Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Καλαϊτζίδης στο Metropolis: «Ο Άρης, αποτελεί τιμή για μένα»

Πεπεισμένος πως σύντομα θα του παρουσιαστούν οι εγγυήσεις που έχει ζητήσει για να επικυρωθεί η συμφωνία του με τον Άρη, αλλά και αποκαλυπτικός αναφορικά με τις επιδιώξεις του στο «τιμόνι» του συλλόγου εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ο Έλληνας προπονητής, που είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, να αναλάβει την προσπάθεια αναδόμησης στη Β? Εθνική, ήταν καλεσμένος της εκπομπής «της Κακομοίρας» και των Κωστή Ραπτόπουλου-Γρηγόρη Κόκκινου στο Αθλητικό Metropolis απαντώντας με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Η πρόταση του Άρη, αποτελεί για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη τη μεγάλη ευκαιρία που αναζητούσε ή το επόμενο βήμα του στην προπονητική;

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή η επιλογή στο πρόσωπό μου. Να συμμετέχω δηλαδή από το πόστο μου στην υλοποίηση της αναδόμησης του Άρη στο αγωνιστικό σκέλος. Είναι μια ομάδα, της οποίας τη δυναμική, γνωρίζουμε όλοι. Δυστυχώς όμως, εκτιμώ πως το μόνο που έχει μείνει αυτή τη στιγμή, είναι η δυναμική του κόσμου. Η κατάσταση αυτή όμως, αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τον σύλλογο να μπορέσει να ανακτήσει την αγωνιστική δυναμική των παλαιότερων χρόνων και να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλους στόχους».

-Υπήρξε φλερτ και παλαιότερα με τον Άρη;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως υπήρξε ένα πεντάωρο ραντεβού πέρυσι, που όμως δεν οδήγησε σε συνεργασία. Το γεγονός και μόνο πως σκέφτονται να σε επιλέξουν σε μια τέτοια ομάδα, είναι από μόνο του τεράστια τιμή».

-Είναι κίνηση ρίσκου η επιλογή συνεργασίας με τον Άρη, αν ευοδωθεί τελικά;

«Μετά από πολλές συζητήσεις που κάναμε την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τη χθεσινή, επιβεβαιώνεται αυτό που διαφαινόταν από την πρώτη στιγμή. Η πίστη δηλαδή, και η δυνατότητα για τη δημιουργία ομάδας, που θα πετύχει την άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Στόχος είναι η δημιουργία αγωνιστικού υπόβαθρου τέτοιου που θα επιτρέψει στο μέλλον να διεκδικηθούν μεγαλύτεροι στόχοι για τον Άρη».

-Έγιναν συζητήσεις και για το ενδεχόμενο της Γ? Εθνικής;

«Δεν τέθηκε κανένα τέτοιο θέμα, δεν ήταν κάτι τέτοιο στις προθέσεις, είτε τις δικές μου είτε της διοίκησης. Το πλάνο εργασίας της διοίκησης, περιλαμβάνει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ομάδας. Μετά από τις συζητήσεις που κάναμε με τη διοίκηση, διαφάνηκε η ταύτιση θέσεων και η συμφωνία για το ποιος είναι ο δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία. Είναι τομείς, που οδηγούν σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλλά και αποτελούν βασικές παραμέτρους, για να ανοίξει η πόρτα μιας συνεργασίας».

-Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που απομένουν για την ανακοίνωση της συμφωνίας;

«Δεν είναι μόνο το ζήτημα της δικής μου προκαταβολής, αλλά συνολικά η εξασφάλιση των εγγυήσεων για τον αποδυτηριακό χώρο. Έχω καταθέσει την άποψη μου στη διοίκηση και θεωρώ πως μέσα απ? αυτή τη διαδικασία, θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίες για όλους. Είναι κάτι που αναμφίβολα έλειψε στον Άρη και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια».

-Υπάρχουν τα χρήματα για να δοθούν εγγυήσεις;

«Εκτιμώ πως με βάση το πλάνο εργασίας της διοίκησης, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στην ομάδα να μην αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα. Έτσι έχω ερμηνεύσει εγώ τις συζητήσεις μας και εκτιμώ πως τα πράγματα, είναι σε ένα δρόμο που θα δημιουργήσουν ασφάλεια, τουλάχιστον για τη χρονιά που έρχεται. Ξεκαθαρίζω πως μιλάω μόνο για τα προβλήματα επί του αγωνιστικού και όχι για τα προβλήματα του παρελθόντος. Αυτό είναι κομμάτι, που δε μπορώ να ακουμπήσω».

-Μπήκε χρονικό περιθώριο από τον Καλαϊτζίδη στον Άρη;

«Προσωπικά, δε μου είναι καθόλου ευχάριστο είτε να μου θέτουν είτε να θέτω όρια. Τα θέλω μου δεν είναι προσωπικά, αλλά αφορούν όλη την ομάδα. Η εκτίμηση μου είναι πως μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες, το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί».

-Πώς ήταν η συνεργασία με τη Βέροια και τον κύριο Αρβανιτίδη;

«Ο καθένας πρεσβεύει κάτι διαφορετικό. Είναι αυτονόητο πως ο καθένας, προσπαθεί να θωρακίσει το χώρο εργασίας του από παρεμβάσεις. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως όλες οι συνεργασίες μου με τον κύριο Αρβανιτίδη, ήταν απολύτως ευτυχείς και απέβησαν ωφέλιμες για τη Βέροια. Η συμπεριφορά του κυρίου Αρβανιτίδη στις 7 χρονιές που συνεργαστήκαμε, ήταν εξαιρετική. Υπήρχε αλληλοσεβασμός στην προσπάθεια και το κομμάτι του καθενός».

-Συμφωνείτε πως στον Άρη θα πρέπει ουσιαστικά να φτιάξετε μια καινούρια ομάδα;

«Προσωπικά, είμαι στη διαδικασία αξιολόγησης του υπάρχοντος ρόστερ. Μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως αρκετά από τα στελέχη αυτά, θα είναι από τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όμως, είναι, οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στον Άρη, να μην είναι από το κάτω ράφι, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, που ο σύλλογος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα».

-Τι διαφορετικό προσφέρει ο τωρινός Άρης, από τον Ηρακλή του μπαράζ, που δεν τον είχε πείσει να συνεργαστούν;

«Καταρχάς να πούμε πως οι προτάσεις από πλευράς Ηρακλή, ήρθαν και πέρυσι και φέτος, πριν τα μπαράζ. Επειδή υπάρχει αλληλοεκτίμηση με τον κύριο Παπαδόπουλο του είχα μεταφέρει πως ο Ηρακλής, χρειάζεται αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ, που δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν δεδομένου του ότι υπήρχαν αγώνες Τετάρτη-Κυριακή. Το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκα για τον Ηρακλή, δε με κάνει ευτυχή, απλώς είχα διακρίνει πως δεν θα ήμουν ωφέλιμος για την ομάδα».

Ολοκληρώνοντας τη ραδιοφωνική του τοποθέτηση, ο έμπειρος προπονητής, επεσήμανε με νόημα: «Εκτιμώ πως ο Άρης είναι σε μια στιγμή και κατάσταση, που χρειάζεται βοήθεια. Όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα, πρέπει να βοηθήσουν. Κι αυτό διότι συνολικά, η Θεσσαλονίκη και οι ομάδες της, έχασαν τα αγωνιστικά στοιχεία εκείνα, που τους επέτρεπαν να δημιουργούν φιλάθλους». Πηγή: metrosport.gr

Ελεύθερος ο Τσουμάνης!

Επικυρώθηκε η ελευθερία του Νίκου Τσουμάνη από τον Άρη, με την έμπρακτη ένδειξη καλής θέλησης από τον ποδοσφαιριστή και την ενεργοποίηση της συμφωνίας από την ΠΑΕ Άρης.

Υπενθυμίζεται πως το συνολικό ύψος των οφειλομένων ανέρχεται στις 17.000 ευρώ.

Η ΠΑΕ Άρης έπρεπε σήμερα να δώσει την προκαταβολή της συμφωνίας που είχε να κάνει με ένα ποσό 2.000 ευρώ, του προτάθηκε να του καταβληθούν 1.000 ευρώ, κάτι που αποδέχθηκε ο Τσουμάνης και ακολούθως συμφωνήθηκε η εξωδικαστική λύση της συνεργασίας τους.

Αυτό σημαίνει πως ο 24χρονος αριστερός μπακ έμεινε ελεύθερος και απέσυρε την προσφυγή του. Πλέον η ΠΑΕ Άρης βάσει της συμφωνίας υποχρεούται να ξοφλήσει ακόμη 16.000 ευρώ τον Τσουμάνη το καλοκαίρι του επόμενου έτους του 2015 σε τρεις δόσεις (Ιούνιο, Δεκέμβριο, Ιούλιο). Πηγή: metrosport.gr

Σε θέση ισχύος και για τις δυο κληρώσεις ο ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ έχει τις όποιες ελπίδες του να κερδίσει μέσω του CAS την συμμετοχή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, θέση που κέρδισε ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος την αφαίρεση βαθμών από τον Δικέφαλο. Αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε να αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό γύρο (ή αν τα καταφέρει) θα είχε ως αντιπάλους την Ντνιεπρ, την Μπεσίκτας, την Φέγενορντ, την Γκρασχόπερ.

Αν τελικά αγωνιστεί στο Γιουρόπα Λιγκ, τότε είναι δεδομένο πως στα πλέι οφ, θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών και μάλιστα ως έκτος στην σχετική λίστα πίσω από τις Ίντερ, Τότεναμ, Βιγιαρεάλ, Τβέντε και Μέταλιστ! Πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως σε θέση ισχύος θα είναι και στην κλήρωση της φάσης των ομίλων. Σίγουρα θα είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας από τα τέσσερα συνολικά ενώ έχει πιθανότητες να είναι ακόμη και στο πρώτο. Αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιες ομάδες θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ προερχόμενες από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Πηγή: metrosport.gr

«Συμφωνία Τσέλσι με Φάμπρεγκας»

Ο Σεσκ Φάμπρεγκας είναι πολύ κοντά στο να γίνει παίκτης της Τσέλσι, με την «El Mundo Deportivo» να υποστηρίζει ότι ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα έχει έρθει σε συμφωνία με τους «μπλε» για την μεταγραφή του.

Αυτό που μένει τώρα είναι να τα «βρουν» η Τσέλσι με την Μπαρτσελόνα, η οποία ζητά 36 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη.

Ο Φάμπρεγκας από την στιγμή που θα έφευγε από την Μπαρτσελόνα ήθελε να γυρίσει στην παλιά του ομάδα την Άρσεναλ, αλλά ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε την έκπληξη και απέρριψε την ευκαιρία να πάρει πίσω τον παίκτη, καθώς ήθελε να στηριχτεί στον Εζίλ και στον Καθόρλα Πηγή: metrosport.gr

«Στημένα» παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη…!!

Σοκάρει η ετήσια έκθεση της Federbet που κάνει λόγο για 110 χειραγωγημένα παιχνίδια την περίοδο 2013-14! «Μπλεγμένο» και το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν επικυρώνεται η βαθμολογία σε Football League.

«Στημένα» παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη…
«Σκιές» σε περισσότερα από 460 παιχνίδια ποδοσφαίρου «βλέπει» η ετήσια έκθεση της Federbet, του οργανισμού που παρακολουθεί και ελέγχει για «ύποπτα» ματς.

Σύμφωνα με το φάκελο, για τα 110 από αυτά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως υπήρξε χειραγώγηση, ενώ υπάρχουν και αναμετρήσεις για την ελληνική Σούπερ Λιγκ που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο».

Τα «ύποπτα» ματς είναι τα παρακάτω (σε παρένθεση τα σημεία στα οποία παίχτηκαν μεγάλα ποσά μέσω των στοιχηματικών):

08.12.13 Καλλονή-Παναθηναϊκός (2 και όβερ) 0-4
15.12.13 Καλλονή-ΠΑΟΚ (όβερ) 2 - 5
02.02.14 Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης (2) 0 - 2
23.02.14 Αστέρας Μαγούλας-Βύζας Μεγάρων (όβερ) 3 - 2
26.03.14 Παναθηναϊκός-Καλλονή (1) 3 - 0
30.03.14 Λεβαδειακός-ΟΦΗ (over) 2 - 1

Για τα συγκεκριμένα παιχνίδια είχε «ανάψει κόκκινο» ενώ οι σχετικοί φάκελοι είχαν σταλεί και στις αρμόδιες Αρχές κατά τη διάρκεια της χρονιάς για περαιτέρω διερεύνηση.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για τριπλασιασμό των «ύποπτων» αγώνων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το φαινόμενο δεν απασχολεί μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και «ευγενή» αθλήματα όπως το τένις.

Πάντως, οι άνθρωποι της Federbet τονίζουν πως οι υπεύθυνοι πολλών πρωταθλημάτων δεν είναι ιδιαίτερα «θερμοί» ως προς το να δώσουν συνέχεια στις έρευνες και να επιβάλλουν ποινές επειδή φοβούνται πως έτσι θα πλήξουν την εικόνα των διοργανώσεών τους…

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ταραμπέλα, μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η FIFA έχει δώσει εντολή να τεθεί κάθε ματς του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό παρακολούθηση, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν παιχνίδια ακόμη και από τις πλέον προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Ο Βέλγος πολιτικός προσθέτει πως πρόκειται για έναν «ιό που προσβάλει τον αθλητισμό σε όλα του τα επίπεδα».

Διαβάστε ολόκληρη την ετήσια έκθεση της Federbet εδώ.

Παράλληλα, υπάρχει και η περίπτωση της αναμέτρησης Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου (δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκθεση) που επηρεάζει την τελική βαθμολογία της Football League και κατά συνέπεια το μπαράζ από το οποίο θα προκύψει το ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.




Matchs truqués:"Je n'étais au courant de rien"

Πηγή: sport-fm.gr

Φάκελος και… μπάχαλο!

Δεν επικυρώνεται η βαθμολογία των πλέι-οφ της Football League έπειτα από φάκελο που έφτασε από την UEFA για το ματς της Νίκη Βόλου με τον Ηρακλή Ψαχνών. Για 15 Ιουνίου το μπαράζ Ολυμπιακού – Ξάνθης.

Φάκελος και… μπάχαλο
Φάκελος της UEFA, στον οποίο χαρακτηρίζεται ύποπτο προς χειραγώγηση το ματς της Νίκης Βόλου απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών (1-2, πλέι-οφ), έφτασε στην ΕΠΟ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της Football League.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο μπαράζ ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και την Ξάνθη, το οποίο έπειτα από συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με τη Football League είχε οριστεί για την Κυριακή 8/6. Μέχρι λοιπόν να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για την έρευνα του ύποπτου αγώνα, το μπαράζ όλα δείχνουν πως θα μετατεθεί για τις 15 Ιουνίου, καθώς εκτιμάται πως μέχρι τότε θα έχει κλείσει η υπόθεση και θα έχει επικυρωθεί η βαθμολογία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Β’ Εθνικής:

«Η ΕΠΟ απέστειλε πριν από λίγο στην FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ επιστολή της UEFA, με σχετικά συνοδευτικά έγγραφα, που αφορούν στον αγώνα ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ που διεξήχθη στις 28/5/2014. Ο πρόεδρος της Διοργανώτριας διαβίβασε τα έγγραφα στα αρμόδια Θεσμοθετημένα Πειθαρχικά – Δικαιοδοτικά Όργανα, για την τάχιστη διερεύνηση και συνακόλουθα την άμεση διαλεύκανση του θέματος».

Κοσμοσυρροή στο ΣΕΦ!

Δυναμικό «παρών» στην προπόνηση του Ολυμπιακού το απόγευμα ετοιμάζουν στο ΣΕΦ οι φίλοι της ομάδας για να τονώσουν το ηθικό των παικτών εν όψει του τελικού της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.

Κοσμοσυρροή στο ΣΕΦ
Οι φίλοι του Παναθηναϊκού το έκαναν και… πέτυχε. Τώρα θα το κάνουν και οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πολλοί φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων», οργανωμένοι και μη, θα δώσουν το «παρών» το απόγευμα στο ΣΕΦ πριν την προπόνηση της ομάδας (είναι προγραμματισμένη για τις 19:00) προκειμένου να ενισχύσουν την ομάδα τους ψυχολογικά εν όψει του πέμπτου και τελευταίου τελικού της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ.

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της Κυριακής και τη χαμένη ευκαιρία της κατάκτησης του τίτλου στο ΣΕΦ, οι φίλοι των Πειραιωτών δεν απογοητεύονται και θέλουν να δώσουν μια τελική ώθηση στην ομάδα τους. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξει και νέα παρουσία τους αύριο, λίγες ώρες πριν τον αγώνα, όταν η αποστολή θα αναχωρεί για το ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν δώσει μαζικότατα το «παρών» στην προπόνηση της ομάδας τους την παραμονή του τέταρτου τελικού, αλλά και πριν αναχωρήσει από κεντρικό ξενοδοχείο για το ΣΕΦ. Κι όπως αποδείχτηκε η κίνησή τους έδωσε φτερά στα πόδια των παικτών του Φραγκίσκου Αλβέρτη για να φτάσουν στο 2-2. Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεμούδιασμα» με… βόλτα για τους διεθνείς! (vid)

Την πρώτη τους προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι Έλληνες διεθνείς και στη συνέχεια… βόλταραν στους δρόμους της Φιλαδέλφειας.

«Ξεμούδιασμα» με… βόλτα για τους διεθνείς (vid)
Στην Αμερική βρίσκεται από τη Δευτέρα η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας, η οποία αναμένεται να δώσει δύο φιλικά προετοιμασίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Μάλιστα, τα ξημερώματα της Τρίτης οι Έλληνες διεθνείς έκαναν την πρώτη τους προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους, με τον Φερνάντο Σάντος να δοκιμάζει αρκετά πράγματα εν όψει του φιλικού με τη Νιγηρία στη Φιλαδέλφεια (2 τα ξημερώματα της Τετάρτης).

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Ανάμειξη Πλατινί στο σκάνδαλο με Κατάρ!

Για εμπλοκή του ονόματος του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, στο σκάνδαλο ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ κάνει λόγο η βρετανική Telegraph.

Ανάμειξη Πλατινί στο σκάνδαλο με Κατάρ
Μπελάδες για τον Μισέλ Πλατινί, το όνομα του οποίου φαίνεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph αναφέρει πως έχει αδιάσειστα στοιχεία για συνάντηση του προέδρου της UEFA με τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ, ο οποίος φέρεται να δωροδόκησε με εκατομμύρια ευρώ μέλη της FIFA για να κερδίσει την ψήφο τους στις διαδικασίες για την ανάθεση του μεθεπόμενου Μουντιάλ.

Η συνάντηση έγινε-όπως αναφέρει το δημοσίευμα-λίγο πριν την ψηφοφορία και ο Μπιν Χαμάμ προσέγγισε ο ίδιος τον Μισέλ Πλατινί για να κερδίσει τη συμπαράστασή του. Η ψηφοφορία είναι μυστική, αλλά ο πρόεδρος της UEFA είχε δηλώσει πως είχε ψηφίσει το Κατάρ στη διαδικασία που είχε γίνει το 2010, αλλά και πως ήταν υπέρμαχος για τη μετάθεση της διοργάνωσης το χειμώνα προκειμένου να αποφευχθούν οι ανυπόφορες καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη χώρα. Ο Πλατινί είχε παραδεχτεί πως είχε δειπνήσει με τον Νικολά Σαρκοζί και αξιωματούχους από το Κατάρ, χωρίς ωστόσο να του έχει ζητηθεί να υποστηρίξει την υποψηφιότητα. Η πρόσληψη του γιου του προέδρου της UEFA, Λοράν, σε ηγετικό πόστο σε αθλητική εταιρεία στο Κατάρ, έδωσε ακόμη περισσότερη τροφή στα σενάρια.

Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, που ήταν οι ηττημένες της ψηφοφορίας, φέρονται έτοιμες να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα μετά τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά, ενώ φημολογείται πως και η Αγγλία ίσως διεκδικήσει τη διοργάνωση του 2018, που ανατέθηκε στη Ρωσία, καθώς η ψηφοφορία για τα δύο Μουντιάλ είχε γίνει ταυτόχρονα. Πηγή: sport-fm.gr

«Βασίλισσα» στα… ροζ!! (pics/video)

Ροζ χρώμα θα έχει η φετινή δεύτερη εμφάνιση της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα παρουσιαστεί κι επίσημα σήμερα.

«Βασίλισσα» στα… ροζ (pics/video)
Μια… βασίλισσα μπορεί να φορέσει και ροζ. Η Ρεάλ Μαδρίτης τολμά και δίπλα στην παραδοσιακή ολόλευκη φανέλα της, την ερχόμενη σεζόν θα έχει ως δεύτερο χρώμα εμφάνισης το ροζ.

inner

Οι Τσάμπι Αλόνσο, Σέρχιο Ράμος, Ίκερ Κασίγιας, Μαρσέλο, Γκάρεθ Μπέιλ και Καρίμ Μπενζεμά πρωταγωνιστούν στο σποτάκι που κυκλοφόρησε για τις νέες φανέλες, που θα παρουσιαστούν επίσημα σήμερα και είναι ήδη διαθέσιμες διαδικτυακά από την ισπανική ομάδα.


Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις αγγλικές προτάσεις για Φάμπρεγκας!

Μαν. Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ έχουν κάνει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σεσκ Φάμπρεγκας σύμφωνα με τη «Sport». Δεδομένη η αποχώρησή του, καθώς οι Καταλανοί θέλουν τον Κόκε.

Τρεις αγγλικές προτάσεις για Φάμπρεγκας
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δημοπρασία για τον Σεσκ» κυκλοφορεί η σημερινή «Sport» της Βαρκελώνης.

Όπως αναφέρει η καταλανική εφημερίδα, η Μπαρτσελόνα έχει δεχτεί τρεις επίσημες προτάσεις από την Αγγλία για τον 28χρονο μέσο. Η Μαν. Γιουνάιτεντ προσφέρει 43 εκατ. ευρώ, η Τσέλσι 40 εκατ. και η Άρσεναλ 36 εκατ.

Η πώλησή του από τους «μπλαουγκράνα» θεωρείται δεδομένη, καθώς δεν είναι στα πλάνα του Λουίς Ενρίκε. Μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα για το χώρο του κέντρου είναι ο Κόκε, ωστόσο η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν τον παραχωρεί με λιγότερα από 60 εκατ. ευρώ, ποσό που προβλέπεται σαν ρήτρα στο συμβόλαιό του.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δύο οι επιλογές της Football League!

δρόμος της αυτοχρηματοδότησης, βασιζόμενος στα έσοδα από τους οπαδούς και συμφωνίες με πιστωτές και Δημόσιο, η έλευση κάποιου επενδυτή και η ενδεχόμενη λύση του άρθρου 106 είναι οι επιλογές του Άρη.


Δύο οι επιλογές της Football League
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν στις τάξεις του Άρη τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η νέα διοίκηση του συλλόγου με επικεφαλής του Παναγιώτη Στεφανίδη, αφού αυτή θα είναι η πρώτη φορά (από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ) που θα μιλήσει δημόσια στον κόσμο και τους δημοσιογράφους.

Ο κ. Στεφανίδης αναμένεται να παρουσιάσει περίγραμμα του πλάνου της επόμενης χρονιάς. Για αυτό τον λόγο προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία με κάποιους ανθρώπους, ώστε να αποδείξει ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική για κάτι καλύτερο σε όλους τους τομείς.

Όπως γράφει η SportDay, η συνέντευξη Τύπου θα κινηθεί σε δυο άξονες που ουσιαστικά χαρακτηρίζουν και το πλάνο της Football League:

1) ένας είναι ο δύσκολος δρόμος τού να στηριχτεί ο Αρης στις δικές του δυνάμεις και στα δικά του έσοδα με συσπείρωση και επίτευξη συμφωνιών με πιστωτές και Δημόσιο.

2) να βρεθεί -το ιδανικό σενάριο- ο επενδυτής που θα πάρει πάνω του όλα τα βάρη ή ο αξιόχρεος επενδυτής που με 1,5 εκατ. ευρώ θα… τρέξει το άρθρο 106ια.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλουν και οι δύο!

Αμοιβαία είναι η επιθυμία της διοίκησης του Ατρομήτου και του Αντόνιο Ανιέτε να συνεργαστούν, όπως γράφει σήμερα η SportDay. Ποιες οι δυσκολίες για την απόκτηση του Ισπανού εξτρέμ της Νίκης Βόλου.

Θέλουν και οι δύο
Δεδομένη θεωρείται η επιθυμία του Ατρομήτου να αποκτήσει Αντόνιο Ανιέτε. Και ο Ισπανός εξτρέμ, από την πλευρά του, θέλει να παίξει στους Περιστεριώτες.

Αυτό τονίζει σήμερα η SportDay και τονίζει ότι για να υπάρξει «γάμος» πρέπει να συμφωνήσει και ο ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου, ο οποίος θα ήθελε να μείνει ο 28χρονος παίκτης στη Θεσσαλία.

Ο Ανιέτε δεν είναι ελεύθερος, καθώς το συμβόλαιό του ανανεώθηκε αυτόματα με την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. Το ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά χρειάζεται ένα «Α» ποσό για να γίνει η μεταγραφή που θέλουν ο Ισπανός και ο Ατρόμητος.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία που θέλει αρκετούς από τους παίκτες των «κυανόλευκων» να είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο άλλων ομάδων.

Ενας απ' αυτούς φαίνεται πως είναι και ο Ελίνι Δημούτσος, για τον οποίο είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες μέρες να φτάσει επίσημη πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ. Για τον Παπαδόπουλο απομένει ακόμη μία συνάντηση για να λύσει το συμβόλαιό του.Πηγή: sport-fm.gr

«Πρωταθλητές στους… δώδεκα»

Ιδανική, από τη στιγμή που οι «αιώνιοι» είναι άπιαστη, ήταν η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη SportDay ο Γιώργος Δέδας. «Πήραμε το πρωτάθλημα των… δώδεκα», τόνισε ο 34χρονος άσος.

«Πρωταθλητές στους… δώδεκα»
Με τους «αιώνιους» να έχουν ξεφύγει αγωνιστικά και οικονομικά εδώ και χρόνια, η τρίτη θέση ισοδυναμεί με κάτι σαν πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη SportDay ο Γιώργος Δέδας. Ο 34χρονος σούτινγκ γκαρντ μίλησε για τη συμβολή της διοίκησης και του… πατέρα Σούλη Μαρκόπουλου στη φετινή πορεία και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει η ομάδα του το ίδιο μοντέλο.

Αναλυτικά, ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στη SportDay:

-την κατάκτηση της τρίτης θέσης: «Η σεζόν μου αφήνει τη καλύτερη δυνατή γεύση. Στην Ελλάδα πιάσαμε το αγωνιστικό μας ταβάνι και στην Ευρώπη φτάσαμε μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους "16". Ειδικά τον τελευταίο μήνα, παίξαμε πολύ καλά και ρεαλιστικά πήραμε το πρωτάθλημα των "12", πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

-τα «μυστικά» για την τρίτη θέση: «Ως πρώτο παράγοντα, ξεχωρίζω την ήττα από τον Άρη στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ακούσαμε πολλά για την ομάδα και τις δυνατότητες που πλήγωσαν τον εγωισμό μας. Πεισμώσαμε και στη συνέχεια κάναμε ένα πολύ καλό σερί νικών. Ως δεύτερο, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό και η χημεία της ομάδας έμεινε αναλλοίωτη. Τέλος, η δουλειά που έγινε απ' όλους με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα να παρουσιαστούμε όπως έπρεπε, τόσο πνευματικά όσο αγωνιστικά και σωματικά».

-την παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου: «Δεν θα μιλήσω για το ρεκόρ και την προπονητική του αξία. Αυτά είναι δεδομένα. Ο κόουτς είναι ένας άνθρωπος που αποπνέει σεβασμό και δεν είναι από τα άσπρα του μαλλιά. Είναι ο τρόπος που σου μιλάει και σε προσεγγίζει. Μπορεί αγωνιστικά να αδικήσει ή να επιβραβεύσει κάποιον παίκτη, αλλά το κάνει πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Ήταν σαν πατέρας μας».

-τη συμβολή της διοίκησης: «Η χημεία της ομάδας ήταν αυτή που πραγματικά έκανε τη διαφορά. Η διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους του μπάσκετ που μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τους να αγωνίζονται. Βρίσκονταν κοντά μας και ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας να τους βλέπεις κάθε φορά στο γήπεδο. Μας έδιναν ένα έξτρα κίνητρο και σε μας και στους προπονητές να παραμερίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα για το καλό της ομάδας».

-την ικανότητά του στο μακρινό σουτ: «Νομίζω ότι σουτέρ γεννιέσαι, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει να δουλέψεις για να γίνεις καλύτερος. Βασικό προσόν για ένα σουτέρ είναι η αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει όταν σουτάρεις να σκέφτεσαι ότι η μπάλα θα μπει μέσα».

-το μέλλον του: «Είναι νωρίς ακόμα, αλλά το κλίμα στην ομάδα και οι εντυπώσεις από το τελείωμα της σεζόν είναι οι καλύτερες δυνατές. Όταν κι αν γίνουν συζητήσεις θα γίνουν με καλή προαίρεση από τη μεριά μου. Μακάρι να μπορέσει αυτή η διοίκηση να συνεχίσει την εξυγίανση του ΠΑΟΚ και να βρει οικονομική βοήθεια είτε από τον κόσμο με τα εισιτήρια διαρκείας ή από άλλους εύρωστους οικονομικά παράγοντες ούτως ώστε να έχει κάποια έσοδα σύντομα προκειμένου να κάνει και το βήμα παραπάνω στη διατήρηση και βελτίωση του ρόστερ».

Η στασιμότητα και οι… φήμες!!

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ για την καθυστέρηση που παρατηρείται στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. «Ζεστό» το ενδιαφέρον για Φορτούνη, φήμες και για Μαλεζά.

Η στασιμότητα και οι… φήμες
Δεκαέξι μέρες έχουν περάσει από την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ στην οποία ενημέρωνε ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Από τότε δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή εξέλιξη (τουλάχιστον φανερά) σε όλα τα αγωνιστικά ζητήματα, αφού δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της διοίκησης για τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν τον έμπειρο προπονητή, όπως για παράδειγμα ο Πάμπλο Γκασία.

Επίσης, δεν έχουμε κάτι νεότερο για τις προσθαφαιρέσεις στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ, αν και υπάρχουν φήμες για δύο συγκεκριμένους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ο ένας είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος τελικά δεν υπέγραψε στον Ολυμπιακό (επειδή δεν μπορούσαν να του εγγυηθούν ότι θα έχει θέση βασικού), και ο άλλος ο Στέλιος Μαλεζάς.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός περιμένει μήπως προκύψει κάποια πρόταση από το εξωτερικό, αν και παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον «Δικέφαλο του Βορρά» και σημαντικό ρόλο στην απόφασή του θα παίξει η παρουσία και του Άγγελου Αναστασιάδη, τον οποίο έχει σε εκτίμηση.

Όσον αφορά τον Έλληνα αμυντικό, μένει ελεύθερος σε λίγες μέρες από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ και είναι μία επιλογή που θα μπορούσε να προσφέρει αρκετές λύσει στον έμπειρο προπονητή, ύστερα από το πέρασμά του σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Πηγή: sport-fm.gr

Η ΑΕΚ χτίζει!!

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για την ψήφιση του ρυθμιστικού νομοσχεδίου και τα έργα για το γήπεδο που δεν αργούν να αρχίσουν. Συνεχίζονται οι εκκαθαρίσεις στην ομάδα, μετά οι μεταγραφές.

Η ΑΕΚ χτίζει
Θέμα χρόνου είναι πλέον να αρχίσουν τα έργα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η χθεσινή παρουσία των ανθρώπων της ΑΕΚ στη Βουλή για το συγκεκριμένο πρότζεκτ κατάφερε να πείσει όλα τα μέλη της επιτροπής για τη νομιμότητα και την ωφελιμότητα του έργου. Σήμερα θα συζητηθεί κατ’ άρθρο το ρυθμιστικό νομοσχέδιο, την επόμενη Τρίτη θα γίνει ακόμη μία συνεδρίαση κι ακολούθως θα τεθεί προς ψήφιση, κάτι που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να εκδοθούν οι οικοδομικές άδειες και να αρχίσουν τα έργα. Πλέον όλα έχουν πάρει το δρόμο τους…

Τέσσερις κι έπεται συνέχεια

Ημέρες εκκαθαρίσεων διανύουμε στην ΑΕΚ, αφού ήδη οι πρώτοι τέσσερις παίκτες του φετινού ρόστερ που δεν υπολογίζονται για την επόμενη σεζόν ενημερώθηκαν σχετικά. Πόποβιτς, Μούργκα, Τσουμάγκας και Δημγκιόκας έκαναν την αρχή, αλλά θα υπάρξει και συνέχεια, αφού από τη φετινή ομάδα δεν πρόκειται να μείνουν πάνω από 10-11 ποδοσφαιριστές το πολύ. Αν συνυπολογιστεί πως έχουν γίνει ήδη 11 μεταγραφές και ο Τραϊανός Δέλλας επιθυμεί ρόστερ 26-27 παικτών, η «Ένωση» υπολογίζεται να κάνει ακόμη 5-6 προσθήκες.

Για τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις αποφάσεις θα ληφθούν στη σύσκεψη που θα γίνει παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον προπονητή, αλλά και τους Λυμπερόπουλο και Μπάγεβιτς. Ίσως αυτή καθυστερήσει λίγες μέρες, λόγω του φόρτου που έχει ο «τίγρης» με τα «Ποσειδώνια». Η ΑΕΚ όλα δείχνουν πως θα αποκτήσει ακόμη αριστερό μπακ, στόπερ, αμυντικό χαφ, ακραίο επιθετικό και δύο σέντερ φορ.Πηγή: sport-fm.gr

Το παλεύει ο Σίλντενφελντ!

ιέσεις στη Ντιναμό για να μείνει ελεύθερος ο Σίλντενφελντ και να κλείσει πριν το Μουντιάλ στον Παναθηναϊκό ασκεί ο μάνατζερ του παίκτη. Αναμονή για Αμπέντ και Καραγκούνη. Τι γίνεται με Μπρούνο-Ούκρα.


Το παλεύει ο Σίλντενφελντ
Δύο μεταγραφές πριν την έναρξη του Μουντιάλ επιχειρεί να κλείσει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου-μετά και τη δεδομένη προσθήκη του Χρήστου Μπούρμπου-να συμπληρώσει το ρόστερ για την ερχόμενη σεζόν.

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ προσπαθεί μέσω του μάνατζέρ του να μείνει ελεύθερος από τη Ντιναμό Μόσχας έχοντας ουσιαστικά ήδη συμφωνήσει για δύο ή τρία χρόνια με τον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα είναι πως ο Κροάτης αμυντικός επιθυμεί να εισπράξει ένα ποσό σαν αποζημίωση, καθώς έχει λαμβάνειν 800.000 ευρώ στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, αλλά η ρωσική ομάδα δεν δείχνει τέτοια πρόθεση, ενώ πιθανώς να ελπίζει ακόμη και σε πρόταση για τον 29χρονο άσο από τη στιγμή που συμμετέχει στο Μουντιάλ. Ο «Σίφο» ευελπιστεί να βρει τη χρυσή τομή πριν αρχίσουν τα τελικά της Βραζιλίας.

Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Καραγκούνη, δεν υπάρχει συμφωνία στο οικονομικό και πρόθεση των δύο πλευρών είναι να υπάρξει deal πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής.

Αναφορικά με τον Μεχντί Αμπέντ, ο Παναθηναϊκός δείχνει διάθεση να περιμένει, αλλά όχι… αιώνια τη Νιούκαστλ που δεν έχει αποσαφηνίσει τα σχέδιά της για αυτόν. Εφόσον δεν προχωρήσει του Αλγερινού μέσου, που είναι βασικός στα πλάνα του Γιάννη Αναστασίου για την επόμενη σεζόν, εξετάζεται η λύση του Ντάρεν Άμπροουζ (που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στον Απόλλωνα κι έμεινε ελεύθερος από την Μπέρμιγχαμ), αλλά όχι μόνο για τη μεσαία γραμμή.

Τι γίνεται με Μπρούνο και Ούκρα

Ο Παναθηναϊκός ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης του Σίλντενφελντ θα πάρει αμυντικό και εξετάζει διάφορες λύσεις. Ανάμεσα σε αυτές δεν είναι ο Μπρούνο Γκονζάλες Καμπρέρα της Τενερίφης.

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα για τον 20χρονο Γκανέζο φορ Ούκρα, είχε γίνει προσπάθεια για να έρθει για δοκιμή, αλλά δεν πήρε άδεια από την ομάδα του. Από τη στιγμή, δε, που οι απαιτήσεις της αγγίζουν τις 450.000 ευρώ, μοιάζει απίθανο να προχωρήσει το θέμα.

Δεν ανησυχούν για Μπούρμπο

Στις 23 Ιουνίου αναμένεται να βγει η απόφαση για την προσφυγή του Χρήστου Μπούρμπου. Στον Παναθηναϊκό δεν ανησυχούν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς η δικαίωση του ποδοσφαιριστή θεωρείται δεδομένη, παρά την προθεσμία που ζήτησε ο ΟΦΗ για να καταθέσει κάποια υπομνήματα. Ο 31χρονος μπακ έχει ήδη συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο, θα ανακοινωθεί μόλις αποκτήσει και τυπικά την ελευθερία του και θα είναι παρών στην πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν στις 28 Ιουνίου. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε τον Κάμπελ η Ιαπωνία!! (video)

Η Ιαπωνία με ανατροπή επικράτησε 3-1 της Κόστα Ρίκα του Τζόελ Κάμπελ σε φιλικό που έγινε στη Φλόριντα. Άρεσε η εκ των αντιπάλων της Εθνικής.

Νίκησε τον Κάμπελ η Ιαπωνία (video)
Καλές εντυπώσεις άφησε η εκ των αντιπάλων της Εθνικής στο Μουντιάλ, Ιαπωνία, νικώντας με 3-1 την Κόστα Ρίκα.

Η ομάδα του Χόρχε Λουίς Πίντο, που είχε στο βασικό σχήμα τον Τζόελ Κάμπελ ο οποίος έπαιξε φέτος στον Ολυμπιακό, προηγήθηκε στο 31’ με κοντινό πλασέ του Μπράιαν Ρουίς, αλλά η συνέχεια ανήκε στο συγκρότημα του Αλμπέρτο Τζακερόνι.

Ο Γιασουχίτο Έντο με σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε στο 60’, είκοσι λεπτά μετά ο Σίντζι Καγκάβα ξεκίνησε τη φάση από τη μεσαία γραμμή και την ολοκλήρωσε μετά από ένα-δύο και όμορφο πλασέ, ενώ ο Γιοϊτσίρο Κακιτάνι με κοντινό σουτ διαμόρφωσε στο 90’ το τελικό 3-1.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Ουμάνα, Μίλερ, Ντίας, Γκαμπόα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Μπολάνιος (63’ Ουρένα), Τεχέδα (76’ Κουμπέρο), Ρουίς, Κάμπελ (84’ Μπρένες).

Ιαπωνία: Καβασίμα, Κόνο (74’ Κακιτάνι), Ουτσίντα (74’ Σακάι), Μορισίγκε, Γιοσίντα, Αογιάμα (46’ Οκαζάκι), Γιαμαγκούτσι, Χόντα, Καγκάβα, Οκούμπο (46’ Έντο), Οσάκο (74’ Ναγκατόμο).


Πηγή: sport-fm.gr

Το βάρος στην τακτική από Σάντος!

Την πρώτη της προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας. Στην τακτική δούλεψε ο Φερνάντο Σάντος, δέκα μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Το βάρος στην τακτική από Σάντος
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου θα δώσει δύο φιλικά εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Ύστερα από την ξεκούραση που υπήρξε για τους διεθνείς, τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) η «γαλανόλευκη» πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση επί αμερικανικού εδάφους.

Στην αρχή οι παίκτες έπαιξαν «κορόιδο» και στη συνέχεια δούλεψαν στην κυκλοφορία της μπάλας σε κλειστούς χώρους. Έπειτα ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής, με τα ακραία μπακ (Χολέμπας, Τζαβέλλας, Τοροσίδης, Βύντρα) να προσπαθούν να περάσουν την μπάλα στους παίκτες που προσπαθούσαν να πάρουν καλύτερη θέση μέσα στη μικρή περιοχή.

Τις συγκεκριμένες προσπάθειες προσπαθούσαν να κόψουν ο Μόρας και ο Μανωλάς που αποτέλεσαν το αμυντικό δίδυμο, με τους τρεις τερματοφύλακες (Καρνέζη, Καπίνο και Γλύκο) να αλλάζουν ανά τακτά διαστήματα.

Στη συνέχεια, ο Σάντος έβαλε τους παίκτες να παίξουν δίτερμα στο μισό γήπεδο. Στη μία ομάδα ήταν οι Καπίνο ή Καρνέζης στο τέρμα, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Βύντρα, Ταχτσίδης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σάμαρης, Γκέκας και Φετφατζίδης.

Την άλλη αποτέλεσαν οι Γλύκος, ο φροντιστής της ομάδας, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαμαράς, Κονέ, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Το πρώτο φιλικό της Εθνικής στις ΗΠΑ κόντρα στη Νιγηρία είναι προγραμματισμένο στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) στο PPL Park, ενώ τρεις μέρες αργότερα στη Νέα Υόρκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Βολιβία (03:00 ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας). Πηγή: sport-fm.gr

Αυτός θα είναι ο πρώτος!!

Η διευθέτηση κάποιων λεπτομερειών απομένουν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Παϊτίμ Κασάμι στον Ολυμπιακό. «Ερυθρόλευκη» σύσκεψη κορυφή για τις επόμενες (μεταγραφικές) κινήσεις.

Αυτός θα είναι ο πρώτος
Ο Κασάμι και ο Ραϊόλα.
Στην Αθήνα βρίσκονται ο Παϊτίμ Κασάμι και ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τη μεταγραφή του Ελβετού μέσου στον Ολυμπιακό.

Όλα δείχνουν ότι ο διεθνής χαφ θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή των Πειραιωτών το φετινό καλοκαίρι, παρότι υπάρχουν συμφωνίες και με άλλους ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ο Άλαν Πουλίδο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας υποστηρίζουν ότι «διαπραγματευόμαστε, αλλά ούτε συμφωνήσαμε, ούτε υπογράψαμε, ούτε πέρασε από ιατρικά τεστ».

Φαίνεται ότι απομένουν τα τυπικά για την ανακοίνωση της απόκτησης του 22χρονου παίκτη και αυτό να γίνει άμεσα, ίσως και μέσα στην ημέρα!

Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την πλευρά του Αλφρεντ Φινμπόγκασον, καθώς υπάρχει συμφωνία σε όλα με τον Ισλανδό φορ και απομένει η Χέρενφεϊν να ρίξει τις απαιτήσεις της, και περιμένουν την ενημέρωση των δικηγόρων ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υπόθεση του Πουλίδο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα επιστρέφουν στην Αθήνα οι Μίτσελ και Καρεμπέ, ενώ ο Ισά είναι ήδη στην Ελλάδα. Οι ιθύνοντες του συλλόγου αναμένεται να συναντηθούν σύντομα για να καταστρώσουν τις επόμενες κινήσουν που αφορούν τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

Τις τελευταίες μέρες ακούγεται συνεχώς το όνομα του Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, με τον οποίο φέρεται να έχει μιλήσει ήδη ο Ισπανός τεχνικός της ομάδας.

Η υπόθεση του έμπειρου εξτρέμ δεν είναι απλή, αφού η Σεβίλλη (που φέτος κατέκτησε το Europa League) δεν δείχνει διατεθειμένη να τον αφήσει ελεύθερο, όμως ο Μίτσελ κάτι παραπάνω θα ξέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα και θα το μεταφέρει στη διοίκηση.

Από εκεί και πέρα, θα υπάρξουν και άλλοι παίκτες που θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τον Πάουλο Μασάντο που συνεχίζει την καριέρα του στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καθώς δεν υπολογίζονται από τον Ισπανό προπονητή για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πηγή: sport-fm.gr

«Κουμπώνει» ο Ρανιέρι!

Νεότερη επαφή με τον Κλαούντιο Ρανιέρι σε πολύ καλό κλίμα είχε η ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες. Όλο και πιο κοντά στο να απαντήσει θετικά στην πρόταση της ομοσπονδίας βρίσκεται ο Ιταλός προπονητής.

«Κουμπώνει» ο Ρανιέρι
Οι συζητήσεις με τον Κλαούντιο Ρανιέρι εξελίσσονται θετικά και υπάρχει αισιοδοξία από πλευράς ΕΠΟ ότι ο Ιταλός θα πει σύντομα το «si» στην πρόταση του προέδρου της ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή για να αναλάβει την Εθνική ομάδα. Να θυμίσουμε ότι το ετήσιο συμβόλαιο που του έχει προταθεί ανέρχεται στις 800.000 ευρώ συν τα σημαντικά μπόνους πρόκρισης στο Euro της Γαλλίας.

Άλλωστε, η διάθεση του 62χρονου τεχνικού είναι να κλείσει τον κύκλο της προπονητικής σε συλλογικό επίπεδο και να αναλάβει την καθοδήγηση μιας Εθνικής ομάδας, η οποία θα έχει στέρεες βάσεις, αγωνιστικό πλάνο και προοπτικές να πρωταγωνιστεί τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι γνωρίζει καλά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και ξέρει σχεδόν όλους τους διεθνείς.

Στην τελευταία επικοινωνία συζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες που αφορούν το συμβόλαιο του πρώην προπονητή της Μονακό και το πριμ πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας το 2016. Σε γενικές γραμμές υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ ΕΠΟ και Κλαούντιο Ρανιέρι, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοσπονδία έστειλε εγγράφως την πρότασή της στον Ιταλό με όλους τους όρους του συμβολαίου.

Η υπόθεση του αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος θα έχει κλείσει μέχρι την Παρασκευή, οπότε είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Μια μέρα πριν θα γίνει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας με τον Γιώργο Σαρρή να παρουσιάζει -όπως προβλέπεται- τις υποψηφιότητες των τεχνικών και να εισηγείται την πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι, ελπίζοντας βέβαια να έχει «κλείσει» θετικά μέχρι τότε το θέμα του πολύπειρου προπονητή.

Εφόσον όλα πάνε καλά, ο Ιταλός τεχνικός θα έρθει στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί και το τυπικό μέρος της συμφωνίας, δηλαδή να βάλει την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την «γαλανόλευκη». Και όπως έχει αποφασιστεί, ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής θα ταξιδέψει στην Βραζιλία για να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των διεθνών στο Μουντιάλ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Κόπηκαν» οι τρεις τελευταίοι στην Αργεντινή!

Έστω και την τελευταία στιγμή, ο Αλεχάντρο Σαμπέγια ανακοίνωσε την οριστική 23άδα της Αργεντινής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας που ξεκινά σε δέκα ημέρες.

«Κόπηκαν» οι τρεις τελευταίοι στην Αργεντινή
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της «αλμπισελέστε» «έκοψε» τους τρεις τελευταίους της προεπιλογής, ώστε να σχηματιστεί η τελική μορφή των δυο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών. Τη «νύφη πλήρωσαν» οι Νίκολα Οταμέντι, Έβερ Μπανέγκα και Χοσέ Σόσα.



Αναλυτικά, η 23άδα:


Τερματοφύλακες

Σέρχιο Ρομέρο (Μονακό)
Mαριάνο Αντούχαρ (Κατάνια)
Αγκουστίν Οριόν (Μπόκα Τζούνιορς)

Αμυντικοί

Eζεκίελ Γκαράι (Μπενφίκα)
Φεδερίκο Φερνάντες (Νάπολι)
Πάμπλο Ζαμπαλέτα (Μάντσεστερ Σίτι)
Μάρκος Ρόχο (Σπόρτινγκ)
Χοσέ Μαρία Μπασάντα (Μοντερέι)
Ούγκο Καμπανιάρο (Ίντερ)
Mάρτον Ντεμικέλις (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέσοι

Φερνάντο Γκάγκο (Μπόκα Τζούνιορς)
Λούκας Μπίλια (Λάτσιο)
Χαβιέρ Μαστσεράνο (Μπαρτσελόνα)
Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ Μαδρίτης)
Μάξι Ροντρίγκες (Νιούελς Ολντ Μπόις)
Ρίκι Άλβαρες (Ίντερ)
Αουγκούστο Φερνάντες (Θέλτα)
Έντσον Πέρες (Μπενφίκα)

Επιθετικοί

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)
Εζεκίελ Λαβέτσι (Παρί Σεν-Ζερμέν)
Ροντρίγκο Παλάσιο (Ίντερ) Πηγή: sport-fm.gr

Οριστικά εκτός Μουντιάλ ο Φαλκάο!!

Και με τη... βούλα απών απ' το προσεχές Μουντιάλ θα είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο! Ο Χοσέ Πέρκεμαν ανακοίνωσε την τελική 23άδα της Κολομβίας και πλέον η Εθνική έχει έναν... πονοκέφαλο λιγότερο να σκεφτεί!

Οριστικά εκτός Μουντιάλ ο Φαλκάο!
Μεγάλη απώλεια για την Κολομβία, καλό νέο για την Ελλάδα! Ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν κατάφερε να ξεπεράσει έγκαιρα τη ρήξη χιαστού που τον ταλαιπώρησε μέσα στη χρονιά και προκειμένου να μην πάρει κάποιο ρίσκο στο προσεχές Μουντιάλ, έμεινε οριστικά εκτός αποστολής!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Λατινοαμερικάνων, Χοσέ Πέρκεμαν ανακοίνωσε την τελική 23άδα, στην οποία δεν βρίσκεται το όνομα του... πυροβολικού της Μονακό, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει λίγη ώρα νωρίτερα από αργεντίνικο ραδιοφωνικό σταθμό!

Ο Φαλκάο, που έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου όπου έγινε η ανακοίνωση της αποστολής, είπε: «Δεν ήθελα να στερήσω τη θέση σε κάποιον συμπαίκτη μου που θα ήταν 100% έτοιμος. Εγώ ακόμη είχα καιρό μπροστά μου για να φτάσω στο καλύτερο επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης. Αυτή ήταν η πιο λογική απόφαση για μένα».



Ο διεθνής φορ έκανε μεγάλη προσπάθεια για να προλάβει το τουρνουά, είχε μπει σε ρυθμούς προπονήσεων, αλλά προφανώς δεν ήταν έτοιμος. Κάτι που φυσικά... χαροποιεί την Εθνική μας, η οποία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τους Κολομβιανούς (συν Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία)!

Η τελική 23άδα:

Τερματοφύλακες: Νταβίντ Οσπίνα (Νις), Φαρίντ Μοντραγκόν (Ντεπορτίβο Κάλι), Καμίλο Βάργκας (Σάντα Φε)

Αμυντικοί: Μάριο Γέπες (Αταλάντα), Κάρλος Βαλδές (Σαν Λορένσο), Κριστιάν Σαπάτα (Μίλαν), Άλβαρες Μπαλάντα (Ρίβερ Πλέιτ), Σαντιάγο Άριας (Αϊντχόφεν), Καμίλο Ζούνιγκα (Νάπολι), Πάμπλο Αρμέρο (Γουέστ Χαμ)

Μέσοι: Κάρλος Σάντσες (Έλτσε), Φρέντι Γκουαρίν (Ίντερ), Αμπέλ Αγκιλάρ (Τουλούζ), Άλντο Ραμίρες (Μορέλια), Χάμες Ροντρίγκες (Μονακό), Χουάν Κιντέρο (Πόρτο), Χουάν Κουαδράδο (Φιορεντίνα), Aλεσάντρε Μεχία (Νασιονάλ)

Επιθετικοί: Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη), Αντριάν Ράμος (Χέρτα), Βίκτορ Ιμπάρμπο (Κάλιαρι), Τεόφιλο Γκουτιέρες (Ρίβερ Πλέιτ), Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)Πηγή: sport-fm.gr

Προπονείται με τους Μπακς ο Θ. Αντετοκούνμπο!

Προπονήσεις με τους Μπακς, παρέα με τον αδερφό του Γιάννη, κάνει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που παλεύει για μια καλή θέση στο ντραφτ.

Προπονείται με τους Μπακς ο Θ. Αντετοκούνμπο
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έσμιξε για λίγες μέρες με τον αδερφό του, Γιάννη, στους Μπακς. Ο 21χρονος άσος προπονείται με την ομάδα του μικρότερου αδερφού του, η οποία δοκιμάζει κάποιους παίκτες εν όψει των επιλογών του ντραφτ.

Στόχος του Θανάση Αντετοκούνμπο είναι να επιλεγεί από κάποια ομάδα του ΝΒΑ και εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχει καλές πιθανότητες να τον διαλέξει κάποια ομάδα στον δεύτερο γύρο (μεταξύ 31-60).



Πηγή: sport-fm.gr

Χοντρή κονόμα για Πελέ!!

"Σκυλίσια Μέρα" με ένα συμβόλαιο φοβερό και τρομερό για τον κορυφαίο παίκτη όταν ήταν στη δύση της καριέρας του. Ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα θα ήταν πολλά λεφτά. Φανταστείτε για το μακρινό …1975.
Σαν σήμερα, λοιπόν, στις 3 Ιουνίου 1975, ο Πελέ υπέγραφε τριετές συμβόλαιο με τη νεοϋρκέζικη ομάδα "Κόσμος" έναντι 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Χοντρή κονόμα, δηλαδή. Πολλά λεφτά. Ειδικά για έναν 35χρονο ποδοσφαιριστή.
Τον Πελέ, μάλιστα, ακολούθησαν στις ΗΠΑ κι άλλοι κορυφαίοι παίκτες της εποχής, όπως ο Κρόιφ, ο Μπεκενμπάουερ, ο Μπεστ. Ήταν η εποχή που οι Αμερικανοί προσπαθούσαν να κάνουν σημαντικά βήματα σε ένα σπορ που δεν είχαν και ιδιαίτερη έφεση μέχρι τότε. Και η καλύτερη διαφήμιση ήταν ο Πελέ, ο Κρόιφ κ.ά.
Ο Πελέ, λοιπόν, έχοντας αγωνιστεί μόνο στν Σάντος μέχρι τότε, πήγε στην ομάδα "Κόσμος" της Ν. Υόρκης σε ηλικία 35 ετών. Έπαιξε μέχρι το 1977, όταν και κρέμασε τα παπούτσια του, σε 56 αγώνες πετυχαίνοντας 31 γκολ. 
Πηγή: sportdog.gr

Οι “μετανάστες” γίνονται καλύτεροι ποδοσφαιριστές!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει την 23αδα της Εθνικής, στην οποία οι “μετανάστες” είναι περισσότεροι από ποτέ, ακούει τα σχόλια του Σάντος και διαπιστώνει την βελτίωση όσων περνούν τα σύνορα.
Παραμονές της αναχώρησης της Εθνικής ομάδας για το μακρύ ταξίδι με τελικό προορισμό την Βραζιλία, άκουγα τον Φερνάντο Σάντος να συλλογίζεται σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του αλλά και την εξέλιξη, την ωρίμανσή τους, ειδικά των νεότερων που μετέχουν σε αυτή την αποστολή. Κι όσο άκουγα τον ομοσπονδιακό προπονητή τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα πόσο πιο δυνατοί πνευματικά επιστρέφουν στην πατρίδα για να προσφέρουν στην Εθνική αυτοί που παίζουν ποδόσφαιρο σε μεγαλύτερα και καλύτερα του ελληνικού πρωταθλήματα.
Ακουγα τον Σάντος να μιλά για την πνευματική δύναμη αλλά και την βελτίωση της τακτικής αντίληψης του Καρνέζη. Να λέει ότι κοιμάται ήσυχος με τον Βύντρα, τον Μόρα, τον Τζιώλη, δηλαδή με ποδοσφαιριστές με σταθερή απόδοση βάσει των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που διαθέτουν. Για την ωρίμανση και την εξέλιξη του Φετφατζίδη, και του Χριστοδουλόπουλου. Για τις αρετές που έβγαλε στο παιχνίδι του ο Κονέ. Για την ωριμότητα και το διαμορφωμένο μέταλλο του Τοροσίδη και του Σαμαρά. Κάθε αναφορά σε έναν ποδοσφαιριστή που παίζει μπάλα μακριά από την Ελλάδα ήταν μια καθαρή υπενθύμιση ότι σε όλα τα υπόλοιπα μέρη του πολιτισμένου ποδοσφαιρικά πλανήτη ο επαγγελματίας έχει λυμένα όλα τα ζητήματα και έχει το – για τα ελληνικά μυαλά – προνόμιο να δουλεύει απαλλαγμένος από κάθε τι τοξικό και να αφοσιώνεται, να συγκεντρώνεται στη δουλειά του και στην εξέλιξη του εαυτού του στο παιχνίδι.
Την ίδια ώρα που οι περισσότεροι εκ των “μεταναστών” μπήκαν στην Εθνική ομάδα καλοδουλεμένοι, σταθεροί σε απόδοση ή και βελτιωμένοι, οι ντόπιοι είναι στην συντριπτική πλειονότητά τους στάσιμοι ή και σε πορεία πτωτική. Εντός ομάδας υπάρχουν μια δυο εξαιρέσεις για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα. Κι εκτός ομάδας έμειναν ένα σωρό ντόπιοι ποδοσφαιριστές που είδαν την υπεραξία τους σε πτώση.
Προφανώς δεν είναι τυχαίο που η πλειοψηφία, δηλαδή οι 14 εκ των 23 της Εθνικής έπαιξαν φέτος ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Δεν συμβαίνει μόνο επειδή οι καλύτεροι φεύγουν από το ελληνικό και πηγαίνουν σε ένα πρωτάθλημα που πληρώνει καλύτερα και προσφέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες προοπτικές. Συμβαίνει και επειδή τα ξένα πρωταθλήματα βελτιώνουν, κατά κανόνα, τον ποδοσφαιριστή πολύ περισσότερο συγκριτικά με το ελληνικό, δεν τον αφήνουν να “βολευτεί”, τον κρατούν σε εγρήγορση, και την ίδια ώρα του δίνουν συνθήκες για να αφοσιωθεί στη δουλειά του και να μην ασχολείται καθόλου με το περιβάλλον της.
Εδώ και περίπου 15 χρόνια τα νεότερα μέλη της Εθνικής ακούν από τους μεγαλύτερους διαρκείς και έντονες προτροπές να περάσουν το συντομότερο τα σύνορα για να παίξουν ποδόσφαιρο σε πιο πολιτισμένα και πιο εκσυγχρονισμένα πρωταθλήματα. Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας οι “μετανάστες” χρειαζόταν να μιλούν πολύ περισσότερο από όσο σήμερα στους “ντόπιους” για να τους “ψήσουν”. Σήμερα δεν χρειάζονται καν λόγια. Είναι πλέον τόσα τα ζωντανά παραδείγματα εντός Εθνικής ομάδας, που πείθουν από μόνα τους. Γι' αυτό και το πιθανότερο είναι στην επόμενη συμμετοχή της Εθνικής σε μια μεγάλη διοργάνωση οι “ντόπιοι” όχι απλώς δεν θα συμπληρώνουν 11αδα αλλά ούτε καν 5αδα. Η αύξηση των μεταναστών από το Euro 2004 (8), το Euro 2008 (9), το Mundial 2010 (8) και το Euro 2012 (6) στο Mundial 2014 (14) δείχνει από μόνη της την τάση.

Πηγή: gazzetta.gr

Αυτά κάνει στο γήπεδο ο Κασάμι...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για όσα είδε από τον Ελβετό στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ, αλλά κυρίως για όσα λένε όλοι οι αριθμοί του (ακόμη και τα τάκλιν) που κάνει σε κάθε ματς.
Το πρώτο ερώτημα που μπορεί να θέσει κανείς για τον Ελβετό μεσοεπιθετικό που κλείνει ο Ολυμπιακός, είναι ένα.Σε ποια θέση παίζει ο Κασάμι;
Η απάντηση δεν είναι εύκολη και θα σας εξηγήσω γιατί; Ο Ελβετός με αλβανικές ρίζες έχει φέτος 29 συμμετοχές με την Φούλαμ στην Πρέμιερ Λιγκ. Τις 20 από αυτές ως βασικός και τις άλλες 9 ως αλλαγή.
Από τις 20 φορές που έπαιξε βασικός ο Κασάμι τις 9 αγωνίστηκε ως επιθετικός μέσος πίσω από τον σέντερ φορ (ψευτοδεκάρι) σε σύστημα 4-4-1. Αλλες πέντε αγωνίστηκε ως αριστερό χαφ σε διάταξη 4-4-2, ενώ πέντε φορές αγωνίστηκε ως δεξί χαφ σε διάταξη 4-4-2. Μία από τις 20 φορές που έπαιξε ως βασικός, αγωνίστηκε ως κεντρικός χαφ σε διάταξη 4-4-2.
Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι όσοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής έχουν δίκιο, διότι ο Κασάμι το έχει κάνει και μάλιστα τη φετινή σεζόν.
 
ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Παρά ταύτα όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται σε δύο ή και τρεις διαφορετικές θέσεις, έχουν σίγουρα κάποια στην οποία αγωνίζονται καλύτερα. Κατά την άποψη μου ο Κασάμι αποδίδει καλύτερα πίσω από τον σέντερ φορ, αλλά θα έλεγα ότι είναι περισσότερο δεύτερος επιθετικός και λιγότερο δημιουργικός χαφ. Δεν μπορεί να κάνει δηλαδή την δουλειά που κάνει ο Τσόρι Ντομίνγκες στον Ολυμπιακό, αλλά μπορεί να κάνει την δουλειά που έκανε ο Φουστέρ στον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε παίζοντας στη θέση αυτή.
 
Η δεύτερη καλύτερη θέση του είναι αυτή του αριστερού χαφ. Εκεί μπορεί να παίξει με πολύ μεγαλύτερη άνεση όχι μόνο γιατί είναι αριστεροπόδαρος κατά βάση, αλλά και γιατί όπως διακρίνει εύκολα κανείς αν τον παρατηρήσει τον βολεύει περισσότερο να παίζει από την πλευρά του καλού ποδιού του. Ναι, μπορεί να παίξει και δεξιά γιατί κυρίως συγκλίνει προς τον άξονα και άρα μπορεί να παίξει και με ανάποδο πόδι, αλλά για κάποιον λόγο τον ίδιο δεν τον βολεύει.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα 3 γκολ που έχει πετύχει φέτος τα έχει βάλει είτε παίζοντας πίσω από τον φορ (2), είτε ως αριστερό χαφ (1).
 
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
 
Στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ σκόραρε 3 φορές (το ένα γκολ εναντίον της Κρίσταλ Πάλας ήταν ένα από τα τρία καλύτερα της χρονιάς στην Αγγλία) και συνήθως το κάνει με μακρινά σουτ. Εχει πολύ δυνατά πόδια, σουτάρει συχνά (σχεδόν δύο σουτ ανά ματς έχει και για παίκτης της Φούλαμ που παίζει ως χαφ είναι πολλά), ενώ του αρέσει να κινείται πολύ στον χώρο.
Είναι πιστός στα ανασταλτικά καθήκοντα (κάνει κατά μέσο όρο δύο τάκλιν ανά ματς), πειθαρχεί πρεσάρει και του αρέσει να παίζει με μικρές κοντινές πάσες και δοκιμάζει αρκετές φορές να παίζει το 1-2 με τους συμπαίκτες του.
 
Δεν φοβάται να τελειώσει τις φάσεις, είναι αρκετά γρήγορος (για το ύψος του που είναι 1,87 τον λες και πολύ γρήγορο) και το σήμα κατατεθέν στο παιχνίδι του είναι η ενέργεια. Τρέχει, πρεσάρει, αμύνεται καλά, κάνει φάουλ αρκετά συχνά, γενικά είναι ένας παίκτης που δεν περνάει απαρατήρητος.
Το καλύτερο φετινό ματς του ήταν ένα Νόριτς – Φούλαμ 1-2 στο οποίο σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αναδείχτηκε mvp του αγώνα και έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή στο γήπεδο.
 
ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ
 
Το passing game δεν είναι αυτό που λέμε δυνατό όπλο του. Για παίκτη που παίζει πίσω από τον σέντερ φορ ή στα άκρα ότι τελείωσε το φετινό πρωτάθλημα χωρίς ασίστ είναι νομίζω ενδεικτικό. Οπως ενδεικτικό είναι ότι το ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του είναι αρκετά κάτω από το 80%, ποσοστό όχι ιδιαίτερα κολακευτικό για μεσοεπιθετικό ποδοσφαιριστή.
Επίσης ο Κασάμι είναι ένας παίκτης που δεν κουβαλάει την μπάλα. Οχι με την αρνητική έννοια του όρου, να καθυστερεί δηλαδή το παιχνίδι, αλλά με την λογική ότι δεν κρατάει μπάλα, δεν αναλαμβάνει το κουμάντο του παιχνιδιού, δεν είναι Τσόρι ή Ιμπαγάσα για να το γράψω πιο απλά.
 
ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Το πως θα συμπεριφερθεί ο Κασάμι αγωνιστικά είναι ένα ζητούμενο γιατί για πρώτη φορά θα ζήσει σε ένα διαφορετικό περιβάλλον σε ότι έχει να κάνει με τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς της ομάδας. Ο Κασάμι έπαιζε σε μία ομάδα που δεν είχε μπάλα στα πόδια της, δημιουργούσε λίγες φάσεις και κυρίως αμύνονταν αφού στο 80% των αγώνων της ήταν το αουτσάιντερ. Τώρα θα κληθεί να παίξει σε μία ομάδα που συνήθως θα είναι φαβορί, θα παίζει ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας και θα έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες να διακριθεί.
 
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Ο Ολυμπιακός βάζει στην μηχανή του (θα χρησιμοποιήσω έναν ας πούμε αδόκιμο παραλληλισμό, αλλά είναι ότι πιο κοντινό βρήκα για να δώσω μία εικόνα του Ελβετού) έναν πιο αθλητικό Νταβίντ Φουστέρ. Ενας μοντέρνος μέσος, με πλούσια αθλητικά προσόντα, αλλά και αδυναμίες στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.
Αν μαθαίνω σωστά, ο Μίτσελ σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει ίσως και λίγα μέτρα πιο πίσω από τον επιθετικό χαφ, σε ρόλο κεντρικού μέσου στο 4-2-3-1. Θα το δώσει ενέργεια, θα του δώσει ύψος, που λείπει πολύ από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, θα του προσφέρει ορισμένες καλές εκτελέσεις στημένων και έχω την εντύπωση ότι μπορεί να τον βοηθήσει περισσότερο στα ευρωπαϊκά ματς, στα οποία τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του θα αποδειχτούν πολύ χρήσιμα...
Πηγή: gazzetta.gr

«Τους περιμένω την Παρασκευή»!

Το gazzetta.gr φωτίζει το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας για τις εθνικές υποχρεώσεις και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, ξεκαθαρίζει ότι δεν περίμενε τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Νέων.
Το story

Το θέμα, επισήμως τουλάχιστον, είχε προκύψει πριν από την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια των τελικών, όταν η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε στείλει δύο επιστολές προς τηνΕΟΚ, ζητώντας της να της προσκομίσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν καταρτιστεί και ισχύουν μεταξύ της FIBA ή της ελληνικής ομοσπονδίας και οιασδήποτε ασφαλιστικής εταιρίας και να της γνωστοποιήσει με λεπτομερή στοιχεία, το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης, που αντιστοιχεί σε κάθε διεθνή αθλητή ξεχωριστά, σε περίπτωση επέλευσης οιουδήποτε ασφαλιστικού κινδύνου.
εξέλιξη και τα αίτια της “κόντρας”!
Το επόμενο επεισόδιο παίχτηκε χθες, μετά τον 4ο τελικό των πλέϊ-οφ, όταν δια στόματος του Γιώργου Αγγελόπουλου, οι “ερυθρόλευκοι” άφησαν να εννοηθεί ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα παίξουν στην Εθνική ομάδα. Ο λόγος; Μία πρώτη υπόθεση μπορεί να παραπέμπει σε ένα είδος “τιμωρίας” της ΕΟΚ και του “ισχυρού άνδρα” του ελληνικού μπάσκετ, επειδή εξακολουθεί να “νομιμοποιεί” τη σημερινή σύνθεση της ΚΕΔ, που λειτουργεί υπό την αιγίδα και την σκέπη της... Μία δεύτερη, πιο βαθιά, ενδεχομένως και να οδηγεί στην κόντρα που “άνοιξε” τον περασμένο Φεβρουάριο, η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ (με επιστολή που έστειλε στις 06/02) με την ελληνική ομοσπονδία, με αφορμή την προέλευση των χρημάτων (περί τις 800.000 Ευρώ), τα οποία δαπανήθηκαν για την εξασφάλιση της wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
Δικαιολογημένα απόντες από την πρώτη συγκέντρωση;
Πολλοί εξέλαβαν, ότι η απουσία των τριών διεθνών του Ολυμπιακού από την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Νέων, που άρχισε την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ της Κρήτης (8-20 Ιουλίου), προέκυψε μετά από εντολή των ιδιοκτητών της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ και ψάχνοντας το θέμα, το gazzetta.gr κατέληξε ότι αυτό το συμπέρασμα, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα... Έστω κι αν ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων και προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Μίσσας, δεν περίμενε τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον Δημήτρη Αγραβάνη και τον Αντρέα Χριστοδούλου στο πρώτο ραντεβού με τους παίκτες που έχει επιλέξει.
Μίσσας: «Τους περιμένω την Παρασκευή!»
«Ήταν από την αρχή συμφωνημένο ότι και τα τρία παιδιά θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις την ερχόμενη Παρασκευή (06/06), όταν πλέον το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει και θα έχουν αρχίσει να αποφορτίζονται από το κλίμα των τελικών. Γνωρίζω το θέμα που έχει προκύψει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τότε, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο», μας είπε ο 50χρονος τεχνικός. Σκαλίζοντας ακόμη περισσότερο το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι οι διοικούντες την πειραϊκή ΚΑΕ, ενημέρωσαν τηλεφωνικώς τους εκπροσώπους των τριών παικτών τους (Λότσος, Δημητρόπουλος και Παπαδόπουλος), έτσι ώστε οι πελάτες τους να μην δώσουν το παρών στις προπονήσεις της Εθνικής Νέων, μέχρι η ομοσπονδία να αποστείλει στον Ολυμπιακό, το επίσημο έγγραφο του ασφαλιστηρίου για να δουν με τα μάτια τους, αν πράγματι ο σύλλογος καλύπτεται πλήρως σε περίπτωση που ένας παίκτης του τραυματιστεί και χρειαστεί απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας!
Το ύψος της ασφάλισης που δεν καλύπτει τον Ολυμπιακό
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η ΕΟΚ δεν αποστέλλει το σχετικό το έγγραφο, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει. Οι απόψεις διίστανται και μία πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η συνολική αποζημίωση που εξασφαλίζει η ασφαλιστική εταιρία Arch Insurance Europe (μετά από συμφωνία με την FIBA),για όλους τους ενδεχόμενους τραυματισμούς παικτών (από 30/06 έως και 16/09), προβλέπει ως ανώτατο ποσό καταβολής τα 3 εκατομμύρια Ευρώ για κάθε Εθνική ομάδα και τα 2 εκατομμύρια Ευρώ για κάθε παίκτη... Όταν για παράδειγμα το συνολικό ετήσιο κόστος συμβολαίου του Σπανούλη, μαζί με τους φόρους (45%) αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ...
Γιατί η ΕΟΚ δεν αποστέλλει τα ασφαλιστήρια;
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιέχει απόρρητους όρους και δεν μπορεί να αποσταλεί αν δεν οριστικοποιηθούν οι 16 διεθνείς παίκτες που θα κληθούν στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών (αυτήν αφορά κατά κύριο λόγο το θέμα που έχει προκύψει), για να προστεθούν και τα ποσά που προκύπτουν από τα συμβόλαιά τους στις ομάδες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι αν το ανώτατο ποσό που καλύπτει η ασφάλεια είναι αυτό που αναφέραμε, τότε ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να καλυφθεί πλήρως, στο απίθανο σενάριο που μέσα στο καλοκαίρι θα τραυματιστούν (απευκταίο φυσικά) όλοι οι παίκτες! Αλλά είπαμε πλέον, η καλή πίστη έχει χαθεί και λόγω της ολομέτωπης κόντρας που έχει φουντώσει, οι “ερυθρόλευκοι” πατούν πάνω σε νομικά στηρίγματα και την πληρώνει το ελληνικό μπάσκετ... Μέχρι αποδείξεως του εναντίου...   
Πηγή: gazzetta.gr

Οι περίφημες ιταλικές άμυνες υπάρχουν ακόμα; (vid)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τη... μηδαμινή αξία που έχει πλέον ένας πρώτος σκόρερ στο Καμπιονάτο, όπως φάνηκε από τον αποκλεισμό των δύο γκολτζήδων της Γιουβέντους από το Μουντιάλ.

Μέσω... Λαμίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το τελικό συμπέρασμα για το συγκεκριμένο κείμενο, όμως πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να διατυπώσει το εξής ερώτημα: «Γιατί δεν βρίσκονται στην αποστολή των εθνικών τους ομάδων για το Μουντιάλ οι δύο πρώτοι σκόρερ της Γιουβέντους και δύο εκ των πρώτων σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος;»
Κάρλος Τέβεζ και Φερνάντο Γιορέντε ήταν δύο από τους ακρογωνιαίους λίθους της φετινής πορείας της Γιουβέντους, οδηγώντας τη στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με ρεκόρ συγκομιδής πόντων και εντός έδρας νικών. 19 γκολ ο αργεντινός, 16 ο ισπανός. Κι όμως ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας.
Πολλοί αστέρες θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω τραυματισμών, όχι όμως και οι Τέβεζ-Γιορέντε. Απλώς οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των χωρών τους έκριναν πως... δε χωράνε στην τελική 23αδα.
Είναι ποτέ δυνατόν οι δύο βασικοί επιθετικοί της «Μεγάλης Κυρίας», που μαζί πέτυχαν 35 γκολ στο πρωτάθλημα, να μην καλούνται στην αποστολή της εθνικής τους ομάδας; Κάποτε οι ειδικοί έλεγαν πως το Καμπιονάτο ξεχωρίζει τους καλούς επιθετικούς από τους... κορυφαίους. Κι όμως αυτό το ρητό, στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται πως έχει πάει περίπατο.
Με δεδομένο πως οι ιταλικές ομάδες φημίζονταν και φημίζονται ακόμα (;) για τις γρανιτένιες άμυνες τους, όποιος επιθετικός κατάφερνε να σκοράρει με ευκολία, αυτομάτως συμπεριλαμβανόταν στην κατηγορία top-class.
Κι όμως, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και Αλεχάντρο Σαμπέλα είχαν άλλη γνώμη. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας προτίμησε τον Τόρες, αντί του Γιορέντε, ενώ ο εκλέκτορας της εθνικής Αργεντινής επέλεξε τον Ροντρίγκο Παλάσιο της Ίντερ, αντί για τον Κάρλος Τέβεζ.
Έχει χάσει την αξία του το Καμπιονάτο; Η Γιουβέντους δεν έχει επανέλθει ακόμη στο κορυφαίο επίπεδο; Ή μήπως είναι απλά συγκυριακό; Αν έκαναν τη σωστή επιλογή οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Ισπανίας και Αργεντινής θα αποδειχθεί στη Βραζιλία.


Πηγή: gazzetta.gr

Από το στόμα του Μουρίνιο και στου Θεού τ’ αυτί!!

«Ντου από Παντού» για την πρόβλεψη του Πορτογάλου προπονηταρά για το Mουντιάλ. Και μακάρι να πέσει μέσα… Συνήθως δεν ασχολούμαι με προβλέψεις. Αν, δηλαδή, ο καθένας ήξερε τι θα γίνει, θα τα έπαιζε ο ίδιος στο στοίχημα να κονομήσει. Δεν θα τα διέδιδε δεξιά – αριστερά. Συνεπώς, κάτι… στάνταρ που δίνουν διάφοροι βετεράνοι ποδοσφαιριστές, προπονητές ή ακόμα και διεθνείς οικονομικοί οίκοι, όπως η Goldman Sachs, τα ακούω βερεσέ. Δεν τα λαμβάνω υπ’ όψιν, δηλαδή.
Είναι γάτος
Όταν, όμως, βγαίνει και μιλάει ένας Μουρίνιο, τότε εκεί αλλάζει το πράγμα. Είτε τον συμπαθείς, είτε όχι, δεν γίνεται να μην παραδεχθείς ότι και μπάλα βλέπει και γάτος είναι.
Οι προβλέψεις του
Ο προπονηταράς, λοιπόν, έκανε τις προβλέψεις του για τις δυο ομάδες που θα προκριθούν από τους ομίλους στο μουντιάλ:
Α' ΟΜΙΛΟΣ: Βραζιλια-Μεξικό
Β' ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία-Ολλανδία
Γ' ΟΜΙΛΟΣ: Ακτή Ελεφαντοστού - Ελλάδα
Δ' ΟΜΙΛΟΣ: Αγγλία-Ιταλία
Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Γαλλία-Ελβετία
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Αργεντινή-Νιγηρία
Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία-Πορτογαλία
Η' ΟΜΙΛΟΣ: Βέλγιο-Ρωσία
Μας υπολογίζει
Έβαλε μέσα και την Ελλάδα, λοιπόν, αν και είπε ότι και η Κολομβία έχει καλή ομάδα. Άρα, μας υπολογίζει για τους «16».
Πάνω από τα κεφάλια
Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί, λοιπόν, ρε Μουρίνιο. Μακάρι να γίνει έτσι. Να γελάσει λίγο και το χειλάκι μας κι εδώ στην Ελλάδα που περνάμε τα πάνδεινα τόσα χρόνια με την οικονομική κρίση πάνω από τα κεφάλια μας.
Ο απολογισμός
Από εκεί και πέρα, μετά το τέλος των ομίλων θα κάνουμε και τον απολογισμό. Να δούμε τελικά αν και πού έπεσε μέσα ο μέγας Μουρίνιο. Ακόμα, όμως, κι αν κάπου αποτύχει, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχει κάνει διάνα στην Ελλάδα.Πηγή: sportdog.gr

Το Γουέμπλεϊ και η εμπλοκή του Ωνάση!!

Πέρασαν 43 χρόνια από τη νύχτα του Ουέμπλεϋ. Την πιο μεγάλη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε επίπεδο συλλόγων. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Στις 2 Ιουνίου, σα σήμερα, το 1971, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, που μετά από 21 χρόνια εξελίχθηκε στο τσάμπιονς ληγκ.
Χωρίς υπερβολή θα μπορούσα να γράφω ατέλειωτες σελίδες γι’ αυτό το γεγονός, την πρόκριση σε τελικό Ευρώπης ελληνικής ομάδας που με προπονητή τον Φερεντς Πούσκας έκανε μια θριαμβευτική πορεία στο κύπελλο πρωταθλητριών και κατάφερε το απίθανο: Να βγάλει στους δρόμους της Αθήνας χιλιάδες κόσμου την περίοδο της δικτατορίας.
Από θεωρίες συνωμοσίας, άλλο τίποτα: Ο Ωνάσης δωροδόκησε τον Ερυθρό Αστέρα που είχε κερδίσει 4-1 στο Βελιγράδι και στη ρεβάνς έκατσε να χάσει 3-0. Ότι ο Πούσκας με τις γνωριμίες του στην Ευρώπη εξασφάλισε ευνοϊκές διαιτησίες. Ότι η ΚΥΠ είχε επιστρατευθεί κι αυτή για να σπρώξει τον Παναθηναϊκό.
Έτσι συμβαίνει σε κάθε απίστευτο γεγονός. Κα πράγματι είναι απίστευτο ότι ο Παναθηναϊκός έφθασε τελικό. Πιθανόν να έγιναν στο παρασκήνιο πολλά και διάφορα, όπως και κάποια που δεν έγιναν ποτέ γνωστά.
Οι γάβροι ήταν για λύπηση. Πώς να άντεχαν τόσο μεγάλη επιτυχία από τον αιώνιο αντίπαλο. Το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά, μάλιστα σε αθλητική εφημερίδα που εργαζόμουν «Μακάρι, Θέε, να ρίξεις το αεροπλάνο του Παναθηναϊκού για το Λονδίνο, να μην παίξει στο Ουέμπλεϋ…». Ασφαλώς και δεν θα το εννοούσαν. Όμως το είπαν.
Η μισή Ελλάδα είχε πάει στο Λονδίνο. Ο «τομεάρχης αθλητισμού» της χούντας, ο περιβόητος συνταγματάρχης Κωνσταντίνος Ασλανίδης είχε ανέβει στο αεροπλάνο της αποστολής του Παναθηναϊκού αγκαλιά με μια εικόνα της Παναγίας. Πώς, λοιπόν, ήταν δυνατόν να τσακιστεί το αεροπλάνο; Δεν θα το επέτρεπε με τίποτα η Παναγία, η οποία τελικά στάθηκε με το μέρος των Ολλανδών. Κέρδισε 2-0 τον Παναθηναϊκό ο Άγιαξ και στη συνέχεια άλλους δυο σερί τελικούς του πρωταθλητριών, το 1972 και το 1973.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ που έφερε τη σειρά στο 2-2, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Να μιλήσουμε σοβαρά. Γιατί ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Ειρήνης και Φιλίας; Το πράμα μιλάει μόνο του, όμως το συνηθίζω το κουϊζ.
Χάνει το τρίτο ματς στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός και παίρνει το τέταρτο στο ΣΕΦ και ισοφαρίζει 2-2. Ξανά μανά ρωτάω και το πράμα είναι εύκολο, όσο οι πανελλήνιες εξετάσεις. Λοιπόν;
Να το πάρει το ποτάμι. Αν ο Δημητράκης δεν έριχνε τα μπινελίκια του ο Παναθηναϊκός θα έχανε και το επόμενο παιχνίδι. Εγώ δεν θα κάθομαι  να με γαμάνε, είπε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και έπαθε ταράκουλο το σύστημα.

Πηγή: sportdog.gr

Ποιοι «λύκοι» και ΕΟΚ; Κόκκινος ευεργέτης!!

Δεν υπάρχει κανένα «νέο» περί διαιτησίας και Ομοσπονδίας, το φταίξιμο βαρύνει τους… χαμένους στο διάστημα «ερυθρόλευκους» που δωρίζουν τον τίτλο στον πιο μέτριο ΠΑΟ των τελευταίων ετών! Γράφει ο Δημοσθένης Καρμοίρης Ακούσατε το «νέο»; Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είναι «άρρωστος Παναθηναϊκός»!
Το άλλο επίσης «νέο»; Η διαιτησία «έπαιξε» κάργα Παναθηναϊκό, εφαρμόζοντας μάλιστα, πέρα των υπολοίπων σφυριγμάτων, ένα «νέο τρόπο χρονοκαθυστέρησης» σε υπόδειξη καθοριστικής απόφασης, που… τύφλα να έχουν τα χρηματοκιβώτια και οι πόρτες των τραπεζών στο σύστημα αντικλεπτικού αμπαρώματος.
Σε εκείνη την περιβόητη τελευταία φάση που γίνεται των… φάουλ το κάγκελο, δεν «διακρίνονται» το πρώτο και το δεύτερο και υποδεικνύεται το τρίτο πια, όταν όλο το ΣΕΦ έχει υποχρεωθεί να συγκατοικήσει με την τρέλα, αφού στο μεταξύ έχουν «κλαπεί» 6 καίρια δευτερόλεπτα, τα οποία – 8 και κάτι στο σύνολο τους – εξασφάλιζαν στον Ολυμπιακό μια σαφώς πιο οργανωμένη επίθεση κάλυψης της διαφοράς του ενός καλαθιού που έληξε το ματς.
Στο λιμάνι δεν φώναξαν μόνο. Κραυγάζουν, κατηγορούν, καταγγέλλουν, μάχονται να σταματήσει κάποτε αυτό το κουραστικό «έργο».
Η αντίδραση, μέσα στα νεύρα και την απελπισία της (πολυετούς) κατά συρροή αδικίας, έφτασε στα όρια έντασης του «πολέμου» προς την ΕΟΚ και τον «άρχοντα» της, μέχρι το κατώφλι της Εθνικής.
Υπερβολική, κατά την άποψη μου – και να με συμπαθούν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός – διότι η εμπλοκή των εθνικών συγκροτημάτων στην οποιαδήποτε συλλογική διαμάχη δεν έχει θέση.
Δεν αναφέρομαι στις συνέπειες της αποχής των «ερυθρολεύκων» διεθνών από τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας. Αυτό ποσώς τους νοιάζει τους Αγγελόπουλους. Και καλά κάνουνε.
Το εστιάζω αποκλειστικά στην «πρέσβειρα» του ελληνικού μπάσκετ, που δεν χρωστάει τίποτα να στερείται μονάδες σαν αυτές που διαθέτει ο Ολυμπιακός, επειδή η Ομοσπονδία και η Επιτροπή Διαιτησίας «παίζουν» ΠΑΟ.
Τι θα το κάνουμε δηλαδή; Θα πλακώνονται τα βουβάλια μια ζωή και θα την πληρώνουν τα βατράχια;
Γνώμη μου είναι ότι η ηγεσία των «ερυθρολεύκων» ανήγγειλε εν θερμώ το STOP στην ενίσχυση της Εθνικής με παίκτες του πειραϊκού συλλόγου και όταν θα καταλαγιάσει το πράμα, μια δεύτερη, ηρεμότερη απόφαση δεν θα βλάψει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Καθώς προφανώς και δεν είναι αυτός ο σκοπός των προέδρων του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν θα καταθέσουν τώρα τα διαπιστευτήρια αγάπης τους στο άθλημα.
Ούτε και ευπρέπειας στην συμπεριφορά τους, όσο κι αν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος τους.
Μη βλέπουμε (και λέμε) ό,τι θέλουμε
Τέλος πάντων, όλα αυτά γνωστά, σε όσους θέλουν να περνούν μέσα από αντικειμενικό πρίσμα τα γεγονότα, την «προϊστορία» στις κολοσσιαίες εναντιώσεις των δύο πανίσχυρων ομάδων του ελληνικού μπάσκετ και δεν φορούν τις παρωπίδες του οπαδισμού και της εμπάθειας.
Υπό αυτούς τους όρους περνάω στο βασικό κορμό του σχολίου μου για τον 4ο τελικό και επισημαίνω:
1) Την… ανάνηψη του «διασωληνωμένου» την ανέλαβε – με την συνδρομή των διαιτητών της Κυριακής – κατά κύριο λόγο ο ίδιος ο Ολυμπιακός! Όπως έκανε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς στο ΟΑΚΑ, μετατρέποντας τη διαδικασία της προσφοράς δώρου σε… mega bazaar! Σε χάρισμα άνευ προηγουμένου.
2) Μου γράψατε πολλά κάτω από την προηγούμενη τοποθέτηση μου, αμέσως μετά το «κόκκινο» break της περασμένης Πέμπτης. Η καζούρα σας, επιλεκτικά ορμώμενη, «πιασμένη» από συγκεκριμένες εκφράσεις και υποσημειώσεις μου, είναι άτοπη αγαπητοί φίλοι.
Εφόσον διαβάζετε προσεκτικά τα όσα γράφω προτού καν δοθεί το πρώτο τζάμπολ στη σειρά, ουδέποτε χαρακτηρίσθηκαν τα κείμενα μου από έλλειψη σεβασμού για το «τοτέμ των τίτλων» της τρέχουσας δεκαετίας όπως έχω αποκαλέσει τον ΠΑΟ.
Επισήμανα μόνο, καθαρά αγωνιστικά, αυτό που δεν αλλάζει με το αγνώριστο πρόσωπο του Ολυμπιακού στο παρκέ του ΣΕΦ απέναντι στην υψηλή ψυχική πυγμή και της ισχυρής προσωπικότητας του πρωταθλητή που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός.
3) Γυρίζοντας στην πρώτη παρατήρηση τονίζω ότι το «2-2» δεν το έκαναν οι διαιτητές αλλά ο… χαμένος στο διάστημα Ολυμπιακός! Μια (αδικαιολόγητα) πανικοβεβλημένη ομάδα, κυριευμένη από άγχος, με βαρίδια στα πόδια, δίχως το σθένος των απαιτήσεων της στιγμής, που ακόμα κι αν δεν είχε κόντρα τους «πορτοκαλόμαυρους» (πρώην «γκρι») ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΝ να κερδίσει αυτό το «mats ball» τίτλου.
Ακόμα κι αν ισοφάριζαν οι «ερυθρόλευκοι» στην εκπνοή και πήγαιναν την έκβαση στην παράταση, κατορθώνοντας μέχρι και να το έπαιρναν το παιχνίδι, θα επρόκειτο ξεκάθαρα για «κλέψιμο», αφού ο ΠΑΟ είχε διαρκώς το πάνω χέρι και μάλιστα με ένα σταθερό «μαξιλαράκι ασφαλείας» στους 10 ή και λίγο πάνω πόντους.
Κακές επιλογές, λάθος αμυντικές τακτικές, επαναλαμβανόμενα λάθη, ελάχιστες ομαδικές επιθετικές πρωτοβουλίες και ατομισμοί της απελπισίας και του πανικού.
4) Με το σύνολο των παικτών «τραγικό» και τον αρχηγό «ξανά-μανά» στην απογοητευτικότερη – άνευ προηγουμένου – βραδιά του, της επίτευξης μόλις ενός πόντου, δεν πας πουθενά. Ακόμα πιο πολύ… ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
5) Δύο κούκοι (Λοτζέσκι, Ντάνστον) δεν φέρνουν καμία άνοιξη, όταν ο Σπανούλης… δεν βλέπεται, ο Σλούκας «τρέμει» μέχρι και στις ελεύθερες βολές (τομέας που είναι guarantee περίπτωση παίκτη), ο Πέτγουεϊ πολύ «λίγος» στο επόμενο βήμα από τον ΑΓΟΡ, ο Περπέρογλου εκτός νορμάλ ποσοστών του και ο Μάντζαρης – χρεωμένος με πολλά φάουλ από νωρίς – ωσεί παρών. 
Πηγή: sportdog.gr

Αγκαλιά με τον τίτλο η Λιμόζ!!

Η Λιμόζ νίκησε για δεύτερη φορά εκτός έδρας τη Στρασμπούρ και απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια.

Αγκαλιά με τον τίτλο η Λιμόζ!
Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται! Η Λιμόζ επιστρέφει και είναι έτοιμη να ανέβει στο θρόνο της γαλλικής λίγκας για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Οι «λιμουζό» διπλασίασαν τα break απέναντι στη Στρασμπούρ, νικώντας και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών εκτός έδρας, με 74-68.

Πλέον έχουν τρία… ματς μπολ τίτλου, τα δύο πρώτα εκ των οποίων στην έδρα τους, με το τρίτο ματς να διεξάγεται την Πέμπτη.

Ο Τζέι Αρ Ρέινολντς και ο (άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού) Άλεξ Άκερ είχαν από 15 πόντους για τους νικητές, ενώ οι 17 πόντοι του Ντέιβιντ Άντερσεν δεν έφταναν για τους γηπεδούχους.Πηγή: sport-fm.gr

Forever blue!!

Έφυγε, λέει. Δεν θα ξαναφορέσει την φανέλα της Τσέλσι, λέει. Ε και; Η καρδιά του Φρανκ Λάμπαρντ θα είναι για πάντα... μπλε! Και φρόντισε να το αποδείξει στο συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Forever blue!
Το τυπικό της υπόθεσης λέει πως ο Φρανκ Λάμπαρντ έφυγε απ' την Τσέλσι ύστερα από 13 χρόνια.

Το... ανθρώπινο λέει πως στις φλέβες του μεγάλου αρχηγού κυλάει... μπλε αίμα!

Και δεν το λέμε εμείς, το λέει ο ίδιος. Και μετά από μια τόσο σπουδαία καριέρα στους Λονδρέζους, όχι μόνο δεν έχουμε λόγο να μην το πιστέψουμε, αλλά είμαστε και βέβαιοι ότι... ισχύει!

Και μέσω ενός συγκινητικού μηνύματος φρόντισε να πει ένα... μικρό αντίο -γιατί δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσει ένα όπως πρέπει- σε όλους τους ανθρώπους που γνώρισε και τον βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Και προπάντων τους οπαδούς της ομάδας που ήταν εκεί για τον ίδιο. Στις χαρές και στις λύπες. Στα αγωνιστικά και στα μη.

Το μήνυμα του Φρανκ Λάμπαρντ:

«Όταν ήρθα στην Τσέλσι πριν από αυτά τα εκπληκτικά 13 χρόνια, ποτέ δεν πίστευα πως θα ήμουν τόσο τυχερός για να αγωνιστών τόσο πολύ και να ζήσω τόσες επιτυχίες. Ο σύλλογος έγινε μέρος της ζωής μου και οφείλω να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους για αυτή την ευκαιρία. Πρώτα απ’ όλους, τον Κεν Μπέιτς που πίστεψε σε μένα και υπέγραψα όταν ήμουν μικρός. Χωρίς αυτόν δεν θα είχε ξεκινήσει αυτή η εμπειρία…

«Στη συνέχεια τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Τον άνθρωπο που έσωσε την Τσέλσι και την οδήγησε σε νέο επίπεδο. Η επιθυμία του να φτάσει την ομάδα στην κορυφή του ποδοσφαιρικού κόσμου επέδρασε σε όλους μας.

Όλους τους προπονητές που είχα και με βοήθησαν να αναπτύξω το παιχνίδι μου όλα αυτά τα χρόνια. Έμαθα απ’ τον καθένα ξεχωριστά. Όλους τους εξαιρετικούς συμπαίκτες μου, για τους οποίους ήμουν τυχερός να παίζουμε μαζί, αλλά και να δημιουργήσουμε ισχυρές φιλίες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλο το τιμ και τους ανθρώπους… πίσω απ’ την ομάδα που δεν εισπράττουν την δόξα που πρέπει, αλλά χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η Τσέλσι!

«Η ομάδα θα προχωρήσει μπροστά και σαν οπαδός της Τσέλσι δεν έχω καμία αμφιβολία για τους παίκτες που μένουν πίσω. Θα συνεχίσουν τις επιτυχίες, τις οποίες απολαύσαμε όλοι τα τελευταία χρόνια.

Τέλος και πιο σημαντικό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς. Πιστεύω πως είναι οι καλύτεροι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Με υποστηρίζατε απ’ την πρώτη στιγμή που έφτασα. Όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και σε δύσκολες στιγμές στην προσωπική μου ζωή. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Είναι μεγάλη μου τιμή που μοιράστηκα μαζί σας κάποιες στιγμές. Χωρίς τη δική σας στήριξη δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Όποια κι αν είναι η επόμενη πρόκληση για την καριέρα μου, θα είμαι πάντα κοντά και η Τσέλσι θα είναι το σπίτι μου και μέσα στην καρδιά μου. Ελπίζω θα σας δω σύντομα για να πω αντίο, όπως πρέπει. Στο μεταξύ, σας ευχαριστώ για τις αναμνήσεις και συνεχίστε να γράφετε ιστορία»!
Πηγή: sport-fm.gr