Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Θα φάει ξύλο στο μουντιάλ!

Αυτή η εθνική ομάδα που θα δούμε απόψε, γράφει ο Αποδυτηριάκιας, δεν αξίζει να προκριθεί…  
Στην πασαρέλα θέλω κορίτσαρους. Κορμιά λυγερόκορμα, με πρόσωπα δροσερά και χαμογελαστά. Μιλάμε για καλλιστεία, για διαγωνισμό ομορφιάς. Όχι κυτταρίτιδα στα μπούτια, όχι πατσές στις κοιλιές, όχι πεσμένα βυζιά.
Στο μουντιάλ θέλω να δω ποδόσφαιρο κορυφής. Συναρπαστικό και θεαματικό. Μην πέσω σε τίποτα ομαδίτσες σαν κι αυτή της Ελλάδος. Η πιο μεγάλη μου γκίνια. Μπάλλα περιμένεις να θαυμάσεις, όχι κάτι άλλο που δεν πίνεται, ούτε χωνεύεται και με ανθρακικό.
Σε παρακαλώ. Έλληνες είμαστε, αλλά και η ξευτύλα έχει κάποια όρια. Ναι, είναι για μάπες όσοι γουστάρουν πάση θυσία να ’ουμε πρόκριση ακόμα κι αν η ελληνική ομάδα μοιράζει χάπια κατά της αϋπνίας στους τηλεθεατές.
Είσαι Ολυμπιακός και τη βρίσκεις με την ομαδάρα σου που δεν βλέπεται. Δικό σου το πρόβλημα. Είσαι Παναθηναϊκός και πληρώνεις διαρκείας. Για όνομα.
Κορίτσια, το ποδόσφαιρο είναι ποίηση. Πέρα απ’ αυτό. Αν δεν αξίζεις κινδυνεύεις να φας ξύλο από τους αντιπάλους. Να διασυρθείς.

Τα δικά τους χάλια βλέπουν στην εθνική ομάδα όσοι Έλληνες θέλουν πρόκριση της, γράφει ο apodytiriakias.gr


Το 2004 έγινε το απίθανο των απίθανων. Η Ελλάδα, πανάξια και πεντακάθαρα, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη έκπληξη από καταβολής ποδοσφαίρου.
  
Μια μικρή ομάδα, με περιορισμένες δυνατότητες, που έπεσε στην περίπτωση, αλλά σαν κοπάδι πητμπουλ άρπαξε μεγαλύτερη μπουκιά απ’ όσο της άξιζε. Με τη σημερινή καμμία σχέση εκείνη η ομάδα, η απόλυτα πειθαρχημένη και καλοκουρδισμένη στη λεπτομέρεια, με τακτική ολοφάνερη, αυτή της ενεργητικής άμυνας. Πρώτα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα απονευρώνουμε τον αντίπαλο, μη φάμε γκολ, απλά αν βρούμε την ευκαιρία κυττάμε να αρπάξουμε το 1-0.

Από την επόμενη κιόλας του θριάμβου, πριν από εννέα χρόνια, αποκαταστάθηκε επιτόπου η τάξη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν και συνεχίζει ακόμα μέχρι σήμερα να είναι ομάδα να την κλαίνε οι ρέγγες. Απέναντι σε λιμά φτύνει αίμα να προκριθεί στα ευρώ και τα μουντιάλ. Η κωλοκατάσταση.

Είναι ανωμαλία να αγωνιάνε κάποιοι για νίκη πρόκρισης απόψε. Μια εξήγηση υπάρχει. Οι τύποι την έχουν δει στο έξτρα λάρτζ ρεζιλίκι. Η εθνική ομάδα είναι σαν τα μούτρα τους, εκφράζει τα χάλια τους και οι ίδιοι θα «δικαιωθούν» αν θα πάμε στη χώρα του Πελέ.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: