Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Πάγωσαν» με Καρρά στο Αγρίνιο!! (video)

Ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό «πάγωσε» όσους βρίσκονται στο γήπεδο του Παναιτωλικού αφού ο Σταμάτης Καρράς του Ολυμπιακού Βόλου τραυματίστηκε στο χέρι όταν πήγε να πιάσει μία κροτίδα.

«Πάγωσαν» με Καρρά στο Αγρίνιο! (video)
Λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα του Παναιτωλικού με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Αγρίνιο για τα πλέι οφ της Football League, σημειώθηκε ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό.

Ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων Σταμάτης Καρράς, σε μία αψυχολόγητη ενέργεια, έπιασε με το χέρι του μία κροτίδα που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο για να την απομακρύνει αλλά αυτή «έσκασε» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα δάχτυλα του χεριού του.

Ο ποδοσφαιριστής έφυγε αιμόφυρτος για τα αποδυτήρια ενώ όλοι όσοι παρακολουθούσαν το περιστατικό είχαν «παγώσει». Αν και αρχικά δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι υπήρχε αρκετά σοβαρός τραυματισμός, ευτυχώς λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι απλώς του έκαναν ράμματα στα δάχτυλα του χεριού του και τίποτα παραπάνω…



Πηγή: sport-fm.gr

Άρεσε μόνο στο πρώτο…!!

Μόνο στο πρώτο μέρος άρεσε η Ισπανία κόντρα στην Αϊτή.

Άρεσε μόνο στο πρώτο…
Οι πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου επικράτησαν με 2-1 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τη χώρα της Καραϊβικής σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στο Μαϊάμι και «έκλεισαν» με θετικό τρόπο τη χρονιά, όσον αφορά τα αποτελέσματα, αφού σίγουρα ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε θα περίμενε κάτι καλύτερο από τους παίκτες του σε θέμα απόδοσης.

Οι «φουριας ρόχας» ξεκίνησαν με τη δεύτερη ενδεκάδα και κατάφεραν να προηγηθούν στο πρώτο εικοσάλεπτο με τους Καθόρλα στο 8’και Φάμπρεγας στο 19’. Κάποιοι εκ των βασικών μπήκαν στην επανάληψη και φαίνεται πως «αποσυντόνισαν» τους συμπαίκτες τους, δίνοντας την ευκαιρία στους τυπικά φιλοξενούμενους να μειώσουν το σκορ με τον Γκεριέρ στο 75’.


Η σύνθεση της Ισπανίας: Κασίγιας (46’ Ρέινα), Σέρχιο Ράμος (46’ Πικέ), Αλμπιόλ, Μονρεάλ, Αθπιλικουέτα, Φάμπρεγας (59’ Ινιέστα), Χάβι Μαρτίνεθ, Χέσους Νάβας (46’ Σίλβα), Καθόρλα, Τόρες (59’ Σολδάδο), Μάτα (73’ Τσάβι)
Πηγή: sport-fm.gr

Ήττα στο 90’!!

Στο 90’ «έπεσε» στην Ελβετία η Κύπρος.

Ήττα στο 90’
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Μεγαλονήσου έχασε με 1-0 εκτός έδρας από την αντίπαλό του, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πέμπτου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας και παρέμεινε στην τελευταία θέση του γκρουπ, με 4 βαθμούς, ενώ αντίθετα οι Ελβετοί βρήκαν την ευκαιρία να ξεφύγουν με +4 στην πρώτη θέση από τη δεύτερη Αλβανία και να βρίσκονται μια «ανάσα» από την πρόκριση στα τελικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Ο Σεφίροβιτς χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, με τους παίκτης του Οτμαρ Χίτσφελντ να είναι «καταιγιστικοί» στο πρώτο ημίχρονο, όμως τους Κύπριους ανώτερους στην επανάληψη.


ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης, Θεοφίλου (90+ Ντομπρασίνοβιτς), Α. Χαραλάμπους, Μερκής, Η. Χαραλάμπους, Λαμπάν, Μακρίδης, Νικολάου, Αλεξάνδρου, Σωτηρίου, Αλωνεύτης (62' Χ. Κυριάκου)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Ροντρίγκεζ, Φον Μπέργκεν, Τζουρού, Μπεχράμι (67' Τζεμαϊλί), Ίλνερ, Ντρίμιτς (73' Σεφέροβιτς), Στόκερ (77' Μπαρνέτα), Σακίρι, Γκαβράνοβιτς Πηγή: sport-fm.gr

«Ντόπες» από τον κόσμο!!

Την πίστη τους στις δυνατότητες του Ολυμπιακού και στο break μέσα στο ΟΑΚΑ, εξέφρασαν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή.

«Ντόπες» από τον κόσμο
Η αποστολή του Ολυμπιακού, λίγο μετά τις 19:00 αναχώρησε από το «Ledra Marriott» με προορισμό το ΟΑΚΑ όπου θα γίνει το δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών της Α1 με τον Παναθηναϊκό.

Έξω από το ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν οι οπαδοί της ομάδας οι οποίοι τους εμψύχωσαν και τους εξέφρασαν την πίστη τους στις δυνατότητες της ομάδας τους.

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε στις 19:00 για το ΟΑΚΑ, όπου στις 21:00 αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: sport-fm.gr

Διαμαντίδης: «Απλά ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό»

Ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό δηλώνει ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο match program του τελικού με τον Ολυμπιακό κι εκφράζει την επιθυμία να παραμείνει στο «τριφύλλι».

Διαμαντίδης: «Απλά ευτυχισμένος στον Παναθηναϊκό»
Πιο ξεκάθαρος δεν μπορούσε να γίνει… Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μιλώντας στο match program του τελικού με τον Ολυμπιακό, αφού πρώτα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, δήλωσε ευτυχής στο «τριφύλλι» και τόνισε πως θέλει να παραμείνει ανανεώνοντας το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησε για:

-τη φετινή προσπάθεια του Παναθηναϊκού: «Η χρονιά ήταν διαφορετική όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους, σε κάθε επίπεδο, γιατί η ομάδα άλλαξε ολόκληρη. Στην αρχή ήμασταν συγκρατημένοι, γιατί όταν ξεκινάς κάτι καινούριο, έχεις τις αμφιβολίες σου. Όλοι όμως καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε, γιατί η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να φτάσει εδώ που είναι τώρα. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολος ο δρόμος, αλλά σιγά-σιγά, όσο περνούσε ο χρόνος και η ομάδα άρχισε να βρίσκεται πιο πολύ μέσα στο γήπεδο, φαινόταν η διαφορά. Έχουμε κάνει βήματα, προόδου, έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο και διεκδικούμε το πρωτάθλημα, που είναι βασικός τίτλος για μας».

-την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη: «Θα ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία να φτάσουμε στο Final 4. Πολλοί θεωρούν επιτυχία ότι φτάσαμε τόσο κοντά σε μία μεταβατική περίοδο για την ομάδα. Λίγο όμως σε μας κακοφαίνεται γιατί οδηγήσαμε τη σειρά εκεί που θέλαμε, αλλά χάσαμε την ευκαιρία γιατί δεν πήραμε τη νίκη που θέλαμε. Όμως αυτό τελείωσε και πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

-τους τελικούς με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε το πρωτάθλημα. Παίζουμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με τον πρωταθλητή Ευρώπης. Για να τα καταφέρουμε χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες και η αυτοσυγκέντρωση να είναι σε πολύ υψηλό βαθμό».

-το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του ΠΑΟ: «Να είναι ψύχραιμος, να στηρίζει την ομάδα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, εκεί τους χρειαζόμαστε περισσότερο. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους ευχαριστήσουμε, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω πως ο κόσμος ήταν λίγο μουδιασμένος στην αρχή της σεζόν, όμως είναι θετικό ότι στήριξε και στηρίζει την ομάδα και θεωρώ ότι πρέπει να το κάνει, γιατί του έχει δώσει τόσες χαρές».

-το μέλλον του: «Πολύ απλά είμαι ευτυχισμένος εδώ που είμαι, με τους ανθρώπους που συνεργάζομαι, με τους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Και όταν είσαι κάπου ευτυχισμένος, για μένα δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτείς. Μακάρι να συνεχίσω εδώ».Πηγή: sport-fm.gr

Βασιλειάδης: «Φεύγω από Μπιλμπάο, θέλω ομάδα Ευρωλίγκας»

Την αποχώρησή του από την Μπιλμπάο ανακοίνωσε ο Κώστας Βασιλειάδης εκφράζοντας την επιθυμία να μεταγραφεί σε ομάδα Ευρωλίγκας.

Βασιλειάδης: «Φεύγω από Μπιλμπάο, θέλω ομάδα Ευρωλίγκας»
Ο κύκλος «Μπιλμπάο» έκλεισε για τον Κώστα Βασιλειάδη. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από τους Βάσκους και έχει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί σε ομάδα Ευρωλίγκας. Παράλληλα ανυπομονεί για την κλήση στην Εθνική και μιλά για τον ΠΑΟΚ και τους τελικούς των «αιωνίων».

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στο Goal για:

-την πορεία της Μπιλμπάο: «Ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά, η ομάδα είχε μια αξιόλογη πορεία και θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα στα πλέι οφ, αν δεν είχαμε τόσα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών. Ο στόχος που είχαμε βάλει στο Μπιλμπάο από την πρώτη χρονιά που βρέθηκα στην ομάδα ήταν κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Την πρώτη χρονιά πήγαμε στους τελικούς των πλέι οφ στο ισπανικό πρωτάθλημα, τη δεύτερη είχαμε μια εξαιρετική πορεία στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας μια ανάσα από το φάιναλ φορ, την τρίτη χρονιά φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Eurocup».

-το μέλλον του: «Έχει κλείσει το κεφάλαιο Μπιλμπάο για μένα. Γυρίζω σελίδα. Υπήρχαν πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, οι παίκτες ήμασταν απλήρωτοι και ήδη μας είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό ότι την επόμενη χρονιά ο σύλλογος θα ρίξει το μπάτζετ και θα θέσει διαφορετικούς στόχους απ' ό,τι είχε. θα φύγουν πολλοί παίκτες. Μας ξεκαθάρισαν πως πλέον δεν θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα που υπήρχε στο παρελθόν. Έφυγε ο βασικός χορηγός, στην πορεία βρέθηκε ένας άλλος ο οποίος επρόκειτο να καλύψει μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού, αλλά αποδείχθηκε αφερέγγυος. Τα σημάδια της κρίσης είναι ορατά και στην Ισπανία εδώ και καιρό. Η διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα σε ό,τι αφορά το μπάσκετ είναι πως εκεί οι παίκτες κατοχυρώνονται βάσει συμφωνιών για τα χρήματα που έχουν».

-τις φήμες περί συμφωνίας με ρωσική ομάδα: «Όχι, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την ώρα. Αυτό που θα ήθελα είναι να κάνω κι εγώ ένα μικρό βήμα παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια είχα μια σταθερή πορεία, είχα πρωταγωνιστικό ρόλο, απέδειξα ότι μπορώ να σταθώ σε υψηλό επίπεδο, θα ήθελα να παίξω σε ομάδα Ευρωλίγκα».

-τη συνεργασία με τον Κατσικάρη: «Μακάρι να συνεργαστούμε ξανά. Με βοήθησε πολύ, έμαθα δίπλα του. Τι να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Και μόνον το γεγονός ότι επιλέχθηκε από την εθνική Ρωσίας, από έναν οργανισμό που δεν κάνει τυχαίες κινήσεις, αλλά αντίθετα είναι πάντα πολύ μελετημένες, αυτό τα λέει όλα».

-την Εθνική: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να φοράς το εθνόσημο. Έχω τρομερή διάθεση αλλά και δίψα να παίξω, να βοηθήσω μια νέα προσπάθεια που ξεκινάει με νέο προπονητή, αλλά πάντα με υψηλές βλέψεις και στόχους».

-την πορεία του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή σταθερή πορεία στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, όμως δεν τα κατάφερε στο τέλος απέναντι στο Ρέθυμνο. Το αγωνιστικό κομμάτι ενδιαφέρει τους πάντες και είναι λογικό, όμως από την άλλη καταλαβαίνω πως είναι πολύ σημαντικός και ο αγώνας επιβίωσης που κάνει η διοίκηση. Ο Πρέλεβιτς ήταν ξεκάθαρος, έχει πει πολλές φορές ότι στόχος είναι η εξυγίανση και απ' όσο ξέρω τα πάει καλά σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται υπομονή και λίγο περισσότερο στήριξη από τον κόσμο».

-τους τελικούς της Α1: «Περιμένω να δω πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι. Πιστεύω πως θα δούμε μια συναρπαστική σειρά ανάμεσα σε δυο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, δεν μπορώ να κάνω προγνωστικά ούτε μπορώ να σου πω ότι περίμενα πως το πρώτο ματς θα εξελισσόταν με αυτόν τον τρόπο. Εύχομαι και ελπίζω απλώς ο κόσμος να απολαύσει αυτήν την τιτανομαχία, να βγει κερδισμένο το μπάσκετ».Πηγή: sport-fm.gr

Καϊμακόγλου: «Μεγάλος ο ανταγωνισμός των ‘‘αιωνίων’’»

Ικανοποιημένος από τις συνθήκες που συνάντησε στο Καζάν, αγωνιζόμενος στην Ούνιξ, παρουσιάστηκε ο Καϊμακόγλου στη SportDay, ενώ αναφέρθηκε και στους «αιωνίους» της Α1.

Καϊμακόγλου: «Μεγάλος ο ανταγωνισμός των ‘‘αιωνίων’’»
Στην πρώτη του σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα και τους τελικούς της Α1 Μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου, μιλώντας αποκλειστικά στη SportDay.

«Είμαι ευχαριστημένος και αυτό που θέλω είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο του χρόνου», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ της Ούνιξ Καζάν και πρόσθεσε:

«Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα γίνουν ωραία παιχνίδια, εύχομαι χωρίς ακρότητες».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Καϊμακόγλου στη SportDay

Η Ρωσία ήταν όπως την είχες φανταστεί;

«Ως χώρα είναι σε κάποια πράγματα καλύτερη από την Ελλάδα και σε άλλα -όπως η οργάνωση- χειρότερα. Σε ό,τι αφορά τώρα την ομάδα μου, κάναμε μια μέτρια σεζόν, γιατί είχαμε και τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να βρούμε τις ισορροπίες μας. Αν με ρωτάς επί προσωπικού, είμαι ευχαριστημένος και αυτό που θέλω είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο του χρόνου, γιατί το κίνητρο είναι ένα: να παίξουμε στην Ευρωλίγκα. Εχουμε μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, ωραίο γήπεδο και όλες τις προδιαγραφές για να έχουμε μια καλύτερη σεζόν».

Πώς είναι η ζωή στα κρύα;

«Το πιο ακραίο γεγονός που θυμάμαι, και μάλιστα ήμουν τυχερός που δεν έπαθα κάτι, ήταν όταν ερχόμουν στην Ελλάδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Εκείνο το πρωινό είχαμε -25 βαθμούς. Ζήσαμε ένα ζεστό χειμώνα (με 0 βαθμούς Κελσίου), ενώ δεν άργησα να προσαρμοστώ στις καιρικές συνθήκες, γιατί μαζί με τον Ιαν (Βουγιούκα) πήγαμε γι' αυτόν τον λόγο από νωρίς στο Καζάν. Το βέβαιο είναι ότι όταν έχει κρύο, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις έξω. Το πρόγραμμα είναι "σπίτι, εστιατόριο, γήπεδο, σπίτι". Το καλό είναι ότι σε όποιον κλειστό χώρο και αν μπεις, είναι σαν να είσαι σε σάουνα. Και έξω για να... επιβιώσεις, πρέπει να κυκλοφορείς με στολή σκιέρ».

Μπορείς να μας πεις τι κάνει ένας κάτοικος του Καζάν που θέλει να διασκεδάσει, να βγει με φίλους;

«Είναι διαφορετικός ο τρόπος διασκέδασης, η γενικότερη νοοτροπία. Δεν υπάρχουν εξωτερικοί χώροι για να διασκεδάσεις. Ξέρουν ωστόσο, να ζουν με το ποτό τους, τη βότκα τους στα σπίτια ή σε άλλους κλειστούς χώρους».

Πώς είναι το μπάσκετ εκεί;

«Σαφέστατα είναι τελείως διαφορετικό το επίπεδο. Ναι μεν στην Ελλάδα είναι πιο υψηλό αλλά στη Ρωσία υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική, καλοί ξένοι και αν δεν παίξεις καλά, θα χάσεις. Κάθε ματς είναι ζωής και θανάτου. Εχουμε κάνει αμέτρητα ταξίδια και οι αποστάσεις είναι τεράστιες. Είναι κάτι που σε κουράζει, αλλά διαπιστώνεις τα όριά σου, τις αντοχές σου και είναι μια νέα εμπειρία για μένα αυτό. Να φανταστείς ότι πάντα πετούσαμε μέσω Μόσχας, γιατί δεν έχουμε ανταποκρίσεις στο Καζάν, οι πτήσεις ήταν πάντα πρωινές και κάναμε στην ουσία άυπνοι ταξίδια 12-14 ωρών, για να πάμε να δώσουμε ένα ματς. Θα επιμείνω ωστόσο, ότι υπήρχε μια χρησιμότητα: να δω τα όριά μου».

Μετρούσες αντίστροφα για την επιστροφή;

«Μέτρησα, δεν λες τίποτα. Και ήδη έχω επισκεφτεί κάποια νησιά για να ξεκουραστώ και να απολαύσω τον ήλιο, τις ομορφιές της χώρας, με ανθρώπους που αγαπάω. Ξοδεύω τον χρόνο μου σοφά, προκειμένου να πάρω ανάσες. Φυσικά κάποια στιγμή θα προστεθεί στο πρόγραμμα η προπόνηση συντήρησης, γιατί διαφορετικά δεν γίνεται».

Τη διαδρομή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης την είδες; Τους τελικούς της Α1 θα τους δεις;

«Πάντα όταν έρχεται μια επιτυχία ελληνικής ομάδας, είναι χαρά μας, διότι πρωτίστως είμαστε Ελληνες. Ο Ολυμπιακός απέδειξε για άλλη μια χρονιά ότι είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός, αν και δεν τον περίμεναν πολλοί λόγω των πολλών αλλαγών, έκανε τρομερή πορεία και αδικήθηκε, καθώς έπρεπε να αποκλείσει με 3-0 την Μπαρτσελόνα και να πάει εκείνος στο φάιναλ φορ. Στα των τελικών, ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι δεν πήρε τυχαία το Ευρωπαϊκό, γι' αυτό και θέλει να έχει συνέχεια, ενώ ο Παναθηναϊκός θα είναι διψασμένος και πεινασμένος, για να αποδείξει ότι είναι εδώ. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και θα γίνουν ωραία παιχνίδια, εύχομαι χωρίς ακρότητες».Πηγή: sport-fm.gr

ΑΓΟΡ από… ατσάλι!!

Ένας ΑΓΟΡ με… ψυχή κατάφερε να επιβληθεί 74-73 του ανώτερου σε όλο το παιχνίδι Πανιωνίου στο Ρέθυμνο και έκανε το 1-1 στη σειρά των μικρών τελικών της Α1.

ΑΓΟΡ από… ατσάλι
Από… ατσάλι ήταν αυτός ο ΑΓΟΡ απέναντι στον Πανιώνιο και κατάφερε να πάρει τη νίκη 74-73. Μπορεί οι «κυανέρυθροι» να είχαν το προβάδισμα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, η ομάδα του Ρεθύμνου με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκανε το 1-1 στη σειρά των μικρών τελικών της Α1.

Κορυφαίοι για τον ΑΓΟΡ οι Αγκελόπουλος (14π.), Κόματος (13π) και Πέτγουεϊ (13π.), ενώ ο Ντούβνικα ήταν αυτός που με καλάθι δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε τη νίκη.

Στον αντίποδα στον Πανιώνιο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μέχρι το τέλος το προβάδισμα και μοιραία γνώρισαν την ήττα στο τέλος, λόγω της έλλειψης ψυχραιμίας.

Το ματς


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΓΟΡ να μπαίνει πιο δυνατά και να καταφέρνει να πάρει τα ηνία του αγώνα. Μετά από πέντε λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα με πέντε πόντους, 12-7. Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος αντέδρασε και με καλή άμυνα περιόρισε το Ρέθυμνο και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ 22-19.

Οι «κυανέρυθροι» όπως τελείωσαν την πρώτη περίοδο, ξεκίνησαν τη δεύτερη και σε καμία περίπτωση δεν έχασαν τον έλεγχο του σκοραρίσματος. Ο ΑΓΟΡ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Ο Πανιώνιος πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ του +6, 40-34.

Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ συνεχίζοντας να παίζει καλή άμυνα. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν το τέλος ο ΑΓΟΡ έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να ισοφαρίσει 52-52. Οι «κυνάρευθροι», όμως, έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ 54-52.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι- χέρι στο σκοράρισμα, αλλά ο Πανιώνιος διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα. Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο ΑΓΟΡ πήρε το προβάδισμα, με 67-65. Το Ρέθυμνο δείχνοντας ότι έχει… ψυχή κατάφερε να πάρει τη νίκη 74-73, με ένα καλάθι του Ντούβνιακ οχτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έκανε το 1-1 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-40, 52-54, 74-73

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χορν 10, Καλλινικίδης, Προύιτ 11, Αγκελόπουλος 14, Τσαρούχας, Τσόχλας, Ντούβνιακ 7, Κόματος 13, Κάρτερ 3, Λάτοβιτς 3, Πέτγουεϊ 13, Σιζόπουλος

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 12, Πέιν 13, Αθηναίου, Κις 6, Μίλμπουρν 4, Αθανασούλας 2, Μπατής 10, Γιάνκοβιτς 5, Καβαδάς 4, Παππάς 16, Αγραβάνης, Μπούκερ 1 Πηγή: sport-fm.gr

Ο Παναθηναϊκός του... μπρέικ!!

Κατηγορηματικά Παναθηναϊκό δείχνει η παράδοση των τελικών των πλέι-οφ της Α1 μπάσκετ κόντρα στον Ολυμπιακό όταν κατάφερε να "σπάσει" την έδρα.

Ο Παναθηναϊκός του... μπρέικ!
Τέσσερα μπρέικ έχουν γίνει συνολικά στην ιστορία των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ, με τα τρία απ' αυτά να έχουν ευτυχή κατάληξη για τον... Παναθηναϊκό.

Στον δεύτερο τελικό ο Ολυμπιακός θα πρέπει εκτός απ' τους «πράσινους» να... βάλει κάτω και την παράδοση, που θέλει τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τίτλο όσες φορές έχει σπάσει το πλεονέκτημα έδρας.

Επιπλέον, οι «ερυθρόλευκοι» την περίοδο 2001-02 έφτασαν στο μπρέικ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να σηκώσουν τον τίτλο, αφού οι μετέπειτα πρωταθλητές επανέφεραν το πλεονέκτημα.

Πρώτος και… επεισοδιακός

ΠΑΟ – Ολυμπιακός 1-3 (62-51, 74-89, 72-77, 0-2)

Για δύο συν ένα λόγους έχει μείνει στην ιστορία η σειρά των τελικών του 1992-93. Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι τελικοί πήραν την μορφή που έχουν μέχρι σήμερα.

Η καθιέρωση των εναλλάξ τελικών, χωρίς να υπολογίζονται οι αγώνες της κανονικής περιόδου, έφερε και το… μπρέικ της έδρας με το καλημέρα. Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής, παρότι τερμάτισε 4ος στην κανονική διάρκεια, αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό.



Στην τελική φάση συνάντησε τον Παναθηναϊκό, όμως τα μεταξύ τους ματς στιγματίστηκαν από τις έντονες διαμαρτυρίες των «πρασίνων» για την διαιτησία στο τέταρτο ματς, όταν ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 72-77 εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να κατέβει στο τέταρτο ματς, εις ένδειξη διαμαρτυρίας και ο τίτλος κατέληξε στους ερυθρόλευκους με 1-3.


Η σειρά του ΠΑΟ!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3 (71-68, 56-72, 64-47, 56-66, 53-62)

Το 1999 ήρθε η σειρά του Παναθηναϊκού να σπάσει το πλεονέκτημα έδρας και να πανηγυρίσει τον τίτλο στο «σπίτι» του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Σούμποτιτς στο τελευταίο ματς της σειράς –σε έναν απ’ τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς της διοργάνωσης- επικράτησε με 53-62 και κατέκτησε το 21ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.







Ο ανατρεπτικός ΠΑΟ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 (67-69, 64-91, 74-70, 81-94)

Η τρίτη περίπτωση μπρέικ έδρας ήρθε αρκετά χρόνια αργότερα. Την περίοδο 2008-09 ο Παναθηναϊκός έσπασε το πλεονέκτημα έδρας, επικρατώντας του Ολυμπιακού με 67-69 και με δύο νίκες στην έδρα του πανηγύρισε με συνολικό σκορ 1-3.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 (70-75, 66-78, 76-68, 94-101)

Το 2011 ο Παναθηναϊκός όχι μόνο έσπασε την έδρα στο πρώτο ματς, άλλα έσπασε και το αήττητο που διατηρούσε ο Ολυμπιακός. Με την πρώτη νίκη και πάλι να γίνεται μέσα στο ΣΕΦ και έναν συγκλονιστικό τέταρτο τελικό, οι «πράσινοι» κατέκτησαν το 32ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το 9ο συνεχόμενο.

Άκαρπο μπρέικ

AEK - Oλυμπιακός (74-82, 70-75, 85-78, 61-60, 79-70)

Την περίοδο 2001-2002 ο Ολυμπιακό έκανε το μπρέικ στο πρώτο ματς κόντρα στην ΑΕΚ και έγινε η μόνη ομάδα που τα κατάφερε χωρίς τελικά να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στα δύο πρώτα ματς, όμως ο Δικέφαλος φόρτσαρε στα τρία τελευταία ματς και με δύο νίκες στην έδρα της και μια στο ΣΕΦ επανέφερε το πλεονέκτημα και πανηγύρισε τον τίτλο.Πηγή: sport-fm.gr

Ράφα, μόνο εσύ!!

Σαν εσένα στο χώμα κανείς! Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-0 σετ του Νταβίντ Φερέρ και έγραψε ιστορία, κατακτώντας για όγδοη φορά στην καριέρα του το Roland Garros!

Ράφα, μόνο εσύ!
Ποιος να συγκριθεί μαζί του; Ο απόλυτος «βασιλιάς» στο χώμα, έγραψε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην καριέρα του!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε με σχετική ευκολία το όγδοο Roland Garros της καριέρας του, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό του Νταβίντ Φερέρ με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-3) κι έγινε ο μοναδικός που φτάνει τόσους πολλούς τίτλους σε ένα συγκεκριμένο Grand Slam.

Νούμερο 12 major τίτλος για τον υπερήρωα του χώματος, που έφτασε στο πρώτο μεγάλο τρόπαιό του μετά την πολύμηνη απουσία του πέρσι, νούμερο 57 συνολικά, ενώ έκανε επτά τις κούπες του μέσα στο 2013!

Respect και για τον ηττημένο, που έστω και στα 31 του έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam, όμως έμεινε στην προσπάθεια, γιατί κακά τα ψέματα, ο Ράφα δεν παίζεται στο χώμα!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με εκατέρωθεν μπρέικ, με τους δύο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι. Μέχρι το έβδομο γκέιμ, όπου ο Ναδάλ «ανέβασε στροφές», πήρε προβάδισμα και μάλιστα έκλεισε το πρώτο σετ με διπλό μπρέικ (6-3).

Τα θεμέλια είχαν μπει κι απλώς χρειαζόταν συντήρηση. Όσο κι αν προσπαθούσε ο Φερέρ, απέναντί του είχε κάτι… εξωπραγματικό. Παρά τις λίγες σταγόνες που έπεσαν στο Παρίσι, ο Ναδάλ δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει… πάρτι στο δεύτερο σετ και να προηγηθεί με διπλό μπρέικ (5-1). Φυσικά, δεν γινόταν να γυρίσει, με τον πολυνίκη της διοργάνωσης να κάνει το 2-0 με 6-2 και να είναι μια… ανάσα από το τίτλο.

Ούτε η βροχή, ούτε η εισβολή οπαδού μπορούσε να κόψει την φόρα του προς το όγδοο! Ο Φερέρ έκανε ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι του, αλλά κόντρα στον «βασιλιά» Ναδάλ, ούτε αυτό δεν είναι αρκετό. Ο τελευταίος έκανε μπρέικ στο τρίτο σετ, στην πιο κατάλληλη στιγμή και σέρβιρε για το ματς. Γινόταν να το χάσει; Με τίποτα και έτσι με 6-3, το Παρίσι του ανήκει για ακόμα μια χρονιά.

Βέβαια, τα… καλά της ATP έχουν να κάνουν πως παρά το σημερινό τρόπαιο του, ο Ναδάλ θα πέσει από το νούμερο τέσσερα της κατάταξης στο πέντε, με τον έτερο φιναλίστ να του παίρνει την θέση.

Δάκρυσε ο ο «πορθητής» της γαλλικής πρωτεύουσας κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνου της χώρας του, ενώ παρέλαβε το βαρύτιμο τρόπαιο από τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Γιουσέιν Μπολτ! Πηγή: sport-fm.gr

Μούτας και Παντελίδης στον Άρη!!

Έπιασε  δουλειά ο Γιάννης Χατζηνικολάου στον Άρη.
Ο Έλληνας τεχνικός θα έχει ως βοηθό του στην ομάδα τον Δημήτρη Μούτα, με τον οποίο συνεργάστηκε στον Πλατανιά και στον Ηρακλή. Χρέη γυμναστή αναμένεται να αναλάβει ο Σάκης Παντελίδης.
Ανοικτό παραμένει το θέμα με τον προπονητή τερματοφυλάκων.
Πηγή: arenafm.gr

Νίκη Βόλου – Ηρακλής: Η προϊστορία!!

Συνολικά έξι φορές έχουν αναμετρηθεί Νίκη Βόλου και Ηρακλής με γηπεδούχους του Βολιώτες για το πρωτάθλημα και η προϊστορία των αναμετρήσεων στη πρωτεύουσα της Μαγνησίας είναι μοιρασμένη.
Ο Ηρακλής έχει “αποδράσει” συνολικά δύο φορές με τη νίκη από το Βόλο, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν πανηγυρίσει τρεις φορές. Μόλις ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο και χρονολογείται πίσω στο 1962, όταν το αποτέλεσμα ήταν 2-2.
Τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τη Νίκη Βόλου ήταν στις 10 Οκτωβρίου του 2012 για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Football League 2012-13. Ο Ηρακλής γνώρισε την ήττα με 1-0.
Σ’ αυτά τα έξι παιχνίδια έχουν σημειωθεί 19 γκολ. Τα 11 για τη Νίκη και τα 8 για τον Ηρακλή».
Όλα τα αποτελέσματα:
(10/10/2012)   Νίκη Βόλου 1-0 Ηρακλής
(13/02/1966)   Νίκη Βόλου 2-3 Ηρακλής
(31/01/1965)   Νίκη Βόλου 3-1 Ηρακλής
(02/02/1964)   Νίκη Βόλου 1-2 Ηρακλής
(18/11/1962)   Νίκη Βόλου 2-0 Ηρακλής
(17/12/1961)   Νίκη Βόλου 2-2 Ηρακλής
Πηγή: arenafm.gr

Τετ α τετ Σαββίδη – Σαμαρά!!

Αμέσως μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”, σήμερα (09/06) το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Στο ξενοδοχείο διεξάγεται το προσυνέδριο της Ν.Δ., ενώ ένα από τα κύρια αιτήματα του Ιβάν Σαββίδη προς την κυβέρνηση είναι η ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο πρωθυπουργός βλεπει θετικά την πρόθεση του Σαββίδη να πληρώσει τα χρέη και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες  να υπάρξουν εξελίξεις.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα (09/06) τα εξής για τη συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά:
“Στο περιθώριο του  προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την οριστική διευθέτηση των χρεών προς το ελληνικό δημόσιο. Ο πρωθυπουργός της χώρας επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης “ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει χρήματα από την Πολιτεία, αλλά θέλει να δώσει χρήματα στην Πολιτεία”.
Ο κ. Ιβάν Σαββίδης τόνισε την πάγια θέση του ιδίου και της ΠΑΕ για “άμεση αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους” με την καταβολή των περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες σύντομα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του “Δικεφάλου”.

Ο Ιβάν θέλει κόουτς τον Στέφενς!!

Αφού κατάλαβε ότι πρέπει να πάρει μόνος του πρωτοβουλίες για το θέμα προπονητή, ο Ιβάν Σαββίδης κλείνει την υπόθεση μέσα στις επόμενες δυο ημέρες.
Δεν αποκλείεται μάλιστα αύριο Δευτέρα να ανακοινωθεί ο νέος κόουτς του ΠΑΟΚ, που κατά τις δικές μας πληροφορίες, του Arenafm.gr, θα είναι ο Στέφενς!
Ο πρώην προπονητής της Σάλκε που είναι “αλμυρός” έχει και το ισχυρό backround που ζητάει ο Σαββίδης για τον προπονητή στον οποίο θα εμπιστευθεί τις τύχες του ΠΑΟΚ.
Γι αυτό και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αύριο θα γίνει συνάντηση στο Ροστόφ μεταξύ των δυο ανδρών και αναμένεται να κλείσει και η συμφωνία, να έρθει με τον Στέφενς στη Θεσσαλονίκη και σε συνέντευξη Τύπου να τον παρουσιάσει επίσημα.

Πηγή: arenafm.gr

Γιατί ο ΠΑΟ έγινε φαβορί…!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο blog του για το σημαντικότερο πράγμα στον επαγγελματικό αθλητισμό που είναι πιθανόν να κρίνει το φετινό πρωταθλητή στην Α1.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ακόμη στα αυτιά μου μία δήλωση ενός Ελληνα παίκτη (νομίζω του Μάντζαρη), αλλά και το ανάλογο ύφος των περισσότερων δηλώσεων των παικτών του Ολυμπιακού πέρυσι στην Κωσταντινούπολη λίγες ώρες μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. «Πρέπει να πάρουμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό δουλεύουμε και παλεύουμε όλη τη χρονιά…».
 
Ο Ολυμπιακός πριν πάρει το περσινό πρωτάθλημα είχε να πάρει 15 χρόνια τον τίτλο και η μεγάλη χαρά της κατάκτησης της Ευρωλίγκα δεν ήταν αρκετή για να σβήσει το πάθος και τη δουλειά όλης της χρονιάς για την επιστροφή στους τίτλους και στην Ελλάδα.
 
Φέτος όμως ήταν αλλιώς. Το απωθημένο δεν υπήρχε πλέον. Το πρωτάθλημα είχε κατακτηθεί. Φέτος το κίνητρο ήταν τα όσα ακούγονταν και γράφονταν περί συμπτωματικής και βασισμένη κυρίως στην τύχη και την ανικανότητα των αντιπάλων κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Εκεί ήταν που έπεφτε το βάρος, που χρειάζονταν απαντήσεις. Εκεί αισθάνονταν οι παίκτες του Ολυμπιακού ότι πρέπει να αποδείξουν πράγματα. Και το έκαναν. Φέτος λοιπόν στο Λονδίνο, δεν ξέρω αν έγιναν, αλλά στα δικά μου αυτιά και μάτια, την βραδιά του θριάμβου της δεύτερης συνεχόμενης κατάκτησης της Ευρωλίγκας δεν έφτασε ούτε μία δήλωση, μία αναφορά, «πρέπει να πάρουμε το πρωτάθλημα γι’ αυτό δουλεύουμε όλη τη χρονιά».
 
Την ίδια ώρα, απέναντι, το θηρίο ήταν όλο και πιο πληγωμένο. Ζωντανό, αλλά πληγωμένο. «Οι… άλλοι πρώτα πήγαν φάιναλ φορ και μετά πήραν και την κούπα. Αν πάρουν και το πρωτάθλημα η νέα εποχή στο μπάσκετ δεν θα έρχεται, θα έχει ήδη έρθει» ήταν η φράση που τριβέλιζε τα αυτιά όλων των ανθρώπων του ΠΑΟ. Φτάνει και περισσεύει για το θηρίο να βρει το κίνητρο. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, από την βραδιά του πέμπτου ματς με την Μπαρτσελόνα όλος ο Παναθηναϊκός ζει και αναπνέει για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Δουλεύει γι’ αυτούς, ενισχύεται για αυτούς με μεταγραφή, προετοιμάζεται και κάνει focus σε αυτούς, σαν να μην υπάρχει αύριο. Από την κορυφή ως τα νύχια, από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και τον Αργύρη Πεδουλάκη ως τον τελευταίο φροντιστή της ομάδας, αλλά και τον οπαδό που πάει στο ξενοδοχείο πριν τον πρώτο τελικό, όλος ο οργανισμός που λέγεται Παναθηναϊκός έχει λοκάρει στο στόχαστρο την κούπα του πρωταθλητή για 60 μέρες…
 
Ναι υπάρχουν και οι αγωνιστικές αναλύσεις σε ένα ομαδικό άθλημα. Είναι φανερό για παράδειγμα ότι ο Παναθηναϊκός ως εντελώς νέα ομάδα, η οποία ακόμη και τον Απρίλιο έβαζε και έβγαζε παίκτες στο ρόστερ της, ακόμη διαμορφώνεται. Οσο περνάει ο καιρός εφόσον οι παίκτες είναι καλοί θα γίνεται και καλύτερη. Νόμος!
 
Όπως υπάρχουν και οι αγωνιστικές αναλύσεις της Παρασκευής που έγινε το 0-1 και θα υπάρξουν και αυτές της Κυριακής και της Τετάρτης. Την Παρασκευή ήταν από τη μία η απουσία του Λο, η απίστευτη αστοχία στα μακρινά σουτ και από την άλλη η κυριαρχία στα ριμπάουντ, οι καθοριστικοί Λάσμε και Γκιστ, το «κλείδωμα» του Ολυμπιακού από τον Πεδουλάκη. Σημαντικά, αλλά της μιας βραδιάς…
 
 Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί όχι όμως λόγω της μιας βραδιάς, αλλά της μιας χρονιάς. Αυτός είναι που έχει να χάσει πολλά περισσότερα αν χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Αυτός θα μπει στο περιθώριο αν ο απολογισμός των δύο τελευταίων ετών λέει. Ολυμπιακός 2 συνεχόμενες κατακτήσεις Ευρωλίγκας και πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός 2 Κύπελλα. Αν όμως πάρει το φετινό πρωτάθλημα, το φωνάζει. «Εδώ είμαι, ποτέ δεν έφυγα…».
 
Πριν και πέρα από όλα τα άλλα στον επαγγελματικό αθλητισμό το πρώτο πράγμα που μετράει είναι το κίνητρο. Οπως το 96 όταν ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδας από τον ήδη εστεμμένο πρωταθλητή Ευρώπης ΠΑΟ με 35 πόντους διαφορά στον καθοριστικό τελικό, έτσι και φέτος μόνο απίθανο δεν είναι ο Παναθηναϊκός να «απαντήσει» στο οπαδικό θυμικό με μια κατάκτηση πρωταθλήματος με σκορ 3-1 ή ακόμη και 3-0 για να έχουν να θυμούνται οι ιστορικοί του μέλλοντος.
 
Με λίγα λόγια, απολύτως λογικά πράγματα όταν στον επαγγελματικό αθλητισμό συγκρούονται δύο τεράστια μεγέθη όπως είναι ο μπασκετικός Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός…
 
Υ.Γ. «Και τι θα γράφεις αν το πάρει ο Ολυμπιακός;» είναι το νόημα των σχολίων που θα κάνουν αρκετοί. Η απάντηση είναι απλή. «Τι να κάνω δηλαδή, να περιμένω μερικές ώρες ακόμη να δω αν θα γίνει το σκορ 2-0 και να γράψω μετά εκ του ασφαλούς γιατί ο ΠΑΟ είναι φαβορί;». 
πηγή: gazzetta.gr

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ποπ κορν!!

Για πάρτη μου παίζουν οι παίκτες γράφει ο Αποδυτηριάκιας και ετοιμάζεται για τον δεύτερο τελικό του μπάσκετ, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι σε άλλο επίπεδο.
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ξανά μανά μπάσκετ time. Γιατί, όχι. Ομαδάρες και οι δύο, με παικταράδες και αξίζει τον κόπο να την αράξεις μπροστά στο κουτί. Και κάθε λίγο και λιγάκι να σπαρταράει το έργο. Να τρέχει το σκορ, η διαφορά να πηγαίνει πάνω κάτω. Και από μπάσκετ, μπάσκετ. Όχι ξυλοκοπηαίησιον αλά ποδόσφαιρο. Πως θα γίνει. Είναι άλλο το επίπεδο των δύο αιωνίων στην καλαθόσφαιρα σε σύγκριση μ'εκείνο στην ποδοσφαίρα.
Είμαι της αμερικάνικης σχολής, όχι της βαλκανικής, ούτε καν της ευρωπαϊκής. Δεν έχω καμμία σχέση με ιδεολογίες, θρησκείες. Δεν μ'έχει ακουμπήσει καμμία μαλακία να θέλω να βγάλω μέσα από την ομάδα μου κάποια κοσμοθεωρία. Σε παρακαλώ.
Του ποπ κορν είμαι. Της κόκα κόλας. Οι παίκτες παίζουν για πάρτη μου. Τους πληρώνω για να φχαριστηθώ θέαμα, μπασκετικό, ποδοσφαιρικό. Όχι να τους στηρίξω. Όχι να τους δώσω ηθικό. Βεβαίως θα τους θαυμάσω τους επαγγελματίες παίκτες αν με ικανοποιήσουν. Θα τους χειροκροτήσω. Θα τους πω μπράβο. Δεν θα τους βρίσω. Ποτέ αυτό.
Ούτε με τον προπονητή θα τα βάλω. Ούτε με τον πρόεδρο. Για ποιο λόγο; Αν δεν παίζει η ομάδα μου, δηλαδή δεν με φτιάχνει, τότε μία είναι η υγιής αντίδραση. Απουσία. Δεν πάω στο γήπεδο. Παραμένω οπαδός της ομάδος μου, δεν την απαρνούμαι, όμως δεν θα γίνω Μάου-Μάου. Σε παρακαλώ.
Μπήκα μία φορά στο ΟΑΚΑ με την γυναίκα μου και το παιδί μου για τα ματς του φάιναλ-φωρ. Τρόμαξα! Δεν ξαναπάτησα. Τι δουλειά έχω σ'ένα χώρο ο ορισμός της αλητείας ανάμεσα σε μαστουρωμένους που δεν μ'άφηναν να παρακολουθώ το ματς μασουλώντας το ποπ κορν μου και πίνοντας κόκα κόλα. Και για να πιάνω πλάνα από μπάσκετ να είμαι υποχρεωμένος να στέκομαι επάνω σε κάγκελο, επειδή και όρθιος έπρεπε να φωνάζω “Καμπούρη, γράμματα”. Άντε να χαθείτε.

Η διαιτησία έπαιζε Άρη όταν κυριαρχούσε στο μπασκετ μαζύ με τον ΠΑΟΚ, αργότερα επέλεξε Παναθηναϊκό κι όχι Ολυμπιακό

Να ξεκαθαρίσω και να υπογράψω φαρδειά πλατιά με την υπογραφή μου, αποδυτηριάκιας και ως gr, ότι δεν ρίχνω την ευθύνη των εγκλημάτων της διαιτησίας στη διαιτησία και στους διαιτητές. Να το πω όσο γίνεται πιο ξεφωνημένα. Η διαιτησία δεν κάνει του κεφαλιού της. Οι αλεπουδιάρηδες στο χώρο της διαιτησίας μία ζωή ψάχνονται για να κονομήσουν. Και τρελλαίνονται αν δεν χοντροχαρτζηλικώνονται, μάλιστα όταν στις ομάδες μπαίνουν ονόματα βαρειά και φορτωμένα με μπόλικο χαρτί.

Μιλάμε για το μπάσκετ, που σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο είναι πιο κυριλάτο. Τη χάρη της βρωμιάς την έχει η μπάλλα του ποδοσφαίρου κι όχι εκείνη του μπάσκετ. Αμ, δε. Εγκληματίες και εγκληματολόγους θα βρεις υψηλώτερης κλάσεως στο ελληνικό μπάσκετ, παρά στο ποδόσφαιρο.

Το μπάσκετ επιτρέπει τη σωματική επαφή, αλλά και στον διαιτητή δίνει την πολυτέλεια της υποκειμενικής εκτίμησης, πολύ περισσότερο απ'ό,τι στο ποδόσφαιρο. Η χαρά του κόρακα. Ύστερα, πέρα από το οικονομικό όφελος, το λαμογέ, είναι η ανθρώπινη αδυναμία, δηλαδή η επιβεβαίωση ότι εγώ ο διαιτητής είμαι εξουσία, εσύ, ο παίκτης, ο προπονητής, ο όποιος, εξαρτάσαι από τη δική μου απόφαση.

Την περίοδο που κυκλοφορούσε το δίδυμο Άρη και ΠΑΟΚ, η διαιτησία και ό,τι εννοείται σα διαιτησία, έκανε το δικό της παιχνίδι. Νταηλίκι έπαιζε Άρη, όχι ΠΑΟΚ.

Το πράμα αγρίεψε όταν ο Γιάννης Γιαννάκης ο αρειανός έφυγε από τον Ολυμπιακό του Κόκκαλη και του Γιάννη Ιωαννίδη. Το σύστημα μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό.

Θυμίζω ότι τέτοια εποχή, πριν τρία χρόνια, ο Παναθηναϊκός πήρε 3-1 την παρτίδα από τον Ολυμπιακό και οι Αγγελόπουλοι δεν άντεξαν άλλο. Αποφάσισαν να εγκαταλείψουν. Ήταν μπροστά 14 πόντους ο Ολυμπιακός και οι γκρι έδωσαν σφυρίγματα τέτοια που γύρισαν το ματς.

Αυτό που έλεγα στην αρχή. Εγκληματίες οι διαιτητές, αλλά μεγαλύτεροι εγκληματίες οι πρόεδροι των ομάδων που ανέχονται τα χαριστικά σφυρίγματα.
πηγή: gazzetta.gr

Το χρυσό έφερε πόνο!!

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από την λήξη του αγώνα στο Κορτράικ και παρότι ξημερώνει κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί απ΄ όσους έζησαν αυτόν τον συγκλονιστικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με το Βέλγιο. Νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα. Έξι σετ και χαμένη πρόκριση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είχαμε δει. Ένα ακόμα θρίλερ με κακό φινάλε και δεύτερη συνεχή διοργάνωση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών χωρίς την ελληνική ομάδα.Γράφει ο Κώστας Ασημακόπουλος.
Το χειρότερο; Από σήμερα αρχίζουν οι... διακοπές των διεθνών καθώς μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 δεν υπάρχουν επίσημες διοργανώσεις για το εθνικό συγκρότημα.
Το «χρυσό» σετ δεν έφερε την ευτυχία για τον Αλέκο Λεώνη και τους παίκτες του, όμως, η εμφάνιση που έκαναν απόψε δικαίωσε τις προσπάθειες τους και απέδειξε για άλλη μία φορά πως η ελληνική ομάδα ξεκίνησε αργά την προετοιμασία της για τους δύο αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο.
Παράλληλα αν και αγωνίστηκε χωρίς την παρουσία του Κώστα Χριστοφιδέλη έδειξε συνοχή και αντοχή και μάλιστα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του ευρωπαϊκού βόλεϊ, απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται να κάνει εκπλήξεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας και της Πολωνίας.
Η εκπληκτική εμφάνιση και η νίκη με 3-2 σετ στην κανονική διάρκεια του αγώνα, δικαίωσε την τακτική που είχε ζητήσει ο Λεώνης από τους παίκτες του. Σταθερή υποδοχή, λίγα λάθη και κοντά στο σκορ μέχρι τον 20ο πόντο. Έτσι κι έγινε. Η ψυχολογία αποφορτίστηκε και η ελληνική ομάδα πήρε μία άκρως τιμητική νίκη, αλλά όχι και την πρόκριση που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο.
Είναι κρίμα για την ελληνική ομάδα να χάνει την πρόκριση από δύο χοντρά διαιτητικά λάθη έδρας. Αυτή είναι η τελευταία εντύπωση που μένει αλλά εάν δούμε όλη την πορεία της ελληνικής ομάδας από τις 13 Μαΐου που ξεκίνησε και την προετοιμασία της θα κάνει πολλές διαπιστώσεις.
Οπως αποδεικνύεται εκ των αποτελεσμάτων η ελληνική ομάδα άργησε να βρει ρυθμό στην προετοιμασία της, γιατί άργησε να ξεκινήσει την προετοιμασία της. Σίγουρα αν είχε στα χέρια της τέτοιους αγώνες πολύ νωρίτερα, θα είχε αντιμετωπίσει διαφορετικά τους Βέλγους στην Ορεστιάδα.
Η ουσία είναι πως η ελληνική ομάδα με αυτούς τους νέους παίκτες θα πρέπει να βρει νέο στόχο και νέο όραμα. Ο Λεώνης με τον Δρίκο θα πρέπει να ξεκινήσουν με τη βάση αυτής της ομάδας και να συμπληρώσουν το παζλ, να δυναμώσουν την 12αδα με νέους και ταλαντούχους αθλητές και να βάλουν υψηλούς στόχους μέχρι το 2016.
Ο Δημήτρης Τζούριτς είναι πεισμωμένος για να μείνει διαγώνιους και να συνεχίσει την καριέρα του σε αυτή τη θέση όχι μόνο στην Εθνική ομάδα αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι αποφασισμένος για αυτό και σήμερα το απέδειξε κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση. Και ο Τζούριτς ήθελε αγώνες για να συνηθίσει αυτή την θέση. Στο Τρεντίνο αγωνίζονταν κεντρικός και επιπλέον δεν έχει πάρει ανάσα από τέλος του καμπιονάτο.
Ο Μενέλαος Κοκκινάκης με τον Ανδρέα Φράγκο σήκωσαν με επιτυχία το βάρος ενός μεγάλου αγώνα με τεράστιες απαιτήσεις βάζοντας και στην... παρέα τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, ενώ πιο έμπειροι από ποτέ παρουσιάζονται οι κεντρικοί και τα λίμπερο που απόψε έδωσαν ρεσιτάλ.
Η ελληνική ομοσπονδία μπορεί να περνάει δύσκολα οικονομικά αλλά θα πρέπει να κάνει και την αυτοκριτική της και να πέσει με όλες της τις δυνάμεις πάνω σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να όλοι να βοηθήσουν ώστε αυτή η Εθνική ομάδα να βρει το δρόμο της και κυρίως να μην πέσει στη θερινή ραστώνη γιατί η επανεκκίνηση θα είναι δύσκολη και θα κοστίσει σε χρόνο και χρήμα.
πηγή: gazzetta.gr

Ρε, θα κόψετε το δούλεμα με τον Τίγρη;

Από εκεί που δεν είχε καθόλου ώρα να ασχοληθεί με την ΑΕΚ ο Μελισσανίδης, τώρα μιλάει ακόμα και με τον Τσίτα για ανανέωση συμβολαίου; Απ' όσα διαβάζετε, κρατήστε τα μισά... Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραμένει ένας από τους πιο "ενεργούς" Έλληνες επιχειρηματίες, με μεγάλο κύκλο εργασιών. Δεν βρήκε, δηλαδή, ξαφνικά άπλετο χρόνο για να ασχολείται με την ΑΕΚ, χωρίς αυτό φυσικά να αναιρεί την αγάπη του για την ομάδα. Απλώς τώρα που υπάρχουν οι προϋποθέσεις που θέλει (μηδενικά χρέη, ενεργοί συμπαίκτες και διάθεση για δημιουργία γηπέδου), αποφάσισε να επιστρέψει στην ομάδα.
Από αυτό, όμως, μέχρι όσα γράφονται καθημερινά, η απόσταση είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, αυτές τις ημέρες ο Τίγρης βρίσκεται στη Γαλλία για τις δουλειές του. Λογικό είναι, καθώς όπως είπαμε ο κύκλος των εργασιών στις επιχειρήσεις του είναι μεγάλος. Μην πέσετε από τα σύννεφα, όμως, αν διαβάσετε ότι πήγε στο Παρίσι για να ...δει το γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν! Τραβηγμένα όλα αυτά λέει ο σκύλος και καλό θα είναι οι φίλοι της ΑΕΚ να μην τρώνε αμάσητο ό,τι διαβάζουν καθημερινά στον Τύπο...  
πηγή: sportdog.gr

Ποιος ρουφιάνος πήγε στην UEFA; Χεστήκαμε!

Bαρεθήκαμε να διαβάζουμε γι' αυτούς που ψάχνουν τον ρουφιάνο που έφερε την UEFA να κάνει έλεγχο στους φακέλους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα. Και εξηγούμαστε...Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει την παραμικρή σημασία ποιος ήταν αυτός που ειδοποίησε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για να έρθει να ελέγξει η ίδια τους φακέλους του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα για να διαπιστωθεί αν όντως έπρεπε να πάρουν άδεια από την ΕΠΟ.

Μπορεί να ήταν ο Αλαφούζος, μπορεί να ήταν ο Πανόπουλος, μπορεί να ήταν ο Δημητρίου, μπορεί να μην ήταν και κανένας. Αυτό δεν πρέπει, τώρα τουλάχιστον, να απασχολεί κανέναν. Όποιος το κάνει, κοιτάζει το δέντρο και χάνει το δάσος.

Η ουσία, λοιπόν, είναι αν όντως δόθηκαν σωστά οι άδειες από την ελληνική ομοσπονδία. Αν έγινε, δηλαδή, η δουλειά τίμια ή χαρίστηκε η ΕΠΟ σε κάποια ομάδα εξυπηρετώντας συμφέροντα. Εδώ είναι όλο το ζουμί.

Ας διαπιστωθεί ότι η ελληνική ομοσπονδία τήρησε τους κανόνες και μετά όλοι μαζί να ψάξουμε και τον ρουφιάνο. Γιατί αν η UEFA ανακοινώσει, για παράδειγμα, ότι μία ομάδα κακώς πήρε άδεια τότε θα αρχίσει το …πανηγύρι. Και δικαίως μετά δεν θα μιλάμε για τον "ρουφιάνο", αλλά για τον άνθρωπο που θα πρέπει να του σφίξουμε το χέρι που ξεμπρόστιασε την ΕΠΟ και ό,τι άλλο παιχνίδι κρύβεται, αν κρύβεται δηλαδή, από πίσω. Αυτά.
πηγή: sportdog.gr

Αυτά μόνο στην ΑΕΚ συμβαίνουν!!

Γίνεται κάποιος να είναι και απλήρωτος και ...απολυμένος αλλά να δουλεύει κανονικά; Κι όμως, στην ΑΕΚ γίνεται! Πώς; Κάντε ένα "κλικ" στο θέμα του sportdog για την απάντηση! Η ΑΕΚ, μετά τη Γ.Σ. της Παρασκευής, μπήκε και επίσημα σε καθεστώς εκκαθάρισης και η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, μετά από την πάροδο τριών μηνών, θα πάψει να υπάρχει. Αυτή η σκληρή πραγματικότητα επηρεάζει, όχι μόνο όσους ποδοσφαιριστές, ατζέντηδες, προμηθευτές, χρωστάει χρήματα η Ένωση, αλλά και τους υπαλλήλους των Ακαδημιών.
Μάλιστα οι εργαζόμενοι της ΠΑΕ ΑΕΚ θα υπογράψουν από την επόμενη εβδομάδα τα χαρτιά της απόλυσής τουw. Ξέρετε, λοιπόν, τι κουφό έπιασαν τα αυτιά του σκύλου;
Οι άνθρωποι των Ακαδημιών, παρά το γεγονός ότι δεν ξέρουν τίποτα για το τι μέλλει γενέσθαι με τη δουλειά τους (αν θα συνεχίσουν κανονικά με τη νέα τάξη πραγμάτων), όχι μόνο δεν έχουν επηρεαστεί, αλλά δουλεύουν ακατάπαυστα και συνεχόμενα, όντας απλήρωτοι φυσικά. Λες και λειτουργούν με ...duracel μπαταρίες.
Για να καταλάβετε πόσο επαγγελματικά συνεχίζουν τη δουλειά τους, θα πάρουμε ως παράδειγμα το τμήμα Νέων ΕΠΣΑ, το οποίου ηγείται ο Μιχάλης Βλάχος. Η Κ-16 λοιπόν έπαιξε φιλικό την Κυριακή με την ανδρική ομάδα του Λαρισαϊκού, της οποίας επικράτησε με 2-1. Στην αναμέτρηση όλο το επιτελείο ήταν παρών. Γιατρός, φυσικοθεραπευτής, φροντιστής, δείχνοντας η ομάδα να λειτουργεί ρολόι παρότι δεν υπάρχουν καύσιμα στις μηχανές...
Μάλιστα το τμήμα θα συνεχίσει τα φιλικά και την επόμενη εβδομάδα, με πληροφορίες του σκύλου να αναφέρουν, ότι αυτοί που χειρίζονται τα αγωνιστικά θέματα της επόμενης ημέρας, θα ρίξουν μία ματιά στο υλικό της ομάδας.
Παραδεχτείτε το. Τέτοια κουφά μόνο στην ΑΕΚ μπορούν να συμβούν. Το ρεπορτάζ της Ένωσης δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι...
πηγή: sportdog.gr

Πλάκα κάνει ο Χριστοβασίλης στον Παναθηναϊκό!!

Πώς το αφεντικό του ΠΑΣ έχει …κοροϊδέψει δύο φορές τους "πράσινους" και γιατί στην πόλη των Ιωαννίνων μιλάνε για εκδίκηση; Ο σκύλος έχει τις αποδείξεις μέσα στο θέμα! Δύο φορές ο Γιώργος Χριστοβασίλης έχει κάνει …πλάκα στον Παναθηναϊκό με παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα που είχαν στη λίστα τους οι πράσινοι.
Η αρχή έγινε με τον Ντε Βινσέντι, όπου το χειμώνα το αφεντικό του ΠΑΣ έβαλε στο κόλπο τον Ολυμπιακό, χαλώντας τη μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, παρόλο που ο Αργεντινός έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι.

Τώρα κάτι ανάλογο έγινε και τώρα με τον Νίκο Κοροβέση. Ο Χριστοβασίλης, για να μη χάσει όπως ο Πανιώνιος τον Σπυρόπουλο τον Γενάρη, κατάφερε να ανανεώσει μαζί του έως το 2017.

Τα "έσκασε", βέβαια, το αφεντικό του ΠΑΣ, αφού υπερτριπλασίασε τις αποδοχές του νεαρού άσου, αλλά έτσι έβγαλε από τη μέση τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν έχει το παραδάκι για να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή.

Ο Νίκος Νταμπίζας προσπάθησε να προσεγγίσει την πλευρά του ποδοσφαιριστή για να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αλλά τον …πρόλαβε ο Χριστοβασίλης.

Μάλιστα, στα Γιάννινα πανηγύρισαν την παραμονή του Κοροβέση στην ομάδα γιατί το είδαν και ως εκδίκηση προς τον Παναθηναϊκό, τον οποίο θεωρούν ότι βρίσκεται πίσω από το θέμα της αδειοδότησης του ΠΑΣ. 
πηγή: sportdog.gr

Ανύπαρκτος Καραγκούνης, τελειωμένος Κατσουράνης!!

Τρελαμένος ο Νίκος Αλέφαντος "τα χώνει" στον sportdog για Εθνική και Σάντος! Ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι πρέπει να μείνουν; Τι λέει για Νεϊμάρ, Μουρίνιο και άλλα!  Βλέπω στην Ευρώπη να σφυρίζουν τα εκατομμύρια στις μεταγραφές, είδα και μία έκθεση ότι παρά την κρίση στην Ευρώπη το ποδόσφαιρο αναπτύχθηκε 11%, ξηλώνονται όλοι, μπήκε και η Γαλλία στο χορό, τώρα με την επάνοδο Μουρίνιο στην Αγγλία θα τα ξαναχώσει ο Αμπράμοβιτς, θα τον ακολουθήσουν κι άλλοι, ακόμα και στην Ισπανία της κρίσης θα τα χώσει η Ρεάλ, ενώ και η Μπαρτσελόνα φαίνεται ότι εγκαταλείπει τις σχολές, δεν βγάζει πια παίκτες, έχωσε πολλά λεφτά για τον Νεϊμάρ, αυτά να τα βλέπουν εδώ στη χώρα μας! Να φέρουν καλούς παίκτες…

Σε ό,τι αφορά τον Νεϊμάρ, σαν τσίχλα είναι, δεν τον έχω δει σχεδόν καθόλου να παίζει σε ολόκληρο αγώνα, κάτι χάι λάιτ βέβαια είναι εντυπωσιακά, αλλά εγώ θέλω να τον δω αυτά αν μπορεί να τα κάνει και στην Μπαρτσελόνα. Πρέπει να περιμένουμε. Πάντως ο Πελέ λέει ύμνους γι΄ αυτόν, και ο Μέσι μίλησε καλά γι΄ αυτόν, δεν είναι τυχαίοι. Αν ο Νεϊμάρ κάνει και στην Ευρώπη αυτά που έχω δει να κάνει σε χάι λάιτ, θα απογειώσει την Μπαρτσελόνα διότι θα απελευθερωθεί ο Μέσι, θα έχει δύο παίκτες η Μπαρτσελόνα που θα είναι φοβεροί στη διείσδυση και στο ένας εναντίον ενός.

Από εκεί και πέρα η Μπαρτσελόνα χρειάζεται οπωσδήποτε έναν καλό προπονητή, να αφήσουν αυτό το βιολί με τους βοηθούς των βοηθών, θέλει και ένα σέντερ μπακ καλό γιατί μεγάλωσε ο Πουγιόλ, και έναν καλό κόφτη να ξεκουράζει τον Μπούσκετς.

Για κάποιους που πετάνε χολή στον Μουρίνιο, εγώ πιστεύω ότι θα φτιάξει πολύ μεγάλη Τσέλσι, έφυγε και ο Φέργκιουσον, ποιος είναι ρε παιδιά ο μεγαλύτερος προπονητής στην Ευρώπη που θα κλέψει την αίγλη του Μουρίνιο; Ο Φέργκιουσον τελείωσε, ο Χάινκες θα αποσυρθεί ένα χρόνο και δεν ξέρει αν θα επιστρέψει, ποιος είναι; Ο Αντσελότι; Γελάω. Ο Πελεγκρίνι που δεν έχει πάρει τίτλο; Ο Βενγκέρ που έχει να πάρει πρωτάθλημα με την Άρσεναλ 15 χρόνια; Ο Μαντσίνι; Ο Μπενίτεθ; Ποιος είναι πάνω από τον Μουρίνιο; Σε τόσο νέα ηλικία και όμως έχει πάρει 2 Τσάμπιονς Λιγκ με διαφορετικές ομάδες, και παίρνει το πρωτάθλημα σε όποια χώρα και αν πηγαίνει! Και στην Πορτογαλία και στην Αγγλία και στην Ιταλία και στην Ισπανία. Ποιος τα κάνει αυτά;

Πάει να πάρει τον Χουλκ που έκανε τη μαλακία και πήγε στη Ζενίτ στα χιόνια, πάει να πάρει και τον Καβάνι, αν δεν μπορεί να πάρει τον Καβάνι ας πάει να βουτήξει τον Ρούνεϊ, θα τον ήθελα αυτόν αλλά για σέντερ φορ, όχι να παίζει μακριά από την περιοχή, αυτόν τον κατέστρεψε. Να ξεφορτωθεί τον Τόρες, να τον πουλήσει. Πρέπει να πάρει και μια χαφάρα κόφτη γρήγορο, ένα δεξί μπακ, και ένα σέντερ μπακ αν δεν μπορεί άλλο με τον Τέρι. Θα γίνει το έλα να δεις του χρόνου.

Η Εθνική Ελλάδας αυτά τα ματς με τους υποδεέστερους στον όμιλο τα παίρνει, όμως δεν βλέπω πρόοδο στην εικόνα της. Ακόμα και ως δεύτερη να περάσει από τα μπαράζ, θα πάει αυτή η ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να κάνει τι; Με ένα ακόμα χρόνο στην πλάτη οι διαλεχτοί του Σάντος, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης;

Ευτυχώς που βγάζουμε καλούς σέντερ μπακ, γρήγορους σέντερ μπακ, ότι καλύτερο σε αυτήν την Εθνική είναι το τρίγωνο των σέντερ μπακ με τον τερματοφύλακα, τον Καρνέζη. Και τον Παπασταθόπουλο τον ήθελα χρόνια πριν στον Ολυμπιακό, και τον Μανωλά, γρήγοροι παίκτες, τσακάλια.

Από εκεί και πέρα, ένα 4-3-3 που δεν έχει τίποτα να παρουσιάσει, ένα πρωτόγονο ποδόσφαιρο με βαθιές μπαλιές στην πλάτη των σέντερ μπακ, να ψάχνουνε τον Γκέκα μήπως ξεφύγει. Προπολεμικό ποδόσφαιρο, τίποτα μοντέρνο.

Στο γκολ που βάλαμε, τραγέλαφος, οι αμυντικοί της Λιθουανίας θα έπρεπε να …συλληφθούν, κάθονταν και κοιτούσαν την μπάλα να πέφτει από τον ουρανό, και ήρθε ο Χριστοδουλόπουλος να πιάσει την κεφαλιά που δεν είναι ικανός στο κεφάλι.

Η Εθνική του Σάντος δεν δείχνει βελτίωση, είναι μία αργή ομάδα, ειδικά στα χαφ είναι δραματική η κατάσταση. Ανύπαρκτος ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης είναι στα τελευταία του, ο δε Μανιάτης είναι ένας εργάτης μικρών δυνατοτήτων. Και βλέπεις αλλαγή τον Τζιόλη πάλι, έλεος με τον Τζιόλη.

Ό,τι καλύτερο από τη μέση και μπροστά ήταν ο Χριστοδουλόπουλος που τον είδα βελτιωμένο σε ορισμένα θέματα που έπασχε, φαίνεται ότι του έκανε καλό η Ιταλία. Μου άρεσε που γύρναγε και βοηθούσε αμυντικά τον Τοροσίδη, μου άρεσε που έκανε και κούρσες με μπασίματα, είχε αντοχή. Δικαιώθηκε ο Σάντος που αυτόν επέλεξε για την πτέρυγα και όχι τον Σαλπιγγίδη ο οποίος δεν ντριμπλάρει ποτέ!

Απαράδεκτο όμως αυτό που κάνει ο προπονητής με τον Μήτρογλου ο οποίος ξέρει την περισσότερη μπάλα απ΄ όλους μπροστά και στο κάτω κάτω παίζει σε ολόκληρο Ολυμπιακό, δεν παίζει σε μικρή τούρκικη ομάδα που πανηγυρίζει επειδή σώθηκε… Ο δε Σαμαράς ήταν ανύπαρκτος από την αρχή μέχρι το τέλος.
 
πηγή: sportdog.gr

«Ντου» με καπνογόνο στο Ρολάν Γκαρός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μασκοφόρος έκανε εισβολή στον τελικό του του Ρολάν Γκαρός, όπου αγωνίζονται οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νταβίντ Φερέρ. Δείτε πως τον... άρπαξαν σε δευτερόλεπτα!
Λίγο πριν την έναρξη του έβδομου game του 2ου σετ στου σπουδαίου τελικού, ένας άγνωστος άνδρας φορώντας μάσκα μπήκε στο court του «Φιλίπ Σατριέ» και πήγε να κινηθεί προς τη μεριά του Ναδάλ, κρατώντας ένα καπνογόνο.

Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τον Ναδάλ όμως, οι άνδρες ασφαλείας κινήθηκε αστραπιαία και τον ακινητοποιήσουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Αμέσως τον έσυραν εκτός γηπέδου, με το κοινό, αλλά και τους δύο τενίστες, να προσπαθούν να… καταλάβουν τι έγινε και τον καπνό από το βεγγαλικό να είναι εμφανές.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, οι εισβολείς ήταν δύο και η κίνηση τους ήταν μία διαμαρτυρία για το γάμο των ομοφυλοφίλων!
Δείτε το βίντεο:



πηγή: sportdog.gr

Αλ Αχλί: Στον πάγκο ο Βίτορ Περέιρα!!

Τον επί δυο χρόνια προπονητή της Πόρτο ανακοίνωσε πως προσέλαβε στην τεχνική της ηγεσία η Αλ Αχλία.
Ο Βίτορ Περέιρα αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία των «δράκων» αλλά φαίνεται πως δεν δυσκολεύτηκε να βρει την επόμενη δουλειά του. Η Αλ Αχλί του πρόσφερε άλλωστε τρία εκατ. ευρώτο χρόνο για διετές συμβόλαιο συνεργασίας και δεν ήταν εύκολο να αρνηθεί…
Πηγή: onsports.gr

MLS: «Μίλησε» ο πάγκος της Ρέαλ!! (videos)

Σαν αλλαγή του Τζέισον Κρέις, ο Όλμες Γκαρσία πέτυχε δύο γκολ και η Ρέαλ Σολτ Λέικ κατέβαλε τους Λος Άντζελες Γκάλαξι με 3-1 σε αναμέτρηση του MLS.
Ειδικότερα, ο 20άχρονος Κολομβιανός πέρασε σαν αλλαγή στο 58ο λεπτό, αλλά με τη δημιουργική συμβολή του Χαβιέ Μοράλες ολοκλήρωσε το ματς με δύο γκολ. Προγενέστερα, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν ανταλλάξει «βολίδες», καθώς ο Κάρι Στέφενσον άνοιξε το σκορ και ο Λάντον Ντόνοβαν ισοφάρισε για τους Γκάλαξι.
Παράλληλα, οι Σικάγο Φάιρ του Φρανκ Κλόπας πήραν εντός έδρας 2-2 κόντρα στους Πόρτλαντ Τίμπερς, αφού ο Μάικ Μαγκί μείωσε στο 68ο λεπτό και κέρδισε το φάουλ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ με ωραία εκτέλεση ο Ντάνιελ Παλαντίνι. Προγενέστερα οι φιλοξενούμενοι σημάδεψαν… τρεις φορές το δοκάρι, πριν ο Ντιέγκο Βαλέρι ανοίξει το σκορ με πανέμορφη προσπάθεια στο 33ο λεπτό και ο Μπεν Ζεμάνσκι διαμορφώσει το 2-0.
Σε άλλο ματς, οι Σιάτλ Σάουντερς ξεπέρασαν δύο γκολ του 24χρονου Καμίλο Σανβέζο και επιβλήθηκαν με 3-2 των Βανκούβερ Ουάιτκαπς χάρη σε γκολ των Άντι Ρόουζ στο 9ο λεπτό, του Σερβάντο Καράσκο στο 70ό με πέναλτι και του Λαμάρ Νιγκλ στο 81ο. Τέλος, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον παραχώρησαν με 0-0 στην ουραγό της Ανατολής, Ντι Σι Γιουνάιτεντ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 0-0
Σικάγο Φάιρ-Πόρτλαντ Τίμπερς 2-2
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Λος Άντζελες Γκάλαξι 3-1
Σιάτλ Σάουντερς-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 3-2
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μόντρεαλ Ίμπακτ
12
26
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
16
25
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
15
22
Χιούστον Ντάιναμο
14
22
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
15
22
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
14
20
Κολόμπους Κρου
14
17
Σικάγο Φάιρ
13
12
Τορόντο
13
8
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
14
6
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
14
28
Ρέαλ Σολτ Λέικ
16
27
Πόρτλαντ Τίμπερς
14
23
Σιάτλ Σάουντερς
13
21
Λος Άντζελες Γκάλαξι
14
20
Κολοράντο Ράπιντς
14
20
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
13
16
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
15
15
Σίβας ΗΠΑ
13
11
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.


















Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Καταλύτης ο Ζέεντορφ, από κόρνερ ο Γκάμπριελ! (videos)

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ πέτυχε το 1-0 και δημιούργησε το τελικό 2-0 της Μποταφόγκο σε βάρος της Πόντε Πρέτα, το οποίο έφερε τους «γκλοριόσο» στην πρώτη θέση του Brasileiro.
O 37χρονος μέσος, που μεταξύ άλλων έχει περάσει από Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό και εκτέλεσε κόρνερ στο 36ο, που μετέτρεψε σε γκολ ο Αντόνιο Κάρλος. Ακόμα, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Γκάμπριελ πέτυχε δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα με… κόρνερ, στο εκτός έδρας 3-0 της Φλαμένγκο εναντίον της Κρισιούμα. Στη πρώτη νίκη της Φλαμένγκο στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα συνέβαλε και ο Ερνάνε με γκολ, ενώ ο Φαμπίνιο των ηττημένων αποβλήθηκε από το 16ο λεπτό.
Από την πλευρά του, ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού, Γκάμπριελ, διαμόρφωσε το τελικό 2-2 της Ιντερνασιονάλ στην έδρα της Κρουζέιρο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Οταβίνιο, αλλά ο πρώην στράικερ της Μπάγερν, Έλμπερ, και ο Έβερτον με πέναλτι ανέτρεψαν τα δεδομένα, ενώ ο Ρικάρντο Γκουλάρτ άφησε την Κρουζέιρο με δέκα παίκτες στο 78ο λεπτό, πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση του Γκάμπριελ.
Ισοπαλία έφερε η Βάσκο Ντα Γκάμα, αν και αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 53ο λεπτό του αγώνα με την Μπαΐα με αφορμή αποβολή του Ντιόνες και ισοφάρισε με αυστηρό πέναλτι του Κάρλος Αλμπέρτο στο 21ο λεπτό. Στο 7ο λεπτό ο Φερναντάο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Επίσης, η Κορίνθιανς και η Πορτουγκέζα αρκέστηκαν στο 0-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρισιούμα-Φλαμένγκο 0-3
Κρουζέιρο-Ιντερνασιονάλ 2-2
Κορίνθιανς-Πορτουγκέζα 0-0
Βάσκο Ντα Γκάμα-Μπαΐα 1-1
Πόντε Πρέτα-Μποταφόγκο 0-2
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μποταφόγκο
5
10
Κρουζέιρο
5
8
Κοριτίμπα
4
8
Μπαΐα
5
8
Σάο Πάολο
4
7
Βιτόρια
4
7
Γκρέμιο
3
7
Βάσκο Ντα Γκάμα
5
7
Φλουμινένσε
3
6
Κρισιούμα
5
6
Ιντερνασιονάλ
5
6
Κορίνθιανς
5
6
Ατλέτικο Παραναένσε
4
5
Φλαμένγκο
5
5
Γκοΐας
4
5
Ναούτικο
4
4
Πόντε Πρέτα
5
3
Πορτουγκέζα
4
3
Σάντος
4
2
Ατλέτικο Μινέιρο
3
1
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.












Πηγή: onsports.gr