Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

«Τους περιμένω την Παρασκευή»!

Το gazzetta.gr φωτίζει το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας για τις εθνικές υποχρεώσεις και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, ξεκαθαρίζει ότι δεν περίμενε τους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Νέων.
Το story

Το θέμα, επισήμως τουλάχιστον, είχε προκύψει πριν από την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια των τελικών, όταν η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε στείλει δύο επιστολές προς τηνΕΟΚ, ζητώντας της να της προσκομίσει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν καταρτιστεί και ισχύουν μεταξύ της FIBA ή της ελληνικής ομοσπονδίας και οιασδήποτε ασφαλιστικής εταιρίας και να της γνωστοποιήσει με λεπτομερή στοιχεία, το μέγιστο ποσό της αποζημίωσης, που αντιστοιχεί σε κάθε διεθνή αθλητή ξεχωριστά, σε περίπτωση επέλευσης οιουδήποτε ασφαλιστικού κινδύνου.
εξέλιξη και τα αίτια της “κόντρας”!
Το επόμενο επεισόδιο παίχτηκε χθες, μετά τον 4ο τελικό των πλέϊ-οφ, όταν δια στόματος του Γιώργου Αγγελόπουλου, οι “ερυθρόλευκοι” άφησαν να εννοηθεί ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν θα παίξουν στην Εθνική ομάδα. Ο λόγος; Μία πρώτη υπόθεση μπορεί να παραπέμπει σε ένα είδος “τιμωρίας” της ΕΟΚ και του “ισχυρού άνδρα” του ελληνικού μπάσκετ, επειδή εξακολουθεί να “νομιμοποιεί” τη σημερινή σύνθεση της ΚΕΔ, που λειτουργεί υπό την αιγίδα και την σκέπη της... Μία δεύτερη, πιο βαθιά, ενδεχομένως και να οδηγεί στην κόντρα που “άνοιξε” τον περασμένο Φεβρουάριο, η “ερυθρόλευκη” ΚΑΕ (με επιστολή που έστειλε στις 06/02) με την ελληνική ομοσπονδία, με αφορμή την προέλευση των χρημάτων (περί τις 800.000 Ευρώ), τα οποία δαπανήθηκαν για την εξασφάλιση της wild card για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
Δικαιολογημένα απόντες από την πρώτη συγκέντρωση;
Πολλοί εξέλαβαν, ότι η απουσία των τριών διεθνών του Ολυμπιακού από την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Νέων, που άρχισε την προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ της Κρήτης (8-20 Ιουλίου), προέκυψε μετά από εντολή των ιδιοκτητών της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ και ψάχνοντας το θέμα, το gazzetta.gr κατέληξε ότι αυτό το συμπέρασμα, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα... Έστω κι αν ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων και προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Μίσσας, δεν περίμενε τον Ιωάννη Παπαπέτρου, τον Δημήτρη Αγραβάνη και τον Αντρέα Χριστοδούλου στο πρώτο ραντεβού με τους παίκτες που έχει επιλέξει.
Μίσσας: «Τους περιμένω την Παρασκευή!»
«Ήταν από την αρχή συμφωνημένο ότι και τα τρία παιδιά θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις την ερχόμενη Παρασκευή (06/06), όταν πλέον το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει και θα έχουν αρχίσει να αποφορτίζονται από το κλίμα των τελικών. Γνωρίζω το θέμα που έχει προκύψει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τότε, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο», μας είπε ο 50χρονος τεχνικός. Σκαλίζοντας ακόμη περισσότερο το θέμα, πληροφορηθήκαμε ότι οι διοικούντες την πειραϊκή ΚΑΕ, ενημέρωσαν τηλεφωνικώς τους εκπροσώπους των τριών παικτών τους (Λότσος, Δημητρόπουλος και Παπαδόπουλος), έτσι ώστε οι πελάτες τους να μην δώσουν το παρών στις προπονήσεις της Εθνικής Νέων, μέχρι η ομοσπονδία να αποστείλει στον Ολυμπιακό, το επίσημο έγγραφο του ασφαλιστηρίου για να δουν με τα μάτια τους, αν πράγματι ο σύλλογος καλύπτεται πλήρως σε περίπτωση που ένας παίκτης του τραυματιστεί και χρειαστεί απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας!
Το ύψος της ασφάλισης που δεν καλύπτει τον Ολυμπιακό
Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η ΕΟΚ δεν αποστέλλει το σχετικό το έγγραφο, έτσι ώστε να λυθεί το θέμα που έχει προκύψει. Οι απόψεις διίστανται και μία πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι η συνολική αποζημίωση που εξασφαλίζει η ασφαλιστική εταιρία Arch Insurance Europe (μετά από συμφωνία με την FIBA),για όλους τους ενδεχόμενους τραυματισμούς παικτών (από 30/06 έως και 16/09), προβλέπει ως ανώτατο ποσό καταβολής τα 3 εκατομμύρια Ευρώ για κάθε Εθνική ομάδα και τα 2 εκατομμύρια Ευρώ για κάθε παίκτη... Όταν για παράδειγμα το συνολικό ετήσιο κόστος συμβολαίου του Σπανούλη, μαζί με τους φόρους (45%) αγγίζει τα 3,5 εκατομμύρια Ευρώ...
Γιατί η ΕΟΚ δεν αποστέλλει τα ασφαλιστήρια;
Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιέχει απόρρητους όρους και δεν μπορεί να αποσταλεί αν δεν οριστικοποιηθούν οι 16 διεθνείς παίκτες που θα κληθούν στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών (αυτήν αφορά κατά κύριο λόγο το θέμα που έχει προκύψει), για να προστεθούν και τα ποσά που προκύπτουν από τα συμβόλαιά τους στις ομάδες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι αν το ανώτατο ποσό που καλύπτει η ασφάλεια είναι αυτό που αναφέραμε, τότε ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να καλυφθεί πλήρως, στο απίθανο σενάριο που μέσα στο καλοκαίρι θα τραυματιστούν (απευκταίο φυσικά) όλοι οι παίκτες! Αλλά είπαμε πλέον, η καλή πίστη έχει χαθεί και λόγω της ολομέτωπης κόντρας που έχει φουντώσει, οι “ερυθρόλευκοι” πατούν πάνω σε νομικά στηρίγματα και την πληρώνει το ελληνικό μπάσκετ... Μέχρι αποδείξεως του εναντίου...   
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: