Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Δεν υπήρχε βάθος»

papadopoulos11-610x350
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος. Μίλησε για την χρονιά που πέρασε και τόνισε πως ο “Γηραιός” δεν είχε στο ρόστερ του το απαραίτητο βάθος για να ανταποκριθεί στους συνεχόμενους αγώνες των “πλέι οφ”.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος:
Για την ήττα από την Νίκη Βόλου:
“Το σκορ είναι σίγουρα πολύ βαρύ. Την τελευταία αγωνιστική πρέπει να βγάλουμε απ έξω το ότι ήμασταν αδιάφοροι και πως ο αντίπαλος με νίκη έπαιρνε την κατηγορία. Είχαμε μια κακή εμφάνιση όπως και στο προτελευταίο παιχνίδι με την Κέρκυρα. Πήγαμε στα δύο τελευταία παιχνίδια με χαμηλή ψυχολογία, με αβέβαια μέλλον και είναι δύσκολο να πείσεις τους παίκτες να παίξουν καλά. Δεν είναι δικαιολογία αυτό όμως και πρέπει ο καθένας να προστατεύει τους συμπαίκτες του και την ομάδα”.
Για την χρονιά που πέρασε:
“Από την μέρα που ανέλαβα είχα πει πολλές φορές πως πιστεύω στο ρόστερ και στην δυναμική. Κάναμε μια καλή αρχή με οκτώ ματς να είναι η ομάδα αήττητη αλλά να μην παίρνει νίκες. Κάναμε δύο νίκες, με την Νίκη Βόλου και τον Φωστήρα. Το ματς κλειδί ήταν με τον Ηρακλή Ψαχνών. Αν πάρουμε την εικόνα εκείνου, αδίκως φέραμε ισοπαλία και ισοφαριστήκαμε στο 82′. Η ομάδα έπαιξε καλά και χάσαμε δύο βαθμούς. Αν κερδίζαμε κει με κεκτημένη ταχύτητα θα κερδίζαμε και το επόμενο. Μετά φέραμε άλλες δύο ισοπαλίες και χάσαμε και άλλους βαθμούς. Έγινε μεγάλη προσπάθεια από όταν ανέλαβα την ομάδα. Δεν υπήρχε βάθος και υπήρχαν απώλειες ιδιαίτερα μεσοεπιθετικά. Δυστυχώς δεν υπήρχαν οι λύσεις για να καλυφθούν κάποια κενά”.
Για τα καλά λόγια των παικτών του προς το πρόσωπο του:
“Ότι και να πούμε είναι μετά από μια αποτυχημένη χρονιά. Είναι μια ικανοποίηση προς το πρόσωπο μου και χαίρομαι γιατί οι παίκτες είναι η καλύτερη διαφήμιση. Η πιο κρίσιμη περίοδος ήταν του Ιανουαρίου που παρά τα οικονομικά θα έπρεπε να υπάρξει ενίσχυση σε δύο τρεις θέσεις. Στην θέση του φορ αλλά και στα στόπερ χρειαζόταν προσθήκες παικτών που θα μπορούσαν να εμπνέουν την ομάδα. Αισθάνομαι πως έκανα μεγάλη προσπάθεια και με λίγη τύχη και αυτοσυγκέντρωση θα μπορούσαμε να πανηγυρίζουμε σήμερα και να μην υπάρχει αυτό το κλίμα. Μια άνοδος θα ήταν το καλύτερο για την ομάδα και θα έδινε και χαρά σε αυτόν τον κόσμο που τελευταία μόνο πίκρες παίρνει”.
Για το αν υπήρχε διοίκηση:
“Υπήρχε διοίκηση, ότι μπορούσε έκανε με όποιες δυνάμεις οικονομικές και υπήρχε συνεννόηση. Δεν θέλω να μιλάω για τα προβλήματα και ήθελα να τα βγάλω έξω από την αρχή που ανέλαβα. Όλες οι ομάδες έχουν προβλήματα ακόμα και αυτές που ανέβηκαν. Οι παίκτες πρέπει να ανταπεξέλθουν στον πρωταθλητισμό. Τώρα κοιτάμε το μέλλον όση πίκρα και να υπάρχει από όλους. Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και όσοι διοικούν την ομάδα και είναι δίπλα της θα πρέπει μα καθαρό μυαλό και χωρίς αντιπαλότητες να κοιτάξουν μπροστά. Με έναν πολύ καλό προγραμματισμό και καλή οργάνωση η ομάδα μπορεί να βρει τον δρόμο της. Με παίκτες όμως που θα αντέχουν την πίεση της φανέλας. Διαφωνώ με όσους λένε πως τα Χανιά πήγαν στα πλέι οφ και διεκδικούσαν την άνοδο μέχρι το τέλος με νεανική ομάδα. Ο Ηρακλής έχει άλλο ειδικό βάρος και δεν μπορεί μόνο με πιτσιρικάδες. Θέλει παίκτες με εμπειρία, που να αντέχουν στον πρωταθλητισμό και εκεί πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας όλοι”.
Για το αν έχει μιλήσει με τον Ηρακλή για την παραμονή του:
“Δεν έχω μιλήσει για αυτό το θέμα. Το συμβόλαιο μου λήγει 30/06 και θα δούμε τι θα γίνει. Αν γίνει σωστός προγραμματισμός και αν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό μετά χαράς μου θα συνεχίσω για να ανέβει η ομάδα. Δεν μπορεί να πάει ο Ηρακλής στο επόμενο πρωτάθλημα απλά για να συμμετέχει Πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Μέσα στην βδομάδα θα έχω ένα ραντεβού, να παραδώσω τις απόψεις μου για την ομάδα, τι πρέπει να διορθωθεί και να γίνει και αυτό θα το κάνω είτε είμαι στην νέα σεζόν είτε όχι. Μέσα στην βδομάδα θα δούμε τι θα γίνει”.
Για τις ομάδες που ανέβηκαν στην Σούπερ Λιγκ:
“Στο παιχνίδι που παίξαμε με την Κέρκυρα, είχε επτά παίκτες διαφορετικούς από το προηγούμενο παιχνίδι. Μιλάμε για καλούς παίκτες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ένας προπονητής να έχει καλούς παίκτες. Το ίδιο και η Νίκη Βόλου. Οι ομάδες αυτές ανέβηκαν με το βάθος και την διάρκεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου ήρθε με έξι βαθμούς και με πολύ μεγάλη διαφορά στον Νότιο όμιλο και μπορεί να χάσει την άνοδο. Τον Ιανουάριο έχασε έξι παίκτες πρωτοκλασάτους πιστεύοντας πως θα είναι πολύ εύκολο να ανέβει. Τώρα παλεύει στο μπαράζ. Ο σωστός προγραμματισμός και η σωστή διαχείριση έγινε από τις δύο ομάδες που δικαίως ανεβήκανε”.
Για το μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Βόλου:
“Είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχουν πολλές ιδιαιτερότητες και είναι δύσκολο για την Ξάνθη ενάμιση μήνα περίπου δεν έχει επίσημο παιχνίδι στα πόδια της. Είναι πολύ δύσκολο για έναν προπονητή και τους παίκτες να κρατηθούν σε εγρήγορση και να παίξουν ένα καλό παιχνίδι. Δεν θα ήθελε κανείς να του συμβεί αυτό. Από την άλλη μια ομάδα κουρασμένη από τα πλει οφ, με πολλούς τραυματισμούς και ελλείψεις για να παίξει τα ρέστα της για την κατηγορία. Η Ξάνθη έχει το προβάδισμα γιατί είναι πιο έμπειρη και ομάδα Σούπερ Λιγκ όμως όλα μπορούν να συμβούν. Παίζει ρόλο και η τύχη και η κατάσταση που θα βρεθούν οι παίκτες. Δίνω ένα προβάδισμα στην Ξάνθη γιατί είναι πιο ποιοτική ομάδα. Επίσης, μέσα στο Χαριλάου κάνει πολύ καλά παιχνίδια. Παίζει ρόλο στην ψυχολογία μιας ομάδας το γήπεδο που παίζει. Είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: