Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΓΟΡ από… ατσάλι!!

Ένας ΑΓΟΡ με… ψυχή κατάφερε να επιβληθεί 74-73 του ανώτερου σε όλο το παιχνίδι Πανιωνίου στο Ρέθυμνο και έκανε το 1-1 στη σειρά των μικρών τελικών της Α1.

ΑΓΟΡ από… ατσάλι
Από… ατσάλι ήταν αυτός ο ΑΓΟΡ απέναντι στον Πανιώνιο και κατάφερε να πάρει τη νίκη 74-73. Μπορεί οι «κυανέρυθροι» να είχαν το προβάδισμα καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, η ομάδα του Ρεθύμνου με αντεπίθεση διαρκείας στο τέταρτο δεκάλεπτο, έκανε το 1-1 στη σειρά των μικρών τελικών της Α1.

Κορυφαίοι για τον ΑΓΟΡ οι Αγκελόπουλος (14π.), Κόματος (13π) και Πέτγουεϊ (13π.), ενώ ο Ντούβνικα ήταν αυτός που με καλάθι δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδωσε τη νίκη.

Στον αντίποδα στον Πανιώνιο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μέχρι το τέλος το προβάδισμα και μοιραία γνώρισαν την ήττα στο τέλος, λόγω της έλλειψης ψυχραιμίας.

Το ματς


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΑΓΟΡ να μπαίνει πιο δυνατά και να καταφέρνει να πάρει τα ηνία του αγώνα. Μετά από πέντε λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα με πέντε πόντους, 12-7. Από εκεί και πέρα ο Πανιώνιος αντέδρασε και με καλή άμυνα περιόρισε το Ρέθυμνο και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ 22-19.

Οι «κυανέρυθροι» όπως τελείωσαν την πρώτη περίοδο, ξεκίνησαν τη δεύτερη και σε καμία περίπτωση δεν έχασαν τον έλεγχο του σκοραρίσματος. Ο ΑΓΟΡ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα. Ο Πανιώνιος πήγε στο ημίχρονο με το υπέρ του +6, 40-34.

Στην τρίτη περίοδο ο Πανιώνιος διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ συνεχίζοντας να παίζει καλή άμυνα. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν το τέλος ο ΑΓΟΡ έκανε την αντεπίθεσή του και κατάφερε να ισοφαρίσει 52-52. Οι «κυνάρευθροι», όμως, έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ 54-52.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι- χέρι στο σκοράρισμα, αλλά ο Πανιώνιος διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα. Τρία λεπτά πριν το φινάλε ο ΑΓΟΡ πήρε το προβάδισμα, με 67-65. Το Ρέθυμνο δείχνοντας ότι έχει… ψυχή κατάφερε να πάρει τη νίκη 74-73, με ένα καλάθι του Ντούβνιακ οχτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος και έκανε το 1-1 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 34-40, 52-54, 74-73

ΑΓΟΡ (Γιαπλές): Χορν 10, Καλλινικίδης, Προύιτ 11, Αγκελόπουλος 14, Τσαρούχας, Τσόχλας, Ντούβνιακ 7, Κόματος 13, Κάρτερ 3, Λάτοβιτς 3, Πέτγουεϊ 13, Σιζόπουλος

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 12, Πέιν 13, Αθηναίου, Κις 6, Μίλμπουρν 4, Αθανασούλας 2, Μπατής 10, Γιάνκοβιτς 5, Καβαδάς 4, Παππάς 16, Αγραβάνης, Μπούκερ 1 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: