Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Brasileiro: Καταλύτης ο Ζέεντορφ, από κόρνερ ο Γκάμπριελ! (videos)

Ο Κλάρενς Ζέεντορφ πέτυχε το 1-0 και δημιούργησε το τελικό 2-0 της Μποταφόγκο σε βάρος της Πόντε Πρέτα, το οποίο έφερε τους «γκλοριόσο» στην πρώτη θέση του Brasileiro.
O 37χρονος μέσος, που μεταξύ άλλων έχει περάσει από Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό και εκτέλεσε κόρνερ στο 36ο, που μετέτρεψε σε γκολ ο Αντόνιο Κάρλος. Ακόμα, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός Γκάμπριελ πέτυχε δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα με… κόρνερ, στο εκτός έδρας 3-0 της Φλαμένγκο εναντίον της Κρισιούμα. Στη πρώτη νίκη της Φλαμένγκο στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα συνέβαλε και ο Ερνάνε με γκολ, ενώ ο Φαμπίνιο των ηττημένων αποβλήθηκε από το 16ο λεπτό.
Από την πλευρά του, ο άλλοτε αμυντικός του Παναθηναϊκού, Γκάμπριελ, διαμόρφωσε το τελικό 2-2 της Ιντερνασιονάλ στην έδρα της Κρουζέιρο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Οταβίνιο, αλλά ο πρώην στράικερ της Μπάγερν, Έλμπερ, και ο Έβερτον με πέναλτι ανέτρεψαν τα δεδομένα, ενώ ο Ρικάρντο Γκουλάρτ άφησε την Κρουζέιρο με δέκα παίκτες στο 78ο λεπτό, πέντε λεπτά μετά την ισοφάριση του Γκάμπριελ.
Ισοπαλία έφερε η Βάσκο Ντα Γκάμα, αν και αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 53ο λεπτό του αγώνα με την Μπαΐα με αφορμή αποβολή του Ντιόνες και ισοφάρισε με αυστηρό πέναλτι του Κάρλος Αλμπέρτο στο 21ο λεπτό. Στο 7ο λεπτό ο Φερναντάο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Επίσης, η Κορίνθιανς και η Πορτουγκέζα αρκέστηκαν στο 0-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Κρισιούμα-Φλαμένγκο 0-3
Κρουζέιρο-Ιντερνασιονάλ 2-2
Κορίνθιανς-Πορτουγκέζα 0-0
Βάσκο Ντα Γκάμα-Μπαΐα 1-1
Πόντε Πρέτα-Μποταφόγκο 0-2
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μποταφόγκο
5
10
Κρουζέιρο
5
8
Κοριτίμπα
4
8
Μπαΐα
5
8
Σάο Πάολο
4
7
Βιτόρια
4
7
Γκρέμιο
3
7
Βάσκο Ντα Γκάμα
5
7
Φλουμινένσε
3
6
Κρισιούμα
5
6
Ιντερνασιονάλ
5
6
Κορίνθιανς
5
6
Ατλέτικο Παραναένσε
4
5
Φλαμένγκο
5
5
Γκοΐας
4
5
Ναούτικο
4
4
Πόντε Πρέτα
5
3
Πορτουγκέζα
4
3
Σάντος
4
2
Ατλέτικο Μινέιρο
3
1
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.












Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: