Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Τετ α τετ Σαββίδη – Σαμαρά!!

Αμέσως μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς”, σήμερα (09/06) το πρωί, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.
Στο ξενοδοχείο διεξάγεται το προσυνέδριο της Ν.Δ., ενώ ένα από τα κύρια αιτήματα του Ιβάν Σαββίδη προς την κυβέρνηση είναι η ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του ΠΑΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει στην άμεση αποπληρωμή τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο πρωθυπουργός βλεπει θετικά την πρόθεση του Σαββίδη να πληρώσει τα χρέη και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες  να υπάρξουν εξελίξεις.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα (09/06) τα εξής για τη συνάντηση του Ιβάν Σαββίδη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά:
“Στο περιθώριο του  προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, το οποίο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την οριστική διευθέτηση των χρεών προς το ελληνικό δημόσιο. Ο πρωθυπουργός της χώρας επανέλαβε την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς όπως υποστήριξε κατά τη διάρκεια της συνάντησης “ο ΠΑΟΚ δεν ζητάει χρήματα από την Πολιτεία, αλλά θέλει να δώσει χρήματα στην Πολιτεία”.
Ο κ. Ιβάν Σαββίδης τόνισε την πάγια θέση του ιδίου και της ΠΑΕ για “άμεση αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους” με την καταβολή των περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες σύντομα θα υπάρξει οριστική εξέλιξη στο θέμα του “Δικεφάλου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: