Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τιμητικός «αποχαιρετισμός»

Με «ψηλά το κεφάλι» «αποχαιρέτησε» το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας η Πολωνία.

Τιμητικός «αποχαιρετισμός»
Οι παίκτες του Ντιρκ Μπάουερμαν νίκησαν με 71-61 τη διοργανώτρια, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου και υποχρέωσαν τους «πράσινους» στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους, μετά από αυτή από την Κροατία την Κυριακή, που τους άφησε στην τρίτη θέση του γκρουπ, ενώ ήδη οι Πολωνοί είχαν αποκλειστεί με τις τέσσερις προηγούμενες ήττες που είχαν γνωρίσει. Έτσι, οι Σλοβένοι θα μπουν στο νέο όμιλο, στον οποίο συμμετέχει η Εθνική ομάδα, με τρεις βαθμούς.

Οι νικητές είχαν το προβάδισμα από την αρχή μέχρι το τέλος, έχοντας την υπεροχή σε όλος τις στατιστικές κατηγορίες και επιθετικό πλουραλισμό, σε αντίθεση με τους παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς που φάνηκε να μην έχουν το μυαλό τους στο ματς.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κελάτι με 21 και Γκορτάτ με 19 πόντους, ενώ από τους διοργανωτές ξεχώρισε ο Λόρμπεκ με 13 πόντους.

Οι Πολωνοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους διοργανωτές και να φτάσουν ακόμα και στο +13 με επιθετικό πλουραλισμό με 3/9 τρίποντα και 4/5 βολές. Οι Λάμπε και Γκορτάτ έφεραν ένα +7, όμως εκεί δέχτηκαν ένα 7-0 σερί και οι Σλοβένοι ισοφάρισαν, έχοντας πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα. Τελικά, ο Λάμπε έδωσε ένα +2 στην Πολωνία στην ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Πολωνοί έφτασαν στο +6 και κρατούσαν μια διαφορά +2 με +5, χάρη στα τρίποντα, στις βολές και στα ριμπάουντ. Ο Κελάτι την έφερε στο +7 και στο +10, με τους παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς να μην έχουν επιθετικές επιλογές και τα περίμεναν όλα μέσα από τη ρακέτα, με τον Νάχμπαρ να μειώνει στο -8 στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Ντιρκ Μπάουερμαν έφτασαν στο +9 με τον Κελάτι, έχοντας την πλήρη υπεροχή στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Ο Γκόραν Ντράγκιτς μείωσε προσωρινά στο -6, όμως τα δύο τρίποντα των Ζαμοϊσκι και Κελάτι έκαναν ένα σερί 6-0 και η διαφορά έφτασε στο +12 και τον Λάμπε να τη φέρνει στο +14, με τον Λόρμπεκ να ολοκληρώνει τελικά το τριαντάλεπτο στο -11.

Στο 7’07’’ της τέταρτης περιόδου, ο Γκορτάτ έκανε το 45-60 και φαινόταν πως δεν υπήρχε επιστροφή για τους παίκτες του Μάλκοβιτς στο ματς. Ο Κελάτι στο 5’17’’ έκανε το 47-63 και ο Γκορτάτ το 47-67, σε ένα «εφιαλτικό» βράδυ για τους Σλοβένους και πανηγυρικό για τους απογοητευτικούς, μέχρι τώρα, Πολωνούς. Στο 56-69, οι Πολωνοί χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στους Σλοβένους να κάνουν ένα 5-2 επιμέρους σκορ και να μειώσουν στο τελικό -10.



Τα δεκάλεπτα: 17-19, 28-36, 42-53, 61-71

ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Λάκοβιτς 4, Μπάλαζιτς 7, Γιοκζίμοβιτς 2, Μπλάζιτς 2, Νάχμπαρ 5, Γκ. Ντράγκιτς 9, Ζ. Ντράγκιτς 5, Λόρμπεκ 13, Βίντμαρ 6, Μπέγκιτς 8

ΠΟΛΩΝΙΑ: Κελάτι 21, Λάμπε 8, Ζαμοϊσκι 4, Ιγκνέρσκι 6, Βαζίνσκι 6, Γκορτάτ 19, Κόζαρεκ 7Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: