Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αποφασίζουν για το νέο Παναθηναϊκό!

Σήμερα η συνάντηση κορυφής στον Παναθηναϊκό για το σχεδιασμό της νέας περιόδου. Παραμονή δανεικών και δεξί μπακ οι προτεραιότητες.

Αποφασίζουν για το νέο Παναθηναϊκό
Διακοπές αλλά μόνο για τους… παίκτες (κι όχι όλους, αφού υπάρχουν κι αυτοί που θα αρχίσουν προετοιμασία για το Μουντιάλ) αρχίζουν από σήμερα στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί οι επικεφαλής της ομάδας θα έχουν σήμερα σύσκεψη κορυφής για το σχεδιασμό της νέας περιόδου. Ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος, ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου, ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας, ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Σαραβάκος και ο τεχνικός διευθυντής των τμημάτων υποδομής Γιάννης Σαμαράς θα συναντηθούν και θα αποφασίσουν για το μπάτζετ, τις κινήσεις που θα γίνουν, τι θα πράξουν σε περίπτωση που έρθουν προτάσεις για ποδοσφαιριστές, τους παίκτες που θα προωθηθούν από τους Νέους και ποιοι θα δοθούν δανεικοί.

Σε ό,τι αφορά το υπάρχον ρόστερ, το βάρος πέφτει στην παραμονή των Αμπέντ και Σίλντενφελντ που ήταν δανεικοί. Ο Αλγερινός μέσος μαζί με τον μάνατζέρ του θα αναλάβουν να πιέσουν τη Νιούκαστλ (με τη βοήθεια των καλών σχέσεων του Νταμπίζα με την αγγλική ομάδα) για την ανανέωση του δανεισμού του ή την αποδέσμευσή του για να υπογράψει σαν ελεύθερος και με την ίδια να κρατά υψηλό ποσοστό μεταπώλησης. Οι πιθανότητες στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι με το μέρος των «πράσινων».

Πιο δύσκολο είναι το θέμα του Κροάτη αμυντικού, καθώς ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου του με τη Ντιναμό προβλέπει 800.000 ευρώ και ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να του προσφέρει πάνω από 300.000 ετησίως (για διετές ή τριετές συμβόλαιο). Για να πει το «ναι» ο 29χρονος άσος θα πρέπει να εξασφαλίσει μία καλή αποζημίωση από τη ρωσική ομάδα, που όμως θέλει να τον… ξεφορτωθεί χωρίς κόστος ή να περιμένει το Μουντιάλ μήπως προκύψει κάποια πρόταση για την πώλησή του.

Από εκεί και πέρα, στα μεταγραφικά υπάρχει πρόθεση να αποκτηθούν ένας στόπερ, ένας δεξιός μπακ, ένας ακραίος μέσος και είναι ανοικτή η υπόθεση Καραγκούνη. Πιο προχωρημένη δείχνει η περίπτωση για το δεξί άκρο της άμυνας, καθώς υπάρχουν επαφές με συγκεκριμένο παίκτη και πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα.

*Πριν φύγουν για διακοπές, οι παίκτες του Παναθηναϊκού υποβλήθηκαν το πρωί σε εργομετρικές και αιματολογικές εξετάσεις, προκειμένου να υπάρχει μέτρο σύγκρισης όταν επιστρέψουν για την έναρξη της προετοιμασίας, στις 28 Ιουνίου.

*Ζενίτ, Λιλ, Κοπεγχάγη και Σταντάρ Λιέγης είναι οι τέσσερις σίγουροι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο πέμπτος θα εξαρτηθεί από το τι θα συμβεί στην Κύπρο. Πιθανότατα θα είναι η Μπεσίκτας, αφού όλα δείχνουν πως ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει τον τίτλο στα χαρτιά στη Μεγαλόνησο και η ΑΕΛ θα είναι στους αδύνατους. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: