Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

«Να πληρωθούν αυτοί που βοήθησαν την ΑΕΚ»

Την άμεση πληρωμή όλων των υπαλλήλων της ΑΕΚ που τους οφείλονται χρήματα, επιθυμούν οι φίλαθλοι της «Ένωσης», όπως τόνισαν μέσω ανακοίνωσής τους.

«Να πληρωθούν αυτοί που βοήθησαν την ΑΕΚ»
Ανακοίνωση με την οποία ζητούν την πληρωμή των υπαλλήλων της ΑΕΚ, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, εξέδωσε το AEK Internet Fan Club.

Οι φίλαθλοι της «Ένωσης» με αυτή τους την κίνηση δείχνουν πώς συμπαραστέκονται σε όλους αυτούς που πρόσφεραν στην ομάδα, ενώ τονίζουν ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση, που δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του AEK Internet Fan Club:

«Διαβάζουμε από την επομένη του υποβιβασμού της αγαπημένης μας ομάδας καθημερινά λιβανιστήρια, από τους «έγκριτους» ρεπόρτερ της ΑΕΚ, για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού τμήματος που είναι στα σκαριά και όλη αυτή τη κοσμογονία. Θα μπαίνει γκολ λέει και θα σημαίνουν οι καμπάνες, θα γίνει το γήπεδο του Ελληνικού παλάτι (ποιο ??), θα έρθουν παικταράδες για να αγωνίζονται εναντίον της Βάρης και της Επισκοπής, θα πουλήσουμε 15000 διαρκείας κ.α. τέτοια μεγαλειώδη.

Τα δημοσιεύματα για τις μαύρες σελίδες, την περήφανη προσφυγιά, τον νέο ξεριζωμό, το χάσμα που αφήνει πίσω της στην Super League (τρομάρα της) η απουσία και μόνο της ομάδας μας από τα μεγάλα σαλόνια, αντικατέστησε η άκρατη αισιοδοξία πως η ομάδα μας θα ξαναγυρίσει τραίνο σε δυο χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, στην Ευρώπη και στο μοναδικό στον κόσμο γήπεδο της στην Νέα Φιλαδέλφεια. Όλα αυτά καλά και τα ευχόμαστε από καρδιάς. Τελικός κριτής όλων μας, ο χρόνος.

Επειδή όμως θεωρούμε πως καθήκον μας σαν φίλαθλοι, δεν είναι μόνο η προστασία του μέλλοντος με οποιοδήποτε φασιστικό ή μη τρόπο αλλά και, η ουσιαστική τήρηση όλων των αρχών και ιδανικών που πρεσβεύει το όνομα Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως θεωρούμε χρέος μας να αφυπνίσουμε και να επισημάνουμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία που διαδραματίζεται με την σιωπηρή συναίνεση όλων μας και είναι άδικο μεγάλο.

Η ΑΕΚ της προσφυγιάς, του ξεριζωμού, του πολιτισμού, της διαφορετικότητας, της δικαιοσύνης δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και να γυρίσει το κεφάλι αδιάφορα, σε όλους αυτούς που την περίοδο 2012-13 εργάστηκαν με μειωμένες αποδοχές, για τις οποίες πληρώθηκαν το 1/4 και τα άλλα οφείλονται από μια ανώνυμη εταιρεία που οδεύει ταχύτατα προς την εκκαθάριση και την οριστική διάλυση.

Εργαζόμενοι με 2 και 3 παιδιά έχουν να δουν αμοιβή για τη δουλειά τους 7 και 8 μήνες. Πήγαιναν ένα ολόκληρο χρόνο στα Σπάτα με δανεικά για να βοηθήσουν την ομάδα, ώστε αυτή, να συνεχίσει να ελπίζει για την παραμονή της μέχρι την ύστατη στιγμή. Μιλάμε για απλούς καθημερινούς ανθρώπους που οδηγούν το πούλμαν της ομάδας ή καθαρίζουν τα γραφεία και φτιάχνουν καφέ στο κάθε μάνατζερ, κηπουρούς ή απλούς υπαλλήλους που η ζωή τους διασταύρωσε με την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Για να εξηγούμαστε ο κ. Μελισσανίδης δεν φέρει καμία υποχρέωση. Ο κ. Νοτιάς όμως έδωσε, ο κ. Παππάς έδωσε, ο κ. Πόλυς έδωσε, ο κ. Κανελλόπουλος έδωσε, οι Supporters έδωσαν, οι μικρομέτοχοι έδωσαν, οι Θανόπουλος, Αδαμίδης, Δημητρέλος, και οι οικονομικοί διευθυντές τους πλήρωσαν όποιον τους έβαζε το μαχαίρι στο λαιμό, άσκησαν διοίκηση κατά το δοκούν και τώρα όλα μέλι γάλα; Αυτή είναι η διαφορετικότητά μας από τον Νέο Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη του άρθρου 99;

Δεν υπάρχει εντολή του κόκκινου κατεστημένου προς τον αθλητικό εισαγγελέα να ασχοληθεί με αυτή την κατάφορη παρανομία εις βάρος εργαζομένων, δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας, δεν υπάρχει ούτε μια αθλητική εφημερίδα ή αθλητικό ραδιόφωνο που να έχει προβάλει το θέμα, δεν υπάρχει Super League, δεν υπάρχει «οικογένεια» κουμανταδόρος και τιμητής των πάντων, δεν υπάρχουν υπερασπιστές «defenders», δεν υπάρχουμε ΕΜΕΙΣ σαν φίλαθλοι της «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ» ….

Μήπως ήρθε η στιγμή να προβάλλουμε όλοι εμείς το θέμα και να ασκήσουμε πίεση σε αυτούς που θα μπορούσαν να αγοράσουν 10 Ολυμπιακούς και να φτιάξουν γήπεδο 65000 θέσεων; Ας κυκλοφορήσουμε το κείμενο αυτό ο καθένας με ότι τρόπο διαθέτει μέσω social media, emails, οπαδικών site, γενικών συνελεύσεων της ερασιτεχνικής κι ας δείξουμε πως σαν φίλαθλοι της ΑΕΚ είμαστε διαφορετικοί και κοινωνικά ευαίσθητοι
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: