Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πάντα είναι… Δανικά!! (video)

Τον περασμένο Ιούνιο η Αρμενία έκανε τρελό πάρτι στη Δανία ρίχνοντας ξεγυρισμένη τεσσάρα. Ε, σήμερα οι Σκανδιναβοί πήραν εκδίκηση με… ένα και να καίει (1-0) τις ελπίδες των γηπεδούχων για Μουντιάλ!

Τα πάντα είναι… Δανικά! (video)
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Και σε περίπτωση που δεν το ήξερε, η Αρμενία το έμαθε απόψε από τη Δανία!

Τρεις μήνες μετά το κάζο στο σπίτι τους (0-4) οι Σκανδιναβοί ανταπέδωσαν με ακόμα πιο οδυνηρό τρόπο, παίρνοντας μεγάλη νίκη 1-0 στο Ερεβάν και ψαλιδίζοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων για Μουντιάλ.

Το γκολ του Άγκερ λοιπόν με πέναλτι στο 73’ (σε μια φάση όπου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χαρογιάν) προσγείωσε ανώμαλα τους Αρμένιους μετά τα μεγάλα «διπλά» σε Δανία και Τσεχία.

Επέτρεψε, δε, στην ομάδα του Μόρτεν Όλσεν να επανέλθει δυναμικά στο παιχνίδι της πρόκρισης, ανεβαίνοντας (εν αναμονή των Μάλτα-Βουλγαρία και Ιταλία-Τσεχία) στη δεύτερη θέση του ομίλου.



Τα σημερινά παιχνίδια του 2ου ομίλου

Αρμενία-Δανία 0-1
(73’ πεν. Άγκερ)

Μάλτα-Βουλγαρία (21:00)
Ιταλία-Τσεχία (21:45)

Βαθμολογία / Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

1. Ιταλία 7 (13-4) 17
2. Δανία 8 (9-10) 12
3. Βουλγαρία 7 (11-5) 10
4. Τσεχία 7 (7-6) 9
5. Αρμενία 8 (8-10) 9
6. Μάλτα 7 (3-16) 3

Η επόμενη αγωνιστική (11/10)

Αρμενία-Βουλγαρία
Μάλτα-Τσεχία
Δανία-Ιταλία Πηγή: sport-fm.gr

Υπόθεση Ίμπρα και… δευτερολέπτων!!

Μόλις 27 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για να σκοράρει και να χαρίσει στη Σουηδία τη νίκη με σκορ 1-0 μέσα στο Καζακστάν σε ματς για τον 3ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014.

Υπόθεση Ίμπρα και… δευτερολέπτων!
Ουσιαστικά με τη σέντρα του αγώνα, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βγήκε μπροστά με την μπάλα στα πόδια και με ωραίο σουτ «άνοιξε» το σκορ και «τελείωσε» το παιχνίδι.

Με αυτήν τη νίκη οι Σουηδοί έφτασαν στους 17 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο του ομίλου Γερμανία, που όμως έχει και ματς λιγότερο και παραμένει το απόλυτο φαβορί για την απ’ ευθείας πρόκριση στη Βραζιλία.




Το πρόγραμμα:

Καζακστάν-Σουηδία 0-1
(1’ Ιμπραΐμοβιτς)

Αυστρία-Ιρλανδία (21:45)
Ν. Φερόε-Γερμανία (21:45)

Βαθμολογία / Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

1. Γερμανία 7 (25-7) 19
2. Σουηδία 8 (14-8) 17
3. Αυστρία 7 (15-8) 11
4. Ιρλανδία 7 (13-12) 11
5. Καζακστάν 8 (4-17) 4
6. Νησιά Φαρόε 7 (3-22) 0

Η επόμενη αγωνιστική 11/10

Σουηδία-Αυστρία
Νήσοι Φερόε-Καζακστάν
Γερμανία-Ιρλανδία
Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη γοήτρου…!

Σε ένα παιχνίδι δίχως το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Λιθουανία νίκησε 2-0 το Λιχτενστάιν σε ματς για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας.

Νίκη γοήτρου…
Οι γηπεδούχοι δεν φόρτσαραν ιδιαίτερα και σκόραραν με τους Ματουλεβίτσιους (18’) και Κιγιάνσκας (40’) και με αυτήν την επικράτηση έφτασαν στους 8 βαθμούς, πολύ μακριά από τις χώρες που διεκδικούν την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Το πρόγραμμα:

Λιθουανία-Λιχτενστάιν 2-0
(18’ Ματουλεβίτσιους, 40’ Κιγιάνσκας)

Σλοβακία-Βοσνία (21:15)
Ελλάδα-Λετονία (21:45)

Βαθμολογία / Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 7 (23-4) 16
2. Ελλάδα 7 (8-4) 16
3. Σλοβακία 7 (8-5) 12
4. Λιθουανία 8 (7-10) 8
5. Λετονία 7 (8-15) 7
6. Λιχτενστάιν 7 (3-19) 2

Η επόμενη αγωνιστική 11/10

Ελλάδα-Σλοβακία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιχτενστάιν
Λιθουανία-Λετονία
Πηγή: sport-fm.gr

Αναστόπουλος: «Πάνω απ’ όλα τα αποτέλεσμα»

Καλή η κριτική. Και δεδομένη η επιθυμία όλων -και του ίδιου- να δει καλύτερο θέαμα από την Εθνική. Σημασία όμως τώρα, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Αναστόπουλος, έχει το αποτέλεσμα.

Αναστόπουλος: «Πάνω απ’ όλα τα αποτέλεσμα»
Την προτεραιότητα που αναπόφευκτα δίνει η Εθνική στο αποτέλεσμα -στη φάση που έχουν φτάσει τα προκριματικά του Μουντιάλ- υπερασπίστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι απέναντι στη Λετονία περιμένει να δει βελτιωμένη την ομάδα σε σχέση με το Λιχτενστάιν.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα έχει να εκμεταλλευτεί όσους ποιοτικούς παίκτες διαθέτει, να πάρει τη νίκη και μετά να εκμεταλλευτεί τυχόν νέο δώρο της Σλοβακίας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστόπουλος στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου

Για την Εθνική που περιμένει να δει απόψε: «Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε την Εθνική που ξέρουμε, αυτή που κάνει επαγγελματικές νίκες. Ελπίζω όμως ότι θα είναι κάπως διαφορετική στα πρόσωπα και θα υπάρχει μια ταχύτητα. Όταν στο κέντρο έχουμε κόφτες αργούς, όπως ο Ταχτσίδης και στα άκρα δεν έχουμε γρήγορους παίκτες -αφού οι Κονέ και Χριστοδουλόπουλος δεν παίζουν κανονικά σε αυτές τις θέσεις- δεν μπορούμε να έχουμε ταχύτητα.

Τουλάχιστον όμως η ομάδα να κάνει μια επαγγελματική νίκη. Υπάρχει και μια δεύτερη δικαιολογία, εξάλλου, για το κακό θέαμα: Ότι οι παίκτες δεν έχουν παιχνίδια και ρυθμό. Έτσι δικαιολογείται κάπως η απώλεια ενός ημιχρόνου, όπως έγινε στο Λιχτενστάιν».


Για το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η εικόνα: «Είναι αρχή μου -γιατί δεν θέλω να κάνω αυτά που μου κάνουν- να μη σχολιάζω αυτά που σκέφτεται ο κ. Σάντος. Εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους. Ως ομοσπονδιακός, έχει το πλεονέκτημα να καλεί όποιους παίκτες είναι φορμαρισμένοι και να διαθέτει εναλλακτικές λύσεις. Γι’ αυτό μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως θα κάνει αποτέλεσμα».

Για του πού πρέπει να βασιστεί η Εθνική: «Έχουμε κάποιος ποιοτικούς παίκτες. Ο Μήτρογλου ανά πάσα στιγμή να σου κάνει γκολ. Είναι καλός και με τον Ολυμπιακό. Ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης είναι επίσης βαρόμετρα. Επίσης οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης. Δεν έχουμε τους σούπερ παίκτες, αλλά αυτούς που διαθέτουμε πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε».

Για την πρόκριση στο Μουντιάλ: «Μετά το ανέλπιστο δώρο των Σλοβάκων, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Η πείρα μου έχει αποδείξει όμως ότι πρέπει να πηγαίνεις παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε το ματς με τη Λετονία, να το πάρουμε και να πάμε στο επόμενο.

Η τύχη μας εξαρτάται από μας και μόνο αν η Βοσνία περάσει από τη Σλοβακία, θα αλλάξει αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις από πριν όμως αν μια ομάδα θα νικήσει. Αυτά γίνονταν πριν 30-40 χρόνια. Σήμερα έχουν μικρύνει οι διαφορές μεταξύ των ομάδων, δεν υπάρχουν σούπερ ομάδες και σούπερ παικταράδες και γι’ αυτό δεν μπορείς να προδικάζεις ένα παιχνίδι»
.

Καθάρισε η Ρωσία, στριμώχτηκε ο… Κριστιάνο!

Με νίκη προχώρησε η Ρωσία στα προκριματικά του Μουντιάλ 2014 (3-1 το Ισραήλ)και είναι πλέον στην κορυφή του 6ου ομίλου και φαβορί για την πρόκριση, στέλνοντας την Πορτογαλία του Κριστιάνο στα μπαράζ.

Καθάρισε η Ρωσία, στριμώχτηκε ο… Κριστιάνο
Οι Ρώσοι αντιμετώπισαν προβλήματα μόνο για ένα ημίχρονο, στο δεύτερο όμως χρειάστηκαν μόλις μερικά λεπτά για να «καθαρίσουν» το ματς.

Στο 49’ ο Βασίλι Μπερεζούτσκι και τρία λεπτά αργότερα ο Κοκόριν πέτυχε το δεύτερο γκολ της «αρκούδας», ενώ στο 74’ ο Γκλουσακόφ έκλεισε ένα «τρελό» ημίωρο για τους γηπεδούχους.

Το μόνο που κατόρθωσαν οι παίκτες του Ισραήλ, ήταν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις διαμορφώνοντας με τον Ζάχαβι το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις.

Η Ρωσία έχει ακόμη δύο ματς εκτός έδρας με Λουξεμβούργο και Αζερμπαϊτζάν, πράγμα που σημαίνει πως δύσκολα θα υπάρξουν βαθμολογικές απώλειες τις οποίες θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η Πορτογαλία, η οποία ελπίζει πια σε ένα μικρό θαύμα.

Το πρόγραμμα:

Ρωσία-Ισραήλ 3-1
(49’ Β.Μπερεζούσκι, 52’ Κοκόριν, 74’ Γκλουσακόφ – 90’+3’ Ζάχαβι)

Λουξεμβούργο-Β. Ιρλανδία (21:15)

Βαθμολογία / Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

1. Ρωσία 8 (15-4) 18
2. Πορτογαλία 8 (16-8) 17
3. Ισραήλ 7 (17-12) 12
4. Β. Ιρλανδία 7 (6-11) 6
5. Αζερμπαϊτζάν 8 (4-10) 5
6. Λουξεμβούργο 7 (4-17) 3

Η επόμενη αγωνιστική 11/10

Πορτογαλία-Ισραήλ
Αζερμπαϊτζάν-Β. Ιρλανδία
Λουξεμβούργο-Ρωσία
Πηγή: sport-fm.gr

«Γεννήθηκα μέσα σε “γριές” και έκανα γαμπρό Θύρα 4»

boutaris«Γεννήθηκα σε μία οικογένεια με “γριές”. Το κακό είναι ότι έκανα γαμπρό Θύρα 4 και τα εγγονάκια μου φωνάζουν ΠΑΟΚ» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Αρη στη ΔΕΘ. Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παρέμεινε αισιόδοξος ώστε να “αλλαξοπιστήσουν” οι συγγενείς του γιατί όπως είπε «το αίμα νερό δε γίνεται».









Πηγή: arenafm.gr

Παρουσίασε Μιλίνκοβιτς ο Ηλιάδης!!


milinkovicΟ Δημήτρης Ηλιάδης παρουσίασε στους παίκτες του Άρη τον νέο τεχνικό της ομάδας, Ζόραν Μιλίνκοβιτς και τον βοηθό του, Ζόραν Λόντσαρ και στη συνέχεια αποχώρησε με προορισμό τη ΔΕΘ για τα εγκαίνια του περιπτέρου του Άρη.
Συγκεκριμένα τους είπε:
«Σας παρουσιάζω τον Ζόραν και τον Ζόραν! Από εδώ και πέρα αυτοί θα έχουν το τιμόνι της ομάδας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους, πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν, κυρίως γιατί πιστεύουμε σαν διοίκηση σε εσάς. Σας το ξαναλέω ότι πιστεύουμε ότι έχετε δυνατότητες και πρέπει να τις δείξετε».
Από την πλευρά του ο Μιλίνκοβιτς είπε:
«Ξεκινάμε μια καινούργια προσπάθεια. Δεν θέλω να βλέπω σκυμμένα κεφάλια. Θέλω να βλέπω το πάθος στα μάτια σας και να έχετε αποφασιστικότητα. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε. Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει μόνο η νίκη».


Πηγή: arenafm.gr

«Σε μερικά λεπτά, ολόκληρη η ιστορία του Άρη»


fourligasΓια την προσπάθεια που έγινε, ώστε να προετοιμαστεί το περίπτερο των κιτρινόμαυρων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού ο αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Βασίλης Φουρλίγκας.
Αναλυτικότερα για την προσπάθεια που έγινε ανέφερε: «Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από την Κοινωνία Μελών για να φτιάξουμε το περίπτερο του ενιαίου Άρη και ελπίζουμε ότι το περίπτερο αυτό θα είναι η απαρχή του εορτασμού των 100 χρόνων της ομάδας μας. Μπαίνοντας κανείς στο περίπτερο, μέσα σε μερικά λεπτά, μπορεί να δει τις πιο σημαντικές φωτογραφίες από την ιστορία του Αρη, από το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, το μπάσκετ, το πόλο, γενικώς απ΄ όλα τα τμήματα, ιστορικά ντοκουμέντα και μια τροπαιοθήκη, στην οποία εκτίθενται κάποια σημαντικά τρόπαια που έχει κατακτήσει ο σύλλογος».
Για την πρωτοβουλία, που πήραν στο πλαίσιο της επαναπροσέγγισης του κόσμου στην ΚΜΑ: «Όταν αναλάβαμε τις τύχες της Κοινωνίας Μελών, είχαμε δεσμευθεί ότι η προσπάθειά μας θα έχει να κάνει με τη συσπείρωση του κόσμου, ώστε να αγκαλιάσει ξανά την ομάδα και η ΚΜΑ να παίξει το ρόλο που πρέπει να παίζει ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Νομίζω πως μέχρι στιγμής τα πάμε καλά, όμως ο κόσμος είναι ο κριτής όλων αυτών που γίνονται και ευτυχώς τα σχόλια είναι θετικά. Όσοι περνούν από εδώ μας δίνουν τα εύσημα, όπως και από αρκετούς πολιτικούς παίρνουμε συγχαρητήρια. Σήμερα θα γίνουν τα εγκαίνια από τον δήμαρχο, τον κύριο Μπουτάρη και είναι προσκεκλημένη όλη η πόλη! Διότι η Θεσσαλονίκη αγαπάει τον Άρη».
Για τους υψηλούς προσκεκλημένους, που θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στο περίπτερο: «Η αρχή γίνεται με τον Αλέκο Αλεξιάδη, ο οποίος θα απονείμει την τιμητική πλακέτα στον κύριο Μπουτάρη. Επίσης, θα έρθει ο Νίκος Γκάλης, που είναι αναπόσπαστο μέρος του Άρη, αλλά και η ποδοσφαιρική ομάδα θα περάσει από εδώ. Όλες οι ημέρες, μέχρι την Κυριακή, θα περιλαμβάνουν σημαντικά γεγονότα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη NOVA για τη συμπαράστασή της. Η βοήθειά της ήταν τεράστια! Μας έφτιαξε ένα καταπληκτικό βίντεο το οποίο συγκινεί τους πάντες. Η NOVA αγαπάει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ευχαριστούμε πολύ για αυτό».


«Καλύτερος προπονητής στην Σερβία ο Μιλίνκοβιτς»


kataiΟ ποδοσφαιριστής του Πλατανιά Αλεξάντερ Κατάι, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τον νέο προπονητή του Άρη Ζόραν Μιλίνκοβιτς τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καλύτερο προπονητή στην Σερβία. Τον γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στην Βοϊβοντίνα.
Ποια είναι  εκτίμηση του για το Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Είναι ίσως ο καλύτερος προπονητής στην Σερβία , όταν ήταν στην Βοϊβοντίνα η ομάδα έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Σερβία, καλύτερο και από την Παρτιζάν  αλλά και από τον Ερυθρό Αστέρα».
Για τον τρόπο παιχνιδιού του και άμα έχει επιθετική φιλοσοφία: «Εμείς μπορώ να πω παίζαμε λίγο αμυντικά αλλά παίζαμε πολύ καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.
Του αρέσουν οι νεαροί παίκτες , έχει βγάλει πολλά ταλέντα και είναι πολύ καλός προπονητής, και θεωρώ ότι θα τα πάει περίφημα στην Ελλάδα και στον Άρη».


Πηγή: arenafm.gr

«Καταδικασμένοι να νικήσουμε»


arisΟ Κυριάκος Μπισίδης βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε στον Arena και αναφέρθηκε στα τελευταία θέματα που απασχολούν το στρατόπεδο των “κιτρίνων”.
Για τις συχνές αλλαγές προπονητών:
«Έχει γίνει κανόνας η αλλαγή προπονητών. Νομίζω ότι πρέπει να ψαχτούν περισσότερο και να δουν γιατί γίνεται αυτό το πράγμα. Τι φταίει. Είναι θέμα επιλογής, ικανότητας νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι πρέπει να βρεθούν λύσεις για να υπάρχουν συνεργασίες μακροπρόθεσμες. Τότε η ομάδα θα έχει άλλη σταθερότητα  και άλλη δυναμική. Ελπίζω καταρχάς με την έλευση του νέου προπονητή να προσαρμοστεί στα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος και από την άλλη οι ποδοσφαιριστές να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του, και να παρουσιάσουν άλλο πρόσωπο στην τέταρτη αγωνιστική για να φέρουν τους τρεις βαθμούς»
Τι προλαβαίνουν να κάνουν μέχρι τον αγώνα με τον Λεβαδειακό:
«Είναι μικρό το χρονικό διάστημα. Ο Ζόραν Λόντσαρ γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα πέρασε με επιτυχία έχει σεβασμό και εκτίμηση. Αν μη τι άλλο ο κόουτς θα πρέπει να δει τα πρώτα τρία παιχνίδια για να δει πως έπαιζε η ομάδα. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι και να δει άμεσα ποια κομμάτια μπορεί να περάσει στην τακτική για να έρθει θετικό αποτέλεσμα με τον Λεβαδειακό. Θα πρέπει οπωσδήποτε μέσα στο Χαριλάου να υπάρχει διάθεση και πάθος. Ο Άρης πρέπει να θωρακίσει την έδρα του με τέτοια τρόπο ώστε να παίρνει τα αποτελέσματα»
Για την απομάκρυνση του Χατζηνικολάου:
«Ο Γιάννης όταν καθίσει θα δει δεν έγινε καλός σχεδιασμός σε θέματα επιλογής  παικτών. Το πρώτο κομμάτι ξεκινάει από αυτό. Το δεύτερο κακό ήταν ότι δεν είχαμε καλές εμφανίσεις ίσως ένα κομμάτι που να μην λειτούργησε σωστά να ήταν και τα αποδυτήρια. Δε θέλω να πω ποιος έκανε το λάθος αλλά και ο Μούτας ήταν άμεσος συνεργάτης και έπρεπε να είναι πιο διαλλακτικός στις δηλώσεις του» ενώ πρόσθεσε:
«Θέλω να τονίσω ότι με την Καλλονή μέσα στο Χαριλάου έπαιζαν από πέρσι 1,5 παίκτες.  Δηλαδή  ο Πουλίδο και ο Τάτος που ήταν από τον Δεκέμβριο. Εφόσον πρέπει να αλλάξεις το ροστερ σε τόσο μεγάλο βαθμό οι παίκτες πρέπει να είναι έτοιμοι. Ήρθαν παιδιά που δεν έχουν παραστάσεις από Σουπερλιγκ και δεν ήταν έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις»
Τι να κάνουν οι παίκτες με τον Λεβαδειακό:
«Πρέπει να μπουν με καρδιά, πάθος και από εκεί και μετά πρέπει να βελτιωθεί στο κομμάτι ανάπτυξης, κατοχής και να είμαστε πιο σίγουροι. Είμαστε καταδικασμένοι να νικήσουμε για να μιλάμε για πιο ευοίωνο μέλλον»
Για τον νέο προπονητή:
«Η Σέρβικη σχολή ανέκαθεν βγάζει καλούς προπονητές. Είναι ψαγμένη σχολή. Είναι άνθρωποι που δουλεύουν πολύ. Έχει καλά σχόλια από άλλους προπονητές και παίκτες και εύχομαι όσα έχουν ακουστεί να τα περάσει στην ομάδα»


Πηγή: arenafm.gr

«Νοκ-αουτ ο Πουλίδο»


O γιατρός του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής, μίλησε στον Αrena 89.4 αναφορικά με την υγεία των ποδοσφαιριστών.
pantazjhΓια την περίπτωση Πουλίδο και αν θα είναι έτοιμος για τον Λεβαδειακό:
«Μάλλον όχι. Έχει ένα μεγάλο αιμάτωμα και αναγκάστηκα και του έκανα ένεση που βοηθάει να επουλωθεί. Έχει ήδη δύο εβδομάδες που δεν προπονείται καθόλου , άρα η συμμετοχή του είναι απίθανη»
Ενώ συνέχισε:
«Ο Ουντότζι έχει μία ενόχληση στο πίσω μέρος του γόνατου αλλά νομίζω ότι θα είναι καλά. Ο Κύριας είχε κάποιες ενοχλήσεις στο προσαγωγό και τον κάναμε αλλαγή με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σήμερα αισθάνεται καλά και νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα»


Πηγή: arenafm.gr

«Τιμή σε Μπουτάρη»


Ο Παναγιώτης Στεφανίδης, πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών του Άρη, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena89,4 σχετικά με το περίπτερο στην ΔΕΘ.
Για την παρουσία του Μπουτάρη στην ΔΕΘ και ειδικότερα στο περίπτερο του Άρη:
stefanidhs«Είναι και ο πρώτος δημότης είναι  και ένας άνθρωπος που βοήθησε πάρα πολύ τον Άρη στο οικονομικό. Ήρθε η ώρα να τιμηθεί. Θέλουμε να κάνουμε ένα πάντρεμα του ποδοσφαίρου με το μπάσκετ για να δείξουμε ότι ο Άρης είναι ενιαίος. Ο Αλέκος ο Αλεξιάδης είναι θρύλος για τον Άρη και θα τιμήσει τον Γιάννη Μπουτάρη γιατί είναι ένας παράγοντας που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε»
Αν σκέφτονται να διοργανώσουν και άλλες εκδηλώσεις:
«Υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν θέλω να ανακοινώσω. Θέλουμε να κάνουμε δύο εκδηλώσεις την Παρασκευή και το Σάββατο. Το περίπτερο του Άρη πρέπει να το έχουν επισκεφτεί πάνω από 5,000 άτομα μέχρι στιγμής. Και αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε από τα φυλλάδια που μοιράζονται και από τα στοιχεία για τους διαγωνισμούς» ενώ αναφέρθηκε στο βίντεο που παίζει στο περίπτερο με την ιστορία της ομάδας:
«Είναι ένα αρκετά συγκινητικό βίντεο. Εγώ προσωπικά στο εφτάλεπτο έφυγα. Βλέπεις κάποια πράγματα και συνειδητοποιούμε όλοι ότι το μέγεθος της ομάδας είναι τεράστιο. Οι δύσκολες στιγμές έρχονται και φεύγουν αρκεί να είσαι εκεί. Το ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε. Μέσα σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε ο Άρης δείχνει το μεγαλείο του. Αυτό το περίπτερο το πώς στήθηκε είναι η απόδειξη ότι θέλει μεράκι διάθεση και τον τρόπο. Στήθηκε μέσα σε 10 μέρες. Εγώ σαν τρίτος επειδή δεν συμμετείχα στην δημιουργία έμεινα εντυπωσιασμένος. Εμένα με ικανοποιεί πάρα πολύ σαν εικόνα» ενώ αναφορικά με όσους επικρίνουν την απόφαση για περίπτερο στην ΔΕΘ:
«Γιατί να μην το κάνουμε η ΔΕΘ είναι ένας θεσμός και ο Άρης δεν μπορεί να λείπει»
Για την παρουσία του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης στο περίπτερο του Άρη:
«Κάποιες τακτικές στον Άρη πρέπει να αλλάξουν. Ο κύριος Ζέρβας πέρασε από το περίπτερο και δεν μπορούσαμε να μην τον αφήσουμε να μπει. Είναι προτιμότερο να καθίσουμε και να συζητήσουμε. Έκανε κάποιες άστοχες δηλώσεις αλλά παραμένει αντιδήμαρχος. Ο λόγος που θέλαμε μπει στο περίπτερο ήταν για να συνειδητοποιήσει για ποια ομάδα μιλάει. Να δει τα λάβαρα και τους δεκάδες τίτλους. Και προς τιμήν του που ήρθε στο περίπτερο του Άρη. Αφού κάθισε και άκουσε αυτά που άκουσε, δέχθηκε να κάτσει να ακούσει την ιστορία και να πάρει και πράγματα στο τέλος»
Θα πάει ο Γκάλης στην ΔΕΘ;
«Θα δούμε αν έρθει ο Γκάλης. Κοιτάξτε να δείτε δεν μπορεί να λείπει από το περίπτερο. Το πώς θα γίνει η εκδήλωση θα δρομολογηθεί. Ο Νίκος Γκάλης δείχνει μεγάλη διάθεση να βοηθήσει επικοινωνιακά και αυτό είναι πολύ ευχάριστο, μετά από αυτό που έγινε με τον αγώνα προς τιμήν του. Και τελικά ίσως να ήταν καλύτερο που τιμήθηκε μετά από 20 χρόνια γιατί κατάλαβε και ο ίδιος ότι μετά από τόσα χρόνια παραμένει σημαία. Είχε γίνει χαμός η τηλεθέαση έσπασε τα νούμερα και ο κόσμος έδειξε ότι δεν ξεχνάει»
Για τον νέο τεχνικό της ποδοσφαιρικής ομάδας:
«Του εύχομαι καλή επιτυχία. Τα μηνύματα είναι καλά. Έχει βραβευτεί δύο φορές και πιστεύουμε θα βοηθήσει την ομάδα. Έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας» ενώ για την Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:
«Δεν έχει βγει ακόμη η ανακοίνωση  από το Υπουργείο. Είμαι και εγώ σε αναμονή και καθημερινά είμαστε στα τηλέφωνα. Βγήκαν εμπόδια όπως άδειες, απεργίες όμως το  έχουμε κάνει μεσανατολικό το θέμα της αύξησης. Γίνανε όλοι ειδικοί»
Τέλος έστειλε το δικό του μήνυμα:
«Σήμερα είναι τα εγκαίνια που θα έρθει να τιμηθεί ο δήμαρχος και θέλω να δείξουμε ποιοι είμαστε οι Αρειανοί. Καλώ όλους τους φιλάθλους να έρθουν και σε κόσμια επίπεδα να αποδείξουμε τι ομάδα είναι ο Άρης. Στην έκθεση μέσα είναι ξένοι, γονείς με τα παιδιά, και ο Άρης πρέπει να δείξει ότι είναι πολιτισμός και ήθος και όχι ψευτοεπεισόδια»


Πηγή: arenafm.gr

«Άρης και Θεσσαλονίκη πάνε χέρι-χέρι»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησαν ο ταμίας της ΚΜΑ, Δημήτρης Τατάκης και ο επιμελητής του φιλμ που θα προβληθεί για την 100ετή ιστορία του Άρη, Βασίλης Κεχαγιάς για την αποψινή εκδήλωση των εγκαινίων του περιπτέρου του Άρη στην ΔΕΘ.

Αρχικά, ο ταμίας της ΚΜΑ τόνισε:

«Είναι καλεσμένος όλος ο λαός του Άρη και όλος ο κόσμος της Θεσσαλονίκης για να δει πως συνδέεται η ιστορία του Άρη με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή καθώς ξεκινάει ο εορτασμός των 100 χρόνων αυτής της ομάδας που έχει χιλιάδες τίτλους και διακρίσεις. Το φιλμάκι που θα προβληθεί αναδεικνύει δύο ιδέες. Την ιδέα του Θεού Άρη, και τους «πιστούς» του, τον κόσμο της ομάδας. Δίνουμε βάση πιο πολύ στην προπολεμική ιστορία του Άρη που δεν είναι και τόσο γνωστή, καθώς περιέχονται πλάνα που μας παραχώρησε το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης τα οποία αποδεικνύουν στο έπακρο το πώς συνδέεται η σύνθεση του κοινωνικού ιστού της πόλης με αυτόν τον σύλλογο. Δυστυχώς δεν θα είναι εδώ ο Γκάλης, ωστόσο, μας υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε μια άλλη εκδήλωση που θα κάνουμε».

Ο Δημήτρης Τατάκης έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά σε ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, τον παλαίμαχο άσο της ομάδας, Αλέκο Αλεξιάδη, τονίζοντας: «Είναι η ζωντανή ιστορία του Άρη, ανατριχιάζω όταν λέω το όνομά του. Δεν ξεχνάω τις απίστευτες κεφαλιές ψαράκι που έκανε. Το πάθος του όταν αγωνιζόταν είναι αξιομνημόνευτο. Υπάρχει στο φιλμ στιγμιότυπο από ένα παλιό ματς με τον Ολυμπιακό στο οποίο είχε σκιστεί η φανέλα του από τα μαρκαρίσματα των αντιπάλων».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεχαγιάς, ως δημιουργός του βίντεο υπογράμμισε: «Χωρίς να χάνω την οπαδική μου ιδιότητα προσπαθώ να διατρέξω την 100ετή ιστορία του Άρη με την καλύτερη δυνατή αντικειμενικότητα. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε με αυτό το φιλμ είναι η σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στον Άρη και τη Θεσσαλονίκη. Άρης και Θεσσαλονίκη πάνε χέρι χέρι, αφού όταν γεννήθηκε ο Άρης, γεννήθηκε ουσιαστικά και η Θεσσαλονίκη με την απελευθέρωση. Το «κίτρινο» αίμα διατρέχει τις αρτηρίες της πόλης. Έτσι το βλέπουμε εμείς. Παραγωγή της ΚΜΑ ήταν αυτό το φιλμάκι».
Πηγή: metrosport.gr

«Χρόνια πολλά Λούκας»

Τα 25 του χρόνια κλείνει σήμερα (10/09) ο Λούκας Πέρεθ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως το συνηθίζει, έδωσε τις ευχές της στον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου με ένα αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με επιτυχίες και υγεία στον Λούκας που σήμερα κλείνει τα 25 του χρόνια. Ο Ισπανός παίκτης του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στην Γαλικία και ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αλαβές. Πολύ μικρός μετακόμισε στη Μαδρίτη όπου εντάχθηκε στα τρίτη ομάδα της Ατλέτικο κι από εκεί πήρε μεταγραφή για τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Οι επιδόσεις του με τη δεύτερη ομάδα (σημείωσε 20 γκολ) δεν πέρασαν απαρατήρητες κι έτσι ο Λούκας σε ηλικία 22 χρονών κάνει ντεμπούτο. Τα πάει αρκετά καλά, φαίνεται να καθιερώνεται κάνοντας πέντε συμμετοχές – τις τέσσερις ως βασικός – και σημειώνοντας ένα γκολ, ωστόσο στη μέση της σεζόν φεύγει. Για την Ουκρανία. Μια περίεργη επιλογή για κάποιον που έχει την δυνατότητα ν? αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το κριτήριο πίσω από την απόφασή του είναι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Καρπάτι Λβίβ. «Επέλεξα να φύγω γιατί ήθελα να προχωρήσω στην καριέρα μου», δηλώνει κατά την αποχώρησή του και συμπληρώνει: «Ευχαριστώ τη Ράγιο που μου έδωσε την ευκαιρία, αλλά πρέπει να βελτιωθώ και να πάω βήμα, βήμα. Γι αυτό επέλεξα την Ουκρανία. Στην καριέρα σου πρέπει να προχωράς δίχως συμβιβασμούς, αλλά με ταπεινότητα».

Στην παγωμένη Ουκρανία ο Λούκας γίνεται γρήγορα αγαπητός, παίρνει φανέλα βασικού κι παίζει και στην Ευρώπη, όπως ήθελε. Στο δρόμο του, μάλιστα, το καλοκαίρι του 2011 βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Γίνεται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ουκρανική λίγκα, ωστόσο, η αγωνιστική πτώση της Καρπάτι τον αναγκάζει να ψάξει κάτι διαφορετικό. Η Ντινάμο Κιέβου του προσφέρει την ευκαιρία του πρωταθλητισμού, αλλά ο δανεισμός του εκεί είναι κάτι που ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν θέλει να θυμάται.

Ετσι, το καλοκαίρι ο Λούκας αφήνει πίσω του την Ουκρανία όπου στις πρωϊνές προπονήσεις – όπως έχει πει – πάλευε να νιώσει τα δάκτυλά του μέσα στα παπούτσια από το κρύο και έρχεται στην Τούμπα για να βιώσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια και την διεκδίκηση τίτλων με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το φινάλε της καριέρας του ο ίδιος το ονειρεύεται πίσω στην πατρίδα του, τη Γαλικία. Με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια».

Ξεκίνημα με ντέρμπι στo Βόλο!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση της 1ης και της 2ης φάσης του Κυπέλλου . Με Εργοτέλη ο Παναθηναϊκός, με Φωκικό ή Αχαρναϊκό ο Ολυμπιακός. Ντέρμπι Ολυμπιακού Βόλου με Παναχαϊκή.
Ντέρμπι με το καλήμερα έβγαλε η κληρωτίδα  με την Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό Βόλου να τείθενται αντιμέτωποι στο Βόλο.
Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζουν  οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, και του Ολυμπιακού που θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Αχαρναϊκός -Φωκικός.
Επίσης ο Ηρακλής θα δοκιμαστεί στον Τύρναβο απέναντι στην ομώνυμη ομάδα και  σε περίπτωση που οι Θεσσαλονικείς προκριθούν θα παίξουν ξανά  με ομάδα της Super League και πιο συγκεκριμένα την SKODA Ξανθη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης και της 2ης φάσης:
1Η ΦΑΣΗ (14-15 Σεπτεμβρίου) - ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
1. Φωκικός - Αχαρναϊκός
2. Ολυμπιακός Βόλου - Παναχαϊκή
3. Γλυφάδα - Καλλιθέα
4. Βύζας Μεγάρων - ΑΟ Χανιά
5. Πανηλειακός - Φωστήρας
6. Ηρακλής Ψαχνών - Παναιγιάλειος
7. Αστέρας Μαγούλας - Επισκοπή
8. Κέρκυρα - Δόξα Δράμας
9. Τύρναβος - Ηρακλής
10. Αναγέννηση Γιαννιτσών - Αιγινιακός
11. Εθνικός Γαζώρου - Νίκη Βόλου
12. Απόλλων 1926 - Ζάκυνθος
13. Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα
14. Πιερικός - Βατανιακός

2Η ΦΑΣΗ (+ ομάδες Α' Εθνικής, 25-26/09 και 30-31/10) - ΔΙΠΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
15. ΠΑΟΚ - Νικητής 13 (Αν. Καρδίτσας ή Καβάλα)
16. Παναθηναϊκός - Εργοτέλης
17. Ολυμπιακός - Νικητής 1 (Φωκικός ή Αχαρναϊκός)
18. Αστέρας Τρίπολης - Νικητής 4 (Βύζας Μεγάρων ή ΑΟ Χανιά)
19. Νικητής 11 (Εθνικός Γαζώρου ή Νίκη Βόλου) - Πανθρακικός
20. Νικητής 3 (Γλυφάδα ή Καλλιθέα) - ΟΦΗ
21. Νικητής 9 (Τύρναβος ή Ηρακλής) - Skoda Ξάνθη
22. Νικητής 2 (Ολυμπιακός Βόλου ή Παναχαϊκή) - Άρης
23. Νικητής 7 (Αστέρας Μαγούλας ή Επισκοπή) - Λεβαδειακός
24. Νικητής 6 (Ηρακλής Ψαχνών ή Παναιγιάλειος) - Βέροια
25. Νικητής 5 (Πανηλειακός ή Φωστήρας) - Ατρόμητος
26. Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης
27. ΠΑΣ Γιάννινα - Νικητής 10 (Αναγέννηση Γιαννιτσών ή Αιγινιακός)
28. Πανιώνιος - Νικητης 12 (Απόλλων 1926 ή Ζάκυνθος)
29. Νικητής 8 (Κέρκυρα ή Δόξα Δράμας) - Παναιτωλικός
30. Νικητής 14 (Πιερικός ή Βατανιακός) - Καλλονή
Πηγή: gazzetta.gr

Tι θα έλεγε ο Μπέιλ στον Βύντρα;

Ο Γιάννης Σερέτης επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση για να καταδείξει ότι η εθνική Ελλάδας κάνει βάσει έμψυχου δυναμικού μια επιπλέον υπέρβαση με την πορεία της, αν συγκριθεί με πιο ποιοτικές ευρωπαϊκές ομάδες και ληφθεί υπόψιν το επίπεδο και η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επεσε πολύ κράξιμο στην Εθνική για το πρώτο ημίχρονο με το Λιχτενστάιν. Κι ας μπορούσε να γράψει στο β΄ μέρος ένα… 0-4, που θα ήταν και η μεγαλύτερη νίκη επί Σάντος που έχει 55,5% κερδισμένων βαθμών στα 36 παιχνίδια του στην εθνική. Κράξιμο εν μέρει δικαιολογημένο σε προπονητή και παίκτες. Εν μέρει, διότι σωστές οι απαιτήσεις εναντίον ομάδων αυτού του επιπέδου, αλλά από την άλλη μάλλον έχουμε ξεχάσει όλοι από ποιους παίκτες αποτελείται πια αυτή η εθνική Ελλάδας. Νομίζουν πολλοί ότι ακόμη είμαστε στο… 2004! Εμ, δεν είμαστε! Ούτε το ποδόσφαιρο έχει δομηθεί έτσι στην Ελλάδα ώστε να παράγει αθλητές που θα το βοηθήσουν να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, όπως ισχύει για το ελληνικό μπάσκετ. Εξακολουθεί αυτή η ομάδα να κάνει πορεία και να διατηρεί επίπεδο που απέχει έτη φωτός πια από το επίπεδο του πρωταθλήματος και των ομάδων μας. Μα, δυστυχώς οι περισσότεροι δεν το βλέπουν, ή δεν θέλουν να το δουν.
Oι Σέρβοι του Νάστασιτς, του Ιβάνοβιτς, του Σούμποττς, του Κολάροφ, του Σουλεϊμάνι και του Τάντιτς (ναι, ναι, και του Φέισα!), έξω. Οι Ουαλοί του Μπέιλ των 100 εκατ. ευρώ και του Αλεν; 6 βαθμούς (και πολλοί τους είναι…). Οι Σκωτσέζοι του Σνόντγκρας, του Μαλόνεϊ, του Νέισμιθ, του Φόρεστ, του Τσάρλι Ανταμ, της νέας φουρνιάς της Σέλτικ; Ουραγός με 5 βαθμούς. Οι Δανοί και οι Τσέχοι παλεύουν με τους Βούλγαρους για μια θέση στα μπαράζ. Οι Δανοί που έφαγαν ένα ολόγιομο 0-4 στο κεφάλι από τους Αρμένιους (δεν τολμώ να φανταστώ τι θα είχε γίνει στην Ελλάδα…) και νίκησαν 1-2 στη Μάλτα με την ψυχή στο στόμα. Οι Δανοί του Αγκερ με τις 213 συμμετοχές στη Λίβερπουλ. Του Αντρεάσεν, του Ερικσεν που πήγε στην Τότεναμ, του Κβιστ. Στα κάτω τους. Αλλά με 17 παίκτες της εθνικής στο εξωτερικό. Αμ οι Τσέχοι; Πάρε το 1-2 στο κεφάλι πάλι από την παρέα του παικταρά Μκιταριάν. Στα κάτω της κι αυτή. Αλλά με Τσεχ, Ροσίτσκι, Κάντλετς, Σίβοκ, Πλάσιλ, Γίρατσεκ. Παλεύουν με τους Βούλγαρους.
Οι Τούρκοι; Οι Τούρκοι με το αναβαθμισμένο πρωτάθλημα, που στέλνουν την Φενέρ στον ημιτελικό τουEuropa League και την Γαλατά στον προημιτελικό του Champions League; Οι Τούρκοι του Αρντά, του Σαχίν, του Μπουλούτ, του Γιλμάζ, του Γκιουνούλ; Αγκομαχούν μπας και προλάβουν το μπαράζ, έχοντας πάρει «μέσα – έξω» μόνο έναν βαθμό από τους ανανεωμένους Ούγγρους. Και παίζουν σήμερα το «όλα για όλα» ματς με τους Ρουμάνους του Βλαντ Τσιρίτσες που πήγε στην Τότεναμ με 9,5 εκατ. ευρώ από την Στεάουα. 

Σάμπως έχουν σίγουρο διαβατήριο οι Ρώσοι; Εχασαν από τους Ιρλανδούς του Ρόι Κάρολ και τώρα χρειάζονται «τρία στα τρία» για να περάσουν τους Πορτογάλους. Δηλαδή είτε οι Κερζακόφ – Ακινφέεφ – Σιρόκοφ, Τζαγκόεφ – Ντενίσοφ – Ζιρκόφ – Φαϊζούλιν και… σία είτε η παρέα του Κριστιάνο με τους Νάνι, Μουτίνιο, Πέπε, Κοεντράο, Μεϊρέλες, Ποστίγκα θα πάνε στην… παράταση για μια θέση στη Βραζιλία. Χρηματιστηριακή αξία; Ολη η Εθνική Ελλάδας όσο ο μισός Ρονάλντο που έκανε δύο ισοπαλίες με Ιρλανδία και Ισραήλ ή αν, θέλετε, με τέσσερις - πέντε παίκτες της Ρωσίας.
Για τους Γάλλους λες και ότι ήταν άτυχοι. Επεσαν πάνω στους Ισπανούς. 0-0 όμως στη Γεωργία του Τιμούρ την Παρασκευή, παρότι είχαν πάρει 1-1 μέσα στην Ισπανία. Ισως να τα… παράτησαν μετά το 0-1 από του Πέδρο τον Μάρτιο. Μπορεί. Πήγαινε στα μπαράζ και εσύ mon ami Μπενζεμά, Ριμπερί, Ζιρού, Εβρά, Βαράν, Πογκμπά, Βαλμπουενά, Καμπάιγ, Κονσιελνί! Όπως και η παρέα του Μόντριτς, του Μάτζουκιτς, του Ράκιτιτς, του Σρνα, του Ολιτς, του Βουκόγιεβιτς και του Εντουάρντο. Τους άφησαν πίσω οι Φελαϊνήδες και οι Μιραλάς. Στα μπαράζ και εσύ καλή μου Κροατία. Να μάθεις να (μην) χάνεις 0-1 από τους Σκωτσέζους στο Ζάγκρεμπ! 
Και για να δούμε μην καταλήξουν εκεί και οι Αγγλοι! Πολλά κρίνονται σήμερα στο εκτός έδρας με τους Ουκρανούς. Είναι ήδη νοκ άουτ η Πολωνία απ΄ αυτόν τον όμιλο. Η Πολωνία του Λεβαντόφσκι και του Μπλαστσικόφσκι (και του Βαβρζίνιακ!!!). Και παλεύουν για δυο θέσεις οι Αγγλοι, οι Μαυροβούνιοι του Γιόβετιτς και του Βούτσινιτς και του Μπετσιράι με τους Ουκρανούς του Τίμοστστουκ, του Ντέβιτς, του Εντμαρ, του Ρακίτσκι, του Πιατόφ, του Γιαρμολένκο, η Ουκρανία της Μέταλιστ, της Σαχτάρ και της Ντινάμο Κιέβου.
Οσο για τους «δικούς» μας, τους Σλοβάκους; Αυτούς που μπορούσαν να ξε… πουπουλιάσουν σε ανοιχτό χώρο τους Βόσνιους και να τους ρίξουν 4-5 γκολ; 1-1 είχαν φέρει στο Λιχτενστάιν, ισοφαρίζοντας στο 73’, στο ίδιο λεπτό που πέτυχε το 0-1 ο Μήτρογλου μετά από τρία «εύκολα» χαμένα. Και δεν κατάφεραν να νικήσουν ούτε  μία φορά τους Λιθουανούς! Ναι, αυτή η Σλοβακία του Χάμσικ, του Σκρτελ, του Σέστακ, του Στοχ, του Βάις (ο Χάμσικ και ο Σκρτελ κοστίζουν μαζί όσο όλη η ελληνική ενδεκάδα).
Προς τι η καταγραφή;
1.    Για να αντιληφθούμε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και πού έχουμε φτάσει. Εχουμε πια μια ελληνική εθνική ομάδα με παίκτες που προέρχονται από τη χειρότερη λίγκα των τελευταίων 15 ετών σε επίπεδο ποιότητας και ανταγωνισμού, μαζί με 11-12 «ξενιτεμένους», εκ των οποίων μόνο τρεις θεωρούνται βασικά στελέχη της ενδεκάδας: Σαμαράς, Κονέ, Λάζαρος.
2.    Για να συνειδητοποιήσουμε ποιες ομάδες και με ποιους παικταράδες μένουν ή θα μείνουν εκτός Μουντιάλ και ποιες άλλες ομάδες και ποιοι άλλοι παικταράδες θα το βλέπουν στην τηλεόραση.
3.    Για να αναλογιστούμε ποιες ευρωπαϊκές ομάδες αντίστοιχου επιπέδου με τη δική μας προσφέρουν ποδοσφαιρικό θέαμα ή έχουν δική τους ποδοσφαιρική ταυτότητα.
4.    Για να σκεφτούμε τι θα απαντούσε εκεί στην Ισπανία ο Γκάρεθ Μπέιλ στον Λουκά Βύντρα, στην Ιταλία ο Χάμσικ στον Κονέ, ή ο Λεβαντόφσκι στον Σωκράτη, ο Μπερμπάτοφ στον Καραγκούνη, ο Πιάνιτς στον Τοροσίδη, ο Στοχ στον «Σάλπι» και τον «Κάτσο» σε ένα ερώτημα: «Θα ήθελες να ήσουν παίκτης της εθνικής Ελλάδας τα τελευταία 10 χρόνια;». Τι λέτε ότι θα απαντούσαν; «Όχι, γιατί δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και δεν βάζει πολλά γκολ»; 
Πηγή: gazzetta.gr

Θα φάει ξύλο στο μουντιάλ!

Αυτή η εθνική ομάδα που θα δούμε απόψε, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, δεν αξίζει να προκριθεί…  
Στην πασαρέλα θέλω κορίτσαρους. Κορμιά λυγερόκορμα, με πρόσωπα δροσερά και χαμογελαστά. Μιλάμε για καλλιστεία, για διαγωνισμό ομορφιάς. Όχι κυτταρίτιδα στα μπούτια, όχι πατσές στις κοιλιές, όχι πεσμένα βυζιά.
Στο μουντιάλ θέλω να δω ποδόσφαιρο κορυφής. Συναρπαστικό και θεαματικό. Μην πέσω σε τίποτα ομαδίτσες σαν κι αυτή της Ελλάδος. Η πιο μεγάλη μου γκίνια. Μπάλλα περιμένεις να θαυμάσεις, όχι κάτι άλλο που δεν πίνεται, ούτε χωνεύεται και με ανθρακικό.
Σε παρακαλώ. Έλληνες είμαστε, αλλά και η ξευτύλα έχει κάποια όρια. Ναι, είναι για μάπες όσοι γουστάρουν πάση θυσία να ’ουμε πρόκριση ακόμα κι αν η ελληνική ομάδα μοιράζει χάπια κατά της αϋπνίας στους τηλεθεατές.
Είσαι Ολυμπιακός και τη βρίσκεις με την ομαδάρα σου που δεν βλέπεται. Δικό σου το πρόβλημα. Είσαι Παναθηναϊκός και πληρώνεις διαρκείας. Για όνομα.
Κορίτσια, το ποδόσφαιρο είναι ποίηση. Πέρα απ’ αυτό. Αν δεν αξίζεις κινδυνεύεις να φας ξύλο από τους αντιπάλους. Να διασυρθείς.

Τα δικά τους χάλια βλέπουν στην εθνική ομάδα όσοι Έλληνες θέλουν πρόκριση της, γράφει ο apodytiriakias.gr


Το 2004 έγινε το απίθανο των απίθανων. Η Ελλάδα, πανάξια και πεντακάθαρα, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη έκπληξη από καταβολής ποδοσφαίρου.
  
Μια μικρή ομάδα, με περιορισμένες δυνατότητες, που έπεσε στην περίπτωση, αλλά σαν κοπάδι πητμπουλ άρπαξε μεγαλύτερη μπουκιά απ’ όσο της άξιζε. Με τη σημερινή καμμία σχέση εκείνη η ομάδα, η απόλυτα πειθαρχημένη και καλοκουρδισμένη στη λεπτομέρεια, με τακτική ολοφάνερη, αυτή της ενεργητικής άμυνας. Πρώτα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα απονευρώνουμε τον αντίπαλο, μη φάμε γκολ, απλά αν βρούμε την ευκαιρία κυττάμε να αρπάξουμε το 1-0.

Από την επόμενη κιόλας του θριάμβου, πριν από εννέα χρόνια, αποκαταστάθηκε επιτόπου η τάξη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν και συνεχίζει ακόμα μέχρι σήμερα να είναι ομάδα να την κλαίνε οι ρέγγες. Απέναντι σε λιμά φτύνει αίμα να προκριθεί στα ευρώ και τα μουντιάλ. Η κωλοκατάσταση.

Είναι ανωμαλία να αγωνιάνε κάποιοι για νίκη πρόκρισης απόψε. Μια εξήγηση υπάρχει. Οι τύποι την έχουν δει στο έξτρα λάρτζ ρεζιλίκι. Η εθνική ομάδα είναι σαν τα μούτρα τους, εκφράζει τα χάλια τους και οι ίδιοι θα «δικαιωθούν» αν θα πάμε στη χώρα του Πελέ.

Πηγή: gazzetta.gr

Παύσατε πυρ...!!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος μέσω του blog του στο gazzetta.gr καλεί σε… κατάπαυση του πυρός ενόψει της κομβικής σημασίας αναμέτρησης της Εθνικής με την Ισπανία.   Η Εθνική μπάσκετ έχει τον τρόπο της να κάνει τους Ελληνες υπερήφανους. Αλλά έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλες απαιτήσεις, που κάθε αποτυχία της στο τουρνουά, εξελίσσεται σε εθνικό θέμα... Μεγάλη η επιτυχία, μεγάλη και η αποτυχία.
Είναι επίτευγμα αυτό για το μπάσκετ και την Εθνική, που δεν έχει συμβόλαιο με τη νίκη, αλλά τελευταία μας τα έχει χαλάσει γιατί έχει κάνει ήττες από ομάδες που δεν έπρεπε. Το έκανε πριν από ένα χρόνο στη Βενεζουέλα με τη Νιγηρία, το έκανε και τώρα στη Σλοβενία με την Φινλανδία.
Τέτοιου επιπέδου είναι το στραπάτσο της Εθνικής, με μια μεγάλη διαφορά όμως. Μετά την ήττα από την Νιγηρία στο Προολυμπιακό το κακό που έγινε δεν μπορούσε να διορθωθεί. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει περιθώριο να σβήσει η μουτζούρα. Χρειάζεται, όμως, διπλή και τριπλή προσπάθεια.
Είναι ξεκάθαρο ότι τώρα πρέπει να βγουν μπροστά αυτοί που θέλουν και μπορούν να γράψουν ιστορία... Υπάρχουν γεννημένοι νικητές σε αυτή την Εθνική, παίκτες που αγαπάνε και την ομάδα και τη φανέλα. Και θέλουν να γράψουν και πάλι με χρυσά γράμματα το όνομά τους στο βιβλίο του ελληνικού μπάσκετ.
Πώς διορθώνεται το κακό που έγινε στο Κόπερ; Ενα ματς είναι αρκετό. Το πρώτο στη δεύτερη φάση. Κερδίζεις την Ισπανία; Ε, μετά τα άλλα είναι εύκολα. Χάνεις; Μετά περιμένεις να δεις τα άλλα αποτελέσματα και ενδεχομένως να μην φτάνουν καν οι δύο νίκες.
Ετσι έχουν τα πράγματα. Το ματς με την Ισπανία κρίνει ίσως τα πάντα για την Εθνική σε αυτό το Ευρωμπάσκετ. Μια νίκη μπορεί να τα αλλάξει όλα.
Γίνεται να κερδίσει η Ελλάδα την Ισπανία; Από το 2006 και μετά δεν τα έχει καταφέρει ποτέ. Πάντα η Ισπανία ήταν καλύτερη, πάντα έβρισκε τον τρόπο.
Τώρα όμως; Οχι, η Ισπανία δεν είναι καλύτερη από την Ελλάδα. Χωρίς Πάου Γκασόλ και Ναβάρο είναι περισσότερο τρωτή από κάθε άλλη φορά. Παραμένει το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και σε αυτό το Ευρωμπάσκετ, αλλά η Εθνική έχει τον τρόπο να κερδίσει.
Αρκεί να γίνει Ελλάδα. Αρκεί να αφήσει πίσω όλα όσα έγιναν στο Κόπερ. Τους τραυματισμούς, τις δύο άσχημες εμφανίσεις, τα εσωτερικά προβλήματα, τους συμβιβασμούς.
Υπάρχει χρόνος για να καθαρίσει το μυαλό και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να αφήσουν τους εγωισμούς στην άκρη. Ηρθε η ώρα να το ευχαριστηθούν όλοι το Ευρωμπάσκετ και όχι να στεναχωριούνται για σημαντικούς ή ασήμαντους λόγους.
Το ματς με την Ισπανία είναι κομβικό. Αλλά μπορεί και να δώσει το σύνθημα της ανάκαμψης. Δεν χρειάζονται ούτε μπασκετικές αναλύσεις, ούτε καταλογισμός ευθυνών. Το εύκολο τώρα είναι να αρχίσουν οι πυροβολισμοί προς τον Τρινκιέρι και τους παίκτες. Στην Ελλάδα υπάρχουν άλλωστε πολλοί που περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη, που χαίρονται μόνο όταν μισούν...
Μια παράκληση, λοιπόν, μέχρι τουλάχιστον να χαθεί κάθε ελπίδα. Παύσατε πυρ... Και αν τελικά η Εθνική βρει τον τρόπο να προκριθεί στους "8", τότε με χαρά θα γίνουν δεκτές όλοι οι κωλοτούμπες. Αλλιώς... Στο απόσπασμα όλοι. Επί του παρόντος τα λιοντάρια έχουν γίνει μουλάρια... Αλλά ποιος ξέρει, ίσως την Πέμπτη να αναστηθεί και πάλι ο... "Καραϊσκάκης".
Πηγή: gazzetta.gr

Πρέπει να βρούμε ταυτότητα!

Ο Σταύρος Κόλκας καταθέτει την άποψή του για το σύστημα που πρέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ, γράφει για το ποια στελέχη άλλων ΠΑΕ θα ήθελε στην ομάδα, για τους Νίνη και Τζαβέλλα στην Εθνική και μεταξύ άλλων αναρωτιέται για το ποιος κάνει κουμάντο στον Άρη... Στο ποδόσφαιρο αυτό που κάνει την διαφορά είναι ο προγραμματισμός, αλλά κακά τα ψέματα ψάχνω να βρω μία ομάδα που να είναι προγραμματισμένη και μάλλον αδυνατώ να βρω. Ίσως και να είναι κάπως ο Ατρόμητος λόγω Αγγελόπουλου ο οποίος από τα στελέχη που βρίσκονται εκτός ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός που θα ήθελα στην ομάδα. Θα ήθελα και τον Μώραλη, αλλά τα επίπεδα έλλειψης συναισθήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν φτάσει τόσο χαμηλά για να σηκώσουν κάτι τέτοιο.
Όταν δεν υπάρχει προγραμματισμός, χάνονται λεφτά και αυτό θα πρέπει άπαντες να κατανοήσουν. Πλην του Ολυμπιακού που ουδέποτε κατάλαβα πως σκέφτεται ποδοσφαιρικά γιατί προφανώς δεν σκέφτεται ποδοσφαιρικά, η μοναδική ελπίδα των υπολοίπων να τον πλησιάζουν είναι να συνθέσουν ένα παζλ χαρακτηριστικών στο ρόστερ τους που θα τον αιφνιδιάσει. Αυτή την εποχή, εμείς είμαστε αυτοί που καλούμαστε να ανατρέψουμε το καθεστώς, όμως όπως έχω καταγράψει και στο παρελθόν, με ευθύνη κυρίως του μεγαλομετόχου, αυτό το πράγμα δεν είναι προγραμματισμός.
Σήμερα 10 Σεπτεμβρίου παίρνουμε στόπερ, ενώ η υπόθεση Κάτσε θα μας στερήσει μία έστω εναλλακτική αξιόπιστη λύση σε μία θέση που το βάθος της είναι ο 37χρονός Γκαρσία που δεν έχει μπει ακόμη αποστολή σε κανένα από τα επτά επίσημα παιχνίδια και ο 20χρονός Τζανδάρης με επίσημα παιχνίδια μόνο σε επίπεδο Φουτμπολ Λιγκ. Είναι γεγονός πως ψάχνουμε και κόφτη μέχρι την Παρασκευή ελπίζοντας να βρούμε.
Επίσης, οι μεταγραφές των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την υπόθεση Κάτσε, φέρνουν τον Στέφενς σε φάση αλλαγών, αφού το πλέον εύκολο σύστημα για την ομάδα πλέον είναι το 4-3-3 με Νίνη – Λάζαρ 8άρια και τον Κατσουράνη, αν χρειαστεί, να περνάει πιο μπροστά. Αν ο Μάντλουγκ είναι στα επίπεδα που πρέπει.
Για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που πρέπει να παίζει καθαρό 4-3-3. Να έχει ένα αμυντικό χαφ και 8άρια που θα κινούνται περιοχή με περιοχή. Αθλητικά, με τεχνική και δημιουργία. Με καλά εξτρέμ όπως έχει τώρα και με τον Κλάους κορυφή που έχει τα γκολ σε πρώτο χρόνο. Αυτό θα έπρεπε να δουλέψει από την αρχή και στη τελική αυτό θα παίξει.
Και θα πρέπει να αποφασίσουν επιτέλους, να στήσουν μία ομάδα που θα έχει μία ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα. Και με ρόστερ που εύκολα θα μεταβάλλεται από Ελλάδα σε Ευρώπη γιατί το ύφος των αγώνων είναι πολύ διαφορετικό.
Η ομάδα θα είναι καλή, αλλά αυτό όχι γιατί το προγραμματίσαμε αλλά γιατί μπορέσαμε να βρούμε μία ισορροπία μεταξύ ποδοσφαίρου και της λογικής Σαββίδη. Και όσο καλή ισορροπία και να βρεις, θα έρθουν στιγμές που θα γλιστρήσεις.
Σήμερα το βράδυ, θα παίξουν τέσσερις παίκτες μας στην εθνική. Το μυαλό μας και τα μάτια μας βέβαια, θα βρίσκονται στους Νίνη – Τζαβέλλα που αποτελούν και νέα πρόσωπα της ομάδας. Ο πρώτος, μου άρεσε στο Λιχνεστάιν γιατί έδωσε ποιότητα και καλύτερες επιλογές στην επίθεση. Τον περίμενα χειρότερο αλλά καμιά φορά στο ποδόσφαιρο οι δυσκολίες σε προσγειώνουν … κατάλληλα.
Ο Τζαβέλλας δε νομίζω να άλλαξε πολύ σε σχέση με το πώς έφυγε από εδώ. Στην άμυνα ποτέ δεν θα είναι σούπερ, αλλά σίγουρα η εμπειρίες και οι παραστάσεις των βοηθούν, όμως δημιουργικά είναι καλός παίκτης.
Αν καταφέρει η εθνική να περάσει σαν πρώτη τι να πω. Θα έχει άστρο, γιατί κακά τα ψέματα, στα χαφ αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Μακάρι να το πετύχει, να καλύψει ο Σαββίδης πάνω από ένα εκατ. ευρώ του μπάτζετ της σεζόν. Φέτος, σχετικά φθηνά την έβγαλε είναι η αλήθεια και αν συμβεί και αυτό, μάλλον συν θα είναι η χρονιά.
ΥΓ Στον Άρη ποιος είναι το κουμάντο; Δεν θέλω να πιστέψω αυτό που λέγεται δεξιά κι αριστερά.
ΥΓ Ο Νικολακόπουλος πάει να μας φάει το ψωμί. Όλο για ΠΑΟΚ μπλογκ ανεβάζει. Πάντως, Κώστα μου κόψε το παραμύθι του τι αρέσει στη Θεσσαλονίκη γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να αρέσει κάπου που δεν έχεις πάει τα τελευταία είκοσι χρόνια.
ΥΓ Ρε τον Ραϊκόνεν τι μας έκανε.
ΥΓ Αύριο έρχεται ο Κάτσε. Το σήριαλ θα λάβει τέλος.
Πηγή: sportdog.gr

Ο προπονητής του Άρη "έβγαλε" παίκτη του Θρύλου!!

Τι σχέση μπορεί να έχει με τον Ολυμπιακό ο νέος προπονητής του Άρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς;
Υπάρχει κοινός σύνδεσμος ανάμεσα στον νέο προπονητή του Άρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς και τον Ολυμπιακό.
Ο 45άρης Σέρβος προπονητής ήταν αυτός που προώθησε και ανέδειξε στη Βοϊβοντίνα τον Αλεξάνταρ Κατάι!
Ο παίκτης έπαιξε σούπερ μπάλα στην ομάδα του Μιλίνκοβιτς και την επόμενη χρονιά πήρε τη μεταγραφή στον Ολυμπιακό, μετά από εισήγηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.
Βεβαίως, ο Σερβός επιθετικός δεν "έπιασε" στην ομάδα του Πειραιά και από 2011 παραχωρείται συνέχεια δανεικός προφανώς μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιό του με τους "ερυθρολεύκους".
Φέτος θα παίξει στον Πλατανιά, ενώ έχει περάσει και από ΟΦΗ, Βοϊβοντίνα.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν ξανάγινε αυτό με Στέφενς!!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που έγινε φέτος στον ΠΑΟΚ με τις μεταγραφές και τον Στέφενς. Και είναι, βέβαια, απορίας άξιον πώς το δέχθηκε ένας προπονητής της αξίας του Ολλανδού. Τι θέλουμε να πούμε; Ότι η επικείμενη μεταγραφή του Γερμανού αμυντικού, Αλεξάντερ Μάντλουνγκ, είναι η μοναδική φετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ που αποτελεί προσωπική επιλογή του Χουμπ Στέφενς! Όχι, δεν κάνουμε καμία πλάκα...
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο Ολλανδός τεχνικός δεν εισηγήθηκε καμία από τις προηγούμενες μεταγραφές του Δικέφαλου. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε φέτος το καλοκαίρι δώδεκα ποδοσφαιριστές (Σκόνδρας, Γκαρσία, Λόπεθ, Τζιόλης, Βίτορ, Σπυρόπουλος, Λούκας, Νέτσιντ, Στοχ, Νίνης, Τζαβέλλας, Ολίσε) και ούτε ένας δεν φέρει τη "σφραγίδα" του προπονητή του!
Μόνο ο Μάντλουνγκ, ο 31χρονος στόπερ, η 13η φετινή και προφανώς τελευταία προσθήκη του Δικέφαλου, είναι μεταγραφή μετά από έγκριση του Στέφενς. Και, φυσικά, αυτό που είναι απορίας άξιον είναι πώς ένας προπονητής της αξίας και της εμπειρίας του Στέφενς δέχθηκε να μην έχει κανένα λόγο στις προηγούμενες κινήσεις της διοίκησης. Πώς επέτρεψε, δηλαδή, να δουλέψει με παίκτες που δεν γνώριζε, ή δεν τους διάλεξε αυτός.
Αν και, όπως αναφέραμε σε πρόσφατο θέμα, ο Στέφενς έχει αρχίσει ήδη να ..."αποψιλώνει" τους ποδοσφαιριστές που του "φόρτωσαν". Η αρχή έγινε με τον Σπυρόπουλο, ακολούθησε ο Λόπεθ και έπεται και συνέχεια. Εδώ θα είμαστε και εδώ θα είσαστε.
Πάντως, να ξέρετε ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για έναν προπονητή. Ακόμα και του μεγέθους του Στέφενς. Γιατί στις πρώτες στραβές θα υπάρχει η εύκολη δικαιολογία. "Αυτούς τους παίκτες μου πήρανε, αυτούς βάζω", θα πει ο Ολλανδός αν η ομάδα του δεν παίζει μπάλα. Και δεν θα έχει κι άδικο...
Πηγή: sportdog.gr

Ο «Λούτσο» ήρθε για να μείνει!!

Ευδιάθετος και με πλατύ χαμόγελο έφτασε στην Ελλάδα ο Λουτσιάνο Φιγκερόα, ούτως ώστε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. «Λεπτομέρειες για την συμφωνία», είπε.

Ο «Λούτσο» ήρθε για να μείνει!
Από το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκεται στην Αθήνα ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο Αργεντινός επιθετικός λίγο μετά τις 17:30 πάτησε το πόδι του στην χώρα μας -μέσω Φρανκφούρτης- κι αν μη τι άλλο εμφανίστηκε χαρούμενος για την διαφαινόμενη επιστροφή του στον Παναθηναϊκό.

Ο «Λούτσο», που έφτασε με πολλές αποσκευές, δείγμα του ότι ταξίδεψε για... μόνιμη εγκατάσταση, ανέφερε πως έχουν απομείνει ελάχιστες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και να ανήκει ξανά στο δυναμικό του τριφυλλιού.

«Από τη στιγμή που είμαι εδώ, σημαίνει οτι είμαστε κοντά. Η δική μου η πρόθεση, αλλά και της ομάδας, είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία. Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα να διευθετηθούν, αλλά για αυτό ήρθα», ήταν τα πρώτα του λόγια στο «Ελ. Βενιζέλος» και στη συνέχεια σχολίασε τον βαθμό ετοιμότητάς του και το κατά πόσο θα μπορεί να αγωνιστεί έγκαιρα:

«Το συντομότερο δυνατό θέλω να ξεκινήσω προπονήσεις, για να ενσωματωθώ στην ομάδα και να μπω στις υποχρεώσεις της. Δεν έχω μιλήσει με τον προπονητή. Έχω μιλήσει με κάποιους παίκτες και έχω πληροφορηθεί την κατάσταση της ομάδας. Δεν νιώθω σαν μεταγραφή, καθώς εδώ έπαιζα και πέρυσι. Ουσιαστικά συνεχίζω».Πηγή: sport-fm.gr

Παρουσιάζει Μιλίνκοβιτς!!

Την Τετάρτη θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή του Άρη, Ζόραν Μιλίνγκοβιτς.

Παρουσιάζει Μιλίνκοβιτς!
Την επίσημη παρουσίαση του Ζόραν Μιλίνκοβιτς και του βοηθού του, Ζόραν Λόντσαρ ανακοίνωσε ο Άρης.

Η πρώτη εμφάνιση του Σέρβου ως προπονητή του Άρη θα γίνει την Τετάρτη στις 12 στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι αύριο, Τετάρτη (11/09), στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας μας, Ζόραν Μιλίνκοβιτς και του άμεσου συνεργάτη του στο τεχνικό επιτελείο Ζόραν Λόντσαρ».

Πάντελιτς: «Ο Μιλίνκοβιτς αξίζει τον σεβασμό όλων»

Ως τον πιο ανερχόμενο τεχνικό της Σερβίας χαρακτήρισε ο Μάρκο Πάντελιτς το νέο τεχνικό του Άρη, Ζόραν Μιλίνκοβιτς.

Πάντελιτς: «Ο Μιλίνκοβιτς αξίζει τον σεβασμό όλων»
Προπονητή μεγάλου επιπέδου χαρακτήρισε ο Μάρκο Πάντελιτς τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς, προσθέτοντας πως πρόκειται για τον πιο ανερχόμενο τεχνικό της Σερβίας.

Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού τόνισε πως ο Μιλίνκοβιτς αξίζει τον σεβασμό όλων, ενώ συμπλήρωσε πως ο κόσμος θα πρέπει να του δώσει μία πίστωση χρόνου δεδομένου ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία με την καινούρια του ομάδα, Άρη, και αυτό θα δυσκολέψει το έργο του.

«Πρόκειται ίσως για τον πιο ανερχόμενο τεχνικό στη Σερβία. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερος από τον Μίροσλαβ Τζούκιτς. Είναι ένας προπονητής μεγάλου επιπέδου που όμως δεν είχε τις ευκαιρίες για να δείξει το ταλέντο και τις ικανότητες του. Ξέρω ότι τον ήθελαν ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν. Είναι πολύ τυχερός ο Άρης που τον έπεισε να έρθει στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πάντελιτς για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Στον Άρη πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί γιατί πρόκειται για έναν προπονητή που αξίζει τον σεβασμό όλων. Πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία αλλά και πίστωση χρόνου για να δείξει τη δουλειά του. Και αυτό γιατί ο Μιλίνκοβιτς δεν έκανε προετοιμασία με την ομάδα και αυτό είναι από μόνο του μειονέκτημα. Είναι τρομερός στο να φτιάχνει ομάδες. Αρέσκεται να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές και για αυτό και έχει αναδείξει πολλούς από τη Σερβία».Πηγή: sport-fm.gr

Πέρασε τα τεστ ο Μάντλουγκ!

Ώρα δοκιμής για τον Αλεξάντερ Μάντλουγκ στον ΠΑΟΚ, καθώς ο Γερμανός αμυντικός θα ενσωματωθεί στην απογευματινή προπόνηση.

Πέρασε τα τεστ ο Μάντλουγκ
Με αρκετή ένταση πραγματοποιήθηκε η πρωινή προπόνηση του ΠΑΟΚ, όπου εκτός της καθιερωμένης προθέρμανσης περιείχε και μινι τουρνουά ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες.

Ο Αθανασιάδης λόγω της έντασης της προπόνησης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, όπως και ο Λόπεθ, ενώ Γεωργιάδης, Λάζαρ, Λόρενς και Λίνο ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Ο Αλεξάντερ Μάντλουγκ πέρασε το πρωί ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και θα συμμετάσχει στην απογευματινή προπόνηση που ξεκινά στις 18:30 στη Νέα Μεσημβρία. Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα… Φιγκερόα!

Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έρχεται το απόγευμα στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό.

Ώρα… Φιγκερόα
Τα τυπικά φέρεται να απομένουν για να ξαναφορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι ο Αργεντινός επιθετικός. Οι πράσινοι τα έχουν βρει σε όλα με τον παίκτη και αυτός είναι ο λόγος που λίγο μετά τις 17.00 ο Φιγκερόα θα φτάσει στην Ελλάδα, ώστε να έχει τις τελικές επαφές και να πέσουν οι υπογραφές με το τριφύλλι.

Ο Αργεντινός φορ αναμένεται να αποτελέσει την εναλλακτική λύση πίσω από τον Μπέργκ και όλα δείχνουν ότι θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Αναστασίου. Πηγή: sport-fm.gr

«Πέντε τερματοφύλακες έχουμε»

«Πέντε τερματοφύλακες έχουμε» Δημοσιεύματα στη Ρουμανία υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ταταρουσάνου…


Την ίδια στιγμή όμως στο… λιμάνι –σύμφωνα με τον «Γαύρο»- οι υπεύθυνοι της ομάδας διαψεύδουν το ενδεχόμενο αυτό.

«Πέντε τερματοφύλακες έχουμε», είναι ένα από τα σχόλια που έχουν ακουστεί στο ενδεχόμενο απόκτησης του ρουμάνου τερματοφύλακα.

Πρόκειται για τους Μέγιερι, Κάρολ, Γιαννιώτη, Χουτεσιώτη και Ρομπέρτο ο οποίος όμως είναι δανεικός και το καλοκαίρι –πιθανότατα- επιστρέφει στην Ισπανία. Πηγή: sport-fm.gr

Γκαρσία: «Χαρισμένα τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού»

Χαρισμένα χαρακτήρισε πολλά από τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Ολυμπιακός ο Πάμπλο Γκαρσία, σε συνέντευξη του.

Γκαρσία: «Χαρισμένα τα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού»
Χείμαρρος ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στη μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα και εκείνος δήλωσε πως τα τελευταία χρόνια πολλά από τα πρωταθλήματα που πήραν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν χαρισμένα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάμπλο Γκαρσία στα «Σπορ του Βορρά» για:

Το αν μπορεί να βρεθεί σε επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης του παρελθόντος και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ:
«Έχω δύο μήνες που δουλεύω πολύ σκληρά, μου λείπει το ποδόσφαιρο σίγουρα και αυτό που δε με βοηθάει είναι πως πέρυσι ήταν μια χρονιά πεταμένη στα σκουπίδια. Δεν το βάζω σαν δικαιολογία. Υπέγραψα νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και είχα στο μυαλό μου πως θα παίξω ποδόσφαιρο. Εγώ περιμένω την ευκαιρία μου για να παίξω και θα δω αν μπορώ να δώσω και να προσφέρω αυτά που πρέπει ή όχι. Αν δεν μπορώ, τότε έχω φθάσει στο τέλος».

Το αν εισπράττει την αγάπη του κόσμου ακόμα και τώρα που δεν αγωνίζεται: «Από τότε που έχω πατήσει τα πόδια μου στη Θεσσαλονίκη έχω εισπράξει την αγάπη του κόσμου στο ίδιο βαθμό και τίποτα δεν έχει αλλάξει όλο αυτό το διάστημα».

Τα ματς με Μέταλιστ και Σάλκε και τη μη πρόκριση του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Champions League: «Είναι πάρα πολύ μεγάλο κρίμα που δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Champions League. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι θα περάσει πολύ χρόνος για να καταφέρει να έχει μία τέτοια ευκαιρία που είχαμε φέτος. Από έξω, παρακολουθώντας τα παιχνίδια από την εξέδρα φαινόταν στις αναμετρήσεις με την Σάλκε πως είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία για να προκριθούμε στους ομίλους. Με όλα τα πλεονεκτήματα προς εμάς, αλλά δυστυχώς σε λίγα λεπτά χάσαμε την μπάλα. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι που έγινε στην Τούμπα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις».

Την «μονομαχία» με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα: «Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ, πρέπει να βελτιωθούμε πολύ, γιατί στη ζωή και στο ποδόσφαιρο εύκολο δεν είναι τίποτα. Για αυτό ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο παίρνει τα πρωταθλήματα. Μια αλήθεια είναι πως πολλά από τα πρωταθλήματα που πήραν ήταν χαρισμένα. Όλοι ξέρουν πώς ήταν η ιστορία αυτή. Το σημαντικό είναι ο ΠΑΟΚ να είναι δυνατός και να βελτιώνεται κάθε φορά για να είναι ανταγωνιστικός».

Την μεγάλη του επιθυμία αυτή την περίοδο: «Όπως έχω πει και άλλες φορές, να έχουν όλοι υγεία, και αγωνιστικά να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα».

Το γεγονός πως οι φανέλες με το όνομά του έχουν τις περισσότερες πωλήσεις: «Για εμένα είναι μεγάλη τιμή σε αυτή την περίοδο που δεν παίζω στην ομάδα να γίνεται αυτό. Είναι κάτι μου δίνει απίστευτη δύναμη αυτή η στήριξη που υπάρχει από τον κόσμο και είναι κάτι που δεν μπορώ να το εκφράσω εύκολα».

Σκέφτονται μεταγραφή του Κάτσε!

Σκέφτονται μεταγραφή του Κάτσε Το ενδεχόμενο πώλησης του Έργκους Κάτσε εξετάζουν οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ όπως αναφέρει στο σημερινό φύλλο της Sportday η στήλη «ο τρελός του χωριού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μετά το περιστατικό με τη φωτογραφία που ανέβασε ο Αλβανός άσος του «Δικεφάλου του Βορρά» στο κλίμα στην ομάδα δεν είναι καλό για εκείνον.

Μάλιστα φέρονται οι νέοι μάνατζερ του να έχουν συζητήσεις με εκπροσώπους της διοίκησης για να αρχίσουν να αναζητούν άλλο σταθμό στην καριέρα του νεαρού άσου, με κάποιες ομάδες να έχουν ανταποκριθεί θετικά και να ενδιαφέρονται σοβαρά για την απόκτησή του.Πηγή: sport-fm.gr

«Χαλάει» του Κάντζι!

Ο Κάντζι επέστρεψε στην Λιβαδειά και τέθηκε ξανά στην διάθεση του Τάκη Λεμονή αφού η Μουιαθέρ δεν έχει καταβάλει ακόμα τα χρήματα που έχει ζητήσει ο Λεβαδειακός.

«Χαλάει» του Κάντζι
Στις προπονήσεις του Λεβαδειακού συμμετέχει και πάλι από χθες ο Κάντζι, που πλέον είναι πολύ πιθανό να μην παραχωρηθεί στη Μουιαθέρ που εξέφρασε ενδιαφέρον για αυτόν.

Ο παίκτης που πήγε στο Παρίσι -εκεί κάνει προετοιμασία η ομάδα από το Κατάρ- και πέρασε από εξετάσεις, επέστρεψε πίσω στην Ελλάδα αφού οι Άραβες έχουν «τρενάρει» την καταβολή των χρημάτων που είχαν υποσχεθεί να δώσουν στους Βοιωτούς. Οι οποίοι δεν έχουν πρόβλημα να παραχωρήσουν τον παίκτη, αλλά όχι χωρίς να ικανοποιηθούν οικονομικά. Έτσι, αν δεν υπάρξει λύση, ο παίκτης θα μείνει στους «πράσινους».Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά για Ταταρουσάνου ο Ολυμπιακός!!

Μπορεί η μεταγραφική περίοδος να έχει λήξει αλλά «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν». Ο Ολυμπιακός κοιτά ξανά την περίπτωση του Ταταρουσάνου, σύμφωνα με τους Ρουμάνους.

Ξανά για Ταταρουσάνου ο Ολυμπιακός
Την περίπτωση του Τσίπριαν Ταταρουσάνου εξετάζουν ξανά στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με ρουμάνικα δημοσιεύματα. Οι Ρουμάνοι αναφέρουν πως οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν δύο ανθρώπους για να τσεκάρουν από κοντά τον 27χρονο τερματοφύλακα στον αγώνα της εθνικής Ρουμανίας με την Ουγγαρία.

«Οι δύο άνθρωποι του Ολυμπιακού τον παρακολουθήσαν και επιθυμούν να εξασφαλίσουν την υπογραφή του. Οι πρωταθλητές Ελλάδος τον παρακολουθούν για περισσότερο από δύο μήνες γνωρίζοντας ότι σε λίγο καιρό μπαίνει στους έξι τελευταίους μήνες του συμβολαίου του. Μάλιστα οι διαπραγματεύσεις για πιθανή επέκταση του συμβολαίου του με τη Στεάουα έχουν ναυαγήσει προς το παρόν και οι πιθανότητες να φύγει ο Ταταρουσάνου είναι πολλές», ανέφερε το σχετικό δημοσίευμα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Ολυμπιακός του χρόνου το καλοκαίρι θα αναζητά και πάλι γκολκίπερ αφού ο Ρομπέρτο είναι δανεικός χωρίς οψιόν αγοράς ενώ το συμβόλαιο του Ρόι Κάρολ λήγει. Οπότε η περίπτωση του Ταταρουσάνου είναι άκρως ενδιαφέρουσα αφού μπορεί να αποκτηθεί ελεύθερος! Πηγή: sport-fm.gr

Σε ρυθμούς… φιλικών ο Ολυμπιακός!!

Αντίστροφα μετράνε στον Ολυμπιακό για τα πρώτα φιλικά προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, καθώς το προσεχές σαββατοκύριακο οι πρωταθλητές Ευρώπης θα συμμετάσχουν στο τουρνουά της Πάτρας.

Σε ρυθμούς… φιλικών ο Ολυμπιακός
Ο Ολυμπιακός συνέχισε χθες για έκτη ημέρα τη σκληρή δουλειά στο Καρπενήσι, όπου διεξάγεται το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι», τρέχουν καθημερινά χιλιόμετρα και γυμνάζονται υπό τις οδηγίες του μετρ του είδους, Ανδρέα Γκατζούλη, κάνουν βάρη στο γυμναστήριο και φυσικά παίζουν μπάσκετ, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσπαθεί καθημερινά να βάλει τους νέους στην φιλοσοφία των πρωταθλητών Ευρώπης. Το ευχάριστο από χθες είναι ότι και ο Ματ Λοτζέσκι μπήκε σε ρυθμούς επιστροφής, αφού άρχισε τρέξιμο και έκανε ατομικό με μπάλα, καθώς η αποθεραπεία του τραυματισμού του στον τετρακέφαλο πάει από το καλό στο καλύτερο.

Πάντως, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ αρχίζουν σιγά-σιγά να κινούνται σε ρυθμούς φιλικών αγώνων, αφού η ομάδα θα παραμείνει στο Καρπενήσι μέχρι τη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά το σαββατοκύριακο θα μεταβεί στην Πάτρα για να συμμετάσχει στο τουρνουά που διοργανώνει ο τοπικός Απόλλωνας. Εκτός από τον Ολυμπιακό και τους «μελανόλευκους», θα συμμετάσχουν η ιταλική Μοντεγκρανάρο που θα είναι και η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» το Σάββατο (14/09, 20:00) στον άτυπο ημιτελικό, αλλά και ο ΑΓΟΡ που θα αντιμετωπίσει στο άλλο ματς τον Απόλλωνα. Οι νικητές και οι ηττημένοι των δύο αγώνων, θα κοντραριστούν τη Κυριακή σε μεγάλο και μικρό τελικό αντίστοιχα και έτσι η τεχνική ηγεσία των πρωταθλητών Ευρώπης θα έχει τη πρώτη ευκαιρία για συμπεράσματα και οι παίκτες για… ξεμούδιασμα. Πηγή: sport-fm.gr

Στο ΟΑΚΑ ο Τσαρτσαρής!!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες παίκτες και τεχνικό τιμ της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, καθώς το παρών στην απογευματινή προπόνηση στο ΟΑΚΑ έδωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής. Αγωνία για Λάσμε.

Στο ΟΑΚΑ ο Τσαρτσαρής!
Ο πρώην διεθνής φόργουορντ που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν από τρεις μήνες, πέρασε από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για να παρακολουθήσει την προπόνηση, να μιλήσει με τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες και προπονητές του και να πάρει… μυρωδιά από τα αποδυτήρια του γηπέδου που μεγαλούργησε στην καριέρα του. Οι συντελεστές της ομάδας όπως ήταν φυσικό, δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για αυτή την επίσκεψη, ενώ δεν παρέλειψαν να… μπιζάρουν τον «Τσάρι», λέγοντάς του να βάλει φανέλα και σορτ και να γυρίσει στις προπονήσεις της ομάδας. Ο 34χρονος άσος, απάντησε με πολλά χαμόγελα στις… προκλήσεις και ανανέωσε το ραντεβού με του με τους «πράσινους», καθώς είναι σίγουρο ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν θα είναι δίπλα τους.

Σήμερα τα… μαντάτα για Λάσμε

Εν τω μεταξύ και ενώ η προετοιμασία συνεχίστηκε και χθες χωρίς νεότερα προβλήματα, στον Παναθηναϊκό περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας στην οποία υποβλήθηκε χθες ο Στεφάν Λάσμε. Ο γκαμπονέζος σέντερ που απέχει από τη προετοιμασία λόγω οστικού οιδήματος στο γόνατο, θα μάθει σήμερα για τη πορεία της αποθεραπείας του και το πότε θα είναι απόλυτα έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις. Σε ότι αφορά τον Τζέιμς Γκιστ, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και δεν αργεί η μέρα που θα είναι σε θέση να προπονηθεί στο 100%. Πηγή: sport-fm.gr

Μήνυμα συμπαράστασης «Πελαργών» στην Εθνική!!

Ανακοίνωση στήριξης κι εμπιστοσύνη στην Εθνική ομάδα εξέδωσαν τα μέλη του συνδέσμου φιλάθλων, «Πελαργοί».

Μήνυμα συμπαράστασης «Πελαργών» στην Εθνική
Στο πλευρό της Εθνικής στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ θα είναι οι «Πελαργοί» παρά την απογοήτευση για τα τελευταία αποτελέσματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φίλες και φίλοι, θα ξεκινήσουμε από το τέλος: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ, ΔΕ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΤΕ!

Πέρα από τις αναλύσεις, πέρα από το σωστό ή το λάθος, τα γκαρντ ή τους ψηλούς, τους προπονητές ή τους διαιτητές, τους Φινλανδούς και τα Nokia που αγοράσαμε, πλέον η ΜΟΝΗ αλήθεια είναι ότι είμαστε ΤΩΡΑ εδώ!
Φέραμε τα δύσκολα μπροστά μας πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε. Αυτό έγινε! Αν αξίζει η ομάδα το παραπάνω, θα το μάθουμε πλέον νωρίτερα…Με Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία, η ομάδα θα μάς δείξει τι να περιμένουμε σε αυτό το Eurobasket!

Μη ξεγελιέστε όμως μερικοί και μην παρασύρεστε! Κανένας παίχτης μας δε σουτάρει για να το χάσει, και κανένας προπονητής δεν κατεβαίνει για να ηττηθεί. Και εμείς και οι αντίπαλοι!

ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κι έχουμε δει και νίκες απίστευτες και ήττες απρόσμενες! Έχουμε ξαναέρθει με την πλάτη στον τοίχο και έχουμε δει το χρόνο να τελειώνει πολλές φορές! Όμως, όπως ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, έτσι και τώρα, με πίστη και αγάπη, με τη φωνή και την καρδιά μας, θα στηρίξουμε την ομάδα μας και θα της ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην 2η φάση!

ΟΙ ΠΕΛΑΡΓΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ!»

Λάκοβιτς: «Αλλιώς τα περιμέναμε από την Ελλάδα»

Οι μόλις δύο βαθμοί με τους οποίους μπαίνει η Ελλάδα στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ αποτελούν έκπληξη για τον Γιάκα Λάκοβιτς.

Λάκοβιτς: «Αλλιώς τα περιμέναμε από την Ελλάδα»
Δεν περίμενε ο Γιάκα Λάκοβιτς να κουβαλήσει δύο ήττες η Ελλάδα από την πρώτη στη δεύτερη φάση. Ο γκαρντ της Σλοβενίας, ωστόσο, δεν υποτιμά την Εθνική.

«Όλοι περιμέναμε η Ελλάδα να κυριαρχήσει στον όμιλο, αλλά τελικά ήταν έκπληξη για μας που γνώρισε δύο ήττες και έρχεται στη δεύτερη φάση με τη χαμηλότερη βαθμολογία. Όμως παραμένει πάρα πολύ επικίνδυνη για κάθε ομάδα», ανέφερε.

Όσο για τους άλλους δύο αντιπάλους της Σλοβενίας, ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού είπε: «Αντιμετωπίζουμε πρώτα την Ιταλία. Είχαμε παίξει μαζί της στο Κόπερ σε φιλικό, αλλά τότε απουσίαζε ο Ντατόμε και μαζί του είναι διαφορετική ομάδα. Αυτός και ο Μπελινέλι είναι οι ηγέτες της ομάδας, ενώ παίζουν καλή άμυνα κι έχουν καλή ψυχολογία κι ενθουσιασμό. Οι Φινλανδοί το απολαμβάνουν, παίζουν χωρίς άγχος κι αυτό τους βοηθά, ενώ έχουν καλή ομάδα».Πηγή: sport-fm.gr

Greek… therapy!

Συζητήσεις επί συζητήσεων του Αντρέα Τρινκιέρι με τους διεθνείς και των παικτών μεταξύ τους, προκειμένου να… αντεπιτεθεί η Εθνική. Ο ρόλος και τα λόγια των «παλιών».

Greek… therapy
Σε ομαδική θεραπεία δια των συζητήσεων επιδίδονται από χθες τα μέλη της Εθνικής ομάδας, που από το μεσημέρι βρίσκεται στη Λιουμπλιάνα. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο αγωνιστικό, όσο κυρίως πνευματικό και ψυχολογικό και για το λόγο αυτό μετά το χθεσινό σοκ της ήττας από τη Φινλανδία έχουν ακολουθήσει ώρες κουβέντας του Αντρέα Τρινκιέρι με τους διεθνείς και των παικτών μεταξύ τους.

Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια αφενός μεν αναπτέρωσης του ηθικού και αφετέρου διόρθωσης της ομάδας στα σημεία που πονά παίζουν οι παλιοσειρές και ειδικά ο Νίκος Ζήσης με τον Βασίλη Σπανούλη. Οι δυο τους έχουν κάνει πολλές συζητήσεις με τους υπόλοιπους παίκτες, αλλά και τον προπονητή. Αυτό που τονίζουν και το οποίο βρίσκει σύμφωνους όλους είναι πως «… πρέπει να γίνουμε πιο σκληρή σαν ομάδα. Να απαντάμε στο δυναμισμό των αντιπάλων με τον ίδιο τρόπο. Κι ας κάνουμε φάουλ».

Παράλληλα επισημαίνουν πως «… δεν έχει χαθεί τίποτα. Έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε ακόμη και τρεις νίκες, αρκεί να παίξουμε με πάθος και σύμφωνα με τις δυνατότητές μας». Οι διεθνείς θεωρούν πως ενδεχόμενη νίκη απέναντι στην Ισπανία την Πέμπτη (18:45) μπορεί να αλλάξει άρδην το κλίμα στις τάξεις της ομάδας και να δώσει φτερά στα πόδια τους, παρότι οι δύο αυτοί βαθμοί από μόνοι τους δεν θα αρκούν αν δεν συνοδευτούν τουλάχιστον από μία ακόμη νίκη απέναντι σε Σλοβενία το Σάββατο (22:00) και Κροατία τη Δευτέρα (15:30). «Στο χέρι μας είναι να διορθώσουμε την κατάσταση. Μόνοι μας βρεθήκαμε σε αυτή τη δύσκολη θέση και μόνο εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αρκεί να το πιστέψουμε», τόνιζαν οι παίκτες. Πηγή: sport-fm.gr

Ζ. Ντράγκιτς: «Πάντα δυνατή η Ελλάδα»

Ο Ζόραν Ντράγκιτς μίλησε για τους αντιπάλους της Σλοβενίας στη δεύτερη φάση και χαρακτήρισε… σταθερή αξία την Εθνική.

Ζ. Ντράγκιτς: «Πάντα δυνατή η Ελλάδα»
Δύσκολο έργο περιμένει για τη Σλοβενία στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ ο Ζόραν Ντράγκιτς. Ο γκαρντ των διοργανωτών χαρακτήρισε σταθερή αξία την ελληνική ομάδα.

«Όλες οι ομάδες στη δεύτερη φάση είναι δυνατές. Η Φινλανδία έκανε την έκπληξη. Την ξέρουμε από το περασμένο Ευρωμπάσκετ, όπου και πάλι ήταν ανταγωνιστική. Η Ελλάδα είναι πάντα δυνατή, ενώ η Ιταλία είναι ομάδα που έχει σαν κλειδί το ρυθμό και το θέμα είναι να μη βρεις σε καλή μέρα τους αστέρες τους. Θα πρέπει να δώσουμε σκληρή μάχη με όλους», τόνισε ο Ζόραν Ντράγκιτς.Πηγή: sport-fm.gr

Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Μότολα!!

Τις υπηρεσίες του Χάνο Μότολα για το υπόλοιπο Ευρωμπάσκετ θα στερηθεί η Φινλανδία. Ο 37χρονος φόργουορντ/σέντερ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο χθεσινό παιχνίδι με την Ελλάδα.

Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Μότολα
Έτσι ο τεχνικός της ομάδας-έκπληξη της διοργάνωσης στην Σλοβενία, Χένρικ Ντέτμαν, δεν θα μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει στα παιχνίδια της δεύτερης φάσης με Κροατία, Σλοβενία και Ισπανία, γεγονός που αποδυναμώνει αρκετά τους σκανδιναβούς μέσα στη ρακέτα. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Μότολα θα παραμείνει στη Λιουμπλιάνα για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του, ή θα αναχωρήσει πρόωρα για την Φινλανδία, ώστε να υποβληθεί στην απαραίτητη για αυτό τον τραυματισμό χειρουργική επέμβαση. Πηγή: sport-fm.gr

«Να παίξουμε άμυνα, όχι ξύλο»

Με πιο δυνατή άμυνα και ομαδικότητα στην επίθεση η Εθνική μπάσκετ μπορεί να τα καταφέρει στη β’ φάση του Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με τον Σάκη Τζαλαλή.

«Να παίξουμε άμυνα, όχι ξύλο»
Ο παλιός καλαθοσφαιριστής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που πλέον βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά τις δύο σερί ήττες από Ιταλία και Φινλανδία.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» και τους Μπάμπη Χριστόγλου και Σωτήρη Ταμπάκο:

«Να παίξουμε άμυνα, όχι ξύλο για να νικήσουμε. Δεν έχουμε ψυχολογία. Στον πάγκο είναι όλοι αραχτοί, δεν είναι όλοι όρθιοι να φωνάζουν. Χρειάζεται ένα κλικ για να αλλάξει αυτό. Βλέπω πολλές ατομικές προσπάθειες. Πρέπει να ανέβει όλη η ομάδα. Αν ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα, πάμε για τρία στα τρία. Ο ψηλός πρέπει αν παίρνει μπάλα, να είναι ευχαριστημένος για να παίξει και άμυνα.

Πρέπει να νικήσουμε οπωσδήποτε τους Ισπανούς. Να στηριχτούμε στην άμυνα και να μας βγουν οι επιθέσεις. Είμαστε άστοχοι στα τρίποντα και αυτό είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας. Αν δεν κοιτάξεις τον αντίπαλο σου στα μάτια, δεν πας πουθενά. Όλοι θέλουν να μας νικήσουν».

«Ικανή να αντιδράσει η Εθνική»

«Ικανή να αντιδράσει η Εθνική» Σίγουρος ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ μπορεί να αντιδράσει γιατί οι παίκτες είναι ικανοί για αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6. «Καλύτερα που παίζουμε με Ισπανία», πρόσθεσε.

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψή ότι είναι σαφώς καλύτερο το γεγονός ότι η πρώτη αντίπαλος στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης είναι η Ισπανία καθώς το κίνητρο των παικτών και η αυτοσυγκέντρωση θα είναι πολύ μεγαλύτερο!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

-εάν έχουμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας:
«Πλέον κατάλληλοι για να απαντήσουν σε αυτό είναι οι παίκτες, ο προπονητής και η Ομοσπονδία. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είναι κακή η δεύτερη ήττα. Όμως ομάδες που μπορούν να αντιδράσουν είναι και αυτές που κερδίζουν. Έχουμε το υλικό και την εμπειρία ως ρόστερ για να τα καταφέρουμε.

Η Εθνική είχε την ατυχία να χάσει τον Σπανούλη που είναι πολύ σημαντικός παίκτης και να κάνει δύο άσχημα αποτελέσματα. Όπως είναι το σύστημα όμως σου δίνει τη δυνατότητα να αντιδράσεις. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και πως μπορούν να αντιδράσουν.

Μιλάμε για κάτι που στον ΠΑΟ το κάναμε σε ένα βράδυ και τέτοιοι παίκτες υπάρχουν στην Εθνική. Μετά το παιχνίδι μιλάς με τον αθλητή και έχει την άποψή του. Στο βίντεο όμως η εικόνα δεν λέει ψέματα και εκεί όλα φαίνονται καθαρά. Είναι επιτακτική ανάγκη να δουν τους εαυτούς τους. Το ρόστερ είναι πολύ καλό. Πιστεύω και εύχομαι ότι η Εθνική θα αντιδράσει».

-εάν η Εθνική έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του Τρινκέρι:
«Ο Αντρέα θα αντιδράσει και αυτός και οι συνεργάτες του. Είμαι σίγουρος ότι έχουν τα πλάνα τους για να αντιδράσουν. Η ομάδα μπορεί να αλλάξει πρόσωπο. Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και κινήτρου. Σε μια τέτοια διοργάνωση όταν κινδυνεύεις υπάρχει κίνητρο. Η άμυνα κερδίζει το παιχνίδι. Το ξέρουμε όλοι. Μια καλή άμυνα θα ξεκινήσει και μια καλή επίθεση. Σε ένα τέτοιο τουρνουά μπορείς να διορθώσεις τη δυναμική, και την άμυνα. Και η Εθνική θα αντιδράσει γιατί έχει τους παίκτες, την εμπειρία και τα κορμιά που χρειάζεται για να παίξει καλύτερα. Το καλύτερο είναι ότι παίζεις με την Ισπανία. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η συγκέντρωση ακόμη πιο μεγάλη. Είναι ό,τι καλύτερο να αρχίσουμε με την Ισπανία και να κάνουμε μια πολύ μεγάλη νίκη».

Μας «καρφώνουν» οι αριθμοί!

Η γλώσσα των αριθμών λέει όλη την αλήθεια για τη μέχρι στιγμής εικόνα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ. Το www.sport-fm.gr αναλύει.

Μας «καρφώνουν» οι αριθμοί
Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Κι αν για τις επιθετικές επιδόσεις της Εθνικής μπορούμε να καυχιόμαστε, δυστυχώς η στατιστική καταδεικνύει τις αμυντικές αδυναμίες της ελληνικής ομάδας.

Ενώ, λοιπόν, το συγκρότημα του Αντρέα Τρινκιέρι έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο Ευρωμπάσκετ, το υψηλότερο ποσοστό στα δίποντα και το έκτο μεγαλύτερο στα τρίποντα, όπως επίσης και την τιμητική έκτη θέση στις ασίστ, την ίδια στιγμή η άμυνά της είναι ένατη πιο αποτελεσματική, ενώ οι αντίπαλοί της σουτάρουν απέναντί της με πολύ υψηλά ποσοστά.

Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά τον μεγάλο αριθμό των λαθών, αλλά και το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, προκύπτουν οι λόγοι που η ελληνική ομάδα πηγαίνει από μειονεκτική θέση στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ.

Καλύτερη επίθεση

1. Γαλλία 80,6
2. Ελλάδα 78,4
3. Ιταλία 78,2
4. Γερμανία 78
5. Ουκρανία 75,6

Ευστοχία στις βολές

1. Μαυροβούνιο 76,3%
2. Βοσνία 75,4%
3. ΠΓΔΜ 74,5%
4. Σουηδία 73,7%
5. Ιταλία 72,9%

16. Ελλάδα 67%

Ευστοχία στα δίποντα

1. Ελλάδα 61,2%
2. Γαλλία 58%
3. Λετονία 54,3%
4. Σερβία 53,2%
5. Γερμανία 52%

Ευστοχία στα τρίποντα

1. Ιταλία 46,3%
2. Ουκρανία 44,3%
3. Γερμανία 41,2%
4. Ισπανία 38%
5. Γαλλία 36,4%
6. Ελλάδα 36,3%

Καλύτερη άμυνα

1. Ισπανία 53,8
2. Φινλανδία 67,4
3. Λιθουανία 67,4
4. Ιταλία 67,8
5. Τσεχία 67,8

9. Ελλάδα 70

Ευστοχία αντιπάλων στα δίποντα

1. Ισπανία 35,8%
2. Σλοβενία 42,2%
3. Κροατία 43,8%
4. Ουκρανία 44,7%
5. Λετονία 45%

21. Ελλάδα 53,2%

Ευστοχία αντιπάλων στα τρίποντα

1. Φινλανδία 22,6%
2. Λιθουανία 24,4%
3. Ισπανία 26,4%
4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 26,7%
5. Τσεχία 27,4%

15. Ελλάδα 35,1%

Ριμπάουντ

1. Κροατία 40,2
2. Φινλανδία 39,6
3. Ισπανία 39,4
4. Σλοβενία 39,2
5. Μαυροβούνιο 38,8

22. Ελλάδα 33,6

Αμυντικά ριμπάουντ

1. Ισπανία 29,6
2. Κροατία 29,4
3. Λιθουανία 28,8
4. Φινλανδία 27,4
5. Σλοβενία 26,8

20. Ελλάδα 24

Επιθετικά ριμπάουντ

1. Μαυροβούνιο 14,2
2. Γεωργία 13,2
3. Βοσνία 12,4
4. Σλοβενία 12,4
5. Μ. Βρετανία 12,4

17. Ελλάδα 9,6

Ασίστ

1. Ισπανία 17
2. Γαλλία 16,6
3. Ισραήλ 16
4. Τουρκία 15,6
5. Τσεχία 15,6
6. Ελλάδα 15,4

Λάθη

1. Σουηδία 18,2
2. Γερμανία 16
3. Πολωνία 15,8
4. Ρωσία 15,4
5. Βέλγιο 15,2
6. Ελλάδα 14,8

Κλεψίματα

1. Ισπανία 8
2. Ρωσία 7,4
3. Ισραήλ 7
4. Σουηδία 6,6
5. Τσεχία 6,6

12. Ελλάδα 5

Τάπες

1. Ρωσία 4
2. Ισπανία 3,4
3. Φινλανδία 3,2
4. Σλοβενία 3,2
5. Πολωνία 3

8. Ελλάδα 2,2

Φάουλ κατά

1. Λετονία 25,8
2. Βέλγιο 24,4
3. Ρωσία 24
4. Φινλανδία 23
5. Σουηδία 22,8

13. Ελλάδα 21,6

Φάουλ κερδισμένα

1. Φινλανδία 24,8
2. Λιθουανία 23,8
3. Μ. Βρετανία 23,6
4. Σερβία 23,4
5. Βοσνία 23,2

8. Ελλάδα 22,6 Πηγή: sport-fm.gr

Αλλαγή ώρας στα ματς της Εθνικής!

Τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων του 6ου ομίλου του Ευρωμπάσκετ όπου συμμετέχει η Ελλάδα άλλαξαν οι διοργανωτές, για να εξυπηρετηθούν τηλεοπτικά αυτοί της… γηπεδούχου Σλοβενίας. Διαβάστε τι αλλάζει.

Αλλαγή ώρας στα ματς της Εθνικής
Όπως έγινε γνωστό νωρίς το πρωί της Τρίτης (10/09), όλα τα παιχνίδια της Εθνικής Σλοβενίας στην δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ μετατίθενται για τις 22:00 το βράδυ για τηλεοπτικούς λόγους. Αυτό όπως ήταν φυσικό, επηρεάζει όλο το πρόγραμμα και στην προκειμένη περίπτωση της Εθνικής μας ομάδας.

Κατόπιν τούτου, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία την Πέμπτη (12/09) στις 18:45 (αντί για 15:30 που είχε αρχικά προγραμματιστεί), τη Σλοβενία το Σάββατο (14/09) στις 22:00 (αντί για 18:45) και την Κροατία τη Δευτέρα (16/09) στις 15:30 (αντί για 22:00).

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 6ου ομίλου:


Πέμπτη 12/09

15:30 Φινλανδία - Κροατία
18:45 Ελλάδα - Ισπανία
22:00 Σλοβενία – Ιταλία

Σάββατο 14/09

15:30 Κροατία - Ιταλία
18:45 Ισπανία - Φινλανδία
22:00 Ελλάδα – Σλοβενία

Δευτέρα 16/09

15:30 Κροατία - Ελλάδα
18:45 Ιταλία - Ισπανία
22:00 Φινλανδία – Σλοβενία
Πηγή: sport-fm.gr

Περπέρογλου: «Πρέπει να φτάσουμε στους 8»

Υποχρέωση είναι για τους διεθνείς, η πρόκριση στα προημιτελικά έστω και αν η Εθνική βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, σύμφωνα με τον Στράτο Περπέρογλου.

Περπέρογλου: «Πρέπει να φτάσουμε στους 8»
Οι ήττες από Ιταλία και Φινλανδία δεν ήταν καταδικαστικές για την Εθνική αλλά την έχουν φέρει σε δύσκολη θέση αν επιθυμεί να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ. Ο Στράτος Περπέρογλου τόνισε πως μπορεί να υπάρχει απογοήτευση στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αλλά πρέπει να βρουν το κουράγιο για να συνέλθουν γρήγορα και να πετύχουν τις νίκες που χρειάζονται για να προκριθούν. Επίσης, μίλησε και για την επικείμενη συνάντηση του με τον Μίρζα Μπέγκιτς της Σλοβενίας, που θα τον έχει συμπαίκτη στον Ολυμπιακό από αυτήν την αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε όσα είπε ο Στράτος Περπέρογλου στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

«Δεν τελειώσαμε τον πρώτο γύρο του Ευρωμπάσκετ 2013 με τον τρόπο που θέλαμε. Οι δύο ήττες από Ιταλία και Φινλανδία μας πλήγωσαν πραγματικά. Τώρα έχουμε μόνο 2 βαθμούς που παίρνουμε μαζί μας στο δεύτερο γύρο στη Λιουμπλιάνα. Με την πλάτη στον τοίχο , τώρα πρέπει να πάμε εκεί και να βρούμε τις νίκες που θα μας βοηθήσουν να προκριθούμε στους προημιτελικούς. Έχουμε τρεις μέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε και να δούμε τι κάναμε λάθος. Και ελπίζουμε πως θα είμαστε έτοιμοι.

Αυτή την στιγμή είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι, αλλά νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε δύναμη από αυτή την κατάσταση, ώστε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο τέλος. Αύριο είναι μια καινούργια μέρα και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Θα παίξουμε με πολύ δυνατές ομάδες την Ισπανία, τη Σλοβενία και την Κροατία. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η Ισπανία είναι το φαβορί για μένα και η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά. Η Σλοβενία παίζει εντός έδρας. Θα είναι δύσκολο να παίξουμε μπροστά στο κοινό τους. Και η Κροατία είναι επίσης μια καλή ομάδα. Στο δεύτερο γύρο όλες οι ομάδες είναι καλές και ανταγωνιστικές . Έχουμε σκληρή δουλειά μπροστά μας. Αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου, έπρεπε να παίξουμε δύο ολόκληρα παιχνίδια χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ο καλύτερος παίκτης μας, είναι ο ηγέτης μας. Είναι δύσκολο να παίζουμε χωρίς αυτόν. Έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι εναντίον της Φινλανδίας, αλλά ελπίζουμε να είναι υγιής και να παραμείνει υγιής για να μας βοηθήσει στο υπόλοιπο του τουρνουά. Είναι ένας παίκτης που όταν είναι στο γήπεδο δίνει σιγουριά και εμπιστοσύνη και σε όλους τους άλλους μέσα σ'αυτό.

Υπήρξαν πολλές ανατροπές και εκπλήξεις σε αυτό το τουρνουά. Κοιτάξτε τον όμιλο μας, όπου η Τουρκία και η Ρωσία πήγαν σπίτι, ενώ η Ιταλία και η Φινλανδία τερμάτισαν μπροστά μας. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε άλλη. Δεν υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των υπολοίπων φέτος. Είναι ένα δύσκολο τουρνουά για όλους. Οι σωματικά και ψυχικά ισχυρότερες ομάδες θα επιβιώσουν όσο το τουρνουά συνεχίζεται.

Το παιχνίδι εναντίον της Σλοβενίας θα μας βρει να παίζουμε εναντίον του Μίρζα Μπέγκιτς , τον μελλοντικό συμπαίκτη μου στο Ολυμπιακό. Ανυπομονώ να τον συναντήσω. Θα είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά. Και οι δύο θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τις ομάδες μας να κερδίσουν. Αλλά είμαστε εχθροί μόνο στο γήπεδο.

Ανεξάρτητα από το με ποιους παίζουμε, ο στόχος είναι ο ίδιος: Πρέπει να φτάσουμε στους 8. Δεν έχει σημασία αν είμαστε πρώτοι ή τέταρτοι. Αυτή την στιγμή, ο μόνος στόχος είναι να φτάσουμε στους 8. Και τότε είναι ένα νοκ αουτ παιχνίδι. Αν κερδίσεις πας στο ημιτελικά και αν χάσεις είσαι εκτός. Εμείς απλά θέλουμε να το καταφέρουμε ανεξάρτητα από τη θέση μας».