Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Αυτός είναι γκολκίπερ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τον τερματοφύλακα που θα ήθελε να πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά αυτός δυστυχώς δεν έχει την Ελλάδα στις πρώτες επιλογές του.
Εντάξει, δεν είχα καμία αμφιβολία για την ορθή κρίση τους. Όταν έχει ο Ολυμπιακός στο τεχνικό του τιμ Νικοπολίδη και Ράντο, δύσκολα θα πέσει έξω για γκολκίπερ (τον Κοστάντζο τον έφεραν Μαθία και Κοβάσεβιτς…). Άλλο όμως να ακούς και να μαθαίνεις κι άλλο να βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια, έτσι δεν είναι;
Είδα λοιπόν τα μεσάνυχτα το Αργεντινή-Κολομβία (0-0) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου, μέσα από την τηλεόραση του ΟΤΕ TV, που μας προσφέρει πράγματι απίστευτα πολλά κι ενδιαφέροντα παιχνίδια απ΄ όλο τον κόσμο. Και θαύμασα τον Οσπίνα, τον Κολομβιανό τερματοφύλακα της γαλλικής Νις, που εδώ κι ένα-ενάμιση μήνα  βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των υποψήφιων πορτιέρο για τον Ολυμπιακό, χωρίς όμως να έχει καταστεί δυνατή η απόκτησή του, αφού ο Οσπίνα δεν έχει την Ελλάδα στις προτεραιότητές του. Προτιμάει ένα καλύτερο πρωτάθλημα η, έστω να μείνει στη Νις, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά.
Για να είμαι ειλικρινής εγώ δεν τον είχα ξαναδεί τον Οσπίνα. Φέτος δεν είδαμε στην Ελλάδα γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ και τα προηγούμενα χρόνια δεν έτυχε να παρακολουθήσω τη Νις η, να επικεντρωθώ πάνω του. Αλλά έτσι όπως τον είδα μέσα στην Αργεντινή μιλάμε για γκολκίπαρο.
Γρήγορος όσο λίγοι τερματοφύλακες. Βγαίνει έξω από τα γκολπόστ του και προλαβαίνει ταχύτατους κυνηγούς στην έξοδο, χαμηλά και ψηλά.
Ρεφλέξ εκπληκτικό, αντίληψη φάσης υποδειγματική.
Έξοχος κάτω από τα δοκάρια.
Τσαμπουκάς. Έβγαινε κι έμπαινε στη φωτιά χωρίς να υπολογίζει τίποτα.
Μέχρι και δύο φορές που πήγαν συμπαίκτες του να βάλουν αυτογκόλ τα έσωσε! Σοβαρά τώρα.
Κι επειδή οι πολύ καλοί γκολκίπερ είναι και τυχεροί, ακυρώθηκαν, ορθώς, δύο γκολ της Αργεντινής για οφσάϊντ!
Μακάρι να μπορούσε ο Ολυμπιακός να πάρει αυτό τον γκολκίπερ, του οποίου τελειώνει το συμβόλαιο με τη Νις μέσα στο μήνα. Η, μάλλον μακάρι να δέχονταν αυτός ο γκολκίπερ να έρθει στην Ελλάδα. Μπορεί να μην έχει τα φοβερά σωματικά προσόντα (το πολύ να είναι 1μ,85), αλλά πρόκειται περί τερματοφύλακα κλάσης.
Θα τα θυμηθείτε αυτά αν τον δείτε σε μία πιο μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Η, στο Παγκόσμιο κύπελλο σε ένα χρόνο…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: