Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Πρωταθλητές στους… δώδεκα»

Ιδανική, από τη στιγμή που οι «αιώνιοι» είναι άπιαστη, ήταν η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη SportDay ο Γιώργος Δέδας. «Πήραμε το πρωτάθλημα των… δώδεκα», τόνισε ο 34χρονος άσος.

«Πρωταθλητές στους… δώδεκα»
Με τους «αιώνιους» να έχουν ξεφύγει αγωνιστικά και οικονομικά εδώ και χρόνια, η τρίτη θέση ισοδυναμεί με κάτι σαν πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε στη SportDay ο Γιώργος Δέδας. Ο 34χρονος σούτινγκ γκαρντ μίλησε για τη συμβολή της διοίκησης και του… πατέρα Σούλη Μαρκόπουλου στη φετινή πορεία και τόνισε την ανάγκη να συνεχίσει η ομάδα του το ίδιο μοντέλο.

Αναλυτικά, ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στη SportDay:

-την κατάκτηση της τρίτης θέσης: «Η σεζόν μου αφήνει τη καλύτερη δυνατή γεύση. Στην Ελλάδα πιάσαμε το αγωνιστικό μας ταβάνι και στην Ευρώπη φτάσαμε μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους "16". Ειδικά τον τελευταίο μήνα, παίξαμε πολύ καλά και ρεαλιστικά πήραμε το πρωτάθλημα των "12", πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό».

-τα «μυστικά» για την τρίτη θέση: «Ως πρώτο παράγοντα, ξεχωρίζω την ήττα από τον Άρη στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ακούσαμε πολλά για την ομάδα και τις δυνατότητες που πλήγωσαν τον εγωισμό μας. Πεισμώσαμε και στη συνέχεια κάναμε ένα πολύ καλό σερί νικών. Ως δεύτερο, το γεγονός ότι δεν υπήρξαν προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό και η χημεία της ομάδας έμεινε αναλλοίωτη. Τέλος, η δουλειά που έγινε απ' όλους με αποτέλεσμα τον τελευταίο μήνα να παρουσιαστούμε όπως έπρεπε, τόσο πνευματικά όσο αγωνιστικά και σωματικά».

-την παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου: «Δεν θα μιλήσω για το ρεκόρ και την προπονητική του αξία. Αυτά είναι δεδομένα. Ο κόουτς είναι ένας άνθρωπος που αποπνέει σεβασμό και δεν είναι από τα άσπρα του μαλλιά. Είναι ο τρόπος που σου μιλάει και σε προσεγγίζει. Μπορεί αγωνιστικά να αδικήσει ή να επιβραβεύσει κάποιον παίκτη, αλλά το κάνει πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Ήταν σαν πατέρας μας».

-τη συμβολή της διοίκησης: «Η χημεία της ομάδας ήταν αυτή που πραγματικά έκανε τη διαφορά. Η διοίκηση αποτελείται από ανθρώπους του μπάσκετ που μεγαλώσαμε παρακολουθώντας τους να αγωνίζονται. Βρίσκονταν κοντά μας και ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας να τους βλέπεις κάθε φορά στο γήπεδο. Μας έδιναν ένα έξτρα κίνητρο και σε μας και στους προπονητές να παραμερίσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα για το καλό της ομάδας».

-την ικανότητά του στο μακρινό σουτ: «Νομίζω ότι σουτέρ γεννιέσαι, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Θα πρέπει να δουλέψεις για να γίνεις καλύτερος. Βασικό προσόν για ένα σουτέρ είναι η αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει όταν σουτάρεις να σκέφτεσαι ότι η μπάλα θα μπει μέσα».

-το μέλλον του: «Είναι νωρίς ακόμα, αλλά το κλίμα στην ομάδα και οι εντυπώσεις από το τελείωμα της σεζόν είναι οι καλύτερες δυνατές. Όταν κι αν γίνουν συζητήσεις θα γίνουν με καλή προαίρεση από τη μεριά μου. Μακάρι να μπορέσει αυτή η διοίκηση να συνεχίσει την εξυγίανση του ΠΑΟΚ και να βρει οικονομική βοήθεια είτε από τον κόσμο με τα εισιτήρια διαρκείας ή από άλλους εύρωστους οικονομικά παράγοντες ούτως ώστε να έχει κάποια έσοδα σύντομα προκειμένου να κάνει και το βήμα παραπάνω στη διατήρηση και βελτίωση του ρόστερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: