Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η «Σελεσάο» των επιτυχιών και ο Σερ Μπόμπι των «λιονταριών»

Το Sport-fm.gr βγάζει στην επιφάνεια αναμνήσεις του Μουντιάλ και θυμίζει την πιο επιτυχημένη ομάδα, τον πιο πετυχημένο «ιππότη» και τον «σκύλο» της Ανατολικής Γερμανίας.

Η «Σελεσάο» των επιτυχιών και ο Σερ Μπόμπι των «λιονταριών»
Η Βραζιλία θέλει να σηκώσει το τρόπαιο στο «σπίτι» της. Και παρότι το να το καταφέρει αποτελεί σπουδαία διάκριση, δεν θεωρείται απαραίτητη για να θεωρηθεί η κορυφαία ομάδα στον κόσμο.

Η «Σελεσάο» έχει σηκώσει πέντε φορές το τρόπαιο του Μουντιάλ, έχοντας δώσει 97 παιχνίδια σε 19 διοργανώσεις που έχουν γίνει συνολικά.

Διατηρεί μάλιστα το ρεκόρ των περισσότερων τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις, με 210 γκολ, ενώ ακολουθεί η Γερμανία με 206. Από απόσταση τους βλέπουν η Ιταλία με 123 τέρματα και η Αργεντινή με 123.

Ο «σκύλος» της Δυτικής Γερμανίας
Με 96 «μουντιαλικές» εμφανίσεις στο δεξί άκρο της άμυνας της Δυτικής Γερμανίας ο Μπέρτι Φογκτς αποτελεί τον παίκτη που έχει φορέσει περισσότερες φορές τη φανέλα της χώρας του.

Με χαρακτηριστικά δυνατό παιχνίδι ο «σκύλος» της Γερμανίας έχει γράψει ιστορία στον τελικό του 1974. Απέναντί του είχε τον Γιόχαν Κρόιφ.

Και παρότι στην αρχή τα βρήκε… σκούρα, αφού σε μαρκάρισμά του στον «ιπτάμενο» καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ολλανδίας που άνοιξε το σκορ, κατάφερε να βγει νικητής.



Ο Ιππότης των «λιονταριών»
Η εμβληματική προσωπικότητα του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον δεσπόζει στον πίνακα των προπονητών που έχουν ηγηθεί στην Εθνική Αγγλίας. Με 95 παρουσίες στον πάγκο της ομάδας ο ιππότης των «λιονταριών» παραμένει ο πρώτος προπονητής που… πλησιάζει τον Σερ Αλφ Ράμσεϊ.

Μαζί του η Αγγλία έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά, σε διοργάνωση μακριά απ’ τα σύνορά της Βρετανίας, στη διοργάνωση του 1990 που έγινε στην Ιταλία.

Τα πέναλτι στοίχησαν στα «λιοντάρια», αφού η Δυτική Γερμανία ήταν αυτή που πανηγύρισε την είσοδό της στον τελικό, ενώ ο Ρόμπσον «μετακόμισε» στην Αϊντχόφεν.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: