Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Παπαδόπουλος: «Πήρα τη σωστή απόφαση!»

Τους λόγους που αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και να παραμείνει στην Σάλκε εξήγησε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Ο Έλληνας αμυντικός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM» τόνισε πως περνάει τέλεια στην γερμανική ομάδα και δεν νιώθει έτοιμος να συνεχίσει στην Ρωσία, το πρωτάθλημα της οποίας είναι κατώτερο από την Μπουντεσλίγκα.
«Κατά τα ψέματα είναι τιμή για μένα να έχω μία τόσο μεγάλη πρόταση, με τόσα χρήματα, τα οποία θα έλυναν το πρόβλημα της ζωής μου και της οικογένειά μου. Αποφάσισα να μείνω στην Σάλκε και νομίζω ότι πήρα τη σωστή απόφαση. Νιώθω τέλεια. Είναι ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα το γερμανικό. Πιστεύω να δικαιωθώ και να είμαι έτοιμος να παλέψω για το καλύτερο», ήταν τα πρώτα του λόγια.
Και συνέχισε: «Ήταν δύσκολη απόφαση και οποιοσδήποτε ήταν στην θέση μου ίσως να πήγαινε. Δεν θα ήταν η καλύτερη εξέλιξη για την καριέρα μου. Πιστεύω στις ικανότητές μου και δεν ήταν το σωστό τάιμινγκ να πάω στην Ρωσία και θέλω να μείνω εδώ».
Αναφορικά με τα επόμενα… βήματα στην καριέρα του, απάντησε: «Δεν σκέφτομαι που θα είμαι το επόμενο καλοκαίρι. Είμαι στη Σάλκε και θέλω να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και να προκριθούμε την Εθνική στη Βραζιλία».
Παράλληλα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την πρόταση της Σάλκε για ανανέωση του συμβολαίου του με βελτιωμένους οικονομικά όρους: «Μου έχει γίνει και μάλλον θα το κάνω, οπότε μιλάμε».
Ερωτηθείς για τη βελτίωση που έχει παρατηρήσει από την στιγμή που αγωνίζεται στην Σάλκε, τόνισε: «Βελτιώνεσαι μέσα από τα παιχνίδια. Όταν αγωνίζεσαι, βελτιώνεσαι. Το καλό που μου… έκαναν οι Γερμανοί είναι ότι με σέβονται και με εκτιμούν. Αν είσαι καλός θα αγωνίζεσαι».
Για την απόφασή του να συνεχίσει στο εξωτερικό: «Είναι δύσκολο. Πρέπει να το έχεις πάρει απόφαση. Να είσαι 1000% σίγουρος για κάτι τέτοιο. Όταν εγώ έφυγα από τον Ολυμπιακό ήμουν ένας άγνωστος παίκτης που δεν είχα συμμετοχές με την ομάδα μου. Ωστόσο, εγώ πίστευα στις δυνατότητές μου».
Αναφορικά με το κλίμα που συναντά στην Γερμανία, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας και αν αισθάνεται κάποια άσχημη αντιμετώπιση από τους ντόπιους, δήλωσε: «Την αισθάνομαι κάθε μέρα. Είναι διαφορετικά απέναντί μας. Αλλά εγώ δεν έχω πρόβλημα. Με εκτιμούν, με σέβονται και με αγαπούν πάρα πολύ. Με στενοχωρεί που έχουν ένα υφάκι που έχουν χρήματα και εμείς έχουμε ανάγκη τα λεφτά».
Παράλληλα, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μίλησε και για την κλήρωση του Champions League και αν θα ήθελε να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του: «Δεν θα ήθελα να πέσουμε με τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα δεν με πειράζει ποιος θα είναι αντίπαλό μας».
Όσον αφορά στην Εθνική Ελλάδας και την προσπάθειά της στα προκριματικά του Mundial τόνισε: «Θα καταφέρουμε να περάσουμε στο Παγκόσμιο. Πρώτα να κερδίσουμε την Λετονία και την Λιθουανία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Τέλος, για τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος ίσως δεν είναι στην αποστολή για τους αγώνες με την Λιθουανία και την Λετονία, ξεκαθάρισε: «Είναι τεράστια προσωπικότητα. Θα ήθελα να είναι δίπλα μας. Ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης χρειάζονται στην ομάδα. Μας βοηθάνε πολύ».



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: