Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ακροβόπουλος στο Metropolis: «Με εξιτάρει η λύση Αναστασιάδη»

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θανάσης Ακριβόπουλος, σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" του "Αθλητικού Metropolis" την πρόσληψη Αναστασιάδη, την αλλαγή φιλοσοφίας που παρατηρείται στον "Δικέφαλο" σε σχέση με πέρσι και τους στόχους που πρέπει να βάζει ο ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή να αναλάβει τα ηνία του ΠΑΟΚ ο Αγγελος Αναστασιάδης:

"Δεν ξέρω με ποια στρατηγική έγινε αυτή η επιλογή, δεν το έχουμε ακούσει ακόμη αυτό, περιμένω με ανυπομονησία. Με τον Στέφενς ήταν φανερό ότι πήραμε έναν προπονητή για να είναι το κουμάντο και τώρα κάνουμε μία στροφή σε μία δοκιμασμένη λύση άλλα άλλης φιλοσοφίας. Θέλω να ακούσω ποια λογική εξυπηρετεί αυτή η κίνηση. Ισως και ο Σαββίδης και ο Αναστασιάδης να έχουν στο μυαλό τους ένα καινούργιο χτίσιμο του ΠΑΟΚ και με δυνάμεις μέσα από τον ΠΑΟΚ αλλά και με ξένους παίκτες. Από το θα πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ που ακούσαμε πέρσι αυτή τώρα είναι τελείως διαφορετική λογική"

Για το πλάνο του Αναστασιάδη:

"Ολοι οι προπονητές θέλουν όταν πηγαίνουν σε μία ομάδα να εφαρμόζουν το δικό τους πρόγραμμα ανάλογα, φυσικά, και με τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας. Ο κάθε προπονητής θέλει να έχει καλούς παίκτες και ο Αγγελος δεν εξαιρείται απ' αυτόν τον κανόνα. Μπορεί να είναι λίγο ιδιόμορφος στον τρόπο που "κυβερνάει" τα αποδυτήρια αλλά εγώ θυμάμαι κάθε φορά που είχαμε έναν στόχο με μεγάλη ευχαρίστηση δέχονταν τις μεταγραφές. Βλέπω πάντως μία αλλαγή στην φιλοσοφία. Ισως ο Σαββίδης θέλει ο ΠΑΟΚ να περάσει ένα διάστημα εσωστρέφειας, να βρει τον εαυτό του και τους στόχους του. Ετσι όπως είναι το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να έχει ξεφύγει και τον Παναθηναϊκό να μην είναι σε τόσο καλή κατάσταση, άσχετα με το τελείωμα που έκανε οι άλλες ομάδες είναι βατές και για έναν ΠΑΟΚ χαμηλού μπάτζετ".

Για την αλλαγή φιλοσοφίας και το αν ο Ιβάν Σαββίδης ένιωσε ότι πετάχτηκαν τα χρήματά του:

"Ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι και δέκα χρόνια στον ΠΑΟΚ για μπορούμε να πούμε για μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ. Από πέρσι σε φέτος, φυσικά, βλέπουμε μία οβιδιακή μεταμόρφωση. Με χαμηλό μπάτζετ, βέβαια, και με τον Αναστασιάδη ο ΠΑΟΚ μπορεί να βλέπει τον φετινό στόχο της κατάκτησης της 2ης θέσης και της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος, δυστυχώς, επικράτησαν άλλες σκέψεις και άλλες λογικές, ότι πρέπει όπως και να έχει να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και να κατακτήσουμε το Κύπελλο, ενώ ο βασικός στόχος θα έπρεπε να είναι η συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Βλέποντας και τις διαθέσεις του κ. Σαββίδη έλεγα ότι αν παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κάνει και το επόμενο βήμα και ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να διεκδικήσει τους ομίλους της διοργάνωσης, κάτι που περιμένει κάθε ΠΑΟΚτσής".

Για τον στόχο του Κυπέλλου:

"Ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε την ηρεμία του με το Κύπελλο. Διαβάζω και τις δηλώσεις ξένων παικτών μας, κάποιος μίλησε για χάος. Εφερε αναστάτωση αυτή η ιστορία. Το Κύπελλο δεν είναι στόχος που πρέπει να επενδύει ο ΠΑΟΚ. Για εμένα θα ήταν πιο σπουδαίος τίτλος η πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κύπελλο έχουν πάρει και άλλες ομάδες, Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, δεν έχουν παίξει ποτέ και μπορεί να μην παίξουν και ποτέ. Το πρωτάθλημα, επίσης, με συγκινεί"

Για τον χρόνο που θα έδινε στον κ. Σαββίδη:

"Δεν έχουμε άλλη εναλλακτική και είναι μία χαρά ο άνθρωπος. Εδωσε διοικητική ηρεμία και οικονομική αυτοτέλεια, πράγματα που έλειπαν από τον ΠΑΟΚ. Οσο χρόνο ζητήσει πρέπει να τον πάρει. Εγώ θέλω να είμαι ρεαλιστής, όταν αλλάζω κάτι θέλω να ξέρω τι έρχεται και αν αλλάξω τον Σαββίδη έρχεται το χάος. Με εξιτάρει η λύση Αναστασιάδη, άσχετα αν συμφωνούσα εγώ. Βλέπουμε μεγάλες ομάδες να παίζουν με μικρούς ηλικιακά παίκτες. Μία ομάδα πρέπει να βασιστεί πάνω σε υγιείς βάσεις, να έχει ταλέντα Ελληνες, να πάρει τους καλύτερους που κυκλοφορούν. Μου αρέσει πολύ ο Στοχ, είναι παίκτης ουσίας, τρέχει, σκοράρει και αρέσει και στην κερκίδα, έχει και ουσία και ποιότητα. Το κυριότερο είναι να δούμε καλή μπάλα" Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: