Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Στημένα» παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη…!!

Σοκάρει η ετήσια έκθεση της Federbet που κάνει λόγο για 110 χειραγωγημένα παιχνίδια την περίοδο 2013-14! «Μπλεγμένο» και το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν επικυρώνεται η βαθμολογία σε Football League.

«Στημένα» παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη…
«Σκιές» σε περισσότερα από 460 παιχνίδια ποδοσφαίρου «βλέπει» η ετήσια έκθεση της Federbet, του οργανισμού που παρακολουθεί και ελέγχει για «ύποπτα» ματς.

Σύμφωνα με το φάκελο, για τα 110 από αυτά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως υπήρξε χειραγώγηση, ενώ υπάρχουν και αναμετρήσεις για την ελληνική Σούπερ Λιγκ που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο».

Τα «ύποπτα» ματς είναι τα παρακάτω (σε παρένθεση τα σημεία στα οποία παίχτηκαν μεγάλα ποσά μέσω των στοιχηματικών):

08.12.13 Καλλονή-Παναθηναϊκός (2 και όβερ) 0-4
15.12.13 Καλλονή-ΠΑΟΚ (όβερ) 2 - 5
02.02.14 Καλλονή-Αστέρας Τρίπολης (2) 0 - 2
23.02.14 Αστέρας Μαγούλας-Βύζας Μεγάρων (όβερ) 3 - 2
26.03.14 Παναθηναϊκός-Καλλονή (1) 3 - 0
30.03.14 Λεβαδειακός-ΟΦΗ (over) 2 - 1

Για τα συγκεκριμένα παιχνίδια είχε «ανάψει κόκκινο» ενώ οι σχετικοί φάκελοι είχαν σταλεί και στις αρμόδιες Αρχές κατά τη διάρκεια της χρονιάς για περαιτέρω διερεύνηση.

Στην έκθεση γίνεται λόγος για τριπλασιασμό των «ύποπτων» αγώνων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το φαινόμενο δεν απασχολεί μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ακόμη και «ευγενή» αθλήματα όπως το τένις.

Πάντως, οι άνθρωποι της Federbet τονίζουν πως οι υπεύθυνοι πολλών πρωταθλημάτων δεν είναι ιδιαίτερα «θερμοί» ως προς το να δώσουν συνέχεια στις έρευνες και να επιβάλλουν ποινές επειδή φοβούνται πως έτσι θα πλήξουν την εικόνα των διοργανώσεών τους…

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ταραμπέλα, μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η FIFA έχει δώσει εντολή να τεθεί κάθε ματς του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου υπό παρακολούθηση, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν παιχνίδια ακόμη και από τις πλέον προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Ο Βέλγος πολιτικός προσθέτει πως πρόκειται για έναν «ιό που προσβάλει τον αθλητισμό σε όλα του τα επίπεδα».

Διαβάστε ολόκληρη την ετήσια έκθεση της Federbet εδώ.

Παράλληλα, υπάρχει και η περίπτωση της αναμέτρησης Ηρακλής Ψαχνών-Νίκη Βόλου (δεν αναφέρεται στη συγκεκριμένη έκθεση) που επηρεάζει την τελική βαθμολογία της Football League και κατά συνέπεια το μπαράζ από το οποίο θα προκύψει το ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.




Matchs truqués:"Je n'étais au courant de rien"

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: