Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά σε αγώνα στην Πρέβεζα!

Για ρατσιστικές συμπεριφορές έκανε λόγο ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζα, Θωμάς Βασιλειάδης στο πλαίσιο του Super Cup που διεξήχθη στην πόλη, αφού δεν του επετράπη να χρησιμοποιήσει δύο Αφρικανούς παίκτες

Καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά σε αγώνα στην Πρέβεζα
Όπως αναφέρει το atpreveza.gr, ο τεχνικός της ομάδας ήθελε να βάλει στον αγώνα τους Ίσμαελ και Τζος, αλλά όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα, δεν το επέτρεψε ο πρόεδρος της ΕΠΣ, Θωμάς Κόρτσακλας, με την δικαιολογία πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες έκδοσης των δελτίων τους.

Βέβαια, όπως ισχυρίζεται ο κ. Βασιλειάδης, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται στο ίδιο καθεστώς, αγωνίζονται κανονικά.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε στην ιστοσελίδα της περιοχής: «Καλό είναι να καθιερωθεί ο θεσμός. Έγινε όμως με τέτοια προχειρότητα, που μας εξέπληξε όλους. Είχαμε συμφωνήσει τα δύο σωματεία να αγωνιστούν και οι ποδοσφαιριστές που είναι υπό μεταγραφή. Κατόπιν απαιτήσεως του Προέδρου, δεν ήθελε να παίξουν οι μαύροι. Τέτοιες ρατσιστικές συμπεριφορές, για εμένα είναι αδιανόητες, είναι απαράδεκτες και δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έπαιξαν άλλοι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους και δεν έπαιξαν οι μαύροι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό και θέλω εξηγήσεις. Εμείς ετοιμάζαμε την ομάδα σε περίπτωση που πάρουν δελτίο τα δύο αυτά παιδιά. Αυτές είναι απαράδεκτες, ακραίες και ρατσιστικές συμπεριφορές, το καταγγέλλω και ας απαντήσει ο Πρόεδρος».

Φυσικά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα του καταλόγισε ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζας και είπε: «Αυτό είναι μια προσωπική γνώμη του κ. Βασιλειάδη. Εδώ υπάρχουν κανονισμοί. Υπάρχει φύλλο αγώνος, δεν είναι φιλικό το ματς. Δεν υπάρχει θέμα ρατσισμού. Είναι -το λιγότερο- ανόητο να λέγεται κάτι τέτοιο. Είναι επίσημη διοργάνωση, που κρατείται φύλλο αγώνος. Έχουμε προσκεκλημένους εδώ, καλό θα ήταν να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: