Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Παπαδόπουλος στο Metropolis: «Ξεμείναμε από παίκτες στα πλέι-οφ! Χρειάζεται πλάνο και προγραμματισμός»

«Καμπανάκι» ανησυχίας από τον προπονητή του Ηρακλή Νίκο Παπαδόπουλο! Ο Έλληνας τεχνικός φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για τα προβλήματα που δεν βοήθησαν την ομάδα να επιστρέψει στην Super League, για την επόμενη μέρα και τον αναγκαίο προγραμματισμό, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια στον πάγκο των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά:

Για τα προβλήματα που «κράτησαν» τον Ηρακλή για ακόμα μια φορά στην Football League: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα, για να λέμε και αλήθειες, ήταν το βάθος που είχε η ομάδα στο ρόστερ της. Το έχω ξαναπεί, πως από την ημέρα που ανέλαβα ήθελα να βγάλω έξω από την ομάδα τα οικονομικά προβλήματα, αυτός ήταν ο πρωταρχικός μου στόχος. Να βγάλω όλα τα προβλήματα από τα αποδυτήρια, να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό πλάνο και νομίζω πως κατά έναν μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Δυστυχώς ο Ηρακλής δεν είχε όμως πολλούς παίκτες, είναι δύσκολο να παίζεις Τετάρτη και Κυριακή με τους ίδιους παίκτες. Φυσικό επακόλουθο ήταν να έχουμε τραυματισμούς και κάρτες, μια εικόνα που δεν είχαν οι άλλες ομάδες που ανεβήκανε. Στην θέση του φορ είχαμε μεγάλο πρόβλημα, αναγκαζόμασταν να παίζουμε με παιδιά στην κορυφή που δεν είναι στράικερ, όπως ο Τσιλιανίδης και ο Ματσούκας. Προσπαθούσαμε για το καλύτερο δυνατό με ενδεκάδα ανάγκης. Ο Ηρακλής είχε παίκτες για να ανέβει. Αρκετοί παίκτες τράβηξαν μεγάλο κουπί, αλλά θα έπρεπε ο Ηρακλής να τους βοηθήσει με προσθήκη 2-3 παιδιών που θα έμπαιναν και θα βοηθούσαν την ομάδα».

Για τα οικονομικά προβλήματα και την παρουσία της διοίκησης: «Πάντα παίζει ρόλο, γιατί στην καθημερινότητα αν ο παίκτης είναι οικονομικά ανεξάρτητος, αν έχει να ταΐσει την οικογένεια του, να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, είναι αλλιώς. Υπήρχαν πολλά οικονομικά προβλήματα, ωστόσο αυτό το κομμάτι προσπάθησα να το αποβάλλω από τις προπονήσεις, με στόχο φυσικά το καλύτερο δυνατό στους εναπομείναντες αγώνες. Δεν θα έλεγα πως δεν υπήρχαν άνθρωποι που δεν ήταν κοντά στην ομάδα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ο Κώστας Τσαλίκης προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να προσπαθεί να βοηθήσει. Ήταν κοντά στα παιδιά, μιλούσε με την διοίκηση. Με όσες δυνάμεις είχαν οι άνθρωποι της διοίκησης προσπαθούσαν να βοηθήσουν. Αλλά με αυτή την κατάσταση δεν ανεβαίνει ούτε του χρόνου ο Ηρακλής. Θα πρέπει πέρα από παίκτες, υπαλλήλους, ικανούς ανθρώπους, πρέπει να υπάρξει ένας προγραμματισμός για να είναι πιο έτοιμος ο Ηρακλής την νέα χρονιά. Του χρόνου η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη με μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Απόλλων Σμύρνης, αλλά εγώ πιστεύω πως με έναν σωστό προγραμματισμό και παίρνοντας παίκτες από την αρχή που θα μπορούν να βοηθήσουν και παράλληλα με την παραμονή ορισμένων παιδιών που έχουν την ικανότητα να προσφέρουν το κάτι παραπάνω, μπορεί να έρθει η άνοδος. Στις δύσκολες ημέρες που περνάμε οικονομικά, το 1.300.000 ακούγεται μεγάλο ποσό, αλλά για το όνομα και το βεληνεκές του Ηρακλή, πιστέψτε με είναι λίγα. Στοίχισαν και πολλές αλλαγές προπονητών».

Για τις επαφές του με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο: «Έχω μιλήσει με τον κ.Παπαδόπουλο. Έκανε ό,τι μπορούσε με την οικονομική δυνατότητα που είχε, είναι στεναχωρημένος που η ομάδα δεν υλοποίησε τον στόχο της. Πραγματικά ξέρω ότι ενδιαφέρετε και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό».

Για τα μελλοντικά του σχέδια στον πάγκο του Ηρακλή:«Δεν μπορώ να πω με σιγουριά το αν θα είμαι. Εμένα το συμβόλαιο μου τελειώνει τέλος του μηνός, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι σωστές βάσεις για να χτίσουμε μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό, γιατί είναι υποχρέωση ο Ηρακλής να κάνει πρωταθλητισμό, μπορεί να μείνω. Δυστυχώς αν είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά».

Τέλος αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου: «Ο κόσμος έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα, παρόλο που είχε πίκρες και απογοήτευση, ακολούθησαν και στήριξαν την ομάδα και θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω για την βοήθεια τους, όσο ήμουν εγώ στον πάγκο. Υπάρχει μια λέξη που την λένε υπομονή και στήριξη και μόνο με αυτά τα στοιχεία θα μπορέσει ο Ηρακλής να δει με καθαρό μυαλό την επόμενη μέρα και να κάνει το καλύτερο δυνατό για την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία»
Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: