Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Καλαϊτζίδης στο Metropolis: «Ο Άρης, αποτελεί τιμή για μένα»

Πεπεισμένος πως σύντομα θα του παρουσιαστούν οι εγγυήσεις που έχει ζητήσει για να επικυρωθεί η συμφωνία του με τον Άρη, αλλά και αποκαλυπτικός αναφορικά με τις επιδιώξεις του στο «τιμόνι» του συλλόγου εμφανίστηκε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.

Ο Έλληνας προπονητής, που είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, να αναλάβει την προσπάθεια αναδόμησης στη Β? Εθνική, ήταν καλεσμένος της εκπομπής «της Κακομοίρας» και των Κωστή Ραπτόπουλου-Γρηγόρη Κόκκινου στο Αθλητικό Metropolis απαντώντας με προθυμία σε όλες τις ερωτήσεις που του έγιναν. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Η πρόταση του Άρη, αποτελεί για τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη τη μεγάλη ευκαιρία που αναζητούσε ή το επόμενο βήμα του στην προπονητική;

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή η επιλογή στο πρόσωπό μου. Να συμμετέχω δηλαδή από το πόστο μου στην υλοποίηση της αναδόμησης του Άρη στο αγωνιστικό σκέλος. Είναι μια ομάδα, της οποίας τη δυναμική, γνωρίζουμε όλοι. Δυστυχώς όμως, εκτιμώ πως το μόνο που έχει μείνει αυτή τη στιγμή, είναι η δυναμική του κόσμου. Η κατάσταση αυτή όμως, αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για τον σύλλογο να μπορέσει να ανακτήσει την αγωνιστική δυναμική των παλαιότερων χρόνων και να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλους στόχους».

-Υπήρξε φλερτ και παλαιότερα με τον Άρη;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως υπήρξε ένα πεντάωρο ραντεβού πέρυσι, που όμως δεν οδήγησε σε συνεργασία. Το γεγονός και μόνο πως σκέφτονται να σε επιλέξουν σε μια τέτοια ομάδα, είναι από μόνο του τεράστια τιμή».

-Είναι κίνηση ρίσκου η επιλογή συνεργασίας με τον Άρη, αν ευοδωθεί τελικά;

«Μετά από πολλές συζητήσεις που κάναμε την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τη χθεσινή, επιβεβαιώνεται αυτό που διαφαινόταν από την πρώτη στιγμή. Η πίστη δηλαδή, και η δυνατότητα για τη δημιουργία ομάδας, που θα πετύχει την άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Στόχος είναι η δημιουργία αγωνιστικού υπόβαθρου τέτοιου που θα επιτρέψει στο μέλλον να διεκδικηθούν μεγαλύτεροι στόχοι για τον Άρη».

-Έγιναν συζητήσεις και για το ενδεχόμενο της Γ? Εθνικής;

«Δεν τέθηκε κανένα τέτοιο θέμα, δεν ήταν κάτι τέτοιο στις προθέσεις, είτε τις δικές μου είτε της διοίκησης. Το πλάνο εργασίας της διοίκησης, περιλαμβάνει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ομάδας. Μετά από τις συζητήσεις που κάναμε με τη διοίκηση, διαφάνηκε η ταύτιση θέσεων και η συμφωνία για το ποιος είναι ο δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία. Είναι τομείς, που οδηγούν σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλλά και αποτελούν βασικές παραμέτρους, για να ανοίξει η πόρτα μιας συνεργασίας».

-Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που απομένουν για την ανακοίνωση της συμφωνίας;

«Δεν είναι μόνο το ζήτημα της δικής μου προκαταβολής, αλλά συνολικά η εξασφάλιση των εγγυήσεων για τον αποδυτηριακό χώρο. Έχω καταθέσει την άποψη μου στη διοίκηση και θεωρώ πως μέσα απ? αυτή τη διαδικασία, θα δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες εργασίες για όλους. Είναι κάτι που αναμφίβολα έλειψε στον Άρη και δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στον σύλλογο τα τελευταία χρόνια».

-Υπάρχουν τα χρήματα για να δοθούν εγγυήσεις;

«Εκτιμώ πως με βάση το πλάνο εργασίας της διοίκησης, θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, που θα επιτρέψουν στην ομάδα να μην αντιμετωπίσει οικονομικό πρόβλημα. Έτσι έχω ερμηνεύσει εγώ τις συζητήσεις μας και εκτιμώ πως τα πράγματα, είναι σε ένα δρόμο που θα δημιουργήσουν ασφάλεια, τουλάχιστον για τη χρονιά που έρχεται. Ξεκαθαρίζω πως μιλάω μόνο για τα προβλήματα επί του αγωνιστικού και όχι για τα προβλήματα του παρελθόντος. Αυτό είναι κομμάτι, που δε μπορώ να ακουμπήσω».

-Μπήκε χρονικό περιθώριο από τον Καλαϊτζίδη στον Άρη;

«Προσωπικά, δε μου είναι καθόλου ευχάριστο είτε να μου θέτουν είτε να θέτω όρια. Τα θέλω μου δεν είναι προσωπικά, αλλά αφορούν όλη την ομάδα. Η εκτίμηση μου είναι πως μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες, το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί».

-Πώς ήταν η συνεργασία με τη Βέροια και τον κύριο Αρβανιτίδη;

«Ο καθένας πρεσβεύει κάτι διαφορετικό. Είναι αυτονόητο πως ο καθένας, προσπαθεί να θωρακίσει το χώρο εργασίας του από παρεμβάσεις. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι πως όλες οι συνεργασίες μου με τον κύριο Αρβανιτίδη, ήταν απολύτως ευτυχείς και απέβησαν ωφέλιμες για τη Βέροια. Η συμπεριφορά του κυρίου Αρβανιτίδη στις 7 χρονιές που συνεργαστήκαμε, ήταν εξαιρετική. Υπήρχε αλληλοσεβασμός στην προσπάθεια και το κομμάτι του καθενός».

-Συμφωνείτε πως στον Άρη θα πρέπει ουσιαστικά να φτιάξετε μια καινούρια ομάδα;

«Προσωπικά, είμαι στη διαδικασία αξιολόγησης του υπάρχοντος ρόστερ. Μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως αρκετά από τα στελέχη αυτά, θα είναι από τους βασικούς συντελεστές της προσπάθειας. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε όμως, είναι, οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στον Άρη, να μην είναι από το κάτω ράφι, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, που ο σύλλογος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα».

-Τι διαφορετικό προσφέρει ο τωρινός Άρης, από τον Ηρακλή του μπαράζ, που δεν τον είχε πείσει να συνεργαστούν;

«Καταρχάς να πούμε πως οι προτάσεις από πλευράς Ηρακλή, ήρθαν και πέρυσι και φέτος, πριν τα μπαράζ. Επειδή υπάρχει αλληλοεκτίμηση με τον κύριο Παπαδόπουλο του είχα μεταφέρει πως ο Ηρακλής, χρειάζεται αλλαγές στο αγωνιστικό προφίλ, που δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν δεδομένου του ότι υπήρχαν αγώνες Τετάρτη-Κυριακή. Το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκα για τον Ηρακλή, δε με κάνει ευτυχή, απλώς είχα διακρίνει πως δεν θα ήμουν ωφέλιμος για την ομάδα».

Ολοκληρώνοντας τη ραδιοφωνική του τοποθέτηση, ο έμπειρος προπονητής, επεσήμανε με νόημα: «Εκτιμώ πως ο Άρης είναι σε μια στιγμή και κατάσταση, που χρειάζεται βοήθεια. Όλοι όσοι έχουν τη δυνατότητα, πρέπει να βοηθήσουν. Κι αυτό διότι συνολικά, η Θεσσαλονίκη και οι ομάδες της, έχασαν τα αγωνιστικά στοιχεία εκείνα, που τους επέτρεπαν να δημιουργούν φιλάθλους». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: