Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οικονομίδης: «Να αποδείξουν ότι μπορούν οι μικροί»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Οικονομίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου σχολίασε τον κρίσιμο σημερινό επαναληπτικό του «Δικεφάλου» απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης , αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα και στις αδυναμίες της ομάδας του Γιώργου Δώνη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά για τον επαναληπτικό του Χάναπι είπε: «Το να παίξει ο Ρομπέρ και ο Γεωργιάδη στις πτέρυγες θα βοηθήσει επιθετικά τον ΠΑΟΚ . Ο Γεωργιάδης είναι καλύτερος στα εκτός έδρας παιχνίδια. Στα χαρμόσυνα είναι η επιστροφή του Γκαρσία. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι έτοιμος βέβαια. Έχει την εμπειρία να διαχειριστεί τις δυνάμεις του, αφού δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο».

Για το αν σήμερα ο Κάτσε θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά: «Γιατί όχι. Οι μικροί από τα τέτοια παιχνίδια σκιαγραφούν τις καριέρες τους. Έτσι έγινε και με τον Σταφυλίδη στο Λονδίνο. Ο Κάτσε και ο κάθε νεαρός όταν έχει παίκτες δίπλα του όπως ο Γκαρσία μόνο κέρδος μπορεί να έχει».

Για το κατά πόσο θα επηρεάσει όσον αφορά την εμπειρία ο μικρός μέσος όρος της ομάδας του ΠΑΟΚ: «Ναι, θα επηρεάσει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει τις πολλές επιλογές του παρελθόντος σε ποιότητα και εμπειρία. Από μόνες τους όμως οι φανέλες και τα ονόματα δεν φέρνουν πρόκριση. Θα είναι ευκαιρία για τους μικρούς να αποδείξουν ότι μπορούν σε υψηλό επίπεδο».

Για το κατά πόσο θα αυξηθούν οι ευθύνες του Αθανασιάδη σήμερα διά της απουσίας των Σαλπιγγίδη και Λάζαρ: «Οι απουσία των Λάζαρ και Σαλπιγγίδη, κάνει τους Αθανασιάδη και Γεωργιάδη απαραίτητους στο δημιουργικό κομμάτι. Έχει πολύ καλή ψυχολογία και μπορεί να κάνει γκολ από εκεί που δεν το περιμένεις ο Αθανασιάδης».

Για τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ: «Το κλίμα είναι ιδιαίτερο βαρύ μετά τα επεισόδια και υπολείπεται σε αγωνιστική ετοιμότητα σε σχέση με τους Αυστριακούς. Ο ΠΑΟΚ υπερέχει σε ποιότητα κάτι που φάνηκε, όμως η ετοιμότητα μπορεί να επηρεάσει στον επαναληπτικό».

Στο τέλος αναφέρθηκε στο κατά πόσο μπορεί να επηρεαστούν οι παίκτες από τα έκτροπα του πρώτου αγώνα: « Στα αποδυτήρια αυτά μπαίνουν. Δεν ξέρω πως θα τους επηρεάσει εντός αγωνιστικού χώρου. Παίκτες όπως ο Γκαρσία θα το αποβάλλουν αυτό, αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με τους μικρούς. Αν το αποβάλλουν αυτό στα 90 λεπτά τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα Πιστεύω ότι θα λήξει ισόπαλο το ματς».

πηγή: metrosport.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: