Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Εμπόδια στην αποκατάσταση!!

Το κλίμα που απορρέει από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Football League δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστο για τον Ηρακλή, την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως προκύπτει έχουν δημιουργηθεί δύο τάσεις, η μία υπέρ της εν μέρει αποκατάστασης των παραπάνω ομάδων και η μία κατά.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Σπύρος Καλογιάννης, είναι θετικός στο αίτημα των τριών ομάδων και πρότεινε την παράταση της προθεσμίας μέχρι την Τετάρτη, ενώ αρχικά είχε οριστεί για αύριο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πέτρος Θεοδωρίδης, ο οποίος φάνηκε συγκαταβατικός στην παραπάνω πρόταση.

Από την άλλη, ο αντίθετος πόλος στον οποίο πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Κωστούλας και Ανδρέας Πάτσης εκφράζουν ενστάσεις και ήδη υπάρχει μεγάλη ένταση. Ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού δεν συναινεί στην άνοδο των σωματείων και ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Ιωαννίδη. Παράλληλα ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της κατηγορίας, έθεσε θέμα νομιμότητας της ΓΣ και το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότερες ομάδες εκφράζουν επιφυλάξεις στο σχέδιο που τείνει να καταρτιστεί. Συγκεκριμένα 14 ομάδες δεν είναι θετικές σε πρώτη φάση και πλέον αναμένουν και αυτές (όπως και οι ομάδες της Superleague) τις απαραίτητες οικονομικές εγγυήσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Αυτές αναμένεται να προέλθουν –αν τελικά εφαρμοσθεί το σχέδιο- από τον ΟΠΑΠ, αλλά και από την ΕΤ3 που εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναδραστηριοποιηθεί στα τηλεοπτικά δρώμενα της κατηγορίας.

Σήμερα πάντως δεν θα υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, αφού δεν θα λάβει χώρα καμία ψηφοφορία, ενώ την ίδια στιγμή ο κλοιός σφίγγει με την αναγκαιότητα για τη λήψη αποφάσεων να είναι πιο επιτακτική από ποτέ.



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: