέκα εντολές στις πλάκες της Τζόρτζια, νέα παγκόσμια πρωτεύουσα θα ορισθεί η Αστάνα. Στο κεντρικό τμήμα του Καζακστάν. Στην επαρχία Ακμόλα».
Και το επαναλαμβάνω. Δεν τα λέει όλα αυτά κάποιος τρόφιμος της «Κασταλίας» ή άλλου ψυχιατρικού ιδρύματος. Κι ότι τα λέει ένας επιστράτηγος Ε/Α που υποτίθεται ότι έχει σώας τα φρένας είναι το λιγότερο. Το θέμα είναι οι πολλοί που τα πιστεύουν και μετά πάθους και μετά μανίας μάλιστα. Αυτά.
Πού τους είδε τους µαχητές;
ΔΕΝ µπορώ να καταλάβω. Εµείς, δηλαδή, άλλο µατς είδαµε; Δεν ήµουνα µόνος µου απέναντι στην τηλεόραση. Ο ένας χασµουριότανε. Ο άλλος κοίταγε συνέχεια το ρολόι του που δεν πέρναγε η ώρα. Ο τρίτος βαριότανε.
Ο τέταρτος έλεγε και ξανάλεγε: «Μα ούτε µία ευκαιρία; Ούτε ένα σουτ;». Ο λόγος βέβαια για το Παναθηναϊκός - Μάλαγα. Αν υπήρχε λίστα µε τα χειρότερα παιχνίδια, σίγουρα θα ήτανε µέσα στην πρώτη τριάδα των µεταλλίων. Σαν να έβλεπες το ΠΑΣ Γιάννινα - Πλατανιάς του Σαββάτου σε βερσιόν πλέι οφ για το Τσάµπιονς Λιγκ. Να µασάς και να φτύνεις. Μέχρι κι ο Πελεγκρίνι βγήκε και το είπε: «Περίµενα τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό».
Ούτε κι αυτός περίµενε ότι θα έπαιρνε την πρόκριση τόσο εύκολα. Και βγαίνει µετά το µατς ο Φερέιρα και τι λέει: «Οι ποδοσφαιριστές µου απέδειξαν ότι είναι µαχητές». Πού τους είδε τους µαχητές; Εδώ µιλάµε ότι είχε κοντέψει να µας πάρει ο ύπνος. Αυτό που λέει ότι οι νέοι ξένοι παίκτες του Παναθηναϊκού «δεν έχουν εµπειρίες παιχνιδιών για Τσάµπιονς Λιγκ» είναι σωστό. Για να µην πει ότι είναι µέτριοι. Μαχητές όµως, από πού κι ως πού;
Καταλαβαίνεις ότι οι προπονητές είναι σαν τους κυβερνητικούς εκπροσώπους. Υπάρχουνε και όρια όµως. Αν δεν ήταν µαχητές οι παίκτες του Φερέιρα δηλαδή, τι λιγότερο θα κάνανε; Θα είχαν φύγει από το γήπεδο; Δεν είναι πόκα το ποδόσφαιρο να πας πάσο. Θέλεις δεν θέλεις πρέπει να παίξεις.
Τα ανοιχτά ζητήµατα του Ολυµπιακού
ΤΟ ότι στον Ολυµπιακό είναι και αισθάνονται δυνατοί είναι γνωστό. Εχει όµως και τις συνέπειές του. Τελειώνει, λοιπόν, αυτήν τη βδοµάδα ο µήνας που ακούει στο όνοµα Αύγουστος και έχουµε και λέµε σχετικά µε τις εκκρεµότητες: Στο ψάξιµο για επιθετικό σχετικά µε τον αντικαταστάτη του Μιραλάς. Ανοιχτό το θέµα για την απόκτηση αµυντικού χαφ.
Δεν αποκλείεται να αποκτηθεί ακόµα ένας στόπερ, ενώ ενδέχεται να γίνει µεταγραφή δεξιού µπακ. Κι αν µπορεί να πει κάποιος ότι όλα αυτά είναι αποκυήµατα της φαντασίας των ρεπόρτερ, ως ζητήµατα είναι υπαρκτά. Κι ότι ενδέχεται να πωληθεί ο Τοροσίδης κι ότι δεν υπάρχει από πίσω κλασικό δεξί µπακ. Οπως ότι δεν υπάρχει αριστερό για µπακ απ του Χολέµπας.
Γνωστό ήταν το πρόβληµα στα σέντερ µπακ και ο Κοντρέρας αποκτήθηκε την τελευταία στιγµή. Χωρίς κανείς να ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Σε αυτή την ηλικία, άλλωστε, κάθε εξάµηνο µετράει. Γνωστό ήταν ότι δεν υπάρχει αµυντικό χαφ. Στα φιλικά δοκιµάστηκε ο Φέισα, αλλά δεν τράβηξε. Ο Μασάντο ήρθε την τελευταία στιγµή, βάλτε µέσα ότι υπάρχει και καινούργιος προπονητής και µετρήστε πόσα ζητήµατα είναι ανοιχτά. Είτε γίνουν µεταγραφές είτε όχι.
Ο Φερέιρα δεν ρίσκαρε.
- Τότης Φυλακούρης

ΕΡΩΤΗΣΗ Ο Λιάτσος θα πάρει µαζί του στην ΕΡΤ και την Πετρούλα;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: