Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

«Ικανή να αντιδράσει η Εθνική»

«Ικανή να αντιδράσει η Εθνική» Σίγουρος ότι η Εθνική ομάδα μπάσκετ μπορεί να αντιδράσει γιατί οι παίκτες είναι ικανοί για αυτό δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6. «Καλύτερα που παίζουμε με Ισπανία», πρόσθεσε.

Μάλιστα, εξέφρασε την άποψή ότι είναι σαφώς καλύτερο το γεγονός ότι η πρώτη αντίπαλος στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης είναι η Ισπανία καθώς το κίνητρο των παικτών και η αυτοσυγκέντρωση θα είναι πολύ μεγαλύτερο!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

-εάν έχουμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες της Εθνικής ομάδας:
«Πλέον κατάλληλοι για να απαντήσουν σε αυτό είναι οι παίκτες, ο προπονητής και η Ομοσπονδία. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είναι κακή η δεύτερη ήττα. Όμως ομάδες που μπορούν να αντιδράσουν είναι και αυτές που κερδίζουν. Έχουμε το υλικό και την εμπειρία ως ρόστερ για να τα καταφέρουμε.

Η Εθνική είχε την ατυχία να χάσει τον Σπανούλη που είναι πολύ σημαντικός παίκτης και να κάνει δύο άσχημα αποτελέσματα. Όπως είναι το σύστημα όμως σου δίνει τη δυνατότητα να αντιδράσεις. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και πως μπορούν να αντιδράσουν.

Μιλάμε για κάτι που στον ΠΑΟ το κάναμε σε ένα βράδυ και τέτοιοι παίκτες υπάρχουν στην Εθνική. Μετά το παιχνίδι μιλάς με τον αθλητή και έχει την άποψή του. Στο βίντεο όμως η εικόνα δεν λέει ψέματα και εκεί όλα φαίνονται καθαρά. Είναι επιτακτική ανάγκη να δουν τους εαυτούς τους. Το ρόστερ είναι πολύ καλό. Πιστεύω και εύχομαι ότι η Εθνική θα αντιδράσει».

-εάν η Εθνική έχει υιοθετήσει τη φιλοσοφία του Τρινκέρι:
«Ο Αντρέα θα αντιδράσει και αυτός και οι συνεργάτες του. Είμαι σίγουρος ότι έχουν τα πλάνα τους για να αντιδράσουν. Η ομάδα μπορεί να αλλάξει πρόσωπο. Η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και κινήτρου. Σε μια τέτοια διοργάνωση όταν κινδυνεύεις υπάρχει κίνητρο. Η άμυνα κερδίζει το παιχνίδι. Το ξέρουμε όλοι. Μια καλή άμυνα θα ξεκινήσει και μια καλή επίθεση. Σε ένα τέτοιο τουρνουά μπορείς να διορθώσεις τη δυναμική, και την άμυνα. Και η Εθνική θα αντιδράσει γιατί έχει τους παίκτες, την εμπειρία και τα κορμιά που χρειάζεται για να παίξει καλύτερα. Το καλύτερο είναι ότι παίζεις με την Ισπανία. Το κίνητρο είναι μεγάλο. Η συγκέντρωση ακόμη πιο μεγάλη. Είναι ό,τι καλύτερο να αρχίσουμε με την Ισπανία και να κάνουμε μια πολύ μεγάλη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: