Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Βασιλειάδης: «Φεύγω από Μπιλμπάο, θέλω ομάδα Ευρωλίγκας»

Την αποχώρησή του από την Μπιλμπάο ανακοίνωσε ο Κώστας Βασιλειάδης εκφράζοντας την επιθυμία να μεταγραφεί σε ομάδα Ευρωλίγκας.

Βασιλειάδης: «Φεύγω από Μπιλμπάο, θέλω ομάδα Ευρωλίγκας»
Ο κύκλος «Μπιλμπάο» έκλεισε για τον Κώστα Βασιλειάδη. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από τους Βάσκους και έχει ως προτεραιότητα να αγωνιστεί σε ομάδα Ευρωλίγκας. Παράλληλα ανυπομονεί για την κλήση στην Εθνική και μιλά για τον ΠΑΟΚ και τους τελικούς των «αιωνίων».

Ο Κώστας Βασιλειάδης μίλησε στο Goal για:

-την πορεία της Μπιλμπάο: «Ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά, η ομάδα είχε μια αξιόλογη πορεία και θα μπορούσε να είχε πάει και καλύτερα στα πλέι οφ, αν δεν είχαμε τόσα προβλήματα τραυματισμών και απουσιών. Ο στόχος που είχαμε βάλει στο Μπιλμπάο από την πρώτη χρονιά που βρέθηκα στην ομάδα ήταν κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Την πρώτη χρονιά πήγαμε στους τελικούς των πλέι οφ στο ισπανικό πρωτάθλημα, τη δεύτερη είχαμε μια εξαιρετική πορεία στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας μια ανάσα από το φάιναλ φορ, την τρίτη χρονιά φτάσαμε μέχρι τον τελικό του Eurocup».

-το μέλλον του: «Έχει κλείσει το κεφάλαιο Μπιλμπάο για μένα. Γυρίζω σελίδα. Υπήρχαν πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, οι παίκτες ήμασταν απλήρωτοι και ήδη μας είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό ότι την επόμενη χρονιά ο σύλλογος θα ρίξει το μπάτζετ και θα θέσει διαφορετικούς στόχους απ' ό,τι είχε. θα φύγουν πολλοί παίκτες. Μας ξεκαθάρισαν πως πλέον δεν θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα που υπήρχε στο παρελθόν. Έφυγε ο βασικός χορηγός, στην πορεία βρέθηκε ένας άλλος ο οποίος επρόκειτο να καλύψει μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού, αλλά αποδείχθηκε αφερέγγυος. Τα σημάδια της κρίσης είναι ορατά και στην Ισπανία εδώ και καιρό. Η διαφορά σε σχέση με την Ελλάδα σε ό,τι αφορά το μπάσκετ είναι πως εκεί οι παίκτες κατοχυρώνονται βάσει συμφωνιών για τα χρήματα που έχουν».

-τις φήμες περί συμφωνίας με ρωσική ομάδα: «Όχι, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την ώρα. Αυτό που θα ήθελα είναι να κάνω κι εγώ ένα μικρό βήμα παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια είχα μια σταθερή πορεία, είχα πρωταγωνιστικό ρόλο, απέδειξα ότι μπορώ να σταθώ σε υψηλό επίπεδο, θα ήθελα να παίξω σε ομάδα Ευρωλίγκα».

-τη συνεργασία με τον Κατσικάρη: «Μακάρι να συνεργαστούμε ξανά. Με βοήθησε πολύ, έμαθα δίπλα του. Τι να πω γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Και μόνον το γεγονός ότι επιλέχθηκε από την εθνική Ρωσίας, από έναν οργανισμό που δεν κάνει τυχαίες κινήσεις, αλλά αντίθετα είναι πάντα πολύ μελετημένες, αυτό τα λέει όλα».

-την Εθνική: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να φοράς το εθνόσημο. Έχω τρομερή διάθεση αλλά και δίψα να παίξω, να βοηθήσω μια νέα προσπάθεια που ξεκινάει με νέο προπονητή, αλλά πάντα με υψηλές βλέψεις και στόχους».

-την πορεία του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή σταθερή πορεία στη διάρκεια της κανονικής περιόδου, όμως δεν τα κατάφερε στο τέλος απέναντι στο Ρέθυμνο. Το αγωνιστικό κομμάτι ενδιαφέρει τους πάντες και είναι λογικό, όμως από την άλλη καταλαβαίνω πως είναι πολύ σημαντικός και ο αγώνας επιβίωσης που κάνει η διοίκηση. Ο Πρέλεβιτς ήταν ξεκάθαρος, έχει πει πολλές φορές ότι στόχος είναι η εξυγίανση και απ' όσο ξέρω τα πάει καλά σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται υπομονή και λίγο περισσότερο στήριξη από τον κόσμο».

-τους τελικούς της Α1: «Περιμένω να δω πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι. Πιστεύω πως θα δούμε μια συναρπαστική σειρά ανάμεσα σε δυο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, δεν μπορώ να κάνω προγνωστικά ούτε μπορώ να σου πω ότι περίμενα πως το πρώτο ματς θα εξελισσόταν με αυτόν τον τρόπο. Εύχομαι και ελπίζω απλώς ο κόσμος να απολαύσει αυτήν την τιτανομαχία, να βγει κερδισμένο το μπάσκετ».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: