Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«Χρόνια πολλά Λούκας»

Τα 25 του χρόνια κλείνει σήμερα (10/09) ο Λούκας Πέρεθ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως το συνηθίζει, έδωσε τις ευχές της στον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου με ένα αφιέρωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εύχεται Χρόνια Πολλά με επιτυχίες και υγεία στον Λούκας που σήμερα κλείνει τα 25 του χρόνια. Ο Ισπανός παίκτης του ΠΑΟΚ γεννήθηκε στην Γαλικία και ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Αλαβές. Πολύ μικρός μετακόμισε στη Μαδρίτη όπου εντάχθηκε στα τρίτη ομάδα της Ατλέτικο κι από εκεί πήρε μεταγραφή για τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Οι επιδόσεις του με τη δεύτερη ομάδα (σημείωσε 20 γκολ) δεν πέρασαν απαρατήρητες κι έτσι ο Λούκας σε ηλικία 22 χρονών κάνει ντεμπούτο. Τα πάει αρκετά καλά, φαίνεται να καθιερώνεται κάνοντας πέντε συμμετοχές – τις τέσσερις ως βασικός – και σημειώνοντας ένα γκολ, ωστόσο στη μέση της σεζόν φεύγει. Για την Ουκρανία. Μια περίεργη επιλογή για κάποιον που έχει την δυνατότητα ν? αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το κριτήριο πίσω από την απόφασή του είναι η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την Καρπάτι Λβίβ. «Επέλεξα να φύγω γιατί ήθελα να προχωρήσω στην καριέρα μου», δηλώνει κατά την αποχώρησή του και συμπληρώνει: «Ευχαριστώ τη Ράγιο που μου έδωσε την ευκαιρία, αλλά πρέπει να βελτιωθώ και να πάω βήμα, βήμα. Γι αυτό επέλεξα την Ουκρανία. Στην καριέρα σου πρέπει να προχωράς δίχως συμβιβασμούς, αλλά με ταπεινότητα».

Στην παγωμένη Ουκρανία ο Λούκας γίνεται γρήγορα αγαπητός, παίρνει φανέλα βασικού κι παίζει και στην Ευρώπη, όπως ήθελε. Στο δρόμο του, μάλιστα, το καλοκαίρι του 2011 βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Γίνεται ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ουκρανική λίγκα, ωστόσο, η αγωνιστική πτώση της Καρπάτι τον αναγκάζει να ψάξει κάτι διαφορετικό. Η Ντινάμο Κιέβου του προσφέρει την ευκαιρία του πρωταθλητισμού, αλλά ο δανεισμός του εκεί είναι κάτι που ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν θέλει να θυμάται.

Ετσι, το καλοκαίρι ο Λούκας αφήνει πίσω του την Ουκρανία όπου στις πρωϊνές προπονήσεις – όπως έχει πει – πάλευε να νιώσει τα δάκτυλά του μέσα στα παπούτσια από το κρύο και έρχεται στην Τούμπα για να βιώσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια και την διεκδίκηση τίτλων με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το φινάλε της καριέρας του ο ίδιος το ονειρεύεται πίσω στην πατρίδα του, τη Γαλικία. Με τη φανέλα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: