Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Φόβος για νέα νύχτα τρόμου!!

Τα όσα συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας αλλά και οι ενδείξεις ό,τι οι σκληρές ποινές της ΟΥΕΦΑ δεν αποθαρρύνουν τους χούλιγκαν, οδηγούν στην υποψία πως σήμερα δεν αποκλείεται νέος γύρος εκτρόπων στο γήπεδο "Γκέρχαρντ Χάναπι". Με ότι ήθελε προκύψει από αυτά. Οι φόβοι είναι της αυστριακής αστυνομίας που από χθες το πρωί είναι σε πλήρη ετοιμότητα και προσπαθεί με μεγάλες δυνάμεις να εξουδετερώσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και κάθε κίνδυνο επεισοδίων.
Ηδη σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκονται τα μέτρα ασφαλείας που έλαβε η αυστριακή αστυνομία για την τήρηση της τάξης στο αποψινό παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ μεταξύ Ραπίντ- ΠΑΟΚ. Για τις ανάγκες των μέτρων αυτών θα επιστρατευθούν 1000 περίπου άνδρες, συγκεκριμένα 600 άνδρες της αυστριακής αστυνομίας και 350 άνδρες ιδιωτικής αστυνομίας.

Στην αυστριακή αστυνομία έχουν περιέλθει πληροφορίες πως στο πλευρό των φίλων του ΠΑΟΚ πρόκειται να συστρατευθούν και Σέρβοι οπαδοί της Παρτιζάν ενώ αντίστοιχα άλλες αναφορές των αυστριακών ΜΜΕ κάνουν λόγο για παρουσία και οπαδών του ΠΑΟ στο πλευρό της Ραπίντ.
Για τον λόγο αυτό ο γενικός διευθυντής της Ραπίντ κ. Αντι Μάρεκ διευκρίνισε πως στο γήπεδο δεν θα επιτραπεί είσοδος Ελλήνων φιλάθλων χωρίς την επίδειξη διαβατηρίου ή ταυτότητας ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε αρκετή απόσταση πριν την είσοδο στο γήπεδο Γκέρχαρντ Χάναπι.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πράγματι αυξημένα αλλά ο φόβος για έναν δεύτερο γύρο εκτρόπων διογκώνει και τον πανικό στην αυστριακή πρωτεύουσα. Ολοι περιμένουν την σημερινή καθοριστική μέρα και κυρίως την βραδινή επαναληπτική αναμέτρηση για να διαπιστωθεί αν τα ακραία στοιχεία νοιάζονται και για το ποδόσφαιρο, ή για τις ομάδες τους, ή απλά αναζητούν θέατρο βίας και αλητείας στα γήπεδα. 
 
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: