Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστόπουλος: «Πάνω απ’ όλα τα αποτέλεσμα»

Καλή η κριτική. Και δεδομένη η επιθυμία όλων -και του ίδιου- να δει καλύτερο θέαμα από την Εθνική. Σημασία όμως τώρα, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Νίκος Αναστόπουλος, έχει το αποτέλεσμα.

Αναστόπουλος: «Πάνω απ’ όλα τα αποτέλεσμα»
Την προτεραιότητα που αναπόφευκτα δίνει η Εθνική στο αποτέλεσμα -στη φάση που έχουν φτάσει τα προκριματικά του Μουντιάλ- υπερασπίστηκε ο Νίκος Αναστόπουλος.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, o Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι απέναντι στη Λετονία περιμένει να δει βελτιωμένη την ομάδα σε σχέση με το Λιχτενστάιν.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα έχει να εκμεταλλευτεί όσους ποιοτικούς παίκτες διαθέτει, να πάρει τη νίκη και μετά να εκμεταλλευτεί τυχόν νέο δώρο της Σλοβακίας.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστόπουλος στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου

Για την Εθνική που περιμένει να δει απόψε: «Νομίζω ότι πρέπει να περιμένουμε την Εθνική που ξέρουμε, αυτή που κάνει επαγγελματικές νίκες. Ελπίζω όμως ότι θα είναι κάπως διαφορετική στα πρόσωπα και θα υπάρχει μια ταχύτητα. Όταν στο κέντρο έχουμε κόφτες αργούς, όπως ο Ταχτσίδης και στα άκρα δεν έχουμε γρήγορους παίκτες -αφού οι Κονέ και Χριστοδουλόπουλος δεν παίζουν κανονικά σε αυτές τις θέσεις- δεν μπορούμε να έχουμε ταχύτητα.

Τουλάχιστον όμως η ομάδα να κάνει μια επαγγελματική νίκη. Υπάρχει και μια δεύτερη δικαιολογία, εξάλλου, για το κακό θέαμα: Ότι οι παίκτες δεν έχουν παιχνίδια και ρυθμό. Έτσι δικαιολογείται κάπως η απώλεια ενός ημιχρόνου, όπως έγινε στο Λιχτενστάιν».


Για το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν για να αλλάξει η εικόνα: «Είναι αρχή μου -γιατί δεν θέλω να κάνω αυτά που μου κάνουν- να μη σχολιάζω αυτά που σκέφτεται ο κ. Σάντος. Εκείνος ξέρει καλύτερα από όλους. Ως ομοσπονδιακός, έχει το πλεονέκτημα να καλεί όποιους παίκτες είναι φορμαρισμένοι και να διαθέτει εναλλακτικές λύσεις. Γι’ αυτό μπορεί να παρουσιάσει μια ομάδα που θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως θα κάνει αποτέλεσμα».

Για του πού πρέπει να βασιστεί η Εθνική: «Έχουμε κάποιος ποιοτικούς παίκτες. Ο Μήτρογλου ανά πάσα στιγμή να σου κάνει γκολ. Είναι καλός και με τον Ολυμπιακό. Ο Κατσουράνης και ο Καραγκούνης είναι επίσης βαρόμετρα. Επίσης οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης. Δεν έχουμε τους σούπερ παίκτες, αλλά αυτούς που διαθέτουμε πρέπει να τους εκμεταλλευτούμε».

Για την πρόκριση στο Μουντιάλ: «Μετά το ανέλπιστο δώρο των Σλοβάκων, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Η πείρα μου έχει αποδείξει όμως ότι πρέπει να πηγαίνεις παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε το ματς με τη Λετονία, να το πάρουμε και να πάμε στο επόμενο.

Η τύχη μας εξαρτάται από μας και μόνο αν η Βοσνία περάσει από τη Σλοβακία, θα αλλάξει αυτό. Ποτέ δεν ξέρεις από πριν όμως αν μια ομάδα θα νικήσει. Αυτά γίνονταν πριν 30-40 χρόνια. Σήμερα έχουν μικρύνει οι διαφορές μεταξύ των ομάδων, δεν υπάρχουν σούπερ ομάδες και σούπερ παικταράδες και γι’ αυτό δεν μπορείς να προδικάζεις ένα παιχνίδι»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: