Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Σαββίδης: «Αναζητούμε και άλλες λύσεις»

Εναλλακτικά πλάνα -πέραν της Θέρμης- εξετάζουν στον ΠΑΟΚ για τη δημιουργία του προπονητικού κέντρου, όπως δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης, τονίζοντας ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να αγοραστεί κάποια έκταση.

Σαββίδης: «Αναζητούμε και άλλες λύσεις»
Εμπόδια στην προσπάθεια του χτισίματος νέου προπονητικού κέντρου συνεχίζει συναντά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης έκανε δήλωση, τονίζοντας πως εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, διότι δεν έχει προχωρήσει όσο θα ήθελαν το θέμα της Θέρμης. Η τροπολογία έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή από τις 9 Μαΐου. Ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» ανέφερε επίσης ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να οργανωθεί ο σύλλογος, όπως απαιτεί η επόμενη ημέρα.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πιστή στην απόφασή της για βελτίωση των υποδομών του συλλόγου, ενημερώνει πως, παρά τα εμπόδια που βάζουν στο δρόμο της, συνεχίζει την προσπάθεια για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης σχετικά με την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου.

Σχετικά με το θέμα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στο paokfc.gr: «Ο στόχος μας για την δημιουργία ενός προπονητικού κέντρου αντάξιου της ιστορίας του ΠΑΟΚ δεν αλλάζει. Δεν μένουμε προσκολλημένοι στη λύση της Θέρμης, αλλά αναζητούμε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις ή ακόμα και την αγορά έκτασης για την υλοποίηση του σχεδίου μας».

Παράλληλα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει την προσπάθεια οργάνωσης κι ανάπτυξης του συλλόγου κινούμενη σε όλους τους άξονες που θα συμβάλλουν στη ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.

Η επιστροφή του Άγγελου!

Την πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ. Διετές το συμβόλαιό του. «Γνωρίζει την πραγματικότητα της ομάδας και μπορεί να τα καταφέρει», δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης.

Η επιστροφή του Άγγελου
Ο Άγγελος Αναστασιάδης επιστρέφει στον ΠΑΟΚ. Η διοίκηση του «Δικεφάλου του Βορρά» επισημοποίησε τη συμφωνία που υπήρχε από χθες με τον προπονητή, ο οποίος θα υπογράψει διετές συμβόλαιο μόλις αποσαφηνιστούν κάποιες λεπτομέρειες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «… η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παράλληλα με τους πολύ κρίσιμους στόχους για τη βιωσιμότητα (χρέη) του συλλόγου και την ανάπτυξη των υποδομών (προπονητικό κέντρο) αποφάσισε να συμπορευτεί με τον 61χρονο τεχνικό, ο οποίος έχει επιδείξει σπουδαίο έργο στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, στα αποτελέσματα, ενώ είναι ο κατάλληλος στο να μεταφέρει την ταυτότητα του ΠΑΟΚ στο αγωνιστικό τμήμα.

Η διοίκηση του συλλόγου εκτίμησε, μετά από τις συζητήσεις που είχε με τον 61χρονο τεχνικό, ότι έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται τη δεδομένη στιγμή προκειμένου να δημιουργηθεί μια ομάδα ικανή να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εποχής. Αυτή την εποχή και μετά από δύο χρόνια πειραματισμών ο κ. Αναστασιάδης είναι η ιδανικότερη λύση
».

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, εξήγησε την επιλογή του στο πρόσωπο του Αναστασιάδη λέγοντας πως «… είναι ένας έμπειρος προπονητής που γνωρίζει την πραγματικότητα του ΠΑΟΚ και μπορεί να τα καταφέρει».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, είπε με τη σειρά του: «Είναι άνθρωπος της σκληρής δουλειάς και της πειθαρχίας με πολλές επιτυχίες στον ΠΑΟΚ. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε από αυτή την συνεργασία να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ».

Aυτή θα είναι η τρίτη θητεία του Αναστασιάδη στον πάγκο της ομάδας, αφού είχαν προηγηθεί οι παρουσίες του τις περιόδους 1997-1999 και 2002-2004. Το 2003 είχε οδηγήσει το σύλλογο στην κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ ως ποδοσφαιριστής είχε φορέσει τη φανέλα με το δικέφαλο από το 1973 μέχρι το 1981.

Φόβοι ότι χάνει το Μουντιάλ ο Ντιέγκο Κόστα!!

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στο Μουντιάλ ο Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος – σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου – έχει υποστεί θλάση και θα μείνει 3 εβδομάδες εκτός δράσης!

Φόβοι ότι χάνει το Μουντιάλ ο Ντιέγκο Κόστα!
Μετά τον Ρανταμέλ Φαλκάο ακόμη ένας επιθετικός είναι πιθανό να μην καταφέρει να ομορφύνει με τα γκολ του το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο λόγος για τον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής με την Μπαρτσελόνα και οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι έχει υποστεί θλάση.

Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, κάτι που τον αποκλείει άμεσα από τον σαββατιάτικο τελικό των «ροχινμπλάνος» με τη συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League.

Εκτός αυτού, ο διεθνής άσος θα χάσει το πρώτο στάδιο προετοιμασίας της Ισπανίας για το Μουντιάλ και θεωρείται απίθανο να είναι έτοιμος στο πρώτο ματς των «φούριας ρόχας» με την Ολλανδία στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Έτσι είναι πιθανό ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να τον αφήσει εκτός από την αποστολή της ισπανικής ομάδας και να καλέσει άλλον παίκτη στη θέση του. Υπενθυμίζεται ότι ο ομοσπονδιακός της χώρας έχει καλέσει στην προεπιλογή τους Τόρες, Γιορέντε, Βίγια, Πέδρο και Νεγρέδο. Πηγή: sport-fm.gr

«Με φωνή, αλλά… προσοχή»

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της καλεί τον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το κλειστό της Πυλαίας με τον Παναθηναϊκό αλλά να μην παραφερθεί.

«Με φωνή, αλλά… προσοχή»
Συμπαράσταση, αλλά με προσοχή γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος τιμωρίας, ζητεί η ΚΑΕ ΠΑΟΚ από τον κόσμο της ομάδας στον αποψινό τρίτο αγώνα της ημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό (20:00).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενόψει του αποψινού αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός που θα διεξαχθεί στις 8μ.μ. στο PAOK Sports Arena για την ημιτελική φάση των Playoffs της Basket League ΟΠΑΠ, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τις φιλάθλους της ομάδας για τα εξής…

Η ομάδα μας είναι μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση, αλλά και σε ένα πολύ σημαντικό και εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι. Σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, περιμένουμε την συμπαράσταση των φιλάθλων μας, την στήριξή τους στην μεγάλη προσπάθεια των καλαθοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου και την άψογή τους συμπεριφορά, για να προστατεύσουμε όλοι μαζί τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ.

Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια της ομάδας για να κάνει σήμερα το πρώτο βήμα, είναι απαραίτητη η συμπαράσταση των φιλάθλων μας και η σωστή συμπεριφορά τους, ώστε ο ΠΑΟΚ να εκμεταλλευτεί την δύναμη της έδρας τους και στον αποψινό αγώνα και στο παιχνίδι της Τετάρτης, αλλά και όλα τα επόμενα παιχνίδια των Playoffs που θα ακολουθήσουν.

Τα εισιτήρια του αγώνα διατίθενται ήδη από το PAOK Sports Arena, ενώ όλες οι λεπτομέρειες για τις τιμές (την προνομιακή τιμή των 5€ για τους κατόχους διαρκείας και τις τιμές των υπόλοιπων εισιτηρίων που ξεκινούν από 10€) και την διάθεση των εισιτηρίων, υπάρχουν στη σχετική ανακοίνωση ΕΔΩ

Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ… Η ομάδα χρειάζεται την φωνή σας, η ομάδα χρειάζεται την θερμή σας συμπαράσταση, αλλά και την προσοχή σας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει για κανέναν λόγο να διακοπεί ο ρυθμός του αγώνα και η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να φτάσει στη νίκη.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα ανταμείψει την ομάδα για την σπουδαία της προσπάθεια και θα την βοηθήσει να φτάσει ακόμη πιο ψηλά
».

Αυτοί πάνε Μουντιάλ!!

Αβραάμ και Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Καρέλης, Τζόρβας, Φορτούνης και Αθανασιάδης «κόπηκαν» από τον Φερνάντο Σάντος για να προκύψει η τελική 23άδα της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτοί πάνε Μουντιάλ
Ο Φερνάντο Σάντος επεφύλασσε κάποιες εκπλήξεις στην αποστολή της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μεγαλύτερη αυτών ότι εκτός της τελικής 23άδας έμεινε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για να πάρει τη θέση του ο Βαγγέλης Μόρας. Επίσης δεν θα μπουν στο αεροπλάνο για τη Βραζιλία οι Δημήτρης Παπαδόπουλος, Καράμπελας, Καρέλης, Τζόρβας, Φορτούνης και Αθανασιάδης.

inner

Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάει και στην Ελλάδα!

Τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών εντός και εκτός συνόρων εξετάζουν στον Παναιτωλικό, με στόχο η ομάδα να είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν.

Κοιτάει και στην Ελλάδα
Το βάρος στην ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ του Παναιτωλικού έχουν ρίξει οι ιθύνοντες του συλλόγου.

Εκτός από την Ελλάδα, οι Αγρινιώτες εξετάζουν διάφορες περιπτώσεις παικτών από την Πορτογαλία και την Αργεντινή, όπου η διοίκηση έχει καλές σχέσεις.

Σύμφωνα, όμως, με τη SportDay υπάρχουν κάποιοι παίκτες από την εγχώρια που - υπό προϋποθέσεις - μπορεί να τους απασχολήσουν.

Πρόκειται για τους Κοστίν Λαζάρ (μένει ελεύθερος μετά από τρία χρόνια παρουσίας στον ΠΑΟΚ), Παναγιώτη Κόρμπο (έχει μείνει ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης), Άρη Σοϊλέδη, Σάββα Τσαμπούρη (λήγει το συμβόλαιό του με τον Αστέρα Τρίπολης), Αχιλλέα Σαρακατσάνο (αποχώρησε από τον Πανθρακικό) και Γιώργο Γεωργιάδη (που δεν συνεχίζει στον ΠΑΟΚ). Πηγή: sport-fm.gr

«Έφυγε» ένας θρύλος της Formula 1!

Ο Τζακ Μπράμπχαμ, τρεις φορές πρωταθλητής στη Formula 1, έφυγε από τη ζωή. Διαβάστε τα επιτεύγματά του.

«Έφυγε» ένας θρύλος της Formula 1
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Τζακ Μπράμπχαμ σε ηλικία 88 ετών. Ο εκλιπών, επονομαζόμενος και Σερ Τζακ, υπήρξε τρεις φορές πρωταθλητής της Formula 1, το 1959, το 1960 και το 1966.

Μάλιστα ήταν ο πρώτος που κέρδισε τον τίτλο με αυτοκίνητο που κατασκεύασε ο ίδιος (1966) και κέρδισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1966 και το 1967. Συνολικά είχε 14 νίκες σε Grand Prix και 31 παρουσίες στο πόντιουμ, ενώ μία από αυτές τις νίκες είχε έρθει με τον ίδιο να σπρώχνει το αυτοκίνητό του στον τερματισμό!

Το 1970 αποσύρθηκε στα 44 του χρόνια και Το 1979 έγινε ιππότης, ενώ οι τρεις γιοι του και δύο εγγονοί του ακολούθησαν τα χνάρια του. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζουν για το νέο Παναθηναϊκό!

Σήμερα η συνάντηση κορυφής στον Παναθηναϊκό για το σχεδιασμό της νέας περιόδου. Παραμονή δανεικών και δεξί μπακ οι προτεραιότητες.

Αποφασίζουν για το νέο Παναθηναϊκό
Διακοπές αλλά μόνο για τους… παίκτες (κι όχι όλους, αφού υπάρχουν κι αυτοί που θα αρχίσουν προετοιμασία για το Μουντιάλ) αρχίζουν από σήμερα στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί οι επικεφαλής της ομάδας θα έχουν σήμερα σύσκεψη κορυφής για το σχεδιασμό της νέας περιόδου. Ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος, ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου, ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας, ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Σαραβάκος και ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής Γιάννης Σαμαράς θα συναντηθούν και θα αποφασίσουν για το μπάτζετ, τις κινήσεις που θα γίνουν, τι θα πράξουν σε περίπτωση που έρθουν προτάσεις για ποδοσφαιριστές, τους παίκτες που θα προωθηθούν από τους Νέους και ποιοι θα δοθούν δανεικοί.

Σε ό,τι αφορά το υπάρχον ρόστερ, το βάρος πέφτει στην παραμονή των Αμπέντ και Σίλντενφελντ που ήταν δανεικοί. Ο Αλγερινός μέσος μαζί με τον μάνατζέρ του θα αναλάβουν να πιέσουν τη Νιούκαστλ (με τη βοήθεια των καλών σχέσεων του Νταμπίζα με την αγγλική ομάδα) για την ανανέωση του δανεισμού του ή την αποδέσμευσή του για να υπογράψει σαν ελεύθερος και με την ίδια να κρατά υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Οι πιθανότητες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι με το μέρος των «πράσινων».

Πιο δύσκολο είναι το θέμα του Κροάτη αμυντικού, καθώς ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του με τη Ντιναμό προβλέπει 800.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του προσφέρει πάνω από 300.000 ετησίως (για διετές ή τριετές συμβόλαιο). Για να πει το «ναι» ο 29χρονος άσος θα πρέπει να εξασφαλίσει μία καλή αποζημίωση από τη ρωσική ομάδα, που όμως θέλει να τον… ξεφορτωθεί χωρίς κόστος ή να περιμένει το Μουντιάλ μήπως προκύψει κάποια πρόταση για την πώλησή του.

Από εκεί και πέρα, στα μεταγραφικά υπάρχει πρόθεση να αποκτηθούν ένας στόπερ, ένας δεξιός μπακ, ένας ακραίος μέσος και είναι ανοικτή η υπόθεση Καραγκούνη. Πιο προχωρημένη δείχνει η περίπτωση για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς υπάρχουν επαφές με συγκεκριμένο παίκτη και πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα.

*Πριν φύγουν για διακοπές, οι παίκτες του Παναθηναϊκού υποβλήθηκαν το πρωί σε εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να υπάρχει μέτρο σύγκρισης όταν επιστρέψουν για την έναρξη της προετοιμασίας, στις 28 Ιουνίου.

*Ζενίτ, Λιλ, Κοπεγχάγη και Σταντάρ Λιέγης είναι οι τέσσερις σίγουροι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο πέμπτος θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην Κύπρο. Πιθανότατα θα είναι η Μπεσίκτας, αφού όλα δείχνουν πως ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει τον τίτλο στα χαρτιά στη Μεγαλόνησο και η ΑΕΛ θα είναι στους αδύνατους. Πηγή: sport-fm.gr

Λαμπρόπουλος: «Πρωτάθλημα στην ‘Αγια-Σοφιά’»

Καθιέρωση και τίτλους με την ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο οραματίζεται ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Τι είπε για το πέρασμά του από Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, αλλά και για Μελισσανίδη-Παυλή ο 24χρονος αμυντικός.

Λαμπρόπουλος: «Πρωτάθλημα στην ‘Αγια-Σοφιά’»
Αποφασισμένος να πετύχει στην ΑΕΚ δηλώνει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ο 24χρονος αμυντικός σε συνέντευξή του στην «Ώρα των Σπορ» μιλά για τους στόχους του με τη νέα του ομάδα, αλλά και το παρελθόν σε Ολυμπιακό και Πανιώνιο.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε για:

-τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Είναι μεγάλη ευκαιρία. Πάω σε μια ομάδα που είναι στους τρεις μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Μακάρι να καθιερωθώ και όλο αυτό που θα ζήσω να συνδυαστεί με τίτλους. Πρωτάθλημα και καθιέρωση στην ΑΕΚ είναι οι μεγάλοι μου στόχοι. Θέλω να γράψουμε ιστορία».

-το αν τον προβληματίζει που θα παίξει στη Football League: «Το να πας στη Β’ Εθνική μετά από καλές χρονιές στη μεγάλη κατηγορία δεν είναι και η πιο εύκολη απόφαση. Θεώρησα όμως πως δεν πάω στη Β’ Εθνική, αλλά στην ΑΕΚ και θα είναι μια χρονιά που θα μπουν από το καλοκαίρι οι βάσεις για την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα. Είναι μια μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία, εκατομμύρια κόσμου και θα με βλέπουν περισσότεροι να παίζω ποδόσφαιρο».

-τους στόχους του με την ΑΕΚ: «Ο πρώτος στόχος είναι η άνοδος, ενώ θα είναι ευχής έργον και μια καλή πορεία στο Κύπελλο. Μακάρι να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και τους ομίλους του Europa League από την πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό θα κριθεί από την κλήρωση, τα πόδια μας και την κατάστασή μας στα παιχνίδια αυτά. Όταν παίρνεις ποδοσφαιριστές Α’ Εθνικής και λέγεσαι ΑΕΚ, οι βλέψεις σου δεν μπορούν να περιορίζονται στο να πρωταγωνιστείς στις μικρότερες κατηγορίες. Εφόσον υπάρχει και το Κύπελλο τη νέα σεζόν είναι ευκαιρία για μας».

-το κεφάλαιο «Πανιώνιος»: «Ο Πανιώνιος με στήριξε στον τραυματισμό μου, με ανέδειξα και είχα ηθική υποχρέωση να μείνω φέτος. Ήθελα να κάνω μια γεμάτη χρονιά και να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα ήθελα πολύ να έχει οικονομικό όφελος ο Πανιώνιος από μένα, γιατί με βοήθησε, αλλά δεν με βοήθησαν να τους βοηθήσω. Είχα και πέρσι πρόταση να παίξω σε μεγάλη ομάδα, τώρα δεν μπορούσα να πετάξω κι άλλη ευκαιρία στην καριέρα μου. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι και έχοντας κλείσει τον κύκλο μου».

-τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Έχει δείξει ποιος είναι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακάρι και τώρα να πετύχει τα ίδια και εμείς μέλη της ΑΕΚ. Θέλει να την κάνει πρώτη σε όλη την Ελλάδα. Είναι ΑΕΚτζής κι αυτό είναι σημαντικό».

-τη σχέση του με τον Μιχάλη Παυλή: «Το νούμερό μου στην ΑΕΚ θα το διαλέξει εκείνος. Είναι φίλος μου και τον σέβομαι πολύ για ό,τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα».

-το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τον κόσμο της: «Μακάρι να γίνει αυτό το γήπεδο πραγματικότητα. Μακάρι να είναι έτσι όπως το είδαμε. Σαν ναός του ποδοσφαίρου είναι. Αυτό που έκανε ο κόσμος της ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Μακάρι να εγκαινιάσουμε με τίτλους το νέο γήπεδο».

-το αν έχει απωθημένο για τον Ολυμπιακό: «Όχι, σε καμία περίπτωση. Με βοήθησε το πέρασμά μου από εκεί. Πέρασα και καλά και άσχημα. Ωρίμασα και ψήθηκα σε δύσκολες καταστάσεις με τον Ολυμπιακό. Τότε δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω, με επηρέαζαν τα πάντα. Τώρα μπορώ. Θέλω να κερδίζω τον πρώτο για να είμαι εγώ πρώτος».

Δεν αποκλείεται το «πωλητήριο»

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο να πουλήσουν κάποιον ποδοσφαιριστή στον Άρη, ώστε να υπάρξουν χρήματα για τα ταμεία της ΠΑΕ για να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα της ομάδας.

Δεν αποκλείεται το «πωλητήριο»
Τρόπο να εξασφαλιστούν έσοδα για το άδειο ταμείο του Άρη ψάχνει η νέα διοίκηση του συλλόγου, έχοντας μάλιστα την υποχρέωση να κάνει πράξη την υπόσχεση των όσων είπε στους παίκτες πριν από μερικές μέρες.

Ένας από αυτούς είναι και η πώληση ενός τουλάχιστον ποδοσφαιριστή, με τον Σωκράτη Διούδη να είναι ο επικρατέστερος… υποψήφιος.

Είναι γνωστό ότι ο 21χρονος τερματοφύλακας έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και σκάουτερ που τον έχουν παρακολουθήσει και με τις «μικρές» Εθνικές ομάδες.

Εκτός από το εξωτερικό, και ο Ολυμπιακός φέρεται να είχε ενδιαφερθεί ανεπίσημα για τον νεαρό γκολκίπερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διούδης δεν έχει δικαίωμα προσφυγής, καθώς είναι πληρωμένος από τα τηλεοπτικά έσοδα και ρήτρα αποδέσμευσής του αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζει για Λάζοβιτς και παίρνει ταλέντο!!

Την πρόταση της ΑΕΚ περιμένει ο Ντάνκο Λάζοβιτς που έχει διαβεβαίωση από την Παρτιζάν πως φεύγει σαν ελεύθερος. Ταλέντο 14 ετών έκλεισαν οι «κιτρινόμαυροι». Αργεί η επιστροφή Μπρέτσεβιτς.

Αποφασίζει για Λάζοβιτς και παίρνει ταλέντο
Ο Ντάνκο Λάζοβιτς έλαβε διαβεβαιώσεις από την Παρτιζάν πως εφόσον έχει πρόταση από το εξωτερικό θα τον αφήσει να φύγει δίχως να αξιώσει κάποιο ποσό. Πλέον ο 31χρονος φορ περιμένει την πρόταση της ΑΕΚ, που ακόμη όμως δεν έχει κατατεθεί, αφού φαίνεται πως εξετάζονται και κάποιες άλλες λύσεις. Εκτιμάται πως εξελίξεις ίσως υπάρξουν και μέσα στην εβδομάδα, μετά τον αγώνα της Τετάρτης με τον Πανναξιακό. Αν αποφασιστεί να αποκτηθεί ο Σέρβος άσος, το οικονομικό δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς το κασέ του είναι προσιτό (300.000 ευρώ) και αναμένεται να του προταθούν και μπόνους.

Από την ελληνική αγορά, παραμένουν στα υπόψη οι Νίκος Κοροβέσης και Δημήτρης Κουρμπέλης για τις θέσεις του αριστερού μπακ και του στόπερ αντίστοιχα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή με ΠΑΣ και Αστέρα αντίστοιχα. Ποιο προσιτή είναι η περίπτωση του πρώτου.

Στο μεταξύ, πέρα από τις μεταγραφές παικτών που θα προσφέρουν άμεσα στην ΑΕΚ, γίνονται και επενδύσεις για το μέλλον. Οι «κιτρινόμαυροι» ενέταξαν στις ακαδημίες τους τον 14χρονο Μανώλη Μπακίρη που θεωρείται μεγάλο ταλέντο και ήδη άρχισε προπονήσεις πετυχαίνοντας και δύο γκολ σε ένα φιλικό με την ΑΕ Καβάλας.

Αργεί ο Μπρέτσεβιτς

Ο Ιβάν Μπρέτσεβιτς θα χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Η αποθεραπεία του Κροάτη φορ, που είχε χειρουργηθεί το Μάρτιο στο γόνατο, πηγαίνει καλά αλλά εκτιμάται πως δεν θα είναι σε θέση να προπονηθεί με μπάλα πριν τον Αύγουστο. Ίσως αυτός να είναι ένας επιπλέον λόγος που η «Ένωση» πέραν του Λάζοβιτς αναζητεί κι έναν ακόμη σέντερ φορ, ενώ έχει ήδη αποκτηθεί ο Αραβίδης και παραμένει ο Ντακόλ.Πηγή: sport-fm.gr

Εμπρηστική επίθεση στο μαγαζί του Παπακωνσταντίνου!

Άγνωστοι έβαλαν γκαζάκια στο μαγαζί του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου, στην Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής.

Εμπρηστική επίθεση στο μαγαζί του Παπακωνσταντίνου
Γκαζάκια στο μαγαζί του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπακωνσταντίνου στην Εύβοια, έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Άμεσα άναψε φωτιά στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν, ενώ η Πυροσβεστική αποσόβησε τον κίνδυνο να επεκταθεί η φωτιά σε δίπλα μαγαζιά.

Η οικογένεια του Παπακωνσταντίνου κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, είχε καταθέσει στην εισαγγελία πριν από λίγο καιρό έναν φάκελο, ενημερώνοντας για τις απειλές που έχουν δεχθεί στενοί του συνεργάτες κατά τη διάρκεια της θητείας του.Πηγή: sport-fm.gr

Σκουπίζουν οι μεν ή ελπίζουν οι δε;

Οι τρίτοι αγώνες των ημιτελικών των play offs της Α1 διεξάγονται σήμερα. Πανιώνιος-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός οι αγώνες με τους «αιώνιους» να απέχουν μία νίκη από τους τελικούς.

Σκουπίζουν οι μεν ή ελπίζουν οι δε;
Ημέρα play offs είναι η σημερινή, καθώς διεξάγονται οι τρίτοι αγώνες των ημιτελικών. Πανιώνιος-Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός είναι οι αναμετρήσεις, με τους φιλοξενούμενους να απέχουν μία νίκη από τους τελικούς μετά το 2-0 σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ αντίστοιχα.

Στις 18:00 (Novasports 1) στη Νέα Σμύρνη οι «κυανέρυθροι» υποδέχονται τους «ερυθρόλευκους» με τον Γάιο Σκορδίλη και τον Βασίλη Καββαδά να απουσιάζουν εκατέρωθεν. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί άλλες δύο φορές στα ημιτελικά των play offs, το 1994 και το 2012, με τους Πειραιώτες να επικρατούν σε αμφότερες και να έχουν 14 σερί νίκες. Η τελευταία νίκη των «κυανέρυθρων» ήταν στις 20 Δεκεμβρίου του 2009 με 96-94 στην παράταση στο κλειστό της Οδού Αρτάκης.

Στις 20:00 (Novasports 2) στο κλειστό της Πυλαίας ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό με στόχο να πάρει την πρώτη του νίκη, κάτι για το οποίο έδειξε ικανός στα δύο παιχνίδια του ΟΑΚΑ. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν εκατέρωθεν. Οι πρωταθλητές μετρούν 17 σερί νίκες επί του «Δικεφάλου του Βορρά», που είχε επιβληθεί για τελευταία φορά των «πράσινων» στις 11 Απριλίου του 2009 με 77-76, με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι απέναντι στην παλιά του ομάδα στα 2’’ πριν το τέλος.

Σε περίπτωση νικών του Πανιωνίου ή/και του ΠΑΟΚ, θα υπάρξει δράση την Τετάρτη σε Νέα Σμύρνη (20:00) ή/και Πυλαία (18:00), ενώ αν υπάρξει ισοφάριση των σειρών σε 2-2 τα πάντα θα κριθούν σε πέμπτο ματς την Παρασκευή σε ΣΕΦ (21:30) και ΟΑΚΑ (19:30) αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που σήμερα γίνει το 3-0 και στις δύο σειρές, τότε οι τελικοί της Α1 (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ) θα αρχίσουν την Πέμπτη. Αν τα ημιτελικά τελειώσουν την Τετάρτη, τότε οι τελικοί θα αρχίσουν τη Δευτέρα. Εφόσον τα ημιτελικά τελειώσουν την Παρασκευή, τότε οι μεγάλοι τελικοί θα αρχίσουν την επόμενη Τετάρτη κα οι μικροί τελικοί την επόμενη Τρίτη. Πηγή: sport-fm.gr

Μετά τον Αναστασιάδη, ο Γκαρσία!

Τα τυπικά απομένουν για να αναλάβει ο Άγγελος Αναστιάδης την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, με τον Πάμπλο Γκαρσία να προβάλει ως πρώτο φαβορί να γίνει βοηθός του! Στο Άρνεμ η προετοιμασία των Θεσσαλονικέων.

Μετά τον Αναστασιάδη, ο Γκαρσία!
Στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, ετοιμάζεται να επιστρέψει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο έμπειρος προπονητής συνομίλησε χθες για τρεις ώρες με τον Ιβάν Σαββίδης και εκείνο που προέκυπτε ήταν ταύτιση απόψεων σε αρκετά θέματα που αφορούν το αγωνιστικό.

Στη συνέχεια, ο 61χρονος τεχνικός είχε σχετική συζήτηση και με τον Ζήση Βρύζα και εκτός απροόπτου θα αναλάβει ξανά την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου του Βορρά» μετά το 2004.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, εντός της ημέρας να ανακοινωθεί η πρόσληψη του Έλληνα κόουτς, παρότι το προηγούμενο διάστημα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία ήθελαν προπονητές από τη χώρα να απασχολούν τους Θεσσαλονικείς.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες θέλουν τον Πάμπλο Γκαρσία να αποτελέσει τον βοηθό του Αναστασιάδη, οι κ.κ. Σαββίδης, Βρύζας και ο Έλληνας προπονητής συζήτησαν το ενδεχόμενο να προσλάβουν τον Ουρουγουανό που παρακολουθεί μαθήματα προπονητικής.

Τέλος, ως αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Αναστασιάδη προκύπτει ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Αρνεμ της Ολλανδίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία που θα συγκεντρωθεί η ομάδα. Πηγή: sport-fm.gr

«Δικός του»!!

Δεδομένη θεωρούν στην Τουρκία τη μεταγραφή του Νορντίν Αμραμπάτ στον Ολυμπιακό, με τον Μίτσελ την ίδια ώρα να ψάχνει «κελεπούρια» στην Ισπανία. Τι γίνεται με τις υποθέσεις των Σκόκο και Πουλίδο.

«Δικός του»!
Ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Νορντίν Αμραμπάτ, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα όσα αναφέρουν στην Τουρκία για τον Μαροκινό εξτρέμ.

Ο διεθνής άσος ανήκει στη Γαλατασαράι και στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στη Μάλαγα, όπου είχε 13 αγώνες και 2 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πριν από λίγο καιρό ο μάνατζερ του 27χρονου παίκτη είχε υποστηρίξει ότι υπάρχει επαφή με τους Πειραιώτες, όμως υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες.

Ωστόσο, στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και την «Τσιμπόμ» για τη μεταγραφή του παίκτη, ενώ απομένουν οι λεπτομέρειες ανάμεσα στη διοίκηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ με τον Αμραμπάτ.

Εν τω μεταξύ, χθες ολοκληρώθηκε η Primera Division, με τη Βαγιαδολίδ και την Οσασούνα να υποβιβάζονται, και τον Μίτσελ να ψάχνει παίκτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αξιόπιστες λύσεις και σε προσιτή τιμή. Εκτός από τον Ισπανό προπονητή, για… κελεπούρια ψάχνει και ο Χουάνχο Λορένθο, χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Την ίδια ώρα, στην Αργεντινή έγραψαν πως το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Νάτσο Σκόκο είναι υπαρκτό, με τη Νιούελς Ολντ Μπόις να προχωράει άμεσα για την απόκτησή του και την Μπόκα να ενδιαφέρεται επίσης για τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό.

Όσον αφορά τώρα την υπόθεση του Αλαν Πουλίδο, οι Πειραιώτες παρουσιάζονται σίγουροι για την απόκτηση του Μεξικανού επιθετικού και περιμένουν να επισημοποιήσουν τη συμφωνία μαζί του, εφόσον διαπιστωθεί – μέσω της Ομοσπονδίας της πατρίδας του – ότι είναι όντως ελεύθερος από την Τίγκρες. Πηγή: sport-fm.gr

«Κάηκαν» Μιλάνο και Τελ Αβίβ! (video)

Μέχρι πρωίας γιόρτασαν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας οι φίλοι της Μακάμπι στο Μιλάνο και το Τελ Αβίβ.

«Κάηκαν» Μιλάνο και Τελ Αβίβ (video)
Μία κίτρινη λαοθάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους σε Μιλάνο και Τελ Αβίβ μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Μακάμπι.

Οι φίλοι της ομάδας, κοντά στους 10.000, που βρέθηκαν στο πλευρό της στο Final Four έκαναν επίκεντρο των πανηγυρισμών τους τον περιβάλλοντα χώρο του καθεδρικού ναού του Μιλάνου μετατρέποντας τη νύχτα σε μέρα.

Αντίστοιχα, δεκάδες χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ για να το γιορτάσουν με την ψυχή τους. Συνθήματα, τραγούδια, βεγγαλικά, αλλά και… μπάνιο στα συντριβάνια της κεντρικής πλατείας της πόλης δημιούργησαν το σκηνικό, ενώ πλέον ετοιμάζεται η υποδοχή της αποστολής.

Δείτε τους πανηγυρισμούς σε Μιλάνο…



… και Τελ Αβίβ


Πηγή: sport-fm.gr

Παίζει ο Πάρκερ!

Παρά τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τη συμμετοχή του, ο Γάλλος γκαρντ θα πάρει μέρος στον πρώτο τελικό με την Οκλαχόμα

Παίζει ο Πάρκερ
Η σειρά των τελικών της Δύσης ξεκινά αύριο (ξημερώματα Τρίτης 20/4 στις 04:00) με το Σαν Αντόνιο να υποδέχεται την Θάντερ. Αρχικά η συμμετοχή του Τόνι Πάρκερ γι’ αυτή την πρώτη αναμέτρηση, είχε τεθεί αμφίβολη, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε ο Γάλλος σταρ, ωστόσο ο τεχνικός των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, τόνισε πως θα λάβει κανονικά μέρος στο ματς. Από την πλευρά της Οκλαχόμα, εκτός μάχης για το υπόλοιπο της σεζόν, θα χάσει ο Σερζ Ιμπάκα.Πηγή: sport-fm.gr

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟ στον 3ο προκριματικό!

Ξεκαθάρισε το τοπίο, ως προς τους πιθανούς αντιπάλους των «πρασίνων» στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟ στον 3ο προκριματικό
Mε την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων σε Δανία, Βέλγιο και Ουκρανία, σχηματίστηκε –σχεδόν - το ταμπλό των 10 ομάδων που θα είναι οι ισχυροί και ανίσχυροι μη πρωταθλητές στον 3ο γύρο των προκριματικών της κορυφαίας διοργάνωσης. Και γράφουμε σχεδόν, διότι υπάρχει μια εκκρεμότητα με την πρωταθλήτρια της Κύπρου, μετά την διακοπή στην αναμέτρηση της ΑΕ Λεμεσού με τον ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕ Λεμεσού, από τη στιγμή που το ματς διεκόπη με δική της υπαιτιότητα, λογικά χάνει το ματς και τον τίτλο και βγαίνει δεύτερη. Σε κάθε περίπτωση η δικαστική επιτροπή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι αυτή που θα αποφασίσει και θα κρίνει οριστικά την τύχη του αγώνα και το ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα.

Με αυτό το γεγονός σαν δεδομένο, στο γκρουπ των ισχυρών και άρα πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού θα είναι η Ζενίτ, η Λιλ, η Κοπεγχάγη, η Σταντάρ Λιέγης και η Μπεσίκτας. Σε περίπτωση που υπάρξει σενάριο με τη ΑΕ Λεμεσού να κατακτά τον τίτλο, ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει στους ισχυρούς και θα είναι πιθανός αντίπαλος των «πρασίνων» αντί για την Μπεσίκτας, που θα πάει στους αδύναμους.Πηγή: sport-fm.gr

Πνίνι: «Νιώθω σαν να ονειρεύομαι»

Ο Ισραηλινός φόργουορντ της Μακάμπι ήταν πανευτυχής μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ρεάλ και εκπλήρωσε ένα όνειρο που είχε από 6 ετών

Πνίνι: «Νιώθω σαν να ονειρεύομαι»
Ο Γκάι Πνίνι είναι οπαδός της Μακάμπι από μικρό παιδί. Παρά τις δυσκολίες που συνάντησε, προκειμένου να πείσει για την αξία του και να παραμείνει στην ομάδα (κάποια στιγμή είχε πάει και στον Κεραυνό Λευκωσίας στην Κύπρο) έζησε τη μεγάλη στιγμή της κατάκτησης μιας Ευρωλίγκας. «Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μεγάλωσα με αυτή την ομάδα, παίζω εδώ από όταν ήμουν έξι χρονών. Μεγάλωσα να βλέπω ομάδες να κατακτούν Ευρωλίγκες, ήμουν πάντα ένας από τους οπαδούς στις εξέδρες. Νιώθω πως ακόμα ονειρεύομαι».

Με τη σειρά του ο Γιόγκεφ Οχαγιόν τόνισε: «Είναι τόσο έντονη συναισθηματικά βραδιά. Όταν είδα το 77-77, τότε κατάλαβα πως αυτό το σκορ σημαίνει πολλά, καθώς η ομάδα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο το 1977. Ήξερα πως θα νικήσουμε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως τόσο πολύς κόσμος ήρθε από το Ισραήλ. Επιστρέψαμε στο ματς, όπως κάνουμε πάντα, με καρδιά και ψυχή. Ποτέ δεν πτοούμαστε».Πηγή: sport-fm.gr

Κοιτάζει Μπρίτο η ΑΕΚ, αν μείνει ελεύθερος!

Την έκβαση των συζητήσεων του παίκτη με τον Ατρόμητο, παρακολουθεί η «Ένωση» και θα κάνει κίνηση, αν μείνει ελεύθερος

Κοιτάζει Μπρίτο η ΑΕΚ, αν μείνει ελεύθερος
Ο έμπειρος μέσος της ομάδας του Περιστερίου, που έχει προσφέρει εδώ και έξι χρόνια της υπηρεσίες του στην ομάδα των Δυτικών Προαστίων, ενδιαφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες την ΑΕΚ και αποτελεί μια περίπτωση που βλέπει ζεστά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το συμβόλαιο του Μπρίτο τελειώνει αυτό το καλοκαίρι και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχει ραντεβού με την διοίκηση του Ατρόμητου. Ο Μπρίτο, σαν προτεραιότητα, έχει την παραμονή του στο Περιστέρι, ενώ τον θέλει και ο Γιώργος Παράσχος.

Ο Μπάγεβιτς, που τον εκτίμησε ιδιαίτερα στο πέρασμα του από τον Ατρόμητο, σαν προπονητής, φαίνεται να θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας. Κάτι τέτοιο βέβαια θα συμβεί σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος μείνει ελεύθερος. Το βέβαιο είναι πως στο πρόσωπο του, η ΑΕΚ μπορεί να βρει έναν παίκτη, με παραστάσεις και εμπειρία που θα είναι πολύ χρήσιμος, στο δύσκολο πρωτάθλημα της Football League. Πηγή: sport-fm.gr

Πρωταθλήτρια η Ρίβερ!!

Ύστερα από 6 χρόνια οι «μιγιονάριος» κατέκτησαν τίτλο, αφού επικράτησαν 5-0 της Κίλμες στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής

Πρωταθλήτρια η Ρίβερ
Για πρώτη φορά μετά την Κλαουσούρα του 2008, η Ρίβερ Πλέιτ, κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση τίτλου, αφού την τελευταία αγωνιστική, εμφανίστηκε σαρωτική και «γάζωσε» με 5-0 την Κίλμες. Η Ρίβερ άνοιξε γρήγορα το σκορ με τον Καβενάγκι στο 10ο λεπτό, ενώ στο 25ο ο Μερκάδο, έκανε το 2-0. Με πολύ ωραίο σουτ στο 64ο λεπτό, ο πρώην ερυθρόλευκος Λεντέσμα ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0, στο 71ο ο Καβενάγκι έκανε το 4-0, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Τεόφιλο Γκουτιέρεζ στο 89ο.

Την ίδια στιγμή η Εστουδιάντες γνώριζε την ήττα από την Τίγκρε με 2-1, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με τον Καρίγιο στο 24ο, αφού ο Ιταμπέλ στο 43ο έκανε το 1-1, ενώ ο Γοδόι στο 48ο διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Η Μπόκα Τζούνιορς, με γκολ του Ακόστα στο 13ο λεπτό επικράτησε εκτός έδρας της Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Στα άλλα ματς της τελευταίας αγωνιστικής η Κολόν επικράτησε 2-1 της Ολίμπο, η Γοδόι 2-1 της Ρασίνγκ Κλουμπ, ενώ η Ατλέτικο Ραφαέλα, επικράτησε εκτός έδρας 2-1 της Άρσεναλ Σαραντί.

Δείτε εδώ το βίντεο με τη φιέστα της Ρίβερ:


Πηγή: sport-fm.gr

Κίτρινη δύναμη!!

Μετά τη Μακάμπι… οι Πέισερς! Έχοντας το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό νίκησαν μάλλον εύκολα το Μαϊάμι με 107-96 και έκαναν το 1-0 στα ημιτελικά της Ανατολής.

Κίτρινη δύναμη!
Το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που απαιτούνται για να φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά το 2000 έκαναν οι Πέισερς. Η ομάδα του Φρανκ Φόγκελ επικράτησε του Μαϊάμι στην Ιντιανάπολις με 107-96 και έκανε το 1-0, με το δεύτερο ματς να διεξάγεται ξανά στο «σπίτι» της τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τους πρώτους επτά πόντους του αγώνα, έφτασαν νωρίς σε διψήφια διαφορά (20-10) και στη συνέχεια οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να πλησιάσουν περισσότερο από τους τέσσερις. Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι Πέισερς έφτασαν και στο +19 (81-62) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, αφού η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν κακή.

Ο Πολ Τζορτζ με 24 πόντους ξεχώρισε από τους νικητές έχοντας μεγάλη συμπαράσταση από τα υπόλοιπα μέλη της πεντάδας, ενώ αντίθετα το Μαϊάμι πέραν των Ουέιντ και Λεμπρόν που είχαν 27 και 25 πόντους αντίστοιχα δεν είχαν άλλους διακριθέντες.

Δωδεκάλεπτα: 30-24, 55-45, 83-70, 107-96.

Πέισερς (Φόγκελ): Τζορτζ 24 (7 ριμπ., 5 ασίστ), Γουέστ 19 (7 ριμπ.), Χίμπερτ 19 (9 ριμπ.), Στίβενσον 17 (8 ασίστ), Χιλ 15, Γουότσον 11, Σκόλα 2, Μπάτλερ, Μαϊνμί, Άλεν, Κόουπλαντ, Χιλ, Σλόαν.

Χιτ (Σπόελστρα): Ουέιντ 27 (4 ασίστ), Τζέιμς 25 (10 ριμπ., 5 ασίστ), Άντερσεν 14 (4 ριμπ.), Άλεν 12 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Μπος 9, Τσάλμερς 6, Μπατιέ 3, Τζόουνς, Κόουλ, Χάσλεμ, Ντάγκλας. Πηγή: sport-fm.gr

Λάσο: «Πρέπει να συγχαρούμε τη Μακάμπι»

Αδυνατούσε να πιστέψει πώς χάθηκε ένας ακόμη τελικός Ευρωλίγκας για τη Ρεάλ ο Πάμπλο Λάσο.

Λάσο: «Πρέπει να συγχαρούμε τη Μακάμπι»
Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Πάμπλο Λάσο μετά την ήττα της Ρεάλ από τη Μακάμπι.

«Είναι πολύ δύσκολο να παρευρίσκεσαι σε μια συνέντευξη Τύπου μετά από έναν τέτοιο αγώνα και μία ήττα σαν κι αυτή. Όμως όπως είπα και στους παίκτες μου, πρέπει να είμαστε περήφανοι για ό,τι καταφέραμε φέτος. Η Μακάμπι άξιζε τον τίτλο και πρέπει να τη συγχαρούμε», τόνισε.

Ο Λάσο έκανε λόγο και για ατυχίες με τραυματισμούς, αναφερόμενος προφανώς σε έναν τραυματισμό που είχε στο δάχτυλο ο Ρούντι. «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να πρέπει να αντικαθιστάς παίκτες λόγω τραυματισμών. Δεν είναι εύκολο να κάνεις προσαρμογές και είναι κρίμα που είχαμε αυτή την ατυχία, αλλά δεν θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό σαν δικαιολογία».

Όσο για τη συνέχεια, είπε: «Θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε γρήγορα, γιατί έχουμε το πρωτάθλημα μπροστά μας». Πηγή: sport-fm.gr

Σχορτσανίτης: «Αποδείξαμε πως δεν υπάρχουν αουτσάιντερ»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν ενθουσιασμένος μετά την κατάκτηση της πρώτης του Ευρωλίγκας και μίλησε για όσους είχαν υποτιμήσει την ομάδα του.

Σχορτσανίτης: «Αποδείξαμε πως δεν υπάρχουν αουτσάιντερ»
Σαν μία ακόμη απόδειξη πως τα πράγματα στην πράξη διαφέρουν από τη θεωρία εξέλαβε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης την κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στέψη της Μακάμπι ως πρωταθλήτριας Ευρώπης.

«Η αποφασιστικότητα που δείξαμε ήταν το κλειδί για τη νίκη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή αυτής της ομάδας. Ήρθαμε στο Final Four σαν αουτσάιντερ, αλλά το έλεγα από πριν και θα το ξαναπώ: δεν υπάρχουν αουτσάιντερ σε ένα Final Four. Όλοι όσοι έφτασαν στο Μιλάνο το άξιζαν και είχαν τις πιθανότητές τους για τον τίτλο. Εμείς ξέραμε πως με πάθος και θέληση μπορούσαμε να φτάσουμε ως το τέλος και τα καταφέραμε», τόνισε ο «Σόφο».

«Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο αυτό πάνω από όλα στην οικογένειά μου, στην ομάδα και σε όσους με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο», πρόσθεσε ο σέντερ της Μακάμπι που κρατούσε στην αγκαλιά του το γιο του.

Παράλληλα υποκλίθηκε στον MVP. «Ο Ράις είναι σπουδαίος παίκτης. Τον ξέρω από τότε που έπαιζε στον Πανιώνιο. Απέδειξε σε όλους ότι αξίζει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο». Πηγή: sport-fm.gr

Σχορτσανίτης: «Αποδείξαμε πως δεν υπάρχουν αουτσάιντερ»

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν ενθουσιασμένος μετά την κατάκτηση της πρώτης του Ευρωλίγκας και μίλησε για όσους είχαν υποτιμήσει την ομάδα του.

Σχορτσανίτης: «Αποδείξαμε πως δεν υπάρχουν αουτσάιντερ»
Σαν μία ακόμη απόδειξη πως τα πράγματα στην πράξη διαφέρουν από τη θεωρία εξέλαβε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης την κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στέψη της Μακάμπι ως πρωταθλήτριας Ευρώπης.

«Η αποφασιστικότητα που δείξαμε ήταν το κλειδί για τη νίκη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αρετή αυτής της ομάδας. Ήρθαμε στο Final Four σαν αουτσάιντερ, αλλά το έλεγα από πριν και θα το ξαναπώ: δεν υπάρχουν αουτσάιντερ σε ένα Final Four. Όλοι όσοι έφτασαν στο Μιλάνο το άξιζαν και είχαν τις πιθανότητές τους για τον τίτλο. Εμείς ξέραμε πως με πάθος και θέληση μπορούσαμε να φτάσουμε ως το τέλος και τα καταφέραμε», τόνισε ο «Σόφο».

«Θέλω να αφιερώσω τον τίτλο αυτό πάνω από όλα στην οικογένειά μου, στην ομάδα και σε όσους με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το επίπεδο», πρόσθεσε ο σέντερ της Μακάμπι που κρατούσε στην αγκαλιά του το γιο του.

Παράλληλα υποκλίθηκε στον MVP. «Ο Ράις είναι σπουδαίος παίκτης. Τον ξέρω από τότε που έπαιζε στον Πανιώνιο. Απέδειξε σε όλους ότι αξίζει να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο». Πηγή: sport-fm.gr

Και μια και δυο και τρεις το είχα πει, το Κύπελλο δεν το χάνει η Μακαμπί!

Και μια και δυο και τρεις το είχα πει, το Κύπελλο δεν το χάνει η ΜακαμπίΓράφει ο Μιχάλης Λεάνης
Ο φετινός τελικός της Ευρωλίγκα αποτελεί ακόμη μία απόδειξη πως όσοι υποτιμούν την «βαριά» φανέλα της Μακαμπί, το πληρώνουν. Οσοι δεν υπολογίζουν την ιστορία της, στο τέλος την βλέπουν να πανηγυρίζει.

Επίσης, η Μακαμπί έδειξε για ακόμη μία φορά πως ο θεσμός «τρελαίνεται» για τα αουτσάιντερ. Στα ματς δίχως «αύριο» δεν μετρούν τα μπάτζετ. Η προσωπικότητα είναι αυτή που έχει σημασία. Η Μακαμπί πήρε το τρόπαιο με «τρέλα» και όχι με ασκήσεις επί χάρτου.
Η Μακαμπί είναι στην κυριολεξία η ομάδα του λαού. Οποιος έχει βρεθεί στο Τελ Αβίβ, θα δει πως μαζί της ασχολούνται όλη μέρα κάθε μέρα. Για το πώς θα βελτιωθεί, ποια είναι τα καλά και ποια τα άσχημά της, τα συστήματά της κλπ… Είναι η ομάδα του λαού και αυτός την ακολούθησε και στο Μιλάνο. Η Μακαμπί διαχρονικά παίζει το μπάσκετ που μου αρέσει. Το θεαματικό μπάσκετ αποτελεί φιλοσοφία της. Αν της βάλεις 80 πόντους, εκείνη θα επιδιώξει να βάλει 90. Αν της βάλεις 90, θα ψάξει τους 100. Αυτή είναι η φιλοσοφία της, παίζει με φαντεζί τρόπο και αυτό είναι το μπάσκετ που αγαπήσαμε. Καλό είναι και το μπάσκετ της τακτικής και των συστημάτων. Καλύτερο, όμως, είναι το θεαματικό μπάσκετ. Αυτή είναι η φιλοσοφία της Μακαμπί και αυτήν προσπαθεί να αποτυπώσει στο παρκέ. Αλλες φορές και αναλόγως τους παίκτες που έχει, το κάνει με πολύ καλό τρόπο κι άλλες με λιγότερο καλό. Φέτος, όμως, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ αποδείχτηκε πως είχε τα… όπλα για το κάνει με επιτυχία και είναι πανάξια Πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Η Ρεάλ είναι μια ομάδα που δεν αγαπάει πολύ τα συστήματα. Τα έχει «μοντάρει» πάνω στους παίκτες και περιμένει από αυτούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Οι Ροντρίγκεθ, Γιουλ και Φερνάντεθ είναι σπουδαίοι παίκτες, αλλά όταν η Ρεάλ πρέπει να σκεφτεί, τα πράγματα για αυτήν δυσκολεύουν. Η Ρεάλ δεν είχε τα… κότσια να τελειώσει το ματς. Αντί να «κατεβάσει» τον ρυθμό, διάλεξε να νικήσει το παιχνίδι από την επίθεση. Αυτό, όμως, απέναντι στη Μακαμπί δεν γίνεται. Αυτό ήταν πάντα το δικό της παιχνίδι και αν κάποιες επαφές του Γιουλ στον Ράις δίνονταν φάουλ, η παράταση ίσως να μην χρειαζόταν. Αυτό, όμως, έχει μικρή σημασία. Η Ρεάλ είναι πολύ ισχυρή ομάδα, αλλά έδειξε πως στα κρίσιμα σημεία δεν μπορούσε. Αντιθέτως, η Μακαμπί έκανε το καλύτερο παιχνίδι της την φετινή σεζόν και πήρε δίκαια το τρόπαιο.
Ο Ράις αργεί να πάρει μπροστά, αλλά μετά δεν σταματάει. Ο Χίκμαν ήταν πολύ καλός, ο Μπλου πάντα διέθετε κρύο αίμα και ο Τάιους, όποτε έμπαινε έδινε λύσεις. Ολα αυτά οδήγησαν τη Μακαμπί πανάξια στην κατάκτηση του Κυπέλλου.
Νικήτρια, όμως δεν είναι μόνο η Μακαμπί. Νίκησε και το μπάσκετ. Ο τελικός αποτέλεσε το καλύτερο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης. Είχε τα πάντα, συνεχόμενες αλλαγές στο προβάδισμα, πήγε στην  παράταση και αποτέλεσε διαφήμιση για το μπάσκετ.
Υ.Γ: Το μπάσκετ απέδειξε για ακόμη μία φορά πως οι τίτλοι δεν πηγαίνουν σε όσους δίνουν τα περισσότερα χρήματα. Αυτό είναι ένα καλό μάθημα και για τους παίκτες. Οι παίκτες που φεύγουν από κάπου για να βγάλουν περισσότερα χρήματα, δεν σημαίνει πως θα κατακτήσουν και τρόπαια . Τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός και αυτό είναι ένα καλό μάθημα και για την ζωή μας.
Υ.Γ1: Ο δικός μας Γιάννης Μπουρούσης δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Το κατέκτησαν τα «δικά» μας παιδιά Ντέβιν Σμιθ και Ταϊρίς Ράις και ο δικός μας Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο οποίος στο Τελ Αβίβ βρήκε τον μπασκετικό του παράδεισο.

Πηγή: Superbasket.gr

Ήττα της υπεροψίας; Αξία (Μακάμπι) ανεκτίμητη…!

Η Μακάμπι κατέκτησε την Ευρωλίγκα με απίστευτο τρόπο διαψεύδοντας τα προγνωστικά και ο Νίκος Ζέρβας αποδίδει μέσω του www.sport-fm.gr τα εύσημα που της αναλογούν.

Ήττα της υπεροψίας; Αξία (Μακάμπι) ανεκτίμητη…
Να λοιπόν που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Ευρωλίγκα επιβεβαιώνει όλα τα κλισέ. Οι τέσσερις φιναλίστ, έχουν από 25% πιθανότητες. Το θέμα είναι να είσαι στο… ραντεβού στην ώρα σου. Και η Μακάμπι όχι μόνο πήγε στη συνάντηση των κορυφαίων, αλλά… έστησε για τα καλά όσους περίμεναν τον Σέρχιο και την παρέα του να σηκώνουν, επιτέλους, ένα τρόπαιο για τη «βασίλισσα;» μετά από 19 χρόνια. Σε έναν από τους ομορφότερους τελικούς που παρακολουθήσαμε ως ουδέτεροι (ο πρώτος που πήγε σε παράταση), η ομάδα του τεράστιου λαού της (respect για μία ακόμα παρουσία τους), μας έριξε όλους στον… κουβά, αφού λίγοι έως ελάχιστοι πιστεύαμε αυτό που είδαμε στο Μιλάνο.

Το πάθος, η ψυχή, η μεθοδικότητα και η καρδιά που έδειξαν ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του, σκίζουν σαν… κουρελόχαρτο, όλες τις σημειώσεις για το τεχνικό κομμάτι του τελικού, παρότι και σε αυτό πήραν άριστα. Όμως αν παρακολουθήσει κανείς πως πάλευαν για κάθε μπάλα, ριμπάουντ η καλάθι, θα καταλάβει πως υπερέχουν των αλλαγών στα σκριν, των προπονητικών τρικ και των μεγάλων παικτών. Η έννοια “ομάδα” είναι αυτή που στο τέλος βγαίνει στον «αφρό» και ας έχει συνολικά λιγότερο ταλέντο. Οι τελικοί κρίνονται στην πίστη, την αυταπάρνηση και τη συγκέντρωση. Και η Μακάμπι πήρε σε όλα αυτά άριστα. Ο Ταιρίς Ράις, που πριν λίγο καιρό πάλευε να κάνει το όνομά του γνωστό με τη φανέλα του Πανιωνίου στο κλειστό της οδού Αρτάκης, έδωσε ένα καλό μάθημα στους υπερόπτες αντιπάλους γκαρντ της Ρεάλ.

Έχει το 1/10 του ταλέντου τους, δεν είναι καν οργανωτής, είχε όμως τη πυγμή και τα «καρύδια» να σηκώσει μία ολόκληρη ομάδα στις μικροκαμωμένες πλάτες του. Του αξίζουν συγχαρητήρια και δόξα. Όπως και σε όλη τη Μακάμπι, που έβαλε παρά δύο, εκατό πόντους στο «τρένο» της Μαδρίτης, παίζοντας ουσιαστικά με επτάμιση (!) παίκτες. Ο Ράις ήταν αυτός που έβαλε τη μεγάλη «σφραγίδα» στην εξαιρετική συνολικά προσπάθεια των Χίκμαν, Σμιθ, Τάιους, Μπλου και Σχορτσανίτη, που κράτησαν μόνοι σε απόσταση αναπνοής μέχρι το τέλος την ομάδα τους. Όταν η μπάλα «έκαιγε», το μυαλό της Ρεάλ δεν λειτουργούσε ούτε με… αίτηση, οι μεγάλες, αλλά άκουπες ευρωπαϊκά ντίβες της πάσαραν η μία τη μπάλα στην άλλη για να αποποιηθούν ενδεχόμενη αποτυχία και η έκπληξη ολοκληρώθηκε στην παράταση.

Μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και σε αυτό, ο Πάμπλο Λάσο, που προσπάθησε ανεπιτυχώς να κοροϊδέψει όλη την Ευρώπη πως η ομάδα του δεν έκατσε να χάσει από τη Ζαλγκίρις, κοιμόταν τον ύπνο του… δικαίου ή της σιγουριάς-υπεροψίας, όντας βέβαιος πως η καλύτερη ποιοτικά Ρεάλ που δημιούργησε θα επικρατήσει. Ξέχασε σε σημαντικά για τον έλεγχο του ρυθμού σημεία του αγώνα στον πάγκο τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, αλλά και τον Φελίπε Ρέγες που σε αντίθεση με τον αρνητικό Μίροτιτς, έκανε όλη τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο μαζί με τον «ξεζουμισμένο» Ρούντι. Το γεγονός ότι ο «πολύς», Φερνάντεθ έμεινε στο τέλος από καύσιμα, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον Ισπανό τεχνικό. Τον περιμένει πλέον ένας γολγοθάς για να πείσει τους διοικούντες αλλά και τον κόσμο της ομάδας πως αξίζει και του χρόνου μία ευκαιρία…

Αρκετά όμως με τους ηττημένους. Θα έχουν χρόνο για να «χωνέψουν» το remake του Λονδίνου που έζησαν, αλλά και να καταλάβουν πως στο μπάσκετ, υπάρχει ένας ανώτερος Θεός που τιμωρεί υπεροψία και… διαλογή αντιπάλων. Η νύκτα ανήκει στη Μακάμπι. Σε αυτήν αξίζουν τα συγχαρητήρια. Διατήρησε τον μύθο που δημιούργησε τα τελευταία δύο χρόνια ο Ολυμπιακός πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και στο τέλος δικαιώθηκε. Ο Μπλατ, «αντέγραψε» το πλάνο του Μπαρτζώκα με τις αλλαγές στα σκριν και απορύθμισε εντελώς την… πυραυλοκίνητη μέχρι απόψε Ρεάλ. Οι παίκτες της έδωσαν και τη τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους, γιατί ίσως ήξεραν πως τέτοια ευκαιρία δύσκολα θα τους ξαναδοθεί. Το «Γιαντ Ελιάου», μεταφέρθηκε για τρεις μέρες στο Μιλάνο και ώθησε μέχρι τη κορυφή τον εξαιρετικό Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή και τους μαχητές του.

Το τέλειο φινάλε ήταν αυτό το κίτρινο «ποτάμι» να μη φύγει με σκυμμένο κεφάλι, αλλά υπερήφανο. Το ίδιο ισχύει και για την εμβληματική φιγούρα που λέγεται, Σιμόν Μιζράχι. Υπερήφανα τελειώνει η Ευρωλίγκα και για την Ελλάδα. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, πάτησε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και δικαιώθηκε. Έχει δουλέψει πολύ, έχει αλλάξει ως χαρακτήρας και του αξίζουν πολλά μπράβο. Ας ελπίσουμε του χρόνου το «γαλανόλευκο» στοιχείο να είναι πιο πολυπληθές…

Και του χρόνου!

Υ.Γ. Το μπάσκετ είναι με διαφορά το ωραιότερο σπορ στον πλανήτη… Πηγή: sport-fm.gr

«Ονειρευόμαστε…»

Δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν οι Οχαγιόν και Πνίνι πως η Μακάμπι κατέκτησε την Ευρωλίγκα!

«Ονειρευόμαστε…»
Είναι πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά ακόμα δεν μπορούν να το… πιστέψουν! Οχαγιόν και Πνίνι δήλωσαν πως ένα όνειρό τους πήρε σάρκα και οστά με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απ’ την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

«Είναι τόσο έντονη συναισθηματικά βραδιά. Όταν είδα το 77-77, τότε κατάλαβα πως αυτό το σκορ σημαίνει… πολλά, καθώς η ομάδα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο το 1977. Ήξερα πως θα νικήσουμε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως τόσο πολύς κόσμος ήρθε απ’ το Ισραήλ. Επιστρέψαμε στο ματς, όπως κάνουμε πάντα, με καρδιά και ψυχή. Ποτέ δεν πτοούμαστε», είπε ο πρώτος για να συμπληρώσει ο Πνίνι:

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μεγάλωσα με αυτή την ομάδα, παίζω εδώ απ’ όταν ήμουν έξι χρονών. Μεγάλωσα να βλέπω ομάδες να κατακτούν Ευρωλίγκες, ήμουν πάντα ένας απ’ τους οπαδούς στις εξέδρες. Νιώθω πως ακόμα… ονειρεύομαι». Πηγή: sport-fm.gr

Μπουρούσης: «Ήταν καλύτερη η Μακάμπι»

Παρά την απογοήτευσή του, ο Γιάννης Μπουρούσης βρήκε το σθένος να παραδεχτεί το δίκαιο της επικράτησης της Μακάμπι απέναντι στη Ρεάλ.

Μπουρούσης: «Ήταν καλύτερη η Μακάμπι»
Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν από τους λίγους διασωθέντες της Ρεάλ στον τελικό με τη Μακάμπι. Μετά το τέλος του αγώνα αναγνώρισε ιπποτικά πως η ομάδα του λαού άξιζε το τρόπαιο.

«Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στη Μακάμπι. Έπαιξαν καταπληκτική άμυνα και μας οδήγησαν σε πολλά λάθη. Εμείς στην παράταση δεν ήμασταν καθόλου καλοί, κάναμε λάθη στην άμυνα και στην επίθεση. Ήταν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι μέχρι το τέλος, απλώς η Μακάμπι ήταν καλύτερη», δήλωσε ο Καρδιτσιώτης σέντερ.Πηγή: sport-fm.gr

«Εξάστερη» και η Μακάμπι!!

Στο «κλαμπ» των ομάδων που έχουν κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια στο μπάσκετ όπως και ο Παναθηναϊκός μπήκε η Μακάμπι.

«Εξάστερη» και η Μακάμπι!
Στη λίστα με τις ομάδες που έχουν κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια στο μπάσκετ πλέον υπάρχει και αυτό της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η «ομάδα του λαού» με την νίκη της στον τελικό της Ευρωλίγκας επί της Ρεάλ Μαδρίτης πρόσθεσε άλλο ένα στη συλλογή της και πλέον έπιασε τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Παρά την αποτυχημένη της ομάδας, η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει με τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια μπάσκετ στο παλμαρέ της με οκτώ.

Ρεάλ Μαδρίτης 8 (1963–64, 1964–65, 1966–67, 1967–68, 1973–74, 1977–78, 1979–80, 1994–95)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 6 (1960–61, 1962–63, 1968–69, 1970–71, 2005–06, 2007–08)

Παναθηναϊκός 6 (1995–96, 1999–00, 2001–02, 2006–07, 2008–09, 2010-11)

Μακάμπι 6 (1976–77, 1980–81, 2000–01, 2003–04, 2004–05, 2013-14)
Πηγή: sport-fm.gr

Ράις: «Αυτή είναι η Μακάμπι»!

Δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του ο Ταιρίς Ράις για τη μεγάλη νίκη της Μακάμπι στον τελικό της Ευρωλίγκας επί τη Ρεάλ, αλλά και την ανάδειξή του ως MVP του Final-4 της διοργάνωσης.

Ράις: «Αυτή είναι η Μακάμπι»!
Μέλι έσταξε ο Ταιρίς Ράις για τον κόσμο της Μακάμπι, τους συμπαίκτες του, αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας απ’ την ομάδα του.

Ο 27χρονος γκαρντ, που αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης του Final 4 της διοργάνωσης, δε… βρήκε λόγια να περιγράψει τα συναισθήματα του, χαρακτηρίζοντας τους φιλάθλους των Ισραηλινών ως τους καλύτερους στην Ευρώπη.

«Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω καν τι έγινε. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια. Αλλά αυτή είναι η Μακάμπι. Έτσι είναι αυτή η ομάδα», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Βλέπεις πως μας υποστήριξαν όλοι αυτοί οι φίλαθλοι, ήρθαν να μας δουν να νικάμε, να αγωνιζόμαστε. Και είμαι πολύ χαρούμενος που τους δώσαμε αυτή την ευκαιρία. Είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Γνωρίζουν όλοι πως όταν παίξουν κόντρα στην Μακάμπι, οι οπαδοί θα είναι εκεί. Είμαστε τόσο μακριά και ήρθαν 20.000 άνθρωποι να μας δουν. Η καλύτερη στήριξη που έχω δει στη ζωή μου».

Όσον αφορά την προσωπική του διάκριση ανέφερε:«Ήταν το πιο σημαντικό, το καλύτερο παιχνίδι που έχω δώσει στη ζωή μου, αλλά είναι μια ομαδική προσπάθεια. Δεν έχει να κάνει με το τι κάνω εγώ, γιατί τίποτα δεν είναι δυνατό χωρίς τους συμπαίκτες μου. Αυτά τα τρόπαια είναι για όλους», ενώ για τον αντίπαλο στον τελικό της Ευρωλίγκας:

«Παίξαμε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Τώρα είμαστε εμείς οι καλύτεροι στην Ευρώπη, αλλά αυτή είναι η καλύτερη ομάδα στο Μιλάνο. Έχω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτά τα παιδιά. Θέλω απλά να πανηγυρίσω αυτή τη νίκη με τους συμπαίκτες μου». Πηγή: sport-fm.gr

Ρούντι: «Το άξιζε η Μακάμπι, αλλά ακόμη πιστεύω σε μας»

Ο Ρούντι Φερνάντεθ χαρακτήρισε δίκαια τη νίκη της Μακάμπι, αλλά πρόσθεσε πως δεν χάνει την πίστη του στη Ρεάλ.

Ρούντι: «Το άξιζε η Μακάμπι, αλλά ακόμη πιστεύω σε μας»
Άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης χαρακτήρισε τη Μακάμπι ο Ρούντι Φερνάντεθ προσθέτοντας όμως πως δεν πρέπει να απαξιωθεί η Ρεάλ.

«Είναι ο δεύτερος συνεχής χαμένος τελικός για μας. Όμως πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτή την ομάδα. Εγώ είμαι ο πρώτος που το κάνει. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για ό,τι πετύχαμε φέτος στην Ευρωλίγκα. Κάποιες λεπτομέρειες μάς στοίχισαν το τρόπαιο. Η Μακάμπι έδειξε δύναμη και χαρακτήρα, το άξιζε και τη συγχαίρουμε. Τώρα θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα στην Ισπανία και του χρόνου να επιστρέψουμε στην Ευρωλίγκα για το τρόπαιο», δήλωσε ο σταρ της «βασίλισσας» που σίγησε στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Πηγή: sport-fm.gr

Σκληρή αυτοκριτική από Γιουλ!!

Ο Σέρχιο Γιουλ παραδέχτηκε πως ο ίδιος και η Ρεάλ ήταν κατώτεροι της περίστασης στον τελικό με τη Μακάμπι.

Σκληρή αυτοκριτική από Γιουλ
Όχι απλώς απογοητευμένος, αλλά συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Σέρχιο Γιουλ μετά την ήττα της Μακάμπι από τη Ρεάλ στον τελικό της Ευρωλίγκας, αλλά δεν παρέλειψε να κάνει σκληρή αυτοκριτική.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος, γιατί ήρθαμε με μεγάλες προσδοκίες εδώ μετά από μία εξαιρετική σεζόν. Αρχίσαμε καλά τον αγώνα, αλλά στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Νιώθω πολύ χάλια γιατί δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου όπως περίμεναν από μένα. Έκανα ένα κακό παιχνίδι. Η Μακάμπι άξιζε τη νίκη, γιατί πήρε καλύτερες αποφάσεις στο τέλος. Εμείς πρέπει να ανασυνταχθούμε και να εστιάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όσο για την Ευρωλίγκα, ελπίζουμε να είμαστε παρόντες στο Final Four της Μαδρίτης κι αυτή τη φορά να το κατακτήσουμε», τόνισε ο Ισπανός γκαρντ που ήταν άποντος. Πηγή: sport-fm.gr

Μπλου: «Είμαι ευγνώμων»

Ευγνώμων για το γεγονός πως κατάφερε να κατακτήσει δύο Ευρωλίγκες με τη Μακάμπι δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλου. «Μείναμε ενωμένοι και γι’αυτό κερδίσαμε», είπε για τον τελικό απέναντι στη Ρεάλ.

Μπλου: «Είμαι ευγνώμων»
Ενθουσιασμένος από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Μακάμπι στον τελικό του Μιλάνο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Μπλου. Ο έμπειρος φόργουορντ της «ομάδας του λαού» δήλωσε υπόχρεος από το γεγονός πως κατάφερε να κατακτήσει δύο φορές το τρόπαιο (έπειτα και από το 2005), ενώ στάθηκε και στην ενότητα που οδήγησε τους Ισραηλινούς στην κούπα.

«Είναι καταπληκτικό, είμαι ευγνώμων! Αυτή είναι η σωστή λέξη: ευγνώμον που βρέθηκα εδώ. Το κέρδισα το 2004 μπροστά σε 12.000 οπαδούς μας στο Τελ Αβίβ και το ξαναέκανα σήμερα μπροστά σε 10.000 οπαδούς της Μακάμπι που ήρθαν στο Μιλάνο! Ήταν μία σπουδαία σεζόν για εμάς. Είχαμε τις καλές αλλά και τις κακές μας στιγμές όμως ποτέ δεν εγκαταλείψαμε. Μείναμε ενωμένοι, όπως πρέπει σε μία ομάδα και γι’αυτό κερδίσαμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά. Πηγή: sport-fm.gr

Μιζράχι: «Δεν έχω λόγια…»

Στον έβδομο ουρανό ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, μίλησε για δικαίωση και υποκλίθηκε στον κόσμο της ομάδας.

Μιζράχι: «Δεν έχω λόγια…»
Ίσως ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

«Δεν έχω λόγια. Νιώθω υπέροχα. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτό εδώ και δέκα μήνες. Όλες οι ομάδες θέλουν να φτάσουν στο Final Four και το πετύχαμε παρότι είχαμε μειονέκτημα έδρας, αλλά μόνο μία καταφέρνει να πάρει τον τίτλο. Ήμασταν τυχεροί και ικανοί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, γιατί μας ακολουθούν παντού. Είχαμε μαζί μας 10.000 στον τελικό και μας έδωσαν τεράστια ώθηση», δήλωσε.Πηγή: sport-fm.gr

Τάιους: «Είναι απίστευτο»

Πέταγε απ’ τη χαρά του μετά το την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Μακάμπι ο Άλεξ Τάιους. «Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε», είπε μεταξύ άλλων ο φόργουορντ των Ισραηλινών.

Τάιους: «Είναι απίστευτο»
Περιχαρής για τη μεγάλη νίκη της Μακάμπι και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο Μιλάνο ήταν ο Άλεξ Τάιους. Ο φόργουρντ των Ισραηλινών εκτός από τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης αναφέρθηκε στη συνολική πορεία της ομάδας του σε ολόκληρη τη σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους οπαδούς της «ομάδας του λαού».

«Είναι φανταστικό δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω. Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε, ποτέ στη σεζόν. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Οι οπαδοί μας ήταν εκπληκτικοί και μας βοήθησαν πολύ απόψε. Ήταν απίστευτο αυτό που καταφέραμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σήμερα καταφέραμε να σταθούμε όρθιο και να νικήσουμε μια μεγάλη ομάδα, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης», είπε χαρακτηριστικά. Πηγή: sport-fm.gr

Ο Αμάουρι κι ο... Θεός την έβγαλε Ευρώπη!!

Δύο γκολ του Αμάουρι ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη 2-0 στην Πάρμα επί της Λιβόρνο και να τη… στείλουν στο Europa League, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία-σοκ της Τορίνο που έχασε πέναλτι στο 90+3'!

Ο Αμάουρι κι ο... Θεός την έβγαλε Ευρώπη!
Η «αυλαία» του ιταλικού πρωταθλήματος έπεσε με μεγάλη κερδισμένη την Πάρμα και απίθανο φινάλε!

Οι «παρμέντσι», εξασφάλισαν την έξοδο στο Europa League της νέας αγωνιστικής σεζόν… Απέναντι στην Λιβόρνο έκαναν το καθήκον τους 2-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αμάουρι να σκοράρει και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης κι αφού χρειάστηκε να προσευχηθούν στον... Θεό!

Κι αυτό γιατί η... Τορίνο έκανε χαρακίρι και... χάρισε την έξοδο στην Ευρώπη! Διότι η "Γκρανάτα" -που ήθελε μόνο νίκη- είχε χρυσή ευκαιρία να κλέψει το εισιτήριο, όμως στο 90+3' είχε χαμένο πέναλτι (με τον Τσέρτσι). Έτσι το 2-2 με την Φιορεντίνα δεν ήταν αρκετό να της δώσει την έκτη θέση, την οποία εν τέλει κατέλαβε η Πάρμα!

Η Μίλαν νίκησε 2-1 την Σασουόλο αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη (ήθελε να μην νικήσει η Πάρμα και να χάσει η Τορίνο).

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις της η Νάπολι που διέλυσε 5-1 την Ελλάς Βερόνα!

Αναλυτικά, η τελευταία (38η) αγωνιστική

Σάββατο, 17/5

Ουντινέζε-Σαμπντόρια 3-3
(26’, 31’, 88’ Ντι Νατάλε – 10’ Οσάκα, 53’ Έντερ, 55’ Σοριάνο)

Κυριακή, 18/5

Τζένοα-Ρόμα 1-0
(83' Φετφατζίδης)

Γιουβέντους-Κάλιαρι 3-0
(8' Πίρλο, 15' Γιορέντε, 40' Μαρκίζιο)

Κατάνια-Αταλάντα 2-1
(65' Λόντι, 91' πεν. Μπεργκέσιο - 80' Μούσα Κονέ)

Μίλαν-Σασουόλο 2-1
(2’ Μουντάρι, 27’ Ντε Γιονγκ, 68’ κοκ. Μεξές - 90' πεν. Ζασα)

Κιέβο-Ίντερ 2-1
(73’, 89' Ομπίνα – 41’ Αντρεόλι)

Φιορεντίνα-Τορίνο 2-2
(57’ Ρόσι πεν., 79’ Ρέμπιτς – 67’ Λαρόντο, 84’ Κούρτιτς)

Λάτσιο-Μπολόνια 1-0
(90' πεν. Μπίγλια)

Νάπολι-Βερόνα 5-1
(5’ Καγεχιόν, 13’ 25’ Σαπάτα, 61’, 77' Μέρτενς – 66’ Ιτούρμπε)

Πάρμα-Λιβόρνο 2-0
(62’, 80’ Αμάουρι) Πηγή: sport-fm.gr

Πιάνει... λιμάνι στην Τουρκία ο Ντιέγκο!

Στην Φενέρμπαχτσέ θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν ο Ντιέγκο Ρίμπας -το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό- όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του τουρκικού συλλόγου, Αμπντουλάχ Κιγιλί.

Πιάνει... λιμάνι στην Τουρκία ο Ντιέγκο
Για πλήρη συμφωνία με τον Ντιέγκο Ρίμπας –για τον οποίο είχε ακουστεί ενδιαφέρον και απ’τον Ολυμπιακό- κάνουν λόγο διοικούντες της Φενέρμπαχτσέ.

Ο αντιπρόεδρος των «καναρινιών» μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση έκανε λόγο για συμφωνία με τον άσο της Ατλέτικο Μαδρίτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η μεταγραφή του Ντιέγκο Ρίμπας στην Φενέρ έχει ολοκληρωθεί και θα φορέσει το νούμερο 10. Στις επόμενες 48 ώρες θα ανακοινωθεί και επίσημα». Την είδηση επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας της Φενέρμπαχτσέ, κάνοντας λόγο για πλήρη συμφωνία.Πηγή: sport-fm.gr

Μπλατ: «Παραλίγο να πάθω έμφραγμα»

Τρισευτυχισμένος, αν κι όπως είπε απέφυγε μετά βίας την καρδιακή προσβολή, ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Μακάμπι.

Μπλατ: «Παραλίγο να πάθω έμφραγμα»
Περήφανος για την κατάκτηση του τίτλου από τη Μακάμπι δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

«Όλη η χώρα είναι κίτρινη! Δείξαμε μεγάλη αποφασιστικότητα, παλέψαμε αν τίγρεις και λιοντάρια, και κερδίσαμε. Είναι κάτι φανταστικό. Παραλίγο να πάθω έμφραγμα Θέλαμε να δώσουμε μια χαρά σε όλο το λαό του Ισραήλ και στους ανθρώπους που μας ακολούθησαν εδώ. Νομίζω τα καταφέραμε. Είμαι περήφανος για τα παιδιά», δήλωσε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

«Κανείς δεν πίστευε πως μπορούσαμε να τα καταφέρουμε σε αυτό το Final Four κι αυτό μας έδωσε κίνητρο», δήλωσε.

Παράλληλα αποκάλυψε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος άλλος; Ο Ράις!!

Ο Ταϊρίς Ράις αναδείχθηκε MVP του Final Four της Ευρωλίγκας.

Ποιος άλλος; Ο Ράις!
Πέτυχε το καλάθι της νίκης στον ημιτελικό και 26 πόντους στον τελικό, 14 εξ αυτών στην παράταση. Ε, πώς να μην πάρει το βραβείο του MVP του Final Four του Μιλάνου;

Ο λόγος για τον Ταϊρίς Ράις, που γνωρίσαμε τη σεζόν 2009/10 από τον Πανιώνιο και ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Final Four οδηγώντας τη Μακάμπι στον τίτλο.Πηγή: sport-fm.gr

«Ψάχνονται» στον Πλατανιά!

Το «διαζύγιο» με τον Άγγελο Αναστασιάδη δεν έπιασε… απροετοίμαστους τους ανθρώπους του Πλατανιά, που είχαν ήδη σκεφτεί εναλλακτικές. Ψηλά στη λίστα ο Χριστόπουλος, παίζει για Νιόπλια,Ουζουνίδη

«Ψάχνονται» στον Πλατανιά
Δεν αιφνιδίασε τους διοικούντες του Πλατανιά η απόφαση του Άγγελου Αναστασιάδη να αποχωρήσει απ’ τα Χανιά και να συνεχίσει την καριέρα του -όπως όλα δείχνουν- στον ΠΑΟΚ.

Οι Χανιώτες είχαν ήδη σκεφτεί εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που δεν ανανεωνόταν η συνεργασία με τον έμπειρο τεχνικό, με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ήδη η αναζήτησή του.

Ψηλά στη λίστα των υποψηφίων αντικαταστατών του Αναστασιάδη είναι ο Γιάννης Χριστόπουλος, ενώ κοντά στις προτιμήσεις των διοικούντων βρίσκεται και ο Νίκος Νιόπλιας. Ένα ακόμα απ’ τα ονόματα που «παίζουν» για τον χανιώτικο πάγκο είναι και του Μαρίνου Ουζουνίδη, με όλες τις περιπτώσεις να εξετάζονται ακόμα. Πηγή: sport-fm.gr

Ζιντάν: «Ο Ρονάλντο είναι ιδιοφυία»

Το εγκώμιο του Κριστιάνο Ρονάλντο έπλεξε ο Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι ιδιοφυία των γηπέδων, ενώ περιμένει να διαπρέψει και στο προσεχές Μουντιάλ.

Ζιντάν: «Ο Ρονάλντο είναι ιδιοφυία»
Ο τραυματισμός του πριν την έναρξη του αγώνα με την Εσπανιόλ, δεν φάνηκε αρκετός να σταματήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που αναμένεται να δώσει κανονικά το «παρών» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, ο Ζινεντίν Ζιντάν παραχώρησε συνέντευξη επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά την αξία του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Ρονάλντο είναι ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής. Το βλέπουμε να προπονείται κάθε μέρα και πιστέψτε με, είναι απλώς μια ιδιοφυία» η χαρακτηριστική τοποθέτηση του βοηθού του Αντσελότι στον πάγκο της «βασίλισσας», τόνισε.

Επιπλέον, επεσήμανε πως ο «CR7» είναι ικανός να οδηγήσει την εθνική Πορτογαλίας στην επιτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ «ντρίμπλαρε» εξαιρετικά το δίλλημα της σύγκρισής του με τον Λιονέλ Μέσι.

«Δεν μπορώ να βρω λόγο για να μην πάρει απ’ το χέρι την ομάδα του στο Μουντιάλ. Αυτά που έχει πετύχει με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι φανταστικά. Είναι σχεδόν αδύνατον να τον σταματήσεις. Είναι δύσκολο να συγκρίνω αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές, από την στιγμή που εκπροσωπώ την Ρεάλ. Μπορώ να πω όμως πως ο Μέσι είναι ένα σπάνιο ταλέντο και σαν ποδοσφαιρόφιλος, θέλω να τους βλέπω στα καλύτερά τους». Πηγή: sport-fm.gr

«Αντίο» με… γεμάτο στομάχι!!

Σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά είπαν «αντίο» όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

«Αντίο» με… γεμάτο στομάχι!
Σε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά είπαν «αντίο» όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος.

Το κλίμα ήταν και πάλι εξαιρετικό ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, τα οποία πάλεψαν την εφετινή σεζόν με τους πάντες να ανταλλάσουν πειράγματα.

Στο εστιατόριο του Αστέρα Βουλιαγμένης, έδωσαν το «παρών» όλα τα στελέχη της ομάδας. Ο Γιάννης Αλαφούζος με την σύζυγό του, ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Νταμπίζας, ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου και ο ειδικός συντονιστής του τμήματος Δημήτρης Σαραβάκος, τα μέλη του τεχνικού επιτελείου και οι ποδοσφαιριστές εκτός των δύο Κροατών, Σίλντενφελντ και Πράνιτς οι οποίοι έχουν φύγει για την χώρα τους. Πηγή: sport-fm.gr

Ο λαός «μίλησε»!!

Η «βασίλισσα» θα περιμένει κι άλλο. Η ομάδα του λαού, η μεγάλη Μακάμπι του Μπλατ, με μία παλικαρίσια εμφάνιση κόντρα στα προγνωστικά ταπείνωσε την υπεροπτική Ρεάλ με 98-86 και σήκωσε την Ευρωλίγκα.

Ο λαός «μίλησε»!
Η ψυχή και το πλάνο κατανίκησαν τα χρήματα και το ταλέντο. Η Μακάμπι κατέκτησε την Ευρωλίγκα για έκτη φορά στην ιστορία της (ισοφαρίζοντας Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ) νικώντας την υπεροπτική Ρεάλ στην παράταση με 98-86.

Κατάθεση ψυχής από την ομάδα του λαού, που καθοδηγούμενη μαεστρικά από τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Ταϊρίς Ράις (26π., 14 στην παράταση) διέψευσε όλα τα προγνωστικά. Πολύ καλή παρουσία από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που όμως αποβλήθηκε νωρίς με πέντε φάουλ.

Λιγόψυχη η «βασίλισσα», τα αστέρια της οποίας πλην Ροντρίγκεθ και Μπουρούση εξαφανίστηκαν όταν η μπάλα άρχισε να καίει, έμεινε στα οκτώ τρόπαια και θα συμπληρώσει τουλάχιστον 20ετία μακριά από την κορυφή της Ευρώπης.

Ματσάρα

Γιουλ, Ρούντι, Ντάρντεν, Μίροτιτς και Μπουρούσης από τη μια και Οχαγιόν, Χίκμαν, Πνίνι, Σμιθ και Σχορτσανίτης από την άλλη, ήταν οι πρώτες πεντάδες του τελικού. Οι δύο Έλληνες σέντερ ήταν πρωταγωνιστές των πρώτων λεπτών, με τον «Σόφο» να πετυχαίνει τέσσερις γρήγορους πόντους και τον Μπουρούση να μοιράζει τρεις τάπες. Ένα ξέσπασμα της Μακάμπι, που θαρρούσε κανείς πως έπαιζε στο Τελ Αβίβ, οδήγησε σε ένα επί μέρους σκορ 11-2 και προβάδισμα έξι πόντων (7-13).

Η «βασίλισσα», που αντιμετώπιζε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα στο ξεκίνημα του αγώνα (1/11 σουτ στα πρώτα επτάμισι λεπτά), αφυπνίστηκε δια χειρός του εντυπωσιακού-αν και με πρόβλημα στο δάχτυλο-Ρούντι και του πολύτιμου παγκίτη Ρέγες. Έτσι από το τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης και το πρώτο της δεύτερης περιόδου έκανε ένα 19-2 και ξέφυγε με 26-15. Οι Μαδριλένοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι και δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου (35-26), αλλά ο πολύπειρος Μπλου με μεγάλα σουτ «ροκάνισε» τη διαφορά στο καλάθι διαμορφώνοντας το 35-33 του χορταστικού πρώτου μέρους.

Θρίλερ

Παρά το φόρτωμα του Σχορτσανίτη με τρίτο φάουλ με δύο μάλλον υπερβολικά σφυρίγματα, η Μακάμπι δεν κατέθεσε τα όπλα και με καλάθι του Χίκμαν πέρασε μπροστά μετά από 14 αγωνιστικά λεπτά (40-41). Η Ρεάλ έβρισκε λύσεις στην επίθεση (45-41), αλλά ομοίως και η λεοντόκαρδη ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ (45-46) με τη σκυτάλη στο προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια (50-49). Ο «Σόφο» απενεργοποιήθηκε νωρίς με τέταρτο φάουλ και το γκολ-φάουλ του Ροντρίγκεθ ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο με 55-53.

Ένα τόσο μεγάλο ματς δεν θα μπορούσε να είναι τέτοιο μέχρι το τέλος του. Η Μακάμπι με τρίποντο του Ράις ανέκτησε το προβάδισμα (58-60), παρότι έξι λεπτά πριν το τέλος έχασε με πέμπτο φάουλ τον Σχορτσανίτη. Ροντρίγκεθ και Μίροτιτς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και η ομάδα του Πάμπλο Λάσο πέρασε με 67-63 στο τετράλεπτο για το τέλος, αλλά η ομάδα του λαού χρειάστηκε μόλις ένα λεπτό για να επαναφέρει την ισορροπία (67-67) και λίγο μετά να πάρει το προβάδισμα με φόλοου-κάρφωμα του Τάιους (67-69). Μπλου και Ράις με παλικαρίσια καλάθια έφεραν τη Μακάμπι στο +4 (69-73) με μόλις 59’’ να απομένουν. Οι βολές του Ροντρίγκεθ έδωσαν ανάσα στη Ρεάλ, ενώ ο Μπουρούσης με μία καλή άμυνα και δύο βολές μετά από επιθετικό ριμπάουντ ισοφάρισε σε 73-73 στα 21’’ για το τέλος. Ο Ράις αστόχησε στο τελευταίο τρίποντο και το θρίλερ πήρε πεντάλεπτη παράταση, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά σε τελικό Final Four.

Μίροτιτς και Μπουρούσης από τη γραμμή έδωσαν προβάδισμα στους Μαδριλένους, αλλά ο Ράις είχε τις απαντήσεις και με επτά πόντους έβαλε ξανά τη Μακάμπι στο +4 (77-81). Με μία ασίστ και δύο βολές του άλλοτε γκαρντ του Πανιωνίου οι Ισραηλινοί έφτασαν στους έξι (79-85) φτάνοντας μέχρι και το +9 (79-88). Η Ρεάλ πελαγοδρομούσε και το ποτάμι δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω, με τη Μακάμπι να θριαμβεύει με 98-86.


Δεκάλεπτα: 16-15, 35-33, 55-53, 73-73, (πρτ.) 86-98.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρούντι 15 (8 ριμπ., 4 ασίστ), Ρέγες 12 (6 ριμπ.), Μίροτιτς 12 (7 ριμπ.), Ροντρίγκεθ 21, Κάρολ 5, Ντάρντεν 7 (7 ριμπ.), Γιουλ (8 ασίστ), Μπουρούσης 12 (9 ριμπ., 4 τάπες), Σλότερ 2, Μεζρί.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Ράις 26, Σμιθ 15 (7 ριμπ.), Χίκμαν 18 (6 ριμπ.), Ινγκλς, Τάιους 12 (11 ριμπ., 3 τάπες), Πνίνι, Οχαγιόν 4 (5 ριμπ.), Μπλου 14, Σχορτσανίτης 9.

Διαιτητές: Χριστοδούλου (Ελλάδα), Πουκλ (Σλοβενία), Γιόβτσιτς (Σερβία). Πηγή: sport-fm.gr

Τα λένε Σπανός – Παράσχος!

Τις επόμενες ημέρες οι Γιώργος Σπανός και Γιώργος Παράσχος θα έχουν την τελική συζήτηση από την οποία θα καθοριστεί και η ανανέωση της συνεργασίας τους για την επόμενη σεζόν.

Τα λένε Σπανός – Παράσχος
Συνάντηση μέσα στην εβδομάδα θα έχουν οι Γιώργος Σπανός και Γιώργος Παράσχος για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, το ενδεχόμενο να δώσουν τα χέρια οι δύο άνδρες είναι αρκετά μεγάλο.

Τόσο η πλευρά της διοίκησης είναι ικανοποιημένη από τη δουλειά του Γιώργου Παράσχου όσο και ο τελευταίος από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και την εμπιστοσύνη την οποία απολαμβάνει από τους υπεύθυνους.

Στο ραντεβού αυτό θα καθοριστούν οι στόχοι της νέας αγωνιστικής σεζόν, το μπάτζετ και θα αποφασισθεί πως θα κινηθεί η ομάδα στην μεταγραφική σεζόν.

Εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά, οι δύο πλευρές αναμένεται να συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί. Πηγή: sport-fm.gr

«Ευχαριστούμε, Άγγελε…»

Μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Πλατανιάς ευχαρίστησε τον Άγγελο Αναστασιάδη επισημοποιώντας το «βελούδινο διαζύγιο» με τον Έλληνα τεχνικό που αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ.

«Ευχαριστούμε, Άγγελε…»
Τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του ευχαρίστησε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Πλατανιάς.

Νωρίτερα, ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε έρθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία και στη συνέχεια ο Έλληνας προπονητής επικοινώνησε με τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του.

Από το σύλλογο των Χανίων ο Αναστασιάδης ως φίλος αφού κανείς δεν ξεχνά το έργο που προσέφερε, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση που έχει τίτλο «Ευχαριστούμε, Άγγελε»…

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ευχαριστεί θερμά τον Άγγελο Αναστασιάδη για τη συνολική προσφορά του στην ομάδα μας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο οποίος κοσμεί με την παρουσία του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ποδοσφαιρική οικογένεια του Πλατανιά Χανίων εύχεται από καρδιάς στον κ. Αναστασιάδη προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες στην ήδη πλούσια και επιτυχημένη προπονητική του καριέρα. Να είναι σίγουρος ότι στα Χανιά έχει μόνο φίλους. Παράλληλα, η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ευχαριστεί θερμά και τους συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη, Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και Απόστολο Τερζή, για την προσφορά τους στην ομάδα μας και τους εύχεται οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματικές επιτυχίες».

Αποχαιρέτησε η Βαγιαδολίδ!

Στη Σεγούντα Ντιβισιόν υποβιβάστηκε η Βαγιαδολίδ η οποία αγωνιζόμενη στην έδρα της γνώρισε την ήττα 1-0 από την Γρανάδα στο… ντέρμπι παραμονής!

Αποχαιρέτησε η Βαγιαδολίδ
Η Γρανάδα ήταν η νικήτρια με 1-0 στο ντέρμπι παραμονής με την Βαγιαδολίδ για την τελευταία αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τους τρεις βαθμούς που χρειάζονταν χάρη σε ένα αυτογκόλ του Μίτροβιτς στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτό ήταν αρκετό για να γύρει την πλάστιγγα υπέρ της Γρανάδα και –τελικά- να καταφέρει να μείνει αυτή στη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας.

Το αποτέλεσμα αυτό… βολεύει και άλλη μια ομάδα! Η Έλτσε η οποία αντιμετωπίζει την Σεβίλλη στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία του πρωταθλήματος, εξασφάλισε την παραμονή της στην Πριμέρα Ντιβισιόν καθώς έχει έναν βαθμό περισσότερο από την Οσασούνα, η οποία υποβιβάζεται.

Η τελευταία αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 16/05
Μάλαγα – Λεβάντε 1-0

Σάββατο, 17/05
Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 3-1
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Βαλένθια – Θέλτα 2-1

Κυριακή, 18/05
Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ 1-2
Βαγιεκάνο – Χετάφε 1-2
Αλμερία – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0
Βαγιαδοδίδ – Γρανάδα 0-1
Οσασούνα – Μπέτις 2-1 Πηγή: sport-fm.gr

Χάινς: «Θα μας πονά όλο το καλοκαίρι»

Ο Κάιλ Χάινς ακόμη δεν πιστεύει πώς χάθηκε ο ημιτελικός με τη Μακάμπι. Για «άδειους» ψυχολογικά παίκτες μίλησε ο Έτορε Μεσίνα.

Χάινς: «Θα μας πονά όλο το καλοκαίρι»
Μία αποκαμωμένη ψυχολογικά ΤΣΣΚΑ έχασε με κάτω τα χέρια από την Μπαρτσελόνα στον μικρό τελικό, αφού οι παίκτες της ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει την ήττα στον ημιτελικό με τη Μακάμπι. Και θα αργήσουν να το κάνουν, όπως ομολόγησε ο Κάιλ Χάινς.

«Θέλαμε να τελειώσουμε με θετικό τρόπο την παρουσία μας στη διοργάνωση, αλλά ήμασταν πολύ απογοητευμένοι από ό,τι συνέβη στον ημιτελικό. Ακόμη μας πονά και θα είναι στο μυαλό μας όλο το καλοκαίρι μέχρι να αρχίσει η επόμενη σεζόν», δήλωσε ο Αμερικανός σέντερ.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Έτορε Μεσίνα είπε: «Είχαμε αδειάσει ψυχολογικά μετά την ήττα της Παρασκευής. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν κι έφεραν την ΤΣΣΚΑ σε ένα ακόμη Final Four. Δεν είναι μικρό επίτευγμα και θα ήταν άδικο να κάνουμε απολογισμό ή αναλύσεις δημόσια».
Πηγή: sport-fm.gr

Εκεί δεν πιάνουν οι κατάρες…!

Μπορεί στην Ευρώπη να χάθηκε ακόμη ένας τίτλος λόγω της… κατάρας του Μπέλα Γκούτμαν, όμως στην Πορτογαλία δεν πιάνουν αυτά. Η Μπενφίκα νίκησε τη Ρίο Άβε και πανηγύρισε… επιτέλους το τρεμπλ.

Εκεί δεν πιάνουν οι κατάρες… (video)
Στην Πορτογαλία τελικά δεν πιάνουν οι… κατάρες, παρότι τα τρόπαια που… δεν σήκωσε πέρυσι έμοιαζαν να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους.

Φέτος όμως η Μπενφίκα ξόρκισε τα πάντα και επικρατώντας με 1-0 της Ρίο Άβε κατέκτησε το κύπελλο Πορτογαλίας, πανηγυρίζοντας παράλληλα και το τρεμπλ, μετά την κατάκτηση Λιγκ καπ και πρωταθλήματος.

Το εκπληκτικό γκολ του Γκαϊτάν στο 20’ έδωσε στους «αετούς» το τρόπαιο για 25η φορά στην ιστορία τους και χρύσωσε το χάπι μετά την απώλεια του Europa League. Πηγή: sport-fm.gr