Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο ήρωας της Γαλλίας και το κολοσσιαίο Μαρακανά!!

Το Sport-fm.gr σας θυμίζει μικρές λεπτομέρειες του Μουντιάλ που έχουν μείνει στην ιστορία. Όπως τα ρεκόρ που κρατάει το Ρίο ντε Τζανέιρο, το σπάνιο ρεκόρ της Γερμανίας και τον… ήρωα «Ζιζού».

Ο ήρωας της Γαλλίας και το κολοσσιαίο Μαρακανά
Η Βραζιλία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «σπίτι» του Μουντιάλ. Ποια άλλη χώρα άλλωστε πλησιάζει περισσότερο στον συγκεκριμένο τίτλο, εκτός απ’ αυτή που διατηρεί το μεγαλύτερο ρεκόρ προσέλευσης θεατών;

Η διοργανώτρια του Μουντιάλ έσπασε κάθε ρεκόρ στο Μουντιάλ του 1950, όταν 173.850 άτομα κατέκλεισαν το Μαρακανά για να δουν την αξιομνημόνευτη νίκη της Ουρουγουάης επί της Βραζιλίας στον τελικό της διοργάνωσης.



Μόλις 17 φορές έχει σπάσει το φράγμα των 100.000 θεατών σε ένα παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και οι 17 έχουν γίνει σε παιχνίδια στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ή στο Μέξικο Σίτι.

Πάντως, στο φετινό μουντιάλ δεν θα αυξηθεί ο αριθμός, αφού το μεγαλύτερο γήπεδο που θα φιλοξενήσει αγώνες είναι το Μαρακανά, στο οποίο οι θέσεις έχουν μειωθεί σε 73.531.

Θα σπάσει ρεκόρ η Γερμανία

Ένα άλλο ρεκόρ όμως θα σπάσει στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η Γερμανία θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα συμπληρώσει 100 παιχνίδια σε Παγκόσμιο Κύπελλο, στο ματς της 16ης Ιουνίου κόντρα στην Πορτογαλία.

Το εντυπωσιακό ρεκόρ των «πάντσερ» δημιουργήθηκε μετά από 17 παρουσίες σε Μουντιάλ, δύο περισσότερες απ’ τους Βραζιλιάνους που έχουν δώσει συνολικά 97 ματς.

inner

Το μοναδικό Μουντιάλ της Γαλλίας

Το 1998 είναι η μοναδική χρονιά που βάφτηκε… τρικολόρ. Η Γαλλία σήκωσε το μοναδικό παγκόσμιο κύπελλο της Ιστορίας της στο δεύτερο Μουντιάλ που διοργάνωσε -μετά απ’ αυτό του 1938.

Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 3-0 της Βραζιλίας -που είχε κατακτήσει το προηγούμενο Μουντιάλ στις ΗΠΑ 1994- στον τελικό και σήκωσαν το Παρίσι στο… πόδι, σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους.

Δύο γκολ απ’ το… κεφάλι του Ζινεντίν Ζιντάν χάρισαν το τρόπαιο στη Γαλλία και έκαναν ήρωα το Γάλλο, που έγραψε το όνομά του με μεγάλα γράμματα στην ιστορία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: